xxkamane
2006 11 15, 09:16
Va ko ko nedariau tai niekada nebariau ir nebaru uz isimurzinima. Tik kas keista mano vaikas labai stengaisi neisiteplioti. Toks biski prie pedanto, jam rankas isiplauti butina ir svariai apsirengus buti, nors per kambari nepereisi per bardaka, koki sugeba padaryti su zaislais. ir mano nuomone tokia, jog kada jam terliotis jei ne vaikysteje? Ypac kai dabar tiek priemoniu iskalbti kokybiskai rubelius ir be to 90% mamų skalbia jug automatinem skalbiankom o ne rankom.
Ar tu leisi ar neleisi, vaikas vistiek issimurzins Ir tai normalu.
ingridatam
2006 11 16, 00:34
leidziu pilnumoj....kada gi leist jei ne vaikystei
QUOTE(ingridatam @ 2006 11 16, 00:34) leidziu pilnumoj....kada gi leist jei ne vaikystei  Visiškai pritariu.Aš savo mažiukui leidžiu
Medeina25
2006 11 16, 14:30
Aš irgi leidžiu. Juk teplionės - jo gyvenimo dalis !
Mes irgi prie terliūzų. Bet tikrai, kada, jei ne vaikystėj? O kaip kitaip vaikas pažins pasaulį? O be to juk tiek pigių drabužių parduotuvių, kur mažyliams pilna super drabužėlių. Tokius negaila ir išmesti, ir kad sutepa ar suplėšo - ne bėda. Aišku, turim ir kaip aš sakau "mandagesnių" drabužėlių, tai su jais kai į svečius einam, po žemę lauke voliotis neleidžiu
Zinoma, net butina isiteplioti. kada daugiau, jei ne vaikysteje terliotis  Tik manikis prie pedantu byskuty, tuoj prasiasi rankas, stala valo, jei isliejo. Lauke kai mazas buvo is vis bijodavo stotis nugriuves, nes rankutes isiteps
P@nter@
2006 11 17, 11:34
Mes irgi turim išeiginius drabužius ir batus, mokyklinių tokį patį komplektą, o visa kita kasdienai su kuriais išėjus į lauką galima atsipalaiduot ir žaist kaip tik širdis geidžia nesukant galvos kad jie išsipurvins, nu arba įlipus į medį supliš (va va būna atsitinka ir taip)  . O neleisti išsipurvint tai iš vis beviltiškas reikalas juk jie vistiek išsipuvins, tai geriau nesigadinti nervų ir žiūrėti į tai kaip į savaime suprantamą dalyką, be kurio vaikas neužaugs,
 aš tai irgi leidžiu nors mažytė, tai išsiterlioja daug, gržesnius rūbelius pasaugau, o namie tai daro ką nori
QUOTE(inga* @ 2006 11 17, 10:19) Mes irgi prie terliūzų. Bet tikrai, kada, jei ne vaikystėj? O kaip kitaip vaikas pažins pasaulį? O be to juk tiek pigių drabužių parduotuvių, kur mažyliams pilna super drabužėlių. Tokius negaila ir išmesti, ir kad sutepa ar suplėšo - ne bėda. Aišku, turim ir kaip aš sakau "mandagesnių" drabužėlių, tai su jais kai į svečius einam, po žemę lauke voliotis neleidžiu  Sutinku, kad reikia turėti ir taip vadinamų rūbų išeigai
Raganiute
2006 11 18, 20:15
Mes irgi murziai  patenkinti murziai stengiamės turėt išeiginių rūbelių
Siracusa
2006 11 20, 18:07
nu ziuriu cia dauguma murziai, tai maniske irgi  leidziu terliotis, rubu turim daugiau nei reikia, o persirenginet ne problem
Ar leisi, ar neleisi, vistiek issiteplios  svarbiausia smagu vaikui
santechnikas
2006 11 24, 20:42
Vaikai būna arba švarūs arba laimingi
inesa82
2006 11 25, 19:27
Manoji taip pat murzilka ir dėl to nei kiek nepergyvenu Man svarbiau laimingas vaikas, juk įmesi i skalbenkia ir baigtas kriukis Žinoma turim išeiginių rūbelių kuriuos labiau pasaugom, bet jei jau kokiam baliui klecka užsidėjo tikrai nepanikuoju, be to einam į darželį tai ten dėmių tikrai neišvengsi ir maistas ir guašas ir iš laukelio grįžta iki pažastų murzina Bet ir speceliai tepliotis neleidžiu  Juk rūbelius perkam mokam pinigus ir manau, kad vaikas turi bent jau stengtis saugoti rūbelius, žinoma tai neliečia pačių mažiausiųjų
sandralita
2006 11 25, 22:24
leidziu.rankom skalbt nereikia tai tegu dziaugiasi vaikyste.be to juk tycia i purva negula, netycia susitepa.
Alambra
2006 11 25, 23:03
Eilinius drabuzius tai leidziu ir tept ir keist, bet va iseiginius, kuriu isvaizda deja net po svelniausios skalbykles programos ir po mano nelabai profesionalaus lyginimo gali negirztamai pasikeisti - liepiu saugot ir tausot. Ir jeigu jau susiruosem i svecius ar kur, ir kieme manes belaukdami vaikai sugalvotu lysti smelio deze ar kartis i medi tai tikrai neleisciau, praktiskai jie to ir nedaro, nes jau zino
rasulkadz
2006 11 27, 18:20
Oi,maniske irgi murziu murziukas  kartais net neatsiskalbia drabuzeliai,tai net keleta teko ismest
aš neleidžiu terliotis. bet jei jau valgant koks lašas nuo šaukšto užtiško ant bliuskutės, tai nepuolu tuoj pat perrengti. jei spalvojant su flomasteriais mozojasi irgi neperrenginėju, tuolab, kad flomasteriai išsiplauna iš medžiagos. pas mus yra taip, jei jau pradėjo mozotis tai jau iki galo  o ne tai kad vieną maikutę nuvilkai ir keiti pastoviai
aš leidžiu,tegu terliojasi  juk tam ir yra vaikystė
jurgixe
2006 12 09, 14:16
as irgi leidziu.nesuprantu tu mamu kurios vedasi vaika ir kiekvienam zinsni jam sako nelip ten issipurvinsi,nesiliesk ted nesvaru neimk to ar ano purvina.taigi vaikai turi tyrineti pasauli.na pvz man irgi nepatinka kai maziuke viska nori pati valgyt ir kartais su sriuba baisiai sulieja drabuzius,tai visada ipratinau butinai valgyt su seilinuku ir dar ant keliu pasidet ranksluotuka
Velniukė
2006 12 12, 12:49
Rubu turime daugiau nei reikia tai leidziu terliotis kiek tik jo maza sirdele nori  Perrengineju gana daznai
nePadori
2006 12 12, 21:49
Tam jie ir vaikai, kad mozotusi
Brunhilda
2006 12 13, 13:36
Specialiai rūbų teplioti neleidžiu  . Tačiau dėl to , kad išsitepė irgi tragedijos nedarau,.. yra kuo pakeisti
Aš savo dukrytę geriau jau perrengsiu penkis kartus per dieną, bet leisiu būti vaiku ir žaisti smėliukyje ar ant žolytės, ar bet kur kitur (aišku ten, kur saugu). Mano vaikas dažniausiai būna švarus, nes visada turiu atsarginių rūbelių ir pažaidus perrengiu. Turime namie skalbimo mašiną - taigi skalbti nereikia rankomis ir tai man nesukelia sunkumų. Be abejo, skalbiu tonomis
JustinaV
2007 01 21, 18:05
QUOTE(Ramunita @ 2004 08 05, 22:04) dabar,kai aukliauju sutinku daug mazu vaikuciu...su auklemis,mamytemis ar mociutemis. stai viena karta ateina pagyvenusi moteris su mergyte aprengta kauip lelyte ir neleidzia jos i smelyme(vaikui 2 metai ir 2men) ta vargsele sedi vezimuke ir verkia. zinoma ji greit nusiveze mergaite...bet paklausta kodel neleidzia vaiko i smeli,ji atsake kad neissiteptu,o paklausus tai kam tada taip rengti-ji atsake,kad tevai taip liepia ir liepia priziuret,kad neissiteptu...o juk tokio amziaus vaikui taip smagu smeliadezej tarp vaiku... nesamone...  o tai kur vaikystes malonumai????
jurgita%
2007 01 21, 21:32
Tegu tepliojasi kiek nori,yra skalbimo masina(aciu isradejams)ir skalbimo priemoniu,o ir perrenkt turiu kuom,tegu dziaugesi vaikyste
Niekada nedarau is to problemos juk skalbimo masina yra!!!!!! o vakare prausiames kad katinas miegancio nenulaizytu Papildyta: QUOTE(saulutes mama @ 2007 01 22, 10:23) Niekada nedarau is to problemos juk skalbimo masina yra!!!!!! o vakare prausiames kad katinas miegancio nenulaizytu  o kai su teveliu dviese masina paremontuoja ar vingio parka skersai isilgai ismaiso matytumet kokie pareina abu!!!!!! bet uztai kokie laimingi
Kai tik mazius pradejo ropoti, tai baigesi musu svariu drabuziu dienos  , smelio dezej nuo 9 men. ropoja, veliau ant zolytes; kai pradejo vaiksciuoti, daznai griudavo, nes nenoredavo buti prilaikomas uz rankytes, todel kartais grizdamas is pasivaiksciojimu atrodydavo kaip vaikas is asocialios seimos  ; kelis drabuzelius po to teko ismesti, nes neissiskalbe... bet uztat vaikas gali nevarzomai zaisti, pazinti pasauli ir gauti toki malonuma - issitepti!
O mūsų nieks neklausia. Patys išsitepia ir pamėgink tu juos nužiūrėti. Drabužiai keičiami iki 3 k per dieną. O ji tik ropoja!!! Kas bus toliau bijau ir galvot.
SUPER HERA
2007 01 24, 16:50
džiaugiuosi,kad padėvėti rūbai nuo 0,5lt kainuoja-tokie skirti po kiemą.beto ,greitai išauga.tad nereikia kartais net skalbti-iki pirmo plovimo lauke panešioja,ir į šiukšles metu-skalbimo sanaudos didesnės,negu rūbų.leidžiu viską daryti iki vales.net jei ne nuosavame name gyventume,neatimčiau laimės būti tiesiog vaikais.tik didmiesčio smėlio dėžės neitin man patikimos dėl kačių,šunų išmatų.o parke rasti pievute vaikams,esu tikra nesudėtinga.vėsesniu oru itin patikimi kombenzonai,jie man patinka,kad net einant i parde vaikas gali pargriūt,susitepti o rūbukai švarūs lieka.neleisčiau savo vaikams nebent maistu veido,rankų išsiterlioti,bet bežaidžiant igyta dėmė ant rūbų-menkniekis
litavkasam
2007 01 26, 11:08
Oi kaip mes jau mėgstame tepliotis  Vienas didžiųjų malonumų
Neįsivaizduoju neišsitepusio vaiko,kartais kai grįžta tai dumblo gabalai ant kelnių kabo  ,bet juk rankom skalbti nereikia  tai ir nedramatizuoju
lolanta
2007 01 26, 14:53
o aš žinau mamyte kuri nededa vaikui batukų, kad nenorėtų lipti iš vežimo ir vaikščioti, nes nugrius ir susiteps  Tam vaikučiui 1,5 mėn. Aš net buvau pagalvojius kad gal jis nevaikšto.  . Ne sako bijau kad neikristu į balą. Mano labiausiai išsiteplioja bandydamas pats pavalgyti, bet juk kitaip neišmoks.
Aš jau susitaikiau su ta mintim, kad drabužius uždedu vienam kartui ir nesaugau, tegu tepliojasi. Dabar labai nori pati valgyti tai nedraudžiu, manau neužaugo nei vienas vaikas neišsiterliojęs ir neišsaugosi.
sraigyte1
2007 01 31, 13:15
Aš manau,kad leisu,nes jau dabar kai valgom košytes visur išsitepam  Tai juk laikina,aš taip manau
solnuska
2007 01 31, 17:36
na as ir leidziu terliotis.I diena pora kartu persiriangiam, bet tai kas as tai juk ne rankom plaunu o kad vaikas sedetu kaip cvekas tai ir nesitikiu.Panasiai kad ir namai vakare buna kaip po karo  nes jis nenusedi vietoj ir as net nenoreciau kad mano vaikas sedetu ant sofkes visa dien ir nei krust
Kuris vaikas išbus neišsitepęs ?! Leidžiu išsiterlioti, smėlį pasivolioti ir visada pasiimu rūbelių komplektą atsargai jeigu laaabai jau išsiteptų. Nesuprantu tų mamyčių kurios išsipuošia vaiką kaip lėlę ir neleidžia net pajudėti jam. Tarsi norėdamos parodyti kokius mes rūbus galim nupirkti, o vaikeliui vienodai kokiasi jis svarbiausia patogu ir linksma. Tam ir vaikystė, kad murziukais gali pabūti. Jeigu kam per griežta pasirodžiau sorry, bet tokia mano nuomonė
QUOTE(Vaidusiukė @ 2007 02 07, 17:49) Kuris vaikas išbus neišsitepęs ?! Leidžiu išsiterlioti, smėlį pasivolioti ir visada pasiimu rūbelių komplektą atsargai jeigu laaabai jau išsiteptų. Nesuprantu tų mamyčių kurios išsipuošia vaiką kaip lėlę ir neleidžia net pajudėti jam. Tarsi norėdamos parodyti kokius mes rūbus galim nupirkti, o vaikeliui vienodai kokiasi jis svarbiausia patogu ir linksma. Tam ir vaikystė, kad murziukais gali pabūti. Jeigu kam per griežta pasirodžiau sorry, bet tokia mano nuomonė  pritariu visom keturiom uz
aš pamenu, kai buvau mergytė, kokių 10 metukų, mama man duodavo švarius gražius rūbus eiti į lauką. O ką tam lauke veikti pasipuošus?  . Vieną kartą pasakiau mamai, kad noriu prastų rūbų, tinkamų lakstymui, dūkimui. Mama labai nustebo, kaip aš, mergaitė, nenoriu puoštis. Puoštis tai norėjau, bet tik kur nors išeinant, į svečius, ar pan. Savo bachūriukui duodu prastus rūbus lakstyti po lauką. Baisus pareina namo. Bet juk vaikas, kitaip nebus. Na, jei jau kur išsiruošiam, tada jau gražiai apsirengia
Tai kaip kitaip, aišku, kad leidžiu
As tai leidziu ir visai del to nesuku galvos, tiesiog mes turim kasdieninus drabuzeliu ir iseiginius, vaikas nuo mazumes priprates, kad kuomet laksto kieme su kasdieniniais tai gali VISKA, o jau kuomet issiruosiam kur nors i svecius ir pasipuosiam tai ir paciam norisi jais puikuotis, na bet vaikas yra vaikas, jeigu uzsideda klecka besivaisindamas tai nerimo kupinomis akimis pasiziuri i mane, o as jam pasnibzdu, kad nieko tokio mamyte sutvarkys, juk dabar pasaka augint vaikus, skalbimo masina visa juoda darba padaro, juk nereikia vargt kai musu mamos, mociutes vargdavo, leiskim mamytes vaikams dziaugtis vaikyste, o jau jeigu galit sau leisti pirkti labai brangius puosnius drabuzelius, tai nebauskit uz VAIKYSTE nupirksit kitus....  Beje maniskiui jau 8 m. ir beveik ismoko gyventi be klecku.
žemuogienė
2007 02 10, 18:14
leidziu teptis ir t.t. nebent vaziuojam pas gydytoja ar siaip i svecius - tada tikrai neleisiu po bala sokinet is masinos islipus. bet juk vaikai yra vaikai, ar mes uzaugom neissitepe
Man tai irgi labai gražu murziukai vaikai, bet, kad maniškė tai super pedantė buvo. Jei jau kur netyčia išsipurvino, tai iškart švarių rūbelių norėdavo. Tiesiog tragedija būti nešvariai.
biriusa
2007 02 12, 23:02
Siais laikais, kai nereikia skalbti rankomis  , manau galima leisti vaika ir i smelio deze ir i bala negalvojant
QUOTE(biriusa @ 2007 02 13, 00:02) Siais laikais, kai nereikia skalbti rankomis  , manau galima leisti vaika ir i smelio deze ir i bala negalvojant  ei mamulytes, negalvokit kad maniskis pastoviai maknotas vaiksto, bet jeigu zaisdamas kase (krepsini) issiterlioja "kovodamas del kamuolio" tai anokia cia tragedija, bet kokios laimingos jo akys buna.
Laima A.
2007 02 13, 21:52
Leidžiu
as tai manau, kad leisiu kieme tai visados aisku kur nors iseinant tai galima truputi iir pasaugot bet jei nepavyks tai nieko tokio
ingridatam
2007 02 13, 23:46
leidziu, bet su protu
SuomijosMama
2007 02 16, 14:20
QUOTE(Ramunita @ 2004 08 06, 00:04) dabar,kai aukliauju sutinku daug mazu vaikuciu...su auklemis,mamytemis ar mociutemis. stai viena karta ateina pagyvenusi moteris su mergyte aprengta kauip lelyte ir neleidzia jos i smelyme(vaikui 2 metai ir 2men) ta vargsele sedi vezimuke ir verkia. zinoma ji greit nusiveze mergaite...bet paklausta kodel neleidzia vaiko i smeli,ji atsake kad neissiteptu,o paklausus tai kam tada taip rengti-ji atsake,kad tevai taip liepia ir liepia priziuret,kad neissiteptu...o juk tokio amziaus vaikui taip smagu smeliadezej tarp vaiku... Man irgi pasidaro gaila tokiu vaiku,nors kartaisir pati neviska leidziu,pvz.:kai turim eiti i svecius,tai isejus i kiema neleidziu voliotis ar sesti ant zemes,o taip tai stengiuosi nieko nesakyti  Nors Suomijoje visai kitaip nei lt,cia vaikai gali zaisti ir ziurima,kad tik jiems nieko neatsitiktu,o ne ju drabuziams
|
|