Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Leidžiate vaikui išsitepti rūbus?
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Tėvų patirties taupyklė
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Ramunita
dabar,kai aukliauju sutinku daug mazu vaikuciu...su auklemis,mamytemis ar mociutemis. stai viena karta ateina pagyvenusi moteris su mergyte aprengta kauip lelyte ir neleidzia jos i smelyme(vaikui 2 metai ir 2men) ta vargsele sedi vezimuke ir verkia. zinoma ji greit nusiveze mergaite...bet paklausta kodel neleidzia vaiko i smeli,ji atsake kad neissiteptu,o paklausus tai kam tada taip rengti-ji atsake,kad tevai taip liepia ir liepia priziuret,kad neissiteptu...o juk tokio amziaus vaikui taip smagu smeliadezej tarp vaiku...
Rasma
Ne, mūsų rūbai visi baisūs..kai reikia aprengti šventiškiau tai nors bliauk prie komodos rolleyes.gif Ant drabužių net po krupščiausio skalbimo, mirkymo, virinimo, balinimo pilna įvairiausių "pėdsakų". Niekada nekreipiu dėmesio, kai dukra peckiojasi, voliojasi lauke ant žolės, drabstosi smėliu, lieja akvarelę ant pilvo, rankomis piešia guašu ir valosi rankas į "maikutę", su flomasteriais piešia gėlytes ant drabužių ir pan. Ir valgant niekada nenaudojom seilinuku.
Nežinau ką galvoja mano auklė, bet šiuo požiūriu nesu paranojikė mama. Kartais būna nejauku kur eiti neperrengus, nes vaikas tampa panašus į "gatvės vaiką" - Murzė iš Didžiosios Raidės. Stengiuosi nekreipti dėmesio, mums gerai, o ko daugiau bereikia rolleyes.gif
tenelga
Man smagu kai mano vaikiukai svarus,graziai drabuzeliais aprengti bet per daug nepergyvenu kiek laiko jie isliks svarus,svarbu vaikai gerai jauciasi ir gali nevorzomi zaisti thumbup.gif
bea
Mano vaikai tepliojas kiek nori wink.gif kartais tik pabaru jei tikrai matau, kad pavyzdziuj valgydamas ledus sunus rankas i maikute shluostuosi. Cia jau nepriimtina. O jei susitepa zaisdamas, tai tiek to. Mazyle buna tenka perrengt ir kokius 4-5 kart dienoj, kad nors kaip nors zmoniskaj atrodytu smile.gif (na jei kur einam..), o shiaip tai murziukai juk taip grazu rolleyes.gif
Ramunita
QUOTE (bea @ 2004 08 05, 23:19)
Mano vaikai tepliojas kiek nori wink.gif kartais tik pabaru jei tikrai matau, kad pavyzdziuj valgydamas ledus sunus rankas i maikute shluostuosi. Cia jau nepriimtina. O jei susitepa zaisdamas, tai tiek to. Mazyle buna tenka perrengt ir kokius 4-5 kart dienoj, kad nors kaip nors zmoniskaj atrodytu smile.gif (na jei kur einam..), o shiaip tai murziukai juk taip grazu rolleyes.gif

as irgi manau,kad smeliadezei pasedet nieko blogo...Tai moteriskei(nesupratau ar ji aukle ar mociute) tevai liepia mergaite puosti,kaip lele,kad sunesiotu drabuzius,bet kaip tu juos sunesioji,jei skalbsi viena kart per menesi...
traliabum
as gal ir galiu noret neleist jam susitepti, bet jis vistiek susiteps, tai kam gadinti nervus wink.gif
Ramunita
QUOTE (traliabum @ 2004 08 05, 23:32)
as gal ir galiu noret neleist jam susitepti, bet jis vistiek susiteps, tai kam gadinti nervus wink.gif

tai,kad cia daugiau vaiko nervus gadina,ne savo...
Noa
Siais laikais, kai kazkoks garbus zmogus, aciu jam, isrado automatine skalbykle, drabuziu murzinumas neber problema smile.gif
Todel vaikstom maknoti ir persirenginejam 4 kartus dienoj, kaip rumu grazuoles. Tik grazuoles rengdavosi pusryciams, priespieciams, pietums, vakarienei, o mes rengiames po pusryciu, po pietu, po vakarienes, ir berniukas, ir maitinus mamyte biggrin.gif
Vyresnelis koki viena karta tik persirengia, o kartais ir kelias dienas tuos pacius marskinelius nesioja. Betgi jis didelis ir protingas ir pakankamai tvarkingas is charakterio, nezinau tik, i ka cia taip atsigime smile.gif
Noa
QUOTE (Ramunita @ 2004 08 05, 23:39)
tai,kad cia daugiau vaiko nervus gadina,ne savo...

Neleidimas gadina vaiko nervus. O norejimas, kad nesusiteptu - mamytes smile.gif Cia bliamba gali liga isivaryt, nori nori, ir kas is to? Tas pats, kaip noret teleloto laimet smile.gif

Jeigu pamatyciau savo maziuka po pusdienio SVARU, pamatuociau temperatura ir iskviesciau greitaja... smile.gif
Atra
negi vaikui atimsi vaikystę, tegu pažįsta pasalį, juk jam taip smagu tepliotis, juk yra ariel :(kaip reklamoj) rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif
RIKIS
wink.gif Savo vaikams aš leidžiu kai jie to nori išsikrauti. Pvz. po didelės liūties kai kieme daug balų ir purvo jie apsirengia prastesniai drabužėliai ir tada kas lauke dedasi galite patys isivaizduoti,nes tada leidžiama viskas. clap.gif
uola
QUOTE (Ramunita @ 2004 08 05, 22:05)
dabar,kai aukliauju sutinku daug mazu vaikuciu...su auklemis,mamytemis ar mociutemis. stai viena karta ateina pagyvenusi moteris su mergyte aprengta kauip lelyte ir neleidzia jos i smelyme(vaikui 2 metai ir 2men) ta vargsele sedi vezimuke ir verkia. zinoma ji greit nusiveze mergaite...bet paklausta kodel neleidzia vaiko i smeli,ji atsake kad neissiteptu,o paklausus tai kam tada taip rengti-ji atsake,kad tevai taip liepia ir liepia priziuret,kad neissiteptu...o juk tokio amziaus vaikui taip smagu smeliadezej tarp vaiku...

Nes visos mes liberales ir leidziam saviskiam plaukiot balose. Del idomybes, ar tema pradeta ne su intencija-" ejo supratlyva pro sali ir pagalvojo..."(pasake, padumojo, turejo minty, kaip turi vienareiksmiskai but..." http://www.supermama.com/InvisionBoard/ind...topic=5009&st=0

oi kokie kaka tie teveliai, kurie tokie materialistai.... wink.gif
c-girl
Jei reiketu, as simta kartu vaika i diena perrengciau svariai rubeliais, bet susitetpyi niekada nedrausciau... Na, nebent specialiai, ledus valytusi i marskinelius, tai tada paduociau servetele ir paaiskinciau, kad taip negalima. O kas liecia purva, balas...tai tiktai pirmyn!!!
Vilione
Zinoma, leidziu biggrin.gif
Ne problema-sumetei i skalbianke, isskalbe, padziovei, islyginai ir vel viskas ciki thumbup.gif
Negi gadinsies nuotaika sau ir vaikui del kazkokiu suteptu drabuziu???
Dar ko wink.gif
Nors, buna tokiu dienu kaip tycia, kai aprengi sviesiom kelnem, sviesiu bliuzonu, ir jis iseina i lauka manes palaukti, o kai po 2 minuciu iseini ir randi ji kleckinuota, o turime skubeti pas gydytoja, tai tada ojojoj kaip mad.gif buna... dry.gif
Encore
Dėl manęs tai irgi tegu turškiasi kiek nori tongue.gif Pabumbu ant vaiko ir taip dėl visokių dalykų, kiek galima tongue.gif Dėkoju tam geram žmogui, kuris išrado skalbimo mašiną wink.gif
Pauga
Mes kaip tik gryžom iš ligoninės.Aprengiau pacaniuką naujom kelnėm,o jis geros širdelės vaikiux "išplovė" kolidorių kol laukėm daktaro tongue.gif Bet priėmė mus daktaras su šypsena,kad ir murziną lig ausų biggrin.gif
Dėl purvinimosi,kol mažas prašau,bet vėliau turės suprast,kad taip nedera nono.gif
Ambro
QUOTE (Libra @ 2004 08 06, 08:45)
tegul vaikas vaiksto nesvarus bet laimingas laugh.gif

thumbup.gif clap.gif Sutinku 100% laugh.gif

Leidziu beveik visad, tik normos ribose
clap.gif
Kuzia
Biski pikta buna, kai parsivezdama is anytos savo maze randu nusipeckiojusia visa. Visi kliackai nuo maisto. Baba valgyt jai duoda apsisukdama - ta nebenori ir drabstosi rolleyes.gif . Vienzo, bala nemate, niekad nieko nesakiau. Bet negi sunku seilinuka uzrist? Namie nedraudziu peckiotis, bet taip neapsidrabsto unsure.gif .
Man mano vaikai turi but svarus. Nu ne tai kad labai, bet DAUGMAZ. Sunu perrengdavau irgi iki 5k per diena. Skalbimo masinos tada dar neturejau jokios visai. Nu bet vis geresnis galutinis vaizdas buna vakare is lauko grizus smile.gif .
Daisy
leidziu purvintis, nors gal dar tai ne purvinimasis o susipazinimas su fizikinem medziagu savybem laugh.gif
Aurėja
Kasdien bent pusvalandį žaidžiam smėlio dėžėj, be jokių apribojimų - noriu paguliu, noriu kapstausi ir t.t. Parvažiuojam namo nurengiu, viską sumetu į skalbyklę, o patį vaiką kišu į vonią ir prausiamės, turškiamės - ir purvo kaip nebūta. Leidžiu piešti, kai nebelieka vietos ant popieriaus, išsipiešia rankas, kojas ir drabužius. Bet spintoj turiu keletą drabužiukų užslėpus, kurie dar neišbraižyti tušinukais ir flomasteriais (jei kur į svečius važiuotume wink.gif ), mano tris maikutes jau išpiešė. Vakar kavinėj kol mes vakarieniavom, ji vaikiukų kambaryje išbandė visas flomasterių spalvas ant savo "išeiginio" sarafano (vienu išeiginiu rūbeliu bus mažiau laugh.gif ) ir atėjo pas mus pasirodyt išsipiešus ryškiai žalius ūsus ant veido. Bet nepuoliau plauti kavinės tualete, tik pagyriau kad labai gražus katiniukas, o kadangi po kavinės dar apsipirkinėjom Maximoj, tai visi galėjo blink.gif "pasigrožėti" mūsų spalvotuoju vaikeliu.
Neimu aš į galvą kad išsitepus, galima nors 10 kart persivilkinėt per dieną
Manguste
O gal kas galėtų patarti kaip išsaugoti vaiką lopšelyje nesusitepusį, kai aplink sukasi dar apie 10? g.gif Labai sunku būna, kai su tokiais tėveliais susiduri darželyje. sad.gif
O saviškei aš leidžiu terliotis. Bet va jeigu su tokiu vaiku prireikia į parduotuvę, tai man jau didelė problema. Būtinai turiu pareiti namo ir perrengti. Nor ir ne per daugiausiai būna išsiterliojus. smile.gif Dėl šito dalyko ir su vyru susikimbam, kuriam visai nesvarbu, ką galvoja kiti. Jo nuomone, vaikas yra vaikas. rolleyes.gif
Taurė
maniskei dar tik 10.5 mnenesio, bet jau labai sekmingai sunesioja po 2-4 poras rubu i diena wacko.gif laugh.gif nedraudziu as jai peckiotis. man taip smagu ziureti, kai ji blizganciom is smalsumo akytem sukisa delniuka i kose, po to ta delniuka patrina i stala, po to paragauja, tada pasikaso galvyte ar kojyte laugh.gif nedraudziau ir nedrausiu vaikui terliuzintis. visai nebeatskalbiamus rubus ramia dusia metu lauk ir nuperku nauju rolleyes.gif man vaikysteje mama niekada nedrausdavo teptis ir neduodavo jokiu pastabu del to. uzaugau normali, neklyjavau ledu ant sienu viesose vietose ir nepiesiau ant tetos rankinuko trulike laugh.gif
nuobodi
ar tu leisi ar neleisi , rūbai bus sutepti laugh.gif
Herta
Kasdien leidziu nors ir visom vaivorykstes spalvom nutept.O iseiginius,siek tiek priziuriu netiesiogiai,vistiek buna sutepti,bet ne taip kaip kasdieniai,isskalbiamai
Heta
Nematau cia problemu,juk automatines skalbimo masinos tam ir yra. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
*Varlė*
Kaip gera, kad turit skalbimo mašinas. Aš apie ją tik svajoju, bet...tai nėra priežastis drausti vaikui terliotis. Aprengiu tokiais rūbais, kurie yra tamsesni, tinkami išpuvinimui. Paskutiniu metu atradom labai įdomų užsiėmimą. Kai palyja einam į stadioną. Va ten vaikui leidžiu viską. Jis basas laksto, šokinėja po balas. Laimės ir jam, ir man. Tik paklausia ar nesupyksiu ir pirmyn. Grįžtam šlapi, pur
liute
QUOTE (Libra @ 2004 08 06, 12:34)
o manai jis bus laimingas jeigu nuolat ji diorginsi ir reksi "tik neisiteps drabuziu"?

"laimingas arba shvarus" = kai shvarus - nelaimingas biggrin.gif, laimingas, kai neshvarus. Chia apie mano megstama posaki.

Na o mes turim daug drabuzhiu, triju rushiu:
isheiginiai - teatrui, bazhnychiai, koncertams ir t.t. - 1na shtuka
mokykliniai - mokyklai, darzheliui ar shiaip "i zhmones" isheiti, pav. i parduotuve - 2 ar 3 komplektai.
kieminiai - galima daryti viska, pav atsigulti i smeli, braidyti po balas, laipioti po medzhius ir t.t. pagal poreikius. Kieminius turim ir batus, maximoj nuperku sportbachius po 8 lt. ir striukes, palaiminti tebuna skudurynai.

Ir vaikai kazhkaip iprato, neperseniausiai nupirkau batelius grazhius naujus vyriausiajai, sakau jai, nu Adeliuka, gal eik dvirachiu su jais pasivazhineti biggrin.gif (mol bajeris chia) o ji pazhiurejo i mane tokiu zhvilgsniu, mazhdaug tikrai mama su protu susipyko ir sako, mama kas gi ish ju liks...
naitas
Mes turim komplektą išeiginių drabužių. Šventa su tais lotuliukas.gif
O su kitais........... Man smagu, jei vaikas dirba ir dirba, dirba ir dirba... Dirba smėly, dirba šuns gauruose, dirba virtuvėj: maišo tešlą, plauna indus, valo grindis, skalbia. Oi su skalbimu tai fainiausia. Garantuotas persirengimas lotuliukas.gif Bet trimetukas kojines savo tai išplauna. Su džiaugsmu tongue.gif
adrytės mama
nesupratau klausimo g.gif schmoll.gif . O kaip galima neleisti vaikui išsipurvinti rūbelių? man atrodo savaime suprantamas dalykas, kad vaiką reikia perrengti kelis kartus per dieną. Kaip galima tikėtis, kad mažas vaikas išvaikščios dieną ar net kelias švarut švarutėlis? Taigi vienas malonumas žiūrėti, kaip ant savęs krato košę, piešia ant rūbų lotuliukas.gif . O jei gaila, tai reikia atsirinkti "naminius" rūbelius nuo "išeiginių' ir tada toks klausimas tikrai neiškils 4u.gif
Isila
tegu purvinasi. Perengsiu, išplausiu. Ne bėda.
Hermion@
Pas mus irgi išeiginiai drabužiai ir batai griežtai atskirti nuo "laukinių" ir "naminių" biggrin.gif , todėl problemų nekyla.
LUNARIA
nedarom is to problemos,jei issitepliojo-perrengsim kitais rubais ax.gif nuo vaikystes prisimenu mamos rekima-"ka tu padarei?kam issitepliojai?tu tokia ir anokia...persirenk greitai ir daugiau i lauka neeisi..ir t.t. doh.gif "
taigi savo vaikams leidziam daryt ta ka jie nori,leidziam judet laisvai,vailgyt kaip jiems patogiau,kad jie nebutu suvarzyti,nebijotu kokia demele palikt.. rubus galima isplaut,nusipirkt kitus,o vaikas vaikyste dziaugiasi tik viena karta.. 4u.gif
Lietinga Diena
Nu neuždrausiu gi aš vaikui išispurvint. Viską galima išskalbti, o drausti sūnui tyrinėti aplinką vien dėl to jog jis neišisteptų, nesvarbu kasdieninius ar išeiginius drabužėlius, tikrai negaliu ir nenoriu.
DaliaG
O kaip Tu jiems uždrausi - juk yra skalbimo mašinos, tegul sau tepliojas, nesužiūrėsi gi tų vaikiukų lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
karobke
As irgi nedraudziu schmoll.gif Kaip gi jiems ktiaip susipazint su pasauliu g.gif Norisi gi ir paciupinet, ir pauostyt, ir burnon isidet tongue.gif
Sterilus, ispuostas vaikas gal ir grazu, bet kokia kancia tam paciam vaikui doh.gif Pririsdami ir neleisdami jiems pajudet darome invalidais unsure.gif
Sigitara
Kiek įmanoma bandau saugot, ypač jei papuošiu ir esam kur nors svečiuose, bet šiaip tragedijos nedarau, jei koks "kleckas" atsiranda smile.gif
eegle
visada leidziu!!! na isskyrus retus atvejus smile.gif smile.gif
madlena
as ir visad leidziu kad ir kur butume,na jei vaziuoja kur bus daug ivairaus paluko zmoniu..pvz baliu koki pasiimu atsarginius virsutinius rubelius,o siaip i valias tegu teplioja,juk nesupranta kad negaliam liesti purvinom rankom ar pan.juk ir suauge issitepa o ka kalbet apie vaikus....

na o namie tai patikek kokia kartais buna kaip is kokio kaimo istraukta,murzina iki ausu,na ir kas pervelku tuos palut aprengiu kitais svarbu vaikui leis tirinet ir susipazint us pasauliu
siluetas
Dažniausiai leidžiu.
Juk sako vaikas arba švarus, arba laimingas tongue.gif
Pingvinukas
Leidžiu 4u.gif Už tat dabar po kiekvieno išėjimo į lauką dažniausiai reikia skalbti abiejų vaikų rūbus.

Bet kaip kitaip vaikai pažins pasaulį thumbup.gif
vyšniux
Visada leidziu smile.gif .Nors kartais per diena tenka perrengti 4kart,bet juk visa juoda darba atlieka miela,gera skalbimo masina wub.gif
Čėska
Ir ash leidziu smile.gif Man net truputi absurdishkas klausimas, ar leisti blink.gif Manishkiai paprastai patys ishsimurzuoja, nej klausia, nej ka doh.gif lotuliukas.gif
saulala
Buvau dar tik 17-os metelių, kai teko nugirsti dviejų moteriškaičių pokalbį.
Stovi jos, šnekučiuojasi. O vienos jų vaikas tuo tarpu lapų krūvoje voliojasi. Ta kita, kuri ne to vaiko mama, ir klausia: "Ir kaip tu jam šitaip leidi?.." O vaiko mama atrėžia: "O ką? VAIKUI - VAIKYSTĖ..."

Aukso žodžiai, kuriais pati, dabar jau būdama mama, vadovaujuosi.
Limcamca
Visada leidžiu 4u.gif Net nesusimąsčiau, kad gali būti kitaip. Dėl to ir brangių rūbų neperkam vaikui, kad nebūtų skaudu sugadintus jei reikia ir išmesti ax.gif
Crystalline
Žinoma, nors ir kaip man tai nepatiktų ar kiek skalbti bereikėtų. Ypač kai maniškis šiuo metu laiku sugalvoja atsigulti ant žolės ir į debesis pažiūrėti smile.gif
Egluzele
Leidziu smile.gif
Retai kada baru kai isitepa;)
vasiliok
Leidziu smile.gif ,jei tik ne iseiginiai
*rutuliukas*
Tai zinoma , kad leidziu thumbup.gif Ju darbas teplioti, musu darbas juos skalbti lotuliukas.gif
augute
Zinoma ,leidziu.Vaikai buna arba SVARUS arba LAIMINGI.
tik nemegstu,kai sutepa pasiskolintus drabuzelius.todel stengiuosi jais nerengti
Meškius
Žinoma, leidžiu. Tai būtina vaiko pasaulio pažinimui. VAIKAI ARBA ŠVARŪS , ARBA LAIMINGI!!! O kad pačioms širdies neskaudėtų, paskirkite rūbus laukui ir ne. Yisk'e yra pirkti tikios "guminės" kelnės ir striukytė, kuriuos šiuo metų laiku galima laisvai dėvėti. Juos reikia dėtis ant visų viršutinių rūbų, kaip apsaugą, pvz. kad šilčiau būtų - pėdkelnės, džinsai ar sportinės kelnės ir ant viršaus tuos "guminius" rūbus. Tada vaikas gali ir ant žolės pagulėti , debesėlius paskaičiuoti, o baloj šokolado fabriką atidaryti. Taip pat yra pirkti botų su pašiltinimu. Vaikas ir mama laimingai:super
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.