Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Skiepų atsisakymas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Skiepai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
KreKre
QUOTE(omega @ 2006 04 23, 18:51)
as savo vaiko neskiepijau visai nuo jokiu ligu isskyrus tuberkuloze. jam jau 7 metai, siais metais eis i mokykla, lanko darzeli jau seniai ir jokiu problemu nebuvo. tik gydytoja kartais paklausia ar nepersigalvojau, kasmet turiu atsisakyma rasyti, kartais bando prispirti, i kampa įsprausti, bet aš nepasiduodu. kita vertus, ir ją suprantu - jiems gi planas  doh.gif
*

QUOTE(Emilė @ 2006 11 14, 12:02)
Sūnus gavęs tik TBC skiepą ligoninėje. Sėkmingai lankė darželį, dabar jau antroje klasėje mokosi. Tiesiog pasirašėme jo kortelėje, kad nesutinkame skiepyti ir tiek žinių.
*

Nesuprantu, kam tada nuo Tbc skiepyti? Juk tai net ne baisiausia liga, ir mirtis ne tokia dazna nuo jos, na gal be plauciu likti gresme yra, bet ... cool.gif
laiminguole
Kre, kre TBC skiepa vaikiukai 2 paros po gimimo, ligonineje. Ir dazniausiai net mamai nezinant. Issinesa leliuka apziurai.Tik po proceduros pasakoma, kad buvo vakcinuota nuo to ir to. verysad.gif Bent man taip buvo. g.gif
Merlote
Man irgi labai idomu ar Lietuvoje bus problemu su priemimu i darzeli, jeigu neskiepysiu vaiko visai arba nuo tam tikru ligu tik paskiepysiu. Mano mama su sunum gyvena JAV, sake, kad skiepai kaip ir neprivalomi, taciau i darzelius ir mokyklas nepriima - vaika juk gali lavinti ir priziureti namuose, mokslas mokyklose taip pat nera privalomas. tavo teise rinktis. nori leisti i sias istaigas - skiepyk. Galbut mano mama ne visai tiksliai informuota, galbut skirtingose valstijose skirtingai daroma, bet tokius dalykus girdejau. Mokykloj mano broli nuo vejaraupiu paskiepijo mano mamai net nezinant.
Visai nenustebciau kad ir Lietuvoj pasakytu jog nenorite skiepytis - auginkite vaika namuose.
gal kas realiai susidurete??
uups
QUOTE(Merlote @ 2007 02 04, 13:42)
Man irgi labai idomu ar Lietuvoje bus problemu su priemimu i darzeli, jeigu neskiepysiu vaiko visai arba nuo tam tikru ligu tik paskiepysiu. Mano mama su sunum gyvena JAV, sake, kad skiepai kaip ir neprivalomi, taciau i darzelius ir mokyklas nepriima - vaika juk gali lavinti ir priziureti namuose, mokslas mokyklose taip pat nera privalomas. tavo teise rinktis. nori leisti i sias istaigas - skiepyk.  Galbut mano mama ne visai tiksliai informuota, galbut skirtingose valstijose skirtingai daroma, bet tokius dalykus girdejau. Mokykloj mano broli nuo vejaraupiu paskiepijo mano mamai net nezinant.
Visai nenustebciau kad ir Lietuvoj pasakytu jog nenorite skiepytis - auginkite vaika namuose.
gal kas realiai susidurete??
*

perskaityk visa tema ir suzinosi, kad niekam iki siol problemu nebuvo.
Amerikoj tp nera, nepriklausomai nuo valstijos.Gal vienoj-kitoj lavinimo istaigoj reikalauja skiepu paso (del draudimu), bet yra mase, kuriose nereikalaujama. Amerikoj,kaip ir kitur pasaulyj gausybe neskiepytu vaiku,ir nieko...ishgyvena, ir mokslus baigia tongue.gif
Bretane
Sveikos,
o kokia jūsų nuomonė apie geriamuosius skiepus, pvz.: Rybomunil g.gif
uups
QUOTE(Bretane @ 2007 05 15, 11:19)
Sveikos,
o kokia jūsų nuomonė apie geriamuosius skiepus, pvz.: Rybomunil  g.gif
*

Riboimunyl nera skiepai, greiciau imuniteto moduliatorius.
O nuomone tai kaip ir apie bet kokius medicininius preparatus/maisto papildus,- jei nebutina,- reiskia, nereikia.
Siaip preparatas sudarytas ir ivairiu bakteriju ribosomu ir proteoglikanu (lasteliu sieneles dariniu). Mane neramintu mintis, kad US jo kazkodel neregistruoja ir juo negydo g.gif
Bretane
O šita mintis ir mane neramintų unsure.gif Įdomu būtų rast daugiau informacijos apie jį ax.gif
Rituska
mes germe rybomunila, tai vadinama geriamoji vakcina, kuri yra egektyvi kol ji varotji... nustojus vartoti - sirgsi. mes puse metu gerem - nesirgom nei karta...o dabar vel,. manau nereikia tu visokiu moduliatoriu, susitrakys patys
uups
QUOTE(Bretane @ 2007 05 15, 12:19)
O šita mintis ir mane neramintų  unsure.gif Įdomu būtų rast daugiau informacijos apie jį  ax.gif
*

kazkur buvau radus (bet seniai) veikimo mechanizma su schemomis...atsimenu, labai aishkios buvo...bet dabar nerandu skubedama g.gif reiketu apie pashalinius poveikius paskaityt g.gif
Bretane
QUOTE(Rituska @ 2007 05 15, 14:39)
mes germe rybomunila, tai vadinama geriamoji vakcina, kuri yra egektyvi kol ji varotji... nustojus vartoti - sirgsi. mes puse metu gerem - nesirgom nei karta...o dabar vel,. manau nereikia tu visokiu moduliatoriu, susitrakys patys
*

Gal tada tikrai geriau kaip sakoma "išaugt" tas ligeles g.gif

Upss, jei atrasi, mestelk nuoroda mirksiukas.gif
Demokratija
Sweikos. Kai gims antras mazylis tikrai nesiruosiu skiepyti nuo visu ligu koks yra sudarytas sarasas. Gal papasakotumet, kurie skiepai turetu buti reikalingi, o kuriu vertetu atsisakyti.
uups
QUOTE(Demokratija @ 2007 05 16, 11:05)
Sweikos. Kai gims antras mazylis tikrai nesiruosiu skiepyti nuo visu ligu koks yra sudarytas sarasas. Gal papasakotumet, kurie skiepai turetu buti reikalingi, o kuriu vertetu atsisakyti.
*

nueik i skiepu kabineta, ten tau papasakos mirksiukas.gif
o jei rimciau,- nieko nera kvailiau,kaip paskaityt koki posta forume ir skiepyt taip, kaip jame rasoma. Turi pati ne is vieno shaltinio susirinkt info ir pasidaryt sprendima (kartu su vaiko tevu).
O savo nuomones rasancios sioj temoj yra isdeste ne viena ir ne du kartus. Tereik paskaityt sita tema ir "neskiepytus vaikus" 4u.gif Sekmes domintis
allegro
Jei vaiko neskiepiji,tai ir negalvok,kad bus problemų dėl darželio ar mokyklos.Tikrai nieko nebus. Mes tai praėjom ir žinom,viskas kaip sviestu patepta, tik tiek, kad vaiko nebado ir neleidžia į jo organizmą tos neaiškios chemijos.
callmyname
Sveiki smile.gif

Turiu klausyma dėl skiepų atsisakymo. Kaip tą paruošti?
Mes tik neseniai atvažiavome iš Latvijos. Tenai aš rašiau atsisakyma, nuorodant Ministru kabineto Nuostatus, kur aprašyta tokia tėvų teisė.
Gal kas žino, kur aprašyta skiepų atsisakymo tvarka Lietuvoje? Mes lankisime Vilniaus vaikų darželį, norėčiau, kad visi dokumentai butų gerai paruošti.

Iš anksto dėkoju. smile.gif
naitas
QUOTE(uups @ 2007 05 16, 15:48)
nueik i skiepu kabineta, ten tau papasakos mirksiukas.gif
*

Deja, būtent poliklinikos skiepų kabinete ir gaunu mažiausiai informacijos. Dirba bobos nuo krokosmečio, kurioms aktualu tik kad greitai ir pasirašyt, jog tėvas ar motina "supažindinta".
Daugiausia informacijos ką esu gavus tame kabinete, tai "nusipirkti žvakutę, bo gali užkilti tempa".
Kai paklausi, kodėl berniukus skiepija nuo raudonukės, nors jiems tai visai nepavojinga, susiparina. O kodėl mergaites skiepija nuo kiaulytės, nors tik berniukams ji gali būti pavojinga?
Atsakymas vienas - nepatinka, nenori, neskiepink. O INFORMACIJOS - negausi. Nes jos paprasčiausiai NĖRA.

Ar skaičiavo kas kiek Lietuvoj yra vaikų autistų, kurių tėvai teigia, jog vaikai pablogėjo būtent po MMR skiepo?? Nėra tokių tyrimų.
Nes jie labai nepatogūs milijardus gaunančioms vaistų firmoms.
Kauno Klinikose tiek pediatriniam skyriuj, tiek neurologijos, visada yra po vieną palatą užkištą tokiais vaikais, su komplikacijomis po skiepų.
Green.apple
Sveikos neskiepytų vaikučių mamytės!
Bręsta mintys apie darželį... Tik kuo arčiau tas laikas, tuo daugiau apima nerimas dėl galimų kliūčių unsure.gif ... Prisipažįstu- prisiskaičiau rusiškam saite, kaip manipulioja neskiepytų vaikų tėvais, kaip nenoriai jų vaikus priima į darželius... tai ir pradėjau panikuot- kokia gi situacija šiuo klausimu pas mus Lietuvoje? O gal be reikalo čia nerimauju? blush2.gif
Prašau, pasidalinkite savo patirtim, kaip jūsų vaikiukai- neskiepukai pradėjo lankyti darželius? Ar neturėjote problemų dėl to, kad jūsų vaikas neskiepytas? g.gif Kaip reagavo jūsų pediatrė, kai jai pranešėt apie norą lankyti darželį, ir darželio vedėja, kai sužinojo, jog kolektive atsiras neskiepukas?? o gal net kam teko spręsti priėmimą ar galimybę lankyti darželį juridinių būdu? g.gif
delfinas
Pasiskaityk jau esančią temą smile.gif.
Green.apple
QUOTE(delfinas @ 2008 11 17, 06:11)
Pasiskaityk jau esančią temą smile.gif.
*

Aš tą temą parskaičiau, bet nieko naudingo neradau, atsakymai jau seni ir tėmos pabaiga visai nuvažiavo nuo ėsmės. doh.gif
tai gi, aš vis dar tikiuosi sulaukti atsakymus į savo klauimus mirksiukas.gif , o ne klausima- kodėl gi jūs nutarėt neskiepyti vaiką? doh.gif
vilnele
Mes lankom darzeli, nebuvo jokiu problemu: 4u.gif
delfinas
QUOTE(Green.apple @ 2008 11 17, 02:19)
Aš tą temą parskaičiau, bet nieko naudingo neradau, atsakymai jau seni ir tėmos pabaiga visai nuvažiavo nuo ėsmės.  doh.gif
tai gi, aš vis dar tikiuosi sulaukti atsakymus į savo klauimus mirksiukas.gif , o ne klausima- kodėl gi jūs nutarėt neskiepyti vaiką?  doh.gif

Tai kad toj temoj buvo atsakymai (ir ne vienas) mamų, kurių vaikai neskiepyti. Be problemų lanko/lankė darželius ir mokyklas. O klausimo, kodėl neskiepiji savo vaiko, sulauksi (ir ypatingai dažnai), jeigu per daug į tai kreipsi dėmesį tongue.gif.
Green.apple
QUOTE(delfinas @ 2008 11 17, 19:00)
Tai kad toj temoj buvo atsakymai (ir ne vienas) mamų, kurių vaikai neskiepyti. Be problemų lanko/lankė darželius ir mokyklas. O klausimo, kodėl neskiepiji savo vaiko, sulauksi (ir ypatingai dažnai), jeigu per daug į tai kreipsi dėmesį tongue.gif.
*

na jo...tu teisi... dar karta viską perskaičiau blush2.gif
o ką tu atsakai į šį klausimą?- kodėl neskiepiji savo vaiko? mirksiukas.gif
delfinas
QUOTE(Green.apple @ 2008 11 17, 15:53)
o ką tu atsakai į šį klausimą?- kodėl neskiepiji savo vaiko?  mirksiukas.gif

Manęs mažai kas klausia smile.gif. Nesinešioju plakato "Mano vaikas neskiepytas", todėl mažai kas žino smile.gif. Be to, jis jau vyresnis - su amžium aplinkiniai nustoja tokius klausimus uždavinėt smile.gif.
TOCAMI
mastyk logiškai. skiepai Lietuvoje neprivalomi. todėl ir einančių į darželį negali reikalauti pasiskiepyti.
delfinas
QUOTE(TOCAMI @ 2008 11 20, 04:32)
mastyk logiškai. skiepai Lietuvoje neprivalomi. todėl ir einančių į darželį negali reikalauti pasiskiepyti.

Būtų įdomu paklausinėti tėvų - šiaip sau - apie tai. Kažkaip įtariu, kad nemaža dalis mano, jog anie privalomi smile.gif.
Green.apple
QUOTE(TOCAMI @ 2008 11 20, 14:32)

QUOTE(delfinas @ 2008 11 20, 21:26)
Būtų įdomu paklausinėti tėvų - šiaip sau - apie tai. Kažkaip įtariu, kad nemaža dalis mano, jog anie privalomi smile.gif.

drinks_cheers.gif o mano sesers vaikus darželio med.sesutė norėjo išmest iš darželio, nes jie nepaskiepyti ir kelia grėsmę jos vaikui, kartu su jais lankantį vieną grupę cool.gif (tik veiksmas vyksta Russijoj, bet manau ir pas mus irgi tokia situacija gali but)
dange
QUOTE(Green.apple @ 2008 11 20, 22:28)
drinks_cheers.gif o mano sesers vaikus darželio med.sesutė norėjo išmest iš darželio, nes jie nepaskiepyti ir kelia grėsmę jos vaikui, kartu su jais lankantį vieną grupę  cool.gif (tik veiksmas vyksta Russijoj, bet manau ir pas mus irgi tokia situacija gali but)
*

Nesupratau blink.gif Kokią grėsmę neskiepytas jūsų sesers vaikas gali sukelti paskiepytam minėtos darželio sesutės vaikui? Juk jei jūsų sesers vaikas susirgtų infekcine liga, nuo kurios vakcinuojama, paskiepytas seselės vaikas turėtų ja nesirgti, esant normaliam imuniniam atsakui g.gif Ar ir tas vaikutis neskiepytas mirksiukas.gif
Green.apple
QUOTE(dange @ 2008 11 21, 09:19)
Nesupratau  blink.gif Kokią grėsmę neskiepytas jūsų sesers vaikas gali sukelti paskiepytam minėtos darželio sesutės vaikui? Juk jei jūsų sesers vaikas susirgtų infekcine liga, nuo kurios vakcinuojama, paskiepytas seselės vaikas turėtų ja nesirgti, esant normaliam imuniniam atsakui  g.gif Ar ir tas vaikutis neskiepytas  mirksiukas.gif
*

ten visa dilema dėl Mantu. Rusijoj dar iki šiol kiekvienais metais daroma Mantu reakciją. Mano sesė savo vaikams neleidžia daryt. O kai jų grupėje vienas berniukas susirgo tuberkulioze, tai tada tą med.sesutė ir pakėlė šumą. ir berniukas, kuris susirgo tuberkulioze ir sesutės vaikas- skiepyti ir kiekvienais metais jiems buvo daryti Mantu. cool.gif
dange
QUOTE(Green.apple @ 2008 11 21, 15:39)
ten visa dilema dėl Mantu. Rusijoj dar iki šiol kiekvienais metais daroma Mantu reakciją. Mano sesė savo vaikams neleidžia daryt. O kai jų grupėje vienas berniukas susirgo tuberkulioze, tai tada tą med.sesutė ir pakėlė šumą. ir berniukas, kuris susirgo tuberkulioze ir sesutės vaikas- skiepyti ir kiekvienais metais jiems buvo daryti Mantu.  cool.gif
*

Dabar aiškiau.O dėl kokių priežasčių jūsų sesuo atsisako atlikti Mantu reakciją(juk su vakcinavimu nuo TBC ji neturi nieko bendro) g.gif
Ateik
QUOTE(TOCAMI @ 2008 11 20, 14:32)
*

Ir nereikalauja. biggrin.gif Laisvė rinktis, tskant. tongue.gif
Green.apple
QUOTE(dange @ 2008 11 21, 16:44)
Dabar aiškiau.O dėl kokių priežasčių jūsų sesuo atsisako atlikti Mantu reakciją(juk su vakcinavimu nuo TBC ji neturi nieko bendro)  g.gif
*

todėl kad
Проба Манту (туберкулиновая проба) вполне может занять первое место в списке наиболее бессмысленных и опасных по своим непредсказуемым результатам исследований. Во-первых, в состав раствора для этой пробы входит фенол - известный протоплазматический яд, о котором я вкратце уже говорил {см. главу "Токсические составляющие вакцин"). Исследования последствий ежегодного применения фенола у детей никогда не проводились. Кроме фенола, в составе раствора имеется стабилизатор - моноолеат полиоксиэтиленсорбита, он же Твин-80. О нем известно, что он обладает выраженной эстрогенной активностью. Проба Манту предназначена для определения инфицированности микобактериями. Однако у большинства эта инфицированность имеется после прививки БЦЖ, то есть почти что с рождения, или же она приобретается позднее, после контакта с окружающими нас микобактериями. На величину папулы, образующейся после проведенной пробы, по размеру которой гадают об инфицированности, влияет огромное количество не поддающихся учету факторов. Более того - ревакцинации БЦЖ делают пробу практически невозможной для однозначной интерпретации. Сами фтизиатры пишут, что проба Манту в самом лучшем случае малоинформативна: "...Большинство сомнительных и положительных реакций на туберкулин в школьном возрасте обусловлено поствакцинальной аллергией; в этих условиях невозможно судить об уровне инфицированности декретированных контингентов... Многократные ревакцинации БЦЖ затрудняют или делают невозможным установление первичного инфицирования туберкулезом из-за поствакцинальной аллергии перед заражением... Ошибки при определении этиологии чувствительности к туберкулину приводят к тому, что 44% детей и подростков необоснованно состоят на учете в противотуберкулезных диспансерах и получают химиопрофи-лактику". Традиционная "туберкулезная настороженность" приведет к тому, что совершенно здорового ребенка, размер папулы которого не понравится школьному врачу, отправят в туберкулезный диспансер, где его подвергнут облучению и, возможно, начнут "профилактическое лечение" препаратами с большим количеством побочных эффектов, превращая в хронически больного. Имеются наблюдения, что проба Манту может приводить к такой болезни крови, как идиопатическая тромбоцитопеническая пурпура.

o kad vaikas susirgo, galima suprast ir pagal kitus požymius:
Туберкулезная интоксикация характеризуется активностью туберкулезной инфекции и сопровождается ухудшением общего состояния ребенка (подростка): периодическим повышением температуры тела до субфебрильных цифр, ухудшением аппетита, появлением нейро-вегетативных расстройств (повышенной нервной возбудимостью или ее угнетением, головной боли, тахикардии), наклонностью к интеркуррентным заболеваниям. При осмотре ребенка может определяться небольшое увеличение групп периферических лимфатических узлов (микрополиадения) с явлениями периаденита; незначительное увеличение печени, реже селезенки, остановка физиологической прибавки или дефицит массы тела. У больных с туберкулезной интоксикацией в периферической крови определяется нерезко выраженное ускорение СОЭ, сдвиг нейтрофилов влево, эозинофилия, лимфопения. Измененяется иммунный статус (снижение числа Т-лимфоцитов и их функциональной активности).
Jei jos vaikas visiškai sveikas, visi tyrimai geri, ji nemato prasmės be reikalo kištis į jo organizmą 4u.gif
delfinas
QUOTE(dange @ 2008 11 20, 23:19)
Nesupratau  blink.gif Kokią grėsmę neskiepytas jūsų sesers vaikas gali sukelti paskiepytam minėtos darželio sesutės vaikui? Juk jei jūsų sesers vaikas susirgtų infekcine liga, nuo kurios vakcinuojama, paskiepytas seselės vaikas turėtų ja nesirgti, esant normaliam imuniniam atsakui  g.gif

Taigi, kad mažai protinguolių taip galvoja... Žymiai didesnė dalis galvoja taip, kaip Green.apple parašė. Tokia yra realybė.
ma
QUOTE(delfinas @ 2008 11 20, 21:26)
*

na nemanom, kad privalomi, bet jaučiam pareigą apsaugoti vaiką nuo baisių ligų 4u.gif
Green.apple
Ir vėl nuvažiavom nuo temos cool.gif rolleyes.gif
Lašelis Liūdnas
QUOTE(callmyname @ 2008 04 28, 22:28)
Sveiki  smile.gif

Turiu klausyma dėl skiepų atsisakymo. Kaip tą paruošti?
Mes tik neseniai atvažiavome iš Latvijos. Tenai aš rašiau atsisakyma, nuorodant Ministru kabineto Nuostatus, kur aprašyta tokia tėvų teisė.
Gal kas žino, kur aprašyta skiepų atsisakymo tvarka Lietuvoje? Mes lankisime Vilniaus vaikų darželį, norėčiau, kad visi dokumentai butų gerai paruošti.

Iš anksto dėkoju.  smile.gif
*

Nors ir senas postas, bet atsakysiu, gal kam bus į naudą smile.gif

Skiepų nereikia atsisakyt, nes jie nėra privalomi. Kaip tik, kai nori skiepyt, turi pasirašyt sutikimą, jog tavo vaikas bus skiepyjamas. Tad jei tokio nepasirašai - niekas neturi teisės tavo vaiko skiepyt.
callmyname
QUOTE(Ninna_Ricci @ 2008 12 03, 16:43)
Nors ir senas postas, bet atsakysiu, gal kam bus į naudą smile.gif

Skiepų nereikia atsisakyt, nes jie nėra privalomi. Kaip tik, kai nori skiepyt, turi pasirašyt sutikimą, jog tavo vaikas bus skiepyjamas. Tad jei tokio nepasirašai - niekas neturi teisės tavo vaiko skiepyt.
*

Aciu!!! 4u.gif Dar aktualu! mirksiukas.gif
gobsiukas
as nenoreciau kad sumano vaikais kartu eitu neskiepiti vaikai i grupe schmoll.gif nenoreciau kazkieno uzgaida mano vaikas nukentetu kokia baisia liga uij unsure.gif
dange
QUOTE(gobsiukas @ 2009 01 20, 10:20)
as nenoreciau kad sumano vaikais kartu eitu neskiepiti vaikai i grupe  schmoll.gif  nenoreciau kazkieno uzgaida mano vaikas nukentetu kokia baisia liga uij unsure.gif
*

Ar jūsų vaikas skiepytas g.gif
bimkutele
QUOTE(gobsiukas @ 2009 01 20, 12:20)
as nenoreciau kad sumano vaikais kartu eitu neskiepiti vaikai i grupe  schmoll.gif  nenoreciau kazkieno uzgaida mano vaikas nukentetu kokia baisia liga uij unsure.gif
*

blink.gif gerai,kad jūsų vaikai nenukentėjo nuo skiepų,jei mano nukentėjo,pagal jus aš ir toliau turiu skiepyti ir rizikuoti savo vaiko sveikata,nes kažkas bijo neskiepytų vaikų doh.gif aš taip pat bijau,gal jūsų vaikas paskiepytas užkrės mano vaiką doh.gif
AlfaBeta
QUOTE(gobsiukas @ 2009 01 20, 12:20)
*

Gobsiuk, jei laikytumes logikos, kad tavo vaikas skiepytas ir tu tiki skiepu apsaugine galia, tai tomis ligomis neskiepytas neturetu uzkresti tavo vaiko. Kita vertus tavo vaikai gali sirgti kitomis ligomis ir uzkresti neskiepytus, bei atvirksciai. O ar skiepytas nenesioja ir neplatina uzkrato, irgi klausimelis...
gobsiukas
QUOTE(AlfaBeta @ 2009 01 20, 14:46)
Gobsiuk, jei laikytumes logikos, kad tavo vaikas skiepytas ir tu tiki skiepu apsaugine galia, tai tomis ligomis neskiepytas neturetu uzkresti tavo vaiko. Kita vertus tavo vaikai gali sirgti kitomis ligomis ir uzkresti neskiepytus, bei atvirksciai. O ar skiepytas nenesioja ir neplatina uzkrato, irgi klausimelis...
*

zinoma sutinku kad skiepai neka padeda bet pvz cia man paciai taip buvo mokykloj paskiepyjo kiaulyte o po menesio sugebejau susirgti ir dar 4 zmones uzkresti as nenoriu propaguoti kad skiepai reikalingi cia jau kiekvieno nuomone todel kokia ji bebutu manau reika gerbti 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(bimkutele @ 2009 01 20, 13:01)
blink.gif gerai,kad jūsų vaikai nenukentėjo nuo skiepų,jei mano nukentėjo,pagal jus aš ir toliau turiu skiepyti ir rizikuoti savo vaiko sveikata,nes kažkas bijo neskiepytų vaikų doh.gif aš taip pat bijau,gal jūsų vaikas paskiepytas užkrės mano vaiką doh.gif
*

tik nereikia pyktis mirksiukas.gif
delfinas
QUOTE(gobsiukas @ 2009 01 20, 01:20)

Ale gi ir užgaidos, nu nail.gif. Jeigu Tavo vaikas paskiepytas, taigi apsaugotas yr nuo tų ligų, nuo kurių leidai skiepyti. Tai ko čia pergyventi dėl neskiepytų? Juk ant jų visos tos bjaurastys nuo dangaus kris bigsmile.gif.

QUOTE(gobsiukas @ 2009 01 20, 04:59)
man paciai taip buvo mokykloj paskiepyjo kiaulyte o po menesio sugebejau susirgti ir dar 4 zmones uzkresti

Ir tie visi 4 žmonės, ko gero, suvakcinuoti buvo? Tai kam tada vakcinuoti?
Natuke
Šiaip be skiepų tikrai galima eiti į darželį, bet poliklinikos gydytoja, jeigu labai nerimauja, kad neskiepijat vaiko, gali darželiu manipulioti. Mums taip buvo - 3 kartą per visą laiką darėm dukrytei pažymą į darželį - nes kelemės į kitą miestą ir negalėjom nuvažiuoti į jos seną darželį dokumentų. Gydytoja prikibo, kad ji neturi paskutinio skiepo (kai jai buvo pusantrų metų, mes buvome JAV ir nepaskiepijom). Žodžiu, daėjo iki to, kad ji atsisakė išrašyt pažymą, kol nepaskiepysim vaiko. Nors kitas - trimetis tik pradėjo skiepytis (mes planavom skiepus atidėti) ir jis gavo pažymą be problemų.
AlfaBeta
QUOTE(Natuke @ 2009 01 23, 01:12)
Šiaip be skiepų tikrai galima eiti į darželį, bet poliklinikos gydytoja, jeigu labai nerimauja, kad neskiepijat vaiko, gali darželiu manipulioti. Mums taip buvo - 3 kartą per visą laiką darėm dukrytei pažymą į darželį - nes kelemės į kitą miestą ir negalėjom nuvažiuoti į jos seną darželį dokumentų. Gydytoja prikibo, kad ji neturi paskutinio skiepo (kai jai buvo pusantrų metų, mes buvome JAV ir nepaskiepijom).  Žodžiu, daėjo iki to, kad ji atsisakė išrašyt pažymą, kol nepaskiepysim vaiko. Nors kitas - trimetis tik pradėjo skiepytis (mes planavom skiepus atidėti) ir jis gavo pažymą be problemų.
*

Natuke, ar skiepijai MMR - kiaulytes, raudonukes, tymu - skiepu? Ji turejote gauti mazdaug budami 1 m. 4 men. Kaip supratau is sioje temoje pasakytu zodziu, tetruko paskutinio skiepo, revakcincijos.Temoje apie nukentejusiuosius klausiau, nuo ko skiepijai, nes teparasei, jog beveik neskiepijai
Natuke
QUOTE(AlfaBeta @ 2009 01 23, 00:30)
Natuke, ar skiepijai MMR - kiaulytes, raudonukes, tymu - skiepu? Ji turejote gauti mazdaug budami 1 m. 4 men. Kaip supratau is sioje temoje pasakytu zodziu, tetruko paskutinio skiepo, revakcincijos.Temoje apie nukentejusiuosius klausiau, nuo ko skiepijai, nes teparasei, jog beveik neskiepijai
*

parasysiu az 4u.gif
Aquarelle*
Nesuprantu.., jei skiepai neprivalomi ir mes turim teisę jų atsisakyti, tai kodėl tada nebeturim teisės lankyti darželio?
Gal reikia turėt leidimą įeit ir į parduotuvę , tipo skiepytas ar ne, ar į smėlio dėžę namo kieme pažaist.
Su tai darželiais kažkokia nesąmonė.
Va vyrenės dukros ir nebaigti skiepai, gydytoja išrašė mokyklinį pažymėjimą.
Nors irgi garas ėjo..
bimkutele
QUOTE(chivaja @ 2009 01 23, 13:01)
Nesuprantu.., jei skiepai neprivalomi ir mes turim teisę jų atsisakyti, tai kodėl tada nebeturim teisės lankyti darželio?
Gal reikia turėt leidimą įeit ir į parduotuvę , tipo skiepytas ar ne, ar į smėlio dėžę namo kieme pažaist.
Su tai darželiais kažkokia nesąmonė.
Va vyrenės dukros ir nebaigti skiepai, gydytoja išrašė mokyklinį pažymėjimą.
Nors irgi garas ėjo..
*

aš klausiau gydytojos ar nekils rūpesčių dėl darželio,sakė tikrai nekils schmoll.gif
dange
QUOTE(chivaja @ 2009 01 23, 11:01)
*

Turit teisę mirksiukas.gif Kiek žinau, nėra jokių teisės aktų, kurie ribotų nevakcinuotų vaikų priėmimą į ikimokyklinio ugdymo įstaigas.
Aquarelle*
QUOTE(dange @ 2009 01 23, 12:37)
Turit teisę  mirksiukas.gif Kiek žinau, nėra jokių teisės aktų, kurie ribotų nevakcinuotų vaikų priėmimą į ikimokyklinio ugdymo įstaigas.
*

Valio thumbup.gif thumbup.gif
spukike
nežinau, kokio aš tamsumo žmogus, bet tik dabar išgirdau kitą nuomonę nei REIKIA verysad.gif skiepijau savo dukriuką visais įmanomais iki 6mėn. dabar bus kitaip. įdedu dar nuoradą neblogą, gal kas paskaitinėt norės. http://homosanitus.lt/lt/homo_sanitus/turi..._skiepai_veikia
AlfaBeta
QUOTE(callmyname @ 2008 12 04, 10:35)
Aciu!!!  4u.gif Dar aktualu!  mirksiukas.gif
*

Nors ir neatitiks temos, bet pakomentuosiu postą dėl prievolės pasirašyti atsisakymą skiepyti vaiką nebuvimo. Praktika rodo ką kita. Man teko pasirašyti pagimdžius antrą vaiką, kad atsisakau skiepų dar ligoninėje, o vėliau ir poliklinikoje.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.