svarstau ar verta vestis dujotieki iki namo vien tik del sildymo,ir kaip jus manote,as 140m2 sildomo ploto sildysiu elektra 2kw/h,brangu?nemanau kad reikia sildyti maximaliai(24h/para).
Mane irgi tas klausimas domina.
Vienas žmogelis man aiškino, kad tos išlaidos dujoms (įvedimas apie 4000 + apie 15 000 visa šildymo sistema su katilu), sakė, kad labiau apsimoka elektrinius radiatorius pasikabint. Gal kas tikslesnės info turit ?
[quote=SoJa,2006 06 27, 12:07]
Mane irgi tas klausimas domina. Vienas žmogelis man aiškino, kad tos išlaidos dujoms (įvedimas apie 4000 + apie 15 000 visa šildymo sistema su katilu), sakė, kad labiau apsimoka elektrinius radiatorius pasikabint. Gal kas tikslesnės info turit ? [/quo abejoju ar ivedimui uztekts 4000lt,nebent dujotiekis salia namo.duju kaina kyla,o elektra musu
Sveiki. Jungiuosi ir as prie jusu temos.
Kazkur forume skaiciau,kad optimaliausiai sildyti dujomis. Bet jei jas dar reikia isivesti? Vietini,manau,jei kils duju kaina,kils ir elektros 100metru duju atvedimo - 1000Lt. Domejausi pries 3men. QUOTE(vvilmaa @ 2006 06 28, 12:52) Sveiki. Jungiuosi ir as prie jusu temos. Kazkur forume skaiciau,kad optimaliausiai sildyti dujomis. Bet jei jas dar reikia isivesti? Vietini,manau,jei kils duju kaina,kils ir elektros 100metru duju atvedimo - 1000Lt. Domejausi pries 3men. Irgi teko skaityti jau ne kartą, kad optimaliausia sildyti dujomis. Kaip tik rytoj vaziuosim pasirasyti sutarti. Kiek domejausi ~3000 yra pajungimo mokestis, po to per sklypą vedimas metras ~80 Lt (cia dar reikia pasitikslinti) na ir lieka pecius, toliau viskas priklauso nuo sildomo ploto, koki peciu pasirinkti. Vienas pazystamas sildomas plotas ~ 140, tai sake pasieme siek tiek brangesni už 4000 Lt su momentiniu vandens pasildytoju.
manau optimaliausia del to,kad begale "dujininku" siulo savo preke,ir visi ja giria.sutinku kad tai puiki alternatyva kieto kuro katilams.bet manes nei viena nei kita netraukia.pavojingu duju namuose nenoriu tureti, malkos netaupo laiko,uzima vieta,dumija,kaminas,indeklai ir t.t. mano nuomone tokia,kad reiketu jungtis viska i elektros rozetes,juk i jas viskas jungiasi tik vis dar sildymas kazkur klaidzioja.zinoma jeigu nutiktu taip kad elektra eme ir padare "dingau".. tai jau prastai.akumuliatoriu reikia,ne elektrikas:)
QUOTE(vvilmaa @ 2006 06 28, 11:52) Sveiki. Jungiuosi ir as prie jusu temos. Kazkur forume skaiciau,kad optimaliausiai sildyti dujomis. Bet jei jas dar reikia isivesti? Vietini,manau,jei kils duju kaina,kils ir elektros 100metru duju atvedimo - 1000Lt. Domejausi pries 3men. labas vilma.geriau butu jeigu kainos nekiltu nei duju nei elektros,bet jeigu jau taip vyksta,tai gal tiesiog seimos biudzeto lesas reiketu siek tiek padidinti,ir leisti sau gyventi patogiau.palyginimui,gryzus namo reikia malkas kapoti - neisivaizduoju:) as suprantu taip,porai valandu iki grizimo namo,siunciu sms i katilo valdymo bloka,gryztu - namuose silta... na o 100m - 1000lt gal kiek mazoka,metras 10lt dujotiekio darbams maza. logiskai mastant 80lt uz metra dujotiekio - brangininkai.
Vat,vat! Mane labai vilioja,toks patogumas,kaip rase Vietinis
Yra pazistamu rate,kurie gyvena tevu statytuose namuose. Sildosi kietuoju kuru. Kazkoks siaubas Todel nieko neprigalvosi O del dujotiekio atvedimo...Tai as skambinau,telefonu kalbejau.Kviete sutarti pasirasyt.Gal pagrazino kaina,kad susigundytume
dujų įvedimas
Bendradarbis nepersiauniausiai pasidarė projektėlį už 200 Lt
Dujų projekto kaina 500-600Lt.(požemis nuo tvoros ir vidaus dujotiekio projektas)
Vieno metro požeminio dujotiekio kaina nuo 65 iki 85Lt.+ toponuotrauka Vidaus dujotiekio montavimo kaina jei vienas katilas 700Lt Prisijungimo mokestis firmai "Vilniaus dujos" apie 3000Lt. QUOTE(kirute @ 2006 07 01, 12:46) Dujų projekto kaina 500-600Lt.(požemis nuo tvoros ir vidaus dujotiekio projektas) Vieno metro požeminio dujotiekio kaina nuo 65 iki 85Lt.+ toponuotrauka Vidaus dujotiekio montavimo kaina jei vienas katilas 700Lt Prisijungimo mokestis firmai "Vilniaus dujos" apie 3000Lt. pinigai i ora,kitaip neissireiksiu.jeigu sumele gaunasi virs 10 000lt,manau tikrai neverta kisti pinigu.girdejau kad duju talpas salia namo i zeme ileidzia,bet cia jau virsune,tarsi duju kolonele. QUOTE(vvilmaa @ 2006 06 28, 11:52) Sveiki. Jungiuosi ir as prie jusu temos. Kazkur forume skaiciau,kad optimaliausiai sildyti dujomis. Bet jei jas dar reikia isivesti? Vietini,manau,jei kils duju kaina,kils ir elektros 100metru duju atvedimo - 1000Lt. Domejausi pries 3men. Jetus kur tokia juokinga kaina radai? Mes domejomes del duju atvedimo ir vis delto ta patoguma keiciam i maziau patogu varianta Dabar tik galvos skausmas KOKI granuliu katila pasirinkt? QUOTE(Nerutė @ 2006 07 02, 22:12) Jetus kur tokia juokinga kaina radai? Mes domejomes del duju atvedimo ir vis delto ta patoguma keiciam i maziau patogu varianta Dabar tik galvos skausmas KOKI granuliu katila pasirinkt? labai idomu Papildyta: tikrai vargas su tomis dujomis.. bandykite jungtis elektra,net kaminai nereikalingi,ir sakyciau labai praktiska,va tik ta kaina uz sildyma gali buti labai nepraktiska..labai idomu sildymo kaina dujomis,na jeigu 200 - 300lt/men... QUOTE(vietinis @ 2006 07 03, 13:33) labai idomu Papildyta: tikrai vargas su tomis dujomis.. bandykite jungtis elektra,net kaminai nereikalingi,ir sakyciau labai praktiska,va tik ta kaina uz sildyma gali buti labai nepraktiska..labai idomu sildymo kaina dujomis,na jeigu 200 - 300lt/men... Ziuriu, vietinis vis uz elektra... Musu draugai turi dideli nama, sildosi elektra, tai skundesi, kad uz sildyma saltuoju laiku net iki 1500 Lt per men moka Tikrai ne variantas. Uzsienyje zinau, kad kai kur sildoma elektra, bet manau tai ir ten brangu, net ir su ju atlyginimais, tiesiog tai renkamasi, jei nera kito varianto QUOTE(Koliukas @ 2006 07 03, 15:13) Ziuriu, vietinis vis uz elektra... Musu draugai turi dideli nama, sildosi elektra, tai skundesi, kad uz sildyma saltuoju laiku net iki 1500 Lt per men moka Tikrai ne variantas. Uzsienyje zinau, kad kai kur sildoma elektra, bet manau tai ir ten brangu, net ir su ju atlyginimais, tiesiog tai renkamasi, jei nera kito varianto tikrai taip,as uz elektra.tepalinis radiatorius,kabelinis grindinis sildymas,ar teninis tikrai ne iseitis,bet yra elektrodiniu sildymo katilu,jais sildant 24val/para,30dienu/men jus mokesite 500lt(2kw/h),bet jau ne 1500lt,uz tokia suma tepaliniai radiatoriai pasildytu vis dar nezinau kiek mokama su dujiniu sildymu... QUOTE(Koliukas @ 2006 07 03, 15:13) Ziuriu, vietinis vis uz elektra... Musu draugai turi dideli nama, sildosi elektra, tai skundesi, kad uz sildyma saltuoju laiku net iki 1500 Lt per men moka Tikrai ne variantas. Uzsienyje zinau, kad kai kur sildoma elektra, bet manau tai ir ten brangu, net ir su ju atlyginimais, tiesiog tai renkamasi, jei nera kito varianto mama mija kaip daug QUOTE(vietinis @ 2006 07 03, 15:25) tikrai taip,as uz elektra.tepalinis radiatorius,kabelinis grindinis sildymas,ar teninis tikrai ne iseitis,bet yra elektrodiniu sildymo katilu,jais sildant 24val/para,30dienu/men jus mokesite 500lt(2kw/h),bet jau ne 1500lt,uz tokia suma tepaliniai radiatoriai pasildytu vis dar nezinau kiek mokama su dujiniu sildymu... labai idomu prasome issamiau QUOTE(vietinis @ 2006 07 03, 15:25) tikrai taip,as uz elektra.tepalinis radiatorius,kabelinis grindinis sildymas,ar teninis tikrai ne iseitis,bet yra elektrodiniu sildymo katilu,jais sildant 24val/para,30dienu/men jus mokesite 500lt(2kw/h),bet jau ne 1500lt,uz tokia suma tepaliniai radiatoriai pasildytu vis dar nezinau kiek mokama su dujiniu sildymu... turime du namus - viename gyvename, o kitame yra baseinas, pirtis, t.y. jis skirtas daugiau pramogai. Gyvenamasis namas yra zymiai didesnis, ji sildome su dujomis, kita nama sildome su elektra, ir didesni nama apsildyti su dujomis yra zymiai pigiau (200-300lt), nei mazesni su elektra. Dabar ir i mazesni vedames dujas nezinau kaip su elektrodiniu katilu, bet su paprastu tai tikrai sildyti elektra yra labai brangu
šildymas elektra yra vienas brangiausių... Čia faktas
QUOTE(Nerutė @ 2006 07 03, 15:53) mama mija kaip daug labai idomu prasome issamiau norvegijoje butent kabeliais sildo(grindu betono sluoksnyje),tokio sildymo kaina 10m2-1kw/h QUOTE(westa @ 2006 07 03, 16:52) faktas tai faktas,ne visur yra galimybe sildytis dujomis.ar jus pati sutiktumete skaldyti malkas?manau kad ne QUOTE(Koliukas @ 2006 07 04, 10:02) Geras aisku tas jusu naudojamas vienas is pigiausiu budu Taskant ir malonu, ir naudinga Bet oro juo nelabai pasildysi, tik kuna ir siela QUOTE(vietinis @ 2006 07 03, 17:04) elektra sildomu katilu rinkoje,ekonomikos poziuriu,elektrodiniai katilai pirmauja.2kw/h - paprastas skaiciavimas.tiek mokesite iki 200m2 sildomo ploto,iki 80m2 - 1kw/h. sodo nameli,ar kiemo kelia bei takelius,iki 40m2 sildysite uz0.5kw/h oi prajuokinai su tuo elektrinio katilo ekonomiškumu Ir tais kw/h plotui Jeigu rimtai renkiesi sau, siūlyčiau dar kartą susipažinti su energijos tvermės dėsniu ir truputį pasigilinti į šilumines atitvarų savybes. Jei šildymo sistemą rinksiesi vadovaudamasis tik eknomikos žiniomis, gali tekti brangiai už šildymą mokėti arba dažnai pigiausiu šildymo būdu naudotis (kas šiaip jau gal ir nėra labai blogai QUOTE(vietinis @ 2006 07 03, 17:32) O jei čia spamas, tai visoms skaičiusioms ir susidomėjusioms patarčiau paskaityti plačiau http://www.sildymas.lt/index.php?id=384 http://monitoring.press.lt/Article_m.asp?Lang=L&ID=598289 Jokio technologinio stebuklo ten nėra, o ir negali būti. Visuose elektriniuose šildymo prietaisuose sunaudota elektra 100 proc. pavirsta šiluma. Ekonominis efektas aprašytais katilų atvejais gaunamas iš naktinio elektros tarifo, kai elektra imama nakties metu, šiluma akumuliuojama ir atiduodama dieną. QUOTE(aifa @ 2006 07 06, 17:50) oi prajuokinai su tuo elektrinio katilo ekonomiškumu Ir tais kw/h plotui Jeigu rimtai renkiesi sau, siūlyčiau dar kartą susipažinti su energijos tvermės dėsniu ir truputį pasigilinti į šilumines atitvarų savybes. Jei šildymo sistemą rinksiesi vadovaudamasis tik eknomikos žiniomis, gali tekti brangiai už šildymą mokėti arba dažnai pigiausiu šildymo būdu naudotis (kas šiaip jau gal ir nėra labai blogai O jei čia spamas, tai visoms skaičiusioms ir susidomėjusioms patarčiau paskaityti plačiau http://www.sildymas.lt/index.php?id=384 http://monitoring.press.lt/Article_m.asp?Lang=L&ID=598289 Jokio technologinio stebuklo ten nėra, o ir negali būti. Visuose elektriniuose šildymo prietaisuose sunaudota elektra 100 proc. pavirsta šiluma. Ekonominis efektas aprašytais katilų atvejais gaunamas iš naktinio elektros tarifo, kai elektra imama nakties metu, šiluma akumuliuojama ir atiduodama dieną. nesupratau sito stebuklo " . Visuose elektriniuose šildymo prietaisuose sunaudota elektra 100 proc. pavirsta šiluma. " As suprantu jeigu radiatorius yra siltas,tai as suprantu,kad jis yra siltas.varzos ypač ypatingu vienetu nereikia,jeigu sienos kiauros tai jau galime suprasti,kad jos "geros",juk skaitosi "apsildintos":lotuliukas: ("gera varza").jeigu apsildymu sienos,lubos,ir dar gryndys,o jeigu ir sildomos - tai jau ... palieciau fantastika? normalu juk kai namas normalus?kai zmones gyvena sia diena ir siame amziuje,ir koks skirtumas tarp nakties ir dienos skaitiklio parodymų,kai jis,stovint salia jo(skaitliuko),ir stebint ji-matai kaip valandoje "toks ratelis" prisuka 2kilovatus. grubokas bus mano pastebejimas,nors jus esate dalele teisi,bet sis sildymo budas yra impulsinis,tai reiskia kai protarpiais yra atiduoma siluma reguliuojama silumos davikliu(vandens,oro,grunto davikliu),vykstant jonizacijai(elektrodu pagalba jonai skyla greiciau ir didesniu pagreiciu(apyt 2bar))nuo jonu skylant elektronams gaunama siluma.kartu su siurbliu dideja energijos sanaudos,o kiek - priklauso nuo siurblio galios.vistiek 2kw
http://monitoring.press.lt/Article_m.asp?Lang=L&ID=598289...
Papildyta: artistai buria QUOTE(vietinis @ 2006 07 03, 18:32) faktas tai faktas,ne visur yra galimybe sildytis dujomis.ar jus pati sutiktumete skaldyti malkas?manau kad ne manau, kad nesutikčiau
Westa,noreciau as tiketi kad tai ilgalaike alternatyva,garantuoja 7 - 10m,bet garantija duodama tik 1m.man labai jie svarbus ("elektromanui"
QUOTE(vietinis @ 2006 07 06, 23:20) nesupratau sito stebuklo " . Visuose elektriniuose šildymo prietaisuose sunaudota elektra 100 proc. pavirsta šiluma. " As suprantu jeigu radiatorius yra siltas,tai as suprantu,kad jis yra siltas.varzos ypač ypatingu vienetu nereikia,jeigu sienos kiauros tai jau galime suprasti,kad jos "geros",juk skaitosi "apsildintos":lotuliukas: ("gera varza").jeigu apsildymu sienos,lubos,ir dar gryndys,o jeigu ir sildomos - tai jau ... palieciau fantastika? normalu juk kai namas normalus?kai zmones gyvena sia diena ir siame amziuje,ir koks skirtumas tarp nakties ir dienos skaitiklio parodymų,kai jis,stovint salia jo(skaitliuko),ir stebint ji-matai kaip valandoje "toks ratelis" prisuka 2kilovatus. grubokas bus mano pastebejimas,nors jus esate dalele teisi,bet sis sildymo budas yra impulsinis,tai reiskia kai protarpiais yra atiduoma siluma reguliuojama silumos davikliu(vandens,oro,grunto davikliu),vykstant jonizacijai(elektrodu pagalba jonai skyla greiciau ir didesniu pagreiciu(apyt 2bar))nuo jonu skylant elektronams gaunama siluma.kartu su siurbliu dideja energijos sanaudos,o kiek - priklauso nuo siurblio galios.vistiek 2kw spamas yra spamas. Bet jei aš kada pradėsiu rašyti tokią makalynę net ir spamindama, tai atsisakysiu ne tik dujų, bet ir elektros. Ir dar sienas minkštai išsimušiu, ir langus neatsidarančius pasidarysiu, su neperšaunamu stiklu Sėkmės elektrodiniams katilams Lt rinkoje QUOTE(aifa @ 2006 07 07, 11:18) spamas yra spamas. Bet jei aš kada pradėsiu rašyti tokią makalynę net ir spamindama, tai atsisakysiu ne tik dujų, bet ir elektros. Ir dar sienas minkštai išsimušiu, ir langus neatsidarančius pasidarysiu, su neperšaunamu stiklu Sėkmės elektrodiniams katilams Lt rinkoje leiskite jusu paklausti ka veiksite be duju ir elektros? QUOTE(vietinis @ 2006 07 07, 11:09) Westa,noreciau as tiketi kad tai ilgalaike alternatyva,garantuoja 7 - 10m,bet garantija duodama tik 1m.man labai jie svarbus ("elektromanui" mano vyras kap tik dirba ir su skystu kuru, taip , kad tokai alternatyva mūsų negąsdina QUOTE(westa @ 2006 07 07, 20:39) na bent jau dujotiekis atkrenta,skystas kuras jau panasiau,apie ji esu "zalias",tokios spalvos ir kuras?
nieko nesuprantu,gal as
QUOTE(vietinis @ 2006 07 08, 06:38) nieko nesuprantu,gal as Yra atskira tema diskusijai apie geoterminį šildymą. QUOTE(vietinis @ 2006 07 08, 13:38) nieko nesuprantu,gal as kad ir ka tu berasytum,isvada viena - geriausia sildytis elektra QUOTE(happy @ 2006 07 08, 18:09) na jeigu dujas vesti iki namo(jeigu jos salia) kaina apie 15 000lt. geoterminis - apie 30 000lt sildymo sistema daugmaz panasi,tai man telieka viena katiliuka pasijungti,na jo kaina nuo 2000lt iki 3200lt. suprasciau,kad cia kazkas brangaus ir didelio... QUOTE(vietinis @ 2006 07 08, 19:48) Tai niekas jums nepasako kiek kainuoja šildymo valanda Bet yra ir kitaip manančių http://www.sildymas.com/default.asp?f1=1648&f2=0&uniid=7 Tiesa, jie keistuoliai šilumos poreikį kW matuoja ir lygina kainą už šilumos kw/h skirtingoms kuro rūšims. Kažin kaip čia seksis suprasti be tos minutės proto
gal kas susiduret su firma Vilpra? gal kas daretes sildyma pas juos? noreciau atsiliepimu... aciu
Man sis forumas patinka del to, kad galima pasiskaityti obiektyvia nuomone apie ivairius dalykus. Tik kazkaip sitoj temoj ne visai taip... Nors gal irgi imciausi ivairiu priemoniu jeigu noreciau zmonems savo parduodama produkta prakisti
QUOTE(Lilajar @ 2006 07 09, 14:06) Man sis forumas patinka del to, kad galima pasiskaityti obiektyvia nuomone apie ivairius dalykus. Tik kazkaip sitoj temoj ne visai taip... Nors gal irgi imciausi ivairiu priemoniu jeigu noreciau zmonems savo parduodama produkta prakisti jus apie mane?
Nenoriu buti nemandagi, bet jus tiesiog pats sau priestaraujate. Cia istrauka is jusu atsakymo, kuri paskelbete temoje "dujiniai katilai" : nenoriu prikisti savo nuomuones,juolab kad siuo metu ruosiuosi prekybai elektrodiniais katilais,iki 80l sildymo sistemai pakanka 5kw katiliuko(35cm aukscio,apie....
Atrodo viskas yra aisku QUOTE(aifa @ 2006 07 09, 01:49) Tai niekas jums nepasako kiek kainuoja šildymo valanda Bet yra ir kitaip manančių http://www.sildymas.com/default.asp?f1=1648&f2=0&uniid=7 Tiesa, jie keistuoliai šilumos poreikį kW matuoja ir lygina kainą už šilumos kw/h skirtingoms kuro rūšims. Kažin kaip čia seksis suprasti be tos minutės proto Oo kokia jus protinga Papildyta: QUOTE(Lilajar @ 2006 07 09, 15:37) Nenoriu buti nemandagi, bet jus tiesiog pats sau priestaraujate. Cia istrauka is jusu atsakymo, kuri paskelbete temoje "dujiniai katilai" : nenoriu prikisti savo nuomuones,juolab kad siuo metu ruosiuosi prekybai elektrodiniais katilais,iki 80l sildymo sistemai pakanka 5kw katiliuko(35cm aukscio,apie.... Atrodo viskas yra aisku vat butent RUOSIUOSI QUOTE(vietinis @ 2006 07 09, 14:57) Oo kokia jus protinga Ačiū ačiū. Taip, aš tokia - ideali QUOTE(vietinis @ 2006 07 09, 14:57) savo katilo,kubilo,pasildytuvo valanda paskaiciavau - 60cnt/val.na o malkinis pecius kiek suryja pinigu kas valanda paskaiciuosiu glebiais Kaip malonu pabendrauti su protingu žmogumi. Va aš irgi paskaičiavau. Tai mano pečius/katilas (ne kubilas) vasario mėn. surijo po 10 ct/val., o kovą jau tik po 4 ct/val. O dabar vargšelis iš viso neberyja QUOTE(vietinis @ 2006 07 09, 14:57) o jus uz dujas gerbiamoji? Ne, ką jūs. Aš už taiką pasaulyje QUOTE(vietinis @ 2006 07 09, 14:57) (PS. paskaitykite KTU "bendravimo psichologija" Ką jūs. Tokiai idealiai ir protingai MOTERIAI nedera tokie bulvariniai skaitailai
Aifa
aš irgi, cha...
|