Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nėštumo savaitės
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Vaisiaus vystymasis
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
mamyte21
Sveikos mamytes,
jeigu as nezinau tikslios paskutiniu menesiniu datos, o pagal daktrus man dabar 21 savaites, tai kaip gi tiksliai suzinoti kuria diena pastojau??Man siaubingai idomu kur mes vaikeli pradejom verysad.gif , pagal skaiciavimus niestumas pradetas skaiciuoti rugsejo 28d, bet ar sia diena ir turejo buti lytinis aktas??
rolana
Ojej, jeigu nežinai tikslios mėnesinių datos, tai pastojimo datos turbūt nelabai nustatysi. Manau, kad pastojimo tikslią datą žino tos, kurios seka ir žino, kada įvyksta ovuliacija, yra labai reguliarus mėnesinių ciklas. Kitos sako, kad jau kitą dieną po santykių pajaučia, kad pastojo, nors tokiais paistalais nelabai tikiu.
Ai nu ir kam tau tiksli data? Džiaukis savo augančiu mažyliu ir lauk jo. smile.gif
Dobšiukas
biggrin.gif Tikslią pastojimo datą žino tik Ponas Dievas biggrin.gif O maždaug tai pati gali pasiskaičiuot, o apvaisinimas gali įvykti ir praėjus keliom dienom rolleyes.gif Be to, naujausi tyrimai rodo, kad subręsti ir ovuliuoti gali kelios kiaušialąstės per vieną ciklą, taip kad.... mirksiukas.gif Sugalvok pati kokią romntišką vietą ir galvok, kad tai buvo tiesa 4u.gif Sėkmės nestuke.gif
dalaila
biggrin.gif ir as manau, kad pastojau 28 rugsejo smile.gif, dar ta diena po visko kojas iskeliau auksciausiai, tai viskas ir subego, matyt smile.gif))
Mums 23 savaite eina, atitinka pagal pilva ir pagal echoskopija.
mamyte21
ar labai jau pilvukas tavo didelis, dalaila??????
Isila
o as manau, kad pastojimo data galima tik nuspeti.. mano vaisingos dienos buvo 2-5 vasario, tai kazkuria is ju ir uzkibo.
net keista... atrodo, kad tik pora sav praejo - o as jau zinau, kad gandrai aplanke. bet kol testo nepasidariau, nebuciau galvos guldzius, kad jau nescia. nejauciau, kada pastojimai, taigi netikiu pasakomis, akd kitos jauciau. kazkaip laaabai neitiketina, kad taip buna. bet ka gali zinoti... blink.gif g.gif
Lali
As irgi nepamenu savo paskutines menesiniu dienos, tad kada tiksliai pagaminom mazyte, nezinau... Bet as nusprendziau, kad tai buvo Nidoje smile.gif Taip labai romantiska ir grazu... (Juolab, kad vaikeli visa menesi per atostogas "gaminom" ir Nidoje, ir Zarasuose, ir Kaune, ir Vilniuje) biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif thumbup.gif
mazhulia
Man irgi skirtingai apskaiciuoja gimdymo data. Butu neblogai paskaiciuoti pastojimo diena, gal tiksliau eitu apskaiciuoti...
Kalendoriai internete rodo, kad gimdysiu 4 spalio, ultragarsas parode 12 spalio..Nors ne tokia ir didele paklaida smile.gif
Skaiciau straipsni, kad cia amerikoje, amerikones su gydytoju pasirenka gimdymo diena, laika ir laukia tos akimirkos. Zinoma, daro cezario pjuvi.. Bet negi tai normalu? Tai straipsnyje ir parodyta tipo 10 val. pietus su mama, o jau 3 val dienos gimdymas smile.gif idomiai g.gif

lialius
user posted image
Lali
QUOTE(mazhulia @ 2005 03 14, 01:48)

Skaiciau straipsni, kad cia amerikoje, amerikones su gydytoju pasirenka gimdymo diena, laika ir laukia tos akimirkos. Zinoma, daro cezario pjuvi.. Bet negi tai normalu? Tai straipsnyje ir parodyta tipo 10 val. pietus su mama, o jau 3 val dienos gimdymas smile.gif idomiai  g.gif

lialius
user posted image

*

Man ne kaip tai skamba... unsure.gif
saule111
paprastai, kai ziuri per "televizoriu" i vaikuti, tai daugmaz tiksliai pasako, koks amzius, pvz, 25 sav. ir 4 dienos. Tai tada ir galit skaiciuotis. Man tai sutapo thumbup.gif
Pitija
Tikrai, tirdama echoskopu gydytoja gali bemaž tiksliai nustatyti vaikelio "amžių" (aišku, jei nėštumas normalus ir tolygiai priaugama svorio).
Aš pvz. žinau net tikslią datą, kuomet tėveliui pasisekė "įmušti įvartį" smile.gif Ir tai jokie ne paistalai, nes jei tą savaitę nesimylėjai kiekvieną dieną, tai gali bent jau numanyti, kurią dieną "tai" pavyko. Bet kas iš to, nes mano gimdymo datą gydytojai vis tiek skaičiuoja pagal paskutines mėnesines sad.gif
1234567
Gal ir kvailystė, bet aš numanau, kad žinau tikslią dieną, kada mūsų mažylis pradėjo savo gyvenimą, nes po vienos naktelės gulėjau ir tiesiog pajutau, kad "dabar jau kažkas bus", net dienoraštį užsivedžiau, nors tikrai netikėjau, kad išsipyldis, bet akurat smile.gif lapkričio vidury sužinojau, kad "užkibom" tongue.gif
dalaila
As tik nesuprantu as echoskopija turi rodyt, kad lialius 2 savaitem mazesnis, nei pagal paskutines menesines, ar turi sutapti? Nes pas mus pagal abu skaiciavimus vienodai, tai nesuprantu kada galejau pastot....
Patarkit kuri.... blush2.gif
Brooke
Viskas labai paprasta - kai eini echoskopijos, po to tau parašo, kiek tiksliai savaičių tavo vaisiui, o jau susiskaičiuot, kelinta diena prieš tą savaičių kiekį buvo - tikrai nesunku wink.gif
Burbulytis
[quote=mazhulia,2005 03 14, 01:47]
Man irgi skirtingai apskaiciuoja gimdymo data. Butu neblogai paskaiciuoti pastojimo diena, gal tiksliau eitu apskaiciuoti...
Kalendoriai internete rodo, kad gimdysiu 4 spalio, ultragarsas parode 12 spalio..Nors ne tokia ir didele paklaida smile.gif
Skaiciau straipsni, kad cia amerikoje, amerikones su gydytoju pasirenka gimdymo diena, laika ir laukia tos akimirkos. Zinoma, daro cezario pjuvi.. Bet negi tai normalu? Tai straipsnyje ir parodyta tipo 10 val. pietus su mama, o jau 3 val dienos gimdymas smile.gif idomiai g.gif

[Nekas...Girdejau, kad ir pas mus tokiu esama atstovu sio metodo, kai vaikus vyru gimtadieniam, ar siaip kokiom progom "kepa"...As tai grieztai pries...
O jei ciklas 31-32 dienos, o ovuliacija 18 diena buna, tai skaiciuoti nuo ov. d. kiek savaiciu? Nes gautus 40 savaiciu netiksliai pagal paskutines menesines...Cia man ateiciai gal kas patartu blush2.gif
Astrėja
Na ištikrūjų tai nemanau, kad echoskopas ir gali tiksliai pasakyti pastojimo datą, nes kai aš buvau pas daktarę, man pasakė, kad vaisiui 5 savaitės, o iš tikrūjų, galėjo maximum būti 4 savaitės ir 2 dienos, tai nemanau, kad čia tiksliai gali pasakyti, nes 5 dienos didelė paklaida.
***smile***
gal kas galit pasakyti, kaip skaičiuojamos nėštumo savaitės? 4u.gif
nuo paskutinių mmm praėjo 11 savaičių, o gydytoja pasakė, kad jau 13 rolleyes.gif
Nerytė
QUOTE(***smile*** @ 2006 06 23, 12:20)
gal kas galit pasakyti, kaip skaičiuojamos nėštumo savaitės?  4u.gif
nuo paskutinių mmm praėjo 11 savaičių, o gydytoja pasakė, kad jau 13 rolleyes.gif
*

siaip tai skaiciuojamos nuo paskutiniu mmm. pirmos dienos, bet jei zinai tiksliai kada galejai pastoti (kaip kazkuti mamytesrase, kad smileysex.gif buvo nedaznai tai nesunku buvo atsekti, kada pastojo) tai tada nuo tos dienos skaiciuoji.
o gydytoja gal pasake vadovaudamasi echo ir pagal vaikelio issivystyma g.gif 2 sav. tai nemazas laiko tarpas
Meila
Šiaip dažniausiai skaičiuojama nuo paskutinių MMM pirmos dienos, o gimdymo data bus pridedant 40 savaičių. O jei žinai pastojimo datą, tai nuo pastojimo iki gimdymo 38 savaitės. O nėštumo savaitės tradiciškai nuo MMM g.gif
indrutee
*

kaip keista... g.gif
***smile***
gydytoja darė echoskopiją, po to kalendorių žiūrėjo, ir vis tiek 13 savaičių, o nuo paskutinių mmm pirmos dienos dar tik 11 unsure.gif nu nieko, dviem savaitėm mažiau laukimo, nors išsiaiškint norisi... biggrin.gif
*

šiaip standartiškai skaičiuojama nuo pirmos paskutinių mmm dienos, bet gali ir nesutapti... pvz.: aš pastojau ciklo gale ir man pagal mmm reiktų gimdyt liepos 17 dien, o ištikrųjų rugpjūčio 5 dieną... taigi, greičiausiai ir tau nesutampa... juk būna kad ir nestuke.gif dar būna mmm.... manu kad reikia pasikliaut echo... beto, tai gerai, greičiau pamatysi savo 2.gif
indrutee
QUOTE(svze @ 2006 06 24, 18:28)
šiaip standartiškai skaičiuojama nuo pirmos paskutinių mmm dienos, bet gali ir nesutapti... pvz.: aš pastojau ciklo gale ir man pagal mmm reiktų gimdyt liepos 17 dien, o ištikrųjų rugpjūčio 5 dieną... taigi, greičiausiai ir tau nesutampa... juk būna kad ir  nestuke.gif dar būna mmm.... manu kad reikia pasikliaut echo... beto, tai gerai, greičiau pamatysi savo  2.gif
*

va nebent nestuke.gif metu buna mmm...kazkaip apie tai nepagalvojau ax.gif
***smile***
QUOTE(indrutee @ 2006 06 25, 00:11)
va nebent  nestuke.gif  metu buna mmm...kazkaip apie tai nepagalvojau  ax.gif
*

mmm tikrai nebuvo nėštumo metu, nes smileysex.gif buvo tik po mmm... rolleyes.gif
Garbanele
Na, mes kasdien myledavomes, ir kada pastojau niekada nepasakyciau, nes nezinau... O pagal daktaru apskaiciavimus pagal paskutiniu menesiniu pirmaja diena, atrodo labai jau netikslu. Kas paklausia kada gimdysiu, niekam nepsakau tikslios datos... Visiems sakau nuo rugsejo 11 iki 15 d. tureciau pagimdyti.... nestuke.gif
***smile***
kiek žinau tai nėštumas yra 40 savaičių, jei taip, tai ir gimdymo data turėtu pasislinkti 2 savaitėm atgal rolleyes.gif nieko nesuprantu 4u.gif o gal aš klystu? rolleyes.gif
indrutee
QUOTE(***smile*** @ 2006 06 25, 13:44)
mmm tikrai nebuvo nėštumo metu, nes  smileysex.gif buvo tik po mmm... rolleyes.gif
*

o tai pries paskutines mmm neturejot visai santykiu... g.gif
Nikota
O mano nėštumas beveik 10 dienų mažesnis negu pagal paskutines mmm..Kol kas gydytoja gimdymo datą paliko pagal paskutines mmm..nors žirniukas mažesnis ir gimti turėtų vėliau...Bet sakė dar yra laiko ir prieš pat dekretą viskas bus aiškiau...Oi..oi kiek aš prisikankinau galvodama dėl tų savaičių..nesutapimų ir t.t doh.gif
Bet juk nuo to niekam negeriau.. tongue.gif tai dabar nusarimau ir žinau kad vaikelis ateis į šį pasaulį tada kada jam bus skirta... bigsmile.gif O ša mėgaujiuosi laukimu ir nekankinu savęs skaičiavimais wub.gif
Mrs Freken Bok
Su tom savaitem tai kazkaip nesuprantu as blush2.gif pagal paskutiniu mmm man db tuoj bus 8 sav, o pagal pastojima gaunasi 6 sav. tai manau gydytoja visada uzmeta pora sav ax.gif na bet gal as ir klystu, cia tik mano nuomone 4u.gif rolleyes.gif
Attene
QUOTE(Jaklina @ 2006 06 26, 12:12)
Su tom savaitem tai kazkaip nesuprantu as  blush2.gif  pagal paskutiniu mmm  man db tuoj bus 8 sav, o pagal pastojima gaunasi 6 sav. tai manau gydytoja visada uzmeta pora sav  ax.gif  na bet gal as ir klystu, cia tik mano nuomone  4u.gif    rolleyes.gif
*

Gydytojai nieko neužmeta doh.gif ,tiesiog toks yra paskaičiavimas,o jei tu tiksliai žinai kada pastojai,tai skaičiuok ne 40sav,o 38sav ir gausi gimdymo datą mirksiukas.gif
***smile***
mums nors ir 14 vietoj 12 savaičių, bet vis tiek gimdymo datą paliko pradinę, tai taip išeina, kad nėštumas 42 savaitės?
indrutee
QUOTE(Nikota @ 2006 06 26, 11:22)
O mano nėštumas beveik 10 dienų mažesnis negu pagal paskutines mmm..Kol kas gydytoja gimdymo datą paliko pagal paskutines mmm..nors žirniukas mažesnis ir gimti turėtų vėliau...Bet sakė dar yra laiko ir prieš pat dekretą viskas bus aiškiau...Oi..oi kiek aš prisikankinau galvodama dėl tų savaičių..nesutapimų ir t.t  doh.gif 
Bet juk nuo to niekam negeriau..  tongue.gif tai dabar nusarimau ir žinau kad vaikelis ateis į šį pasaulį tada kada jam bus skirta...  bigsmile.gif O ša mėgaujiuosi laukimu ir nekankinu savęs skaičiavimais  wub.gif
*

pradzioj ir mano mazylis savaite atsiliko... nestuke.gif bet veliau pasivijo thumbup.gif
-Aiva-
Mes irgi 2 sav. atsilikom unsure.gif , per pskutini apsilankyma savaite pasivijom biggrin.gif , tai turbut iki galo nestumo ir likuse savaite pasivysim mirksiukas.gif , nors gydytoja termina dvieju savaiciu ir paliko g.gif !!!
***smile***
QUOTE(indrutee @ 2006 06 26, 21:09)
pradzioj ir mano mazylis savaite atsiliko... nestuke.gif  bet veliau pasivijo  thumbup.gif
*

tai gimdymo data neperskaičiuojama? g.gif
VOLVIKE
Man tai gerai paskaičiavo nuopat 4sav. nestuke.gif atitiko ir echoskopą tai man nepridėjo tai dabar jau laukiam pabaigos thumbup.gif
QUOTE(***smile*** @ 2006 06 27, 13:11)
*

ne... schmoll.gif neperskaičiuoja.... tiksliausiai laiką nustato iki 20 sav., o paskui jau nebe... tiesiog vieni lėliukai greičiau vystosi, kiti lėčiau... todėl tai atitinka, tai prisiveja.... bet data nesikeičia...
***smile***
tai dar yra tikimybe kad isgirsime vel tokia staigmena, kad leliukas dar vyresnis negu manom? g.gif
indrutee
QUOTE(***smile*** @ 2006 06 27, 13:11)
*

o man perskaiciavo ax.gif pradzoij buvo parase kad teminas iki 26d o daba pataise i 19-20d biggrin.gif
Nikota
QUOTE(indrutee @ 2006 06 26, 21:09)
pradzioj ir mano mazylis savaite atsiliko... nestuke.gif  bet veliau pasivijo  thumbup.gif
*

QUOTE(gooda @ 2006 06 26, 21:28)
Mes irgi 2 sav. atsilikom  unsure.gif , per pskutini apsilankyma savaite pasivijom  biggrin.gif , tai turbut iki galo nestumo ir likuse savaite pasivysim  mirksiukas.gif , nors gydytoja termina dvieju savaiciu ir paliko  g.gif !!!
*

Tikiuosi ir mano žirniukas pasivis pagal savaitėles mirksiukas.gif
Nors man gimdymo datos niekada nekeitė..Visad buvo nuo paskutinių mmmm g.gif
VA eisiu kitą savaitę pas gydytoją..jau dėl dekreto šnekėsime..tai tada ir viskas bus aišku thumbup.gif
***smile***
QUOTE(indrutee @ 2006 06 30, 01:31)
o man perskaiciavo  ax.gif  pradzoij buvo parase kad teminas iki 26d o daba pataise i 19-20d  biggrin.gif
*

galetu ir mums perskaiciuot... sunglasses2.gif
Nikota
NA aš ką tik iš gydytojos ir vis dėl to ofcialiai pas mane žirniuko data yra pagal paskutines mmmm. Pagal tai ir į dekretą išleis...pagal tai ir seks ar vaikelis nepernešiotas ir t.t

Tai dabar pasidariau dvi liniuotes ir reikia priprasti prie minties kad mano zirniukas 10 dienu didesnis negu maniau pagal echo mirksiukas.gif
***smile***
o is kur zinot kada savaitės keičiasi (kuria diena) kai paaiskejo kad dviem savaitem vyresnis/e? 4u.gif

kvailai skamba, bet juk viskas taip idomu blush2.gif
GieNa
QUOTE(***smile*** @ 2006 07 05, 13:12)
o is kur zinot kada savaitės keičiasi (kuria diena) kai paaiskejo kad dviem savaitem vyresnis/e? 4u.gif

kvailai skamba, bet juk viskas taip idomu blush2.gif
*

Tai vas as irgi taip pat vargstu, pagal mmm pas mane viena liniuote ir pagal daktare kita, as tai kazkaip labiau krypstu prie pirmos nes ten viskas pagal mane, o daktare gali ir klysti, man taip atrodo g.gif
indrutee
as ir vadovaujus pagal mmm... ax.gif man taip lengviau nors gyd sako kad galiu ir truputi veliau gimdyt..
***smile***
vakar dar trecia varijanta gydytoja pateike... lotuliukas.gif nuo mmm praejo 13 savaiciu, gydytoja is kazkur suskaiciuoja 14, o pagal echo jau 15... g.gif thumbup.gif
kalinka1980
as pavizd. irgi galvojau kad nestumas skaiciuojamas pagal pirma diena paskutiniu menesiniu, o kai atejau pas gydytoja,ji pasake 2 savaitem maziau,ji paskaiciavo pagal kalendoriuka paprasta g.gif vat ir galvok dabar kaip skaiciuoti g.gif
Visur internete kur ziurejau nestumo kalendoriu, visur skaiciuojama pagal menesines....[COLOR=blue]
Astee
hmm.. kaip idomiai g.gif as tai skaiciuoju pagal mmm; ir mano gydytojas taip pat skaiciuoja , tik pagal echo keliom dienelem atsiliekam.
batareika
Na man gydytoja tik po echo pasakė gimdymo datą. Pagal mmm nesprendė - sako padarysim echo ir tada užrašysim datą. Taigi gavosi irgi keletu dienų vėliau nei pagal mmm.
***smile***
o kaip kitom nestuke.gif skaiciuoja savaites? pagal echo ar mmm jei skiriasi labai? g.gif
indrutee
QUOTE(***smile*** @ 2006 07 07, 12:41)
vakar dar trecia varijanta gydytoja pateike... lotuliukas.gif nuo mmm praejo 13 savaiciu, gydytoja is kazkur suskaiciuoja 14, o pagal echo jau 15... g.gif  thumbup.gif
*

idomiai cia tavo gyd g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.