Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: tyrelės
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų gydytojai > Vaikų ir kūdikių mityba
kniuksė
Laba diena 4u.gif
Jūs jau daug rašėte apie kūdikių primaitinomo pradžią. Aš viską sąžiningai perskaičiau ir dabar esu visiškai pasimetusi doh.gif .
Dukrelei 5 mėn. Pediatrė sakė, kad kai iki 6 mėn. liks savaitė pradėti duoti po truputuką sulčių, po to bandyti daržoves, o po to įvedinėti vaisius. Bet ji liepė viską daryti patiems namuose nors ir daržovės dabar jau nelabai gražios, bet vis tik pirktinių tyrelių reikia atsisakyti kadangi natūralūs vitaminai jas gaminant žūsta ir jos yra praturtintos sintetiniais vitaminais, o ir kad galiojimo laikas būtų ilgesnis jos daromos su konservantais (nors ir nedidelis kiekis, bet vis tiek yra).
Iš vaisių leido valgyti atvežtinius obuolius (kadangi dabar lietuviškų nebėra), bananus ir kivius. Pasiskaičius Jūsų atsakymus supratau, kad bananų geriau neduoti, o kaip su kiviais? Kiek aš žinau, jie turi labai daug vit. C, ar tai nepakenks?
Dėl kruopų košių, tai irgi sakė pirkti įprastas kruopas, jas malti ir virti arba su mano pieneliu arba su mišinuku. Esu girdėjusi tokią nuomonę, kad visi tie pirktiniai produktai, skirti kūdikiams (tyrelės, sultys, košės) nėra gerai, nes jei vaikas tik jais maitinamas gali tapti alergišku. AR TAME YRA TIESOS?
Mes savo ūkio neturime, taigi, nors aš ir labai norėčiau pati gaminti maistelį, bet man teks visas tas daržoves ir vaisius pirkti. Kiek supratau, parduotuvėse padruodami nelabai tinka kūdikiui, o jei pirkti turguje, tai irgi nėra garantijos, kad užauginta ekologiškai. Tai ką daryti g.gif ? Kokia Jūsų nuomonė apie PASTOVŲ maitinimą pirktinėmis tyrelėmis, sultimis, košėmis?
Labai ačiū 4u.gif
Pediatrė Virginija
Kiekvienas medikas turi savo nuomonę. Negaliu kritikuoti Jūsų gydytojos nuomonės, bet...
Pagal įstatymą į kūdikių mitybos produktus yra griežtai draudžiama dėti konservantus, sintetinius dažus, kvapus, skonio sustiprintojus, emulsiklius ir pan. Tuo tie produktai ir skiriasi nuo suaugusiųjų maisto. Galiojimo laikas jų yra ilgas dėl to, kad produktai paruošti yra sterilizuojami ar pasterizuojami ir vakuumo būdu su spaudimu uždaromi. Taip juos ruošiant išlieka nesuirusios maistinės medžiagos, vitaminai ir biologiškai aktyvios medžiagos. Kas parašyta etiketėje, tas ir yra tame maistelyje. Tikrai nei vienas gamintojas nerizikuos savo vardu, pridėdamas į produktą konservantų ir to nerašydamas etiketėje.
Visi kūdikių mitybos produktai gaminami iš atrinktų žaliavų, o tie, kurie pažymėti BIO ženklu (HiPP )- iš ekologiniuose ūkiuose išaugintų žaliavų. Todėl tai yra pati aukščiausia kokybė.
Kai bus ekologiškų, kokybiškų, subrendusių įprastu laiku mūsų lietuviškų daržovių, vaisių, uogų , žinoma, Jūs galite kūdikiui gaminti maistelį- bet jis turi būti teisingai paruoštas, šviežias, kad nebūtų suirusios maistinės medžiagos ir vitaminai.
Taigi atvežtiniai vaisiai nėra tinkami kūdikiui, nes jie apdoroti chemikalais, neaišku kurio derliaus (pvz. obuoliai). Vaisiai turi būti natūraliai prinokę ant medžio, o ne nokinti nuskinti. Todėl nei bananai, nei kiviai kūdikiui taip pat netinka. O su kruopomis- lygiai tas pats. Ar prieš maldama tas kruopas Jūs bandėte jas nuplauti?O ar žinote, kaip jas reikia paruošti kūdikiui? Jeigu kruopų košę nori išvirti kūdikiui iš paprastų kruopų, pirktų parduotuvėje, jas reikia bent 6 val. mirkyti, kelis kartus pakeičiant vandenį. Tai kaip jas po to sumalti?
Ar Jums gydytoja paaiškino, kaip teisingai išvirti daržovių košę, košę su mėsa, kruopų košę, kad nesuirtų maistinės medžiagos ir vitaminai, neišbėgtų mineralinės medžiagos.
Na o dėl alergijos galiu atsakyti tik tiek, kad žymiai saugiau kūdikį maitinti jiems pagamintu maistu, kadangi jame nėra chemikalų likučių (o chemikalai ir yra viena iš alergijos atsiradimo priežasčių). I r yra tikra netiesa, kad kūdikiai, valgantys jiems pagamintą maistą yra labiau alergiški, nei tie, kuriuos maitina mamos, gamindamos jiems maistą namuose iš pasenusių, suvytusių, apipelijusių daržovių, ar duoda sutrintą atvežtinį obuolį,kuris genda iš vidaus, bei bananą , nokintą dujų kamerose.
Taigi palieku Jus gerai apgalvoti tai, ką aš parašiau, ir tai, ką pataria Jūsų gydytoja ir pasirinkti patį patikimiausią Jums būdą maitinti savo kūdikį.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.