Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vegetarizmas
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Šeimos ir moters sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Pukė
sveikutes biggrin.gif as irgi nevalgau mesos, samoningai kokius tris keturis metus, o ir pries tai vengdavau smile.gif tik va, nesenai suzinojau, kad hemoglobinas per zemas, geriau gelezi, stengiausi maitintis teisingai ir padejo smile.gif
dabar vyras pripratino prie vistos, krutinele valgau, tai net nezinau ar as vegetare? ir kiausinius ir zuvi, ir pieno produktus visus valgau, tik varskes labai nemegstu biggrin.gif o i raudona mesa paziuret negaliu blink.gif tiesa, vista irgi turi buti smulkiai supjaustyta, kad nesimatytu butent kokia dali valgau, nes kitaip neilenda niekaip schmoll.gif
aciu uz patarimus del maisto smile.gif praturtinsiu savo raciona truputi smile.gif
vyro tevas irgi mesos nevalgo, tai per baliukus specialiai mums buna padaryta zuvytes biggrin.gif
vilnele
pagal viena vokiska antroposofines pakraipos knyga, vaikai nuo 3 metu, kai jau pradeda samoneti, patys pasirenka, ar jiems valgyti mesa, ar ne. O iki to laiko nerekomenduoja jos duoti. Man labai priimtinas sis poziuris, o Lietuvoj visur varo: nuo 7 men iveskite kudikiui mesyte, net bloga darosi, lyg daugiau nieko nebutu ka valgyti mazam graziam nekaltam kudikeliui....
Armana
O kokius jūs vegetariškus patiekalus darote??? Gal ne visai toje temoje užduodu šį klausimą, bet kadangi jau diskutuojame šia tema... ax.gif
Mumm
Va tam saite yra lentele, kuri parodo, kad zmogui pagal sandara priimtiniau nevalgyt vis del to mesos smile.gif Kaip suprantu ji is viso uzsilaiko organizme ilga laika ir puna feee cool.gif biggrin.gif

http://www.krishna.balticom.lv/food/text_1.html
Giedriukas
Sveikos gyvos 4u.gif
Kuo toliau, tuo smarkiau sakau ,,mėsai - ne''. Panašu, kada neilgai trukus ir visai ją pamiršiu ax.gif Gal kuri turi ilgesnės vegetariavimo patirties ir su malonumu norėtų pasidalinti jos ,,pliusais'' ir ,,minusais''? Kuo kompensuojate ,,prarandamus'' baltymus? Ačiū.
Gold Man
Vegetarizmas, tai žmogaus pasirinkimas. Man dabar 30 metu(ūgis 183 cm., svoris 83 kg., kraujo grupė 4 AB), nuo 13 m. mėsos ir žuvies nevalgau. Tai buvo mano pasirinkimas. Tėvai nepritarė, bet aš tiesiog nevalgiau. Absoliučiai jokiu "lomkiu" nebuvo, visai nesinori man tos mėsos. Esu sveikas, aišku vartoju labai gerus natūralius vitaminus, kurie pasisavina beveik 100%, o ne sintetinius(nors ir pačius brangiausius iš vaistines), kurie tik max 17% pasisavina. Kam įdomu, rašykit dėl tu vitaminu, parekomenduosiu kur kreiptis. Žmona bandė irgi atsisakyt mėsos, bet jos organizmas kitoks ir iškart sveikatai ir kraujui atsiliepė, tad nereiktu savęs prievartauti. O vaikas pats pasirinks, kai užaugs, ar valgyt ar ne, dabar jam 2 metai ir mėsa valgo. smile.gif
Nilius
QUOTE(Gold Man @ 2005 04 20, 21:20)
Vegetarizmas, tai žmogaus pasirinkimas. Man dabar 30 metu(ūgis 183 cm., svoris 83 kg., kraujo grupė 4 AB), nuo 13 m. mėsos ir žuvies nevalgau. Tai buvo mano pasirinkimas. Tėvai nepritarė, bet aš tiesiog nevalgiau. Absoliučiai jokiu "lomkiu" nebuvo, visai nesinori man tos mėsos. Esu sveikas, aišku vartoju labai gerus natūralius vitaminus, kurie pasisavina beveik 100%, o ne sintetinius(nors ir pačius brangiausius iš vaistines), kurie tik max 17% pasisavina. Kam įdomu, rašykit dėl tu vitaminu, parekomenduosiu kur kreiptis. Žmona bandė irgi atsisakyt mėsos, bet jos organizmas kitoks ir iškart sveikatai ir kraujui atsiliepė, tad nereiktu savęs prievartauti. O vaikas pats pasirinks, kai užaugs, ar valgyt ar ne, dabar jam 2 metai ir mėsa valgo.  smile.gif
*

Ash mesos nevalgiau 2metus,nes nuo mesos man labai skaudedavo skrandi.tiesiog nevirskindavo..taciau siais metais labai padidejo mesos poreikis ir pradejau vel ja valgyti..o koks tu naturaliu vitaminu pavadinimas ax.gif
Alexandra.R.
Armana, as irgi stebiuosi, kad zmones nevalgo mesos, bet tuo nesibaisiu. Taigi, dabar aisku, kad nesu vegetare. O vegetare tikrai negaleciau buti del keliu paprastu priezasciu. Visu pirma, tai soja yra gan brangi. Sojos pienas, tai net nekalbu. Is viso, labai jau brangu buti vegetaru (cia kalbu po puses metu vegetarizmo). Kad taisyklingai maitintis be mesos, tai tiek visko reikia prisipirkti, o kainos, tai patyliu doh.gif Per ta pusmeti maistui isleidau triskart daugiau. O ir patiekalu vegetarisku nera didelio pasirinkimo. Turiu tokia viena nevykusia knyga "Patiekalai vegetarams" ar pan., tai tuos receptus isbandziau, bet dabar tai jau tikrai pagal juos negaminau (neskanu, o ir tokiu produktu reikia, kad net nezinau, kas tai). Rytais daug paprasciau susitept sumustini, o ne pult sojos kepsnelius kepti... Bet ta pusmeti tvirtai laikiausi. Galiausiai suslubavo sveikata (pablogejo kraujas). Taigi manau, kad buti vegetaru ne tik brangu, bet ir menas, o gal visas mokslas.
Bet zaviuosi jusu apsisprendimu nevalgyti mesos vien jau del to, jog vis maziau gyvunu bus nuzudyta.
Gold Man
QUOTE(pupita;) @ 2005 04 21, 14:42)
Ash mesos nevalgiau 2metus,nes nuo mesos man labai skaudedavo skrandi.tiesiog nevirskindavo..taciau siais metais labai padidejo mesos poreikis ir pradejau vel ja valgyti..o koks tu naturaliu vitaminu pavadinimas ax.gif
*

i 
Žinutė pašalinta

Gregorij L.
QUOTE(Alexandra.R. @ 2005 04 21, 19:07)
Rytais daug paprasciau susitept sumustini, o ne pult sojos kepsnelius kepti...
*

reiskia nieko nesupranti apie vegetarizma g.gif pusryciams as suvalgyciau tarkim daigintu grudu su jogurtu rolleyes.gif
o ir ta pati sumustini gali valgyt, tik jau su suriu fermentiniu ar varskes. kai as buvau vegetare, man tas ne velnio brangiau nekainavo schmoll.gif tik vat, kraujas suslubavo, net ir dabar valgant mesa gelezis mano vos sieka normos minimuma cry.gif
Rasma
Gold Man turėkite sąžinės smile.gif "Onkologinės ligos" temoje propagavote savo platinamus maisto papildus ar kažkokius kitus natūralius preparatus, net rašėte AŽ tame skyrelyje pasisakantiems nariams. Taip, jūs esate labai mandagus, bet gavau AŽ kaip to skyrelio moderatorė apie tai, jog skaudu skaityti apie kažkokią panacėją, kai tau artimas žmogus kovoja su IV stadijos vėžiu..Dabar persikelta jau ir į vegetarizmo temą. Kiek galima bandyti platinti tuos papildus supermamoje, kai apie komerciniais tikslais rašomus postus yra nurodyta supermama.lt taisyklėse.
Miaška
Panašu, kad man vegetarizmas negresia, na, nebent kada gyvenime prisireiktų kaip gydymo nuo ko nors... Turiu brolį vegetarą jau 15 metų (nevalgo jokios mėsos, žuvies, kiaušinių), tai prisižiūrėjau jo sveikatos bėdų: skrandžio opos, alergijos, skurdus racionas mūsų Lietuvos sąlygomis, arba kabėjimas virtuvėje po kelias valandas, jei nori ką skanesnio pasigaminti. Ne, tai ne man schmoll.gif
Maitinuosi tai taip kaip nereikia: nereguliariai, kartais 2 kartus per dieną, kartais vieną, kartais prisikemšu vėlai vakare, dažnai nevalgau pusryčių... Bet mėgstu valgyti tai, kas man skanu. Mėsos galiu nevalgyti savaitėmis, jei nenoriu, bet kai noriu - tai ir valgau. Pirmenybė - paukštienai.
Vienžo, vegetarais nesibaisiu ir su jais nesiginčiju, bet ir nepalaikau jų pozicijos.
Gold Man
QUOTE(Rasma @ 2005 04 22, 08:02)
Gold Man turėkite sąžinės smile.gif  "Onkologinės ligos" temoje propagavote savo platinamus maisto papildus ar kažkokius kitus natūralius preparatus, net rašėte AŽ tame skyrelyje pasisakantiems nariams. Taip, jūs esate labai mandagus, bet gavau AŽ kaip to skyrelio moderatorė apie tai, jog skaudu skaityti apie kažkokią panacėją, kai tau artimas žmogus kovoja su IV stadijos vėžiu..Dabar persikelta jau ir į vegetarizmo temą. Kiek galima bandyti platinti tuos papildus supermamoje, kai apie komerciniais tikslais rašomus postus yra nurodyta supermama.lt taisyklėse.
*

Atsiprašau, esu vegetaras ir parašiau tik, kad vartoju natūralius vitaminus ir galiu asmeniškai parašyti, kur juos įsigyti galima. Tada uždarykite temas apie sauskelines, nuolaidas ir kitas, nes ten atvirai "reklamuojamos" prekės ir net rašoma kur juos galima nusipirkti.
Rasma
Atsiprašau, bet būkime teisingi smile.gif Kur nusipirkti ir pavadinimus niekas nedraudžia rašyti, todėl aukščiau minėtos temos ir egzistuoja. Bet Jūs temoje nerašote nei kur perkate, nei kokie tie vitaminai. Rašote tik AŽ, nes Jūs pats tuos "vitaminus" ir platinate. Klystu? ax.gif
Aš va dar tik pradedanti vegetarė, geriu matyt tik tuos 17 proc. pasisavinamus vitaminus pavadinimu "Vitakur plus" (gamintojas "Anton Habner GmbH & Co. KG") ir tai yra registruotas specialios medicininės paskirties maisto produktas. Galima nusipirkti bet kurioje vaistinėje mirksiukas.gif
Tiek to, šis skyrelis turi savo moderatorius ir tegu jie čia tvarkosi. Aš atkreipiau dėmesį vien dėl to, jog iš savo moderuojamo skyrelio besilankančių forumo narių esu gavusi AŽ, kad anksčiau minėtoje temoje įkyriai daug kalbate apie "stebuklingus papildus" ir dar agituojate AŽ. Todėl ir drįstu teigti, kad tie 100 proc. pasisavinami vitaminai yra vienos ir tos pačios "kompanijos" produktas.
Labai atsiprašau, jei klystu.

Gold Man
Vitaminai vadinasi "IMPERATORIŠKOJI FORMULĖ - QINGSHEN" (gamintojas "Sigcess Health Products Co., LTD. Zhongshan") tai yra taipogi registruotas Lietuvoje specialios medicininės paskirties maisto produktas. Galima nusipirkti kompanijos atstovybėje. Vaistinėse neparduodamas vien todėl, kad jo kaina išaugtu apie 2 kartus.
O "Onkologinės ligos" temoje rašiau vien todėl, kad žinau, kad yra puikių (įrodytų tyrimais) rezultatų, vartojant tam tikrą tos kompanijos produkciją pagal gydytojų nustatytą programą yra parašyta mokslinių straipsnių (Lietuvos onkologų) apie poveikį.
Rasma
Kad Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba negirdėjo, jog būtų registruotas rolleyes.gif
Be to pati asmeniškai ką tik paieškojau šio registruoto produkto VVKT Medicininės paskirties produktų registre ir net Vaistinių preparatų registre..Nėra g.gif Europos bendrijos registre irgi nėra. Tai kaip jis čia registruotas g.gif Registravimo liudijimas yra?

Be to, čia vadinamasis "Kordicepsas"? ax.gif
Gold Man
Aš patikslinsiu registravimo datą ir numerį ir informuosiu smile.gif
Vasara
QUOTE(Gold Man @ 2005 04 22, 14:17)
O "Onkologinės ligos" temoje rašiau vien todėl, kad žinau, kad yra puikių (įrodytų tyrimais) rezultatų, vartojant tam tikrą tos kompanijos produkciją pagal gydytojų nustatytą programą yra parašyta mokslinių straipsnių (Lietuvos onkologų) apie poveikį.
*

O jūs pats buvote/esate onkologinis ligonis? Galiu pasakyt tik tiek, kad mama serganti vėžiu gana nemažai ir ilgai vartojo tą kordicepsą. iš pradžių džiaugėsi kad kraujas atsistatydavo, bet dabar vėžys persimetė į limfomą galvoje, kepenyse, vidaus organuose. Taigi, kodėl negalima manyt, kad kordicepsas neturėjo tam įtakos? Puikūs rezultatai, tik matyt atvirkštiniu poveikiu. Galbūt iš pradžių ir duoda naudos, bet paskui matyt lazda atsisuka kitu galu...
marieana
QUOTE(Gold Man @ 2005 04 22, 18:36)
Aš patikslinsiu registravimo datą ir numerį ir informuosiu  smile.gif
*

O kur patikslinimas? Gal kitoje temoje?
Brazke
Aš ne vegetarė, bet gan ilgai smalsavau ir knisau, kur ta vegetarizmo nauda? O juk būtent nauda ir akcentuojama wink.gif. Ir atknisau vieną koncepciją, kuri (tuo labiau, kad pateikta kitam kontekste) pasirodė pati įdomiausia ir, manau, teisingiausia (?). Vegetarai – tai tie, kuriems elementariai nepatinka (=nesinori) gyvulinės kilmės maisto, todėl jie laisva valia maitinasi tik augalinės kilmės maistu. Na, pagal situaciją natūraliai atsiranda ir “iš dalies” vegetarai. O štai tie, kurie laiko, jog gyvulinės kilmės maisto negalima vartoti, nes tuomet yra žudomi gyvūnai, yra pakliuvę į subtilaus savanaudiškumo spąstus: mat tokiu atveju jie save iškelia virš kitų, nes laiko jog būtent jie žino, ką galima žudyti (ir dėl ko) ir ką ne. Ir, pvz., augalų žudymas, anot jų, yra pateisinamas, o kai kurių gyvūnų – ne. Čia (tame mano šaltinyje) siūloma savęs paklausti: kuo viena gyvybė yra vertesnė už kitą ir kas suteikė teisę tai nuspręsti už kitus? Toliau tiesiog išdėstoma (aš gerokai trumpinu), kad gamtoje yra tvarka (ir buvo visada), kad vienos gyvybės formos maitinasi kitomis gyvybės formomis; be to gamtoje yra įvairių atsitiktinumų, pvz., ir kiekvienas vegetaras nužudo daugybę smulkių padarėlių, patenkančių su oru į plaučius bei su geriamuoju vandeniu į skrandį, ir pan. drinks_cheers.gif
O kas link to, kad maistas duotų naudą – tai ir reikia maitintis ne šūdais (nors skaniais), o naudingu maistu, kurį reikia kiekvienam (-ai) išsiaiškinti asmeniškai ir bandymų būdu mirksiukas.gif .
Na, man patiko šios koncepcijos užmojis – ji viską paprastai ir be tarpusavio prieštaravimų sustato į savo vietas. Ar iš šalies gal kitaip atrodo? g.gif
Gold Man
QUOTE(marieana @ 2005 04 29, 11:26)
O kur patikslinimas? Gal kitoje temoje?
*

Specialios paskirties maisto produkto ar maisto priedo registravimo pažymėjimas Nr. 278-285/B (2004 11 24)
Rasma
Vėlgi, man kažko "kvepia" nesąmone rolleyes.gif Arba čia nurodoma registracija ne Lietuvoje g.gif Nes kaip suprantu registravimo liudijimo Nr. turėtų būti kitoks:
LT/3/ .../...(anksčiau pvz. buvo 2000/773/1) arba Europos sąjungoje: EU/3/../...

Bet šiaip, "dėl viso pikto" parašiau raštišką užklausimą Valstybinei vaistų kontrolės tarnybai ir dabar laukiu atsakymo.
Mumm
QUOTE(Brazke @ 2005 05 02, 19:11)
Aš ne vegetarė, bet gan ilgai smalsavau ir knisau, kur ta vegetarizmo nauda? O juk būtent nauda ir akcentuojama wink.gif. Ir atknisau vieną koncepciją, kuri (tuo labiau, kad pateikta kitam kontekste) pasirodė pati įdomiausia ir, manau, teisingiausia (?). Vegetarai – tai tie, kuriems elementariai nepatinka (=nesinori) gyvulinės kilmės maisto, todėl jie laisva valia maitinasi tik augalinės kilmės maistu. Na, pagal situaciją natūraliai atsiranda ir “iš dalies” vegetarai. O štai tie, kurie laiko, jog gyvulinės kilmės maisto negalima vartoti, nes tuomet yra žudomi gyvūnai, yra pakliuvę į subtilaus savanaudiškumo spąstus: mat tokiu atveju jie save iškelia virš kitų, nes laiko jog būtent jie žino, ką galima žudyti (ir dėl ko) ir ką ne. Ir, pvz., augalų žudymas, anot jų, yra pateisinamas, o kai kurių gyvūnų – ne. Čia (tame mano šaltinyje) siūloma savęs paklausti: kuo viena gyvybė yra vertesnė už kitą ir kas suteikė teisę tai nuspręsti už kitus? Toliau tiesiog išdėstoma (aš gerokai trumpinu), kad gamtoje yra tvarka (ir buvo visada), kad vienos gyvybės formos maitinasi kitomis gyvybės formomis; be to gamtoje yra įvairių atsitiktinumų, pvz., ir kiekvienas vegetaras nužudo daugybę smulkių padarėlių, patenkančių su oru į plaučius bei su geriamuoju vandeniu į skrandį, ir pan.  drinks_cheers.gif 
O kas link to, kad maistas duotų naudą – tai ir reikia maitintis ne šūdais (nors skaniais), o naudingu maistu, kurį reikia kiekvienam (-ai) išsiaiškinti asmeniškai ir bandymų būdu  mirksiukas.gif .
Na, man patiko šios koncepcijos užmojis – ji viską paprastai ir be tarpusavio prieštaravimų sustato į savo vietas. Ar iš šalies gal kitaip atrodo?  g.gif
*

Man atrodo augalo ar muses samoningumo lygys skiriasi pvz nuo karves ar tuo labiau kiaules? Man atrodo dar buvo teorija, kad zmogus taip masiskai eme kimsti mesa butent atsiradus parduotuvems , supermarketams visokiems, o anksciau mesa budavo tik labai jau po truputi , pagrinde zmones maitindavosi augalines kilmes maistu, na ir aisku pienu smile.gif pvz kazkokia lietuvninke uzsiimanti liet paprociu tyrinejimu, sake kad anaiptol lietuviai nebuvo tokie mesedziai kokie dabar pasidare kiekviena diena mesa ir kuo riebesne, anksciau kaime, zmones per visa ziema suvalgydavo 1 kiaule, cia ant visos seimos, plius aptarnaujantis personalas siek tiek gaudavo wink.gif

QUOTE(Rasma @ 2005 05 04, 11:07)
Vėlgi, man kažko "kvepia" nesąmone rolleyes.gif Arba čia nurodoma registracija ne Lietuvoje g.gif  Nes kaip suprantu registravimo liudijimo Nr. turėtų būti kitoks:
LT/3/ .../...(anksčiau pvz. buvo 2000/773/1) arba Europos sąjungoje: EU/3/../...

Bet šiaip, "dėl viso pikto" parašiau raštišką užklausimą Valstybinei vaistų kontrolės tarnybai ir dabar laukiu atsakymo.
*

Rasma taip paprastai sito nepaliks biggrin.gif
Rasma
Aš suprantu kaip atrodo iš šalies bet kartais aš tampu itin smulkmeniška ax.gif blush2.gif Ir net nežinau kodėl..net darbe diskusiją užviriau..kolegė dar apsiūlė jei valstybinė vaistų kontrolė atsakys neigiamai, jog neregistruotas, dėl viso pikto pasiteirauti Mitybos centro, nes jame registruojami maisto papildai. Gal Gold Man suklydo, gal čia ne spec. paskirties medicininis produktas..(nors tiesą pasakius, jau senokai taip nebesivadina..specialiosios paskirties..dabar yra vaistiniai preparatai ir (pervadinus) medicinės paskirties produktai..).
Bet jei niekur nerasiu, tai tada bent jau atsakingai galėsiu pareikšti, jog žmonės yra tiesiog mulkinami (kažkodėl esu tuo giliai įsitikinusi, todėl matyt ir tokia užsispyrusi g.gif blush2.gif )
Gold Man
Nesikarsčuok Rasma, nuskenuosiu ir atsiusiu tau to regitravimo pažymėjimo kopija, tik e-mailą į AZ parašyk. 4u.gif
Brazke
QUOTE(Varvara @ 2005 05 04, 11:19)
Man atrodo augalo ar muses samoningumo lygys skiriasi pvz nuo karves ar tuo labiau kiaules? Man atrodo dar buvo teorija, kad zmogus taip masiskai eme kimsti mesa butent atsiradus parduotuvems , supermarketams visokiems, o anksciau mesa budavo tik labai jau po truputi , pagrinde zmones maitindavosi augalines kilmes maistu, na ir aisku pienu smile.gif

To Varvara: nesiginčyju biggrin.gif. Be to, kaip minėjau, aš atpasakojau stipriai sutrumpindama savo šaltinio tekstą, todėl mano atpasakojimas nėra vykęs mirksiukas.gif .
Sąmoningumo lygiai skiriasi visų - net mano pačios sąmoningumas sekmadienio rytą ir ketvirtadienio vakarą skiriasi kaip vištos nuo karvės biggrin.gif.
Su maitinimosi istorija bei jos teorijomis nesu susipažinusi. Čia patikslinsiu savo atpasakojimą tavo pastabų atžvilgiu:
Turima omeny, kad prielaida, jog atskiras individas iš savo žmogiškos patirties pozicijų galėtų žinoti, kurios egzistuojančios rūšys yra tikrai vertos gyventi, o kurios mažiau vertos gyventi, yra, švelniai tariant, perdėto pasitikėjimo savimi išraiška. Maistui apskritai vartojami tik gyvi padarai, pvz., daržovės, ir kuo jos gyvesnės (šviežesnės) - tuo naudingesnės. O dėl ydingo maitinimosi - tai žinoma, kad reikalas yra problematiškas biggrin.gif. Ir mano šaltinyje tvirtinama, kad nustatyti, kas yra sveikiausia konkrečiam žmogui, gali tik jis pats. Va šitam skyrelyje ir nusistatinėjam wink.gif . Aš kelias idėjas čia radau, bet dar neišbandžiau mirksiukas.gif .
Apskritai, savo pastebėjimą parašiau todėl, kad yra geografinių vietų ir tautų, kurios maitinasi tik mėsa, nes taip gaunasi - augalai ten neauga. Jų organizmas adaptuojasi tiek, kiek reikia, ir taip, kaip reikia. Todėl aš asmeniškai susilaikyčiau nuo beapeliacinio tvirtinimo, kad mūsų (žmonių) rūšiai teisingiausia visiems maitintis augalinės kilmės maistu, o be išlygų neteisinga ir kenksminga - gyvulinės kilmės maistu smile.gif.
Burbulytis
Cia del kordicepso Gold man'a puolate? Kodel taip ziauriai, gi galima nepirkti. GAliu atsakingai pareiksti, kad man kordicepsas tikrai padeda tuomet, kai tik lengvos ligos pradzia, pvz geroka sloga, netgi slapimo pus.uzd.; bet jei jau isisergi rimciau (o kas parduoda kordicepsa kazkodel teigia, kad vartojant profilaktiskai nesergama, zodziu savo patirtimi galiu sakyt, kad taip nera), tai vis tiek kazko reiks dar, rimto virusinio gripo niekaip neisgydysit, as buciau tai tikrai jau sunkiai susivokiati, jei buciau gerus vien kordicepsa, nes temperaturos 39 laikesi 3 dienas - jokio efekto!!!!!!taciau man sis vaistas patinka, kad nereikia vartoti kitko nenaturalaus, kai dar galima sugriebti ligele kokia uz ausu, bet tikrai ne rimta liga. Tai isaiskinus visas realias savybes galima apsisprest, pirkt ar ne, nes gi brangu labai. Ir joks cia ne mulkinimas, jei tiksliai zinai viska.

QUOTE(Cikadelė @ 2004 08 09, 21:08)
O man teko buti vegetaru vestuvese. Psak jaunuju, tegu sveciai valgo tai, kas jie kartu mielej ir dziaugsme valgys visa gyvenima wink.gif taigi visi sveciai buvo priversti valgyti kazkokius bambuku uglius su siaubingu padazu, daigintusd grudus, praktiskai skinti tiesiog is bliudelio ir slamsti kaip arkliams....tai juokemes kai ten kazkas atrado savo masinoj desros gabala, tai ta desra tapo visu vestuvininku isigelbejimu, pasimaitino apie 15 zmoniu po gabaliuka, nes galu gale man tai sustreikavo skarndis...
Se tau ir vestuves ohmy.gif
tegu jie buna vegetarais, bet tegu nekisa to kitiems ir nepasakoja kaip tai nuostabu rolleyes.gif
*

Nu tada gerai, kad vis tik per savo vestuves nedarem vien vegetarisko meniu, o tai irgi butu sneku. O tai ka, mielieji, jus i vestuves tik pavalgyt einate??? Jei gerbiat ir mylit jaunuosius, anokia cia beda? GAl jiem nesinori matyt ant stalo parselio lavonelio ju nuostabiausia gyvenimo diena?! Zinoma, nepakeisi kitu isitikinimu unsure.gif...O as uz tuos jaunuosius dziaugiuosi, kad jie padare taip iki galo, kaip norejo, bent jau galejo viska drasiai valgyt, kas ant stalo buvo. o tokiu sveciu tai as nekviesciau,kurie pavalgyt, o ne pasidziaugti jaunuju laime eina, o gal sakysit ir pavalgyt, ir pasidziaugt? Ne ka geriau.
Vaida`
QUOTE(Burbulytis @ 2005 05 04, 19:04)
Cia del kordicepso Gold man'a puolate? Kodel taip ziauriai, gi galima nepirkti. GAliu atsakingai pareiksti, kad man kordicepsas tikrai padeda tuomet, kai tik lengvos ligos pradzia, pvz geroka sloga, netgi slapimo pus.uzd.; bet jei jau isisergi rimciau (o kas parduoda kordicepsa kazkodel teigia, kad vartojant profilaktiskai nesergama, zodziu savo patirtimi galiu sakyt, kad taip nera), tai vis tiek kazko reiks dar, rimto virusinio gripo niekaip neisgydysit, as buciau tai tikrai jau sunkiai susivokiati, jei buciau gerus vien kordicepsa, nes temperaturos 39 laikesi 3 dienas - jokio efekto!!!!!!taciau man sis vaistas patinka, kad nereikia vartoti kitko nenaturalaus, kai dar galima sugriebti ligele kokia uz ausu, bet tikrai ne rimta liga. Tai isaiskinus visas realias savybes galima apsisprest, pirkt ar ne, nes gi brangu labai. Ir joks cia ne mulkinimas, jei tiksliai zinai viska.
*

Pritariu Burbulyciui. Musu seimai tiek kordicepsas, tiek kiti vadinamieji papildai is sios firmos yra seniai zinomi ir tikrai labai veiksmingi, tik tiek kad brangoki sad.gif
Burbulytis
KAs del vegetarizmo, tai as jau nebe vegetare, po 1 metu gerokai pasilpo imunitetas ir sveikatele, kaip del kraujo nezinau, bet hemo zemas, nors retkarciais valgau mesa, buvo labai sunku prisiversti pradeti valgyti. Iki vegetarizmo mesa megau, bet nevalgiau del isitikinimu apie ta pati gyvunu zudyma, cia kiekvieno pajautos reikalas...Ir dabar nevalgyciau, bet jauciu, kad kiekvieno organizmas skirtingai prisitaiko, o man nelabai tiko, nors ir vitaminai, ir maistas subalansuotas buvo. KAzkas klause apie privalumus, tai gal kam pasirodys juokinga, bet labai sustipreja visos jusles, is karto ypac uosle pagereja, as jauciausi svaresne viduj nei dabar, bet cia grynai asmeniniai pojuciai, gal kitam nevalgant sotumas neateina? Del kainu, tai tikrai nebrangiau buti vegetaru, cia tai neteisybe!!! Nebent kazdien kokia lasisa pirktum...Zodziu, as labai palaikau vegetarus (isskyrus man nepriimtin atsisakymas pieno produktu, nesuprantu tikslo, gi tai karvutei nekas butu, jei nemelztu, o ir jei butu masinis nevartojmas labai greit jos nyktu naturaliu budu...), man patinka ju poziuris be galo, ir baltai pavydziu, kad galima puikiai isiversti be mesos fiziologiskai (mano 1 grupe, tai gal todel reikia mesos...), bet gerbiu ir kitu nuomone, tu, kurie valgo. tongue.gif ax.gif Apie samoningumo lygius, tai mano tokia nuomone - tobulumui ribu nera, ir jei zmogus dar negali atsisakyti zuvies tai ir nereikia, tegu nevalgo mesos...O man ir to nepavko padaryti...VAikam tai nepirsiu mesos, bet ir duosiu truputi, ypac paukstienos. O uzauge patys pasirinks (sivaizduokit, kokie nepatogumai darzely, mokykloj, gimtadieniuose vaikui, kur nevalgo mesos, taip jau yra...).
Rasma
QUOTE(Gold Man @ 2005 05 04, 14:41)
Nesikarsčuok Rasma, nuskenuosiu ir atsiusiu tau to regitravimo pažymėjimo kopija, tik e-mailą į AZ parašyk.  4u.gif
*

Nesikarščiuoju smile.gif Nereikia man šviesti ir skenuoti (kam tas vargas?), aš galiu tiesiog imti ir paklausti tų, kurie irgi žino biggrin.gif Antra, namie el.pašto niekada netikrinu, o darbo el. pašto ne darbo reikalais stengiuosi nedalinti smile.gif
Ar bijote, jog tose organizacijose pameluos, sakys neregistruotas?? Labai abejoju, kad kažkam naudinga būtų meluoti. Man visada patinka, kai atsako profesionalai. Kaip pasakys, taip ir bus..jei ir jie išgirs, tai tada parašysiu į AŽ prašydama parduoti ir man. Suinteresuotų ir siūlančių visąlaik daug, todėl aš labiau linkusi tikėti tais, kurie nesusiję su siūlomu produktu.

Tar kitko, Gold Man nepuolu (nematau kur puolimas, jei tik nori sužinoti viską išsamiai ir patikrini pateikiamą inf-ją g.gif ). Man tik nepatinka (ir tą jau minėjau anksčiau) "platinimas už savikainą ir tik saviems" šio forumo ribose. Aišku, intriguoja ir tos manyčiau nepagrįstos liaupsės: 100 proc. įsisavinimas, kiti vitaminai tik 17 proc. bus pasisavinti. nemanau, kad tai patikimi duomenys, o juolab tikrai moksliškai pagrįsti. Skaitant kyla toks jausmas: stebuklas ir geriau nebūna ax.gif
Vaida`
Na nezinau Rasma, apie kokia tiksliai kompanija kalba GoldMan, bet speju apie ta pacia, jei jau mini kordicepsa smile.gif Siaip mano nevisiskai tiksliomis ziniomis, tos kompanijos papildai neregistruoti, bet taip platinami tarp zmoniu, kadangi labai veiksmingi smile.gif Dar pasistengsiu suzinot daugiau wink.gif
Mumm

Rasma vajetus, tai tu gi saunuole, kad savo iniciatyva imiesi aiskintis teisybe drinks_cheers.gif o tu teisinies, cia as kazkaip ne taip issireiskiau blush2.gif kad supratai ne taip biggrin.gif

Zodziu pagal tavo teorija Brazke( nu gerai ne tavo o tos knygos biggrin.gif) jei jau neturim teises sprest, tai zudom visus is eiles ane? wink.gif o tai fainai ir sazine rami, kas as toks zmogus, ne dievas gi biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Nu joo eskimosai valgo mesa vien tik, ale as snekejau apie liet, zinai dar yra teorija , kad sveikiausia valgyt pagal regiono teikiamas galimybes, kad nebusi sveikas maitindamasis, kaip kazkas Afrikoj ir atvirksciai biggrin.gif

QUOTE(Burbulytis @ 2005 05 04, 19:04)
GAliu atsakingai pareiksti, kad man kordicepsas tikrai padeda tuomet, kai tik lengvos ligos pradzia, pvz geroka sloga, netgi slapimo pus.uzd.; bet jei jau isisergi
*

O tai cia pasirodo ne vitaminai, o vaistas? g.gif gal tiesiog maisto papildas, o jo siaip vartot negalima, tik kai liga kazkokia yra?
Rasma
Taigi gavau jau atsakymą iš Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos smile.gif Minėti "IMPERATORIŠKOJI FORMULĖ - QINGSHEN" yra ne medicininės paskirties produktas ir todėl šioje institucijoje specialiosios paskirties medicininės paskirties produkto registravimo liudijimas išduotas nebuvo. Tačiau dar aiškinantis atradau, kad šis produktas registruotas Respublikiniame Mitybos centre. Tai ne medicininės paskirties produktas, o vadinamas specialiosios paskirties MAISTO produktas, nes būtent juos Respublikinis Mitybos centras registruoja. Specialios paskirties maisto produktai yra maisto prekės, kurios gali būti skirtos sportininkų, diabetikų, dietinei, kūdikių ar vaikų mitybai smile.gif (jeigu būti ypač tiksliems, tai HN 107-2001 nurodo tokį apibrėžimą: produktas, kuris dėl savo specialios sudėties arba gamybos proceso skiriasi nuo įprastų maisto produktų bei specialios medicininės paskirties maisto produktų ir skirtas vartoti tam tikroms žmonių grupėms charakteristikoje nurodytais mitybos tikslais)..tai gali būti ir mišinėlis kūdikiams, ir maisto papildas, ir maisto produktas skirtas svorį mažinančioms dietoms ir t.t., ir pan. smile.gif

Bet kas įdomiausia, besikuisdama krūvoje teisės aktų atradau, kad institucija (kurioje aš dirbu) irgi kiša nagus prie minėtų produktų saugos ir kokybės kontrolės ax.gif Net 5 galiojantys teisės aktai, kuriuose išdėstyta visa kontrolės tvarka. Taigi, dabar jau man dar įdomiau darosi..domėsiuos toliau šiuo stebuklu smile.gif Gal rasiu siūlo galą, kuo šis produktas toks ypatingas, nei visi kiti produktai parduodami kiekvienoje vaistinėje. O konkrečiai reiks pasiknisti dokumentuose ir pažiūrėti kokie yra tie "charakteristikoje nurodyti mitybos tikslai" ax.gif

Tai va tiek žinių iš mano fronto.

Gold Man, gal pasikartosiu, platinimas šiame forume, t.y. "tik saviems už savikainą" vis vien yr blogai smile.gif Nes turbūt suprantate (o ir temą apie prekybą forume skaitėte), jog reklama komerciniais tikslais supermama.lt yra netoleruojama smile.gif
Brazke
QUOTE(Varvara @ 2005 05 05, 08:28)
... jei jau neturim teises sprest, tai zudom visus is eiles ane? wink.gif ...

Su tavo "mirksiuku" wink.gif sutinku, aišku biggrin.gif. Bet nenustebčiau, jei kas perskaitęs rimtu veidu primestų man šį tavo teiginį mirksiukas.gif . Tai avansu apsidrausdama patikslinu, kad minėjau, jog gamtoje vienos gyvybės formos maitinasi kitomis gyvybės formomis, vadinasi prieš valgant tą gyvą padarą (pvz., morką) reikia "nužudyti". O "visų žudymas iš eilės" priskirtinas "pramogų" sferai ir su maitinimosi poreikiu nesusiję mirksiukas.gif .
Va kas dėl regiono teikiamų galimybių - tai čia kaip tik tai, ką ir turiu omeny: vien vietoje išaugintais žalumynais Lietuvoj pasisotinti sudėtinga, todėl įtraukti į racioną gyvulinės kilmės maistą atrodytų pakankamai natūralu. Čia man ir kyla kalusimas, kur ta tikroji vegetarizmo nauda, nes vegetarai yra tie, kurie nenaudoja jokio gyvulinės kilmės maisto; o meilė gyvūnėliams - tai prašom biggrin.gif , man irgi kai kurie gyvūnai mielesni net ir už žmones, nors pati jų rūšiai priklausau biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif .
Brazke
QUOTE(Rasma @ 2005 05 05, 09:11)
...domėsiuos toliau šiuo stebuklu smile.gif Gal rasiu siūlo galą, kuo šis produktas toks ypatingas, nei visi kiti produktai parduodami kiekvienoje vaistinėje. O konkrečiai reiks pasiknisti dokumentuose ir pažiūrėti kokie yra tie "charakteristikoje nurodyti mitybos tikslai" ...

To Rasma: ko taip formaliai prieini prie reikalo – nuodugnus ištyrinėjimas labai gerai, bet kam tokios audringos aistros? O dėl šimtaprocentinio įsisavinimo – tai ką, jei ne 100 proc? Čia gi palyginimo reikalas, o individualus kiekvieno organizmo įsisavinimas yra skirtingas, nors, tarkim, yra etaloninė norma, kaip turėtų būti normaliomis sąlygomis normaliu atveju. Ji tam, kad būtų atskaitos taškas, o poveikis vistiek visad bus individualus.
Tą kompaniją žinau, tik produkcijos nevartojau, nes neprireikė. Platinimo būdas, tiesą sakant, toks, kurio „nevirškinu“, bet atkreipk dėmesį, kad tai KLR iš dalies valstybinė kompanija, siekianti įsisavinti rinką neskubant, tačiau visais įmanomais būdais, o iš jų pozicijų (valstybinės politikos) žiūrint tai, manau, išmintinga. Gi mūsų (vidurio-rytų Europos) farmacinė (ir panaši) rinka jau senokai pasidalinta tarp vakarietiškų kompanijų, ir, be to, jos vis trinasi ir pjaunasi tarpusavy, nes verslas vienas iš pačių pelningiausių (na, pvz., kaip verslas ginklais) mirksiukas.gif biggrin.gif . Tai ko aniems taip tiesmukai lįsti į tas pjautynes? Čia gali užmest akį į nuorodą - http://groups.msn.com/TiensGroup/companyoverview.msnw , bet ji, aišku, ne stebuklas wink.gif.
Apie produkciją (čia beveik į skyrelio temą). Per Discovery mačiau laidą apie vieną preparatą, tai ta kompanija buvo paminėta iš kito taško: nors, kaip, jie skelbiasi, ji įkurta 1993, tačiau ne tuščioje vietoje, o valstybinių įmonių, besispecializuojančių biologiniuose ir genetiniuose tyrimuose karo reikmėms bazėje. Tipo, baigėsi šaltasis karas ir susiprivatizavo (pusiau). O prasidėjo nuo to, kad savo laiku Mao uždraudė šioje srityje vystyti mokslą „vakarietišku stiliumi“ ir nurodė atsigręžti į „liaudies medicinos patirtį“. Tai gavosi taip, kad tai vos ne vienintelė sritis, kur tyrimų rezultatai ir moksliniai laimėjimai tikrai yra unikalūs, be to visą laiką buvo (ir dalis tebėra) įslaptinti, todėl konkurentai negalėjo nusižiūrėti. Na, jie rašo taip, kaip yra, atseit „mūsų produktai pasižymi unikaliomis savybėmis“, bet abejoju, ar visus specifinius duomenis apie jų produktus įmanoma „atknisti“, net jei dirbtum pačios įmonės laboratorijoje (nors atknist ir norėtųsi, suprantu tave mirksiukas.gif ).
Toje laidoje kalbėta apie naujovišką žolinį preparatą nuo maliarijos – tai ten tikrai superinis preparatas (laidą kūrė amerikonai). Man asmeniškai labai nepatinka platinimo būdas ir kainos, bet jei reikėtų (ir jei reikės) rinkčiausi bet kurį jų gaminį (pagal reikalą) būtent dėl tikėtino efektyvumo. Na, bet jų konkurentų irgi neniekinu biggrin.gif, o tau tavo paieškose linkiu objektyvių rezultatų, tad būk budri mirksiukas.gif .
Rasma
Audringų aistrų nėra smile.gif O kad domiuosi, tai visiškai nesusiję su mano darbu, tai grynai asmeniškas domėjimąsis. Kartais tampu perdėtai smulkmeniška ir jei kas knieti, tai knisuosi įkyriai, ilgai ir kol galutinai atsibosta. Mano darbo sritis absoliučiai nesusijusi, kad norėčiau žinoti labai specifinius duomenis ar būčiau iš kokios konkuruojančios kompanijos, organizacijos mirksiukas.gif

Orientuojuosi į tai, kad stebuklų nebūna ax.gif Nemanau, kad yra ar bus atrasta tokia panacėja, kuri 100 proc. ir kiekvienam leistų jaustis ypatingai gerai rolleyes.gif
Mumm
QUOTE(Brazke @ 2005 05 05, 09:26)
Su tavo "mirksiuku" wink.gif sutinku, aišku biggrin.gif. Bet nenustebčiau, jei kas perskaitęs rimtu veidu primestų man šį tavo teiginį  mirksiukas.gif . Tai avansu apsidrausdama patikslinu, kad minėjau, jog gamtoje vienos gyvybės formos maitinasi kitomis gyvybės formomis, vadinasi prieš valgant tą gyvą padarą (pvz., morką) reikia "nužudyti". O "visų žudymas iš eilės" priskirtinas "pramogų" sferai ir su maitinimosi poreikiu nesusiję  mirksiukas.gif .
Va kas dėl regiono teikiamų galimybių - tai čia kaip tik tai, ką ir turiu omeny: vien vietoje išaugintais žalumynais Lietuvoj pasisotinti sudėtinga, todėl įtraukti į racioną gyvulinės kilmės maistą atrodytų pakankamai natūralu. Čia man ir kyla kalusimas, kur ta tikroji vegetarizmo nauda, nes vegetarai yra tie, kurie nenaudoja jokio gyvulinės kilmės maisto; o meilė gyvūnėliams - tai prašom biggrin.gif , man irgi kai kurie gyvūnai mielesni net ir už žmones, nors pati jų rūšiai priklausau biggrin.gif  biggrin.gif biggrin.gif .
*

la la la ax.gif tai sakyk , kam man pjauti karve, jei as baltymu galiu gaut is pupeles? tai kodel man nepasirinkt zemesnes pakopos ( nu nzn kaip cia teisingiau apibudint) gyv. forma, vietoj to, kad skerst kazka? zinok as miestiete ale kai priejau viena kart prie karves, vajetus kaip ji protingom akim ziuri, snopuoja, silta gyva tokia, na o pupele neziuri tai jos i negaila. Nors kiek zinau augalai i muzika reaguoja, tai irgi jau nemazai . biggrin.gif Zodziu as dar saules energija nemoku maitintis, tai lieku prie augalu mirksiukas.gif
Del regionines maisto kulturos kaip ir ciki viskas, ale tu ka pamirsai? globalizacija beldziasi i kiekvieno duris. dabar nori bambuko ugliu, nueik i maxima, i kinija vaziuot nereikia.

o papildas tas tikrai veiksmingas thumbup.gif labai mums persalimo ligas sustabde, is kart suveike thumbup.gif
Brazke
QUOTE(Varvara @ 2005 05 20, 18:42)
...kam man pjauti karve, jei as baltymu galiu gaut is pupeles? tai kodel man nepasirinkt zemesnes pakopos ( nu nzn kaip cia teisingiau apibudint) gyv. forma, vietoj to, kad skerst kazka?

To Varvara: Nesakau, kaip tau ką daryti mirksiukas.gif, ir niekam kitam taipogi nesakau, kaip ką ir kodėl daryti mirksiukas.gif biggrin.gif. Čia jau būtų savęs kėlimas aukščiau kitų, tarsi aš žinočiau "tikrąją tiesą", o kiti ne tik nežinotų, bet dar ir nesugebėtų (atseit) savom jėgom jos išsiaiškinti.
Čia vadovavausi išsamiu ir motyvuotu aprašymu, kuris man atrodo įtikinamas. Pvz., jei tu gali gauti baltymų iš pupelės nepjaudama karvės - tai imk biggrin.gif biggrin.gif. Dėl "žemesnės" pakopos gyvybės formų: mane mokykloj irgi taip mokė, bet ten daug visokių nesąmonių mokė, ir ką betikrinčiau - viskas pasirodo ne taip ir niekas nepasitvirtina ;. Čia, manau, standartinis antropocentrizmas - kelti save į padanges (t.y. - savo rūšį), o kitus suskirstyti pakopomis pagal atseit išsivystymo lygį vadovaujantis savo susikurtais kriterijais. Žodžiu, (drinks_cheers.gif) mirksiukas.gif aš neskirstau nieko pagal, atseit, išsivystymo lygį - ir nelaikau savęs kuo tai gudresne už pupelę ar karvę, nes neturiu kvalifikacijos tokiems vertinimams. T.y. - aš nežinau, ką reiškia gimti ir gyventi pupele, arba gimti ir gyventi karve wink.gif. Bet gimti ir gyventi moterimi yra šūdas wink.gif biggrin.gif. O ką sako karvės akys aš nežinau wink.gif. Patirtis išmokė, kad viena yra tai, kas atrodo, o kitkas - tai, kaip yra iš tikrųjų. Pvz., gal kiekviena karvė ir taip žino, kad jos paskirtis gyventi tiek, kiek skirta? Juk jos gimė tam, kad būtų suvalgytos, o staiga paleistos į Europos gatves ir kelius, o taipogi miškus ir pelkes, manau žūtų. Lėtai iš kančiose wink.gif, mat neaišku koks lochas liuobs jai automobiliu į šoną wink.gif.
Mumm
Oi Brazke nu negaliu, mes taip nusidiskutuosim iki begalybes doh.gif biggrin.gif faktas tas, kad as ( ir kaip jauciu ir tu tongue.gif ) i mesa ir tuos visus kravavus dalykus nelinkusios. Man kaip itariu ir tau visiskai dzin tie religiniai, sveikuoliski, moksliski, humanistiniai ir kitoki aspektai biggrin.gif As tai nemegau ir nemegstu mesos, o diskutuoju siaip sau, kad veik butu ka. A bet kaip ten bebutu mesos pavalgius tikrai jauciuos per sunki kazkokia, labai jau sunkiai virskina ji man ir siiap nuo jos pykina, ir taip nuo vaikystes , o kiti lai valgo ka nori ir kaip nori, bile valgyt butu ka 4u.gif
Gregorij L.
tie kurie nevalgo visai mesos , negauna ir amino rugsciu, kurios esti tik gyvuliniam baltyme
Mumm
QUOTE(babarskas @ 2005 05 24, 18:11)
tie kurie nevalgo visai mesos , negauna ir amino rugsciu, kurios esti tik gyvuliniam baltyme
*

ir kas tada buna? g.gif
Gold Man
QUOTE(babarskas @ 2005 05 24, 18:11)
*

Tai yra gryna nesąmone, kuria vieni neišmanėliai-gydytojai sugalvojo, o kiti kartoja. Valgant pieno ir sojos produktus, kiaušinius tu gauni absoliučiai viską ! 4u.gif
Gregorij L.
QUOTE(Gold Man @ 2005 05 24, 21:20)
Tai yra gryna nesąmone, kuria vieni neišmanėliai-gydytojai sugalvojo, o kiti kartoja. Valgant pieno ir sojos produktus, kiaušinius tu gauni absoliučiai viską !  4u.gif
*

gal ir medikai isgalvojo, bet patvirtina ir kiti specialistai
Silwer
As tai nezinau ka galvoti apie sojos produktus -vieni juos giria kiti peikia.Aisku svarbu ziureti ,kad nebutu modifikuota,bet kiek girdejau uzsienis jos atsisako.Reiks daugiau info pasieskoti.
Gold Man
QUOTE(babarskas @ 2005 05 24, 23:27)
gal ir medikai isgalvojo, bet patvirtina ir kiti specialistai
*

Kalba ir rašo dabar daug ką ir daug kas, ypač jei sumoka gerai smile.gif
Iš kokių šaltiniu tokia informacija? Jei kas pasakė tai dar ne faktas.
O kas dėl sojos, tai pasaulis jos vartoja vis daugiau. Aišku kai amerikiečiai pradėjo auginti modifikuotą, tam tikras skeptiškumas atsirado, bet natūralus sojos produktai yra tikrai labai vertingi, ypač vegetarams. Aišku, kad visada bus įvairių nuomonių, tiesiog kiekvienas sprendžia sau 4u.gif
Brazke
QUOTE(Gold Man @ 2005 05 24, 22:20)
...Valgant pieno ir sojos produktus, kiaušinius tu gauni absoliučiai viską !

Pienas ir kiaušiniai yra gyvulinės kilmės maistas, todėl (nors kai kurie "vegetarai" juos vartoja) toks maitinimasis yra ne vegetarizmas, o tiesiog "subalansuotas maitinimasis". Aš čia link to, kad yra skirtumas tarp vegetarizmo, kai be jokių išlygų atsisakoma visokio gyvulinės kilmės maisto (tame tarpe ir sūris vartojamas toks, kuris pagamintas iš sojos pieno, o ne iš gyvulinės kilmės pieno), ir "sąlyginio vegetarizmo", kuris yra, manau, tiesiog tam tikra dieta, kuomet valgomas kuo vertingesnis maistas. Taigi nieks neginčija, kad žalumynai yra naudingas maistas, o mėsa mėsai labai nelygu wink.gif - palyginkit kalmaro mėsą (ten beveik vieni baltymai), ir parduotuvėj pirktus lašinius, kuriuose nėra net raumenų, tačiau tai taip pat mėsa.
Gauti "absoliučiai viską" nėra reikalo: žmonės skirtingi, todėl kiekvienam tikslingiausia atsirinkti jam tinkamiausią "dietą" (na, ne medicinine prasme, o turiu omeny "maitinimosi režimą"). Ir tuose atsirinktuose rėmuose reikalinga kuo didesnė įvairovė (taip manau biggrin.gif ).
O kaip link gryno vegetarizmo? Jų "arkliukas" yra tvirtinimas, kad žmogaus prigimčiai yra svetimas bet koks gyvulinės kilmės maistas, t.y. - tokia, atseit, mūsų biologija, ir valgyti kažką mėsiško yra tam tikras savęs žalojimas, nes einama prieš tikrąją prigimtį. Laikyti save vegetaru ar sveikai maitintis nėra joks vegetarizmas, tai greičiau "gyvenimo stilius".
O tai, kad vegetarų tvirtinimas, jog mėsiškas maistas yra svetimas žmogaus prigimčiai atrodo perdėtas ir tarytum tyrimais nepatvirtintas, tačiau tai tik atrodymas. Nebūtinai tai, kas atrodo akivaizdu yra tiesa (nors nebūtinai ir atvirkščiai), dodėl man ir smalsu: gal vegetarai teisūs? Gal yra neįvardinta priežastis, kuri pateisina visišką gyvulinės kilmės maisto nevartojimą? Iš kur pati tokios idėjos kilmė - šiaipjau atrodytų, kad teisingas tiesiog tas maistas, nuo kurio geriau jautiesi?
Gold Man
Nediskutuokime, kad yra vegetarai, yra daug gradacijų. Pažįstu žmones, kurie valgo vištieną ir žuvį ir vadina save vegetarais smile.gif
Brazke
QUOTE(Gold Man @ 2005 05 25, 09:52)
Nediskutuokime, kad yra vegetarai, yra daug gradacijų. Pažįstu žmones, kurie valgo vištieną ir žuvį ir vadina save vegetarais

Kodėl nediskutuoti blink.gif ? Šis skyrelis vadinasi "Vegetarizmas", lyg ir. Tai manau, kad aptarimo tema kaip ir ta.
Koks skirtumas kas ką pažįsta - tai joks ne kriterijus, o pletkai smile.gif biggrin.gif . Aš pažįstu žmonių, kurie gydosi alkoholiu ir jie tvirtina, kad tai jiem kaip vaistai biggrin.gif. O kaip kas save vadina - tai maža kas kaip save vadina biggrin.gif .
Dėl gradacijų - tai viskas aišku, tebūnie gradacijos; bet visos jos, taip sakant, yra etapai į tikrąjį vegetarizmą, kuris anot pačių šios koncepcijos "asų" (o ne jų pasekėjų) yra tikrasis ir teisingasis žmogaus mitybos būdas. Na, leptelėti bet kas bet ką gali, tačiau šios koncepcijos giluminės ištakos ir motyvai man nežinomi, o aš norėčiau tiksliai ir tvirtai žinoti, kodėl yra toks tvirtinimas, jog gyvulinės kilmės maistas žmogui yra svetimas. Galbūt įtikinami ir motyvuoti argumentai nepakeis mano mitybos, tačiau tuomet aš tvirtai žinočiau, jog pati sąmoningai renkuosi savęs žalojimą, suprasdama ir gaunamą žalą ir tai, ką prarandu mirksiukas.gif .
Gregorij L.
QUOTE(Brazke @ 2005 05 25, 08:19)
O tai, kad vegetarų tvirtinimas, jog mėsiškas maistas yra svetimas žmogaus prigimčiai atrodo perdėtas ir tarytum tyrimais nepatvirtintas, tačiau tai tik atrodymas.
*

kaip suprast svetimas prigimciai.? g.gif evoliucijos taip suredyta kad mes esam ne zoleedziai

"Kalba ir rašo dabar daug ką ir daug kas, ypač jei sumoka gerai smile.gif
Iš kokių šaltiniu tokia informacija? Jei kas pasakė tai dar ne faktas."

o tai kas yra faktas? g.gif
sitaip sako mokslininkai, tarpe kuriu as sukuosi ir prisiklausau viso ko reikia ir nereikia :Djie kalba ne viesai, ne spaudai. apsilankykit kokioj konferencijoj. jie kalba argumentuotai. zmones mazai ismanydami ka nors, prisigalvoja velnias zino kokiu nesamoniu, baubu (soja modifikuota) ir etc g.gif net fakta kad pieno nevirskina sunys pritaiko zmogui, tipo zmogui pienas zalingas, nevirskinamas ir pan. bet ar galima ekstrapoliuoti suns tyrimus zmogui apie tai niekas nesusimasto
nzn ar logiskai ir nuosekliai isesciau minti doh.gif
Brazke
QUOTE(babarskas @ 2005 05 25, 20:51)
kaip suprast svetimas prigimciai.?

Teisingai - kaip tai suprasti? Aš šito net springdama čia vis teiraujuosiu biggrin.gif . Tai ne mano, o vegetarizmo propaguotojų nuostata, kurios ištakų ir priežasčių neradau, o patys vegetarai išsisukinėja (reikalas sudėtingas, išsisukinėjimas gali gautis netyčia wink.gif ). Tačiau gali būti, kad ši nuostata yra teisinga tam tikromis aplinkybėmis ar sąlygomis, arba tai, pvz., vertimo iš vienos kalbos į kitą problema, arba painiava dėl terminų, arba dar kokia nors neįvardinta priežastis. Visaip būna. Todėl prieš aklai patikint kažkieno neatsakingu leptelėjimu, pravartu išsiaiškinti tikrąją situaciją. Naujoje šviesoje gali pasirodyti, kad iš pažiūros neįtikėtinas teiginys yra teisingas, tačiau gali paaiškėti, kad visos smulkmeniškos metodikos sukurtos vadovaujantis koncepcija, kurios pagrindas yra nesusipratimas, svaičiojimai, prietarai ar dar kokie nors kliedesiai mirksiukas.gif biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.