Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Skiepų atsisakymas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Skiepai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Sfincss
nenoriu skiepiti dukras,o i mokykla ir darzeli vis gi reikia. Kas jau turi tokios patirties? ta prasme kaip buvo issprestos problemos su darzeliu ir mokykla?
rolleyes.gif
c-girl
O kodel nenori skiepyti? g.gif
Sfincss
daug informacijos skaiciau,
ir nelabai tikiu daktarams, del sios priezasties ir pradejau dometis skiepais.
http://www.whale.to/vaccines.html
Rubkyte
Del darzelio mes problemu neturim, manau neturesim ir del mokyklos. Juk yra tokiu vaiku (alergisku), kuriu nerekomenduoja ir net neskiepija ir jie jokiu problemu neturi.
Yra tik viena problema - jei jus sugalvotumet kraustytis gyvent i uzsieni ir tai tik i tam tikras salis - gali pareikalauti pries tai vaika paskiepyti.
Sfincss
QUOTE (Rubkyte @ 2004 08 11, 12:46)
Del darzelio mes problemu neturim, manau neturesim ir del mokyklos. Juk yra tokiu vaiku (alergisku), kuriu nerekomenduoja ir net neskiepija ir jie jokiu problemu neturi.
Yra tik viena problema - jei jus sugalvotumet kraustytis gyvent i uzsieni ir tai tik i tam tikras salis - gali pareikalauti pries tai vaika paskiepyti.

seip tai mes i Portugalija pas teva susiruosem, o ten tai bus problemu! Jau pasiruosiau karui! dry.gif

patologas
Kaip sekasi kariaut?
Agnė
Pažiūrėjus į žinutės datą 2004 08 11, 12:58 ir Sfincss žinučių kiekį 4, nemanau kad sulauksi atsakymo mirksiukas.gif
Zaiza
QUOTE(Agne @ 2005 03 12, 09:43)
Pažiūrėjus į žinutės datą 2004 08 11, 12:58 ir Sfincss žinučių kiekį 4, nemanau kad sulauksi atsakymo mirksiukas.gif
*

Jau turbut Portugalijoje ir sios problemos nebeaktualu tongue.gif
Lu-ma
Kiek girdėjau, problemų bus , jeigu paskui uzaugęs vaikas norės į užsienį išvažiuot
Šmigija
Nelabai suprantu kame problemos dėl suaugusiųjų. Pasiskiepyti suaugusiam yra ne taip baisu kaip naujagymiui mirksiukas.gif Suaugę savo noru skiepijasi ir neprivalomais skiepais nuo šiltinės ir hepatito C jei nori išvykti į kokią egzotišką šalį.
*Violeta*
Labai keista, kad nenori skiepint.. g.gif nemanau kad skiepai kazka blogo "priduoda" mirksiukas.gif
ALMUKAS
Na aš pirmą pradėjau skiepyt pagal daktarų norus, nes buvau "žalia" ir daug ko nežinojau. Kai buvo 5mėn, tai ją paskiepijo ir prasidėjo problemos. Daugiau jos nebeleidau žaloti. Antroji tik paskiepyta gimdymo skyriuj. Tai bepročiai padarė nieko nepranešę. Daugiau Šios išgalvotos chemijos nepaliesta. Neturim jokių problemų nei dėl ligų, nei dėl darželio. Manau, kad nebus nei dėl mokyklos. Tegul pabando pačiaudėt, tuoj užkimšiu visus.
WildFire
O aš girdėjau kad neskiepytų vaikų nepriima į darželį.. Vienos pažįstamos sūnus išbertas, todėl neskiepytas ir turi sėdėt mama su juo namie (darželis jo nepriėmė) schmoll.gif
Bonno
QUOTE(Jovi @ 2005 10 10, 12:08)
O aš girdėjau kad neskiepytų vaikų nepriima į darželį.. Vienos pažįstamos sūnus išbertas, todėl neskiepytas ir turi sėdėt mama su juo namie (darželis jo nepriėmė) schmoll.gif
*

nu nu už...iš kur tokia jau "žiauri" informacija smile.gif) mes neskiepyti, prieš metus atiduodama i darželį perspejau, kad mano vaikas yra neskiepytas, paprasė, kaip ir visų pažymos, kad gali lankyti darželį smile.gif. Lankome darželį antrus metus:). Beje ne neskiepytas vaikas yra "pavojus" paskiepitiems, o atvirkščiai smile.gif
garbaniukee
mes irgi savo dukrytes neskiepijam, kol kas jokiu problemu neturim. musu draugu vaikai auga taip pat neskiepyti ir su mokykla bei darzeliu problemu neturi, tad manau kad viskas tikrai išspręndžiama.
Elina
QUOTE(cisarTyela @ 2005 10 13, 08:34)
Beje ne neskiepytas vaikas yra "pavojus" paskiepitiems, o atvirkščiai  smile.gif
*

Ir vistiek rizikuoji? Suprasdama tai g.gif

QUOTE(garbaniukee @ 2005 10 17, 10:11)
mes irgi savo dukrytes neskiepijam, kol kas jokiu problemu neturim. musu draugu vaikai auga taip pat neskiepyti ir su mokykla bei darzeliu problemu neturi, tad manau kad viskas tikrai išspręndžiama.
*

Kodėl neskiepijat? Turbūt turite labai svarių argumentų to nedaryti g.gif . Parašyk juos. Rimtai įdomu 4u.gif
reginulka
Na, cia as ne savo patirtimi (ptiu ptiu ptiu) pasidalinsiu.
As taip pat nenorejau skiepyti vaiko, net rastiskai atsisakiau gimdymo namuose skiepyti vaika. Zodziu aliarmas buvo... Mano argumentas - vaikas turi siek tiek ugteleti ir tik tuomet ji skiepyti. Zodziu mano vaikis su skiepais "atsilieka". Bwet po kol kas jokios rimtesnes reakcijos i skiepus nebuvo (ptiu ptiu ptiu). O stai vienos moters mergaitei alergija prasidejo. Zodziu kiekvieno organizmo reakcija i skiepa individuali ir... niekas nenuspes kas tam vaikui bus. Taigi minetos moters mergaite isbere. Tipo taip ir turejo but, bet... mergaitei taip nieztejo, kad nesitvere kailyje ir kasesi. Zinoma mazam vaikui nepaaiskinsi - pakentek. Kreipesi i gydytojus, o jie ... nezino ka daryt ir prasidejo ...EKSPERIMENTAI. Tepe vienokiais kitokiais vaistais, galiausiai mergaite pasidare nerviska, kasydavosi ko nors issigandusi, kai vandens uztyksdavo ant ranku ir pan. Zodziu gydytojai skescioja rankom ir sako tipo isaugs. Bet jus matytumet ta mergaite - visa sasuose. Baisu. tad ta moteris savo antros mergaites nebeskiepijo, nes pabijoje vel kokios nors neigiamos reakcijos.
Reziume - skiepydami vaikus mes nuolat rizikuojame, nes vakcina - tai uzkratas. Belieka tik pasikliau Dievo malone arba neskiepyti vaiko. Nepamirskit - daktarai ne Dievai, o tokie pat klystantys zmones kaip ir mes.
Vilsen
džiaugiuosi,kad radau tokia temą,nors joje labai mažai diskusijų...bet truputi turėjau baimės,kad gali nepriimti į darželį
omega
as savo vaiko neskiepijau visai nuo jokiu ligu isskyrus tuberkuloze. jam jau 7 metai, siais metais eis i mokykla, lanko darzeli jau seniai ir jokiu problemu nebuvo. tik gydytoja kartais paklausia ar nepersigalvojau, kasmet turiu atsisakyma rasyti, kartais bando prispirti, i kampa įsprausti, bet aš nepasiduodu. kita vertus, ir ją suprantu - jiems gi planas doh.gif
Birutka
mirksiukas.gif As vat irgi pagalvojau kaip su mokyklom darzeliais. pas musu visa karta neskiepyta, as ir brolis, tarybiniais laikas tikrai nepriimdavo, teko pas aukles augt ax.gif Bet manau dabar tik paraso kad darzeli lankyt galima ir viskas doh.gif
Sraigutė
Dėkinga tema...
Dukros ketinu neskiepyti, su vyru dėl to juodai pykstamės, niekaip negaliu jam įrodyti, kad tai nieko gero, mat mano vyresnėliui po kompleksinio skiepo prasidėjo alergija ir iki šiol kapanojamės, turi astmą lengvos formos...
Mažoji tik TBC paskiepyta, daugiau negaus...
visus kūdikius ir vaikus skiepyja pagal vienodą planą, nesąmonė. Kiekvienas organizma syra skirtingas, tad jei jau norit skiepyti, pasitarkit su protingu imunologu ir skiepykit tik vaikui sukakus 2 metams, tarpai tarp skiepų turi būti pusė metų, kompleksiniai skiepai (nuo kelių ligų iškart) ypač kenksmingi, "gyvos" vakcinos t.p.
ausand
Kaip tik šiandien pasiskiepijom tai ir įlindau pasiskaityti. Nieko nebuvau girdėjusi apie neigiamas reakcijas, visi aplinkui vaikus skiepija tai ir mintis tokia nebuvo atėjusi, kad galėčiau nesutikti. Bet tikiuosi jei iki dabar nebuvo neigiamos reakcijos tai ir nebus g.gif
1000inis
skiepai turi tiek -, tiek +. As irgi linkusi neskiepyti, bet bijau-o jeigu uzsikres
(juk kokliuso ir difterijos ar poliomelito atveju pasitaiko), o jei dar ir pasekmes...
Ona Marija
QUOTE(Sraigutė @ 2006 06 07, 22:31)
Dėkinga tema...
Dukros ketinu neskiepyti, su vyru dėl to juodai pykstamės, niekaip negaliu jam įrodyti, kad tai nieko gero, mat mano vyresnėliui po kompleksinio skiepo prasidėjo alergija ir iki šiol kapanojamės, turi astmą lengvos formos...
Mažoji tik TBC paskiepyta, daugiau negaus...
visus kūdikius ir vaikus skiepyja pagal vienodą planą, nesąmonė. Kiekvienas organizma syra skirtingas, tad jei jau norit skiepyti, pasitarkit su protingu imunologu ir skiepykit tik vaikui sukakus 2 metams, tarpai tarp skiepų turi būti pusė metų, kompleksiniai skiepai (nuo kelių ligų iškart) ypač kenksmingi, "gyvos" vakcinos t.p.
*

Sraigutė, o jus ketinate visai jokiom vakcinom neskiepyti? As buciau linkusi taip daryti, tik neisivaizduoju kaip atsisakyti. Kaip suprantu, turi duoti pasirasyti tevams sutikima arba ne, o kaip paskui mokykloje? Ar siais laikais mokykloje neskiepija?

Rudenėja
Siryt pazistama pasiguode, kad negavo sveikatos pazymos i mokykla, nes vaikas neskiepytas. Kol kas tiek ziniu. Ziuresim, kuo baigsis.

Mano busimas pirmokas jau turi sveikatos pazyma ir, beje, joje surasyti skiepai ax.gif
Bretane
Sveiki, mums arteja 15 men. skiepas, visus skiepus gavo, nes minties nebuvo kad gali but kitaip, bet dabar pasiskaicius informacijos, pvz. cia
ir dabar rimtai galvoju neskiepyt, gal kas jau turit patirties siuo klausimu g.gif
mamyteRasyte
aš kaip ir čia pasisakiusios planavau savo vaiko neskiepyti. Tačiau...
Daugelis šeimų taip nusprendžia ir vėl atsinaujina ligos, kurių i skiepyjama.
Jei būčiau tikra, kad mano vaikas jomis nesusirgs - neskiepyčiau, dar neskiepyčiau jei neplanuočiau niekur išvažiuoti (o esame keliautojai).
Pvz vykstant į Ameriką privalomi visi pagal LT reikalavimus skiepai ir dar daugiau. Atkreipkit dėmesį, kad skiepų pase parašyta - vykstant jį turėti su savim, tad nežinai, kur tave išlaipins ir apturėsi nemalonumų dėl to, kad nepaskiepyjai vaiko.
Iš mano gyvenimo - artimas žmogus po kiaulytės komplikacijos apkurto viena ausim, pažįstamas vyras tapo nevaisingas, nuo poliomielito apšlubo vaikas...
Bekasė
QUOTE(mamyteRasyte @ 2006 10 11, 18:24)

Pvz vykstant į Ameriką privalomi visi pagal LT reikalavimus skiepai ir dar daugiau. Atkreipkit dėmesį, kad skiepų pase parašyta - vykstant jį turėti su savim, tad nežinai, kur tave išlaipins ir apturėsi nemalonumų dėl to, kad nepaskiepyjai vaiko.
*

man tada itariu teks pries planuojant kokias keliones apsilankyti pas gydytoja, kad jinai padarytu zyma i skiepu pasa, kad del sveikatos bukles ir sergamu/ persirgtu ligu vaikas negali buti skiepijamas tokiais ir tokiais skiepais.
Lygiai taip pat, kaip ir buvo tai irasyta i pazyma darzeliu - kad nesugalvotu prisikabinti.
aldyte

Bet Amerikoj pilna tevų, kurie neskiepyja vaikų. Pas juos čia demokratijos privalumas, kad gali pasirinkiti, kaip elgtis. Tai negi jie reikalauja iš imigrantų? Iš manęs (suaugusios) nieko nereikalavo.
Egzotiškose šalyse, aišku, sava specifika...

Kas dar iki šiol mano, kad skiepai nieko blogo nedaro, turėtų pasiskaityti literatūros...
Tai labai "sukomercinta", įslaptinta ir korumpuota medicinos sritis. JAV pilna prisiteisusių kompensacijas už komplikacijas - tai dideli pinigai ir advokatai mielai imasi tokių bylų.
Pas mus irgi žiūriu randasi kitaip galvojančių - PUIKU 4u.gif

Pagrindiniai minusai: skiepai negarantuoja gero imuniteto (jis trumpas ir nepilnavertis, palyginus su persirgtuoju), sukelia daygybę pašalinių reiškinių ir komplikacijų

O ligos nyksta, sugrižta ir naujai atsiranda savaime. Ne vien dėl skiepų.

Nesakau, kad skiepytis nereikia. Tik spręsdamos apgalvokim ir sužinokim kuo daugiau - o ne tikėkim, kad "nieko blogo jie nepadarys"...
Rituska
QUOTE(aldyte @ 2006 10 11, 21:40)

Kas dar iki šiol mano, kad skiepai nieko blogo nedaro, turėtų pasiskaityti literatūros...
Tai labai "sukomercinta", įslaptinta ir korumpuota medicinos sritis. JAV pilna prisiteisusių kompensacijas už komplikacijas - tai dideli pinigai ir advokatai mielai imasi tokių bylų.
Pas mus irgi žiūriu randasi kitaip galvojančių - PUIKU  4u.gif

as perverciau kiloramus literaturos ir priejau tokio sprednimo , kad tie kurie kovoja su skiepais turi savo, komerciniu tikslu. o komplikacijos buvo ir bus, o viskas todel kad tevai patys kalti, yra visas sarasas kontrindikaciju, kada skiepus negalima daryt, na kas zino jus vaika geriau nei tevai? gydytojai? nemanau...

Pagrindiniai minusai: skiepai negarantuoja gero imuniteto (jis trumpas ir nepilnavertis, palyginus su persirgtuoju), sukelia daygybę pašalinių reiškinių ir komplikacijų

jus cia dabar apie kokias lygas kalbas? gal apie stabdlige? arba difterija? kas liecia vaikišku ligu - sutikciau, bet net nuo vejaraupiu buna komplikiacjos tokie kaip meningitas. o rizika tokia pat kaip ir rizika gauti komplikacijos po kokio nors skiepo. bet skiepu mes bijom, nes ten timerosalis, o tai kad yra didelis skirtumas organiniai gyvsydabrio junginiai ir neorganiai, ir kokiu budu jie patenka i organizma, ir kad nuo tuo skiriasi pasisalinimo laikotarpis mes negalvojam.

Nesakau, kad skiepytis nereikia. Tik spręsdamos apgalvokim ir sužinokim kuo daugiau - o ne tikėkim, kad "nieko blogo jie nepadarys"...

va cia tai pilnai palaukau, o tai mamos net nezino kokius skiepus adro savo vaikui... o tai uzveda temas "kazkoks skiepas 6 men? ar baisu?" ...tikrai baisu
Ateik
QUOTE(Ona Marija @ 2006 08 09, 13:39)
Sraigutė, o jus ketinate visai jokiom vakcinom neskiepyti? As buciau linkusi taip daryti, tik neisivaizduoju kaip atsisakyti. Kaip suprantu, turi duoti pasirasyti tevams sutikima arba ne, o kaip paskui mokykloje? Ar siais laikais mokykloje neskiepija?

Sūnus gavęs tik TBC skiepą ligoninėje. Sėkmingai lankė darželį, dabar jau antroje klasėje mokosi. Tiesiog pasirašėme jo kortelėje, kad nesutinkame skiepyti ir tiek žinių.
kristiukks
as patarciau pakiepyti,nes darzelyje labai daug serganciu vaiku buna.as nespeju savo sunuko gydyti,todel dabar pati galvoju apie papildomus skiepus.
Latelle
As irgi nenoriu savo vaiko skiepyti,gal kas zinot kokia literatura pasiskaityti apie skiepu salutinius poveikius,biciau labai dekinga
Rituska

Latelle , o kodel jus nenorit jei nieko neskaitet dar? wink.gif
Liorka
manishke neskiepyta ir nera problemu nei Lietuvoje, nei Vokietijoje. Cia tevu teise spresti ir del savo sprendimo jie negali buti niekur diskriminuojami.

nesu tikra del amerikos, bet kaip pastebejo ten irgi daug neskiepuku ir tikrai mazhai tikisi kad tai buti PRIVALOMAI reikalaujami ish imiggruojanchiu.
skiepai privalomi vykstantiems i visokias shalis, kur siauchia drugys ir panashios ligos - bet ne todel kad tave yleistu y ta shaly, o todel kad tu galetum ish jos ishvazhiuoti, nes jeigu kur nors yra paskelbta epidemija, tai kitos shalys neysileidzhia neskiepytu zhmoniu ish epidemines vietos be karantininio laikotarpio. bet manau su mazhu vaiku reiketu ypatingai vengti tokiu vietu, o butinu atveju tikrai skiepyti.
o shiaip mes irgi daug keliaujam, ir vadinamose "civilizuotose" europos shalyse manau nera ypatingos gresmes vienu ar kitu ligu atzhvilgiu.

praktikoje yra shimtai tukstanchiu ligu, jei nuo penkiu ish ju paskiepysi, nemanau kad uzhsitikrinsi laiminga ir sveika gyvenima, ypach turint galvoje kaip dazhnai pasitaiko komplikacijos nuo tokio ypatingai didelio chemijos farshiravimo ir nuo pat pirmu dienu.
Latelle
QUOTE(Rituska @ 2006 11 15, 10:17)
Latelle , o kodel jus nenorit jei nieko neskaitet dar? wink.gif
*

Todel,kad mano vaikas po antro skiepo labai blogai jautesi ilga laika,kaip pakeite vaika.Nekalbant apie tos pacios dienos ilga skausmiga rekima.
Laikiau vaika rankose ir pati zliumbiau,nes niekuo egalejau padeti....
Tada pasakiau sau;mano vaikui jis labiau kenkia nei padeda...kas labiau savo vaika zinos,jei ne mama?
Rituska
o kas geriau, matyt kaip vaikas miršta nuo stablyges? kaip jus zadat ji nuo visko apsaugot?
galit gal placiau papasakot kokios buvo neigiamos reakcijos? nes yra salutinis poveikis, kas skaitoma normalu, o yra komplikacijos, po kuriu yra perziurimas skiepu grafikas jusu vaikui...
yura jautriu vaiku, jus turbut vinas is ju, aisku po skiepo galima tik isivaizduot kaip jauciasi vaikas, nes papaskoti jsi negali, todel ir verkia, gali skaudeti, bet taip formuojasi imunitetas pries mirtina liga reikia adekvvaciai ivertintiti visus pliusus ir minusus.
pievutė
Mes del ligos praleidom MMR skiepa, si penktadieni eisim daryt KDS skiepo, ir taip jau 2 men. suvelinom.Tai MMR skiepu zadu skiepyt pries darzeli kokiu 3 -4 metu, kazin ar teisingai elgiuos?Juolab ,kad mazylis netoleruoja kiausiniu, tai galvoju ar nebus alergiskas baltymui. unsure.gif
Rituska
bus. nes MMR daroma kiasynio baltymo pagrindu. yra rusiska vakcina kuri yra daroma putpeliu kausinio baltymo pagrindu.
bevardė
Na nuo stabligės tikrai vaikas nemirs, nes net ir ta vakcina kuria skiepija kudikius (tiesa rimtai nesuvokiu kodėl stabligė įeina) nesudaro pilno imuniteto, ir po kiekvieno rimtesnio susižeidimo vaikas ar suaugęs yra kas kartą pakartojamai paskiepijamas stabligės vakcina.
Šiaip net vakcinų informaciniuose lapeliuose parašyta, kad jei vaikas po skiepo klykia tris valandas be perstojo, arba jam užkyla temperatūra iki 40 laipsnių ir ji sunkiai numušama ir dar kitų reakcijų, tokio vaiko kitą kartą skiepyti nebegalima.
dange
QUOTE(bevardė @ 2006 11 23, 11:53)
Na nuo stabligės tikrai vaikas nemirs, nes net ir ta vakcina kuria skiepija kudikius (tiesa rimtai nesuvokiu kodėl stabligė įeina) nesudaro pilno imuniteto, ir po kiekvieno rimtesnio susižeidimo vaikas ar suaugęs yra kas kartą pakartojamai paskiepijamas stabligės vakcina.

*

Mirštamumas nuo stabligės nuo 10 iki 50 procentų. Po rimtesnių sužeidimų revakcinuojama, jei nuo paskutinio vakcinos suleidimo praėjo daugiau nei 5 metai. Tačiau nevisuomet užsikrėtimas stabligės sporomis įvyksta rimtos traumos pasekoje, ir čia mano supratimu slypi didžiausias pavojus- ar tikrai kiekvienakart, kai vaikas nusibrozdina kelius ar įsiduria kokiu šakaliu skubate į traumatologinį vakcinuotis g.gif
bevardė
QUOTE(dange @ 2006 11 23, 22:06)
ar tikrai kiekvienakart, kai vaikas nusibrozdina kelius ar įsiduria kokiu šakaliu skubate į traumatologinį vakcinuotis  g.gif
*

Bet ar reikia tą stabligės komponentą kišti į vakciną 2, 4, 6 mėn vaikui ir dar kas du mėnesius?
Rituska
bevarde. imunitetui susiformuoti rekia laiko. Ir kaip jusu manymu geriau po biski vakcinuot ir nepakraut ornaznizmo ar geriau neskiepyt bet po rimetesnes traumos gaut visa doze?
jus matet kaip skyriasi dozes tiems kurie buvo skiepyti ir tiems kurie nebuvo? pasidomekit... wink.gif
Edelveis
na, aš tai linkusi nerizikuoti vaikų sveikata, o ypač gyvybe, tai ir skiepiju visus, t.y. visas kada priklauso. nėkart tik nuo gripo neskiepijau, nes esu girdėjusi daug prieštaringų nuomonių - viena jų, kad po to pats organizmas nustoja kovoti su liga - nepasiskiepijai - ir viskas verysad.gif .
Rituska
Edelveis, smile.gif nu cia patys zmones jau sugalvoja nes pats principas imunieto susidarymui po skeipo mazai kuo skyriasi nuo naturalaus. gaunant susilpnintas baterijas pasigamina antikuniai , mes gi negaunam antikuniu iskart is skiepo.
lauralin
As savo vaiko dar neskiepinau nei vienu skiepu ir neskiepysiu.Domejausi skiepais ir priejau isvados ar tu skiepytas ar ne,jei susirgsi,tai nebus jokios lengvesnes formos ir t.t.,o su skiepais tik imuniteta sugriauni.Turiu labai geru pavyzdziu is savo aplinkos.Draugu vaikai auga be skiepu,vienam 5metai kitam 3 ir dar ne karto nesirgo rimtai.Tik lengvu persalimu.Mano brolis paskiepino savo vaika 2metu ir po siai dienai dar pasekmes yra,nors praejo jau daugiau kaip trys metai.Skiepa sunkiai perkentejo ir po jo is itin ramaus vaiko pasidare hyperaktyvus,po keliu menesiu sutriko koordinacija,nevaiksciojo,nevalge,viska isvemdavo.Atsidure ligoninej(viskas vyko JAV).Du menesius nerado ligos.Paskui papuole pas profesoriu kuris atrado liga.Tas skiepas jam suarde imuniteta ir pradejo gamintis kazkokios lasteles kurios ji griove.Po siai dienai jam leidziami vaistai is donoro kraujo pagaminti,bet tas profesorius sako,kad pasveiks.Dabar jis gerai jauciais,bet dar kazkokia lastele yra kura reikia sunaikint.Sia liga visam pasauli serga apie 60zmoniu.Jei jis butu Lietuvoj,turbut jau seniai butu anam pasauly.Ir mano pusesere po skiepo liko nesveikom kojom.Per televizoriu taip pat rode pasekmes po skiepu.Cia kiekvieno tevo asmeninis reiklas,bet as savo sprendimu neabejoju ir nedvejoju.Kolkas mano vaikas auga sveikas,dar ne karto nesirgo,nors tikrai daznai lankosi vietose kur daug zmoniu.Aisku ne visiem skiepai kenkia,bet gal but velesniam amziui uzklumpancios ligos yra del imuniteta susilpninusiu skiepu? Kaip galima tik gimusiam kudikiui, po triju dienu, sukelt organizmui stresa?Jis dar plaukioja anam pasauly,o jam jau i organizma leidziama velniai zino kas?Ir kam?Jei susirgsi tuberkulize,tai ar tu skiepytas ar ne?Mano manymu skiepai yra pats didziausias biznis!
baibokiukas
Ziuriu, kad cia mamytes diskutuoja apie skiepu nauda ir zala, juk tam yra kita tema, cia iskeltas klausimas, ar bus problemu del darzelio?
As manau, kad negali buti, nes jei tevams suteikiama teise pasirinkti ar ne skiepus, tai kaip nepasirinkus skiepu gali uzdrausti darzeli?
uups
QUOTE(lauralin @ 2007 01 05, 00:36)
Tas skiepas jam suarde imuniteta ir pradejo gamintis kazkokios lasteles kurios ji griove.Po siai dienai jam leidziami vaistai is donoro kraujo pagaminti,bet tas profesorius sako,kad pasveiks.Dabar jis gerai jauciais,bet dar kazkokia lastele yra kura reikia sunaikint.Sia liga visam pasauli serga apie 60zmoniu
*

gal zinai tikslu ligos pavadinima? butu labai idomu suzinot ax.gif
lauralin
QUOTE(uups @ 2007 01 08, 11:10)
gal zinai tikslu ligos pavadinima? butu labai idomu suzinot  ax.gif
*

OMS ( OPSOCLONUS - MYOCLONUS SYNDROME )
uups
aciu, buvo be galo idomu pasiskaityti apie sia liga 4u.gif dazhnesne nei tu sakei ir tikrai labai baisi unsure.gif
jie nerekomenduoja skiepyt sia liga susirgusiu vaikuciu broliu/seseru...manau, labai gerai darai, kad neskiepiji savishkes,- siaip ar taip ji turi labai nemazai bendru genu su savo pusbroliu unsure.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.