Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vegetarizmas
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Šeimos ir moters sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Fifux'e
QUOTE(Čiungačkukas @ 2011 10 27, 19:45)
Aš vegetarė 20 metų  4u.gif Jokių problemų su mažakraujystėmis nesu turėjusi, net tuo metu, kai laukiausi ar kai maitinau vaikus (apie 4,5 metų  per abu doh.gif ). Maistą irgi renkuosi ne tokį, kuris rekomenduojamas, bet tokį, koks man labiau patinka. Jei valgote daug geležies turintį maistą, bet turite mažakraujystę ar kitą panašią bėdą, gali būti, kad ne dėl to, kad gaunate per mažai geležies, bet todėl, kad gaunamos geležies jūsų organizmas nepasisavina. Taip gali būti, pvz., dėl organizmui trūkstamos aminorūgšies histidino.
*

ooo... bigsmile.gif smagu matyti tokiu senbuviu sioj srity bigsmile.gif thumbup.gif
Nefertary
QUOTE(Čiungačkukas @ 2011 10 27, 20:45)
Aš vegetarė 20 metų  4u.gif Jokių problemų su mažakraujystėmis nesu turėjusi, net tuo metu, kai laukiausi ar kai maitinau vaikus (apie 4,5 metų  per abu doh.gif ). Maistą irgi renkuosi ne tokį, kuris rekomenduojamas, bet tokį, koks man labiau patinka. Jei valgote daug geležies turintį maistą, bet turite mažakraujystę ar kitą panašią bėdą, gali būti, kad ne dėl to, kad gaunate per mažai geležies, bet todėl, kad gaunamos geležies jūsų organizmas nepasisavina. Taip gali būti, pvz., dėl organizmui trūkstamos aminorūgšies histidino.
*

As ir sakau ooooo blink.gif thumbup.gif . Labai butu idomu suzinoti jusu 20 metu vegetariavimo istrorija ax.gif
Čiungačkukas
Šiaip jau nei aš tą soją valgau, nei špinatus, nei kažką labai turinčio geležies ax.gif . Nesakau, kad nemėgstu, tiesiog savo mityba, DEJA, rūpinuosi mažiau, nei dėrėtų. Bet mėgstu košes, daržoves, sriubas, juodą duoną, žuvį. Ir sakykite man TU, o ne JŪS, nes nesu jau tokia sena tarka doh.gif , tiesiog vegetarė esu nuo jaunystės (paauglystės). Mano šeimynoje mėsą valgo visi, todėl gamti tenka ir mėsą, manau, kad man tai puikiai sekasi g.gif . Beje, nors pati mėsos nevalgau, bet labai gerai užuodžiu blogos ir geros mėsos kvapą. Parduotuvėje mėsą vyras patiki rinkti man - aš tai darau daug kartų sėkmingiau smile.gif .
Nevalgau mėsos, nes viskos blogos asociacijos apie mėsą dar mokantis mokykloje man susidėjo į vieną: kraupūs gyvūnų žudymo filmai; nuo mėsos man buvo labai padidėjęs skrandžio rūgštingumas (refliuksas); tėvą vos atpumpavo trūkus dvylikapirštei žarnai; nerimas, kad skrandžio ligas galiu paveldėti iš tėvo ir senelio; kalbos apie dešrų sudėtį; kitų kalbos apie vegetarizmą ir pan. Žodžiu, supratau, kad subrendau tam. Po pusės metų nuo vegetarizmo pradžio bandė mane įkalbėti paragauti vištienos. Nieko gero iš to neišėjo - sustojo skrandis ir supratau, kad mano pasirinkimas nevalgyti mėso buvo teisingas. Be to, paauglystėje perskaičiau Vydūną. Jo pavyzdys, kaip medikų "pasmerktas" žmogus pasirinkęs mitybą gali išgyventi ne vienus metus kaip sveikas ir produktyviai dirbantis žmogus, ko gero, sudėjo visus prioritetus. Tarp kitko, kas dar neskaitė, siūlau Vydūno mintis pasiskaityti (jei neklystu "Sveikata, jaunumas, grožė"). Nepaseno iki šiol, be to, ten yra labai daug Indijos išminties užkoduota.
Kraujo tyrimus siūlau daryti tiek, kiek tik galite dažniau. Mūsų sveikatos priežiūros centre tikrai daro bet kada, tik paprašius gydytojos. Jei esate sveikos, tai ne mažiau kaip vieną kartą per metus. Jei turite bet kokių sveikatos problemų, tai bent 2 kartus per metus. Aš specialiai nesidarau tyrimų, bet po gimdymo nueinu, po žindymo laikotarpio pabaigos.
Tiesa, dėl jūsų baimių. Dabar jau kalbėsiu iš savo blogosios patirties. Su geležimi net ir vegetarai gali neturėti problemų, bet labai žiūrėkite, kad netrūktų JODO. Čia aktualu ir vegetarams, ir mėsėdžiams. Šitą bėdą, kuri vadinama struma, aš jau turiu. Žinoma, ji gali būti paveldėta, tačiau jei nuo vaikystės mūsų racione būtų pakankamai jodo, skydliaukės problemos negrėstų. Bandau dabar derinti derinti gydymą vaistais ir natūrliais bioproduktais, bet čia jau kita tema. Kas dar nežinote, tai pasidarius paprastus kraujo tyrimus, jums niekas nepasakys, ar skydliaukės ligų turite, todėl reikia daryti specialius tyrimus. Taigi pasivarginkite ir jei turite polinkį į mažakraujystę, pasidarykite kraujo tyrimus reguliariai, o skydliaukės tyrimų taip pat nepamirškite, nes aplink mane yra apie 10 jaunų merginų ir moterų (ir mėsėdžių, ir vegetarių), kurios jau serga skydliaukės ligomis. Na va, prigasdinau ax.gif
Fifux'e
nepagazdinai,tikrai ne biggrin.gif
smagu kad tokiu dar atsiranda musu tarpe thumbup.gif
as pati 10 metu nevalgau,ir jau galvojau daug,o cia dar daugiau thumbup.gif
Čiungačkukas
Aš šiek tiek pagaržinau, nes vegetarė esu gal kiek daugiau nei 18 metų. Lygiai 20 metų dar nebus smile.gif.

Fifux'e
QUOTE(Čiungačkukas @ 2011 10 28, 20:45)
Aš šiek tiek pagaržinau, nes vegetarė esu gal kiek daugiau nei 18 metų. Lygiai 20 metų dar nebus smile.gif.
*

bet vistiek geras stazas thumbup.gif
Nefertary
QUOTE(Čiungačkukas @ 2011 10 28, 14:35)
Šiaip jau nei aš tą soją valgau, nei špinatus, nei kažką labai turinčio geležies  ax.gif . Nesakau, kad nemėgstu, tiesiog savo mityba, DEJA, rūpinuosi mažiau, nei dėrėtų. Bet mėgstu košes, daržoves, sriubas, juodą duoną, žuvį.

thumbup.gif saunuole, kad nevalgai mesos. O niekada nekilo mintis atsisakyti zuvies?
pingviniuks
Laba,

Prisikaupe jau man irgi klausimu vegetarizmo tema, tai uzsukau i jusu tema.
Atsistiko man toks reikalas - pakliuvo i rankas turbut jau daugelio jusu skaitytas Tolstojaus "pirmas kartas" - ir nors tu ka, taip negera pasidare, taip priverte susimastyti, ar tikrai yra normalu zudyti kita gyvybe. Visada galvojau, kad zmogus be mesos negaletu buti sveikas: aminorugstys juk visos buktai yra tik mesoje, gelezis, vitaminas B12 ir t.t.. Bet kiek pagooglinusi atradau tiek info, kad zmones kuo puikiausiai be mesos gyvena ir nieko...
Tik niekaip negaliu suprasti, ar cia man jau stogas vaziuoja, kad nesamoniu tokiu prisigalvoju ( gal cia koks polinkis i mitybinius sutrikimus), juk pati maitinu 1,5m suneli, kraujo nei kart nesitikrinau, vaiko hemoglobinas irgi nekoks, o cia nors tu ka, uzsimaniau tapti vegetare doh.gif Jau mamai tai net uzsiminti bijau, jau nekalbant apie teva. Vyras tai mano kalbu paklause - sako, nu neturi tu apie ka galvoti, ner tau ka veikt.
O su mano treciuoju vaikiuku irgi siokia tokia istorija. Niekada nuo mazumes nenorejo tos mesos, hemoglobinas mazas, kisu ta mesa jam visais pavidalais, o jis nenori. Taip pat jo skrandzio rugstingumas padidejes, kosti be sustojimo, o valgyti nori tik mano piena, na ir dar koses, vegetarinius patiekalus irgi valgo. Tiesa paskutiniu metu perdirbta mesa valgo ( sumalta, su ryziais ir pan).
Pasak tradiciniu mediku, vaikui butini reikia mesos valgyti, o pasak netradiciniu nera gerai per prievarta maitinti mesa, kai vaikas nenori. Taip ir blaskausi...
O kaip jus mamos savo maziukus maitinat? Juk nesinori tada ir vaikam mesos gaminti, bet turi buti labai jau tikras, kad tokiu budu vaikai gaus visa medziagas.
P.S. tiesa, kai pagalvoji, nevegetarai tai neseka itin ka valgo, nei kraujo tikrinasi, nei itin masto apie tai
arbataa
smagu, kad susidomėjote tokia mityba.
iš tikrųjų tapusi vegetarė, pradėjau labiau domėtis maistu. bandau valgyti įvairų maistą ir vis paskaitau, kur kokie vitaminai, mineralai. dabar jau gana gerai žinau, kur daugiau baltymų ir t.t. ir pan. galima ir tam tikrus papildus gerti. tarkim daugiau sportuojant, naudoju kreatiną raumenims. (čia toks daiktas, kurio daugiausia raudonoje mėsoje. o būdama vegetarė jo negaunu. bet jis nesportuojantiems nereikalingas)

apie 5 metus esu vegetarė! (omg tiką supratau, kad praeitą mėn buvo jubiliejus hihi), nors kelis kartus po keletą mėnesių valgiau ir veganiškai. o geležies man netrūksta, bet darausi kraujo tyrimus po porą kartų per metus. esu tikra, kad vegetariška mityba yra visapusiška. tik apie veganišką nelabai gerai galvoju. nors kaip bebūtų keista visai norėčiau tapti vegane dėl moralinių idėjų

kkammi
Sveikinu!

As tai laikau save BEVEIK vegane, kazkaip naturaliai nevartojam pieno ir kiausiniu (pataruju nemegstam ir taip, taigi kepant kazka ieskau veganisku receptu, o pieno tingiu pirkt, man greiciau sublendint sauja riesutu su vandeniu ir pasidaryt pvz. migdolu pieno) - tuos dalykus pavartojam tik sveciuose. Be to, ju nevartojant ir sazine svaresne ax.gif

Del vaiku - as savu kol kas neturiu, bet ziauriai daug tuo domejausi ir tikrai nemaitinsiu ju mesa (nebent patys suauge nores). Mano aplinka - tai daugumoje beveik vege zmones, kurie puikiausiai augina taip vaikus nuo gimimo ir tiems vaikams jokiu pilvuku nepucia (pvz mano pusseseres vaikas maitinamas tradiciskai) maziausiai 2 kartus per metus i santariskes papuola del duju kaupimosi) ar siaip maziau serga. Kazkada kalbejau su "protingesne" tradicine gydytoja (ne vegetare), tai sake, kad vaikus nerekomenduojama maitinti mesa bent iki 3metu, nes seda ju imunine sistema. Ir kaip pagalvoji-is tikruju, juk tai nuolatiniai puvimo procesai, o ten kur daug puvesiu, ten puiki terpe veistis visokiausioms bakterijoms ir t.t. smile.gif Na nezinau, neradau dar nei vienos knygos apie sveika mityba, kurioje nebutu rasoma, kokia bloga mesa... net Lietuvoje gi sveikatos ministerija pripazino, kad jos reiktu valgyt labai nedaug ir tik 2 kartus per savaite smile.gif

Savaime aisku, kiekvienas turi pasirinkti tai, kas jo nuomone teisingiausia smile.gif tongue.gif
Čiungačkukas
QUOTE(Nefertary @ 2011 10 29, 08:15)
thumbup.gif saunuole, kad nevalgai mesos. O niekada nekilo mintis atsisakyti zuvies?
*

Dėl žuvies tai galiu pasakyti taip - tikrai labai mažai jos valgau. Bet atsisakyti, ko gero, kad nežadu. Pieno produktų beveik nevartoju. Tiesa, sviestą vartoju kasdien, kartais varškę, grietinę, o pieno net negaliu vartoti. Pieno produktai mano organizmui yra alergenai (mitybos testas taip parodė), aš jų nuo vaikystės taip ir nepripratau vartoti.
Papildyta:
QUOTE(kkammi @ 2011 11 02, 15:14)
Sveikinu!

As tai laikau save BEVEIK vegane, kazkaip naturaliai nevartojam pieno ir kiausiniu (pataruju nemegstam ir taip, taigi kepant kazka ieskau veganisku receptu, o pieno tingiu pirkt, man greiciau sublendint sauja riesutu su vandeniu ir pasidaryt pvz. migdolu pieno) - tuos dalykus pavartojam tik sveciuose. Be to, ju nevartojant ir sazine svaresne  ax.gif

Del vaiku - as savu kol kas neturiu, bet ziauriai daug tuo domejausi ir tikrai nemaitinsiu ju mesa (nebent patys suauge nores). Mano aplinka - tai daugumoje beveik vege zmones, kurie puikiausiai augina taip vaikus nuo gimimo ir tiems vaikams jokiu pilvuku nepucia (pvz mano pusseseres vaikas maitinamas tradiciskai) maziausiai 2 kartus per metus i santariskes papuola del duju kaupimosi) ar siaip maziau serga. Kazkada kalbejau su "protingesne" tradicine gydytoja (ne vegetare), tai sake, kad vaikus nerekomenduojama maitinti mesa bent iki 3metu, nes seda ju imunine sistema. Ir kaip pagalvoji-is tikruju, juk tai nuolatiniai puvimo procesai, o ten kur daug puvesiu, ten puiki terpe veistis visokiausioms bakterijoms ir t.t. smile.gif Na nezinau, neradau dar nei vienos knygos apie sveika mityba, kurioje nebutu rasoma, kokia bloga mesa... net Lietuvoje gi sveikatos ministerija pripazino, kad jos reiktu valgyt labai nedaug ir tik 2 kartus per savaite smile.gif

Savaime aisku, kiekvienas turi pasirinkti tai, kas jo nuomone teisingiausia smile.gif  tongue.gif

*

Kokia yra bloga ta mėsa vis tik rašoma knygose, pvz., Vydūno smile.gif . Mano abu mažiai valgo mėsą, kitaip ir neįsivaizduoju. Tiesiog jiems leidžiu valgyti, tai kas jiems patinka. Tokiu būdu jų racione kad ir ne dažnai, bet būna ir mėsos. Nors žinau ir apie neigiamą mėsos įtaką organizmui, tačiau vaikams "primesti" savo gyvenimo negaliu ir nenoriu smile.gif . Vegetarizmas sunkiai būtų suderinamas su tradiciniu darželiu, be to, nenoriu, kad mano vaikai mėsą valgytų pasislėpę, jei jau jiems norisi. Kad vegetarų ir veganų vaikai pas kaimynus ir draugus mėgsta pasmaguriauti kokia šlapke ar kitokiu "surogatiniu" mėsos delikatesu žinau iš kitų patirties. Tačiau tų vaikų tėvai nežino apie tokį vaikų nuklydimą, nes vaikai supranta, kad tėvams yra svarbu būti vegetaru, bet atsispirti tam yra sunku. Taigi noriu būti savo vaikams tolerantiška ir gerbti jų pasirinkimą, kad ir kokie maži jie būtų. Tiesa, kai mano vaikai nori gazuotų gėrimų, čipsų ar dar kokio šūdo (maistu to nepavadinsi), mano tolerancija dingsta - esu kategoriška biggrin.gif
arbataa
QUOTE(Čiungačkukas @ 2011 11 02, 22:08)
Tiesa, sviestą vartoju kasdien, kartais varškę, grietinę, o pieno net negaliu vartoti. Pieno produktai mano organizmui yra alergenai (mitybos testas taip parodė), aš jų nuo vaikystės taip ir nepripratau vartoti.

tai čia tikriausiai laktozės netoleravimas. jei jums pieno produktai kartais skanu, tai galima nusipirkti tokių kaip ir tablečių vaistinėse, kurios ten kažkokių laktozę skaidančių bakterijų turi ar pan, ir prieš valgant išgerti.
Mililė
QUOTE(pingviniuks @ 2011 11 02, 12:53)

O kaip jus mamos savo maziukus maitinat? Juk nesinori tada ir vaikam mesos gaminti, bet turi buti labai jau tikras, kad tokiu budu vaikai gaus visa medziagas.
P.S. tiesa, kai pagalvoji, nevegetarai tai neseka itin ka valgo, nei kraujo tikrinasi, nei itin masto apie tai
*

mano dukra mėsą valgo, tik dešros pavidalu, gal dėl to, kad ten tos mėsos nelabai yra g.gif smile.gif iš daržovių pripažįsta tik marinuotą agurką doh.gif daugiau blynai, makaronai, varškėčiai, košės...
duodu hematogenus, kraujo tyrimai puikūs smile.gif
damlachik
svarbiausia tai, jog viską pradedam nuo savęs, nesame nusistatę, jog "kas čia dėl manęs vieno pasikeis". teisingai darot žmonės. aš irgi vegetarė. du metus smile.gif
Čiungačkukas
QUOTE(arbataa @ 2011 11 02, 23:25)
tai čia tikriausiai laktozės netoleravimas. jei jums pieno produktai kartais skanu, tai galima nusipirkti tokių kaip ir tablečių vaistinėse, kurios ten kažkokių laktozę skaidančių bakterijų turi ar pan, ir prieš valgant išgerti.
*

Tikrai taip, mano organizmas netoleruoja laktozės nuo pat gimimo. Ir visi pieno produktai man arba alergenai, arba tiesiog jų netoleruoja. Tai nustatė man atlikus mitybos testą. Pasirodo, kad protingas tas mūsų organizmas, tik reikia išmokti jo klausytis smile.gif . Todėl ir vaikų atžvilgiu nori jiems leisti valgyti mėsą, jei jie patys to nori. O užaugs, galės patys spręsti g.gif .
Papildyta:
QUOTE(Mililė @ 2011 11 03, 08:44)
mano dukra mėsą valgo, tik dešros pavidalu, gal dėl to, kad ten tos mėsos nelabai yra g.gif  smile.gif iš daržovių pripažįsta tik marinuotą agurką doh.gif daugiau blynai, makaronai, varškėčiai, košės...
duodu hematogenus, kraujo tyrimai puikūs smile.gif
*

Kadangi jūsų dukra kaip ir daugelis vaikų linkusi rinktis ne patį vertingiausią maistą (išskyrus košes, kurios yra labai vertingos organizmui), nepamirškite ir ateityje tikrinti jai kraują. Tie bendrieji kraujo tyrimai parodo ne viską (deja), nors ir tai jau daug ką reiškia. Dabar labai daugėja ne tik moterų sergančių skydliaukės ligomis, bet ir mergaičių. Mano bendrieji kraujo tyrimai visuomet buvo puikūs, geras hemoglobinas, tačiau niekas nematė iš kraujo tyrimų strumos, t.y. mūsų ligos mumyse gali gyventi keletą metų, o mes to nežinome, jei tikrinamės tik kaip sveiki žmonės doh.gif .
loretita2
Sveikutes, as jau daug metu nevalgau zuvies, ir mano abi dukros taip pat, turime alergija. O vyras uzkietejas zvejys, tai visas laimikis keliauja draugams ir giminei
arbataa
QUOTE(kkammi @ 2011 11 02, 15:14)
Na nezinau, neradau dar nei vienos knygos apie sveika mityba, kurioje nebutu rasoma, kokia bloga mesa... net Lietuvoje gi sveikatos ministerija pripazino, kad jos reiktu valgyt labai nedaug ir tik 2 kartus per savaite smile.gif

*

nestudijuoju nieko susijusio su biologija, tačiau mane mityba visai domina ir kartais tokių solidžių univerinių straipsnių paskaitau. tai pastaruoju metu labai daug kalbama, kad tos idėjos apie mėsą, kad ji organizmui nenaudinga ar kad reikia mažai valgyti, tai pasenusi tiesa. dbr labai daug straipsnių eina, kokia ji vertinga ir bla bla bla.

nei ketinu ją valgyti, nei ką. man tai tik reiškia, kad aš turėčiau kažką vietoj jos susirasti. na kad ne taip jog nebevalgau mėsos ir nieko daugiau mityboj nekeičiu. o kaip tik ieškau, kažkokių dar naujų produktų, kuriuos gaminant nebuvo tiesiogiai žudymo ar žalojimo, bet užtat yra maistingi, naudingi
Čiungačkukas
Kadangi turiu nemažą vegetarizmo stažą, tai kitus vegetarus stebiu seniai. Manau, kad vegetarizmas - tai kiekvieno žmogaus LAISVAS pasirinkimas, ir kažką įkalbinėti tapti vegetarais yra kažkas absurdiško, nes ir mane net supurto, kai kažkas sako, kad turiu valgyti mėsą.

Dar vienas dalykas, ko visiškai nesuprantu - žmonės, kurie tapo vegetarais, bet nuolat sau įrodinėja (ir apgaudinėja save), kad jiems mėsos nereikia, nors tą mėsą net sapnuoja. Reikėtų tokiems vegetarams pagalvoti, ar tikrai verta kankintis be mėsos, gal tada vartoti ją labai retai.

Be to, yra ir tokių vegetarų, kurie nustoję vartoti mėsą jaučia silpnumą arba jiems nuolat būna šalta. Nors iki tol, kol valgė mėsą, tokių problemų neturėjo. Manau, kad ne visi žmonės gali būti vegetarais - nėra prasimanymas. Net ir mityboje pagal kraujo grupes yra labai daug išminties. Taigi kai kurias kraujo grupes turintiems žmonėms tapti vegetarais yra daug lengviau nei kitoms, pvz., bepigu vegetaru būti II kraujo grupės žmonėms. Mes pirmiausia turim klausytis savo organizmo, o ne vadovautis kitais kriterijais (patarimas tinka žmonėms, kurie valgo, bet ne tiems, kurie ėda biggrin.gif ).
loretita2
QUOTE(arbataa @ 2011 11 05, 01:23)
kaip tik ieškau, kažkokių dar naujų produktų, kuriuos gaminant nebuvo tiesiogiai žudymo ar žalojimo, bet užtat yra maistingi, naudingi
*

O kokia jusu nuomone apie sojas, ar tinka ji vietoj mesos
ievulee
Prašau padėti (visus prijaučiančius vegetariškam maistui) studentėms ir atsakyti į klausimus apie vegetarišką restoraną, Ačiū!

http://######/f/vegetariskas-restoran...74muc9.fullpage
Papildyta:
http://######/f/vegetariskas-restoran...74muc9.fullpage Jeigu galite užpildykite anketą apie vegetarišką restoraną. Ačiū
Papildyta:
http://######/f/vegetariskas-restoran...74muc9.fullpage
arbataa
QUOTE(loretita2 @ 2011 11 08, 17:57)
O kokia jusu nuomone apie sojas, ar tinka ji vietoj mesos
*

(aš dar vienaskaita, nesilaukiu=), tai galima ir tu sakyti)

pavasarį ir soja prisidėjo prie mano menu. man labai skanu! ir, mano manymu, labai vertingas daiktas vegetarams.
bet dar niekados skanaus, namie ruošto patiekalo su soja nesu ragavusi (et pačiai išvis nepavyksta pagaminti). tik mieste valgau. yra keletą kartu buvę, kad skonis tiptop kaip mėsos, tuomet nepatiko. bet paprastai man sojos produktų skonis skiriasi nuo mėsos, todėl ir mielai valgau..

žiauriai skanus sojos pienas, ypač jei brangesnis. kartą išbandžiau ir tokius liet. pigius sojos miltelius pienui - skonis nekoks

o jūs jos nevartojate?
Mercredi
QUOTE(arbataa @ 2011 11 09, 17:04)
(aš dar vienaskaita, nesilaukiu=), tai galima ir tu sakyti)

pavasarį ir soja prisidėjo prie mano menu. man labai skanu! ir, mano manymu, labai vertingas daiktas vegetarams.
bet dar niekados skanaus, namie ruošto patiekalo su soja nesu ragavusi (et pačiai išvis nepavyksta pagaminti). tik mieste valgau. yra keletą kartu buvę, kad skonis tiptop kaip mėsos, tuomet nepatiko. bet paprastai man sojos produktų skonis skiriasi nuo mėsos, todėl ir mielai valgau..

žiauriai skanus sojos pienas, ypač jei brangesnis. kartą išbandžiau ir tokius liet. pigius sojos miltelius pienui - skonis nekoks

o jūs jos nevartojate?
*

O ar nėra taip, kad dauguma sojos genetiškai modifikuota? Būtent dėl šio fakto nevartoju sojos produktų, gal klystu?
arbataa
QUOTE(Mercredi @ 2011 11 09, 19:21)
O ar nėra taip, kad dauguma sojos genetiškai modifikuota? Būtent dėl šio fakto nevartoju sojos produktų, gal klystu?
*

nžn. bet man modifuota nesako nieko blogo. mokslą vertinu, tai kažkaip pasitikiu tais žmonėmis.
gal net ne dauguma.. o ar ne visuomet soja būna modifikuota?..
Čiungačkukas
QUOTE(arbataa @ 2011 11 09, 20:13)
nžn. bet man modifuota nesako nieko blogo. mokslą vertinu, tai kažkaip pasitikiu tais žmonėmis.
gal net ne dauguma.. o ar ne visuomet soja būna modifikuota?..
*

Klausyk, mokslas yra gerai, tu ir toliau juo pasikliauk, bet genetiškai modifikuotų produktų nepirk ir nevartok vaikų mityboje. Žinai, ką reiškia genetiškai modifikuotas augalas - duodu tau vieną realų pavyzdį - pomidoras su žiurkės genais. Yra ne taip ausiai žiauriai skambančių modifikacijų, bet bet kokiu atveju - tai yra visuomet drastiškas įsikišimas į augalo genomą (genų visumą). Kaip žinai, mokslas neturi ribų, todėl dažnai mokslinio smalsumo vardan yra peržengiami ir etiniai principai.
Tu gali valgyti genetiškai modifikuotą maistą, tau tikrai nieko nebus, bet ar tai neatsilieps kitoms kartoms tavo mitybos įpročiai (pvz., tavo anūkams), niekas negarantuoja, o greičiau atvirkščiai - pakanks.
Sojos yra ir genetiškai nemodifikuotos, todėl siūlau pasikliauti gamintojų sąžine (labai tikiuosi, kad jie nemeluoja) ir patikėti užrašu ant pakuotės. Iš genetiškai modifikuotų sojų labai dažnai gaminamas ir aliejus.

Mieli vegetarai, jei jūs perkate genetiškai modifikuotą soją, tai geriau jau rinktis genetiškai nemodifikuotų gyvulių mėsą g.gif .
Mililė
QUOTE(Čiungačkukas @ 2011 11 10, 00:17)

Mieli vegetarai, jei jūs perkate genetiškai modifikuotą soją, tai geriau jau rinktis genetiškai nemodifikuotų gyvulių mėsą  g.gif .
*

panašu, kad ne visai tiesa, reikia žinoti kuom buvo maitinta. Čia apie soją
arbataa
QUOTE(Čiungačkukas @ 2011 11 10, 00:17)
Mieli vegetarai, jei jūs perkate genetiškai modifikuotą soją, tai geriau jau rinktis genetiškai nemodifikuotų gyvulių mėsą  g.gif .
*

Ne
Čiungačkukas
QUOTE(Mililė @ 2011 11 10, 08:20)
panašu, kad ne visai tiesa, reikia žinoti kuom buvo maitinta. Čia apie soją
*

Mielos merginos, apie genetines modifikacijas žinau puikiai, nes tai man priklauso pagal specialybę. Mile, aš visa tai, kas yra straipsnyje, žinau, bet čia kalbama šiek tiek apie kitus dalykus, nors ir susijusius su genetiškai modifikuota soja. Net nesupratau, ką čia man norėjau konkrečiai pacituoti smile.gif, bet ačiū, straispnio autorius Andrejus Gaidamavičius nors ir nėra šios srities specialistas, bet jį labai gerbiu už tai, kad kelias vėją biggrin.gif .
Aš tik norėjau pasakyti, jei šioje temoje rašančios merginos yra sąmoningos, tai atsisakiusios mėsos, jos neturėtų galvoti apie genetiškai modifikuotos sojos produktus. O prie mėsos grįžti tikrai nė vienai nesiūlau. Nebent ji yra tokia "nežiniukė", kad baltymų maiste stoką ji pakeičia tokiu šūdu kaip genetiškai modifikuoti produktai ax.gif
Fifux'e
cingackukas,kzkaip linkus pritarti as tau blush2.gif
Magnifique
Bet jeigu ant pakuotės rašo,kad pagaminta iš genetiškai nemodifikuotų sojos pupelių,tai užrašais tikėt galima tokiais? g.gif
Fifux'e
QUOTE(Magnifique @ 2011 11 16, 14:35)
Bet jeigu ant pakuotės rašo,kad pagaminta iš genetiškai nemodifikuotų sojos pupelių,tai užrašais tikėt galima tokiais? g.gif
*

geras klausimas g.gif
loretita2
QUOTE(arbataa @ 2011 11 09, 18:04)

o jūs jos nevartojate?
*

O koks tas pienas, nesu pirkusi, esu bet gal ne ta?
Magnifique
QUOTE(loretita2 @ 2011 11 16, 20:57)
O koks tas pienas, nesu pirkusi, esu bet gal ne ta?
*

Alpro Soya matyt.Užsienyje yra labai skanių gėrimų su soja.Tipo soja,mangas ir persikai...mmm.žiauriai skanu
o sojos pienas,bent jau Alpro Soya ir I love Soy (berods) skanus!
arbataa
mh, Alpro Soya tai tikrai skanus. na aš šiuo metu Vok esu, bet esu tikra, kad tokį ir Vilniuje gėriau.

šiaip nebūtinai sojos pieną galima gerti, man dar laaaabai skanus ryžių, riešutų, avižų ir dar ten visokių kitokių dalykų būna pienas. būna kartais papildomai į juos kalcio prideda, tai tuomet kaip ir iš tikro pieno gaunami mineralai.

Magnifique
QUOTE(arbataa @ 2011 11 17, 14:08)
mh, Alpro Soya tai tikrai skanus. na aš šiuo metu Vok esu, bet esu tikra, kad tokį ir Vilniuje gėriau.

šiaip nebūtinai sojos pieną galima gerti, man dar laaaabai skanus ryžių, riešutų, avižų ir dar ten visokių kitokių dalykų būna pienas. būna kartais papildomai į juos kalcio prideda, tai tuomet kaip ir iš tikro pieno gaunami mineralai.
*

Ryžių gėrimą kartą pirkau,ale kažkoks marcipanų skonio buvo (aš jų nekenčiu),tai daugiau ir nebandžiau...
Čiungačkukas
QUOTE(Magnifique @ 2011 11 16, 14:35)
*

Tiesą pasakius, ką gi mums daugiau belieka daryti tokiu atveju - tik tikėti g.gif . O sukčiavimo atvejų manau irgi pasitaiko (čia kaip su ekologiška žemės ūkio produkcija Lietuvoje). O šiaip informacija vartotojui esu linkusi tikėti, nors kiekvieną kartą ieškau, ar nebus ko smulkiomis raidėmis parašyta doh.gif .
Evi
As visa laika buvau prisiekusi mesos megeja, tebevalgau ja ir dabar, bet pastaruoju metu kilo gana daug minciu del mesos nevalgymo. Priezastys:
1) Pradejom rusiuoti maisto atliekas (gyvenam Anglijoje). Pastebejau, kaip baisiai per savaite iki atlieku surinkimo dienos prasmirsta mesos ir zuvies likuciai. O jeigu taip skrandyje… brrrr. Kazkaip samoningai pradejau tos mesos maziau noreti (zuvies vis tiek noriu).
2) Drauge (vegetare) pasake gana itikinima priezasti, del ko ji nevalgo mesos. Nes uzauginti jauciui, kiaulei, net ir vistai reikia zymiai daugiau istekliu negu pupoms ar zuvims. Man gyvunu siaip jau negaila. Ir ju zudymo vaizdas manes nekamuoja. Manau, kad ir pirmykstis zmogus mete ieti, gaude gyvunus ir kepe juos ant lauzo, tai zmogus turbut naturaliai ir mesaedis, ir zoliaedis. Bet gaila tu resursu is gamtos, jeigu is pupeliu, riesutu ir zuvu iseina pavalgyt pigiau (resursu prasme) nei is jaucio.
3) Siaip man sojos gaminiai skanus, ypac Alpro sojos pienas, bet internete daug informacijos apie tai, kaip sojos gaminiai sukelia skydliaukes vezi del esancio naturalaus hormone. Man skamba baisiai. Ka apie tai manote?
Visai mesos atsisakyti nezadu, bet jau dabar jauciu, kad jos samoningai noriu ir valgysiu maziau. Gal daugiau paukstiena nei mesa. Uztat zuvi labai megstu, ypac zalia lasisa japoniskuose sasimiuose smile.gif Tos tai nezinau, ar pavyks atsisakyt, o ir nematau reikalo.
Čiungačkukas
QUOTE(Evi @ 2011 11 18, 16:36)
As visa laika buvau prisiekusi mesos megeja, tebevalgau ja ir dabar, bet pastaruoju metu kilo gana daug minciu del mesos nevalgymo. Priezastys:
1) Pradejom rusiuoti maisto atliekas (gyvenam Anglijoje). Pastebejau, kaip baisiai per savaite iki atlieku surinkimo dienos prasmirsta mesos ir zuvies likuciai. O jeigu taip skrandyje… brrrr. Kazkaip samoningai pradejau tos mesos maziau noreti (zuvies vis tiek noriu).
2) Drauge (vegetare) pasake gana itikinima priezasti, del ko ji nevalgo mesos. Nes uzauginti jauciui, kiaulei, net ir vistai reikia zymiai daugiau istekliu negu pupoms ar zuvims. Man gyvunu siaip jau negaila. Ir ju zudymo vaizdas manes nekamuoja. Manau, kad ir pirmykstis zmogus mete ieti, gaude gyvunus ir kepe juos ant lauzo, tai zmogus turbut naturaliai ir mesaedis, ir zoliaedis. Bet gaila tu resursu is gamtos, jeigu is pupeliu, riesutu ir zuvu iseina pavalgyt pigiau (resursu prasme) nei is jaucio.
3) Siaip man sojos gaminiai skanus, ypac Alpro sojos pienas, bet internete daug informacijos apie tai, kaip sojos gaminiai sukelia skydliaukes vezi del esancio naturalaus hormone. Man skamba baisiai. Ka apie tai manote?
Visai mesos atsisakyti nezadu, bet jau dabar jauciu, kad jos samoningai noriu ir valgysiu maziau. Gal daugiau paukstiena nei mesa. Uztat zuvi labai megstu, ypac zalia lasisa japoniskuose sasimiuose smile.gif Tos tai nezinau, ar pavyks atsisakyt, o ir nematau reikalo.
*

Manau, kad soją vartoti reikia saikingai - kaip ir daugelį kitų produktų. Žodžiu, ne ėsti, o valgyti - tiek, kad ji mums būtų naudinga.
Kitas dalykas. Mes turime rinktis maisto produktus sąmoningai ir žinodami savo organizmo "silpnąsias vietas". Tokiu būdu, jei turi skydliaukės hipertiroidizmą, tai soja tikrai neturėtų būti valgoma kasdien.
Šiaip dėl maisto produktų naudos ir žalos dar reikėtų pasakyti ir tai, kad vien tik saikingai valgomi sojos produktai tikrai nesukels nei skydliaukės, nei viršikinimo problemų. Asmeniškai aš ir mano mama, ir sesuo turim skydliaukės veiklos sutrikimų (ir net rimtų), nors sojos produktų beveik nevalgome visai.
Fifux'e
soja irskydliauke kazin ar susijes dalykas.bet jei ta vieta jautri,yra jau problemu,tai dirgikliu nevertetu vartoti manau g.gif
loretita2
QUOTE(arbataa @ 2011 11 17, 14:08)

*

O kur perkat, maksimoj, kur ieskot?
Fifux'e

user posted image

tad dabar linkiu grazios kuciu vakarienesuser posted image
labai dosnaus kaledu senio user posted image
linksmu kaleduuser posted image
ir jusu noru issipildymo stebuklu meta
user posted image

user posted image
Nekieno
QUOTE(Čiungačkukas @ 2011 11 02, 23:08)
tačiau vaikams "primesti" savo gyvenimo negaliu ir nenoriu  smile.gif .

Žinau, kad postas labai senas, tačiau labai gerbiu tokią nuomonę. Malonu, kad po n mano skaitytų vegetarų ir veganų pasisakymų, pagaliau radau blaiviai mąstantį.
Nanata
[quote=Evi,2011 11 18, 17:36]
Man gyvunu siaip jau negaila. Ir ju zudymo vaizdas manes nekamuoja.

Mėsos nevalgau 4 metai. Pradžioje motyvas irgi nebuvo, kad gailėčiau gyvūnų... Greičiau dėl sveikatos, energijos trūkumo...
Bet dabar iš tiesų gyvūnų gaila. Gal jautrumas padidėjo, bet matyti kaip augina savo ekologišką ūkį, o po to su pasimėgavimu kaulelius apgraužia, kotletus kepa... brrrrr šiurpu...
Iš nedidelės savo patirties norėčiau ir kitiems palinkėti, kas negali mesti, tai bent stengtis kuo mažiau valgyti mėsą, neabejotinai atsiras daugiau jėgų, energijos ir optimizmo. Sėkmės viesiems! 4u.gif
justyte
Noriu patarimo smile.gif
Mano vyro kraujyje rado gana didelį kiekį, viršijantį normas, šlapimo rūgšties, taigi gydytojas rekomenduoja valgyti kuo mažiau mėsos, kad neprovokuotų skausmo priepolių. Tai atsirado mūsų meniu, visokie daržovių troškiniai, iekome naujų receptų su daržovėmis. Tačiau, skaičiau kad staigiai nustoti valgyti mėsą negerai, prasideda skrandžio bėdos ir pan. Dabar mėsą valgo tik 2 kartus per savaitę ir tai po ne daug, bet tuomet po dienos ar dviejų, vėl pradeda jausti skausmą kuriame nors sanaryje.
Ar bandyti nutraukti mėsos valgymą per kokius 2 mėn po truputį ar nieko nenutiks sustojus ją paprasčiausiai valgyti dabar. Nes jei rinktis ar skrandis ir visa virškinimo sistema, ar ligos paūmėjimas doh.gif
laurriukas
Nu tikrai nieko nenutiks smile.gif Čia prie žaliavalgystės reikia prieiti iš lėto. O be to , jau kažkurį laiką mėsą valgote tik 2k. per savaitę. Kam save nuodyti tuo ko organizmas nepriima.
Sėkmės 4u.gif
Fifux'e
QUOTE(laurriukas @ 2012 05 17, 14:09)
Nu tikrai nieko nenutiks smile.gif Čia prie žaliavalgystės reikia prieiti iš lėto. O be to , jau kažkurį laiką mėsą valgote tik 2k. per savaitę. Kam save nuodyti tuo ko organizmas nepriima.
Sėkmės  4u.gif
*

As irgi taip manau drinks_cheers.gif
Jorinte
Mesos visiskai atsisakiau per savaitele laiko, bet valgiau dar kelis kartus silke menesio begyje, o kiausinius vartojau dar 3men, nes buvo sunku atsisakyti sausainiu, spurgyciu ir t.t kur ieina kiausinis. Na o dabar jau treti metai esu absoliuti vegetare smile.gif
Tapau jautresne, nei valgydama mesa, ir laimingesne smile.gif
Fifux'e
QUOTE(Jorinte @ 2012 05 20, 09:12)
Mesos visiskai atsisakiau per savaitele laiko, bet valgiau dar kelis kartus silke menesio begyje, o kiausinius vartojau dar 3men, nes buvo sunku atsisakyti sausainiu, spurgyciu ir t.t kur ieina kiausinis. Na o dabar jau treti metai esu absoliuti vegetare  smile.gif
Tapau jautresne, nei valgydama mesa, ir laimingesne  smile.gif
*

biggrin.gif būna smile.gif

Fjell
Man gan sunkiai iš pradžių sekės atsisakyti mėsos. Ne kartą po savaitės bandymų buvau atkritusi ir vėl ką nors mėsiško suvartodavau blush2.gif Bet mėsą iš mitybos braukiau radikaliai. Su žuvimi visai jokių problemų nebuvo. O dabar jau sąžiningai šeštus metus vegetariauju. Šiaip jokių pokyčių nepastebėjau dėl to g.gif
arbataa
QUOTE(Fjell @ 2012 05 22, 13:55)
Man gan sunkiai iš pradžių sekės atsisakyti mėsos. Ne kartą po savaitės bandymų buvau atkritusi ir vėl ką nors mėsiško suvartodavau  blush2.gif Bet mėsą iš mitybos braukiau radikaliai. Su žuvimi visai jokių problemų nebuvo. O dabar jau sąžiningai šeštus metus vegetariauju. Šiaip jokių pokyčių nepastebėjau dėl to  g.gif
*

bet kurioj gyvenimo srity netikiu radikalumais. bet štai ir išimtis iš taisyklės.
skamba kaip morališkai padarytas apsisprendimas, ar tiesa?
Jorinte
QUOTE(arbataa @ 2012 05 22, 15:21)
bet kurioj gyvenimo srity netikiu radikalumais. bet štai ir išimtis iš taisyklės.
skamba kaip morališkai padarytas apsisprendimas, ar tiesa?
*

Svarbiausia motyvai smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.