O jei siena yra truputį apipelyjusi, ar ją apšiltinus pelėsis "neišlys" į paviršių pro "parok" vatą ir kitus sluoksnius?
.......tikrai neislys,ogi dar gipso kartona desit,tai tikrai gali but rami,bent pas mane tai tikrai va jau trys metai niekas neislindo
patarkit į kokią firmą reikia dėl apšiltinimo kreiptis ir kiek maždaug kainuoja sienos apšiltinimas su karkasais ir stiklo vata?
.............mes tai samdem meistrus,jie viska dare ir sienas apsiltino ir daze,na tokie universalus................Beje firmoj,tai manau dvigubai kainuos
.............Na cia mazdaug -vieno kambario apsiltinimas apie 400litu(su viskuo+darbas),bet tai dar ziurint kokio dydzio tas kambarys
Tai ne taip jau pigu
Mes siltinime tik VIENA kambario siena ir su medziagomis ir darbu atsiejo apie 400Lt. Ne kambarys, siena.
Musu irgi kampinis butas. Apsiltinta putu pulistirolu ir iskalta plastikinem dailylentem. Vaiku kambary tos lenteles gerai ir ant sienos su lipukais gali pasikabinti koki plakata ar piesini, bet miegamajame jau noretume keisti- kad butu visos sienos vienodos- dažytos.
........nu taip taip- vienos sienos kaina 400 lt.
na cia seniai jau niekas nerase, bet vistik pasidalinsiu ir as savo ziniom. as baigineju mokslus statybos srity, tai kaip tik siandien destytojas pasakojo kaip tas sienas sildyt. tai stai su ta vata tai tik is isores nes ji tos silumos ne daug prideda. geriausia yra siltint su medzio plausu plokstemis, jos labiausia tinka sildyti is vidaus. sake jas vilniuj gamina, tik stai nezinau kas. bet sake tada jau silta buna
Gal gali patikslinti kokios tos plokstes, kaip jas tvirtinti ant sienu, kokio storio jos turi buti ir kaip paruosti siena pries jas dedant. At nesusiraitys medis, kai prie saltos sienos imtu kondensuotis vanduo? Ka po to daryt su ta siena: tinkuoti, apkalti gipskartoniu ...???i
Aha, ir man idomu. Kadangi mano svajoniu busto niekas nepastate arba neparduoda, teks shiltint senuchiuka musu butuka nes labai shalta.
Kas liecia ploto ekonomiskumą tai taip sutinku kad gal ir gerai taciau esu tikra kad kai pirkote putų polisterolo plokstes pardavėjai nesakė kad jis kenksmingas ir tinka tik lauko darbams.Pats geriausias ir veiksmingiausias siltinimo būdas tai tik dedant Parok akmens vatą (užtenka 5cm storio) ir montuoti gipso plokstes ant metalinio karkaso
Jei desite plevele tai tikrai neislys joks pelesis o ir siaip pagal technologijas plevele butinai reikia deti
Jei siena pelyja reikia ja apdirbti antiseptiku ,poto spec plevele ,mes dejom medinius karkasus ir i tarpus paroc vata ,virsum gipso kartonas ,cia siltinom balkonus nes ten bus atvira zona ,zinokit silta
zinoma kad geriau pries siltinant kuo nors pelesi bandyti isnaikinti bet as labai abejoju kad tai įmanoma nes as bandziau pirkau kazkoki brangu purskala ispurskiau is pradziu labai dziaugiausi nes reakcija buvo staigi bet po pusmecio vel islindo tai tada visas kapitalines sienas apsisiltinom tai ir silta ir tikrai sausa kambaryje kad net galvojam statyti oro drekintuvą niekas nepasakys kas ten uz tos gipso plokstes darosi ar darysis po kokiu metu ar dviejų.
Prasau dabar man paaiskinti. Mano tevai persikrauste i sena sodyba. Ji pastatyta is rastu, is isores apkalta lenciukem, o is vidaus - kazkokiom plokstem, kur tarp dvieju kartono lapu yrakazkokio spakliaus. Bewt tom plokstem jau kajuk. Reikia per nauja daryti apsiltinima. Tai kaip dabar daryti: lupti tas plokstes ar antvirsaus ka nors klijuoti ir su kuo? Ar tai, kas tinka standartinio buto siltinimui, tiks ir mediniam namui?
Zinau, kad yra daromas toks dalykas, kaip nuo gyvatuko yra isvedziojamas vamzdis po grindimis, kurio pasekoje gauname sildomas grindis vonioje.
Bukite mieli, ir pasidalinkite savo ziniomis.
Jei tai daroma daugiabutyje, tai visu pirma tai nelegalu. bet siaip praktiskas ir geras dalykas, kai vonios grindys visada siltos
Jei suzinos kaimynai teks islupt ir bauda moket
QUOTE(renax @ 2005 01 13, 16:46) Jei suzinos kaimynai teks islupt ir bauda moket Kodel pas kaimynus bus salti gyvatukai? Mano tevai taip pasidare p.s. is tiesu tai nelegalu, o kaip tai daroma pasitark su santechniku
Jie yra saltesni negu turetu but , bet siaip jei suzinos ir parasys skunda teks islupt visa konstrukcija , mes norejom daryt ir santechnikas perspejo .
Nu nieko sau
Na, elektra šildomos grindys vonioje, tai toks tinklelis su izoliuotais laidais, klojamas po plytelėmis ar grindimis. Tikrai niekas ten nenutrenks, nes viskas būna izoliuota.
Pas mus gyvatukas po grindimis (tiek vonioje, tiek tuolete) jau 3 metai, ir zinote - super! Gyvename virsutiniame aukste, taip, kad galiu drasiai teigti, kad kaimynai nenukencia, nes pas juos gyvatukai tikrai karsti. Del legalumo, tai zinau, kad nelegalu, bet gi nereikia kiekvienam turksti, kad pas jus taip yra
Aisku, gal ir butu geriau, kad po grindimis butu elektrinis sildymas, matyt butu patogiau, vasara sumazini iki minimumo, ir nebuna karsta vonioje. Bet kiek cia tos vasaros Lietuvoje... O ir uz elektra moketi nereikia, nes gana nemazai elektros ima (draugai pasidare, tai klausinejausi). O ir man tas gyvatuko mokestis 20 Lt bent jau ne toks nenaudingas Taip kad pirmyn
Mano pazistamas pasidare gyvatuku sildomas grindis. Ir tualete, ir vonioj, ir iki virtuves - koridorius, ir virtuvei. Nu blin pavydziu taip
Tiesa jis tai jau zymiai seniau pasidare...Kiek kainavo, neisdave bet vis gyresi, kad moka tik uz gyvatuka, o namie silta Kas padarys ar jau padare, help, pasidalinkit patirtim, kaip ir su kuo taretes, kiek kainavo
Kas ir kaip dare, negaliu parasyti... Nes jau pirkome buta su "tokiais pribombasais"
O va kaip daromas galiu pasakyt , yra spec plastikiniai vamzdziai ( sildymo sistemom , jie lankstosi tik ju gana daug reikes , tai va nudauzote senas plyteles , islankstote vamzdzius , pvz didelis gyvatukas ant grindu ir pilate lyginamaji sluoksini ant ju , butinai dekite sklendes , na uzdet gali tik santechnikas . Pasiulymas atsisakyti tada skaitliuku ,nes jei ateis tikrint skaitliuku ir toki daikta pamatys tikrai neapsidziaugs :)Ps kainuoja apie 250 lt + 50 lt santechnikui (cia su lyginamuoju sluoksniu ,pats irengimas 10 -15m vamzdzio po 4 lt ir sklende 8 lt ). Cia paciam jei daryt .
gyvatukui vanduo pirmiausia kyla i virsu ir paskui jau teka per gyvatukus zemyn. taip kad siciausi gyvatukai virsutiniuose aukstuose. Skiriasi karstumas tikrai, sakykim, tevai gyvena 8 aukste, mes 5 gyvatukas pas mus zymiai saltesnis.
O suzinoti kaimynai tikrai gali, paprasciausiai pasiskunde silumos tinklams, o jei dar ir ne karta, ar keli kaimynai, tai atvaziuos tikrinti - ras. Na itariu galima tai daryti 1aukste, nes zemyn jau nieko nesildo, bet turbut reiktu pasiskambint anonimiskai silumo stinklams ir pasiklausti.
negalima as skambijau ,ir as 1 aukste
Oficialiai tikrai negalima. Bet oficialiai daug ko negalima
Po truputį pradedame gundytis šilto ir komfortiško gyvenimo idėja
Iš tiesų - kas geriau:šildomos grindys ar radiatoriai? Ką manote?
Aš manau, kad šildomos grindys puiku. Jei ne šildomos, tai bent tos vadinamos "komforto" grindys. Mes planuojam visam name daryti šildomas. Kai turėsim jas ir dar n metų gyvenimo patirtį ant jų - galėsiu pasidalinti.
Dėl ligų nieko neskaičiau apie tai. Gal čia ne dėl šildymo, o dėl to, kad paprastai tokioms grindų dangoms renkamasi šilumai labiau laidžias medžiagas ir ne šildymo sezonu tokios grindys yra šaltesnės tiems sanariams kenkia Bet šildomų grindų įrengimas yra kelis kartus brangesnis, nei radiatorių. Tiesa, tada šildymas kainuoja truputį pigiau (nes kaip rašo tas pats komforto pojūtis pasiekiamas prie žemesnės vidutinės patalpos temperatūros). Ir grindų dangų pasirinkimas labai sumažėja darant šildomas grindis. Nors teoriškai rašo, kad joms galima naudoti beveik visas dangas, praktiškai medį (lentas ar parketą) mūsuose meistrai nerekomenduoja dėti ir mažai kas turi patirties tai padaryti kokybiškai. Šiuo metu vyra gana stipriai įsigilinęs į šią temą, tiesa daugiau technologiniu įgyvendinimo aspektu. Nes sprendimą, kad bus šildomos grindys mes padarėme jau gana seniai. Jei reiks kažkokios informacijos iš tos pusės - galėsiu pabandyti paklausinėti.
Mes tik pries Kaledas grizom i savo naujai iš pagrindų įrengtą butą ir įsivedėme virtuvėje, bei vonioje sildomas grindis. Galiu tvirtai pasakyti ir nė kiek nesumeluosiu-tai tiesiog nuostabu, ypač kai ant grindų voliodamasis žaidžia mano sūnus ir as nuolat vaikstau su plonomis kojinėmis ir nuolat jauciu didelį malonumą. Del neigiamo poveikio nesu girdėjusi, bet kas dabar sveika?
QUOTE(aifa @ 2005 01 21, 21:11) Kaip tik šiandien šnekėjom apie tai su "specu" savo tėčiu, jis sakė, kad ne ką brangiau (čia jeigu ir tas ir tas daroma " ūkio būdu") O miegamuosiuose irgi darysit šildomas grindis? O kokias dangas naudosite - ar visur plyteles? O kenkia, sako, būtent pastovi šiluma į kojas...
Na mes darem sildomas grindis tik ten kur plyteles, vonia, tualetas prieskambaryje ir valgomajam, o del miegamuju tai mums meistrai atkalbejo, sake: pagal fizikinius desnius tai nuo grindu dulkes kartu su siluma kils i virsu ir gerai pagalvojus man vis tiek prie lovos norisi ko nors minksto, be ja kilimas suteikia jaukumo
QUOTE(Zvirbliuke @ 2005 01 22, 00:15) Kaip tik šiandien šnekėjom apie tai su "specu" savo tėčiu, jis sakė, kad ne ką brangiau (čia jeigu ir tas ir tas daroma " ūkio būdu") O miegamuosiuose irgi darysit šildomas grindis? O kokias dangas naudosite - ar visur plyteles? O kenkia, sako, būtent pastovi šiluma į kojas... Mes taip pasiskaičiavom rankutėm sau (ne tiksli samata, o tiesiog ant lapuko susiskaičiavom reikalingus medžiagų kiekius, pažiūrėjom kainas pas tiekėjus, darbo neskaičiavom, tipo darytume patys) ir skirtumas tarp radiatorių ir šildomų grindų gavosi 10000 Lt (šildomas plotas 200 m2). Jei tikrliau - grindinis 30000Lt, radiatorinis 20000Lt (čia su katilu, jo kaina atrodo virš 10000Lt buvo, boileriu ir karšto bei šalto vandens vidaus sistema). Lapuką jau išmetėm, tai dabar nebepatikslinsiu kas ir kiek ten kainuoja, o tikslesnę sąmatą darysim, kai tiek turėsim pinigų Dagos kur jau tiksliai aišku: vonia, virtuvė, koridorius - plytelės. Svetainė-valgomasis kombinuotas - plytelės ir parketas. Visur kitur aš labai norėčiau parketo. Bet kol praktiškai neišbandėm šildomų grindų galingumo ir namo šiluminės varžos bijome, kad gali prie reikalaujamos temperatūros neužtekti šilumos ypač šaltomis dienomis (pav. kai lauke -30). Jei parketo dėti negalėsim, greičiausia rinksimės vaikų kambariuose marmoleumą, o miegamajame kamštinę dangą. Ai, man tai nekenks šiluma į kojas. Aš ir vasarą su vilnonėm kojinėm vaikštau QUOTE(maksas @ 2005 01 22, 00:23) Na mes darem sildomas grindis tik ten kur plyteles, vonia, tualetas prieskambaryje ir valgomajam, o del miegamuju tai mums meistrai atkalbejo, sake: pagal fizikinius desnius tai nuo grindu dulkes kartu su siluma kils i virsu ir gerai pagalvojus man vis tiek prie lovos norisi ko nors minksto, be ja kilimas suteikia jaukumo Neturėtų. Grindų temperatūrą yra palyginti žema ir šildoma tolygiai visu plotu, todėl oro maišymasisi yra daug mažesnis, nei šildant kitais būdais. O dulkes kelia būtent stiprus oro maišymasis kambaryje. Kažkur angliškuose puslapiuose buvau radusi informacijos, kaip vyksta oro srautų maišymasisi įvairiais šildymo atvejais. Bet dabar jau nebeatrasiu kur. Ir iš viso, labiausiai dulkės kelia kambaryje vaikščiojantys žmonės Aš irgi galvoju, kad miegamajame būtų visai smagu turėti nelakuotą kamštinę dangą - ji šilta, minkšta, turėtų būti labai malonu vaikščioti basomis tiek vasarą tiek ir žiemą. Įdomu, jeikas turite, gal galėtumėt papasakoti kaip sekasi ją eksplotuoti, ar gerai atrodo, patogu prižiūrėti? Ji būtų idealu ir vaikų kambariams, bet bijau, kad maniškiai su mašinėlėmis ir dviratukais ją sunešios per keletą metų
as negaliu niekaip atsidziaugti sildomom grindim, fantastika.
Na, man nepatinka kamštinių grindų faktūros. Kiek žiūrėjau, visos jos vizualiai panašios į linoleumus. Plius, jos minkštos, nors paviršius išssilygina nuo deformacijų. Vis vien- man kažkaip norisi turėti "tvirtą pagrindą po kojomis".
Dėl grindų- mes darom irgi voniose, prieškambaryje, virtuvėje ir trečiame antresoliniame aukšte šildomas grindis (vandeniu). O vat kituose kambariuose - radiatorius, centrinio šildymo su kolektoriumi. Kažkaip stengiamės, kad tos elektros namuose būtų kuo mažiau. Net paaiškint to logiškai negaliu. O dėl kainų. Lyginimas neįmanomas. Tai labai priklauso nuo radiatorių kainų. Pas mus tai radiatoriai brangiau kainavo. Daug brangiau. QUOTE(norge @ 2005 01 24, 10:51) Dėl grindų- mes darom irgi voniose, prieškambaryje, virtuvėje ir trečiame antresoliniame aukšte šildomas grindis (vandeniu). O vat kituose kambariuose - radiatorius, centrinio šildymo su kolektoriumi. Kažkaip stengiamės, kad tos elektros namuose būtų kuo mažiau. O prie ko čia elektra? Gal jūs pirkote tuos radiatorius, kur į grindis įsileidžia, tie tai labai brangūs
O man kamštinė danga atrodo visai įdomi ir tinkama miegamajam, vaiko kambariui, holui, voniai ar virtuvei. Nežinau, ar Leituvoje tokių yra, bet man patinka:
http://2kweb.inter2.co.uk/web/harveymaria/...hoto_stones.jpg http://2kweb.inter2.co.uk/web/harveymaria/...inbath_sand.jpg (Iš puslapio http://www.harveymaria.co.uk/ ) Tačiau , kiek supratau, grindiniam šildymui labiausiai tinka plytelės... O kas dėl radiatorių - kadangi pa smus langai beveik iki žemės, taip pat turėtų būti kolektoriai ar kažkas panašaus. Dėl to tikriausiai kaina su grindiniu šildymu ir susilygina... QUOTE(aifa @ 2005 01 24, 12:11) Pas mus dabartiniam bute, kur jau pakuojamės daiktus, vonios šildomos elektra, ir šiaip, krūvos visokių elektrinių pričindalų. Tai dabar norisi mažiau to gero. Šiaip, mums dizaineriai siūlė ir vonios kambaryje susidėti medines grindis, šildomas, Mol, mada tokia.
Namie megstu gyvent basa. Grindini (vandenini) shildyma po plytelem pasidarem prieshkambary (puikiai dzhiusta ish lauko ateje shlapi batai
galima deti vandeniu, galima su elektra sildomas...danga turi buti ne storesne nei 1,5 cm - cia jei norite deti mediena, parketa...tinkamiausia aisku, kermaines plyteles, nes jos laidziausios silumai
+ siluma juda aukstyn tad tikrai komfortiskiau bus, geriau pasiskirsto siluma po kambari ir cirkuliacija geresne, silciua nei prie radiatoriu... - kaupia dulkes, bet kur ju dabar neisvengsi??
Mes jau beveik metus gyvenam name, pirmam aukšte visur šildomos grindys, antram - tik sanmazge. Pliusai didžiausi tie, kad kojos niekada nešąla (aš bent klaiki šalčmirė, tai mėgaujuosi), vaikus gali ramiai ant grindų paleist. O dulkės tai kaupiasi siaubingai, ypač kampuose, už durų... Ir sausa labai - neseniai pradėjom papildomai drėkint, nes nosys labai džiūna.
Pass musšildomos griondys, ten kur plytelės, vonioj, virtuvėj ir koridoriui. Labai geras jausmas, dėti koją ant šiltų grindų, be to kambario temperatūra padidėja 2-3 laipsniais
Idun, pilnai su tavim sutinku-pas mane visame bute grindys sildomos, tai negaliu atsidziaugt-niekad kojom salta nebuna.Kadangi pas mus tokio dalyko kaip "gyvatukai" nera, tai visus batus ar rankom skalbiamus rubus dziovinu ant grindu.Puikiai isdziuna
|