noreciau surasti bendraminciu,
negi ash chia viena vegetare?
Gal kuri esat prijaucianti? Ar seimoj turit vegetaru.
Pasidalintumem mintimis
Sveikos mamytes,
noreciau surasti bendraminciu, negi ash chia viena vegetare? Gal kuri esat prijaucianti? Ar seimoj turit vegetaru. Pasidalintumem mintimis
Negaleciau saves vadint vegetare, nes valgau mesa sveciuose, arba koki karteli sukramsnoju sumustini su desryte (kai vyras nesugeba iveikti)
O as neisivaizduoju savo gyvenimo be mesos... Is vis, manau, kad bet kokie krastutinumai yra blogai. Visa kame turi buti pusiausvyra ir harmonija
Zvirbliuke,
o kodel atgrasi? siaip buti vegetaru yra faina, bet labiausia nervuoja kai kiti pradeda tau aiskint ir pamokslus skaityt nieko nezinodami. o ka gamini savo sheimynai, jeigu retai mesa valgote ?? as dazniausiai bandau rytietiska skoni "ishspausti" dedu visokiu chesnaku, prieskoniu, tada vyrui labai patinka nors ir be mesos.
Valgom mes viska - darzoves, ivairius blynelius, koses, darau visokias ryziu misraines, soja...Nors gaminti as nelabai megstu, pietus vyras pavalgo darbe, o dabar, kai atostogauja, abu ka nors sugalvojam. SIaip jau virtuve - ne mano stichija :
vat ir man ta mesyte kazkaip nelabai. valgau as ja, bet labai kaip sakant nepuolu. nera ir nereikia. randu ka pavalgyti ir be jos. ir siaip is mesisku patiekalu valgau tik vistiena ir zuvi. to gana man. nesakau, kad as mesytes atsisakysiu, bet jei as jos nevalagau menesi, du ar pusmeti, tik geriau ir zvaliau jauciuosi... mesa man vienas is sunkesniu valgiu.
Kamanote apie zmones vegetarus???
O gal kas nors is musu tarpo taip pat yra vegetaras. Noreciau suzinotil kokie pliusai nevalgant mesos.
Labai nesigaudau as tame vegetarizme, bet zinau, kad tai tikrai daugiau nei tik mesos nevalgymas. Cia jau labai reikia apgalvoti savo mityba, kad paskui ko netruktu organizme ir neuzsiaugintum kokios ligos. Va viena mano pazistama bande buti vegetare, o baigesi tuo, kad paskui pas gydytojus lakste.
priklauso nuo priezasciu, del ko atsisakoma mesos o siaip apie vegetarus manau gerai
manau, kad kas kaip nori tas taip valgo. Taciau dazniausia mano sutinkami vegetarai apie savo mityba pradeda pasakoti jau nuo antros pastraipos
Tikiuosi, kad yra ir normaliu vegetaru, kuriems neatrodo, kad man idomiausia ju mitybos specifika, deja as dar tokiu nesutikau p.s.Manau, kad vegetarai gali but tam tikro klimato juostoje gyvenantys zmones, bet ne tie pas kuriuos saleleje zolyte tik kelis menesius zaliuoja
Spresti, ar gerai nevalgyt mesos, negaliu. Gal yra zmoniu, kuriems jos visai ir nereik. O jei per jega, tik del mados. Nu nezinau... Prisiminiau sena anekdota - as esu vegetaras ne todel, kad myliu gyvunus, o todel, kad nekenciu augalu
O man teko buti vegetaru vestuvese. Psak jaunuju, tegu sveciai valgo tai, kas jie kartu mielej ir dziaugsme valgys visa gyvenima
Se tau ir vestuves tegu jie buna vegetarais, bet tegu nekisa to kitiems ir nepasakoja kaip tai nuostabu
ka manau apie vegetarus - vargsai zmones ( as apie tuos grieztus vegetarus arba veganus) nieko blogo tame, kad mesos nevalgyti nera, ja galima pakeisti, bet kai atsisakoma visiskai visokio gyvulines kilmes maisto tai didele uzuojauta, kitaip nepasakysi
o kas del veganu, tai tikrai ziaurus atvejis
Mesos nevalgau , nes nuo pat vaikystes ji man bjauri ir nepriimtina. Pieno produktus vartoju, kiausinius taip pat. Na zodziu, kazko jus cia labai jau pagieza persisunke tiems vegetarams, nors kiek is mano patirties, tai butent as esu terorizuojama mesedziu o ne atvirksciai, jei kur ka valgom, tai butinai kas nors pakis po nosi kepsni is kurio sunkiasi kraujas ir prasnyps - "Mesyyyte, niam niam, nenori atsikast?" Nu zodziu, mane nuo mesos kvapo pykina, o jau nuo tokiu bajeriu tai isviso.
Man irgi atrodo, kad dažniau puolami vegetarai, nei vegetarai mus puola. Mano kolegė darbe vegetarė, tai mane pykina net klausytis, kaip kiekvienas aiškinasi kodėl JI TOKIA?? O kuo ji kitokia? Na nevalgo žmogus mėsos, nenori, nepatinka, tai ne, turi kiekvienam aiškintis kodėl ji nenori, kodėl jai nepatinka ir kaip dar nemiršta, nes jai visko turėtų trūkti
Aš asmeniškai su mielu noru būčiau vegetare, bet nemėgstu būti diletante, o išmanymo tam neturiu. Visgi tai ne tas atvejis, kad vieną dieną pasakai sau "mėsos į burną nedėsiu" ir gyveni. Reikia išmanymo, kad nesusidurt su sveikatos problemomis. Ir antra nuo buvimo vegetare mane būtent atbaido žmonės, primygtinai brukantys kepsnį
Sutinku. Gerai, kad cia (Kanadoj) niekas musu nepuola, o tik sykiais mesedziai draugai "patraukia per danti" kazkiek. Bet irgi - ne mes juos, o jie mus
O vaikas mesos net nepraso? Ar jus neduodat? Ar bandet duot ir jis neima?
Kaip jis gali prasyti, kad nezino, kas tai per daiktas? Mano nuomone, vaiko skonis yra isugdomas, o ne igimtas. Man baisiai nelogiska butu imt staiga ir pradet tempti mesa i namus bei imti ja gaminti specialiai vaikui, kai mudu jos is viso nevalgom. BET... jeigu manyciau, kad jis be jos neisgyvens arba nusilps, susirgs arba dar kas nors blogo jam atsitiks, tada ryzciausi. Bet as manau atvirksciai - kad mesa nieko ten gero jaunam organizmui
Man pasirode labai keista, kad pirmuose postose apie vegetarizma labai paniekinamai sneka zmones, kurie absoliuciau nieko apie tai nezino, niekada nebande. As tai pat esu juoda diletante, o bet to esu 100% meseede, nes man mesa labai labai skani (iskyrus aviena..brrr).. bet man labai imponuoja kai kurie vegetariski produktais, kaip soja, sojos "mesa" ir dar kai kas.. Siaip as nepritariu vegetarizmui "is idejos", kad zudomi gyvunai, karves asaros ir parsiuku kraujas ir t.t. , bet jeigu zmones tikrai NEMEGSTA mesos ar negali juos priimti, kodel jie turi ja valgyti.. Siap gal taip pat kas nors labai jausmingas ir jam nelenda tas kasnis i burna, nes isijautes i gyvunu skausma, kodel jis turi save pievartauti.. Bet teko matyti vegetaru (viena seiminine pora), deja, kurie deste teorijas apie nuzudytus gyvunelius, o ziuri cia JAV tik kapuoja ir chicken Parmizana, ir Veal Parmizana ir t.t. bet taip pat zmones, kuriem kaz kodel trukdo vegetarai, man neimponuoja.. Kas ka nori ir tas ir valgo.. Istorija su vestuvem, auksciau mineta, gana groteskishka.. ten buvo ryskiai priplauke "jaunavedziai"
Vegetarai ir vegetares, o gal turit koki grafika ar lentele, kur surasyta kokius produktus kokiom proporcijo reiktu valgyt? Na apytikslis toks kokios savaites meniu, butu labai idomu, nes man jau jegu ner atsimusinet irodinejant, kad as nezudau saves ir savo vaiko
Aš taip pat "pasiguosiu". Tikrai susidūriau su ta problema, kad vis bandoma išsiaiškinti, kodėl aš vegetarė, papasakoti, kaip daug gyvenime netenku. Dar blogiau yra su alkoholio vartojimu. Kai pasakai, kad negeri ir jei dar nesi nėščia, būtinai kas nors prisitaikys tau nematant pripilti degtinės į sultis. Man jau akys baigia pakaušyje išdygti
Nevalgau mėsos keletą metų. Anksčiau buvau ypač griežta vegetarė (vartojau tik pieno produktus ir medų iš gyvulinių), bet dabar, jei užsisakius blynus su špinatais kavinėje viduj randu pripjaustyta kumpio, lauk jo nekrapštau. Gerbiu valgančius mėsą ir manau, kad tai kiekvieno asmeninis pasirinkimas. Nebandau kaskart aiškintis, kodėl jie valgo mėsą, nekišu per prievartą sojos ar bambukųūglių, bet tuo pačiu ir nesuprantu, kodėl turėčiau tuėti mėsos atsargu atėjusiems svečiams vaišinti, jei pati jos nevalgau. Geležies yra labai daug kur (ypač žaliose lapinėse daržovėse, burokėliuose, morkų, šaltalankių sultyse), tik ji iš augalinių produktų sunkiau pasisavinama. Jei norite padidinti geležies pasisavinimą, kartu nevalgykite pieno produktų, o valgykite tai, kas turi vit.C (galima apšlakstyti salotas citrinų sultimis). Beje, tarp mėsėdžių yra labai daug sergančių mažakraujyste. Vit. B yra viuose grūduose, kruopose. B12 - ciberžolėje, šaltalankiuose (neabejoju, kad ir dar kur nors Baltymų - riešutuose, sojos pupelėse ir visuose kituose ankštiniuose, pieno produktuose. Nemanau, kad maitintis reikėtų pagal kažkias lenteles. eikia klausytis savo kūno ir suprasti siunčiamus ženklus
na as nesu vegetare, bet manau kad sveika gyvenimo buda propaguojancio zmogaus meniu turetu buti tox:
PIRMADIENIS: pusryciai: manu kose priespieciai:vaisisi pietus: grikiu kose su virta zivimi pavakariai: salotos su aliejiniu padazu vakariene: kiausiniene arba virti kiausiniai ANTRADIENIS: pusryciai: sausi dribsniai su jogurtu priespieciai:glaistytas surelis pietus: virta vistiena su ryziais pavakariai: vaisiai vakariene: aviziniu dribsniu kose TRECIADIENIS: pusryciai: varske su jogurtu priespieciai: ryziu piure pietus: ryziai su sojos mesa pavakariai: vaisiai vakariene: grikiu kose KETVIRTADIENIS: ousryciai: sausi pusryciai su pienu priespieciai: vaisiai pietus: virta jautiena su bulvemis pavakariai: salotos vakariene; ryziu kose PENKTADIENIS: pusryciai: virti kiausiniai priespieciai: glaistytas surelis pietus: virta zuvis su ryziais pavakariai: vaisiai vakariene: salotos SAVAITGALI: valgai ka nori. Svarbiausia manu gerti daug skysciu, ir valgyti kada nori.
Ziogeli visiskai su tavim sutinku, klausau organizmo ir pa kol kas problemu neturejau, bet va aplinkiniai baigia mane gyva suesti, ypac dabar kai pastojau
Klumpele nu paziurejus i si sarasiuka manau kad as suvalgau net daug daugiau nei parasyta visokiu ivairiu produktu per diena
mane irgi kartais knisa aplinkiniu poziuris kad nevalgai mesos tai jau susirgsi ir panasiai.
Nu jo
Noriu būti mama, aš šeimoje esu vienintelė vegetarė ir man lygiai taip pat tenka klausytis pasakojimų, kaip "vienas žmogus numirė vien todėl, kad mėsos nevalgė". Be to, reikia tikrai labai daug tolerancijos ir supratimo, kai šeimoj vienas vegetaras, o kitas - ne. Ir dėl vaiko mitybos požiūriai, aišku skiriasi. Bernadeta mėsos nemėgsta ir pati nevalgo, bet valgo vištieną ir žuvį, todėl kartais jai duodu ir vištienos, ir žuvies.
Beje, dar galiu gražiais prisiminimais apie tolerantiškus ir supratingus ne-vegetarus pasidalinti. Mūsų firmos sekretorė per picų vakarėlius visada užsakydavo porą vegetariškų picų, nors tarp šimto žmonių būdavom du vegetarai ir jokių nuolaidų sau niekada neprašydavom:) Su aplinkinių nuostatom kariauti labai sunku. Taigi, geriau nekariauti. bandau viską nuleisti juokais arba sakau, kad mėsą valgau slapčia
Tai prieshtarauja paciai vegetarizmo idejai. Paprastai mesos atsisakoma butent del gyvunu ir del naudos sveikatai, arba, kai kuriais atvejais, religijos. O tai, kad nemegsti mesos ar net jos nevalgai taves vegetaru nepadaro...
O kuo padaro?
Aha as ir nesupratau truputi pasisakymo, o kuo tada padaro??? O kai zmones pieno net negeria, tai kaip manai, jie turi gaileti , kad karve pieno netenka ar kaip cia? Manau, kad priezastis nebuna viena ir gailestis gyvunams, ir rupinimasis savo sveikata, ir mesos nemegimas visa tai kartu gali but priezastim kodel nevalgau mesos
As pradejau mesos nevalgyti todel, kad atsisake skrandis ja virskinti. Pavalgai ir lyg akmeni skrandyje nesioji visa diena, be vaistu neapseidavau. Dabar jau 6 m. jos nevalgau ir nieko gyva, sveika ir su skrandziu jokiu problemu. Man taip pat tekdavo aiskintis kodel nevalgau mesos, kai vyras kam nors pasakydavo, as pati tuo nesigiriu tai mano asmeninis reikalas. Kai tapau nescia net savo gydytojai nesakiau( kad nebutu isankstinio nusistatymo), kad nevalgau mesos ir nieko visa nestuma mano kraujas buvo geras, kai tuo tarpu kitos turedavo gerti gelezi. As savo vyro neverciu buti vegetaru(kaip daznai kiti galvoja), jis pats kada nori valgo, kada nenori nevalgo mesos. Vaikas taip pat pasirinks ka labiau jis nores valgyti ar mesa , ar darzoves.
As pati nevalgau mesos, dar nepilni metai, bet tikrai nebruku savo nuomones kitiems, o priesingai stengiuosi likti nepastebeta kaip vegetare, nes paskui prasideda siaubingos istorijos, pamokymai ir vos ne mesos brukimas i burna
Och, jei ne tie kiti žmonės..Aš nėštumo matu laikiausi Advento pasninko..Aišku, kad nevalgiau jokios mėsos ir kuo mažiau gyvulinės kilmės produktų tiek kiek trunka Adventas. Tas pats buvo ir per Gavėnią..tai 10 savaičių bendrai per vsią nėštumą..Buvau durnelė, kad prisipažinau ginekologei, nes ji manęs nesuprato..Kodėl aš kažkam kliūnu, jei aš to pasninko laikausi?? Tapau ne tik sektantė, bet man nuolat buvo prikaišiojama dėl mažakraujystės..man mažakraujystės net negydė, tik nuolat kartojo, kad čia dėl mano mitybos..o pasirodo ne..kai vėliau tyriausi pas hematologą, jis pasakė, kad mano organizmas nepriima sintetinės geležies, kalcio ir kitų preparatų..Pvz. mano 27 moters kaulai dar kaip pas paauglę..Ką begerčiau niekaip nepriversi organizmo įsisavinti to, ko jis negali pasiimti su maistu. Gimė mažas kūdikis, giminėje pasklido kalbos apie dietas mano nėštumo metu..juokinga ir tuo pačiu skaudu buvo, kai kitų akyse pavirsti vos ne nevisprote, kuri ne kūdikio, o atseit figūros, savęs žiūri..geriau daryti kas reikia, ko norisi ir tyliai gyventi, nes kitų žmonių akyse geras niekada nebūsi. Paprašiau gydytoją mane visapusiškai ištirti, kad antro nėštumo metu nebūtų placentos patologijos, gal kas negerai..vėl man "prikišo" vegetarinį pasninką..Nors gyd., pas kurį gimdžiau sakė, kad turbūt čia kažkas susiję su genetika ir visiškai nesusiję su anemija, maisto medžiagų trūkumu ir pan.
Tapčiau vegetare, bet nežinau kaip reiktų nuolat sveikai maitintis..pati neturiu laiko šia sritimi domėtis, tai taip ir palikusi visą reikalą..tiesiog retai valgau mėsą.
As buvau gana ilgai 6-7m vegetare. Bet koks paradoksas su vaikais: sunus, kuri nesiodama dar buvau vegetare, dabar mesa apsisukdamas doroja, o dukryte, su kuria budama nescia valgiau mesa, dabar laaabai nenoriai jos suvalgo, o jei gali isvengti, tai is viso pabega. Siaip sunus siek tiek silpnesnes sveikatos, bet sunku pasakyti, ar tai susije su vegetarizmu
Calama, kadangi tu vegetare, patark man ka duoti savo mazei vietoj mesos, ji jos ne i burna neima, mes su vyru tai ne vegetarai, o va vaikas nuo prigimties
Kur gelezies yra daugiausiai, tu juk turetum zinoti nes pati turi atzalele, ar jai irgi neduodi mesytes? Ar ten ne tavo vaikas avatare
sako, kad vegetariu leliukam gali buti problemu su hemaglobinu.
Su hemoglobinu gali buti problemu ir nevegetariu leliukam
Nu gerai, tai rasot, kad esat vegetares ir vaikai vegetarai, tai ka jiems duodat valgyt. Mamytes bukit geros, atsakykit
Delfine, i tavo sazine apeliuoju
Mano vaikis labai valgus. Valgo beveik viska, ka duodu. Gelezies daug turi soja (nezinau, kokiu jos produktu yra Lietuvoj siom dienom...) - sojos "mesa", tofu, sojos-darzoviu "desrytes" ir pan. Geria sojos piena, riesutu, ryziu pienus (karves pieno jam neduodu). Dar gelezies daug yra ankstiniuose, ypac lesiuose, bet yra ir zirniuose, ivairiose pupelese. Po maziau gelezies yra kiausiniuose, zalios spalvos darzovese, riesutuose, razinose, seklose... Tai visa tai ir duodu jam. Razinu, riesutu, seklu (malu juos visus kavamale) imaisau i koses. Tiesa, neskaldyti grudai irgi turi nemazai gelezies. Maniskis noriai valgo avokada - jame visai neblogu dalyku yra. Valgo daug ir ivairiu darzoviu - dazniausiai jas verdu arba garinu. Valgo makaronus. Valgo daug surio ir jogurto. Vietoj taip Lietuvoje populiariu zuvu tauku jam duodu semenu alieju (del omega sociuju rugsciu), ypac saltuoju sezonu. Beveik viska vaikui perkam is ekologisku parduotuviu. Nemanau, kad jose produktai visiskai svarus, bet manau, kad tikrai daug svaresni ir vertingesni nei siaip supermarketuose randama produkcija, o namie darzo neturim. Mano nuomone tokia, kad mesa tikrai yra pakeiciama ir nera tiek vertinga kaip galvojama, o kokie nors organai (kepenys, inkstai...) yra netgi zalingi maziem vaikam... Bet cia tik mano nuomone
hemoglobinas vegetaru tikrai yra geras, nebent jie visai mazai valgytu ir visai neivairu maista. Gelezies labai daug turi spinatai, ju buna saldytu susmulkintu ir dar grietineles ar surio padaze, miaaam, labai skanu ir maziukams skonis patinka. Tarp kitko, spinatai labai greitai auga ir islapoja, todel ju gali pavasari - vasara balkone uzsiauginti ( ziema nezinau...)
dar girdejau, kad grikiai fali pakeisti mesa. Bet negaliu nieko teigti, nes tai tik "viena boba sake" teorija
Gelezies yra visose raudonosiose darovėse: pomdoruose, raud paprikose.. o grikiai turi visas nepakeiciamas amino rūgštis ( baltymų sudėtines dalis, kurių organizmas nesugeba susintetinti pats ir kurių daugiausia yra gyvulinės kilmės maiste). Na nepamenu tiksliai ar vienos amino rūgšties truksta ar tikrai visas turi, bet bet kokiu atveju grikiai tų nepakeičiamų amino rūgščių turi daugiausiai iš visų kruopų.
Visa bėda, kad daržovių geležies organizmas beveik nepasisavina. Nekalbinu mamytes ryti kasdien mėsą, gerbiu žmogaus pasirinkimą, tik bent jau žuvies ir pieno produktų neatsisakykite, ypač kalbant apie vaikus. Jų organizmas ypatingai reiklus mitybai.
jei vaikai labai nenori mesytes, pabandykit jiems ....velnias pavadinimas ant liezuvio galo........toks kaip saldainis is verselio kraujo, kas?
Hematogenas?
taip, nusipelnei mano aplodismentu
net ir vaikas budama nemegau mesos,taigi paauglystej naturaliai virtau vegetare-nors mielai valgau zuvi,pieno produktus ir panasiai.Neturiu jokiu problemu su sveikata, nors man visi seniai pranasauja mazakraujyste ir panasiai.Kartais tokios replikos erzina. Beje, gal kas pasidalintu patirtimi, kaip merginos vegetares elgiates sveciuose?Man ne karta teko atsidurti keblioje situacijoj kai leksteje atsiduria didziulis kepsnys, o seimininkes izeisti ar sukelti rupesciu ("tai kuo ja dabar pavaisinti???") nesinori...nevisada pavyksta informuoti seimininke, kad esi vegetare, o ir rupesciu sukelti nesinori...
Siaip visi jau zino, kad mes vegetarai, tai mums buna zuvyte, o jei gauciau kepsmi, tai suvalgyciau salia lekstej esancias bulves ir salotas
Sveiki,
as irgi nevalgau mesos, zuvi valgau...ir del mazakraujystes tai pati labai gerai zinau...kai dar valgydavau mesa, kelis kartus buvo mazakraujyste, dabar 5ti metai nevalgau mesos ir kraujas visada geras
Sveikutės
Aš niekada negarbinau mėsos, bet kai ilgai jos nevalgau - tada tikrai norisi sukirsti kokį kepsnį Bet va mano vyras- vegetaras nuo 15 metų, net žuvies nevalgo Aš savo tėvų šeimoj skaniausiai mokėjau kepti vištą, visokiausius kepsniukus Kol laukiuosi
Aš tai tapau vegetare kai paskutiniais nėštumo mėnesiais, ir iki šiol nevalgau mėsos. Nebeskani man jinai. Kiaušinius ir jūros gėrybes tai valgau. Man atrodo, kad Lietuvoje žmonės dar nėra pripratę prie vegetarizmo idėjos, nes žmonės labai stebisi ir netgi būna pasibaisėję
|