dvi gydytojos ir pagal ta pati kalendoriu skirtingi varijantai abieju, o echo dar trecias
O vat aš tai nesuprantu
Man pagal mano paskaičiavimus gaunas, kad dabar eina 9 savaitė, o kai nueinu į nėštumo kalendorių man rodo, kad man tik 8 savaitė eina Nebesuprantu jau nieko... Paskutinių mmm pirma diena buvo gegužės 15 d. Mergos, gal jūs žinot kokia man savaitė? QUOTE(Nanuk @ 2006 07 14, 15:33) O vat aš tai nesuprantu Man pagal mano paskaičiavimus gaunas, kad dabar eina 9 savaitė, o kai nueinu į nėštumo kalendorių man rodo, kad man tik 8 savaitė eina Nebesuprantu jau nieko... Paskutinių mmm pirma diena buvo gegužės 15 d. Mergos, gal jūs žinot kokia man savaitė? Pagal nestumo kalendori tau 9 savaite, vaikeliui 7 savaite... Bet dar nestumo eigoj bus keleta variantu:) t.y. pagal UZI, pagal mmm...ir taip toliau QUOTE(Nanuk @ 2006 07 14, 15:33) O vat aš tai nesuprantu Man pagal mano paskaičiavimus gaunas, kad dabar eina 9 savaitė, o kai nueinu į nėštumo kalendorių man rodo, kad man tik 8 savaitė eina Nebesuprantu jau nieko... Paskutinių mmm pirma diena buvo gegužės 15 d. Mergos, gal jūs žinot kokia man savaitė? pagal SM kalendoriu suprask kad 8 savaite ta diena kur raso baigesi jau
na va, vel buvo echo, antra karta, ir dabar jau normaliai, tik 2-3 dienom didesnis negu pagal mmm, bet savaite vis tiek ta pati
Mes pagal echo esam 12 dienu didesni
po antros echo gydytoja ant lapo surase visus
O as isvis pasimeciau
Tai kiek istiesu
MAn atrodo, kad skaiciuoja mmm + 7 dienos + 40 savaiciu = preliminari gimdymo data
pagal mmm taip skaiciuoja (kaip gydytoja trumpai pasake tai "minus trys plius septyni") minus trys - nuo paskutiniu mmm menesio atmesti tris menesius, o plius septyni - prie paskutiniu mmm pirmos dienos prideti septynias
Skaičiau aš ir stebėjausi
Tuo tarpu man atvirkščiai: pas mane pagal ultragarsą dabar 10 sav., o pagal mmm - 11 turi būt Gal pas mane lėtas organizmas..., nes pamenu, kad 5 sav nėštumo man dar nepamatė gimdoje, tik 6 sav pamatė. Tai gal "maniškis" neskubant leidosi sau ir biškį vėlavo, dėl to dabar man 1 savaite mažesnis nėštumas??? Bet daktarė sako, kad taip būna ir tai jokia ne patologija, kad vaikelis vystosi normaliai. Va kaip.
nebijokit, viskas susitvarkys, mum (mamai su
pagal echo taip ir iseina, kad rodo maziau,nes rodo vaikelio amziu, o nestumas skaiciuojamas pagal menesines, taip ir gaunasi kad echo kazkur tai rodo 2 savaitem maziau
ir dar kol kas as pati skaiciau kiek savaiciu yra mano nestumas...
QUOTE(kalinka1980 @ 2006 07 29, 19:48) pagal echo taip ir iseina, kad rodo maziau,nes rodo vaikelio amziu, o nestumas skaiciuojamas pagal menesines, taip ir gaunasi kad echo kazkur tai rodo 2 savaitem maziau na jei taip tai tuomet kaip paaiskinsit kodel echo mums anksciau rode dviem savaitem daugiau negu pagal mmm?
bet kaip tie daktarai viska supainioja su tais skaiciavimais, bet jei nepaprasysi tai ir neaiskins kodel kiekviena karta vis naujai skaiciuoja ir kitaip...
QUOTE(MAMICY @ 2006 07 28, 06:02) Butu taip gerai, jei taip skaiciuotu, bet visi gydytojai skaiciuoja pagal menesines. Puikiai zinau, kad pastojau praejus 6-7 dienom po menesiniu. Kadangi zinau, kada mazdaug pastojau, tai skaiciuoju pagal pastojima, ir kaip tik pagal echoskopija atitinka savaites.
sveikos busimos mamytes,
as cia visai zalia tarp nestukiu, nes tik pries kelias dieneles testukas parode II, tai norejau uzsirasyti pas daktaryte, o ji mane uzrase tik rugpjucio 24 dienai. Mergytes patarkit ar ir jums taip ilgai reikejo laukti, nes as isivaizduoju, kad pirmas vizitas turetu buti kuo greiciau. Gal man kur kitur uzsirasyt? QUOTE(mėlynakė @ 2006 08 03, 13:29) sveikos busimos mamytes, as cia visai zalia tarp nestukiu, nes tik pries kelias dieneles testukas parode II, tai norejau uzsirasyti pas daktaryte, o ji mane uzrase tik rugpjucio 24 dienai. Mergytes patarkit ar ir jums taip ilgai reikejo laukti, nes as isivaizduoju, kad pirmas vizitas turetu buti kuo greiciau. Gal man kur kitur uzsirasyt? As pirma karta nuejau tik sesiu savaiciu, bet nieko rimto nedare. Man liepe ateiti astuoniu arba devyniu savaiciu, tad man paeme tepineli ir dare echoskopija. Pagal tavo liniuote yra 4 savaites, tai palauk kelias savaites, jei gerai jautiesi. Bet jei labai nori dabar pas daktara, tai gali pas kita uzsirasyti.
na man siaip liniuote pagal mmm padaryta, bet paga echo buna kokia savaite ar 5d maziau.
QUOTE(Renyte @ 2006 08 03, 09:29) Butu taip gerai, jei taip skaiciuotu, bet visi gydytojai skaiciuoja pagal menesines. Puikiai zinau, kad pastojau praejus 6-7 dienom po menesiniu. Kadangi zinau, kada mazdaug pastojau, tai skaiciuoju pagal pastojima, ir kaip tik pagal echoskopija atitinka savaites. kaip as ir rasiau mano gydytoja skaiciuoja ne pagal menesines, nors kiek girdejau dauduma gydytoju skaiciuoja pagal mmm....mano drauge is vis turejo 3 gymdymo datos
Aplamai tai yra l. normalu tureti 3 gimdymo datas.
1.Pagal menesines(+3men.-7d.) 2.Pagal echoskopijos duomenis 3.Pagal pirmuosius vaisiaus judesius Ir gali buti 4-ta-pagal zinoma pastojimo data,t.y.+3men.+7d. O kaip kitaip?Juk musu visu ciklai ar ovuliacijos dienos tikrai ne "tikslieji laikrodukai".Juk jei musu ciklas 30,tai ovuliacija toli grazu nebutinai 15c.d. O kur dar atskiras indvidualumas.Pvz.Mano gimdymo data buvo balandzio 2d.Pagimdziau 04.01.Neonotologe pasake,kad pagal visus brandumo pozymius jam reikejo dar but pas mane kaip minimum 2sav.Kodel?Todel kad buvo sunkus nestumas,nuolat spazmavo,apsitraukinejo gimda.To pasekoja strigo ir savalaikis vystymasis,augimas.Aciu Dievui vaikas sveikas ir normalus.Taip,kad cia tiek niuansu.....
Oi, o aš pvz net nesitikiu pagimdyt tą dieną ar panašiai kaip man nustatys, nes žinau, kad gimt vaikelis tikrai norės anksčiau, nes pas mane mažytė gimdutė ir kleckiukui pritruks vietelės.
Tik vat meldžiuos, kad ne labai anksti būtų.
mano leliukas pagale cho savaite didesnis nei pagal mm
QUOTE(Vaila @ 2006 08 06, 17:29) Aplamai tai yra l. normalu tureti 3 gimdymo datas. 1.Pagal menesines(+3men.-7d.) 2.Pagal echoskopijos duomenis 3.Pagal pirmuosius vaisiaus judesius Ir gali buti 4-ta-pagal zinoma pastojimo data,t.y.+3men.+7d. O kaip kitaip?Juk musu visu ciklai ar ovuliacijos dienos tikrai ne "tikslieji laikrodukai".Juk jei musu ciklas 30,tai ovuliacija toli grazu nebutinai 15c.d. O kur dar atskiras indvidualumas.Pvz.Mano gimdymo data buvo balandzio 2d.Pagimdziau 04.01.Neonotologe pasake,kad pagal visus brandumo pozymius jam reikejo dar but pas mane kaip minimum 2sav.Kodel?Todel kad buvo sunkus nestumas,nuolat spazmavo,apsitraukinejo gimda.To pasekoja strigo ir savalaikis vystymasis,augimas.Aciu Dievui vaikas sveikas ir normalus.Taip,kad cia tiek niuansu..... pagal jus gaunasi kad nestumas trunka daugiau nei metus QUOTE(***smile*** @ 2006 08 09, 12:57) pagal jus gaunasi kad nestumas trunka daugiau nei metus vat vat teisingai būtų skaičiuot -3 mėn +7 d. Man nustatė gimdymo datą 2007.02.22, o pagal jūsų paskaičiavimą turiu gimdyt kažkur 2007.08.22 QUOTE(Nanuk @ 2006 08 10, 11:33) vat vat teisingai būtų skaičiuot -3 mėn +7 d. Man nustatė gimdymo datą 2007.02.22, o pagal jūsų paskaičiavimą turiu gimdyt kažkur 2007.08.22 Merginos ATLEISKIT.Visai jau man kvankt.Parodziau as cia "dideli moksla".......Bet Jus saunuoles ir supratot mane puikiai.Taip taip -3men.+7d. ir t.t.
Sakykit, per kiek laiko jums pavyko pastoti nuo tada kai suplanavot ? Cia gal ne i tema,
o as tiksliai žianu kada pastojau
Aš su abiems žinojau kada pastojau
QUOTE(***smile*** @ 2006 07 10, 12:20) Man tai paskaičiavo gydytoja pagal mmm gimdymo datą, bet vis vien esu tikra, kad biškį anksčiau pagimdysiu. O echo neseniai darė tai į kortą įrašė 14-15 sav. nėštumas. Na, taip ir yra, pagal mmm - 15, o pagal echo - 14.
kiek as zinau, jeigu yra nezinoma paskutinė ciklo pirmoji diena, gimdymo terminą galima paskaičiuoti pagal pirmųjų vaisiaus judesių, kuriuos pajuto
Galiu tik viena pasakyt, kad echo tikslu b=vaikelio laika parodo kai jus bunat 17sav.
Pvz. mano mergyte labai smulki ir pas ja pagal data atitinka tik pilvukas
Pries 2 dienas padariau testuka nes velavo MMM... Pasirode II ... O gi kaip tas nutiko... 3 metus saugojomes, bet be kontraceptiku.. praejusios MMM prasidejo 27 diena... 4 ju diena buvo
Ar kam taip buvo?
Kai laukiausi pirmosios dukros, žinojau tikslią pastojimo datą. Buvau ir gydytojai pasakiusi, tai ji pagal ją ir skaičiavo. Bet gimė ne pagal pastojimo dieną, o pagal paskutinių mėnesinių pirmosios dienos skaičiavimą (na, kur tradiciškai skaičiuoja). Nors jos ten nedaug skyrėsi: pagal pastojimo dieną turėjo gimti 12.29, o pagal mėnesines - 01.03. Gimė kaip laikrodukas - 01.03.
Daktarai skaičiuoja 40sav nuo paskutinių mėnesinių pirmos dienos. Jeigu žinoma pastojimo diena, tai nuo jos skaičiojamos tik 38 sav. Tavo atveju, tai labai nesutampa gimdtmo datos. Dar trečią datą gali sužinoti per echo tyrimą.
Bet vistiek visur (ir dekreta) tau skaičius nuo MM 40 sav.
na as irgi zinau tikslia pastojimo data, ji buvo 3 sav nuo paskutiniu menesiniu dienos, ir daktarei pasakiau, bet ji skaiciuoja pagal vaisiaus dydi ir ishsivystima, kas atiinka paskutine MM diena
As ir tiksliai zinau savo nestumo diena, o visi daktarai susitare tvirtina, kad nestumas nuo mm pirmos dienos
Regis ir as tiksliai zinau pastojimo data, o pagal gydytojos taip pat ir genetikes nustatyta gimdymo data iseitu, kad gimdysiu 37 savaiciu
Matai, kad mylejotes sausio 30-31 d., tai dar nereiskia, kad tada ir pastojai. Spermatozoidai gali kai kuriais atvejais gana ilgai isgyventi moters gimdoje ir kiausintakiuose, kol ivyks ovuliacija ir susitiks su kiausialaste. Tai gali buti kad jie kokia 10 dienu dar pagyveno, o tik po to ivyko apvaisinimas, nes mazai tiketina, kad butent ovuliacija tau ivyko per menesines. Vis tiek, manau, reiketu skaiciuoti pagal paskutiniu menesiniu pirma diena.
QUOTE(Naujoke_xx @ 2007 03 05, 15:19) Matai, kad mylejotes sausio 30-31 d., tai dar nereiskia, kad tada ir pastojai. Spermatozoidai gali kai kuriais atvejais gana ilgai isgyventi moters gimdoje ir kiausintakiuose, Šakės...o aš čia kad skaičiuojuos kada gelėjau pastoti... Gyveni gyvei ir miršti kvailas .... O tai jeigu pirma mėnesinių diena - 02.16 , o iki 03.01 neimylėjau, tai nelogiška tada pagal mėnesines skaičiuoti QUOTE(-JURGITA- @ 2007 03 07, 12:52) Šakės...o aš čia kad skaičiuojuos kada gelėjau pastoti... Gyveni gyvei ir miršti kvailas .... O tai jeigu pirma mėnesinių diena - 02.16 , o iki 03.01 neimylėjau, tai nelogiška tada pagal mėnesines skaičiuoti visuotinai yra priimta skaičiuoti pagal paskutinių mmm pirmą dieną
man irgi taip gavosi - tiksliai zinau, jog pastojau per menesines. saugojomes saugojomes, ir va
reiks gydytojo paklaust kaip cia taip buna kad nestumas ateina ir per mmm, nes kiek atsimenu spermatozoidai max gali isgyventi apie 3 paras. isvada pasidariau viena - saugotis daznai naudojamu "kalendoriniu" metodu negalima, nes jis nepatikimas. QUOTE(Naujoke_xx @ 2007 03 05, 15:19) Matai, kad mylejotes sausio 30-31 d., tai dar nereiskia, kad tada ir pastojai. Spermatozoidai gali kai kuriais atvejais gana ilgai isgyventi moters gimdoje ir kiausintakiuose, kol ivyks ovuliacija ir susitiks su kiausialaste. Tai gali buti kad jie kokia 10 dienu dar pagyveno, o tik po to ivyko apvaisinimas, nes mazai tiketina, kad butent ovuliacija tau ivyko per menesines. Vis tiek, manau, reiketu skaiciuoti pagal paskutiniu menesiniu pirma diena. Aš irgi norėjau pasakyti, kad tiksliausiai žinome, kada įvyko lytinis aktas; na, kai kurios lyg ir jaučia, kada įvyksta ovuliacija, bet tos akimirkos, kai spermatozoidas susitinka su kiaušialąste tai dažniausiai nepajuntame, tai kad sakyti "žinau tiksliai, kada pastojau" - niu... kam save klaidinti... QUOTE(ginger @ 2007 03 08, 13:59) man irgi taip gavosi - tiksliai zinau, jog pastojau per menesines. saugojomes saugojomes, ir va reiks gydytojo paklaust kaip cia taip buna kad nestumas ateina ir per mmm, nes kiek atsimenu spermatozoidai max gali isgyventi apie 3 paras. isvada pasidariau viena - saugotis daznai naudojamu "kalendoriniu" metodu negalima, nes jis nepatikimas. Dėl spermatozoidų, dažniausiai literatūroje rašoma, kad jie išgyvena vidutiniškai 2-3 paras; taigi, būna, kad ir ilgiau, ir trumpiau išgyvena. Vieni rašo, kad gyvena iki 6 parų, kiti - iki 7 ir t.t. Matyt, nuo kokybės ir sąlygų priklauso... Šiaip, ginekologai sako, kad apsisaugoti, naudojant kalendorinį metodą, neįmanoma, nes tokio metodo nėra, yra tik varijuojanti tikimybė pastoti - vienom dienom mažesnė, kitom - didesnė... bet mes dažniausiai apie tai per vėlai sužinome QUOTE(ginger @ 2007 03 08, 14:59) man irgi taip gavosi - tiksliai zinau, jog pastojau per menesines. saugojomes saugojomes, ir va reiks gydytojo paklaust kaip cia taip buna kad nestumas ateina ir per mmm, nes kiek atsimenu spermatozoidai max gali isgyventi apie 3 paras. isvada pasidariau viena - saugotis daznai naudojamu "kalendoriniu" metodu negalima, nes jis nepatikimas. Užklydau čia ir kažkaip panorau pasireikšti O apie gimdymo datą, tai žinau tiek: nuo paskutinių mėnesinių dienos atskaičiuojami 3 mėn. ir pridedamos 7 dienos, pvz., man - paskutinį kartą sirgau balandžio 26d., atskaičiuoju atgal tris mėn.(kovą, vasarį, sausį). Gaunu sausio 26d plius 7d. Man gimdyti reikėjo vasario 2d. Bet tiksliai gali ir nepataikyti QUOTE(pandorita @ 2007 03 08, 17:48) Aš irgi norėjau pasakyti, kad tiksliausiai žinome, kada įvyko lytinis aktas ... Dėl spermatozoidų, dažniausiai literatūroje rašoma, kad jie išgyvena vidutiniškai 2-3 paras; taigi, būna, kad ir ilgiau, ir trumpiau išgyvena. Vieni rašo, kad gyvena iki 6 parų, kiti - iki 7 ir t.t. Visiskai sutinku |