Erszebeth
2006 06 13, 19:36
Net nejauku pasidarė, kai dukra pasiruošimų atostogų kelionei įkarštyje eilinį kartą pradėjo "kliedėti" apie "Mėnulio jūreives". Atrodo, jai px ta kelionė, labiau jaudina, kad filmukų nepamatys. Kiauras dienas lindi internete, ieškodama paveiksliukų su jomis, jai užkimšo visą kompiuterio atmintį, spausdina, sega į papkes, kur dar yra ir visi herojų aprašymai, viskas, kas susiję su šiuo multiku. Dalyvauja ir "jūreivių" forume, tiesa, kol kas nelabai intensyviai. Krūva bendraamžių pasiskyrę sau herojų vardus, atlieka testus, kuri yra kuri, ir atrodo, kad vien apie tai bendrauja. Kieme didžiausi pykčiai būna, jei paaiškėja, kad pagal testus ta pačia "jūreive" yra dvi mergiotės, tada aiškinasi, kuri tikresnė.
Prieš tai buvo, bet jau po truputį rimsta "Magijos" ("Witch") manija - supirktos visos lėlės, visas šaldytuvas nusagstytas magnetukų kolekcijomis, jais keičiamasi, visos mergaitės irgi "žino", kuri raganaitė yra kuri...
Pasidarė įdomu, ar ir jūsų, kurios auginate priešpaauglinio amžiaus mergaites, dukros tokios pat "išprotėję"? Kaip reaguojate į tokius mergaičių pomėgius, ar duodate pinigų pirktis toms begalinėms kolekcijoms?
Elizabeht
2006 06 13, 23:10
QUOTE(Erszebeth @ 2006 06 13, 20:36) Net nejauku pasidarė, kai dukra pasiruošimų atostogų kelionei įkarštyje eilinį kartą pradėjo "kliedėti" apie "Mėnulio jūreives". Atrodo, jai px ta kelionė, labiau jaudina, kad filmukų nepamatys. Kiauras dienas lindi internete, ieškodama paveiksliukų su jomis, jai užkimšo visą kompiuterio atmintį, spausdina, sega į papkes, kur dar yra ir visi herojų aprašymai, viskas, kas susiję su šiuo multiku. Dalyvauja ir "jūreivių" forume, tiesa, kol kas nelabai intensyviai. Krūva bendraamžių pasiskyrę sau herojų vardus, atlieka testus, kuri yra kuri, ir atrodo, kad vien apie tai bendrauja. Kieme didžiausi pykčiai būna, jei paaiškėja, kad pagal testus ta pačia "jūreive" yra dvi mergiotės, tada aiškinasi, kuri tikresnė. Prieš tai buvo, bet jau po truputį rimsta "Magijos" ("Witch") manija - supirktos visos lėlės, visas šaldytuvas nusagstytas magnetukų kolekcijomis, jais keičiamasi, visos mergaitės irgi "žino", kuri raganaitė yra kuri... Pasidarė įdomu, ar ir jūsų, kurios auginate priešpaauglinio amžiaus mergaites, dukros tokios pat "išprotėję"? Kaip reaguojate į tokius mergaičių pomėgius, ar duodate pinigų pirktis toms begalinėms kolekcijoms? Mano dukra, tai dabar serga "Witsch" liga.
gekoniuke
2006 06 14, 17:44
jūreivės jau baigia atsibost
JOVITA A.
2006 06 14, 18:34
,,Magija,,
Pas mus ant bangos "Witch" ir Mėnulio jūreivės.  Barbės, Bratz sėkmingai perduotos sesei, o namus "okupuoja" ragainaitės ir viskas, kas su jomis.  Tiesa, mums dar nėra 8, bet "kliedi"...
Pangasija
2006 06 15, 11:12
na, visi tokio amziaus vaikai kuo nors kliedi. save prisiminkit.  tiesa, anksciau buvo daug maziau multiku ir zurnalu, bei medziagos kolekcijoms. Kai pati buvau tokiu metu, atsimenu zurnala "Donaldas ir kiti". Dabar knygyne pamaciau kietais virseliais irista "Donaldo" komiksu rinkini, kur sudeti komiksai, leisti pries 10 metu. Pavarciau -- taigi ten kaip tik tie kur as buvau sukolekcionavus.
Elizabeht
2006 06 15, 12:37
QUOTE(Dios @ 2006 06 15, 12:12) na, visi tokio amziaus vaikai kuo nors kliedi. save prisiminkit.  tiesa, anksciau buvo daug maziau multiku ir zurnalu, bei medziagos kolekcijoms. Kai pati buvau tokiu metu, atsimenu zurnala "Donaldas ir kiti". Dabar knygyne pamaciau kietais virseliais irista "Donaldo" komiksu rinkini, kur sudeti komiksai, leisti pries 10 metu. Pavarciau -- taigi ten kaip tik tie kur as buvau sukolekcionavus.  Kazkaip prisiminiau save zaidziant su popierinemis lelemis, darant joms namus. O dabartine karta, turbut nesusidometu net tuo.
Corudel
2006 06 15, 13:32
QUOTE(Dios @ 2006 06 15, 12:12) na, visi tokio amziaus vaikai kuo nors kliedi. save prisiminkit.  tiesa, anksciau buvo daug maziau multiku ir zurnalu, bei medziagos kolekcijoms. Kai pati buvau tokiu metu, atsimenu zurnala "Donaldas ir kiti". Dabar knygyne pamaciau kietais virseliais irista "Donaldo" komiksu rinkini, kur sudeti komiksai, leisti pries 10 metu. Pavarciau -- taigi ten kaip tik tie kur as buvau sukolekcionavus.  nevisos!!! man tik dvylika nesenai suejo, ir tokiom nesamonem nesidomiu...esu kitokia, ir tokiu jau daugeja...man niekad nerupejo leles, ar kitokie niekuciai... dabar as i pauglyste jau izengus ir gan senai  tiesiog anksciau subrendau...nebent kliedejau del magijos, bet ne zurnaliuku, o normalios. ir dabar tebesidomiu tiek baltaja tiek juodaja...ir tiesa sakant nesuptrantu vaiku tokiu... aplamai dabar ir suauge ir vaikai nebenaturalus..stereotipu prisieme..bet yra kaip yra ir tai jau kita tema. manau pameginkit vaikus kuo naturakesniu sudominti...mano sese svaigo..bet pagaliau i Kazkiek normalesni kelia atvedziau, dabar bent arkliai, o ne menulio jureives...(jai 9m)
Maniske pries masines manijas turi imuniteta, nezinau tai blogai ar gerai. Kai visas kiemas kliedejo del Teletabiu, nebuvo nei vieno vaiko kuris neturetu bent vieno. Maniskei ju neprireike. Tuo metu ji domejosi mikroorganizmais, Augino dafnijas, ciklopus, pelesius, ir tt. stebejo juos per mikroskopa. Tuo metu ji svaigo del elektroninio mikroskopo, pro kuri galetu izvelgti atoma. Kai visos kiemo mergaites susidomejo barbem, Maniskei buvo idomus vabzdziai, rinko apie juos informacija internete, ivairiuose zurnaluose, turejo nemaza vabzdziu kolekcija, stebedavo kaip is kiausinelio vystosi drugiai. Kai mergaites eme zaisti Bratz lelemis, maniskei jos pasirode negrazios. Ji tuo metu domejosi augalais, rusiavo juos i grupes, Rinko dziovino, domejosi kurie kokias ligas gydo.Dar buvo ropliu, varliagyviu, dinozauru, fosiliju, pirmosios pagalbos "maniju". Bet prie masines nei vienos neprisidejo. Vienintele televizijos laida kuri buvo sventa, del kurios dukra atsisakydavo daugelio malonumu, buvo "Gustavo enciklopedija". Dabar jai nesenai sueje 10, bet nei apie Menulio jureives nei apie Magija is jos nesu girdejusi, va apie DNR grandine bei klonavima tai jau pasakojo, matyt susidomes ir tuo.
QUOTE(Elizabeht @ 2006 06 15, 14:37) O dabartine karta, turbut nesusidometu net tuo.  Patikek, domisi  Bent jau maniske
QUOTE(Rela @ 2006 06 18, 22:42) Dabar jai nesenai sueje 10, va apie DNR grandine bei klonavima tai jau pasakojo, matyt susidomes ir tuo. Saunu apie tokia protinga mergaite girdeti...bet kazkaip neitiketina  gal cia teveliu itaka...bet siaip manau vaikui reikalingi ir vaikiski uzsiemimai ir pomegiai,pati auginu dukra,dabar jai jau 15m,taip labai kazkuom tai "nekliedi"...buvo laika rinko viska su Didl pele,dabar jau  megsta skaityti,klausosi muzikos,bet viskas normos ribose...nepavadinciau tai kliedesiu
allegro
2006 06 19, 19:31
Na kiek prisimenu save, tai nekliedėjau niekuo. Nei žmogėnų fotkes kilogramais rinkau, nei dar ką nesąmoningo išdarinėjau. Kažkaip rūpėjo mokslai, dabar tuo džiaugiuosi. O ir mano mergaitė irgi neturi to kažko, dėl ko kraustytųsi iš proto.
Na kiek prisimenu save, tai nekliedėjau niekuo. Nei žmogėnų fotkes kilogramais rinkau, nei dar ką nesąmoningo išdarinėjau. Kažkaip rūpėjo mokslai, dabar tuo džiaugiuosi. O ir mano mergaitė irgi neturi to kažko, dėl ko kraustytųsi iš proto. Tame kolekcionavime nematau nieko blogo. Yra begale mergaiciu puikiai besimokanciu ir ''uzsikretusiu kokia nors masine manija", taciau kaip matau ne visi "uzsikrecia".
Jurevaga
2006 06 20, 22:49
 Visi tie vadinamieji "kliedesiai" yra normalus atitinkantis tam tikrą amžiaus tarpsnį, dalykas. Labiau reikėtų nerimauti, jei to visiškai nėra. galima manyti, kad vaikas turi tam tikrų psichologinių problemų, arba jis yra tikras genijus, kuris jau nuo mažens gyvena kitą gyvenimą. Dažnas atvejis, kai tėvai kategoriškai pareiškia, kad jų vaikas su tais ar tais žaislais nežais, nes jie jiems negražūs... Tarkim Barbės, Bratz, Magės ir t.t. Vaikas tai girdėdamas įsisamonina, kad jei jis trokš tų daiktų, tai bus negeras savo tėvams. Jis labai jų nori, bet bijo nuliūdinti tėvus, kurie visiems giriasi tokiu "savanorišku" ir sąmoningu vaiko pasirinkimu. Vaikas viduje giliai tą išgyvena, nors ir stengiasi neparodyti. Tai didžiulė trauma vaiko psichikai. Manau, kad visos žaislų manijos yra išaugamos. Tereikia labiau pasidomėti vaiko vidiniu pasauliu, daugiau pabendrauti, tuomet jokie "kliedesiai nebus baisūs. O jei kas nors jūsų atžalai suteikia džiaugsmo, tai puiku. Laimingi vaikai yra laimingos tautos ateitis.  Mylėkime ir supraskime juos.
Corudel
2006 06 21, 10:36
Bet kuo toliau, tuo maziau "kliedinciu" vaiku...nemanau, kad delto reikia susijaudinti, tiesiog visokiu vaiku yra...pas mane iki siol tebestovi man sudovanoti zaislai, leles...bet man jos niekada nebuvo idomios, as geriau geografijos knygu ir altasu prisinesdavau...arba kai buvau labai maza, man labiau tiko ne teletabiai, o "geliu laistymas", po kurio ju nelikdavo  arba visu rubu isvertimas ant zemes, ir tada pusdieni uzsiemimo turedavau-matuotis....kiekvienas vaikas skirtisngas, ir manau gerai, kad ne visi kliedi, del plastmases (cia apie leles, barbes ir pan), o cia mano nuomone, o ne tevu
QUOTE(Jurevaga @ 2006 06 20, 22:49)  Visi tie vadinamieji "kliedesiai" yra normalus atitinkantis tam tikrą amžiaus tarpsnį, dalykas. Labiau reikėtų nerimauti, jei to visiškai nėra. galima manyti, kad vaikas turi tam tikrų psichologinių problemų, arba jis yra tikras genijus, kuris jau nuo mažens gyvena kitą gyvenimą. Dažnas atvejis, kai tėvai kategoriškai pareiškia, kad jų vaikas su tais ar tais žaislais nežais, nes jie jiems negražūs... Tarkim Barbės, Bratz, Magės ir t.t. Vaikas tai girdėdamas įsisamonina, kad jei jis trokš tų daiktų, tai bus negeras savo tėvams. Jis labai jų nori, bet bijo nuliūdinti tėvus, kurie visiems giriasi tokiu "savanorišku" ir sąmoningu vaiko pasirinkimu. Vaikas viduje giliai tą išgyvena, nors ir stengiasi neparodyti. Tai didžiulė trauma vaiko psichikai. Manau, kad visos žaislų manijos yra išaugamos. Tereikia labiau pasidomėti vaiko vidiniu pasauliu, daugiau pabendrauti, tuomet jokie "kliedesiai nebus baisūs. O jei kas nors jūsų atžalai suteikia džiaugsmo, tai puiku. Laimingi vaikai yra laimingos tautos ateitis.  Mylėkime ir supraskime juos.  Pritariu tai nuomonei. As neturiu nieko pries leles bratz. Visada paklausiu savo mergaites kai perku jai dovana "Ko ji noretu" ir nekomentuodama nuperku nors ir zinau, kad tai jai bus reikalinga vienai dienai, taip namuose amzinyben atgule daugelis dalyku. As netgi siuvau barbem drabuzelius, kad jai butu idomu zaisti. Man sventas reikalas kai ji isitraukia kokia barbe. Ir niekada nesakau savos nuomones kol neisgirstu jos. Pati savo kailiu patyriau kareiskia netureti vaikystes, tai noreciau, kad mano dukryte ja turetu. Suaugusiu zmogumi svisada spesime pabuti, taciau griztiatgal jau nebeimanoma. Ka as tureciau daryti, kad ji tokia gime, jei spalvas pazinojo dar neturedama nei pusantru metuku, o viska piese ne naturaliomis spalvomi, medziai buvo melyni, lapai violetiniai, ir visa kita ne taip kaip turetu buti. Kai Ketveriu metu jos paklause ankstyvojo ugdymo mokytoja, manydama, kad si neskiria spalvu "kokia spalva spalvini", ji rimtu balsu atsake "Buna ir tokiu. Juk as jos neskatinau, netgi pasakydavau, kad reiketu naturaliomi spalvomis piesti. Karta kai nuspalvino zmogu violetiniai paklausiau, kur tu matei toki zmogu, kuri laika patylejusi ji atsake, kad mate narkomano ranka. Jus manote, kad as nenorejau, kad mano mergaite lakstytu ir zaistu kartu su vitais vaikais, vietoj to kad kapstytusi po zeme ir ieskotu sraigiu, arba braidytu po kudra gaudydama varliu kiausinius.
Erszebeth
2006 06 23, 00:01
QUOTE(Corudel @ 2006 06 21, 11:36) arba kai buvau labai maza, man labiau tiko ne teletabiai, o "geliu laistymas", po kurio ju nelikdavo O kiek tau metų, jei galima paklausti?  Mano dukrai 9, Teletabiai buvo pradėti rodyti, kai ji buvo maža  Bet SM ji dar nedalyvauja Vat man ir keista, kaip tie vaikai taip sugeba - mokytis gerai, domėtis ir "naudingais" dalykais, bet kartu ir šitomis "nesąmonėm". Nors šiaip aš gerbiu vaiko pomėgius (manau, kad tai savotiška treniruotė prieš pradedant domėtis tuo, kas tikrai domins galbūt visą gyvenimą), perku viską, ko prašo, duodu pinigėlių (nors pradeda nervint, kad prie stalo kalbama vien apie tai). Ir knygas skaito - vien fantasy stiliaus, pilys, burtininkai, vaiduokliai  Visai priešingai, nei mes, tėvai, stengėmės įskiepyti blaivų požiūrį į pasaulį, be stebuklų, bet kartu ir be baimių. Tyčiojasi iš reklamų, popso muzikos, bet šioje vietoje jis "pareina" į mūsų gyvenimą
Pangasija
2006 06 23, 12:06
QUOTE(Erszebeth @ 2006 06 23, 00:01) Vat man ir keista, kaip tie vaikai taip sugeba - mokytis gerai, domėtis ir "naudingais" dalykais, bet kartu ir šitomis "nesąmonėm". Nors šiaip aš gerbiu vaiko pomėgius (manau, kad tai savotiška treniruotė prieš pradedant domėtis tuo, kas tikrai domins galbūt visą gyvenimą), perku viską, ko prašo, duodu pinigėlių (nors pradeda nervint, kad prie stalo kalbama vien apie tai). Ir knygas skaito - vien fantasy stiliaus, pilys, burtininkai, vaiduokliai  Visai priešingai, nei mes, tėvai, stengėmės įskiepyti blaivų požiūrį į pasaulį, be stebuklų, bet kartu ir be baimių. Tyčiojasi iš reklamų, popso muzikos, bet šioje vietoje jis "pareina" į mūsų gyvenimą  nesupratau -- ar "blaivus poziuris" -- tai kai jokios fantazijos?
Corudel
2006 06 23, 13:34
QUOTE(Erszebeth @ 2006 06 23, 01:01) O kiek tau metų, jei galima paklausti?  Mano dukrai 9, Teletabiai buvo pradėti rodyti, kai ji buvo maža  Bet SM ji dar nedalyvauja Vat man ir keista, kaip tie vaikai taip sugeba - mokytis gerai, domėtis ir "naudingais" dalykais, bet kartu ir šitomis "nesąmonėm". Nors šiaip aš gerbiu vaiko pomėgius (manau, kad tai savotiška treniruotė prieš pradedant domėtis tuo, kas tikrai domins galbūt visą gyvenimą), perku viską, ko prašo, duodu pinigėlių (nors pradeda nervint, kad prie stalo kalbama vien apie tai). Ir knygas skaito - vien fantasy stiliaus, pilys, burtininkai, vaiduokliai  Visai priešingai, nei mes, tėvai, stengėmės įskiepyti blaivų požiūrį į pasaulį, be stebuklų, bet kartu ir be baimių. Tyčiojasi iš reklamų, popso muzikos, bet šioje vietoje jis "pareina" į mūsų gyvenimą  jau kaip kazkur ir minejau, man mazai, tik 12, taigi i parasyta jusu amziaus tarpsni itelpu  bet nesu tokia..
Pangasija
2006 06 23, 18:06
su tais kliedejimais tik vienas dalykas neramina -- tai daug labiau komercializuota negu anksciau (tikriausiai nuskambejau kaip kokia sena boba). kai pati buvau vaikas, tu kliedejimo objektu PIRKTI budavo ne tiek jau daug. vienas kitas zurnalas, kramtuskes su paveiksliukais, zaislu "i tema" labai retai. atsimenu, ankstyvoj paauglystej pirkdavau lenkiskus zurnalus, kuriuose NIEKO nesuprasdavau, bet uztai galedavau issikirpti kokios nors zvaigzdes nuotrauka.  bet kliedejimas daugiau buvo aptarinejant, megdziojant, zaidziant, isivaizduojant, bet nelabai perkant. o dabar -- galvoju, butu man 10-13 metu, gi galva apsisuktu. tiek visokiu nieku prigalvota vaikams, kad jie plonintu tevu pinigines. Kad ir tas pats Haris Poteris. nors ir knygos geros, ir filmai saunus, bet tada dedes ir tetos biznieriai sugalvojo ir HP zaislus, suvenyrus, mokyklines prekes ir kt. slamsta, kurio aisku prireiks jaunajam fanui. O vaikams gi sunku suvokt, kada jiems geras dalykas siulomas, o kada ju pomegis isnaudojamas pinigams daryti.
Erszebeth
2006 06 24, 00:22
QUOTE(Dios @ 2006 06 23, 13:06) nesupratau -- ar "blaivus poziuris" -- tai kai jokios fantazijos?  Ar fantazija susiveda vien į mistifikacijas?  Pritariu dėl komercijos, bet norėjau paminėti dar vieną momentą - visi šie populiariausi herojai "užsiima" burtais, tokie filmukai, tokios knygos labiausiai "veža" jaunąją kartą (ne koks nors realistinis Žiulis Vernas ar Kuperis, kaip mūsų laikais). Galima pasvarstyti, ko tai moko? Taip, tai horoskopų, būrėjų salonų vartojimo pradžiamokslis, bet mokoma dar ir kitko. Tikėjimo, kad viskas "stebuklingai" išsispręs, tikėjimo sėkme loterijoje, tikėjimo "stebuklingais" preparatais, o tuo pačiu - pasyvumo... Va šito aš bijau, nes dar neužaugo ši "stebukų" vaikų karta ir nežinome, kokia ji bus.
Pangasija
2006 06 24, 17:33
QUOTE(Erszebeth @ 2006 06 24, 00:22) Ar fantazija susiveda vien į mistifikacijas?  Pritariu dėl komercijos, Va šito aš bijau, nes dar neužaugo ši "stebukų" vaikų karta ir nežinome, kokia ji bus. Leiskit paklausti, ar jus uzaugote neskaite pasaku (lietuviu liaudies, ar kitu)??  neskaitet apie uzburtas karalaites, pilis, devyngalvius slibinus ir raganas ant sluotu? Tas pats Haris Poteris ten nieko naujo -- tik kalba ir pasakojimo stilius labiau pritrauktas prie siuolaikiniu vaiku. beje, Ziulis Vernas kure butent fantastika, tik musu laikais tai jau realybe.
Erszebeth
2006 06 25, 16:18
QUOTE(Dios @ 2006 06 24, 18:33) Leiskit paklausti, ar jus uzaugote neskaite pasaku (lietuviu liaudies, ar kitu)??  neskaitet apie uzburtas karalaites, pilis, devyngalvius slibinus ir raganas ant sluotu? Tas pats Haris Poteris ten nieko naujo -- tik kalba ir pasakojimo stilius labiau pritrauktas prie siuolaikiniu vaiku. beje, Ziulis Vernas kure butent fantastika, tik musu laikais tai jau realybe. Nieko sau palyginimas - prie ko čia pasakos, ar Bebenčiukas ir raganos kada nors tapo "kulto" objektu?  Be to, bent jau mano dukrai liaudies pasakos - praeitas etapas, ji perskaičiusi visą iš tarybmečio išlikusią pasaulio pasakų seriją, dabar pasinešus ant fantastinių ir nuotykinių romanų. Tai vat ir norisi, kad tie nuotykiniai imtų viršų, kuriuose svarbu drąsa, išradingumas, atkaklumas, o ne antgamtiniai sugebėjimai ir amuletai. Nori pasakyti, kad "Įsakau tau Mėnulio ir Jupiterio vardu, išnyk" kažkada irgi taps realybe?  Ką gi, tuomet verta mokytis pagal tai gyventi, gal pamokyk savo "au-au"
Pangasija
2006 06 25, 16:41
QUOTE(Erszebeth @ 2006 06 25, 16:18) Nieko sau palyginimas - prie ko čia pasakos, ar Bebenčiukas ir raganos kada nors tapo "kulto" objektu? kultas -- tai cia jau del komercines veiklos. gera reklamine kampanija uzvare -- tai jau ir kultas. suaugusieji irgi ant tokiu "cackiu-patackiu" lengvai pakimba. vaikams gal zaislai ir knygutes, o suaugusiems -- "stebuklingos" lieknejimo priemones ir kitokie ciuda-juda. o fantastine literatura -- egzistavo ir egzistuos visais laikais, pakol zmones turi fantazijos. Gal raganiski burtai ir netaps realybe, bet "Zvaigzdziu karai" -- visai tiketina. o butu tas pats Bebenciukas musu laikais atsirades ir ant reklamines bangos pakliuves -- butu ir komiksai, ir teminiai zaislai ir netgi (siaubo) filmas iskeptas.
Erszebeth
2006 06 26, 18:45
Kad Bebenčiukas taptų, "kultu", manau, jam trūksta: 1. Veikėjų. Skirtingo charakterio, rasės, plaukų spalvos Bebenčiuko" draugų, kuriuose kiekvieno tipo vaikas atpažintų save. 2. Raganų gausos - vienos nepakanka, nes "kultinė" pasaka negali baigtis. 3. Stebuklingų daiktų, vietų, kurių reikėtų be galo, be krašto ieškoti, įveikiant vis kitą raganą. 4. Ragana įveikiama ne kaip nors buitiškai įstumiant į krosnį, o iškeliant kokį nors žaibuojantį daikčiuką ir sušunkant skardžiu balsu: "....!!!!!!!!111!!" 5. Misijos "išgelbėti pasaulį", nes begėdis Bebenčiukas kovoja tik už savo gyvybę. 6. Primaišyti kuo daugiau graikiškos, egiptietiškos, renesanso alcheminės kultūros elementų, bent jau pavadinimai, vardai kad būtų panašūs, kad istorija atrodytų turinti "gylį". Čia pradžiai, galima tęsti be galo, bet ar tai vis dar Bebenčiukas?
Jurguška
2007 09 10, 10:32
manau praeis tie kliedesiai. Nors mane irgi jie varo is proto. Is pradziu buvo Barbiu manija. Viskas turejo buti is tos serijos - rubai, kuprine, penalai, sasiuviniai ir t.t. Dabar viskas Bratz... Negana to man ji vis kalba apie koki Emo stiliu ir svaigsta per dienu dienas  Stengiuos nekreipti demesio, tik vis aiskinu, kad mergyte bus originaliausia, jei nebus tokia kaip visos
Lithium
2007 09 11, 18:07
kai aš buvau tokio amžiaus, "at bangos" buvo "tamagoši" (nu nebeatsimenu kaip tas daiktas vadinos, kur "gyvūnėlį elektroninį augint" reikėjo)
Tetrahidro
2007 09 16, 00:30
Pas mus raganaitės po truputį praeina, bratz taip pat užmirštos
Manoji niekad ant Bratz nebuvo uzsikabinus, bet Barbie zurnalus iki siol perkam, niekaip nepavyksta itikinti nebepirkti  Paskutinis pirkinys buvo kuprine rozine su barbe..  Tegul dziaugiasi
gabijušas
2007 09 17, 10:40
nu bet ziuriu mados vienodos.. ir maniske kuprine su barbe svaigo kol nenupirkom.. ir batz ir raganaites... oj..  ) tik pinigu turek... kadangi turim maza sesyte:) tai dabar ir jai vel noras visokiu pribumbasu ale baby borno,,, nori daba vezimuko lelei... nors jau visokiu leliukisku daiktu apsivertus. jei ka pasiulykit kas ka turit i ta tema:) dar simpsonais uzsikretus po to filmo:)) o siaip tai kosmetikos reikalauja jau  )) Papildyta:Negana to man ji vis kalba apie koki Emo stiliu ir svaigsta per dienu dienas va va... ir maniske... kas cia per navarotas tas Emo.. kaip supratau nieko cia gero tas stiliukas.. kazkas ale gotai... absurdas kazkoks  ))
Pangasija
2007 09 17, 15:16
QUOTE(gabijušas @ 2007 09 17, 10:40) Negana to man ji vis kalba apie koki Emo stiliu ir svaigsta per dienu dienas va va... ir maniske... kas cia per navarotas tas Emo.. kaip supratau nieko cia gero tas stiliukas.. kazkas ale gotai... absurdas kazkoks  )) nieko absurdiško. pakliedės ir išaugs. tiesiog mada dabar tokia ir tiek.
 Paskaičiusi jūsų komentarus įtariu, kad maniškė lyg ir atsilikusi nuo mados  Barbės jai rūpėjo tik iki kokių 5 m. Jokiais plakatais, magijom, kompiuteriniais žaidimais, "žvaigžių" gyvenimais ji kiekada nesidomėjo.  Ji pas mane "prie meno" - veria visokias grožybes iš karoliukų, stato spektaklius, kuria dainas. Dabar pamišo dėl gitaros - pradėjo mokytis ja groti.
LINUTUKĖ
2007 10 01, 12:40
MANOJI TRUPUTI KLIEDEJO BARBISKAIS ZURNALAIS, BET PO KOKIU 5 NUSIVYLE, NES SKAITYTI BEVEIK NERA KA JUOSE, O DOVANOS PRIE ZURNALU AKIMIRKSNIU SULUZTA, PASNEKA IR APIE BRATZ IR APIE BEIBI BORN, BET MAN GAILA KISTI PINIGUS I TAI SU KUO JI NEZAIS
aistruole
2007 10 03, 12:28
Mano labai megsta Disnejaus muzikini High Scool Musical....ziuri kiekviena diena vis ta pati ir jai neatsibosta, ten dainuoja, soka jame, tai jai labai dainos patinka
mmergyte
2007 10 03, 12:35
QUOTE(Lithium @ 2007 09 11, 19:07) kai aš buvau tokio amžiaus, "at bangos" buvo "tamagoši" (nu nebeatsimenu kaip tas daiktas vadinos, kur "gyvūnėlį elektroninį augint" reikėjo)  prisimenu,bet neturejau tokio
Sviesele
2007 10 04, 08:50
Mano vyresnio 9 metų dabar skaito tik "Magija" žurnaliuką, o Barbės ir Bratz jau neįdomios. Jas mažoji 4 metų mėgsta. Bet nemanau, kad joms tai yra "kliedėjimas", nes nereikalauja , kad tik ružavom barbiškom spalvom ar pan. rengčiau, kad tik barbės ar Witch penalą pirkčiau. Svarbiausia ne tai, kad patinka, o pripratinti vaiką neprisirišti prie daiktų. Daiktas turi būti daiktas, o ne kažkoks "kultinis" dalykas. O kad vaikas žaidžia ir džiaugiasi vaikyste iki 12 metų, tai man yra pliusas, o ne minusas, nes dar visą gyvenimą spės pabūti tuo suaugusiu
sveikutes maniske tai nuo pirmos klases pirko tik ruzavus,raudonus arba is bedos dar tikdavo melsvi rubai kitu spalvu tai gali net nesiulyti kaskoks pamisimas.tik dabar po keturiu metu nusipirko ruda striukyte  tai jau manau isaugo is barbes amziaus
aš tai rodos niekuo nekliedžiu..  Magija prieš pora metų rodos svaigau
Širdukė
2007 12 04, 08:23
Pas mus dabar Witch manija  Ir penalas, ir tusinukas, ir liniuote viskas susija su Witch. Dabar jau ir zurnala uzsisakem, kad nereiktu begioti po miesta ir ieskoti spaudos kioskuose  Internete susiranda puslapiu su Witch zurnalais ar naujom prekem ir vis man sako, kad nori sito ar ano  O as jai aiskinu, kad pas mus dar tai neparsiduoda, nes tai uzsienietiski tinklapiai. Labai nepergyvenu del tos manijos, viskas praeis, tik, kad tu daiktu pilnas kambarys, o tvarkytis nenori  Pati kazkada rinkau plakatus su savo mekstamais kino aktoriais, visos sienos iki lubu buvo nukabinetos  Gerai, kad vaikai kazkuo domisi, ne tik prie kompiuterio sedi
milabra
2007 12 04, 16:05
Manoji 10-metė pati nežino ko nori  Ir Barbės, ir Bratz (dar vienos) ir dar gerai būtų nagus palakuoti, ausis prasidurti, MP3 labai reikalingas  O EMO stilius - tai kai viskas kaukolėmis nukabinėta
QUOTE(milabra @ 2007 12 04, 16:05) O EMO stilius - tai kai viskas kaukolėmis nukabinėta  Taigi, maniškei irgi jau "atėjo" kaukolių metas.  Teta "sužvejojo" net kelnaites su kaukolytėm.
Erszebeth
2007 12 04, 20:30
Na va, o mano pastaruoju metu kliedi "Winx", toks multikas šiuo metu rodomas. Bet dar vasarą, kai nerodė, Vengrijoje nusipirko vietinį mergaitišką žurnalą, ir pasirodė, kad ten būtent Winx  LT to žurnalo dar neleidžia, tai iš inercijos iš tų "serialinių" skaito "Magiją" (Witch). Beje, gimtadieniui iš Ebay parsiuntėm Winx lėlę  O su tais "Emo" ir kaukolėmis pas mus kiek kitaip. Mat mes patys su vyru esam metalistai ir ji girdi, kaip pažvengiam iš tokių mažvaikių gotukų, emo ir panašių. Ji su mumis vaikšto į metalo koncertus, turi "teisingų" įrašų ir drabužių, tad "emo" ar analogišką etapą kažin ar iš viso praeis. Nebent imtų durniuoti kažkokios kitos, mums visiškai nepažįstamos subkultūros ribose.
QUOTE(Erszebeth @ 2007 12 04, 20:30) Na va, o mano pastaruoju metu kliedi "Winx", toks multikas šiuo metu rodomas. Bet dar vasarą, kai nerodė, Vengrijoje nusipirko vietinį mergaitišką žurnalą, ir pasirodė, kad ten būtent Winx  LT to žurnalo dar neleidžia, tai iš inercijos iš tų "serialinių" skaito "Magiją" (Witch). Beje, gimtadieniui iš Ebay parsiuntėm Winx lėlę  o, tas lėles žinau iki skausmo.  Jau pernai vieną gavo dovanų, po to vėl dovanų, tai turi tris, o šiemet Kalėdų seniui laiške buvo parašyta, kad abi sesės nori vienodų Winx. Na, ir ką - reikėjo parūpinti.  Žinau, kad jų "likimas" bus kaip ir Witch lėlių, bet kur gi dingsi. Dėl tų kaukolių, tai net nežinau kas užėjo- man atrodo, kad mano panai jokio skirtumo koks tai stiliukas, tik tiek, kad būtų kaukolės. Geriausia, kad vaikėm tetą, ši nupirko marškinukus su kaukolėm, bet pamačiusi manoji, sako-nežinau ar nešiosiu.  Ai, pamiršau - vis dar "Mėnulio jūreivės" patinka.
QUOTE(Paja @ 2007 12 05, 10:37) o, tas lėles žinau iki skausmo.  Jau pernai vieną gavo dovanų, po to vėl dovanų, tai turi tris, o šiemet Kalėdų seniui laiške buvo parašyta, kad abi sesės nori vienodų Winx. Na, ir ką - reikėjo parūpinti.  Žinau, kad jų "likimas" bus kaip ir Witch lėlių, bet kur gi dingsi. Dėl tų kaukolių, tai net nežinau kas užėjo- man atrodo, kad mano panai jokio skirtumo koks tai stiliukas, tik tiek, kad būtų kaukolės. Geriausia, kad vaikėm tetą, ši nupirko marškinukus su kaukolėm, bet pamačiusi manoji, sako-nežinau ar nešiosiu.  Ai, pamiršau - vis dar "Mėnulio jūreivės" patinka.  O kur yra pirkti winx lelyciu?
QUOTE(Dij@n@ @ 2007 12 05, 14:24) O kur yra pirkti winx lelyciu?  Mūsų visos pirktos UK.
Erszebeth
2007 12 05, 22:07
Aš pirkau per eBay
sveiki.manajai 12metu.tai baby anabela nupirkom.lele kudiki kur atlieka kai kuriuos veiksmus.tai baisiai norejo.manau tik tegu zaidzia.negu i bernus pradeda ziuret ir gyvu lelyciu parsinest
QUOTE(velute @ 2007 12 07, 01:15) sveiki.manajai 12metu.tai baby anabela nupirkom.lele kudiki kur atlieka kai kuriuos veiksmus.tai baisiai norejo.manau tik tegu zaidzia.negu i bernus pradeda ziuret ir gyvu lelyciu parsinest  12 metų su 'pupsais' (aš tuos kūdikius taip vadinu) žaidžia?  Mano tai nežaidė gal nuo kokių 8
QUOTE(Isana @ 2007 12 08, 21:20) 12 metų su 'pupsais' (aš tuos kūdikius taip vadinu) žaidžia?  Mano tai nežaidė gal nuo kokių 8  Aha, mano 8 m. mergiotė irgi jau seniai nežaidžia su lėlėm-kūdikiais. Bet-mūsų pusseserė, būdama, 11 m. žaidė taip, kad gražu buvo žiūrėti.  Aš irgi už tai, kad tegul jau geriau ilgiau žaidžia, tai mano širdelė ramesnė bus.  Maniškė irgi lėlių visokių užsiprašė Kalėdom-Bratz kidz, Winx....
|
|