Labutis! Man labai idomu-ar gaminate kokius nors pusfabrikacius, kuriuos uzsaldote ,,juodai dienai" ir pan.? Mano viena pazistama per savaite karta prigamina ivairiu pusfabrikaciu, juos uzsaldo ir visa savaitele ramu. O jus? Ar taip darote? Vis galvoju ir as pradeti taip daryti, tik nezinau, ar apsimoka
As kartais taip darau. Buvau shaldymo kamera uzgrudus bulviniais kukuliais ir virtu bulviu cepelinais. Dar kartais kotletus uzshaldau padarytus ar balandelius. Labai patogu tie pusfabrikaciai kartais, ypac grizus po darbo. Tik sudejai i puoda, pavirei, patroshkinai ar pakepei...Greit ir gerai
As saldau susuktus,bet neapvirtus balandelius,ceburekus ir kitus panasius dalykus.Labai patogu,kai reikia greitai ka nors skanaus paruosti,be to kur kas skanesni negu pirktiniai
As kartais uzsaldau koldunu ar siaip virtinuku su ivairiais idarais.
na nezinau ar saldytas uogas galima priskirti pusfabrikaciams, bet pvz saldytos braskes labai pravercia ziema vietoj leduku i sampana, kai ateina sveciu
Saldytom melynem ar gervuogem, stambiom aviietem daznai puosiu ledus... ir skanu ir sveika
Ir as nezinau, ar galima tai priskirti pusfabrikaciams, bet as daznai pasidarau frikadeliu is farso, sudedu jas i plastmasine dezele ir i kamera. Kai nebesugalvoju ka pagamint, arba saldytuvas tuscias, o iki algos keli litai belike, tai labai pravercia. Socia sriuba isverdu.
Aš tai užsišaldau žemaitiškų blynų, nes jų darymas užima laiko ir tvarkytis po daugiau reikia, tai atstoviu kelias valandas, pridarau daugiau ir
Nes aš juos labai mėgstu, tai taip sutaupau laiko
As dazniausiai paaukoju pusdieni lietiniams su ivairiais idarais, kadangi labai juos megstu.
As irgi megstu prisidaryt daug lietiniu ir prisisaldyt,o kai pritrukstu idarams fantazijos,nuzingsniuoju i parduotuve pasiziuret,gal kokiu nauju ideju lietiniu gamintojams atsirado
As vis svajoju uzsisaldyti savo pacios pasidarytu pusfabrikaciu, taciau nelabai turiu kur juos saldyti. Musu saldytuvas labai jau mazas. I saldymo kamera vos sutalpinu butiniausius maisto produktus. O tokiems pusfabrikaciams vieots tikrai neuztektu.
Jau dabar vyrui vis uzsimenu, kad reiketu naujo saldytuvo ir butinai su didele saldymo kamera
As labai daznai prigrudu savo saldikli visokiu pusgaminiu.Kotletu nedarau tik tam kartui.Nusiperku farso daugaiu ir pridarau keliu rusiu:su zaliais kopustais,dziovintais vaisiais,morkomis,ryziais,paprikomis...Viska iskepu,sudedu i krepselius vienam kartui ir uzsaldau.Kartais issiverdu per daug mesos(paukstienos),dali atidedu.Saldau mesa normom(vienam kartui)Jei karbonadai,tai tiek,kiek musu seima suvalgo.Saldytos pupeles(sparagines),brokoliai,kalafiorai saldomi taip pat vienam kartui(atskiruose krepseliuose).Labai patogu.Kai perkam kiaule,ja visa supjaustom,sumale sudedam tik tam kartui.Jei matai,kad reikia daugiau-pasiimi du gabaliukus(jei sveciai).Darau ir saldausi lietinius,siuskes,zemaiciu blynus.O dar kiek darzoviu..morkos tarkuotos,agurkai,paprika,porai-pjaustyti.Uogienes trintos zalios su cukrumi,cielos.Viskas krepseliuose uzrista ir sudeta.Man taip labai patogu.
kokio dydzio tav o saldymo kamera?
Pastovai turiu saldytu:
1) uogu 2) zirniu 3) balandeliu 4) frikadeliu vaikui 5) mesos Kartais turiu saldytu: 1) blyneliu su varske 2) varskes 3) koldunu 4) varskeciu (bet ealabai patinka)
ui zinok lietiniams taigi gali deti viska ka saldytuve randi
As tai irgi saldau viska ka tik galima, karta bandziau agurka uzsaldyt, gavosi neblogai, bet daugiau to nedaryciau. O siaip visada turiu pasidarius kotletu, karbonadu, balandeliu, koldunu ir t.t Kai netingiu tai gaminu svieziai, bet kartais labai tingiu, kartais skubu, tai tada liux dalykelis kai turi prisidarius ir prisisaldzius
agurkus kazhkada ir ash bandzhiau shaldyti, tada labai gerai, jei zhiema darai shaltibarshchius, sutarkuoji su burokine tarka ishemus ish shaldiklio ir skonis agurko ir barshchius atshaldo
Shaldau sultini porcijomis, tai labai patogu, kai vaikui reikia ka nors greitai padaminti - ishemi, imeti shaldytu darzhoviu ir sriuba gatava.
Taip pat shaldau darzhoviu troshkini (be druskos ir prieskoniu).
Ieva-Pieva,mano saldiklis niekuo nesiskiria nuo kitu.Turiu 2-metrini saldytuva.Jo apacioje yra 3kameros,tad siuo metu jose ir talpinu.Kita saldikli turiu stiklintam balkone.Jame dazniausiai talpinam "kiaule"(puse,sudeta normom ir su uzrasais).Ant mesos visada dedu uzrasus,nes pirma karta kai dejau lentynom:farsas,guliasas,karbonadai,gabalai kepimui.Is pradziu buvo aisku,bet kai apmazedavopaprasciausiai susimaisydavo,nes buvo sudedama i viena saldikli ir vienas atjungiamas.Kita karta buvau "gudresne"-klijuodavau lipdukus(kur parduotuvese buna priklijuotos kainos)(tie spalvoti mazi lipdukai susukti i ritinuka).Pernai kai isigijom didele kiaule,teko vietos ieskotis ir pas mama.Ji turi Snaiges 6kameru saldikli.Kol mesos nera,kol svogunai nepusta,nezelia,morkos netarkuotos-pilnai uztenka to,kuris po saldytuvu.Siame uogu daug.
Ką rekomenduojate arba atvirkščiai, nerekomenduojate?
Man labai patinka Aviko bulvytės, Čiki vistienos grynuoliai arba piršteliai, Kėdainių koncervų fabriko pupelių sriuba, dėžutėse supakuoti lietiniai su mėsa arba sūriu
Nu cia kai paskaiciau, tai vajetus
O aš tai extra atvejams perku ''Alberto'' šaldytos lazanijos, skaniausia su daržovėm, bet iš bėdos tinka ir su mėsa. O šiaip mama retsykiais prigamina šaldytų virtinukų su džiovintais grybais(dukros delikatesas), ar šaldytų varškės virtinukų. Na, o pas pačią šaldytuve nebent šaldytų daržovių mišinių galima atrast
gal kas zinot, ar saldyti galima tik virtu bulviu cepelinus, nes kazkada bandziau tarkuotu tai nekas gavos
Labai daug dirbu ir labai retai būnu namuose, todėl ši tema man labai aktuali. Mano sūnus, kai manęs nėra namie, labai dažnai nusipirka ir pasikepa šaldytu bulvyčių. Bet jos gaunasi brangokos, tai galvoju, kad reiktu pačiai bulvyčių užsišaldyti, tik nežinau kaip jas paruošti, kad jos būtų tokios kaip parduotuvėje. Gal kas galėtu man patarti?
QUOTE(Varskyte @ 2007 07 31, 18:37) Labai daug dirbu ir labai retai būnu namuose, todėl ši tema man labai aktuali. Mano sūnus, kai manęs nėra namie, labai dažnai nusipirka ir pasikepa šaldytu bulvyčių. Bet jos gaunasi brangokos, tai galvoju, kad reiktu pačiai bulvyčių užsišaldyti, tik nežinau kaip jas paruošti, kad jos būtų tokios kaip parduotuvėje. Gal kas galėtu man patarti? Kiek as pati esu dariusi toki buda, tai negerai. Nes tos bulvytes yra labai greitai susaldomos, o dazniausiai musu saldytuvai paprasti taip greitai nesusaldo. Nes jos pajuosta ir tikrai ne itin skaniai atrodo kai istrauki.
Aš jeigu gaminu balandėlius, tai dalį jų užsišaldau. Taip pat čeburekus, žemaičių blynus, virtinukus-tinginėlius, uogienes, uogas, grybus. Šiaip patogu, užšaldai vienu kartu padarius, o paskui kaip rasta šaldytuve
O čeburėkus jau išvirtus užšaldai, ar tik pagamintus t.y. dar nevirtus ????
šaldau tik balandėlius,koldunus ir aišku uogas
o as perku daznai lietuviu parduotuveje (kadangi gyvenu airijoje) koldunu,lietiniu su varske (mano megstamiausi),mesa pjaustau gabalais tik tiek kad uztektu vienam kartui mum su vyru,jei turiu laiko padarau koldunu pati,eziuku ar virtu bulviu ''burbuliuku'',su vyru savaitgali koki pasidarom cepelinu irgi uzsisaldom,prisiperkam bulviu fri...ir kai bunam kur isvaziave o gryze norim valgyt greit ka istraukiu ir pakepu ar isverdu...pas mano mama visada galima rasti saldytu darzoviu (pirktu) ir vysniu,labai ziema pravercia i sampana isimest skanu
Dazniausiai uzsisaldau cepelinus,zemaiciu blynus
Perkam saldytus vaisius (pakuotese po 2,5 kg), kartais uogas, ivairias darzoves , bulvytes fri ir pangasija. Pati saldausi pagaminusi ceburekus, balandelius, Cicinsko kepsnius. Kadangi gyvenam ne Lt, atvezta mesa, medziotoju desreles ir juoda duona irgi dedam i saldikli
As saldau zemaiciu blynus, didzkukulius, lietinius
Aš tai kartais prisišaldau koldūnų su pačiais įvairiausiai įdarais. O mėsos šaldyti nemėgstu. Kažkokia atsileidus nebe tokia. Tai gaminu tam kartui.
As saldau balandelius,koldunus,zemaiciu blynus,lietinius
|