Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Populiariausi vardai
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
natam
Sveikos merginos, smile.gif

Gal zinot kokie vardai siuo metu populiariausi? Labai nenoreciau netycia tokiu pavadint. Dukros vos nepavadinau Emilija (patiko dar nuo mokyklos laiku, kai Emilijos Pliaterytes kuryba nagrinejom), bet dabar dziaugiuosi, nes laiku supratau, kad sis vardas nors ir labai grazus, bet ziauriai populiarus. wink.gif

Na neseniai atradau Lietuvos ryto priede sostine atrodo penktadieniais praejusios savaites populiariausius vardus raso, bet savaites statistika aisku menkoka.

Berniukiu (nes man aktualiau wink.gif ) populiariausi : Lukas, Ignas, Domas, Dominykas, Karolis. Na kokie dar?

Zhiema
atsiversk mamu zurnalus smile.gif ir pamatysi smile.gif
~♥KaipTaiKaip♥~
nebutina ir mamu zurnalu vartyt, cia forume labai gerai matosi kokie vardai naudojami thumbup.gif clap.gif Man labai patinka vardas Dominykas, bet matyt cia sezonas toks uzejo, kad visus berniukus taip vadina, nes forume nemazai tokiu yra, o siaip gyvenime as ne vieno nepazistu.
doma_
O koks skirtumas populiarus ar ne???? Kas cia tokio baisaus? Svarbu paciai patinka... smile.gif mano sunelis dominykas ir man dzin kad aplink ju pilna, bet man jis paciu paciausias.. ir kitoks jam netiktu
Zhiema
zinoma kad nieko tokio, bet cia priklauso nuo zmogaus... as irgi norejau kad vardas butu retas... ir kad klaseje ar grupeje nebutu 5-iu tokiu paciu... matyt cia uzsleptas noras kad TAVO vaikas butu PATS PACIAUSIAS ir ISSKIRTINIS smile.gif man grazu reti vardai, nors ir kitiem sjie atrodo keisti thumbup.gif
Renacikas
Mes savo mergytei varda rinkom is vardu kalendoriaus.... LAbai grazus pasirode Auguste, trumpinys Guste smile.gif Kaip pasiziurejau forume ir siaip tai kazkaip vienas is populiaresniu jis sad.gif O as kaip tik ir nenorejau kad butu klaseje 5 tokiu vardu.... na bet ka padarysi jei jau taip nutiks.....
Cigale
Matas - vien pas siemetinius zieminukus kiek blink.gif ! O toki varda buvau suneliui isrinkusi dar paauglystej, kai jis daznas net nebuvo. Bet pernai-siemet jis kaip tycia "ant bangos" smile.gif
norge
Jokubas. Dukros klaseje 4 Jokubai blink.gif . Ir du Dominykai.
Mew
Dovydas, Nojus, Lukas, Martynas sad.gif

Miau
Palma
Prie populiarių ir Ugnės vardas. Bent jau mums pažįstamas gydytojas sakė, kad pas jį labai daug mažųjų pacienčių šiuo vardu. Tai jam kartais sunkoka atsirinkti, kurios tėveliai paskambino.
O berniukų - Dominykas (Domas), Augustas (Gustas).
Ramunita
wink.gif siaip 1982-83 buvo populiarios Agnes, Ingos, Monikos, Rasos ir kt. bet gali buti ir taip,kad tokio vardo ir nesutiksi smile.gif pvz-Rasu pazystu daug,bet klaseje(pakeitus 3 m-klas nebuvo ne vienos),o kurse,kur 112 zmogeliu tik viena tuokia
Noa
Rugile.
Kazkodel paskutiniu metu visi pazistami mergaites Rugilem krikstija smile.gif Kai laukiausi Viktes, pasakiau savo vyrui, kad zinau savo vaiko varda ir bus toks, koki sugalvojau. Diedas stveresi uz sirdies - nesakyk, kad irgi Rugile biggrin.gif
RIKIS
Vaikams vardus rinkau tokius ,kad neidėtu pravardžių ir tinkančius prie pavardės. Dukra pravardės neturi o sūnų vadina Duliu,Ovyda. sad.gif
Zhiema
sio menesio Tavo vaike yra straipsniai apie vardu rinkima ir kriterijus (tiksliau mamyciu laiskai), tai dazniausia atsizvelgiama kad butu retas ir ne Lietuvoj normaliai vadintu... visgi ES... laugh.gif beje, yra ir musu forumieciu mamku pasisakymu! thumbup.gif
c-girl
Ziuriu cia Dominykas, minimas kaip daznas vardas. g.gif Mes gyvename svetur ir kai dejau suneliui si varda pries pusantru metu, net neissivaizdavau, kad jis yra toks populiarus Lietuvoje. Cia tai vardas kaip vardas, turbut i 20-tuka net nepapuola. Na, mes ziurejome vardo, kuri lengvai galetume sutrumpinti ant amerikonisku popieriu. Taigi ant gimimo liudijimo jis yra Dominik, o namie saukiame lietuviskai-Dominyku tongue.gif
natam
As tai berniukui vardo ieskau smile.gif , dar Nojum norejau pavadint, bet velgi dabar labai popoliarus sis vardas. Na aisku, kai vardas grazus tai ir populiarus.

O kaip Jums atrodo Adomas populiarus ar ne itin?

As kazkokio labai isskirtinio vardo nenoriu duoti, nes visa gyvenima savo varda sakau ir kartu paaiskinima, kaip taisyklingai istart huh.gif .

Na dar Pijus man atrodo labai daznas.
Keberiokšt
Man atrodo, kad Adomas yra pakankamai daznas. Bet jei tau patinka -kodel gi ne?
Kiek pamenu 2002 metu desimtuka, tai populiariausi buvo - Karolis, Edgaras, Matas, Lukas.. ir nepamenu daugiau. Mergaiciu- Gabriele, Kamile,Laura..
mažulka
Augusto vardas forume, tai tikrai- labai populiarus, tačiau realiai, mūsų mieste, aš nepažystu nei vieno berniuko tokiu vardu. Ir nei vienos mergaitės. biggrin.gif Ir negaliu pasakyti, nuo ko tai priklauso. g.gif
Noa
QUOTE (Nedurna @ 2004 08 06, 20:54)
Man atrodo, kad Adomas yra pakankamai daznas.

O as nepazistu nei vieno Adomo smile.gif Man tas vardas pakankamai retas atrodo smile.gif

Gal kaip kur? g.gif
Kuzia
QUOTE (californiagirl @ 2004 08 06, 00:15)
kai dejau suneliui si varda pries pusantru metu, net neissivaizdavau, kad jis yra toks populiarus Lietuvoje.

Pries pusantru metu vardas Dominykas nelabai dar populiarus buvo ir Lietuvoj wink.gif . O kada konkreciai gime tavo Dominykas?
c-girl
QUOTE (Kuzia @ 2004 08 06, 22:42)
Pries pusantru metu vardas Dominykas nelabai dar populiarus buvo ir Lietuvoj wink.gif . O kada konkreciai gime tavo Dominykas?

Dominykas gime 2003 sausio 12d. rolleyes.gif tongue.gif
SANTA
O man thumbup.gif grazus retesni vardai-ADRIJUS,RIDAS,PAULA,ANDREJA,ENRIKA
westa
Na o mano vaiku vardai, pagal sia diskusija - populiariausi. Auguste ir Dominykas ( cia dar pakeliui wink.gif ). Na ir ka, Auguste be saviskes zinau tik viena ir ta 3 metais jaunesne uz mano, beje pavadinta pagal mano dukra, o Dominyko is viso nei vieno nepazystu. Tik cia, foume, suzinojau, kad sis vardas nu tipo labai populiarus blink.gif . kazkaip nesutikau nei vieno dar g.gif
Manguste
Sako, kad Gustė vardas labai populiarus. Bet per metus laiko mačiau tik vieną mergytę vardu Gustė, kuri buvo 3 metais už manąją vyresnė. Pati dirbu ikimokyklinėje įstaigoje ir kol kas negirdėjau, kad kurioje nors grupėje būtų mergytė vardu Gustė. g.gif
Ir dar man Augustė, tai ne tas pats kas Gustė. Todėl nesuprantu tų tėvelių, kurie duoda vardą Augustė, o vadina Guste. unsure.gif
Uriukas
QUOTE (n@t@ @ 2004 08 05, 19:51)
Sveikos merginos, smile.gif

Gal zinot kokie vardai siuo metu populiariausi? Labai nenoreciau netycia tokiu pavadint. Dukros vos nepavadinau Emilija (patiko dar nuo mokyklos laiku, kai  Emilijos Pliaterytes kuryba nagrinejom), bet dabar dziaugiuosi, nes laiku supratau, kad sis vardas nors ir labai grazus, bet ziauriai populiarus. wink.gif

Na neseniai atradau Lietuvos ryto priede sostine atrodo penktadieniais praejusios savaites populiariausius vardus raso, bet savaites statistika aisku menkoka.

Berniukiu (nes man aktualiau wink.gif ) populiariausi : Lukas, Ignas, Domas, Dominykas, Karolis. Na kokie dar?

Kokia gi jus cia Emilijos Pliaterytes kuryba nagrinejot? laugh.gif

Siek tiek info is interneto (turejot mokytis ir mokykloj tongue.gif ):

nepykit uz kanduma rolleyes.gif

Emilija Pliaterytė (1806-1831)

Grafaitė, gimė Vilniuje.

Su pusbroliu Cezariu Pliateriu (1810-1869) suorganizavo Dusetose sukilėlių būrį ir dalyvavo 1831 m. sukilime. Kartu su J. Horodeckio sukilėliais 1831.04.04 užėmė Zarasus. Vėliau su savo būriu prisijungė prie K. Zaluckio sukilėlių korpuso.

Dalyvavo eilėje mūšių:

Prastavonių ( Radviliškio rajone),

ties Maišiogala,

Kauno gynime,

ties Šaukėnais ( Radviliškio rajone).

Sukilėlių kariuomenei traukiantis į Prūsiją, mėgino prasiveržti į Lenkiją, persišaldė ir mirė prie Kapčiamiesčio.

E.Pliaterytė buvo 25 pėstininkų pulko 1 kuopos garbės vadė, kapitonė.
Noa
QUOTE (Uriukas @ 2004 08 07, 21:32)

Kokia gi jus cia Emilijos Pliaterytes kuryba nagrinejot? laugh.gif

Nu gal labai pirti kure priesams biggrin.gif O gal ir saviskiams, kaip kapitone... biggrin.gif
Uriukas
laugh.gif Nu ir as taip pagalvojau
Kuzia
QUOTE (californiagirl @ 2004 08 07, 07:42)
Dominykas gime 2003 sausio 12d. rolleyes.gif  tongue.gif

Oooo, tai 2.gif musu beveik vienodi rolleyes.gif . Mano nail.gif 10 dienu jaunesne. Beje, iki 40 sav nestuke.gif nuosirdziai tikejau, kad gims Dominykas.
Taurė
ar vardas Greta Lietuvoje irgi siuo metu "ant bangos" ? Amerikoje jau su 6-iom Gretom esu susidurusi po dukros gimimo g.gif
Leida
QUOTE (TauRe @ 2004 08 08, 08:11)
ar vardas Greta Lietuvoje irgi siuo metu "ant bangos" ? Amerikoje jau su 6-iom Gretom esu susidurusi po dukros gimimo g.gif

Šiaip tai vienas iš populiaresnių smile.gif . Bent jau aš pažįstu 4 biggrin.gif .
westa
QUOTE (TauRe @ 2004 08 08, 05:11)
ar vardas Greta Lietuvoje irgi siuo metu "ant bangos" ?  Amerikoje jau su 6-iom Gretom esu susidurusi po dukros gimimo  g.gif

Nepazistu nei vienos g.gif
milabra
Įdomumo dėlei:
atsiverčiau Tavo vaikas ir panagrinėjau "Modeliukų" vardus. Jūsų dėmesiui:
1. Augustas (-ė) (beje, čia priskiriu ir galūnes -inas) - 9 vnt.
2. Gabija - 4 vnt.
3. Gustė (-as) - 4 vnt.
4. Ignas (-ė) - 4 vnt.
5. Austėja - 4 vnt.
6. Emilija (-is) - 4 vnt.
7. Danielis (-ius; -ė) - 3 vnt
8. Brigita - 2 vnt.
9. Gerda - 2 vnt
10. Nedas - 2 vnt.
11. Greta - 2 vnt
12. Ema - 2 vnt.
Kitų daugmaž po vieną...Tai tokia trumpa santrauka. Mano asmeninė reziumė - jau gana Austėjų, Augustų, Gabijų ir Emilių..Siūlau tokių vardų nebeduoti biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
westa
QUOTE (milabra @ 2004 08 08, 11:43)
Įdomumo dėlei:
atsiverčiau Tavo vaikas ir panagrinėjau "Modeliukų" vardus. Jūsų dėmesiui:
1. Augustas (-ė) (beje, čia priskiriu ir galūnes -inas) - 9 vnt.
2. Gabija - 4 vnt.
3. Gustė (-as) - 4 vnt.
4. Ignas (-ė) - 4 vnt.
5. Austėja - 4 vnt.
6. Emilija (-is) - 4 vnt.
7. Danielis (-ius; -ė) - 3 vnt
8. Brigita - 2 vnt.
9. Gerda - 2 vnt
10. Nedas - 2 vnt.
11. Greta - 2 vnt
12. Ema - 2 vnt.
Kitų daugmaž po vieną...Tai tokia trumpa santrauka. Mano asmeninė reziumė - jau gana Austėjų, Augustų, Gabijų ir Emilių..Siūlau tokių vardų nebeduoti biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

O as ta pati darau jau kokius 4 men ir niekaip nerandu Dominyko tarp tu nuotrauku, na gal viena kita ( kas liecia Auguste, tai nesiginciju biggrin.gif , nors pries 5 metus atrode, kad tas vardas ne toks jau ir populiarius). O man nuu laabai daug kas sako, kai suzino kasd sunu vadinsiu Dominyku - a ir dar vienas? g.gif laugh.gif
Cikadelė
dar priklauso nuo to, kokio amziaus tie vaikuciai...vardas Dominykas ispopuliarejo pries metus ar siuo metu...taigi Dominykai dabar sulauke tik kokiu meteliu ar maziau wink.gif
o Gretos nepazystu ne vienos biggrin.gif

isvardintame arase nerandu ne vieno man grazaus vardo, na ant tiek grazus, kad pavadinciau taip savo vaika
nors visai neblogas vardelis yra Austeja wink.gif
IddI
Aš vaikiukui irgi norečiau duoti retesnį vardą. LAbai gražus man buvo Pijus, bet jau tokių tai aplink visur pilna. Gerai, kad draugė pagimdė prieš keletą mėnesių ir pavadino taip savo sūnų, tai dabar aš ieškau naujo vardo.
Renkant vardą, mes su vyru atsižvelgsime į jo reikšmę bei kilmę. Manau, kad kuo "stipresnis" vardas, tuo vaikutis bus pats stipresnis. Taip pat vardas turėtų būti trumpas, kad paskui jo neiškraipytų.
Mums labai gražūs: Kajus, Klėja, Milena (bet trumpinys gali būti Lena?)
Siūlyčiau visoms užsukti į www.day.lt , ten net vardų reikšmės surašytos.
Daisy
jei as turesiu sunu tai pavadinsiu TITU arba KAJUM (strielka nepyk laugh.gif )
Monciūta
Mielosios,
O kaip jums vardas Barbora? Mano mazyle dar pilvelyje, bet as jau ja vadinu Barboryte wub.gif Ar grazus jums sitas vardas? Ar daug pazistate Barboru?
Miaška
O aš daug pažįstu Lukų, Tomų, Mantų ir Matų tarp berniukų. Tarp mergyčių- Augustės, Gabijos, Austėjos, Gretos, Patricijos...
Kai savo vyresniąją pavadinau Aiste, lyg ir nebuvo tokių daug, ir dabar klasiokių tokiu vardu neturi, bet gatvėje dažnai išgirstu rolleyes.gif
O mažoji vardu Vitalija, tarp pažįstamų vaikučių tokios kitos nėra cool.gif
SANTA
QUOTE (monciuta @ 2004 08 10, 12:02)
Mielosios,
O kaip jums vardas Barbora? Mano mazyle dar pilvelyje, bet as jau ja vadinu Barboryte wub.gif Ar grazus jums sitas vardas? Ar daug pazistate Barboru?

Man asmeniskai BARBORA negraziai skamba.Isivaizduoju ,kaip bus panele -BARBORA ,nu nelabai grazei skamba,vot bobutei tinka
Miaška
O mano dukrytės klasiokė vardu Barbora- niu, bet tikra barborytė, tokia apvalutė simpatulka biggrin.gif
Aišku, nežinia, kaip tas vardas jai atrodys vėliau...
Dar, prisiminiau, man labai gražiai skamba vardas Modesta.
Reklamiste
Kai rinkau varda antrai dukrai, man sesuo net oficialia statistika buvo isknisusi, kokie vardai populiariausiai. Tikrai pamenu, kad buvo: Greta, Gabija, Emilija, Kamile. Is patirties dar pastebiu, kad daugeja Mildu, Vaivu, Augusciu, Austeju ir Vilciu. O Emile ne tik grazus vardas, bet ir reiksme grazi thumbup.gif
Jurga
is tiesu, gal kas nors zinote, kur internete rasti vardu statistika? pvz. praejusiais metais dazniausiai duotu vardu vaikams...?
kazkada spaudoje maciau keleta "pirmu vietu" pamineta. Bet seniai.
ma
internete tikrai nera. reiktu gal Zuokui laishka parashyti, kad jis suorganizuotu ir kas savaite ar menesi supermamoj skelbtu biggrin.gif
westa
jei tureciau antra mergyte, pavadinciau Beatrice, o dar neblogas berniuko vardas - Kristupas, tik va ju jau bent pora zinau biggrin.gif
Jurgytė
Naujo "Tavo vaikas" modeliuku puslapy 5 Ugnes ir Ugnius! Emilija man irgi labai grazus vardas, bet netikejau, kad taip staigiai ispopuliares. Mano Smiltes kriksto vardas Emilija.
LOCKETS
O mano sunelio vardas, manau, gana retas ir man jis patinka, reiksme irgi thumbup.gif Bet dar grazus vardas Azuolas - pagal sudejima butu labai tikes mano zirniukui wink.gif rolleyes.gif
VERA
Mindaugas, Tadas, Tomas, Marius.
zyle
Kažkada neseniai per Lietuvos radiją kalbėjo apie populiariausius vardus, tai kiek atsimenu, mergaičių pats populiariausiais ir dažniausiai dedamas praeitais metais vardas buvo Ugnė, o poto seka Emilija. O va berniukų nebepamenu...
Saulytele
O kazin kaip del Ievos vardo?
Jis aisku nera super retas, bet ar jis labai daznas? Mat mano dukryte tokiu vardu, tiesa, ji gimus 2000 m. Man toks ispudis, kad tada jis daugiau buvo madoj, o dabar jau zymiai retesnis.
Gal kuri ka nors apie ji zinot? smile.gif
Saga
O dedant vardus man kzkokia asociacija yra:
jeigu Ugnius ar ugne - plaukai turetu buti kastoniai
Lina ar linas - sviesiaplaukiai, melynakiai
Azuolas stiprus, aukstas,
liepa auksta ir liekna
Ruta garbanota
Ramune irgi turetu buti blondine

keistai kai juodais plaukais ir rudom akimis Linas ar Lina.....

na rizikinga man deti tokius vardus, nes kai kurie vardai turetu ir prie isvaizdos tikti.....
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.