Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar jūsų mergaitės domisi drabužiais?
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Pages: 1, 2
vėjav
Sveikos, šiandien pasidarė neramu, kad gal kažkaip ne taip auklėju savo dukrytę

Jau seniai pastebėjau, kad ji mėgsta staipytis prieš veidrodį, ypač su nauju drabužėliu. O šiandien, mums išeinant į darbą auklė parodė jos naujas suknytes. Visada pykdavo matydama mus išeinančius, o šiandien rodo, kad nori matuotis naujus drabužėlius, net nepastebėjo, kad mes išeinam. Mes su vyru truputį apakę buvom. Juk mergaitei tik 1 metukai ir mėnuo - kas bus vėliau?

O kaip į darželį einantys vaikai - ar jau kelia kokius nors reiklavimus aprangai - gal pvz. nori kokių nors, kuriuos kiti vaikas turi, ar šiaip, būtinai kiekvieną dieną kitaip apsirengę eina ir pan.?
Maša
Maniškė irgi pirmą kartą susidomėjimą drabužiais parodė, kai buvo tik ką suėję 1 m. Pamatė, kad yra naujos kelnės, ir kategoriškai atsisakė eiti į lauką su senom biggrin.gif . O dabar išvis labai reguliuoja, ką nori rengtis. Pakolkas išeina susitarti, žinom, kas jai imponuoja, ir rodom drabužius: "Ateik, žiūrėk, kokios gražios gėlytės ant suknytės, apsirengim, pasipuoškim". Taip dantis užkalbam ir aprengiam, kaip norim. Bet čia matyt mergaitėm įgimtas toks pamaiviškumas rolleyes.gif . Mano vyresniajam greit 4m., o jam nėra didelio skirtumo, ką rengtis. O mažoji dar 2m. nesulaukus, jau viskus drabužius kontroliuoja ir pageidavimus reiškia smile.gif .
Iva
nugi mergaite, aisku kad drabuziais domisi, saviskei as nuo mazdaug 3 metu nieko be jos pacios neperku, nes gali neitikti iki tol isisversdavom, bet pries veidrodi maivesi nuo to laiko, kai pamate ji pirma karta. veliau pradejo rupeti sukuosenos, dabar gali vakare net iki valandos ramiai sedet (kaip jai tai ziauriai daug), kad as jau kasytes supinciau ir kad ryte garbanota i darzeli eitu, taip kad jau reik susitikuti- kur mergaite ten ir pamaiva rolleyes.gif itariu ir mes tokios pat buvom.
darzelyje mados gal nuo kokiu 5 metu atsirado, apie berniukus kalbet pradejom mazdaug irgi nuo 5 metu, taip kad motin ruoskis wink.gif
aifa
Džiaukitės mamytės, jei dukros puošiasi. Man tai nulio vietoje mano rūbai, kosmetika, išvaizda ir panašiai. Jei reikia kur nors einant apsirengti ne laisvu stiliumi (man čia nutrinti džinsai ir tysmaikė ar megztinis, pagal sezoną) ir dar kokią šukuoseną ar makijažą pasidaryti, stengiuosi tokių renginių išvengti, o jei napasiseka, tai tik nervai genda. Žodžiu, dabar esu laiminga ir patenkinta, kai dukra su nauju rūbeliu staiposi prieš veidrodį ar bando tepliotis močiutės kosmetika. Vadinasi ateityje turės noro rūpintis savo išvaizda, o moteriai tai yra svarbu. O mažos papuoštos mergaitės man atrodo tiesiog nuostabiai gražios biggrin.gif
Eivina
mono dukryte pradejo dometis drabuziais kokiu triju dvieju metu biggrin.gif ir esu labai patenkinta, o kaip buvau italijoje parveziau suknele tai buvo tokia mad.gif kodel be jos pritarimo nupirkau
vasarėja
as irgi buvau sunerimusi, kad maniske staiposi pries veidrodi, ir ne tik drabuziais, bet ir kosmetika domisi, visus mano lupdazius, blizgesius taikosi isbandyti, nes kiek save pamenu, tikrai tokia nebuvau...
pasirodo dauguma mergaiciu tokios , nert ramiau pasidare, o tai galvojau kad pamaiva auginu... wink.gif
asfaltuota
Maniškė jau seniai ne tik domisi drabužiais, bet ir diktuoja kaip turiu ją rengti. Kartais dėl savo noro užsivilkti ir tą ir aną tampa panaši į didelį svogūną. Tuomet tenka biški palaukti kol nusibos ir tuomet perengti taip kaip man reikia. Pvz.: šiandien prieš važiuojant į parduotuvę paskutinę minutę pastebėjo žalias kojnes ir mirtinai jų užsimanė. Taigi teko perauti...Nors jos ir prie nieko netiko... tačiau merginai labai jau jų reikėjo biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Encore
Maniškė labai nereguliuodavo ką rengtis noriu, o vat šiandien, paklausiau: Ką šiandien rengiamės? ir gavau: SUKNYTĘ!!!! Rūbelius visokius matuojasi kasdien nuo mažų dienų, labai rūpi pasimatuoti visų namiškių batus, išbandyti mamytės kremus ir t.t. Nupirkau net vaikišką lūpdažį, nes negali išeiti niekur nepasidažius laugh.gif wub.gif
Kuzia
Jeigu reikia aprengt ta ka reikia, o ne ta ka ji nori, pradedu girt "ai kokios grazios kelnytes, ai kokios grazios kojinytes" ir pan. Tada isivaizduoja, kad cia labai jau grazu ir rengiasi. Ir aisku, maivosi maivosi rengdamasi biggrin.gif . Nu bet buna, kad ka vos istraukus uzsimanys ta ir ne kita apsirengt, kas visai ne i tema, tai oi oi rekimo buna mad.gif .
Laisvė
Neseniai paklausiau saviškės, kuo berniukai skiriasi nuo mergaičių. Atsakymas buvo toks: BERNIUKAI NEMADINGAI RENGIASI. Taigi šis pagrindinis vyr. ir mot. lyties skirtumas įrodo moteriškių prigimtinį polinkį į puošybinius elementus aprangoje.
Iva
vakar griztu is darbo ir matau vaizdeli (vyras atostogauja, tai su vaiku namie buna). mano mergina pasiemusi mano liemenuka ir stringus matuojasi, o i liemenuka dar vatos prisikiso blink.gif g.gif
Encore
QUOTE (Kuzia @ 2004 08 15, 17:13)
Jeigu reikia aprengt ta ka reikia, o ne ta ka ji nori, pradedu girt "ai kokios grazios kelnytes, ai kokios grazios kojinytes" ir pan. Tada isivaizduoja, kad cia labai jau grazu ir rengiasi.

Aš irgi taip darau tongue.gif
Heta
QUOTE (Kuzia @ 2004 08 15, 18:13)
Jeigu reikia aprengt ta ka reikia, o ne ta ka ji nori, pradedu girt "ai kokios grazios kelnytes, ai kokios grazios kojinytes" ir pan. Tada isivaizduoja, kad cia labai jau grazu ir rengiasi. .

Jums gerai,mano tai i tokius pagyrimus nesureaguoja,ji turi savo nuomone ir viskas.Va ir siandien,tvarkiau dukrytes spinta,tai puse rubu ismeciau lauk,vistiek ju nenesioja,tai kam laikyt.Dabar liko tik grazus rubeliai. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Jurgytė
Mano dukryte dar leidziasi aprengiama kaip as nusprendziu. Tai galvoju ji dar perdaug nekreipia demesio i drabuzelius. Bet karta kieme ji priejo prie vienos mergytes su oranzinem kelnem, paciupinejo ir sako: grazios kelnes. Va taip. Nei jos kas klause, nei ka...
Anita
Manau kad tai ne tik mergaičių problema, jei galima taip pavadinti. Mano sūnus būdamas 2 m. nurodinėjo kokius triusikus jis mausis, nekalbant apie viršutinius drabužius. Gal dabar pas vaikus anksti vystosi mados skonis? biggrin.gif
alex
QUOTE (Iva @ 2004 08 17, 14:46)
vakar griztu is darbo ir matau vaizdeli (vyras atostogauja, tai su vaiku namie buna). mano mergina pasiemusi mano liemenuka ir stringus matuojasi, o i liemenuka dar vatos prisikiso blink.gif g.gif

laugh.gif laugh.gif laugh.gif
alex
QUOTE (Heta @ 2004 08 18, 19:51)
Jums gerai,mano tai i tokius pagyrimus nesureaguoja,ji turi savo nuomone ir viskas.

ir pas mus tas pats
Akyra
As savo puoseivai leidziu paciai pasirinkti rubelius, kuriuos ji nori. Pastebejau, kad ji ismoko pati derinti ir spalvas, beltas megztukas - juodos kelnytes, dzinsai - melsva bliuzele, dar labai graziai ir spalvotus rubelius susiderina, aisku buna, kad bederindama kokia seniena apsivelka, na derinasi, bet tai keliai kelniu prasitryne iki skyles, ar siaip. Manau reikia leist vaikui pasirinkt, taip jie mokosi, fantazuoja (megsta dar kokia skarele pasirist po kaklu, ar segtuka isisega). Namuose kartais uzsivelka ir naujais drabuzeliais, nors gaila, kad suteps, bet kai pagalvoji, kad visvien isaugs, o sunesiot nespes, tai nepriestaraujam tongue.gif .
Juk merginos nuo gimimo jau yra puoseivos, tai kodel gi neleist paisdziaugt, pasimaivyt rolleyes.gif .
agne123
Maniškė tai 1m.10mėn irgi tuos pačius juokus išdarinėja. Vieną dieną nusipirkau tašę ir vyrui pasimaiviau, atsieit, pažiūrėk, kokią tašę turiu . Tai mūsų mažoji iškart pareikalavo - "tašę" ir "bati". Ir batus apsiavė irgi mano, nors niekas jos to nemokino. Va, kokie bezdžioniukai auga/ 2.gif
O dėl rengimosi , tai irgi problema. Turim truputį vyresnę puseserę, tai ji mums dabar autoritetas. Kai pasakau , kad čia puseserės suknytė ar kelnytės , tai rengiasi be ginčų.
Snega
Maniske irgi be galo didele puoseiva....Dabar (3.5m.)pagrindinis musu mados akcentas-princesiu rubai ir aksesuarai laugh.gif) Vaisksto apsikarscius karoliais, ziedais, butinai turi but tapkytes su kulniukais...Ka tik pamato blizgancio, tuoj uzsimano....Juokiuosi, kad kaip varnai,-kas blizga, tas ir grazu...... biggrin.gif
O isivaizduokit, kas dedasi, kai apsirengus "kaip princese" uzsimano eit i darzeli arba i gatve..............
čikaga
Mano dukra jau nuo 1,5 metų pati rengdavosi ką ji nori, aš tik truputį pakoreguodavau.Iš viso nenešiojo jokių kelnių ir tik prieš kokius 2-3 metus apsimovė kai atsirado džinsai blizgantys ar su piešiniais. Paprastų iki dabar džinsų ir sportbačių nesideda. Aš labai tuo patenkinta kad vaikas savarankiškas ir pavyzdžiui dabar viena išeina į mokyklą, pati susišukuoja, o plaukai iki liemens ir nereikia klausinėti ką man rengtis.
Jorune
Labai gerai , kad vaikai nuo vaikystes turi savo nuomone kaip rengtis nes dazniausiai mamikes megsta wisokiu spalwotu gumyciu prikist sunkyciu ir t.t. bet ne wisoms patinka..Pvz jeigu jusu vaikui labiau patinka rengtis dzinsus.Tokiu atveju ieskokite dzinsu su kokiais nors drugeliais ar dar kuom...Juk zinau , kad megstat kai waikas buna panasus i waiworykste wink.gif bet niekada waikui nepriestaraukite kaip jis rengiasi..Pagalwokite ar jums butu malonu kai jum kartotu : Nu pasiziurek kaip atrodai!! Is viso netinka! Manau , kad ne unsure.gif
Debasy
Puostis megsta ir manoji (3,8m.). Bet pas mus dabar naujas variantas: isiziurejo mergina vienintelius tinkamus rubus ir TIK juos rengiasi. Vienos gerosios pedkelnes, viena apatine maikute ir t.t. Ryte juos apsirengia, vakare nusirengia, tvarkingai sulanksto, padeda - paruosta rytojui. Sakau, reikia tuos rubelius isskalbt, jie jau nesvarus. Jokiu budu nesutinka. Baisu, asaros, pykciai. Visaip aiskinu, kad reikia but svariai - pati prausiesi ir rubeliai nori praustis. Anksciau jokios problemos nebuvo - atvirksciai - nors truputi apsilasina rubeli, iskart persirengia - ir taip 15 kart per diena. Nu dabar kas cia atsitiko? Gal greit praeis? (tesiasi jau keleta savaiciu) sad.gif sad.gif sad.gif Ar kam nors taip buvo?
Dabar turiu tiesiog "partizaniskai" tuos rubelius paimti, kai ji jau uzmiega, isskalbt greit rankom, ir padziaut, kad ryte jau butu sausa ir svaru, kitaip - namie karas. Mes ir kalbam, dukryte lyg supranta, bet kai reik tuos "geruosius" rubelius atiduot skalbt, (nors jau vakare, kai juos nusirengia ir eina praustis ir miegot) vel viskas is naujo. Darosi jau nebejuokinga g.gif
Baltupyte
Nu maniske tai nors ir sesiamete,bet jai visiskai dzin ka apsirengt,tik svarbu ,kad butu patogu.Buvo cia pas mus toks periodas(tikiuosi nebegris),kai visos pedkelnes ir kojines buvo negeros-,,siules nervavo,,,galvojom ir mes su tetuku isprotesim,bet dabar lyg ir nieko,praejo.O siaip jai labiau aksesuarai rupi,karoliukai visokie,apyrankes.O dar labiausiai siutina,kad rankas, kai valgo valosi i rubelius,nesvarbu,kad padeta serveteliu,nu niekaip neipratinam huh.gif
satene
oi kokios mano dvi pamaivos,gink dieve iseis nepasidaziusios ar nesuzukavusios ,rengimes puse valandos pries mokykla nes tiek isteriju buna ohmy.gif tai gerai kad dabar paaugo uniforma yra thumbup.gif bet kaip reikia pasivaiksciot eit ar dar kur nors tai visa laika leidziu paciai rengtis kaip tik nori rolleyes.gif
Bonzile
Maniske dar maza, bet jau gink Dieve, nesirengs to kas jai nepatinka, ar ne pati issirinko eidama i darzeli, o dar ir lupas turi pasidazyt pries iseidama. Tikra moteris auga clap_1.gif
tvini
maniskei mados dar nerupi lotuliukas.gif
Sigitara
Maniskes tai ziauriai renkasi, ka rengtis doh.gif
Vienai 8, kitai bus 4.Abieju neaprengsi taip, kaip joms nepatiktu.Rodos, stengiuosi, atsizvelgiu i oro salygas, o jos kartais kaip ozkos uzsispyrusios savo dainele SIJONO NORIU dainuoja nors tu ka doh.gif Kita vertus gerai, kad megsta puostis, juk moteriskos gimines biggrin.gif
Žuvytė
Ir maniske tikra mergiote, nors jai dar 2 m. ir 4 men., bet i darzeli jau neaprengsi bet ko. nori rinktis pati ir viskas doh.gif
ryyd
domisi ax.gif
kartais pareiskia nora apsirengti vienu ar kitu rubu, bet dazniausiai (jei reikalinga) rengiasi kuo mes nusprendziam. pamaciusi internetinese parduotuvese drabuzeli kuri jau turi, klausia " cia mano?". o ir siaip profilaktiskai drabuzius pasiima is drabuzines pasimatuoti arba perkabina ant kitu pakabeliu biggrin.gif
chocolate_girl_
Manoji domisi.
Aš asmeniškaiperku žurnalus tenapie madą,tai Margarita pasiema,pasivarto ir pasako "Mama,noriu šito,noriu ano.Nupirk prašau " wub.gif Kartais einam po parduotuves,ji padeda išsirinkt "O aš girdėjau,kad tokios kelnės jua nebemadingos " lotuliukas.gif Aš ten iš jos prisižvengiu,bet bandau lavinti joje gerą skonį smile.gif
Staigmena
be dukrytės rūbelių neperku nuo dviejų metų. ji turi savo skonį ir jei rūbelis nepatinka - gali jį mesti lauk. tai padariau paprasčiau - leidžiu pačiai rinktis. tik žinau kad bala spalva jai visada patinka (net su blisgučiais), jai patinka siuvinėtos gėlės ant drabužio ir suknelės. dar mėgsta puoštis švarkais. na man patinka kad ji rengiasi gan skoningai, rūbelius ruošiamės iš vakaro tada ir nusprendžiam ką rengsimės kitą dieną ir ožių dėl rūbų nebūna.
WodaLaznik
Maniškė mėgsta vėdint savo garderobą, pažiūri padeda, aplinkiniai gali žiūrėt tik jai leidus smile.gif apsirengt moka gaila nežino kad kojas reik maut i atskiras puses biggrin.gif o pedkelnes kaip taisykle apsimaunamos atvikščiai biggrin.gif Žodžiu , gera mergelė auga - auksas kaip ir tevas biggrin.gif 4u.gif
coffeeLATTE
Maniske irgi renkasi, bet siaip perkalbet dar galima. irgi turi lupas pasidazyt iseidama i lauka, kartais uzsimano karoliu arba apyrankiu, tai turi jau savo, kad su manim nereiketu dalintis, visad kai lakuojuos nagus ir jai reikia, tai raudonai lakuojuos kai ji nemato, su permatomu nulakuoju ir jai. dar megzta visokias skareles, salikus ant kaklo uzsivyniot. bet batu nauju nepripažysta, labai reikia ikalbinet, o kai perkam naujus -parduotuvej asaru upeliai buna.
svaja29
bigsmile.gif musiske kaip padukus rausiasi po spinta kai reik kur eit... ir dabar uzejo metas viska apsirengt paciai... prisideda drabuzius ir lekia prie veidrodzio pasiziuret, jei netinka meta i sali ir vel i spinta.. batuku nemegsta nori avet basutes, tai cia didziausias pyktis buna, nors ir aiskinu kad salta kad ne vasara, kad skylutes kad vandenuko pribegs, tai ji sumaste kojines uzsimaut ant basuciu kad nebutu skyluciu doh.gif kur nors susiruost pradedam kara pries valanda doh.gif blush2.gif
Koce
Na, auginant mergaites neverta tiketis kad jos nesidomes moteriskais dalykeliais biggrin.gif
Maniskes tai labai megsta puostis! Dar megsta dazytis ir matuotis mano batus mirksiukas.gif , kai nieks nemato, zinoma lotuliukas.gif
lovehim
Na, visos mergaites turi "pamaivos" kraujo. Kita vertus, viska kopijuoja nuo momos:) Jeigu mama paima lupdazi ir jai reikia. Jeigu mama nagucius dazosi ir jai reikia 4u.gif Tas pats ir pas maniske bigsmile.gif
*Lyra*
Musu dukryte drabuziais, mano rankinemis pradejo dometis mazdaug 1.1 men biggrin.gif Aprengta staipydavosi pries veidrodi, isdarinedavo visokias grimasas. Jai po 1 sav bus 1.6 men, tai dabar netgi dazniau nori maivytis pries veidrodi doh.gif Kai supinu kaseles, demontruoja teciui, be savo rankines neeina is namu ir labiau megsta vilketi sarafanus, sukneles ir sijonus negu kelnes. ax.gif
Niekur nedingsime, tokia mergaiciu prigimtis mirksiukas.gif
laimav
mergaites jau tokios yra ir joms priklauso dometis tokiais dalykais tad ir manoji staiposi pries veidrodi ir pati pasako kad jai tokios kelnytes nepatinka kad tokie bateliai nepatinka noriu tokiu jie grazesni tad vat dar tik tebus keturiu o jau savo skoni uri ir zino kas jai patinka nors buna kartais kad nekreipiu demesio nes tikrai kartais netureciau prie ko priderinti jos uzgaidu lotuliukas.gif
Danielle
Mano merginai 3 metai ir 5 mėn. Mano kosmetika domėtis ji pradėjo kai suėjo trys,tai lūpdažio reikia,tai pakvėpint ją smile.gif O dėl rūbų norai atsirado visai neseniai,dar prieš kelias savaitės visi buvo geri,o dabar jau konkrečiai pasako ką rengsis rolleyes.gif
Anita35
kaip tiksliai pasakyta smile.gif "Pamaivos" kraujo smile.gif

MANO ATVIRUKAI
http://picasaweb.google.lt/loreta.atvirutes
spudga
Maniske irgi nuo kokiu 3 metu pradejo prasyt, kad jai lupas padazyt (vazelinu) biggrin.gif , keleta kartu nusitverus nagu laka vonioj uzsidare ir bande lakuotis, tai ir skalbimo masinai ir klozetui teko, o dabar tai namie budama per diena kokius tris kartus apranga pasikeicia. O i darzeli tai is vis ne bet ka uzdesi - tas negrazu, tas vel netinka... doh.gif
Kitte
Renkasi pati,kas jai grazu, bet svarbiausia ,kad butu patogu apsirengti ir nusirengti 4u.gif labai nemegsta golfyciu schmoll.gif kai buna namuose tai per diena kelis kartus persirengia biggrin.gif lupas dazosi savo vazelinu arba mano blizgesiu doh.gif jai 4 metukai 4u.gif
Dzanetukas
Mano vyresnioji pilnai pasitiki mano skoniu - kadangi perku jai rubeliu nete. Bet kai kuriuos rubeliu teko parduoti, kadangi atisake net pasimatuoti doh.gif
Tai ka kalbeti apie vyresniaja, jeigu mazoji pamaiva pati renkasi, ka jinai apsivilks, kai eis ar i lauka, arba i svecius doh.gif Bet ko jai jau neaprengsi schmoll.gif
Gal as pati cia kalta, kad pratinu nuo mazumes graziai ir tvarkingai rengtis g.gif
Bet man nera nieko graziau, kai mergaites apvilktos graziais rubeliais, suderinta avaline ir kaspineliai plaukuciuose wub.gif
Bet vyresne nera jau tokia "pamaivos" kraujo - si pasakyma labiau atitinka mazoji lotuliukas.gif
jomantukass
Kol gyvenom lietuvoje mano penkiamete mergina i darzeli eidavo tik kai suderindavo drabuziu spalvas. ruzava prie ruzavos, geleta suknele prie zaliu petkelniu ir t.t... Syki nuejom i drabuziu parduotuve. Tai ant visos parduotuves pradejo saukti: Tu mama visai mados nesupranti, rengies tik juodai ir rudai. reikia spalvotai,ir rodo man marga su blizguciais bliuskute. Pardavejos tik ziuri skersos ir patyliukais juokiasi. net pasidare karsta.gif
dovillee
Musu dukryte 1met ir 10men ir jau dabar neviska gali aprengt pati parodo ko nori ir ko ne biggrin.gif megsta atsistojus pries veidrodi pasimaivyti wub.gif pastebejau kad daug ka nusiziuri ka darau as (mama) ant parankes uzsidejus nesiojasi rankine,pudruojasi veida bigsmile.gif
arele
dižioji rengiasi tik tai kas jai patogu ir gražu, turi savo stilių ir nėra labai išranki. o va su mažąja turiu problemų. jos pagrindinis reikalavimas buti gražiai, o tai reiškia jokių kelnių, šortukų, tik sijonukai, sarafanai ir suknelės, bet ir jie turi būti labai puošnūs ir pageidautina pūsti. daug vargo būna kai ruošiamės į darželį, kartais net kantrybės pritrūkstu... ax.gif
zuikai
Mūsų mergytė rengiasi tik tai kas jai patinka. nesvarbu, kad dar jai 2,8 m. bet turi savo nuomonę. jeigu nepatiks drabužis, neaprengsi niekaip doh.gif
Staigmena
Sveikos.
Mano mažylė jau darosi didelė - 5,5 metų. Džiaugiuosi, kad iki šiol nesidažo, bet kaip ir anksčiau, labai aiškiai renkasi rūbus. Labai noriai dėvi sukneles - per vasarą kelnes vos kelis kartus įsiūliau, na dar patinka sijonai ir sarafanai. mėgsta ryškias šviesiais spalva. Liepia ir man sijonus nešioti (sijonų nenešioju jau kokius 5 metus).
Manau mergaičių prigimtyje yra noras atrodyti gražaiai, spalvotai, puošniai rolleyes.gif
briga1
galetu ir maziau dometis doh.gif lotuliukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.