Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

Mes: gyvename urvuose, nesišukuojame, retai prausiamės, dažnai valgome žalią mėsą. Kai kurios mėgsta žalias kepenis. Geriam riebalus litrais. Didiname savo cholesterolio kiekį. Vaisius sulesiname vištoms, bulves - šernams. Pastaruosius mūsų vyrai vėliau sumedžioja. Kartais bėgiojame didelius atstumus. Ne visada pavyksta bėgti paskui žvėrį. Bet vis tiek. Auginame putpeles ir šimtais ryjame jų kiaušinius.
Užkabino? Skaityk toliau:
"Pagrindinė Paleo mitybos taisyklė yra kokybiškas neperdirbtas maistas, t. y. renkamiesi ekologiški produktai, laisvai auginamų ir žole šeriamų gyvulių mėsa, laisvai auginamų vištų kiaušiniai. Tokiu būdu pagarba išreiškiama tiek gyvajai gamtai, tiek žmogaus organizmui, jo neteršiant šimtais genetiškai modifikuotų konservantų ir "maisto priedų", antobiotikų ir beverčių pašarų, kuriais yra šeriami įprastai auginami gyvuliai.
Paleo mitybos taisyklės neleidžia vartoti jokių grūdinių kultūrų (įskaitant pseudogrūdus - kinvą ir burnotį), ankštinių augalų ir jų vaisių (įskaitant soją bei jos subproduktus), cukraus ir dirbtinių saldiklių (įskaitant ir nerafinuotą cukrų), pieno produktų (nors primal dieta leidžia laisvai augintų karvių pieną ir jo gaminius) bei jokių apdirbtų ir perdirbtų maisto gaminių (na, žinot, traškučiai, kola, McDonald's meniu ir kt.). Tikriausiai kyla klausimas, o tai kas tuomet yra leidžiama leidžia valgyti. Paleo atstovai renkasi mėsą, kiaušinius, žuvį (patariama rinktis ekologiškus, natūraliai augintus produktus), daržoves, vaisius, įvairius aliejus, sėklas, riešutus."(Elata)

Kad mažiau kartotųsi klausimai, persiskaityk šias temas -

PIRMA TEMA
ANTRA TEMA
PENKIOLIKTA TEMA kurioje rasite nuorodas į kitas temas smile.gif

.........user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pur-pur: 15 spalio 2013 - 15:05
Pur-Pur thumbup.gif ha ha geras intro lotuliukas.gif
Atsakyti
liudnai pabaigem tema.. tikiuos greit pasveiksi akute!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taša: 15 spalio 2013 - 15:05
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
man reiktų to vyro, kuris šerną galėtų namo parvilkti biggrin.gif nors teisybę pasakius, šerno ir bebro dešrų gaunu ir dabar biggrin.gif
Pur-pur, dabar pastebėjau, jog mano vardą gale prirašei biggrin.gif ačiū, kad mano užgautą savimeilę paglostei biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elata: 15 spalio 2013 - 15:07
merginos, kiek vienu kartu jus suvalgot lasiniu ar sviesto, kad jauciates socios visa diena?

per pietus pavalgiau kotletus keptus ant ghee, suvalgiau avokado ir keli lasai aliejaus i salotas. po to sauksta kokosu aliejaus. bet..... jau vel noriu valgyt sad.gif

pati lasini valgau tik ryte (suvalgau viena juostele- ten kokia 4 mazi gabaliukai). nors db galvoju gal pradet ir prie pagrindinio patiekalo detis jo?

per pietus eina augaliniai riebalai dazniausiai - pagrinde avokado arba grietine, alyvuogiu aliejus, kokoso aliejus kaip desertas. ghee sviesto nevalgau, tik jei kepinu kazkal.

o kaip pas jus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taša: 15 spalio 2013 - 15:23
lotuliukas.gif geras įvadas thumbup.gif man ir toks vyras ne pro šalį būtų
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2013 10 15, 16:22)
lotuliukas.gif  geras įvadas  thumbup.gif  man ir toks vyras ne pro šalį būtų

einam medžiot? vyrų? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 10 15, 16:05)

Mijau, murr-murr biggrin.gif

Vyras dažnai į savo mišką važiuoja bebrų namų ardyti. Bet, deja, nemedžioti. Bet moters viltis miršta paskutinė. lotuliukas.gif
O jums dar viskas prieš akis, ir vilties daug daugiau - jau kai žinote kokio vyro medžiotojo reikia, tai bus lengva tokiam pinkles užtaisyti. lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(taša @ 2013 10 15, 16:22)
merginos, kiek vienu kartu jus suvalgot lasiniu ar sviesto, kad jauciates socios visa diena?

Kokį kiekį daržovių suvalgai ir kokių?
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 10 15, 16:22)
o kaip pas jus?

as tai vis ta cronometeri pasijungusi vedineju, savo produktus itraukius, nes daugelio maistu ten kalorijos kazkokios nesamoningos.
ir dar as kolkas viska sveriu, tada tiksliai zinau,kiek visko gaunas. Tarkime ryte as valgau avokada (186 gr. = 29 gr riebalu, 4 gr. baltymu) ir du didelius skystai virtus kiausinius (100 gr. = 10.6 gr. riebalu, 13 gr. baltymu). angliavandeniu as neskaiciuoju, ju kiek yra, tiek.
Nu va, sudedu riebalus ir gaunu 40 gr. riebalu. 40x 9 kcal iseina 360 kaloriju is riebalu. Sudeti baltymai, 17 x 4 kcal = 68 kalorijos. ir gaunu, kad mano baltymu ir riebalu santykis gaunasi 1 su 5 (nu mazdaug). Tai ner labai gerai, nes derint reikia, kad butu mazdaug 1 su 3 arba bent jau 1 su 2, bet vakare uzedu daugiau mesos be papildomo riebalo ir dienos norma issilygina smile.gif ryte ir per pietus as suvalgau po 40-50 gr. riebalo (jei riebalas vien is lasinio, tai tiek gramu ir turi svert mano tas gabaliukas). Is viso man reikia 125, tai vakarui lieka tie 25 gr. smile.gif galima derinti aisku, kad kiekvieno valgio metu isliktu vis tos pacios proporcijos, bet as vakare jau neleidziu sau 50 gr, riebalu suest.

Purpur, labai jau pasistengei smile.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wallis: 15 spalio 2013 - 15:50
QUOTE(taša @ 2013 10 15, 16:03)
liudnai pabaigem tema.. tikiuos greit pasveiksi akute!

Aciu mieloji 4u.gif
Jau ir pamirsus buvau kas yra ta ziaurioji angina verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Pur-pur @ 2013 10 15, 15:47)
Kokį kiekį daržovių suvalgai ir kokių?



snd dideli kalna kalafioru, avokado, pomidoro ir rukolos siek tiek.

paprastai buna puse baklazano arba puse mazos cukinijos
su
pomidoru/agurku/avokado + salotos, kokiu zoliu- krapai, rukola, bazilikai, petrazoles salotom

arba koks vienas burokelis

papriku/moliugu/kopustu nevalgau

Papildyta:
*****, nenoriu as tu svarstykliu pirkt.. dar vienas daiktas i virtuve unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taša: 15 spalio 2013 - 16:00
QUOTE(taša @ 2013 10 15, 16:59)
snd dideli kalna kalafioru, avokado, pomidoro ir rukolos siek tiek.

paprastai buna puse baklazano arba puse mazos cukinijos
su
pomidoru/agurku/avokado + salotos, kokiu zoliu- krapai, rukola, bazilikai, petrazoles salotom

arba koks vienas burokelis

papriku/moliugu/kopustu nevalgau

Papildyta:
*****, nenoriu as tu  svarstykliu pirkt.. dar vienas daiktas i virtuve  unsure.gif

O tas kalnas nėra toks kad kitam maža saujelė atrodys? biggrin.gif Man sočiau kai daugiau daržovių. Bet tai būna vienam valgymui pvz.: dvi kupinos rieškučios pritarkuotų kopūstų ir sauja pritarkuotų cukinijų patroškinta su kumščio dydžio gabalu maltos mėsos ir dviem šaukštais kokosų aliejaus. Na, bet aš didelė esu, tau tiek per daug būtų. Bet tokio kiekio man dažnai visai dienai sotu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pur-pur: 15 spalio 2013 - 16:23