Įkraunama...
Įkraunama...

Kiaušinio baltymas

Gal kas gali padėt? Ką daryti, kad normaliai išsiplaktų baltymas ir jį būtų galima ant pyrago dėti kaip papuošimą arba tuos baltyminius sausainius kepti? Mano amžina bėda, nu niekaip nesigauna...
Atsakyti
Visu pirma plakimo indas ir irankiai turi buti svarus ir sausi - net truputukas riebalu ar laselis vandens gali viska sugadinti, taip pat trynys turi buti pilnutinai atskirtas nuo baltymu.Is atsargumo tryni nuo baltymo atskirineju atskirame puodelyje, o paskui perpilu baltyma i plakimo dubeni. Paskui plaku mikseriu iki kol baltymai isputoja ir turis padvigubeja. Tada pradedu po sauksta berti cukru. Kai sudedu visa cukru idedu puse saukstuko tartar (nezinau kas ten tiksliai yra, lygtai vyno rugsties milteliai, Lietuvoje irgi turetu buti parduotuvese baltymu standiklis, gal kas pasakys kaip tikslai vadinasi) Plaku tol, kol istraukus mikseri, baltymu "rageliai" lieka stati, nenulinksta. Jeigu reikia imaisyti dar koki ingredienta, pvz riesutus, labai atsargiai juos imaisau su saukstu (tik ne mikseriu). Kepti ant zemiausios temperaturos, pakol ataus saugoti nuo skersveju. Tai mazdaug taip - tikiuosi sitie patarimai pades. Sekmes!
Atsakyti
Deja, Lietuvoje niekur nemačiau pirkti "cream of tartar" ar vyno rūgšties... Tik skaičiau, kad galima bandyti pakeisti citrinos rūgštimi, bet vis tiek ne tai... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 06 12, 19:39)
Deja, Lietuvoje niekur nemačiau pirkti "cream of tartar" ar vyno rūgšties... Tik skaičiau, kad galima bandyti pakeisti citrinos rūgštimi, bet vis tiek ne tai... schmoll.gif

Aš pilu arbatinį šaukštelį balto vyno acto (į keturis baltymus).
Atsakyti
O, ačiū, reikės pabandyti smile.gif
Atsakyti
O, geras, apie actą nieko nežinojau:) na ką, einu, dar kiaušinių sugadinsiu biggrin.gif Bet juk nieks negimė mokėdamas... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(purpsius @ 2006 06 13, 10:00)
O, geras, apie actą nieko nežinojau:) na ką, einu, dar kiaušinių sugadinsiu biggrin.gif  Bet juk nieks negimė mokėdamas... ax.gif



Ir būtinai parašyk kaip sekėsi. Man ir nelabai gaunasi tie baltymai, bet turbūt todėl, kad cukrų sudedu iš karto, o kad acto įpilti reik, net nežinojau... ax.gif
Atsakyti
Actą įmaišau tik tada, kai jau baltymai išplakti.
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2006 06 13, 17:11)
Actą įmaišau tik tada, kai jau baltymai išplakti.

o kam reikia acto, nelabai suprantu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(purpsius @ 2006 06 12, 18:10)
Gal kas gali padėt? Ką daryti, kad normaliai išsiplaktų baltymas ir jį būtų galima ant pyrago dėti kaip papuošimą arba tuos baltyminius sausainius kepti? Mano amžina bėda, nu niekaip nesigauna...


Baltymus papuosimui reikia plakti taip:
I labai svaru inda (jokiu budu, kad nepatektu riebalo, ar trynio).
Dalimis dedant puse numatyto cukraus kiekio.
Is antros dalies cukraus (ir labai nedaug vandens) isvirti sirupa, toki, kad paemus su sakute paputus burbulas pustusi. Dar galima ir truputi zelatinos pasibrinkinus tureti.
Kai sirupas gatavas, o baltymai jau l. gerai isplakti beplakant plona sroveje pilti sirupa, ir istirpinta zelatina (galima ja sumesti i sirupa ii ten ji issileidzia)
Prasom puosti torta smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(bulba @ 2006 06 12, 20:15)
Visu pirma plakimo indas ir irankiai turi buti svarus ir sausi - net truputukas riebalu ar laselis vandens gali viska sugadinti, taip pat trynys turi buti pilnutinai atskirtas nuo baltymu.Is atsargumo tryni nuo baltymo atskirineju atskirame puodelyje, o paskui perpilu baltyma i plakimo dubeni. Paskui plaku mikseriu iki kol baltymai isputoja ir turis padvigubeja. Tada pradedu po sauksta berti cukru. Kai sudedu visa cukru idedu puse saukstuko tartar (nezinau kas ten tiksliai yra, lygtai vyno rugsties milteliai, Lietuvoje irgi turetu buti parduotuvese baltymu standiklis, gal kas pasakys kaip tikslai vadinasi) Plaku tol, kol istraukus mikseri, baltymu "rageliai" lieka stati, nenulinksta. Jeigu reikia imaisyti dar koki ingredienta, pvz riesutus, labai atsargiai juos imaisau su saukstu (tik ne mikseriu). Kepti ant zemiausios temperaturos, pakol ataus saugoti nuo skersveju. Tai mazdaug taip - tikiuosi sitie patarimai pades. Sekmes!

dar geriau cukraus pudra smile.gif
Atsakyti
O jeigu nesunku parašykit kiek cukraus pudros dedant ant 4 baltymu?
Atsakyti