Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pardavėja davė vaikui saldainių
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Tėvų patirties taupyklė
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
godule
QUOTE(grazina37 @ 2006 11 09, 11:32)
paskaicius  temoje apie saldumynus susidariau nuomone kad mamos vaikucius saldumynais [lepina]dar ne metu neturinciu ,jei vaikas zino kas tai per daiktas reiske jam namie duoda ,mano mazius dar nera jo ragaves ir kai parduotuveje jam duoda jis paduoda man nes nezino ka su juo daryti,ir pardavejos nekaltos joms yra duotas toks nurodymas, ir jos turi ji vykdyti ,tai manau reikia del tokiu problemu pykti ant valdzios :ohdar nemaciau kad kuri pardaveja ta saldaini duodama isimtu is popieriuko ir duotu vaikui ,negi nematot ka vaikas daro ,jei jo negalima tai manau galima pasakyti kad mazius dar nevalgo arba galima pacei pasiimti ta saldaini g.gif
*

pritariu,manau,kad pardavėjos tikrai nekaltos ir mano mažoji 1m.tikrai saldainių nevalgė,tik pykdau karta kai užmiršus kišenes patikrint striukytę išskalbiau su saldainiais tai jai jau buvo ate verysad.gif o šiaip tai pas mus ir dabar tie saldainiai voliojasi ar pavaišina ką mažoji,bet kažkokio pamišimo dėl to nebuvo,gal dėl to ,kad nedraudžiau g.gif
Limcamca
Aš pastebėjau, kad iš maximų dingo saldainiai prie kasų g.gif
Joliuke
Čia ne mes kalti, čia aplinka kalta tongue.gif O jei rimtai tai tėvai turi mokėt susitvarkyt su savo vaiku, o ne būt bejėgiais ir kaltint kitus. vajė, padavė, apkaltinsiu pardavėja doh.gif Nesamonė kažkokia doh.gif Jei neduodi vaikui, tai jis ir neims ir nesikiš į burnytę, o jei duodi kaltink save
MELA
QUOTE(Joliuke @ 2007 01 04, 22:01)
Čia ne mes kalti, čia aplinka kalta tongue.gif O jei rimtai tai tėvai turi mokėt susitvarkyt su savo vaiku, o ne būt bejėgiais ir kaltint kitus. vajė, padavė, apkaltinsiu pardavėja doh.gif Nesamonė kažkokia doh.gif Jei neduodi vaikui, tai jis ir neims ir nesikiš į burnytę, o jei duodi kaltink save
*

Visiškai pritariu drinks_cheers.gif , pardavėja dažnai duoda mano dukrai saldainių,bet nekilo mintis dėl to kaltint pardavėją schmoll.gif
Rasakila
Na, mano atveju pardavėja ne mamos pirma klausė, o vaikui jau saldainį į rankas davė? tai jei vaikui neduodi tai paskui iš vaiko rankų reiktų paimti tą saldainį, kaip jūs manot? O atimti tai nesinori doh.gif
gagrate
QUOTE(Rasakila @ 2007 01 05, 11:15)
Na, mano atveju pardavėja ne mamos pirma klausė, o vaikui jau saldainį į rankas davė? tai jei vaikui neduodi tai paskui iš vaiko rankų reiktų paimti tą saldainį, kaip jūs manot? O atimti tai nesinori doh.gif
*

O ,teisingai,visiskai sutinku,gal pries duodamos maziams saldainius pardaveja galetu mandagiai atsiklausti,galima jam saldainiu ar ne?
Limcamca
Manęs daugiausiai atsiklausia.
O kai neatsiklausia, man tikrai būna pikta, kad vaikui saldainį duoda. Ne todėl, kad vaiką saugočiau nuo saldumynų, o todėl, kad jam sergančias AD, tie saldainiai paskui į košmarą pavirsta.
gytulka
nesamone su tais saldainiu dalijimais prie kasu, o kai pardaveja nesiklausus paduoda tai labai pykstu . Yra buve atveju kai ir man nematant paduoda nu tai is vis atsiprasau... mad.gif o mano dukrytei tik 1.4
zaRAza
O maniskei neduoda sad.gif Ir visai nesupykciau, kad duotu, nes pati leidziu vaikui saldainius valgyt, nors dar tik 1,4 metuku. Zinoma, proto ribose.
Isila
Mūsų tk kartą aklausė, ar vaikui galima saldainių duoti. Čia buvo iKI parduotuvėj. Mano pipirui dar tik 15 mėnesių bus, neduodam tokių dalykų. Bet va MAximoj tai jam į rankutes tiesiai padavė, teko atimt tongue.gif
Daisy

i 
Asmeninis parašas. Dalyvio parašas – vieta trumpam, neužimančiam daug vietos asmeniniam devizui, šūkiui, mėgiamai citatai; mažai, padoriai, estetiškai nuotraukai/paveiksliukui (maksimalus nuotraukos aukštis - 120 taškų/pikselių); arba 1-2 skaitliukams/liniuotėms, kurie padeda skaičiuoti laiką iki svarbaus jūsų gyvenime įvykio ir pan.
    Parašai nėra skirti išvardinti visiems jūsų vaikučių vystymosi pasiekimams - tam turime dienoraščius forume, bendraamžių temas; neperkraukite parašo nuotraukomis – tam turime galerijas, „Štai mes kokie“ temas. Didžiulis perkrautas parašas apsunkina ir prailgina  puslapio vartymo laiką forumo dalyviams, kurie turi lėtesnį interneto ryšį (tokie puslapiai kraunasi ypač ilgai).
    Draudžiama asmeniniame paraše patalpinti bet kokio pobūdžio skelbimą. Tam skirtas atskiras skyrelis forume - "Skelbimų lenta".
    Parašai, neatitinkantys šių reikalavimų, trinami be perspėjimo. Stenkitės pasirinkti trumpą subtilų įdomų skoningą parašą!
grazina37
kadangi mano mazius dar nezino kas tas saldainis ,tai kai jam duoda jis atiduoda man 4u.gif
Ice tea
QUOTE(persefone @ 2006 06 07, 21:11)
Tipiška situacija. Parduotuvėje prie kasos pardavėja " įteikia " Jūsų vaikui saldainių. Atrodo, kas čia tokio, maloni smulkmena ir tiek. Jūsų manymu, ar neturėtų pardavėja prieš ką nors duodama Jūsų vaikui atsiklausti Jūsų leidimo? Ar Jūs ramiai į tai reaguojate?
*

Tikrai kyla tas klausimas biggrin.gif Ir netgi pikta darosi bash.gif , kad bruka mano vaikui tuos saldainius. Juk jie taip auginasi sau nuolatinius pirkejus. As tai grazinu atgal, arba pasiimu viena ir i kisene, paskui pati kada suvalgau biggrin.gif Bet vaikui neduodu, nes dar gali uzspringti nuo kietu saldainiu.
GAGA
Davė mano dvimetei dukrai "Maxsimoj"saldainių, ta perkando ir atskilus tokia lyg šukė smaili įstrigo gerklėje, tai kol atkračiau pusė parduotuvės sulėkė.Pati kalta reikėjo paimti kai padavė,geriau būtų paverkus ,nei tokį šoką ir aš ir ji apturėjom.
viltuke
QUOTE(GAGA @ 2007 03 03, 20:09)
Davė mano dvimetei dukrai "Maxsimoj"saldainių, ta perkando ir atskilus tokia lyg šukė smaili įstrigo gerklėje, tai kol atkračiau pusė parduotuvės sulėkė.Pati kalta reikėjo  paimti kai padavė,geriau būtų paverkus ,nei tokį šoką ir aš ir ji apturėjom.
*

blink.gif siaubas
Kutuliukas
Neseniai IKI mūsų paklausė. Pradžioj net nesupratau apie ką biggrin.gif Leidau smile.gif
cudo
Pardavejos visada paklausi-ar galima duot. O kita karta, as pati paimu ir paduodu,net mano mazas jou zino kas ten guli ,ir jou praso.O saldeini sukramto ir poperi ismeta i suksledezi-irge jou zino kur stovi. thumbup.gif
asera
Mano panos niekada neima tu saldainiu sako, kad nemegsta tai pardaveja nustebus ziuri kaip vaikas gali nemegti saldainiu, ir atiduoda juos man biggrin.gif
Piraniukas
Man neužkliūna, šiaip dažnai palausia ar galima smile.gif o dar dažnai tiesiog aš paprašau smile.gif

Gaga, tie saldainiukai dvimečiui anksti unsure.gif užuojauta heart.gif
Leilla
as nieko pries, nedaznai ir tekramto tuos saldainius, beje vaikis mano jei ir neduoda pats sako o saldaini teta duosi, ir broliukui dar duok viena smile.gif
youste
Na, kol kas mums niekada nedave verysad.gif Bet nematau nieko blogo, jei ir duotu. Nors ciulpinuku dukryte dar nera valgiusi - nelabai ir suprastu ka gavo.
Riole
visada duoda parduotuveje tuos saldainius..nieko blogo cia nematau...vaikutis tik laimingas buna...
strazdanėlė...
normaliai thumbup.gif
mija.07
man nelabai patinka, nes as saldainiu jai neduodu
-freya-
Kad jūs smulkmeniškos kai kurios... Aš net neatkreipdavai dėmėsio į tokius dalykus, kai yra daug svarbesnių ir sudėtingesnių dalykų gyvenime:) Nematau nieko blogo, kad pasiūlo vaikams tą saldainį, jos stengiasi būti malonios , joms taip liepta. Ko čia ant jų šaukti? ax.gif Duoda imu, neduoda, neprašau ir tie saldainiai lieka net nepastebėti. Be to ne taip dažnai tus vaikus į pardę tysiamės, gi nepersivalgys mirksiukas.gif
swelnute
Apsaukti norisi kasininke, kai ji .....neturi sladainiu... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif , juokauju mirksiukas.gif lotuliukas.gif
Maniskiai vos prieje prie kasu pradeda savo maldele:"Duokit saldainiu, duokit saldainiu.." doh.gif
Net nezinau ar cia gerai su tu saldainiu dalinimu, ar ne, nedalintu, tai ir mansikiai praeitu pro sali... rolleyes.gif , dalina, tai ir paimam. biggrin.gif
Unregistered
QUOTE(mija.07 @ 2007 04 25, 20:23)
man nelabai patinka, nes as saldainiu jai neduodu
*

O tai kodėl napasakot: AČIŪ. BET AŠ VAIKUI SALDAINIŲ NEDUODU. TAIGI, NENORĖČIAU, KAD IR JŪS SIŪLYTUMĖT? schmoll.gif g.gif . Pasakyčiau be problemų, jei būtų alergiškas, jei mano pažiūros į saldumynus būtų ne kokios ir t.t. O ir vaikas nespėtų susigaudyti, ką jam ten siūlė, jei jis saldainių nematęs g.gif .
Joana
QUOTE(-freya- @ 2007 04 25, 21:13)
Kad jūs smulkmeniškos kai kurios... Aš net neatkreipdavai dėmėsio į tokius dalykus, kai yra daug svarbesnių ir sudėtingesnių dalykų gyvenime:) Nematau nieko blogo, kad pasiūlo vaikams tą saldainį, jos stengiasi būti malonios , joms taip liepta. Ko čia ant jų šaukti? ax.gif Duoda imu, neduoda, neprašau ir tie saldainiai lieka net nepastebėti. Be to ne taip dažnai tus vaikus į pardę tysiamės, gi nepersivalgys mirksiukas.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif duoda, paimam, neduoda, neprasom ir viskas bigsmile.gif

QUOTE(gitap @ 2007 04 29, 15:31)
O tai kodėl napasakot: AČIŪ. BET AŠ VAIKUI SALDAINIŲ NEDUODU. TAIGI, NENORĖČIAU, KAD IR JŪS SIŪLYTUMĖT? schmoll.gif g.gif . Pasakyčiau be problemų, jei būtų alergiškas, jei mano pažiūros į saldumynus būtų ne kokios ir t.t. O ir vaikas nespėtų susigaudyti, ką jam ten siūlė, jei jis saldainių nematęs g.gif .
*

as irgi sakydavau, kai buvo maziukas, paskui leisdavau duodi, jei gaudavo 2, viena suvalgydavo, kitas savaime "isgaruodavo" ax.gif buvau sukaupus nemaza maiseli saldainiuku, paskui vyrui i darba labai gerai iskeliavo visi thumbup.gif

o siaip nematau tragedijos, turiu liezuvi, kai negalima, pasakau, kad aciu, ne ir viskas bigsmile.gif buna tokiu, kuros ikisa tiesiog vaikui i rankas, tipo, kitam kartui blink.gif bet ir tai ne problema, nukreipiu maziui kalba kita linkme ir pamirsta jis ka kisenej turi smile.gif dabar, kai jau didelis, tai pats kartais pasako pardavejom, aciu, as jau siandien valgiau, daugiau nebegalima biggrin.gif zinokit, daugelis dar iki siol pasimeta
zabava
QUOTE(vilmic @ 2006 10 17, 15:14)
Davė pardavėja kažkada mūsų vaikui saldainį. Jis tada dar čiulpiamų nevalgė, bet, kadangi turėjo,užsimanė to saldainio  unsure.gif
Išvyniojom... o jis tik įsidėjo į burnytę ir... paspringo verysad.gif
Teko truputį už kojų prie kasų pakratyti  blink.gif
Visiem didelė pramoga buvo, nes nesuprato, kad čia pirmoji pagalba  gun_bandana.gif
Manau, geriau, kad atsiklaustų  g.gif
*

Na cia jau jusu kalte, kad isvyniojot ta saldaini ir davet dar ne karto neragavusiam vaikui. Reik pradziai duot koki ciulpama ant pagaliuko, kad vaikas ismoktu, o tik po to kaltint pardavejas. Na, o musu tai visad atsiklausia ar duoti, kai mazesne buvo sakydavau -ne, o dabar pati laukia kada duos ir nematau tame jokios problemos.
Rūtelė
MANO PYPLIUI DAR IR 10 MĖNESIŲ NĖRA, O JAU SALDAINIAIS BANDĖ PARDAVĖJA PAVAIŠINTI. NEŽINAU, KOKIO AMŽIAUS JAI TAS MANO VAIKAS VEŽIME SĖDINTIS PASIRODĖ, BET IŠTIESĖ PILNĄ SAUJĄ ČIULPINUKŲ. doh.gif
TIESIOG MANDAGIAI PAAIŠKINAU, KAD SAVO VAIKUI DAR NEDUODU SALDAINIŲ. smile.gif
-rasa-
QUOTE(Rūtelė @ 2007 05 03, 15:49)
MANO PYPLIUI DAR IR 10 MĖNESIŲ NĖRA, O JAU SALDAINIAIS BANDĖ PARDAVĖJA PAVAIŠINTI. NEŽINAU, KOKIO AMŽIAUS JAI TAS MANO VAIKAS VEŽIME SĖDINTIS PASIRODĖ, BET IŠTIESĖ PILNĄ SAUJĄ ČIULPINUKŲ.  doh.gif
TIESIOG MANDAGIAI PAAIŠKINAU, KAD SAVO VAIKUI DAR NEDUODU SALDAINIŲ.  smile.gif
*

blink.gif blink.gif

kartais pakiša saldainį, o tik paskui paklausia. Tai kur logika doh.gif

Mano požiūris - NEIGIAMAS cool.gif
Limcamca
Manęs visada atsiklausia 4u.gif
Brudi
QUOTE(persefone @ 2006 06 07, 21:11)
Tipiška situacija. Parduotuvėje prie kasos pardavėja " įteikia " Jūsų vaikui saldainių. Atrodo, kas čia tokio, maloni smulkmena ir tiek. Jūsų manymu, ar neturėtų pardavėja prieš ką nors duodama Jūsų vaikui atsiklausti Jūsų leidimo? Ar Jūs ramiai į tai reaguojate?
*

As tai kai pamatau, kad ruosiasi duoti, grieztai sakau NE schmoll.gif ! Nes nuo tu ciulpinuku, musu mergina vos nepaspringo doh.gif ! Tad dabar labai esu pries tas banbonkes. O siaip manau turetu pardaveja atsiklausti ax.gif
AgnėM
labutės biggrin.gif
nu kiek man būna gėdos...pardavėja visada klausia,ar galima duoti saldainių,sakau galima bigsmile.gif ...tai mano Domui duoda,o tas nenoriu doh.gif doh.gif ,aš turiu savo doh.gif doh.gif ir taip ne kartą jau buvę,visa pasidarau kai burokas blush-anim-cl.gif ...tai pardavėja sako man,tai jūs paimkit,dar kartais tai ir krepšiuką įdeda,jei maxinoj apsipirkinėjam smile.gif
Gyvačiukas
Pardavėja turi duoti vaikui saldainių (bent jau IKI) iki 7 metų,bet jei vaikas vežimėlyje ,ji turėtų paklausti tėvelių-vlgo vaikas saldainius ar ne
Zylute1
nematau as cia jokiu problemu. g.gif duoda - imk, musa - bek. drinks_cheers.gif
Natalie
As kazkaip nebuvau susimasciusi apie tai. Jei mama nusistaciusi pries, tai maloniai gali atsisakyti. Mes tai kai i parduotuve ieiname vis prie ChupaChups skyrelio begami - tai nori nenori perkame, o kai vaisina - kodel ir nepaimti? ax.gif Nematau cia nieko blogo blush2.gif
Margarita 25
Manes tai buvo vieną kart paklausus pardavėja ar valgo vaikas saldainius, pasakiau, kad nevalgo tokių šiulpiamų tai nedavė. O taip visada duoda saldainių parduotuvėj
gudo
Nieko baisaus čia nematau 4u.gif
perlixike
pries kelias dienas maximoj pardaveja dave mano 10 men suneliui saldainiu sauja, bet tai juk jis nevalgo saldainiu. biski juokingai atrode biggrin.gif
Salinga
O manes prieš kelias dienas Maximoj paklausė ar galima mažiukui (3 metai) duoti saldainį. Dėl tokio poelgio aisku buvau baisiai nustebusi, nes tikrai nesitikėjau kad paklaus.
Šiaip tai aš prieš kad dalintų saldainius be tėvų leidimo. Ir tas, kad kai kuriose parduotuvėse privalo duoti, tai yra JŲ reikalas, BET VAIKAS MANO!!!!!! Ir man spręsti, ar galima jam pvz prieš pietus valgyti saldainį ar ne. Ir tikrai pardavėjos neturi teisės kišti ir dar saujomis tų saldainių mano vaikui. Ir nesvarbu kiek jam mėnesių ar metų.
Nors ir kaip man nepatinka tokie dalykai, bet triukšmo nekelsiu parduotuvėje, ir pardavėjai ramiai pasakau, kad negalima vaikui saldainių
austra
QUOTE(Salinga @ 2007 06 01, 11:18)
O manes prieš kelias dienas Maximoj paklausė ar galima mažiukui (3 metai) duoti saldainį. Dėl tokio poelgio aisku buvau baisiai nustebusi, nes tikrai nesitikėjau kad paklaus.
Šiaip tai aš prieš kad dalintų saldainius be tėvų leidimo. Ir tas, kad kai kuriose parduotuvėse privalo duoti, tai yra JŲ reikalas, BET VAIKAS MANO!!!!!! Ir man spręsti, ar galima jam pvz prieš pietus valgyti saldainį ar ne. Ir tikrai pardavėjos neturi teisės kišti ir dar saujomis tų saldainių mano vaikui. Ir nesvarbu kiek jam mėnesių ar metų.
Nors ir kaip man nepatinka tokie dalykai, bet triukšmo nekelsiu parduotuvėje, ir pardavėjai ramiai pasakau, kad negalima vaikui saldainių
*

Nematau cia nieko baisaus. Kaip supratau, pardaveja tik paklause ar galima, o ne per prievarta tuos saldainius dave. O be to, tai keista kaip zmones nesupranta, kad siulyti saldainius yra pardaveju darbo dalis ir jos privalo ta daryti. Taip kaip mes kiekviena turime darba, kuri privalome daryti, tai ir jos. Ir nematau ko cia kelti triuksma. Pardavejo pareiga pasiulyti, o pirkejo - atsisakyti
ursule
as irgi nesuprantu ko cia pykti, kad pasiule,,,ju darbas TOKS,,IR TAI JOMS YRA LIEPIAMA DARYTI
Salinga
QUOTE(austra @ 2007 06 01, 12:53)
Nematau cia nieko baisaus. Kaip supratau, pardaveja tik paklause ar galima, o ne per prievarta tuos saldainius dave. O be to, tai keista kaip zmones nesupranta, kad siulyti saldainius yra pardaveju darbo dalis ir jos privalo ta daryti. Taip kaip mes kiekviena turime darba, kuri privalome daryti, tai ir jos. Ir nematau ko cia kelti triuksma. Pardavejo pareiga pasiulyti, o pirkejo - atsisakyti
*

Taip, būtent tą ir norėjau pasakyti, kad pardavėja labai gerai pasielgė kad paklausė ar galima, prieš kišdama vaikui saldainių. Taip, tai yra jų darbas, bet vaikai tai ne jų ir kažkokios pagarbos bent jau tėvams reikia turėti ir jų prieš tai bent pasiklausti ar galima duoti tų saldainių ar ne. o ne saujom vaikams juos kišti. O vaikai manau kad nė vienas neatsisakys saldainių.
Puikiai suprantu, kad tai reklama, kad tokiu būdu galima daugiau pirkėjų prisivilioti, nes vaikai zys nesustodami, kad eitume į tą parduotuvę kur davė saldainių. Bet tokia reklama yra daroma vaikų sąskaita
Papildyta:
QUOTE(ursule @ 2007 06 01, 14:06)
as irgi nesuprantu ko cia pykti, kad pasiule,,,ju darbas TOKS,,IR TAI JOMS YRA LIEPIAMA DARYTI
*

Taip jų darbas toks, bet paskui man problema būna, kai vaikas suvalgo tą saldainį ir normalių pietų nebegaliu įsiūlyti.
austra
Taip jų darbas toks, bet paskui man problema būna, kai vaikas suvalgo tą saldainį ir normalių pietų nebegaliu įsiūlyti.
*

[/quote]

Mano mazoji tas pats, jinai netgi ir ne viena saldaini gali suvalgyti. Nors, jei atvirai, tai man jos tokios neskanios
Salinga

Mano mazoji tas pats, jinai netgi ir ne viena saldaini gali suvalgyti. Nors, jei atvirai, tai man jos tokios neskanios
*

[/quote]

Va būtent, kad man irgi neskanios, ir aš pati tų saldainių negaliu valgyti, ir tuo pačiu nenoriu jų duoti vaikui. Ir taip pat man nepatinka, kai be mano sutikimo juos kiša vaikui.
O bartis aš nesibaru su pardavėjom, nes tai beprasmiška, tik sau nuotaiką susigadinsi ir tiek. unsure.gif
Adera777
Saunuoles pardavejos, kurios paklausia "ar galima duoti saldaini", nes maniskis (vidurinelis) labai springsta nuo ciulpiniu. Ir viena karta net nepamaciau, kaip kaimyne padave, na ir zinoma uzspringo, tai niekam to nelinkeciau. O jei taip parduotuveje... Bukit atsargus teveliai su tais ciulpiniais saldainiais kol mazuliai dar nedideli.
LedineLedi
O man visai patinka, nes tada pirkt nereikia - žino kad gaus iš pardavėjos. Smagu ir vaikui malonu biggrin.gif
Nordex
QUOTE(karosiukas @ 2007 06 03, 09:46)
O man visai patinka, nes tada pirkt nereikia - žino kad gaus iš pardavėjos. Smagu ir vaikui malonu biggrin.gif
*

Nu jei vaiks didesnis tai gal ir nieko doh.gif
Bet kai duoda visokios "geros" tetules ar pardavejos, vaikui kuris dar nemoka ciulpinuko ciulpti, tai man visai nepatinka schmoll.gif Nei atimt nei duot valgyt blink.gif Nes jei atimsi tai reks baisiai o jei duosi, tai visas issimozos nuo galvos iki koju, nes mano maze, tai issiema-isideda i burnyte doh.gif doh.gif doh.gif
ir is vis nemanau kad saldainiai vaikui labai sveika, nors duodu karts nuo karto - neesu visiska ju priesininke lotuliukas.gif
Taigi, as dazniausiai ka nors ppasiulau vietoj saldainio, t.y. isvilioju is vaiko duota saldaini....
vario
Nematau tame jokios problemos. Galima sustabdyti pardavėją, padėkoti ir pasakyti, kad vaikiukui saldainių negalima. Ir viskas mirksiukas.gif Nesuprantu tų kurie už tai vargšę pardavėją apkolioja. Juk ji tik atlieka tai ką jai liepė mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.