Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Gyvūnų vardai. Ar yra ribos fantazijai?
Supermamų klubas > Mūsų namai > Fauna
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Ramunita
Kaip manot-ar yra ribos zmoniu fantazijai? Ar buna taip,kad sutike seimininka su suniu, kate ar kitu gyvunu, suzinoje gyvunelio vardfa -tik akis ispuciate ir tyliai galvojate "kaip kaip?" biggrin.gif Va, ziurinejau sunu vardelius www.animal.lt ir ten vardas Gaidukas doh.gif
Pasidalinkit-kas kokiu keistenybiu girdejot bigsmile.gif o gal gyvunams visi vardai normalus g.gif
Vicious Vici
jau kažkada kitoje temoje rašiau, kad mūsų sodo kaimynai turėjo kalytę, kurią šaukdavo Kamyte, tai ko tais mums labai girdėdavosi Chamyte lotuliukas.gif gal pilnas tikras vardas buvo Kama, nežinau, nu bet tas Kamytė mum nepatiko schmoll.gif biggrin.gif kitų pažįstamų kolis Šelda, nu irgi man negražu schmoll.gif mes patys esam turėję katinuką, tai vadinom Figaro bigsmile.gif dar su įdomiu vardu žinau kalytę pekinę Čepa, dar vienos pažįstamos pekinas Pulgosas, kitos toiterjeras - Filiamonas (Filka) lotuliukas.gif nu ką aš galiu pasakyti, liaudis labai originali, bet aš pati kažkaip stengiuosi neišgalvoti kažko labai nežemiško, kad po to pačiai nebūtų gėda šaukiant savo šunį doh.gif
rittusia
Man asmeniskai labai kvailai atrodo, kada gyvunams duoda zmoniu vardus.Pas mus kieme vedziodavo bokseriu veisles kalyte,kurios vardas buvo Asta. biggrin.gif
Vicious Vici
QUOTE(rittusia @ 2006 06 12, 17:45)
Man asmeniskai labai kvailai atrodo, kada gyvunams duoda zmoniu vardus.Pas mus kieme vedziodavo bokseriu veisles kalyte,kurios vardas buvo Asta. biggrin.gif

na jei Lietuvoj duodami lietuviški žmonių vardai šunims ar katėms tai tikrai nekas, bet jeigu pavyzdžiui užsienietiški ax.gif va kaip mano Jeannie ax.gif tai negi tai jau taip baisu ir negražu? g.gif negi aš jorkšyrui, kurio beje kilmė angliška, turiu duoti vardą Sargė, Margė ar dar kokį nors? tiesa pasakius, nelabai ir žinau tų lietuviškų variantų rolleyes.gif jeigu visi būtų pūkiai ar muskos, tai kokiam parke bešaukiant saviškį dar 10 atbėgtų... nu man tai taip nepatinka...
_Miglė_
as tai zinau toki suniuka Krysius (rusiskai ziurkius) nu ka as zinau gaila sunelio ax.gif su tokiu vardu doh.gif
*CACA*
Žmonės tikrai daug ir įvairių vardų savo augitiniams prigalvoja.
kai nusipirkom vokiečių aviganio kalytę labai ilgai galvojom koks jei vardas galėtų tikti.Buvo sunku išrinkti (nes buvo be dokumentų, tai ir buvo be vardo). Po ilgų apmąstymų pavadinom ją Bona. jei jau vokiečių aviganis, tai lai ir vokišką vardą turi (miesto pavadininimas Bona).
Prieš tai turėjau patiną, kurį vadinom Nortas. O katytė pas mane buvo Simba.

Mano bendradarbės vokiečių aviganis Vytis (čia tai tikrai žmogaus vardas). Bet jiem labai patiko, tai ir pavadino taip savo šunį.
Draugė turėjo mažą šuniuką vardu Ferbis.

Žodžiu visokių, oi visokių vardelių savo augintiniams žmonės prigalvoja.
rittusia
QUOTE(*VICI* @ 2006 06 12, 20:57)
na jei Lietuvoj duodami lietuviški žmonių vardai šunims ar katėms tai tikrai nekas, bet jeigu pavyzdžiui užsienietiški ax.gif va kaip mano Jeannie ax.gif tai negi tai jau taip baisu ir negražu? g.gif negi aš jorkšyrui, kurio beje kilmė angliška, turiu duoti vardą Sargė, Margė ar dar kokį nors? tiesa pasakius, nelabai ir žinau tų lietuviškų variantų rolleyes.gif jeigu visi būtų pūkiai ar muskos, tai kokiam parke bešaukiant saviškį dar 10 atbėgtų... nu man tai taip nepatinka...
*

Na Jeannie visai gal ir idomus vardas!Bet lietuviskais zmoniu vardais pavadintas suo,man asmeniskai keistai skamba.O kodel gi ir nepavadinus suneliu Margiais,Sargiais ir panasiai.Mazai dabar kas vadina savo sunelius tokiais vardais,o renka kokius nors mandresnius.
natie
o mano seskute prancuzaite saliami kirtis ant i lotuliukas.gif
duokanka
Mano kaimynai turejo šunį vardu - Šeila.
Mano mamos Čiau čiau - Ibas biggrin.gif Dokumentuose buvo IBO, tai lietuvišką galunę uždėjom biggrin.gif
Senas šuo vadinosi Kičas, jo tėvas SabiSarling.. biggrin.gif
kriste ;)
mano visu gyvunu gan keisti vardai ,bent taip sako kiti 4u.gif man kaip tik smagiau kai vardas isskirtinis bigsmile.gif turejau sinsilas vardais Dykele ir Fliukas biggrin.gif peliukas vardu Pytlis.triusiuko Kaprizas wub.gif ,o suniuko mano gan paprastas Lora bigsmile.gif
Undzinka
Musu balto persisko katino vardas Argentinijus:) Nes reikejo,kad vardas butu is A raides.O vyrui kazkada labai patiko laida "Radijo sau",ten buvo toks veikejas Filadelfijus.Tai va ir gavosi musu katinas Argentinijus lotuliukas.gif O siaip vadinam Argum.
vaiciuke
Na, mano katytė buvo Stagnė wub.gif . Šiaip ji atėjo į pasaulį būtent per visokius atgimimus, tai jos pilnas vardas Stagnacija.
O giminaičiai turi šunį vardu Aras. Tai kai išgirdau, kad draugės sūnus Aras blink.gif
Egle is Vilniaus
Mano juru kiaulyte buvo vardu BUDULIS

Little angel
na kaime pas mus gyveno kalyte vardu agne lotuliukas.gif mano amzina atilsi kates murkos mama buvo vardu leopoldas:D, tai ta matyt uz toki varda visa gyvenima savo vaikus suesdavo, bet va mano katyte tai paaugino , na dabar turim vilksune vardu gerda, jorkiuka vardu minis nes yra l. mazas pilnas vardas butu charming angel, ir dar turim degute vardu cili,nes jos tevyne yra cile
kikutis
Mano tėvo katino vardas PETRAS. Tokiu vardu gavo iš šeimininkų. O tas vardas buvo tų šeimininkų vaikų šposas. blush2.gif
Vicious Vici
QUOTE(Egle is Vilniaus @ 2006 06 16, 12:55)

va čia tai geras ir svarbiausia visai tinka thumbup.gif
Daiva D.
Trečioji iš kairės - šiurkščiaplaukių taksų veislės kalytė, vardu... Daiva.

user posted image
Gimusi Čekijoje, dabar gyvenanti Rusijoje.
Vicious Vici
QUOTE(Daiva D. @ 2006 06 20, 16:50)
Trečioji iš kairės - šiurkščiaplaukių taksų veislės kalytė, vardu... Daiva.

Visko būna doh.gif nors tikrai protinga ir gerbiama buvo viena mūsų pažįstama senolė, bet jos vilkšunės kalės vardas buvo... Alma... juk tai irgi žmogiškas vardas doh.gif
Papildyta:
Man kažkaip atrodo, kad žmogiškus, ypač tokiuys rimtus, senovinius vardus žmonės duoda gyvūnams todėl, kad nori parodyti, kad jų tas gyvūnas rimtas, protingas, nu toks "susitupėjęs" smile.gif pvz.: katinas Rapolas, nu bent jau aš jį iškarto įsivaizduoju tokį labai jau rimtą katiną cool.gif
Isila
atsimenu, kažkada per TV rodė katiną, kurio vardas Svoločius lotuliukas.gif
kleo
Kai gavom dovanu katina, ilgai negalejom sugalvoti jam vardo. Karta ziurejau Dviracio zynias ir pavadinau savo katina Mauzeriu biggrin.gif Tevuko suni pavadinus esu Čipsu.
GitaZ
Mano dukryte musu katei sugalvojo varda- SMILE
mamaedita
Turejau nuostabų šunelį, kurio vardas buvo Gizmo. Jis atsiliepdavo ir šaukiamas Tūteliu bei Pūteliu. Dabar turiu kalytę Lotą ir kita šuniuką, kuriam dar neišrinkom vardo, nes įsigijom tik prieš keletą dienų. Jis - dar jaunas, 2 mėn. belgų aviganio mišrūnas, taigi, užaugs didelis. O vardo dar nesugalvojome. Gal ką nors pasiūlysit?
Ne_gera
QUOTE(Egle is Vilniaus @ 2006 06 16, 14:55)
*

O mano jūrų kiaulytės varbas BALVANKA biggrin.gif
duokanka
QUOTE(mamaedita @ 2006 06 27, 10:42)
Turejau nuostabų šunelį, kurio vardas buvo Gizmo. Jis atsiliepdavo ir šaukiamas Tūteliu bei Pūteliu. Dabar turiu kalytę Lotą ir kita šuniuką, kuriam dar neišrinkom vardo, nes įsigijom tik prieš keletą dienų. Jis - dar jaunas, 2 mėn. belgų aviganio mišrūnas, taigi, užaugs didelis. O vardo dar nesugalvojome. Gal ką nors pasiūlysit?
*

Nepaprastam šuniui nepaprastas vardas - Rintintinas (per TV maciau) biggrin.gif Čempionas biggrin.gif
memoire
mano katino vardas Kaaki , cia latviskai kate.. bet jis toks pasiutes ir mane skriaudzia tai kartais jis tikras kaka bigsmile.gif
Mide
mano šinšilos pilnas vardas Kilbiltu.trumpinys Bilas,bet kai po kiek laiko paaiškėjo kad čia mergaitė, tai liko Biliutė tongue.gif
Vilkšunio - Rinas (dažnai niekas nesupranta iš pirmo karto kas per vardas)
Takso - Maxas
*Vasare*
mirksiukas.gif niu nzn.. ar ypatingi tie wardaj,bet patinka zmogeliukam smile.gif suns- Vetra , kates- Zosia, peliuku - Smikis ir Spulka rolleyes.gif
Ciel Bleu
mano gyvūnėlių vardai simple very simple: katinas Micius, šuniukas - Meškiukas
smile.gif
Zuma
Draugų katytė Kruopa thumbup.gif
*Vasare*
Prisiminiau smile.gif Pas viena drauga buvo katyte,vardu Smilga,bet pasirodo ten buvo berniukas,tai liko Smilgius ax.gif
ou_jeaa
kaip kazkieno vardas SEILA taip ir maniskes 4u.gif
TaGre
Turėjau katiną Bėdą, kuris pateisino savo vardą, dabar turiu katinuką Šėtoną - jis tikras angeliukas. Ir dar turiu Rają ir Fleitą - kalytes biggrin.gif
arabeska
Turim žiurkėniukę Plunksną , o kaimynė katiną Martyną doh.gif išleidžia į kiemą , o vakare šaukia:
- ,,Martynai Martynai!!!!
Kažkaip nei šiaip nei taip , pilnas kiemas vaikų . Gerai , kad nei vieno Martyno. Gyvūnėliui galima sugalvoti puikų vardą , bet tik ne žmogaus mirksiukas.gif
*Vasare*
ooo prisiminiau lotuliukas.gif turejom mes katina ,kurio wardas buvo Dviratis biggrin.gif nu bet jis toks ir buvo doh.gif jei tik soka nuo kedes ant kedes,kurios yra viena salia kitos vis vien nukrenta, gaudo musyte,iskrenta pro langa, gaudo paukstuka,tai ikrenta i bliuda su mandeniu.. nu vnz tikras dviratis lotuliukas.gif po to turejom seima katina Kvadrata ir kate Mimikrija,nu ce buvo meile iki grabo lentos wub.gif dar buvo draugaj palike mum katina pasaugoti,kurio vardas Pjeras,bet kadangi tada buvo sajudzio lajkaj,tai sulietuvinom,liko jis Petras. irgi labai smagu budavo vakare ji kwiesti namo thumbup.gif dar bus tesinys apie Mimikrijos ir Kvadrato vaiku vardus mirksiukas.gif
Pangasija
as kai parsinesiau savo au-au, labai norejau nenuvalkioto vardo. t.y. kad nebutu eilinis Rudis, Sargis ar Margis. Ir nenorejau uzsienietisku zmoniu vardu, kaip kad Rikis ar Fredis.
tai pasiemem su mama po enciklopedija ir ziurim visokius geografinius vardus, muzikinius-cheminius-medicininius terminus, o as kadangi visad domejaus istorija, tai palinkau prie istoriniu asmenybiu. uzkibo Ramzis -- senoves Egipto faraonas. nu ir dabar galvojam kad jam joks kitas vardas nebutu tikes -- nu grynas Ramzis.
Kenya
Aš savo jau beveik suaugusiam katinui kai Ukrainoje vyko tam tikri politinaii įvykiai (prieš porą metų) daviau kličkę Revoliucija, sutrumpintai vadindavau Riva. Dabar pas mano mamą kaime peliauja, taip ir tebevadinamas biggrin.gif

Sesuo kadais turėjo katę vardu Migera, nes labai jau migera buvo, tokia vietoje nenustygstanti, kai reikia ir arši - tebūnie jau skanios rojaus pelės verysad.gif o dabar pas juos namie laksto Zoja (oficialiai - Troja, pravarde Zozė arba Džoja) smile.gif
S@ulyte
mano katinas Kipshas, nes jis juodas juodas ir pasiutes, tikras kipshas.... doh.gif
Anafora
Mūsu katė - Vyšnia - ilga istorija... Mama turėjo Bruknę... o brolis turi Dyzeli - nes važiavo dyzelio užsipilt ir kačiuką parsivežė lotuliukas.gif
eliga
Mano draugė savo rotveilerį pavadino Siaubu ir kaip jam šis vardas tinka thumbup.gif T.p. jį vadina Siaubuku. Iš išorės l. grėsmingai atrodo, o ištikro l.mielas, ypač moterišką giminę myli rolleyes.gif Juokingiasia, kai pasakau: "žinot, koks šuns vardas? "- Siaubas
"Nu, nu tai koks tas vardas...?" biggrin.gif
Zvake
O mano pekineses vardas Madona 4u.gif
Visi juokiasi is to vardo, o as jau pripratau blush2.gif
noriuzako
biggrin.gif Mano katino vardas Markizas , o busimam suniukui duosim varda Bachas wub.gif
Nomadica
mano mergytes sunytes vardas Braske wub.gif Braskyte musu....miela uogyte...
sinsiliuko poreles- Olegas( draugas paprikolindamas pavadino) ir Trikse (kadangi labai strakaila, kai pyksta visus atsistojus apsisoja lotuliukas.gif )
*Vasare*
thumbup.gif niu wa dar wienAS NAUJAS wardas mano padangeje mirksiukas.gif mano smiltpeliu wajkiuka wiena pasieme drauge,taj mazyle jau turi warda: Gote neformale,nes wisa juodute,bet wiena pedute siek tiek balta wub.gif bigsmile.gif
Mide
karts nuo karto savo ciucki snarglium vadinam blush2.gif arba cekaunioji tongue.gif
o vilkšunį - pabaisą.ne todėl kad baisus,bet taip lipo..
Aimma
Amerikiečių kokerspanielę labai seniai įkvėpta ,,Tvyn Pykso miestelio" pavadinau Lora Palmer. Tiesiog asociacija - amerikonė, blondinė.
Kaime buvo tokia porelė: rotveileris Grantas ir mažas kačiukas Viskis. Manau, vykęs derinys thumbup.gif
mike_pukuotukas
Kadaise turėjom taksę vardu Tika, katinus -Murkius ir Valkata; jūrų kiauliuką - Šrekas-Pankas smile.gif
Papildyta:
beje, kaime pas senelius visada būdavo šuo vardu Reksas ir nesvarbu tas ar jau kitas šuo, bet vardas visada tas pats biggrin.gif
Vicious Vici
QUOTE(Aimma @ 2006 08 06, 19:32)
Amerikiečių kokerspanielę labai seniai įkvėpta ,,Tvyn Pykso miestelio" pavadinau Lora Palmer. Tiesiog asociacija - amerikonė, blondinė.

oho smile.gif aš tai turbūt prietaringa reiškias, nes tokio vardo niekada neduočiau unsure.gif
*Vasare*
as irgi tureau suniuka Tika 4u.gif
Vokė
[FONT=Times][SIZE=1]Nepatinka kai gyvūnams duodami žmonių vardai,belieka atvirkkščiai žmonėms duoti gyvūnų vardus. g.gif
cheery
QUOTE(mike_pukuotukas @ 2006 08 22, 08:47)
beje, kaime pas  senelius visada būdavo šuo vardu Reksas ir nesvarbu tas ar jau kitas šuo, bet vardas visada tas pats  biggrin.gif
*

pas mane kaime lygiai tas pats bigsmile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.