Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Skiepai nuo gripo
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Skiepai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
mažulka
Dukrai jau 4 m ir jau trecius metus eina i darzeli, taciau labai daznai serga (virsutinemis kvepavimo taku infekcijomis), bet ne gripu. Gydytojas rekomenduoja jau spalio menesi skiepyti nuo gripo. Noreciau mamyciu nuomoniu apie gripo vakcinas, ir suzinoti ar jos is tiesu veiksmingos. Labai bijau gripo komplikaciju,juo labiau kai namie auga 6 men. sunus, baisu, kad ir jis susirgs.
Springlet
Apie gripo vakcinas galeciau samprotauti tik teoriskai, nes neesam ju bande. Sesuo mano skiepijasi, nes turi polinki sirgti sunkiai ir su komplikacijomis(plauciu uzdegimas), tai vis viena serga, bet daug lengviau wink.gif Ir kiek zinau jei vaikas daznai serga tik tuomet gydytojai siulo skiepytis, sveikuoliukui tikrai nereikia. Siulyciau paklausyti savo gydytojo.  ;) Gal kitos mamytes dar ka nors papasakos is savo patirties.
Lisa
Svarbiausia reikia atrkreipti demesi, ar vaikas nera alergiskas kiausiniui, nes i gripo vakcina, kiek zinau ieina kaiusinio baltymas. Mano dukra, kadangi buvo alergiska kiausiniui, tai neleido skiepyti nuo gripo.
Noa
As 5meti skiepijau. Sirgo. Ka as zinau, lengviau ar sunkiau, gal ir lengviau kiek. Sunku palygint. Dar ir mane uzkrete smile.gif

O zalos vaiko psichikai tai tikrai nepastebeta smile.gif Greiciau jau mano psichikai zala buvo- praradau pasitikejima medinstanciju nenugalimumu:)
norge
As karta skiepijau dukra, gal treju. Bet kai suzinojo sesuo, tai pagyrimo negavau :-[. Ji sake, kad Danijoje nuo gripo skiepija tik labai ligotus, daznai senus zmones, kuriu imuniteto veik nerasta. Ji, gydytoja,  pati niekada neskiepija savo vaiku nuo gripo, nors ziema jie sloguoja viens per kita. Taciau visi pasveiksta, be antibiotiku, o daznai ir be jokiu vaistu. Tai reiskia, kad vaikai turi imuniteta, o su kiekvienu menku persalimu jis tik sutvirteja. Cia tinka taisykle: kas musu nenugali, tas padaro mus stipresniais smile.gif. Zodziu, vaika skiepyti galima, tuomet jis maziau sirgs, o persalimai tesis trumpiau, nebus komplikaciju. Taciau imunitetas tuo metu  atostogaus. Ir jei kuriais metais nuspresite neskiepyti, tai vaika gales pulti visi virusasi is eiles :-[.
JAN
Skiepijau savo dukrą 3 metų , bet pavasarį šitaip susirgom , kad taip dar nebuvom sirgę .Aš bent tikėjausi lengvesnio sirgimo . Šiemet net nežadu to daryti , nes bent jau mums tai skiepas nė kiek nepadėjo >:(
Iva
Skiepiju savo nuo metu kiekvienais metais + grudinimas. Uzpernai darzelyje gripu nesirgo tik 2 vaikai, maniske tame tarpe. Taip sutinku kas skiepas 100% neapsaugo, taciau jeigu jau suserga, tai lengvesne forma ir be komplikaciju. Is tikruju ne taip baisus tas gripas, kaip jo komplikacijos, mano drauge mire nuo ju, pradzioj atsisake vienas inkstas, po to kitas, dialize 4 metus , donoro nesurado....  
-MŠ-
na siaip tai kiekvienas persirgimas tik susilpnina imuniteta ;D
gripo atmaina nera spejama, ji padaroma is tam tikru stamu kurie jau ateina pas mus. bet kitas dalykas- kaip ta vakcina laikoma. Jei koks seimos gydytojas ja parsiveza rankinuke- tai tiek tos vakcinos... kadangi ja reikia laikyti saltai ir tik tada islieka jos efektyvumas. todel mes ir skiepijames tik infekcinese ligoninese, o ne kokiose privaciose klinikose....
Bet vaiko mes dar siemet neskiepysime - pasiskiepysim patys, ir taip tikimes gripo i namus neparnesti. na neteko dar suabejoti vakcinos efektyvumu... va jos laikymo salygos ar pacios vakcinos pasirinkimas(o reik zinot kuria rinktis ;D), tai ir sudaro klaidinga visuomenes nuostata.
mažulka
Dėl tos vakcinos transportiravimo, tai aš nežinau, bet lankomės valdiškoje vaikų poliklinikoje. Kažkaip nesitiki, kad ten galėtų nesilaikyti visų normų. Dar mano gydytojas sakė, kad pernai, iš visų skiepytų vaikų(būtent jo apylinkėje), sirgo visi, kurie skiepijosi "Endemik", ten jie lyg tai rusišką vakciną naudoja.
Tai va aš ir nesu užtikrinta vakcinos veiksmingumu.
-MŠ-
jeigu skiepytis, tai tik prancuziska vakcina, is Pastero instituto...
Coca - cola
nezinau nuo kokio amziaus vaikucius galima skiepyti nuo gripo. maniskiui 14 men. tai sakau gal rudeni galima skiepyt...... g.gif
c-girl
Nezinau kaip Lietuvoje g.gif Bet Amerikoje, nuo gripo skiepija maziukus vyresnius nei 6 men. g.gif
Bekasė
lietuvoje nuo gripi nuo dvieju metu skiepija. Bet man gydytoja, kai norejau skiepytis nuo gripo, verciau pasiule pasirinkti pneumo 23.
Rubkyte
Mano probils artimai susijes su ligoniais, tai kai mazi vaikai buvo pats skiepijosi nuo gripo, kad bacilos namo neparnestu. Ir ka.... ogi ne to stamo (gydytoju zargonu) buvo virusas, nes mane kad vienoks gripas bus, o buvo kiek pakites. Tai jis susirgo ir sirgo daug rimtesne forma nei tais metais visi kiti. Ir daugiau nebesiskiepijo tongue.gif . Taip, kad tikrai nuo gripo nesiulyciau skiepytis.
Coca - cola
nu tai taip, zinau kad kad kiekvienais metais tas gripas kitoks, bet gi tipo issiaiskina koks bus... g.gif na siaip reiks kitu apsisaugojimo budu ieskoti ....bet gi kokiu.... g.gif g.gif g.gif be to dar skaiciau, kad organizmo ir vitaminais uzversti nereikia, organizmas pats tegu saugosi, o kad visi gyd sako kad reik vitaminu tai cia tik reklama.... doh.gif blink.gif
Papildyta @ [mergetime]1092304453[/mergetime]
nu tai taip, zinau kad kad kiekvienais metais tas gripas kitoks, bet gi tipo issiaiskina koks bus... g.gif na siaip reiks kitu apsisaugojimo budu ieskoti ....bet gi kokiu.... g.gif g.gif g.gif be to dar skaiciau, kad organizmo ir vitaminais uzversti nereikia, organizmas pats tegu saugosi, o kad visi gyd sako kad reik vitaminu tai cia tik reklama.... doh.gif blink.gif
Papildyta @ [mergetime]1092305909[/mergetime]
doh.gif ohoh kad prirasiau biggrin.gif
Iva
vaika skiepiju nuo 15 men kiekvienais metais + grudinimas, su gripu geriau ne juokaut wink.gif mano gera drauge nuo jo mire. Siaip dazniausiai pataiko su stamais, bet jeigu ir nepataikys ir susirgs- nieko tokio, bet komplikaciju nebus. Ir is viso ne taip gripas baisus, taip jo komplikacijos ir jeigu yra nors maziausia tikimybe, nuo ju apsaugoti as taip ir padarysiu. Beje maniske niekada, net per didziasias epidemijas gripo jo nesirgo thumbup.gif
Coca - cola
QUOTE (Iva @ 2004 08 12, 13:27)
vaika skiepiju nuo 15 men kiekvienais metais + grudinimas, su gripu geriau ne juokaut wink.gif mano gera drauge nuo jo mire. Siaip dazniausiai pataiko su stamais, bet jeigu ir nepataikys ir susirgs- nieko tokio, bet komplikaciju nebus. Ir is viso ne taip gripas baisus, taip jo komplikacijos ir jeigu yra nors maziausia tikimybe, nuo ju apsaugoti as taip ir padarysiu. Beje maniske niekada, net per didziasias epidemijas gripo jo nesirgo thumbup.gif

nu va clap_1.gif tai ka tada daryt? vieni sako vienaip kiti kitaip..... g.gif reiks paciai nusprest kaip ir viska doh.gif
Iva
spirguti, matai kai kas isvis pries skiepus nusistates, todel ir kalba atitinkamai, as rizikuoti nenoriu, todel ir skiepijames visi ir kiekvienais metais, o aplinkui beveik visi, kas nepasiskiepijo, draugiskai serga
bsgess
As tai esu skiepu salininke, bet geras draugas pasiskiepijes kaip tik susirgo laugh.gif Ir dar sunkia forma laugh.gif Aisku, tai vienetai, bet vat ir zinok g.gif
Coca - cola
nu vat ir as viena karta kai pasiskiepijau, tai kaip sirgau tai sirgau doh.gif greitoji su vytureliais leke... doh.gif bet kitom ziemom tai normaliai po skiepo nesirgdavau..... g.gif
vasarėja
man daktare tai sake, kad jei vaikas "nekolektyvinis", t.y. nelanko jokiu istaigu, reikia tevams skiepytis kad neparnestu namo, o jei jau eina i darzus, reikia skiepyt, nes, kaip teisingai Iva sake, ne gripas pavojingas, o jo komplikacijos... sad.gif
tad jei ir serga, sunkiu komplikaciju neturetu buti.....
as tai skiepysiu wink.gif
laiva
QUOTE (mamkinas @ 2004 08 16, 16:41)
man daktare tai sake, kad jei vaikas "nekolektyvinis", t.y. nelanko jokiu istaigu, reikia tevams skiepytis kad neparnestu namo, o jei jau eina i darzus, reikia skiepyt, nes, kaip teisingai Iva sake, ne gripas pavojingas, o jo komplikacijos... sad.gif
tad jei ir serga, sunkiu komplikaciju neturetu buti.....
as tai skiepysiu  wink.gif

man irgi tą patį sakė rolleyes.gif Kol daržo nelanko, patarė skiepytis tik tėvams, o kai išleisim į darželį, tada draugiškai visa šeima.
Beje, su vyru skiepijamės jau kokius 4-5 metus, per tą laiką gripu nesam sirgę tfu tfu tfu rolleyes.gif
http
Lietuvoje skiepijama nuo 6 mėnesių vaikučius. Pirmą kartą 1\4 suaugusiojo dozės ir po mėnesio perskiepijama taip pat 1 / 4 suaugosiojo dozės. Po metų skiepijama tik vieną kartą.
Bekasė
QUOTE (Blondi @ 2004 08 16, 17:20)
Lietuvoje skiepijama nuo 6 mėnesių vaikučius. Pirmą kartą 1\4 suaugusiojo dozės ir po mėnesio perskiepijama taip pat 1 / 4 suaugosiojo dozės. Po metų skiepijama tik vieną kartą.

cia gal nuo vakcinos priklauso, nes as rudeni pernai Emi norejau skiepyti, tai mums sake, kad iki 6 metu skiepijant pirma karta yra daromi du skiepai po puse dozes taip kuriu yra menesio tarpas. Toliau jau eina vienas skiepas. Tai kad pasiskiepyti pirmu skiepu vertetu kazkur rugsejo pabaigoje. Bet mums gydytoja patare pasirinkti pneumo 23. Ta ir padareme, skiepas pingesnis, galioja 5 metus, platesnis veikimo spektras - gripu irgi nesirgom.
Coca - cola
doh.gif nu bet zinokit nuomoniu skirtumelis tai ojojoi va vakar drauge atejo tai apreke mane, tipo tu ka neskiepyk, negerai, imunitetas pats tegu kovoja, vaikas turi savo ligas atsirgti..bla bla bla blink.gif o va kitos skiepyja ir viskas gerai. ir ku daba daryt? g.gif
http
QUOTE (spirgutis @ 2004 08 17, 12:14)
doh.gif nu bet zinokit nuomoniu skirtumelis tai ojojoi va vakar drauge atejo tai apreke mane, tipo tu ka neskiepyk, negerai, imunitetas pats tegu kovoja, vaikas turi savo ligas atsirgti..bla bla bla blink.gif o va kitos skiepyja ir viskas gerai. ir ku daba daryt? g.gif

Nu neskiepyk,tegul pakovoja wink.gif O tavo draugė nepasakojo,kad vaikučiai gali bekovodami ir numirti? Nesakė,kad gripo virusas gali sukelti virusinį plaučių uždegimą? Nesakė,kad mažiems vaikučiams nuo gripo specialių vaistų iki 2 metų negalima vartoti ( remantadino,Relansa ir t.t.)? Nesakė,kad gydymas tik simptominis.?

Čia mamytė apie pneumo vakcina rašė. Tai visai ji ne nuo gripo. Veikia tik nuo pneumokokinės infekcijos. O tai ne gripas. wink.gif Klausykit,kas pas jus per pediatrai?Tegul patys bent indikacijas perskaito mad.gif
O nuo gripo reikia perskiepyti kiekvienais metais,nes virusas kasmet keičiasi ir yra daromi nauji skiepai pagal vyraujančio viruso formą.Dėl to,jeigu tu nesusirgai šiais metais (pasiskiepinęs), tai susirgti kitais gali laisvai.

Spirguti,aš eisiu į darbą nuo lapkričio,parašysi į asm. paskiepysiu tavo klecką nuo gripo. Perskiepyti po mėnesio būtina tiems žmonėsm (ne tik kūdikiams) kurie nei karto dar nesirgo gripu.
Coca - cola
QUOTE(Dididu @ 2004 08 17, 12:27)
Nu neskiepyk,tegul pakovoja wink.gif  O tavo draugė nepasakojo,kad vaikučiai gali bekovodami ir numirti? Nesakė,kad gripo virusas gali sukelti  virusinį plaučių uždegimą? Nesakė,kad mažiems vaikučiams nuo gripo  specialių vaistų iki 2 metų negalima vartoti ( remantadino,Relansa ir t.t.)? Nesakė,kad gydymas tik simptominis.?

Čia mamytė apie pneumo vakcina rašė. Tai visai ji ne nuo gripo. Veikia tik nuo pneumokokinės infekcijos. O tai ne gripas. wink.gif  Klausykit,kas pas jus per pediatrai?Tegul patys bent indikacijas perskaito mad.gif 
O nuo gripo reikia perskiepyti kiekvienais metais,nes virusas kasmet keičiasi ir yra daromi nauji skiepai pagal vyraujančio viruso formą.Dėl to,jeigu tu nesusirgai šiais metais (pasiskiepinęs), tai susirgti kitais  gali laisvai.

Spirguti,aš eisiu į darbą nuo lapkričio,parašysi į asm. paskiepysiu tavo klecką nuo gripo. Perskiepyti po mėnesio būtina tiems žmonėsm (ne tik kūdikiams) kurie nei karto dar nesirgo gripu.

oi, Dididu, kaip suprantu esi medike thumbup.gif tai as dabar tave ir iskamantinesiu smile.gif
1.kodel lietuvos medikai rekomenduoja skiepyt nuo gripo tik nuo 2metu?
2.ar geriau skiepyt 14 men vaikuti jei jis neina i darzeli, ar uzteks skiepytis paciai?
3.as pati pasiskiepijusi nuo gripo sirgau tikrai labai labai smarkiai. kaip su tuo skiepo nepataikymu? (na kai pasirodo gripas kitoks nei visi skiepyjosi)
4.ar silpneja vaiko imunitetas jei kasmet skiepyji nuo gripo?
5.kada reikia skiepyt? (apie rugseji kiek zinau)
6. tai ar viena karta skiepyt ar po menesio perskiepyt?
7. kiek mazdaug tai kainuoja?

Dididu, kai turesi laiko parasyk. ok? wub.gif
Iva
kainuoja bet pernai kainavo 21 lt.

As taip pasakysiu, mano geriausiai draugei buvo 11 metu, kai ji susirdo gripu, po 3 sav jis komplikavosi inkstu nepakankamumu, na inkstai atsisake dirbti, po to metai dializes ir laukimas gal atsiras donoras, po metu taip ir nesuplaukusi donoro ji mire.
http
QUOTE(spirgutis @ 2004 08 17, 12:49)

1.kodel lietuvos medikai rekomenduoja skiepyt nuo gripo tik nuo 2metu?
2.ar geriau skiepyt 14 men vaikuti jei jis neina i darzeli, ar uzteks skiepytis paciai?
3.as pati pasiskiepijusi nuo gripo sirgau tikrai labai labai smarkiai. kaip su tuo skiepo nepataikymu? (na kai pasirodo gripas kitoks nei visi skiepyjosi)
4.ar silpneja vaiko imunitetas jei kasmet skiepyji nuo gripo?
5.kada reikia skiepyt? (apie rugseji kiek zinau)
6. tai ar viena karta skiepyt ar po menesio perskiepyt?
7. kiek mazdaug tai kainuoja?

Dididu, kai turesi laiko parasyk. ok?  wub.gif

1. O čia kokie medikai rekomenduoja? Turbūt tos kartos,kurių laikais vaikai į parduotuves ir kitas viešas vietas iki 8 metų nevaikščiojo? Gripo epidemijos metu mačiau pilną Akropolį mamyčių su mažyliais. Taigi ne tik darželyje apsikrėsti galima.
2. Pačiai skiepytis neužteks. Juk vaiko nelaikysite visuomet namuose? Ką gali žinoti kas jį apčiaudės?
3. Gripos vakcinos patikimumas apie 95 proc. Greičiausiai skiepas buvo suleistas netaisyklingai ( tau sergant ) arba dėl kitų priežąsčių nesusiformavo imunitetas. Gal skiepas buvo blogai laikomas. Ne šaldytuve jis gali būti vos kelias valandas.
4. Visiška nesąmonė.
5. Geriausia skiepytis spalio lapkričio mėnesiais.
6. Skiepytis reikia du kartus,nes nesusiformuos pakankamas imunitetas. Skiepijant tik vieną kartą vaikutis susirgs bet silpniau.
7. Pats skiepas apie 17 lt. Su suleidimu plius 5 lt. Skiepo kaina priklauso nuo firmos.

Tikiuosi nuraminau?
Mūsų vaikučių sveikata pats svarbiausias dalykas. Tai supranti tik tuomet,kai jie suserga.
vasarėja
QUOTE(Dididu @ 2004 08 17, 14:44)
6. Skiepytis reikia du kartus,nes nesusiformuos pakankamas imunitetas. Skiepijant tik vieną kartą vaikutis susirgs bet silpniau.

oi, Dididu, dar vienas klausimuks kaip medikei: smile.gif
kaip suprantu jei vaikui daugiau nei 2 metai tai skiepijamas tik viena karta?

kai jau ateis laikas skiepyti, tu cia garsiai pranesk, atvaziuociau ir as mielai su savo mergina skiepytis...
http
Du kartus skiepijami visi asmenys,kurie nei karto nėra sirgę gripu,nepriklausomai nuo amžiaus.

Pranešiu,kai pradėsiu dirbti. Žinoma,skylėta ta mano galva labai.,kad tik nepamirščiau blink.gif Matomai mamystė veikia biggrin.gif
Zvirblis
Sveikos,

Mano pupai metai ir 4 men. Galvoju, ar nevertetu paskiepyti ja nuo gripo. Ka apie tai manote? Ar skiepijate savo pupuliukus? Kokio amziaus? Kokios buna salutines reakcijos? Ar maziau serga? Aciuuuuuuuuuuu. biggrin.gif
Summer
Nežinau, kaip su vaikais, bet pavyzdžiui mūsų "Sveikatos ABC" vedėja tai net suaugusiems nerekomenduoja. Nes skiepija nuo vienos rūšies, o tikrasis gripas būna visai kitoks. Nes skiepija iš anksto ir gali tik prognozuoti, koks jis bus. Be to, turiu darbe daugybę pavyzdžių, kai pasiskiepiję ir vėliau susirgę turėjo baisias komplikacijas. huh.gif
Kieliuke
Pernai mes skiepinom 1,3metu.Po skiepo buvo neramus, bet gripu nesirgo.O siemet net nezinau ar skiepinsiu.
Vandenė
Mes vakar gydytojos to paties klausem.Siaip skiepas nuo gripo tokiem leliukam(iki 30 ar 35 men amziaus) iseina labai brangiai,nes reikia skiepyti du kartus po puse injekcijos(paskiepija su puse "porcijos",o po keturiu savaiciu reikia taip pat kartoti).Zodziu,gaunasi 45lt.Nebent susiradus toki pat bandraamzi,kad abu skiepyt tuo pat metu,tada gaunasi 22.50Lt(kaip uz viena).
O verta skiepyt ar ne,tai net nezinau.Mes pernai didziaja paskiepijom,tai ji net slogos visa ziema neturejo.O pries tai ziema,savaite-dvi sloguoja,kosti,po poros savaiciu pertraukos vel tas pats sad.gif Tai vakar vel paskiepijom,tikesimes,kad nesirgsim smile.gif
spaNguolė
as pernai skiepijau savo dukra, tada buvo 2metai ir 4 men. na gripu lyg ir nesirgo, bet visokie persalimai, slogos ir bronchitai tai buvo. tai siemet net ir nezinau- skiepytis ar ne. g.gif
Digita
As savo Brigita skiepiju kelinti metai ir labai patenkinta, jei serga tai labai lengvai, ir aisku mes su vyru skiepijames jau kelinti metai. As uz skiepus nuo gripo biggrin.gif
Mazule
As tai pries si skiepa ir juo labiau leliukams - iki 2 metu jo nerekomenduoja net daktarai, o suaugusiems g.gif nu visu pirma tai net patys formacininkai ispeja, kad nezinia, kuris gripo virusas uzklups, taip kad didziausia nauda cia skiepus platinancioms firmoms

Nereikia gripo bijoti kaip mirtinos ligos - esme ji isguleti ir nelekt i darba tik geriau pasijutus...rimtas pavojus tik seniems - ligotiems zmonems

Nesirkit heart.gif
Meila
Mažylę savo 11 mėn. paskiepijom vakar, o ir aš pati pirmą kartą, vyras jau seniai skiepijasi kasmet. Nežinau skiepytis ar ne kiekvieno individualus požiūris, mes nusprendėm taip rolleyes.gif
O beje pas mus skiepai turbūt pigesni, vaikui 2 kartus po 15 lt, o suaugusiems 20 Lt plius už vaistų suleidimą 3,2 Lt. clap.gif
Čia taip Skuode.
Ryžulia
Sveikutės, mamcės:) Aš skiepiju savo pacaną jau treti metai. Tfu, tfu, tfu, kol kas esu labai patenkinta, bo nesergam iš viso niekuom:) mano gydytoja sakė, kad jei skiepas bus ne nuo tos rūšies viruso, vis tiek gal liga praeis lengviau. Bet, kaip supratau ir pasisakančiųjų, kiekvienam savo. Ir dėl visai mažiukų leliusiukų nežinau, nes savo berną pirmą kartą paskiepijau 3 metų.
1111
Na va kiek nuomoniu g.gif O ir gydytojai kiekvienas us savo uz ir pries huh.gif Tai kaip apsispresti paprastam mirtingajam unsure.gif biggrin.gif
Iki siol nei as nei mano vyrelis nesiskiepijom ir vaiko neskiepijom. O stai dabar kai mazius pradejo darza lankyti emiau ir susimasciau g.gif Vis tik gal reiketu vaika paskiepyti. Maza kas. Juk tiek visokiausiu bacilu ypac rudeni ir ziema. Grupe pas mus labai sildoma, o kai tokius kleckiukus i lauka isves-tai netruks vienas po kito kristi kaip lapeliai ohmy.gif
na isvardinkit prasau kas nors visus uz ir pries unsure.gif wink.gif
Indruze
smile.gif Labutis. Aš irgi labai norėčiau paskiepyti visą šeimą, bet kolkas dar tik vyrai paskiepyti-vis sergam ir negalim pasiskiepyti, be to abejoju dėl dukros:jai 2,5 m., gydytoja sako, kad užtenka vieno skiepo, o aš skaičiau, kad iki 3m. reikia du kart kartoti-ar nebus jai per didelė dozė per vieną kartą (gydytoja tokia nelabai man patikima sad.gif ).
Pernai vyras ir sūnus skiepijosi, tai labai tik lengvai pasirgo. thumbup.gif
Raideles
Na, as vakar kaip tik paskaiciau straipsni http://www.bernardinai.lt/index.php?exp=1&...d=15908&lang=lt

Baisiais gripais gasdina, ir net gripo epidemija, bet sako, kad zmonems, alergiskiems kiausinio baltymui siukstu negalima nuo gripo skiepytis, nes vakcina auginama visciuku embrionuose... Ir man taip gaila tu viskciuku pasidare... Uz ka juos vargsus taip... sad.gif
vikix
Kadangi mes lankom lopseli irgi galvojome pasiskiepyti nuo gripo, bet gydytoja patare nesiskiepyti, ir uzimine kad iki 2 metu visai nepatartinas gripo skiepas.
Ji mums patare geriau patiems pasiskiepyti, tipo tada to viruso namo neparnesim g.gif . O mes su vyru jau 4 metai skiepijames ir tfu..tfu neikarto nesirgom net persalimo ligomis. clap_1.gif
1111
Na va, pasiskambinau mamai ir paklausiau ka jie medikai apie skiepus mano g.gif Siemet prognozuojamas gripas isskirtinai kitoks nei kiekvienasi metais. Numatoma, kad jis puls zarnyna, o ne plaucius ar kvepavimo takus ohmy.gif Tai yra-bus vemimai, viduriavimai ir kiti zarnyno skausmai huh.gif Va, o skiepijama tai nuo kitokio gripo dry.gif Bet didelio nusistatymo pries skiepus ji neisreiske. Tik va kas liecia jos anuka, tai ji pries vaiku skiepus-liepe padidinti vitamino C doze ir visus namus cesnaku ispuosti laugh.gif
luju
smile.gif praeitais metais ir as surizikavau ir visa seimyna paskiepijau,ir ka ,tas pats rezultastas ,visvien sirgom ir pakankamai auksta t buvo .Taip ,kad siemet net negalvoju ,gersiu geriau homeopatinius nuo gripo ir tiek ohmy.gif
Zuzanėlė
Kai mano vyresnelis pradejo eiti i darzeli,tais metais sirgo istisai-2 sav.serga, viena sav.nueina i darza ir vel serga sad.gif Buvo kazkoks siaubas. Tada mes ji paskiepijom Pneumo skiepu,sugerem visa Ribomunilo kursa ir pernai paskiepijom nuo gripo.Visos ligos baigesi.Pernai per visa sezona turejo tik viena karta sloga. Vyras irgi skiepijosi nuo gripo.Viskas thumbup.gif .Manau,kad siemet skiepysimes jau visi trys(tame tarpe ir as),kad neparnestume ligos mazylei. Manau jai dar per ankstii sie skierpai (19 men.)
Venta
Man irgi iskilusi buvo si dilema. Mes skiepijames jau katvirti metai. Ir kazkaip viskas puiku. Aisku, slogos neisvengiam, bet tai menkniekis.
O vat del maziaus (jam 14 mėn.), tai teko ilgai galvot. Juo labiau, kad šiemet žada problematišką epidemiją. Pediatrė patarė mažiaus neskiepyt. Taigi, nutarėm pasiskiepyt patys ir paskiepyt auklę. Tikėsimės, kad neparnešim viruso.
Indruze
Gal žinot per kiek laiko nuo pasiskiepijimo gali pasireikšti šalutinės reakcijos: 11m sūnui pakilo temperatūra virš 38, o skiepijosi prieš 4 dienas-ar gali būti nuo skiepo sad.gif
Bitkresle
Dėl skiepo nuo gripo išsakysiu prof. V. Usonio, didelio skiepų šalininko, nuomonę. Kadangi man jo argumentai atrodo įtikinami, aš jiems irgi pritariu. Taigi...

Pirmiausia, gripo vakcina kiekvienais metais kuriama iš naujo, pritaikyta būtent tam sezonui. Aišku, ji gaminama šiek tiek iš anksto, jei gerai atsimenu - Australijoje, nes, man atrodo, gripo virusas iš ten plinta (sorry, jei šioj vietoj nusišnekėjau, nes norėjau pasitikslinti, bet neradau knygutės...).

Kitas dalykas, kad reikia atskirti patį gripą nuo kitų peršalimo ligų. Dažnai gripu vadinamos bet kokios peršalimo ligos, kurias sukėlė virusai. O tų virusų yra devynios galybės - visokie rinovirusai, adenovirusai ir t.t. Šios infekcijos irgi gali pasireikšti karščiavimu, visokiais ryklės uždegimais, slogomis ir pan., dėl ko dažniausiai vadinama "gripu". O tikrajam gripui ryklės uždegimas ir sloga kaip tik nebūdingi, būdingi kaulų ir raumenų skausmai ("laužo kaulus"). Beje, kaulus laužyti gali ir tiesiog esant aukštai temperatūrai.

Gripas pavojingiausias ne dėl pačios ligos (nors irgi tikriausiai nėra malonumo gulėti su aukšta temperatūra...), bet dėl komplikacijų. Prieš keletą metų mirė 19-metis, kuriam po gripo atsirado miokarditas ir širdies nepakankamumas.

Beje, dabar tiksliai neatsimenu, iš kur ištraukiau, bet kažką prisimenu apie tai, kad sergant gripu negalima vartoti aspirino (na, vaikams ir taip jo duoti nerekomenduojama, bet suaugusiems, pasirodo, irgi).
Papildyta @ [mergetime]1098217465[/mergetime]
Dar norėjau pridurti, kad būtent tuo tų gausybės "peršalimo ligų" negalima sakyti, kad va, pasiskiepijau nuo gripo, bet vis tiek sirgau. Nes juk iš tikrųjų nesate garantuoti, kad sirgote būtent gripu. Iš kitos pusės, o gal būtumėte sirgę dar sunkiau?

Beje, gripo diagnozę galima patvirtinti tik atlikus virusologinius tyrimus, kurių paprastai niekas nedaro. Taigi praktiškai niekada taip ir nesužinosite, ar tai, kuo sirgote, buvo iš tiesų gripas, nuo kurio skiepijotės, ar ne...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.