Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Populiariausi vardai
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Ramunita
QUOTE(tinna1999 @ 2007 11 16, 18:23)
Mano sunaus vardas KLAIDAS pati jy isrinkau ir nesigailiu.Jis pats sako kodel as daugiau negirdziu tokiu vardu?as manau ir gerai nors nenuobodus vardas.Dabar laukiuosi antro tik nezinau kas gims bet galvoju koky varda reiks isrinkti dabar? 4u.gif
*

šiaip Klaidas visai normalus vardas ax.gif pažinojau du brolius Klaidą ir Elvį (jiems turėtų bti jau virš 30 manyčiau). Tai Klaidas man neturėjo jolių asciacijų nei su klaida, nei dar su kuo smile.gif
Papildyta:
QUOTE(kisiukas @ 2007 11 12, 17:19)
Na,dirbu mokykloj,tai kompetencijos turiu.. biggrin.gif
Taigi šiemetiniai pirmokai-Patricijos,Lukrecijos,Leticijos,Juozapai,Domai.Trečiokai-Gustės,Augustės...
Papildyta:
Penktokai-Viktorijos,Gretos,Karoliai,Kotrynos...
Vyresni-jau neįdomu.
*

Juozapai blink.gif blink.gif blink.gif Leticijos blink.gif blink.gif blink.gif nei vieno tokio mažiuko nepažįstu,nors vaikų tai daug pažįstu...
Pangasija
QUOTE(*dream* @ 2007 11 30, 16:51)
siandien vos nenuvirtau isgirdusi prekybos centre kaip mama sauke mergaite... doh.gif  doh.gif  doh.gif
SKOLASTIKA!!!!!!!!!maniau kad pasigirdo...bet kadangi mazyle (na kokiu dvieju metuku)neisgirdo kaip ja kviecia, tai mama pasauke dar karta...tuomet supratau, kad gerai isgirdau doh.gif  doh.gif  doh.gif
*

čia tiktų prie "liaudies legendų", forume jau ne kartą aptarta
waiduliux
QUOTE(*dream* @ 2007 11 30, 18:51)
siandien vos nenuvirtau isgirdusi prekybos centre kaip mama sauke mergaite... doh.gif  doh.gif  doh.gif
SKOLASTIKA!!!!!!!!!maniau kad pasigirdo...bet kadangi mazyle (na kokiu dvieju metuku)neisgirdo kaip ja kviecia, tai mama pasauke dar karta...tuomet supratau, kad gerai isgirdau doh.gif  doh.gif  doh.gif
*

doh.gif doh.gif
Greta17
QUOTE(insi @ 2007 11 12, 17:43)
iki blogumo atsibode vardai - gabriele, kamile, auguste, matas, mantas, nojus ir lukas ir vejas. niekda jokiai budais savo vaikui ne vieno is siu vardu neduociau schmoll.gif
*

O man visai gražūs šie jūsų išvardinti vardai.Vis geriau, negu tokie "išskirtiniai",kaip Lela,Estela ar kažkas panašaus.Va tokiais vardais tikrai nevadinčiau savo vaiko.Kažkokie dirbtiniai.
Semile
as vaikams kai rinkau vardus tai ziurejau kad man butu grazus ir priimtinas
o jis daznas ar ne jau vienodai ax.gif
amelka55
O aš savo dukrą pavadinai Amelija, o dabar galvoju kažin koks bus jos charakteris . Gal kas tirite paaugusių Ameliju? ax.gif
Agotukas
QUOTE(amelka55 @ 2008 01 19, 13:42)
O aš savo dukrą pavadinai Amelija, o dabar galvoju kažin koks bus jos charakteris . Gal kas tirite paaugusių Ameliju? ax.gif
*

Sakai, charakteris bus toks pat blink.gif Gal ir plaukų bei akių spalvos reiktų pasiteiraut tada laugh.gif
***Žaltvykslė
Man Amelija-labai gražus vardas.Nepažįstu nė vienos,bet thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Kaip įdomu,kai vienoje klasėje sėdi dvi Justinos ir vienas Justinas. tongue.gif ...lygiai,
kaip mano laikais kiekvienoj buvo po kelias Daivas.Beje,mano klasėj buvo 3 Daivos ir vienas Daivas(vaikinas),tik šis išėjo po 8 klasių. biggrin.gif
kalissta
QUOTE(A&S @ 2007 11 30, 16:51)
SKOLASTIKA!!!!!!!!!
*

doh.gif doh.gif doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Ingele @ 2006 07 06, 15:12)
musu klasej buvo 2 Rasos, 2 Linos, 2 Renatos....
*

pas mus kazkada:
3 egles
2 indres
2 editos

doh.gif doh.gif doh.gif

Dziaugiuosi, kad mano vardu pavadintos buvo tik 3 mergaite sis visos mokyklos (1710 mokiniu) tad manau visai retas - Vytaute smile.gif
Debesiukee
vaikis.com yra populiariausiu vardu sarasiukai smile.gif 4u.gif
LIUKA*
Paskutiniu metu labai daug sutinku berniuku vardu Vejas biggrin.gif
STT
Gretos Gabrielės Gabijos jau net bloga - ir kur tėvai žiūri vis dar suteikdami šituos vardus... mano vaiko darželio grupėj penkios gabrielės iš 24 vaikų doh.gif Košmaras - ir amžius vienodasssss blink.gif
Jazza
Oi sunku sunku populiarų vardą turint... Pati tokiu apdovanota, Jurgita esu g.gif
Niekada, nei darželio grupėj, nei klasėj, nei studijuojant nebuvau vienintelė tokiu vardu... Geriausia studijuojant buvo, 20 merginų ir iš jų 7 Jurgitos...
Viešpatėliau, beveik pusė... doh.gif Iš pradžių buvo juokinga, vėliau graudu... doh.gif

Darbe kažkaip ramiau, iš 60 moterų tik 3 Jurgitos... Matyt amžiaus grupė ne tokia, o tai jau buvau pripratusi pavarde atsišaukti, kad vardą turiu ir pamiršusi buvau... lotuliukas.gif

O šiaip nežinau, gal tik man taip pasitaiko, bet atrodo, kad Lina labai populiarus vardas. Ant kiekvieno kampo po Liną, net bloga darosi... Jei paprašo pakviesti Liną prie telefono, tai pirmiausia tenka išsiaiškinti KURIĄ???
Raimondaite
mergaitės mano aplinkoje tai visos Emilijos.nu žiauru tarsi nebūtų kitų vardų.
rence*
Matas, Gustas,Domas, Adomas, - lab jau dazni bet jie grazus
sayonara2
QUOTE(STT @ 2008 02 24, 17:14)
Gretos Gabrielės Gabijos jau net bloga - ir kur tėvai žiūri vis dar suteikdami šituos vardus... mano vaiko darželio grupėj penkios gabrielės iš 24 vaikų doh.gif  Košmaras - ir amžius vienodasssss blink.gif
*

nu ir kas,kad daug vienodu,kodel turi galvoti,kad daugelis vaiku gali tureti toki varda kaip ir kiti schmoll.gif
Astulka*
QUOTE(Raimondaite @ 2008 02 28, 22:52)
mergaitės mano aplinkoje tai visos Emilijos.nu žiauru tarsi nebūtų kitų vardų.
*

As galvojau apie sita varda g.gif , bet persigalvojau, nes beveik kas antra sutikta mergaite Emilija, blink.gif to vardo nepasirinkom , nes gime berniukas ir davem varda Rokas, nezinau daznas jis ar ne, bet man grazus smile.gif O kas liecia del daznumo, tai klaseje buvom 4 Astos doh.gif . Ispradziu juokinga, o veliau graudu, nes saukia viena asiliepia keturios doh.gif
kariatide
mes tai galojam mergytej apie Luknes varda ax.gif ...bet jauciu dar keisis ir keisis musu su MB nuomone iki leliuko gimimo doh.gif lotuliukas.gif
adis
Pieš beveik 20 metų dukrai išrinkom Emilijos vardą. Tokiu vardu buvo mano tėvelio sesuo. Dar Emilija Pliaterytė, kurios kapą kiekvienais metais aplankydavau, būdama maža mergaitė, tėvelio tėviškėje. Žavėjo jos istorija-legenda. Vėliau to miestelio skvere buvo pastatytas labai gražus paminklas. Emilija skambus ir malonus vardas, mums su vyru atrodė bus pats tinkamiausias mūsų pirmagimei, tuo metu visai nepopuliarus ir neįgrisęs. Klasėje, tarp draugių tokiu vardu nebuvo nė vienos. Jos kartoje tai retas vardas. Na ir kas, po keliolikos metų atėjo Emilijų bumas.
Ta pati istorija su antros dukters vardu. Ją pavadinome Rusne. Rusnelė, ugnelė, rusenti, šildyti ar ramiai sroventi. Visos reikšmės tiko ir pritiko mano mažylei. Vyro paprašiau pasiaiškinti ar yra toks vardas, nes kai atnešė maitinti man mažylę pirmą kartą, būtent tas vardas šmėstelėjo mano galvoje, kaip pats tinkamiausias. Tik niekur negirdėtas buvo. Prisiminiau, kad skaičiau lyg legendą apie mylimiausią Nemuno dukrą Rusnę, kai neklaužada pabėgo ir tapo vėjo Vakario žmona. Vyras grįžo su žinia -vardadienis kovo 1 d. Ar gali būti simboliškiau- pavasario pirmoji diena. Grįžusi iš gimdymo namų pradėjau gilintis ieškoti moterų tokias vardais. Radau tris: viena iš jų buvo Rusnė Mataitytė -pianistė, kita Smetonos vienos ministerijos valdininko emigravusio į JAV dukra, trečiosios nepamnu. Gal buvo ir daugiua tokias vardais moterų, interneto dar nebuvo. Darželyje, klasėje, tarp draugų tokių vardų nerasta. Manąjai Rusnei jau 17 m. tuoj bus. Kas po dešimtmečio atsitiko - vienas populiariausių vardų. Rusnių pilna. Tad mamytės rinkdamso vardą vienintelį ir nepakartojamą, nesate apsaugotos nuo to, kad jis po dešimtmečio bus vienas iš populiariausių. Kai dukros suaugs ir pradės dirbti įvairaus amžiaus kolektyvuose, tie vardai gai susibėgti į krūvą ir vėl išsiskirstyti. Rinkite širdžiai mielą ir tinkantį Jūsų mažylei.

Mano abi labai savo vardais patenkintos, nežiūrint tų vardų šiandieninio bumo. Labai džiaugiasi išgirdę, kai mama tokiu pat vardu kaip jų, kviečia kokią nors mergytę, ypač jai ji tik neseniai pirmus žingsnelius žengti pradėjusi. smile.gif
Indrutia
Pas mane klaseje 3 Rutos ir 3 Karolinos doh.gif Dar Egliu daug pazistu... o indriu be saves dar 7 pazistu blink.gif doh.gif doh.gif doh.gif lotuliukas.gif
*Blanche*
QUOTE(LIUKA* @ 2008 02 20, 23:22)
Paskutiniu metu labai daug sutinku berniuku vardu Vejas biggrin.gif
*

O TAIP..dar Pijus ir Kajus cool.gif
zvaigzdute1
Patys papuliariausi vardai:
Matas Gabija
Nojus Gabrielė
Mantas Austėja
Dominykas Emilija
Nedas Ugnė
Dovydas Augustė
Rokas Viktorija
Titas Rugilė
Ignas Deimantė
Lukas Kamilė
zaraja
"mes tai galojam mergytej apie Luknes varda ...bet jauciu dar keisis ir keisis musu su MB nuomone iki leliuko gimimo"

Man irgi labai patiko Luknė, bet per vėlai apie šį vardą sužinojau, nes jau pilvelyje savo mažylę buvau tėčio išrinktu vardu - Urte pradejus vadinti. Jei turesiu trečią mergaitę, tikriausiai pavadinsim Lukne.
Olmeca
o as kazkada senai buvau isitikinus, kad vaikui duosiu labai reta varda , bet jam gimus apsiprendziau ir prie populiaresnio, nes tas vardukas jam tarsi prie "veidelio tiko" o jei ziurint statistika tai nera jau toks ir daznas vardas kad klaseje po 3-5 tokius pat sedetu lotuliukas.gif
Drezulka
Mes pavadinom Domantu - nežinau ne vieno tokiu vardu, o ir kam pasakai- gražus, bet negirdėtas rolleyes.gif O ir stengėmės, kad šiaukiant neatsisuktų dar keli. unsure.gif
Breira
Mano vaikai-Justinas, Patricija ir Kasparas wub.gif ,nesvarbu kiek kitų dar tokiais vaikų yra. Rinkom,kad mums mieli būtų ir dar kažkiek "iš vienos operos"
*Blanche*
dabar laukiuos..laabai norejom berniuko,o ir vardu jau pora turejau biggrin.gif
jau seniai svajoju apie Nikoliuka,Domuka ir Taduka wub.gif
bet gi vel turesiu dukra,deja vardu sarasa dukrom isbaigiau tongue.gif ...
man labai grazus Blanša arba Bianka...bet vyras tik juokiasi unsure.gif biggrin.gif ...
tvixas
Man daug girdeti vardai - Adomas, Nojus, Domas
Mergaiciu - Gabriele, Gabija, Urte

nestle
O man idomu butu suzinoti-ar lietuvoje yra nors viena mergaite vardu KEIRA? smile.gif
O LT pilna Mantu,Luku ...
insi
yra.. bet šiaip čia airiškas vardas, reiškiantis 'tamsa' ir tariamas, beje 'kira', todėl UK jų gerokai daugiau rolleyes.gif
*Lyra*
QUOTE(zvaigzdute1 @ 2008 03 15, 17:17)
Patys papuliariausi vardai:
Matas Gabija
Nojus Gabrielė
Mantas Austėja
Dominykas Emilija
Nedas Ugnė
Dovydas Augustė
Rokas Viktorija
Titas Rugilė
Ignas Deimantė
Lukas Kamilė
*

+ Urte, Ieva
Grazus vardai, bet kai tokie populiarus, nebesinori savo vadinti tokiu vardu, kuriuo darzelyje ar mokykloje kviestu 3 vaikus schmoll.gif
Pppievute
QUOTE(adis @ 2008 03 13, 16:55)
Pieš beveik 20 metų dukrai išrinkom Emilijos vardą. <...> Jos kartoje tai retas vardas. Na ir kas, po keliolikos metų atėjo Emilijų bumas.
Ta pati istorija su antros dukters vardu. <...>
*

Nereikia ir keliolikos metų -užtenka gyvenamąją vietą pakeisti. Mano vardas mano rajone buvo labai retas - nė vieno visoj mokykloj (~400 mokinių). Ir atvažiavau aš į Vilnių mokytis... abstulbau - kiekvienoj grupėj po Ievą doh.gif Tas pats su Viktorija - grupėj net 3 buvo - o iki to laiko nė vienos nepažinojau... g.gif

Tačiau man mano vardas gražus vistiek - lietuviškas, senas kaip pasaulis biggrin.gif

labiausia liūdina tai ką išvydau perskaičius supervaikiukų vardus. Manau visi vaikai liks patenkinti senoviniais, lietuviškais ar hebrajiškais, net jei ir populiariais vardais. Tačiau ką darys Mėjos, Lėjos, Airidai, Armandai, Arminai, Kajai, adrijų ir elvijų panašūs deriniai (nereikia garsiai karksėti - retas vardas - vien todėl, kad viena raidė pakeista - bendram kontekste vistiek neišsiskirs - atsiprašau tų mamyčių, kurios davė tokius vardus - būkim biedni, bet teisingi)

Viena pažįstama mokytoja skundėsi - klasių turi daug ir kiekvienoj po kokis penkis vaikus panašiais vardais: Edgaras, Edvinas, Ervinas, Elvinas, Evaldas - kitą kartą ir pusės metų neužtenka, kad prisimintum kuris kieno vardas. Ir tai pasakė mokytoja dėstanti kalbas - penkios savaitinės pamokos! O ką kalbėti kokiai fizikos ar dailės mokytojai?

labai džiaugiuosi už tas mamytes, kurių vaikiukų vardai Janina(1), Elena (1), Juozas(2), Algimantas (1), Antanas (1), Pranas (1), Pilypas (1). Pastarasis iš vis fantastika - šaunuoliai tėveliai - na, gal vaikystėje, ir paerzins (tą patį sakė mano tėvams, kai jie pavadino mano brolį Simu - tačiau niekas jo ir neerzino (apart sesės tongue.gif )). O suaugęs šis vaikas tikrai bus išskirtinis.

Nuliūdau neradusi Gražinos, Aldonos, Kazio (Kazimiero), Stasio (Stanislavo), Anupro, Petro(!!!). Negražu??? Aš tą patį prieš 15 metų galvojau apie Uršulę, Urtę. Ir kas dabar darosi? Vienas iš populiaresnių vardų! ir tikrai labai gražus. Mergina, kuri nešioja šį vardą, savo amžiaus grupėje tikrai išskirtinė ir galėtų didžiuotis tokiais įžvalgiais tėvais.

Šiek tiek nusiminiau, kai savo sūnaus bendravardžius SM radau net penkis - kai prisiregistravau prie SM jam jau buvo virš 1 mėn. - o iki tol galvojau, kad labai retas vardas (nes nė vieno nepažinojau unsure.gif )

Galėtų statistikos departamentas skelbti ne 10 naujagimių vardų, o kokį 100-tuką - manau tada daugelis mamyčių pasitikrintų prieš duodami "tokį retą vardą, pvz. Airidas" Juk tiek gražių vardų!

P.S. Labai ilgai kovojau su vyru, kad neduotume vaikui Dominyko vardo - juk 10-tuke! Užtenka, kad pati gimiau Jurgitų, Ingų, Jūračių ir Kristinų laikais. Išimtis būtų buvus padaryta vieninteliu atveju - jei būtų gimęs sekmadienį (tokia šio vardo reikšmė)
eivi
as savo dukryte pavadinau Eivilita,man sis vardas patiko tuo kad yra retas grazei skamba ir yra siuolaikiskas.o trumpinys eivi thumbup.gif
Isila
QUOTE(eivi @ 2008 05 22, 13:00)
as savo dukryte pavadinau Eivilita,man sis vardas patiko tuo kad yra retas grazei skamba ir yra siuolaikiskas.o trumpinys eivi thumbup.gif
*

jeigu jau turmpinat, tai kam ilgą vardą davėt? bigsmile.gif kaip pavdinot, taip ir šaukit, kam vardą kraipyt?
alisa1
QUOTE(eivi @ 2008 05 22, 12:00)
*

Tikrai neverta trumpinti,gražiai skamba tikroji vardo versija 4u.gif
Emerencija
Populiariausiu vardu sarasas

http://www.gyvreg.lt/html/lietuvos_statist...tat_vardai.html

Duomenys atnaujinti 2008 m. liepos 16 d.
l'eau
nustebino, kad vilniuje 2008 pirmą pusmetį populiariausias berniuko vardas - nikita g.gif
muminukas
QUOTE(l'eau @ 2008 09 13, 13:41)
nustebino, kad vilniuje 2008 pirmą pusmetį populiariausias berniuko vardas - nikita g.gif
*

Vilniaus miesti statistika, tai gal daugiausia slavų tautybės berniukų gimė unsure.gif
Tiara two in one
Laukiames pirmojo vaikelio nestuke.gif . Negana to, kad šeimynoj buvom treti (pasirodo panašiu laiku užnieštėjo vyro puseserė ir pusbrolio žmona), draugų rate antri (laukiasi ir draugė) apsireiškią besilaukiantys, nesenai sužinojom, kad visos nešiojam berniukus lotuliukas.gif (tik dar dėl mūsų leliaus lyties tyla) tai pasidalinom kas kokius vardus sumąstę esam... Tai va, pasirodo panašumų dar daugiau: Majus, Arijus, Kajus ir Nojus!!!!!! doh.gif Įsivaizduojat kaip smagu bus kai visi suvažiuosim vasarą su vaikais gamton.... lotuliukas.gif doh.gif Tik po to kai su vyru sumąstėm busimam vaikeliui vardus, tik tada pasižiūrėjom jų pozicijas top'uose, ir... niu pasirodo populiariausi.... teko pergalvot.... ir ne tik dėl to, kad populiarūs, bet dar dėl to, kad norisi ypatingos reikšmės.
sena niekšė
QUOTE(Tiara two in one @ 2008 09 15, 20:09)
ir ne tik dėl to, kad populiarūs, bet dar dėl to, kad norisi ypatingos reikšmės.
*

populiarūs vardai dažniausiai turi labai gražias reikšmes.
Solopgang
QUOTE(Tiara two in one @ 2008 09 15, 20:09)
teko pergalvot.... ir ne tik dėl to, kad populiarūs, bet dar dėl to, kad norisi ypatingos reikšmės.
*

o koki sugalvojot? ax.gif
Šelmė
QUOTE(muminukas @ 2008 09 13, 15:41)
Vilniaus miesti statistika, tai gal daugiausia slavų tautybės berniukų gimė  unsure.gif
*

Nemaniau, kad Vilniaus mieste tiek daug slavų g.gif Įdomu įdomu
Karina123
Šantal, labai retas ir gražus vardas , o kaip jums smile.gif
l'eau
gal ir retas, bet ne itin gražus. ir kuo retumas susijęs su tema 'populiariausi vardai'? g.gif
LokiTana
Katerina, Viktoria, Saule, Maksimas, Tadas, Tomas smile.gif
kryziu dama
Turbūt populiariausias vardas yra Mantas,Tomas biggrin.gif
erikiuxxx
o mergaiciu

Emilija,Kamile, Gabriele biggrin.gif
ignesax
QUOTE(Karina123 @ 2008 09 27, 17:49)
Šantal, labai retas ir gražus vardas , o kaip jums smile.gif
*

Atrodo kad tai ne vardas, o raidžių kratinys doh.gif
muminukas
pastaruoju metu labai dažnai sutinku, išgirstu apie pavadintą berniuką Jokūbu. bandžiau skaičiuoti, tai tikrai žinau daugiau negu Lukų ir Mantų. žiūriu, pora metų jau ir į top10 patenka.
BountyLedy
QUOTE(muminukas @ 2011 01 27, 17:50)
pastaruoju metu labai dažnai sutinku, išgirstu apie pavadintą berniuką Jokūbu. bandžiau skaičiuoti, tai tikrai žinau daugiau negu Lukų ir Mantų. žiūriu, pora metų jau ir į top10 patenka.
*

Jokūbas tikrai ne toks jau retas vardas, dažnokai girdžiu.

Šantal tai doh.gif doh.gif doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.