dabar,kai aukliauju sutinku daug mazu vaikuciu...su auklemis,mamytemis ar mociutemis. stai viena karta ateina pagyvenusi moteris su mergyte aprengta kauip lelyte ir neleidzia jos i smelyme(vaikui 2 metai ir 2men) ta vargsele sedi vezimuke ir verkia. zinoma ji greit nusiveze mergaite...bet paklausta kodel neleidzia vaiko i smeli,ji atsake kad neissiteptu,o paklausus tai kam tada taip rengti-ji atsake,kad tevai taip liepia ir liepia priziuret,kad neissiteptu...o juk tokio amziaus vaikui taip smagu smeliadezej tarp vaiku...
Ne, mūsų rūbai visi baisūs..kai reikia aprengti šventiškiau tai nors bliauk prie komodos
Nežinau ką galvoja mano auklė, bet šiuo požiūriu nesu paranojikė mama. Kartais būna nejauku kur eiti neperrengus, nes vaikas tampa panašus į "gatvės vaiką" - Murzė iš Didžiosios Raidės. Stengiuosi nekreipti dėmesio, mums gerai, o ko daugiau bereikia
Man smagu kai mano vaikiukai svarus,graziai drabuzeliais aprengti bet per daug nepergyvenu kiek laiko jie isliks svarus,svarbu vaikai gerai jauciasi ir gali nevorzomi zaisti
Mano vaikai tepliojas kiek nori
as irgi manau,kad smeliadezei pasedet nieko blogo...Tai moteriskei(nesupratau ar ji aukle ar mociute) tevai liepia mergaite puosti,kaip lele,kad sunesiotu drabuzius,bet kaip tu juos sunesioji,jei skalbsi viena kart per menesi...
as gal ir galiu noret neleist jam susitepti, bet jis vistiek susiteps, tai kam gadinti nervus
tai,kad cia daugiau vaiko nervus gadina,ne savo...
Siais laikais, kai kazkoks garbus zmogus, aciu jam, isrado automatine skalbykle, drabuziu murzinumas neber problema
Todel vaikstom maknoti ir persirenginejam 4 kartus dienoj, kaip rumu grazuoles. Tik grazuoles rengdavosi pusryciams, priespieciams, pietums, vakarienei, o mes rengiames po pusryciu, po pietu, po vakarienes, ir berniukas, ir maitinus mamyte Vyresnelis koki viena karta tik persirengia, o kartais ir kelias dienas tuos pacius marskinelius nesioja. Betgi jis didelis ir protingas ir pakankamai tvarkingas is charakterio, nezinau tik, i ka cia taip atsigime
Neleidimas gadina vaiko nervus. O norejimas, kad nesusiteptu - mamytes Jeigu pamatyciau savo maziuka po pusdienio SVARU, pamatuociau temperatura ir iskviesciau greitaja...
negi vaikui atimsi vaikystę, tegu pažįsta pasalį, juk jam taip smagu tepliotis, juk yra ariel :(kaip reklamoj)
Nes visos mes liberales ir leidziam saviskiam plaukiot balose. Del idomybes, ar tema pradeta ne su intencija-" ejo supratlyva pro sali ir pagalvojo..."(pasake, padumojo, turejo minty, kaip turi vienareiksmiskai but..." http://www.supermama.com/InvisionBoard/ind...topic=5009&st=0 oi kokie kaka tie teveliai, kurie tokie materialistai....
Jei reiketu, as simta kartu vaika i diena perrengciau svariai rubeliais, bet susitetpyi niekada nedrausciau... Na, nebent specialiai, ledus valytusi i marskinelius, tai tada paduociau servetele ir paaiskinciau, kad taip negalima. O kas liecia purva, balas...tai tiktai pirmyn!!!
Zinoma, leidziu
Ne problema-sumetei i skalbianke, isskalbe, padziovei, islyginai ir vel viskas ciki Negi gadinsies nuotaika sau ir vaikui del kazkokiu suteptu drabuziu??? Dar ko Nors, buna tokiu dienu kaip tycia, kai aprengi sviesiom kelnem, sviesiu bliuzonu, ir jis iseina i lauka manes palaukti, o kai po 2 minuciu iseini ir randi ji kleckinuota, o turime skubeti pas gydytoja, tai tada ojojoj kaip
Dėl manęs tai irgi tegu turškiasi kiek nori
Mes kaip tik gryžom iš ligoninės.Aprengiau pacaniuką naujom kelnėm,o jis geros širdelės vaikiux "išplovė" kolidorių kol laukėm daktaro
Dėl purvinimosi,kol mažas prašau,bet vėliau turės suprast,kad taip nedera
Leidziu beveik visad, tik normos ribose
Biski pikta buna, kai parsivezdama is anytos savo maze randu nusipeckiojusia visa. Visi kliackai nuo maisto. Baba valgyt jai duoda apsisukdama - ta nebenori ir drabstosi
Man mano vaikai turi but svarus. Nu ne tai kad labai, bet DAUGMAZ. Sunu perrengdavau irgi iki 5k per diena. Skalbimo masinos tada dar neturejau jokios visai. Nu bet vis geresnis galutinis vaizdas buna vakare is lauko grizus
leidziu purvintis, nors gal dar tai ne purvinimasis o susipazinimas su fizikinem medziagu savybem
Kasdien bent pusvalandį žaidžiam smėlio dėžėj, be jokių apribojimų - noriu paguliu, noriu kapstausi ir t.t. Parvažiuojam namo nurengiu, viską sumetu į skalbyklę, o patį vaiką kišu į vonią ir prausiamės, turškiamės - ir purvo kaip nebūta. Leidžiu piešti, kai nebelieka vietos ant popieriaus, išsipiešia rankas, kojas ir drabužius. Bet spintoj turiu keletą drabužiukų užslėpus, kurie dar neišbraižyti tušinukais ir flomasteriais (jei kur į svečius važiuotume
Neimu aš į galvą kad išsitepus, galima nors 10 kart persivilkinėt per dieną
O gal kas galėtų patarti kaip išsaugoti vaiką lopšelyje nesusitepusį, kai aplink sukasi dar apie 10?
O saviškei aš leidžiu terliotis. Bet va jeigu su tokiu vaiku prireikia į parduotuvę, tai man jau didelė problema. Būtinai turiu pareiti namo ir perrengti. Nor ir ne per daugiausiai būna išsiterliojus.
maniskei dar tik 10.5 mnenesio, bet jau labai sekmingai sunesioja po 2-4 poras rubu i diena
ar tu leisi ar neleisi , rūbai bus sutepti
Kasdien leidziu nors ir visom vaivorykstes spalvom nutept.O iseiginius,siek tiek priziuriu netiesiogiai,vistiek buna sutepti,bet ne taip kaip kasdieniai,isskalbiamai
Nematau cia problemu,juk automatines skalbimo masinos tam ir yra.
Kaip gera, kad turit skalbimo mašinas. Aš apie ją tik svajoju, bet...tai nėra priežastis drausti vaikui terliotis. Aprengiu tokiais rūbais, kurie yra tamsesni, tinkami išpuvinimui. Paskutiniu metu atradom labai įdomų užsiėmimą. Kai palyja einam į stadioną. Va ten vaikui leidžiu viską. Jis basas laksto, šokinėja po balas. Laimės ir jam, ir man. Tik paklausia ar nesupyksiu ir pirmyn. Grįžtam šlapi, pur
"laimingas arba shvarus" = kai shvarus - nelaimingas Na o mes turim daug drabuzhiu, triju rushiu: isheiginiai - teatrui, bazhnychiai, koncertams ir t.t. - 1na shtuka mokykliniai - mokyklai, darzheliui ar shiaip "i zhmones" isheiti, pav. i parduotuve - 2 ar 3 komplektai. kieminiai - galima daryti viska, pav atsigulti i smeli, braidyti po balas, laipioti po medzhius ir t.t. pagal poreikius. Kieminius turim ir batus, maximoj nuperku sportbachius po 8 lt. ir striukes, palaiminti tebuna skudurynai. Ir vaikai kazhkaip iprato, neperseniausiai nupirkau batelius grazhius naujus vyriausiajai, sakau jai, nu Adeliuka, gal eik dvirachiu su jais pasivazhineti
Mes turim komplektą išeiginių drabužių. Šventa su tais
O su kitais........... Man smagu, jei vaikas dirba ir dirba, dirba ir dirba... Dirba smėly, dirba šuns gauruose, dirba virtuvėj: maišo tešlą, plauna indus, valo grindis, skalbia. Oi su skalbimu tai fainiausia. Garantuotas persirengimas
nesupratau klausimo
tegu purvinasi. Perengsiu, išplausiu. Ne bėda.
Pas mus irgi išeiginiai drabužiai ir batai griežtai atskirti nuo "laukinių" ir "naminių"
nedarom is to problemos,jei issitepliojo-perrengsim kitais rubais
taigi savo vaikams leidziam daryt ta ka jie nori,leidziam judet laisvai,vailgyt kaip jiems patogiau,kad jie nebutu suvarzyti,nebijotu kokia demele palikt.. rubus galima isplaut,nusipirkt kitus,o vaikas vaikyste dziaugiasi tik viena karta..
Nu neuždrausiu gi aš vaikui išispurvint. Viską galima išskalbti, o drausti sūnui tyrinėti aplinką vien dėl to jog jis neišisteptų, nesvarbu kasdieninius ar išeiginius drabužėlius, tikrai negaliu ir nenoriu.
O kaip Tu jiems uždrausi - juk yra skalbimo mašinos, tegul sau tepliojas, nesužiūrėsi gi tų vaikiukų
As irgi nedraudziu
Sterilus, ispuostas vaikas gal ir grazu, bet kokia kancia tam paciam vaikui
Kiek įmanoma bandau saugot, ypač jei papuošiu ir esam kur nors svečiuose, bet šiaip tragedijos nedarau, jei koks "kleckas" atsiranda
visada leidziu!!! na isskyrus retus atvejus
as ir visad leidziu kad ir kur butume,na jei vaziuoja kur bus daug ivairaus paluko zmoniu..pvz baliu koki pasiimu atsarginius virsutinius rubelius,o siaip i valias tegu teplioja,juk nesupranta kad negaliam liesti purvinom rankom ar pan.juk ir suauge issitepa o ka kalbet apie vaikus....
na o namie tai patikek kokia kartais buna kaip is kokio kaimo istraukta,murzina iki ausu,na ir kas pervelku tuos palut aprengiu kitais svarbu vaikui leis tirinet ir susipazint us pasauliu
Dažniausiai leidžiu.
Juk sako vaikas arba švarus, arba laimingas
Leidžiu
Bet kaip kitaip vaikai pažins pasaulį
Visada leidziu
Ir ash leidziu
Buvau dar tik 17-os metelių, kai teko nugirsti dviejų moteriškaičių pokalbį.
Stovi jos, šnekučiuojasi. O vienos jų vaikas tuo tarpu lapų krūvoje voliojasi. Ta kita, kuri ne to vaiko mama, ir klausia: "Ir kaip tu jam šitaip leidi?.." O vaiko mama atrėžia: "O ką? VAIKUI - VAIKYSTĖ..." Aukso žodžiai, kuriais pati, dabar jau būdama mama, vadovaujuosi.
Visada leidžiu
Žinoma, nors ir kaip man tai nepatiktų ar kiek skalbti bereikėtų. Ypač kai maniškis šiuo metu laiku sugalvoja atsigulti ant žolės ir į debesis pažiūrėti
Leidziu
Retai kada baru kai isitepa;)
Leidziu
Tai zinoma , kad leidziu
Zinoma ,leidziu.Vaikai buna arba SVARUS arba LAIMINGI.
tik nemegstu,kai sutepa pasiskolintus drabuzelius.todel stengiuosi jais nerengti
Žinoma, leidžiu. Tai būtina vaiko pasaulio pažinimui. VAIKAI ARBA ŠVARŪS , ARBA LAIMINGI!!! O kad pačioms širdies neskaudėtų, paskirkite rūbus laukui ir ne. Yisk'e yra pirkti tikios "guminės" kelnės ir striukytė, kuriuos šiuo metų laiku galima laisvai dėvėti. Juos reikia dėtis ant visų viršutinių rūbų, kaip apsaugą, pvz. kad šilčiau būtų - pėdkelnės, džinsai ar sportinės kelnės ir ant viršaus tuos "guminius" rūbus. Tada vaikas gali ir ant žolės pagulėti , debesėlius paskaičiuoti, o baloj šokolado fabriką atidaryti. Taip pat yra pirkti botų su pašiltinimu. Vaikas ir mama laimingai:super
|