Sveikos,norejau paklausti,ar jums dare mazylio nuotrauka (jo pirma !) "echoskopu"?Nes mano ginekologe paskire sekanti vizita rugsejo 7d.,pasake,kad eisime paziureti,kaip ten "laikosi" vaikelis ir kai paklausiau,ar galima bus padaryti leliuko nuotrauka ji pasake,kad bus jau per velu,kad kudikis bus per didelis ir visas netilps i viena nuotrauka.O as taip svajojau apie jo nuotraukyte
nei cia per velu nei ka... Tiesiog galima galva taskirai nufotografuori, kuna atskirai, kojyte, rankyte. Bet tas popierius brangus, nelabai valdiskose istaigose noriai tas nuotraukas dalyja, pasakyk kad susimokesi:)))
Papildyta @ [mergetime]1092267027[/mergetime] As tai turiu abieju:)))
As dariausi echoskopija kazkur po 20 sav. ir dabar 32 sav. Abu kartus gavau nuotraukeles. Tik pirmoj matesi beveik visas mazylis, o sioj tik profilis su rankyte, rodancia "liuks".
Man irgi padare be jokiu problemu, nors lankausi valdiskoj istaigoj
32 savaiciu padare nuotrauka. Matosi galvyte ir kunelis.
as turiu dvi foto- viena 5 savaiciu, kita 6 , pirmoje vaikiukas kaip aguonos grudelis, antroje kaip pupele
Kai echoskopavo Krikscioniskuose - fotke padare be problemu. O vat Kauno Klinikose... turejom issiprasyt
Turim 7 sav taskelis , 12 sav burbuliukas ir miela veiduka 35 savaiteliu
Man echo dare 19 savaite, nuotraukytes negavau
Man dare visai i pabaiga - kazhkur 37-38 sav. Labai puikios nuotraukytes gavosi
Man viena ginekologė sakė, kad gražiausios nuotraukos yra apie 20 nėštumo savaitę, tai tau vadinasi pamelavo.
Man pirmąjį echoskopą darė 5 savitę, paskui kažkur 9-10 savaitę, o dabar po savitėlės esim, kartu su vyru "skaičiuoti pirštukus"
Tai dabar abu laukiam nesulaukiam
Man Mazyly dare echo, bet del nuotraukytes, tai nepasiule, o as issiciojus is to susijaudinimo ir nepaprasiau, o ten kazin daro ir duoda?
Man dare nuotraukele 12 sav.
mums padare 15 savaiciu nuotraukyte
kai darysi sekanti echo,paprašyk gydytojos,kad duotų,nemanau,kad neduos.
As jau turiu tris savo maziuko nuotraukytes. Na vienoje tiesa jis dar tik taskiukas
Gal kuri nors girdejote apie naujus echoskopus, kurie rodo 3D formatu, gal zinote kur tokie randasi, fainai butu tureti tokia
O aplamai ar per daznas echoskopavimas nekenkia
del dazno echoskopavimo irgi ivairios gydytojos ivairiai kalba. as girdejau kad tarpas pakartotinam echoskopui turetu buti bent pora savaiciu..
man nuotraukos nepadare
Toks yra santariskiu konsultacinej pol., genetikos centre. Dar ten trimate echo, man per visa nestuma tik 2 kart dare, nes as nepageidavau dazniau. Ten geros kokybes ir sako, kad tada mazesnio bangu intensyvumo reikia, kad isgautu vaizda. Nuotraukyte nera labai ryski, nes pro vandenis gi. Bet man buvo keista ziureti i veiduka vaikelio, kurio dar neturi ...O dabar jau turiu!
Chia, JAV, tai neklause duoda keleta nuotrauku per kiekviena tyrima. Jei atsineshi video kasete, tai net ir i ja irasho.
Kiek skaichiau apie zhala, tai nera irodyta, kad dazhni tyrimai ultragarsu gali pakenkti vaikeliui. Tiesa, kazhkokios smulkios organizacijos bando tai sieti su velesnemis klausos, kalbos ir per mazho svorio problemomis. Didzhiosios organizacijos to nepatvirtina. Tachiau Amerikos Medicinos Asociacija griezhtai nerekomenduoja daryti shiu tyrimu be reikalo, t.y. be medicinines priezhasties: tik norint suzhinoti vaiko lyti, pasitikslint amzhiu ir pan. Jie motyvuoja tuo, kad jei galima, reiketu vengti papildomos rizikos ir ishlaidu. Juk kai pagalvoji, tai ultragarsas yra labai stiprios garsines bangos, ir jos siunchiamos mums i pilva, ir vaikelis vienu ar kitu budu yra ju itakojamas.
labukas,o as turiu 4 nuotraukytes
pasiūlyt tai tikrai niekur nepasiūlė, o ir paprašius visur sakė, kad nėra kaip
Savoj poliklinikoj vis popieriaus neturedavo
Man gydytojas KMUK padarė ,kai paperašiau ir dar pasistengė pagaut gražesnę pozą
Jo jo, ir ash girdejau, kad geriau atsishviest tas nuotraukeles. Ir jokiu budu nekisht i tuos albumus, kur uzhsiklijuoja celofanas - ish karto susigadins (jei ta lipni medzhiaga su rugshtim).
Hm, as tai negirdejau, bet reikes atsisviest. Mano kazkokios jos labai ant glezno popieriaus. Ir i video man neirase, nors viena drauge patare atsinest kasete O zinokit, jei galeciau ir buciau 100% tikra, kad tikrai tas nepakenks, tai ziureciau ir ziureciau as i ta ekrana per dienas naktis. Ir sirdutes plakimo klausyciau - nepakartojamas jausmas, kiekviena karta kai prisimenu, taip ir surasoja akys.
lankiausi Mažylyje,gydytoja pati padarydavo nuotraukėles.jų turiu keturias-pirma 3 savaičių,antra 9 sav.,trečia ir ketvirta 15 sav.(vienoj guli ant nugarytės, o kitoj jau apsivertęs ant pilvuko).
dar darė 36 savaitę, bet nuotraukytės nedavė, nes darė ne mano gydytoja. nežinojau kad jos išblunka.reikia atsišviesti. ačiū už informaciją.
hmm, idomu, mane siunte i mazyli, sake eiti 8-9 sav, nes gali buti dvyniai, tada ir pasakys. o kurie cia is mazylio blogieciai, kur nuotraukeliu neduoda? ir dar norejau paklausti, jums pirmomis savaitemis per pilveli echoskopavo?
Mes pirmą kartą kai darėmės, tiesiog pamiršom paprašyt, o antrą kartą dėl kažkokio gedimo negalėjo padaryt nuotraukytės mums, tai taip ir likom nefotografuotos savo pirmuosiuose "namučiuose"
o as turiu 11sav ir 16 abiejose labai sauniai visas kunelis matosi
Genetikos centre darė 19 sav. Gavau 4 nuotraukas, kur matosi visas lelius įvairiom pozom ir su visais 'pribumbasais'
Del tu nuotrauku valstybinese poliklinikose tikrai problematiska, nes ultragarsas paprastai daromas 18-20 sav., o tada jau visas vaikelis netelpa i ekrana ir reikia dalimis fotkinti. Butent del sios priezasties kai man buvo 13 sav. as pati savarankiskai vaziavau i Antaklanio moteru klinikas ir privaciai tyriausi ultragarsu. Buvau nustebinta malonaus personalo, o kad su vyru nesusipestume del nuotraukos, tai net dvi padare
Man echoskopu tyrimus dare 8 savaite, tada isprasiau nuotraukos ... Bet jau nelabai norejo duoti ta nuotrauka Lukiskese daktare Cyriene, kai antra karta dare echoskopu tyrima, tai net vaikelio man neparode... Ka jau sakyti apie nuotrauka...
Man dare Genetikos centre. Vaikelis isikniaubė kazkur sone ir nenorejo fotografuotis. Matesi tik nosis ir kumstelis. Nelabai as tu nuotrauku ir norejau. Vis delto tai kisimasis i labai intymia sriti, paprastai tik is smalsumo ar del smagumo.
Man nenorėjo daryti, sakė, kad nuotraukos daromos, nebent kas vaikeliui negerai yra. Bet aš gražiai išprašiau
Maniske sau kumsti droze ramiai tai gydytojai labai patiko net musu neklausus atspaude mus foto tai ir turim kaip mazoji nyksti drozia
mes savo stebuklely pamatėm penkiolikos savaitėlių
man echo ir su pirmu ir su antru dare dauguma kartu privaciai,o ten net neklausia reikia nuotraukos ar ne, duoda ir net ne viena
Man darė echoskopu nuotrauką Santariškėse, genetikos centre, kai buvo 18 sav, tai net neklausę nuotraukytę davė, ten visas vaikutis iš šono kuo puikiausiai matosi
O poliklinikoj, apie 32 savaitę, tai net neprašiau, nes pagalvojau, kad vaikutis jau "į kadrą" nebetelpa
mes irgi jau turim 2 nuotraukas: viena 9 (toks mazas "meskiukas" kojas-rankas i sonus issketes(-usi)
Ale nerealus dziaugsmas matyti savo kudikeli
Na mamytes gal kuri zinot kur Siauliuose tas nuotraukeles daro
Kai laukiausi pirmo, pirma echoskopa dare 22 sav. Vyras paprase, kad padarytu nuotrauka - ir padare. del to labai dziaugiames.
Sveikos merginos, norejau paklausti gal kas zinot ar daro nuotraukytes Silainiu poliklinikoje?
QUOTE(atute @ 2006 01 17, 12:38) sveika, tikrai daro. bet tuo aparatu, kuris 3-čiam aukšte yra. Aš turiu 18 sav ir 32sav savo mažulėlio foto. Bet tu prašyk, ka dpadarytų. neprašysi, nedarys. Aš tai kone reikalavau. Sakiau, kad eisiu privačiai tų tyrimų darytis, jei foto Šiliaunių poliklinokoj nedarys. Jie tikrai turi aparatą ir galimybes. Prašyk
o as dariausi poliklinikoj echo. 18 savaite, paprasiau nuotraukos, tai atsake kad dar per anksti, nieko nesimato
kai vel reiks darytis echo - darysiuos privaciai, noriu leliuko foto tureti
negali but kad 18 sav nieko nesimato....as turiu 16sav nuotrauka tai viskas ten gerai matosi
Na tikrai matosi net ir 5 sav. jau matosi
gal gali man kas patarti,kur galima privaciai lialiaus nuotrauka padaryti,kad reiketu tik uz echoskopija moketi?(vilniuje) mano vyras uzsieni ir labai nori nuotraukytes,o mano poliklinikoj to nedaro
Turiu tris nuotraukytes
|