Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar teisingai maitinu?
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų gydytojai > Vaikų ir kūdikių mityba
Mažytė mergytė
Laba diena. pasiskaičiau visus Jūsų atsakymus ir susisuko galva. Gal patartumėt? Vaikiukui 2006 06 17 sueis penki mėnesiai. Su maitinimu krūtimi apytikriai nuo 3 mėnesių turėjom problemėlę, kad valgydama imdavo rėkti ir tuomet jai krūtis įtikdavo, tik po to, kai ji parėkusi pamiegodavo-t.y. praeidavo pyktis ant krūties. Vėliau mano piena ji ėmė gerti kokias 5 minutes ir valgydavo kaip gimusi kas 2 valandas, taip ir 4 mėnesių, o mūsų pediatrė pasakė, kad 4 mėnesių kūdikis turi valgyti apytikriai kas 4 val.(negi tai taisyklė?). Nors išties krūties žindimas maximum 5 minutes ir man pasirodė per trumpas, o maitinimo tarpai per dažni, juolab, kad nakti irgi pradėjo keltis kas pora valandu. Ėmiau nuo 4 mėnesio primaitinti HIPP ankstyvųjų morkų tyrele, po 2 savaičių gydytoja pasiūlė įvesti avižų košę(ją radau tik MILUPA firmos),kurią gaminu su savo pienu sumaišytu su vandeniu. Užvakar pabandėm pora šaukštelių Hipp bananų ir persikų tyrelės.
Mūsų valgiaraštis toks: Apie 7 val. mamos pienas, apie 9-10 val. mamos pienas, apie 12-13 val. avižų košė, apie16-17 val. morkų tyrelė, apie 19-20 val mamos pienas (plius Hipp bananu-persiku tyrele). Nakti viena arba du kartus valgome mano piena. Ar teisingas mūsų maitinimasis? Svarbus klausimas: ar duodant košę, tyrelę, duoti ir mano pieno, jei taip-kada, prieš ar po? Visur rašo skirtingai. Kadangi dukrytė mano pieneliu nesižavi iki šiol daviau prieš tirštą maistą, nes po jo, į mano pieną ji absoliučiai nežiūri, o juk pienas tokiam kūdikiui būtinas.
Ačiū už kantrybę. Lauksiu Jūsų atsakymo.
Pediatrė Virginija
O ar ji blogai valgo iš krūties, ar nevalgo ir mamos pienuko iš buteliuko? Man panašu, kad ji nenori žįsti iš krūties.
Pabandykite nutraukti ir duoti jai iš buteliuko, manau, suvalgys daugiau ir ilgiau bus soti.
Jei jau įpratote valgyti ankstyvųjų morkų tyrelę , pratinkite prie įvairesnių daržovių- su bulvėmis, žiediniais kopūstais, brokoliais , cukinija, moliūgu. Vieno maitinimo metu, jei ji duvalgo apie 125-150g daržovių tyrelės, ji gali jaustis soti ir mamos pieno gali negerti.
Kai įprasite valgyti įvairesnes daržoves, vien tik daržovių tyrelę pakeiskite daržovių tyrele su mėsa. Tik po šios tyrelės(ar prieš ją), mamos pieno duoti nereikėtų
Taip pat ir po kruopų košių- jei tas kiekis apie 150g- vienam maitinimui jai pakanka, jei nori, gali užsigerti mamos pieno. o jei suvalgo mažiau, tada galite duoti ir mamos pienuko prieš maitinimą košyte.
Vaisių tyrelės yra tik desertas ir duodamos tarp maitinimų, po jų gerti mamos pieno nereikia. Kiekis jų- kiek mėn. tiek po 10g- 5mėn įpratęs kūdikis gali suvalgyti 50g vaisių, 6 mėn. -60g ir t.t.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.