Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Marinuotos daržovės
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Konservavimas
Ingaaa
Mamos kaip marinuojat kopustus?
Zinojau kazkoki recepta su morkom reikia para palaikyt ir i stiklainius det bet pamirsau  kiek ko deti  :-[gal kas darot panasiai pasidalinkit patirtim.
Ambro
Marinatui:

10 l vandens
0.5 l 0.9 % acto
25 saukstus cukraus
8-10 saukstus druskos

Sudetis:

Kopustai
morkos
kmynai.

Sutarkuojamos morkos, kopustai. Sumaisoma ir sudedama i iskaitintus stiklainius. Nuplikoma vendanciu vandeniu, palaikant 3.-5 min.
Nupilama. Uzpilamas marinatas ir uzsukami dangteliai.

P.s. actas pilamas tik uzvirus marinatui ir nukelus puoda nuo ugnies!
miskouoga
Aš tai žinau tokį receptą:
morkos
kopūstai
svogunai.
Visko imu "iš akies", morkas tarkuoju, kopūstus pjaustau kaip rauginimui, svogūnus pusžiedžiais. viską sumaišau, tada darau marinatą, dedu druskos, cukraus ir acto. Paragavus turi būti sūru, saldu ir rugštu iš karto  ;D. Pilu viską ant daržovių, gerai rankom išmaigau ir pabaigoj užpilu aliejaus, tirk kaip darant salotas, kad viskas būtų aliejuota, bet neplaukiotų. Tada nešu į balkoną dviem trim dienom. Po to-skanaus!
Tikiuosi, supratot, kaip tai daryti reikia.
Ar galima užkonservuot tokį mišinį-nežinau.
une
mano mama konservuoja kopustus ziemai i kuriuos dar ieina ir paprika raudona.  :)labai skanios  :smile.gif jei noresit tokio recepto galesiu parasyt.
Ambro
mano mama konservuoja kopustus ziemai i kuriuos dar ieina ir paprika raudona.  :)labai skanios  :smile.gif jei noresit tokio recepto galesiu parasyt.

Butinai idek! Lauksim wink.gif.
toja
Sveikos, mamytes,

norejau paklaust gal kuri marinuojat paprikas ziemai? bukit geros pametekit receptuka.
ulaa
As naudodavau ta pati buda,kaip ir marinuotiems agurkeliams,tik kad dabar ju pas mane jau niekas nebevalgo - nusibodo unsure.gif
P@nter@
QUOTE (toja @ 2004 08 12, 06:35)
Sveikos, mamytes,

norejau paklaust gal kuri marinuojat paprikas ziemai? bukit geros pametekit receptuka.

As marinavau tik kad daba recepto neatsimenu siandien vakare butinai paziuresiu ir ryt parasysiu rolleyes.gif
Atsimenu tik kad reik nulupti odele dry.gif baisiai toks jau darbas reikalaujantis kantrybes smile.gif reik ta paprika 3min i verdanti vandeni imesti po to greit i salta ir tada odele lupti, o marinatas is druskos ir acto darosi man tai jos tokios gan astrios atrodo, bet vyras valgo jam sake liuks thumbup.gif
*Mari*
as tai nelupu odeles - tai butu blusinejimasis sad.gif

o marinatas toks pats kaip agurkams tik daugiau acto ir cukraus smile.gif
Miglute
Sumetu nuplautas ir nukarpytais koteliais pupeles i verdanti marinata ( toki pat, kaip agurkeliams : 1 l vandens 2 saukstai druskos, 2 saukstai cukraus , 1 saukstas acto, pipiru , lapeliu), paverdu 5 min, nusunkiu ir atsaldau. Tada sudedu i stiklainius, uzpilu verdanciu tuo paciu marinatu , pakaitinu (puslintrini stiklainiuka - 10 min) ir uzdarineju metaliniais dangteliais. Drauge daro truputi kitaip (tiksluas recepto nezinau), bet pila daug acto ir dar sauksta aliejaus.

kam patinka misraines, galima pabandyti pjaustyti pupeles gabalelias, deti morku, paprikos, pomidoru ir t.t. kazkada dariau - visai nieko, bet mano seimyna nemegsta "misrainiu is stiklainio", taigi neprigijo. Jei idomu, galesiu paieskoti receptuko.
As :)
Turiu nebloga receptuka, man gal kiek astrokas, bet sheimynai patinka ir darbo nedaug :
5 stiklines vandens,
1 stikline acto,
6 shaukshteliai cukraus,
2 shauksteliai druskos,
iv. prieskoniai :kvapieji piprai, lauro lapai ir pan.
Viska sisipjaustau ( as dedu ir papriku pjaustytu, ir visko ko turiu, pavyzdziui, svogunu, morku, cukiniju ir t.t.). Kai marinatas uzverda, sudedu visus produktus, paverdu 3-4 min. ir dedu stiklainius. Ant virshaus uzhpilu shaukshta aliejaus ir uzdarau. clap.gif Viskas, jokiu kaitinimu ir kitokiu terlioniu nereikia, labai greita ir paprasta. biggrin.gif
Pabandyk, po to parashysi, kaip sekes... rolleyes.gif
SKANAUS !
Kukė
Sveikos, mamos
Artinasi kopustu sezonas, todel stai receptukas, pagal kuri pagaminti kopustai yra tikrai gardus. Isbandziau daug kartu. Taigi, jums prireiks:
1,5 kg kopustu
0,5 kg morku
0,5 svogunu galvuciu
0,5 kg raudonos paprikos (tiks ir geltona) thumbup.gif
1 stiklines cukraus (as dedu siek tiek maziau, gal 2/3)
saujeles druskos (kokiu dvieju saukstu)
0,5 litro aliejaus
0,5 stiklines acto (pilu obuoliu, sveikiau)
Tai va. Kopustus, morkas, paprikas ir svogunus supjaustau smulkiai tokia tarka. Tada visa sita reikala reikia gerai pertrinti su druska ir cukrumi. Po to supilti acta, alieju ir dar karta gerai ismaisyti. Pagal si recepta iseina tikrai nemazai kopustu, juos sudedu i stiklainius arba maisto dezeles ir sudedu i saldytuva. As ju nekonservuoju, nes visa ziema galima pasidaryti svieziu. Mano seimyna siuos kopustus labai greitai sudoroja, jie skanus ir vieni, ir prie bulviu, ir prie mesoa patiekalu. Skanaus biggrin.gif
P@nter@
Mano anyta sodina kazkokius ankstyvus ir velyvus kopustus blink.gif tai jus man tundrai daba pasakykit kuom jie skiriasi ir ar galima tuos ankstyvus marinuoti ziemai g.gif
Kukė
2 p@nter@
tie ankstyvieji kopustai tai tokie minksti, sriubai virti ir svieziom salotom, jie iki ziemos netveria. O tie velyvieji tai tie, kuriuos laiko perziem, juos raugia, marinuoja ir pan. kankina wink.gif
Elena
Marinuoti kopūstai su agurkais
Reiks:
2 kg kopūstų,
2 kg agurkų.
Marinatui:
5 stiklinės vandens,
0,5 stiklinės acto (9 proc.),
5 arbatiniai šaukšteliai druskos,
13 arbatinių šaukštelių cukraus, pipirų, laurų lapų.
Paruošimas:
Kopūstus nuplauname, supjaustome šiaudeliais. Agurkus nuplauname, supjaustome plonais griežinėliais. Į švariai išplautus stiklainius iki pusės pridedame kopūstų, likusią dalį – agurkų, užpilame išvirtu, atvėsusiu marinatu. Pasterizuojame 0,5 l stiklainius – 15 min., 1 l – 20 min. Sandariai uždarome.
Kuzia
Prateriojau receptuka labai skanios papriku misraines unsure.gif . Siandien darau is akies. Jeigu gausis, parasysiu kas ir kaip.
aifa
Gak kas galėtų patarti, ką su tom marinuotom paprikom daryti? Pernai primarinavau, bet ką su jom daryti nežinau. Kaipi r galima valgyti prie mėsos, bet maniškiai tai labiau agurkus vertina. O kur dar jas dėti?
Jei niekas recepro nepasiūlys - paieškosiu vėliau. Aš pernai iš tokios senos lietuviškos knygos apie konservavimą dariau tą marinatą.
Kuzia
QUOTE (aifa @ 2004 08 20, 22:29)
Gak kas galėtų patarti, ką su tom marinuotom paprikom daryti?

O tu marinavai čielas paprikas?
bea
As anksciau darydavau konservuotas mishraines ziemai. Man labai skanu, dabar prisiminiau ir net seile nutyso.
Zodziu lygiom (ar beveik lygiom) dalim imam:

svogunus
cukinija
paprika
morka
pomidorai

dar imam:
pora skilteliu cesnaku
lauro lapu, pipiru kvapniu ir karciu, druskos
zoliu pundeli
aliejaus

Ikaitinam dideliame puode alieju ir pakepinam svogunus su cesnakais, sumetam morku pusmenuliukus, tada cukinija ir paprika kubeliais, po to dedam luptus smulkintus pomidorus bei prieskonius. Troskinam, kol viskas suminktes. Dedam i svarius stiklainius, sandariai uzsukam, valgom ziema smile.gif
aifa
QUOTE (Kuzia @ 2004 08 20, 22:07)
O tu marinavai čielas paprikas?

Perpjautas per pusę, nes man taip buvo patogiau tas sėkliukes išimti. Ir puselės talpiau į stiklainiuką susideda.
Papildyta @ [mergetime]1093119772[/mergetime]
Įdedu tą paprikų marinavimo receptą:
Pipirai perpjaunami per pusę, išimamos sėkliukės ir koteliai. Nudarinėtos puselės apverdamos 2-3 min., išgriebiamos ir atšaldomos šaltame vandenyje. Pipirai kuo talpiau dedami į stiklainius ir užpilami acto 1-1,2 proc. marinatu.
Marinatas: 1 litrui vandens dedama 40 g cukraus, 40 g druskos ir 12-15 kubinių centimetrų acto.

Knygoje nurodoma stiklainius kaitinti: 0,5 l talpos stiklainį - 15 min.; 1 l talpos stiklainį - 20 min.

Aš nekaitinau, o dariau kaip agurkus. Užpyliau karštu marinatu ir palaikiau kol atvės. Tada nupyliau, užvirinau marinatą dar kartą, ir užpylus karštu uždariau.
Kuzia
QUOTE (aifa @ 2004 08 21, 23:11)
12-15 kubinių centimetrų acto.

blink.gif blink.gif O daba taip isnaujo ir biski aiskiau rolleyes.gif ...
aifa
QUOTE (Kuzia @ 2004 08 21, 22:42)
QUOTE (aifa @ 2004 08 21, 23:11)
12-15 kubinių centimetrų acto.

blink.gif blink.gif O daba taip isnaujo ir biski aiskiau rolleyes.gif ...

1 cm3 (kubinis centimetras) lygus 1 ml (mililitrui). Jei dar turite senų stiklinių rusiškų švirkštų, tai ten yra cm3 rašyta. Dabartiniuose jau rašo mililitrais.
1 valgomasis šaukštas acto yra maždaug 15 ml (arba 15 cm3).

Ir dar atsiprašau, neparašiau kad į litrą marinato eina 10-12 cm3 acto esencijos 80 proc. (naudojant 9 proc. actą reikia pilti 9 kartus daugiau).
Lukutis
sveikos mamytes, labai noreciau suzinoti kaip jus marinuojat kopustus?
labai busiu dekinga uz parasytus receptus
is anksto dekoju. tongue.gif
Lukutis
negi mielos seiminykes nezinot kokio nors recepto? g.gif
Libra
Ne yra butent marinuoti kopustai. Reikia cukraus, acto, druskos, bet kokiom proporcijom? g.gif
ulaa
5 kg kopustu,
1 kg morku,
1 kg svogunu,
1 kg papriku (ivairiu spalvu),
400 g cukraus,
4 kupini saukstai druskos,
1 litras aliejaus (as pyliau saulegrazu),
1 litras 9% acto (manau,kad tiktu ir obuoliu ar vyno actas)
gaminimas
Viska supjaustyti(sutarkuoti),sumaisyti su cukrumi ir druska,tada stipriai pagniauzyti rankomis,kad atsirastu sulciu.Supilti acta ir alieju,gerai ismaisyti ir parai palikti kambario temperaturoje.Po paros galite megautis.Laikomi vesioje vietoje,stiklainiuose ar kituose uzdaruose induose.
Priedas
ISPEJIMAS!!!Gaunasi didelis kiekis,man gavosi 10 litru kibiras,bet skanu.
Lukutis
ulaa, visai patiko tavo receptas reiks pabandyti.
bet as noreciau kad butu tik kopustai marinuoti.
ALMUKAS
[quote=Lukutis,2004 11 15, 15:
bet as noreciau kad butu tik kopustai marinuoti.
*

Peržiūrėjau kur tik įmanoma ką rasti, bet nieko nepešiau. Aš irgi noriu tik kopūstų marinavimo recepto. gal kas ką nors darot?
zigzag
Radau kopūstų marinavimo receptą, bet nesu jo išbandžiusi, tai už rezultatus neatsakau ax.gif

Marinatui:
1 l vandens,
0,5 stiklinės acto,
1 šaukštas druskos,
1 šaukštas cukraus.

Kopūstus susmulkinti kaip rauginimui, užpilti druskos (1kg kopūstų - 1 šaukštas druskos) ir gerai išmaišyti. Tada sugrūsti ir palikti 2-3 val. Į kiekvieną 1 l stiklainį dėti 3 pipirus, 2 gvazdikėlius, 1 lauro lapą. Paruoštus kopūstus sugrūsti į stiklainius, užpilti išvirtu marinatu ir kaitinti 1 l stiklainius 30 min. Sandariai uždaryti.
ALMUKAS
[quote=zigzag,2005 08 22, 18:21]
Radau kopūstų marinavimo receptą, bet nesu jo išbandžiusi, tai už rezultatus neatsakau ax.gif

Ačiū 4u.gif , pabandysiu būtinai, manau ax.gif , kad turėtų pavykti.
mildux
Išbandytas marinuotų kopūstų receptas.
Supjaustyti kopūstą, pagal skonį pridėti susmulkintų morkų, kelias skilteles česnako. Viską užplikyti verdančiu vandeniu ir palikti per naktį. Kitą dieną nupilti, kopūstus sudėti į paruoštus stiklainius ir užpilti verdančiu marinatu. Tuoj pat sandariai uždaryti.
Marinatui: 1 l vandens, po 1 stikl. cukraus, aliejaus ir 9 proc. acto, 3 šaukštai druskos.
Skanaus.
NeringaJ
QUOTE(Elena @ 2004 08 18, 06:44)
Marinuoti kopūstai su agurkais 
Reiks:
2 kg kopūstų,
2 kg agurkų.
Marinatui:
5 stiklinės vandens,
0,5 stiklinės acto (9 proc.),
5 arbatiniai šaukšteliai druskos,
13 arbatinių šaukštelių cukraus, pipirų, laurų lapų.
Paruošimas:
Kopūstus nuplauname, supjaustome šiaudeliais. Agurkus nuplauname, supjaustome plonais griežinėliais. Į švariai išplautus stiklainius iki pusės pridedame kopūstų, likusią dalį – agurkų, užpilame išvirtu, atvėsusiu marinatu. Pasterizuojame 0,5 l stiklainius – 15 min., 1 l – 20 min. Sandariai uždarome. 

*

o kopūstai ankstyvi tinka ar reikia jau vėlyvų? g.gif
Meila
Turiu daug pomodorų, bet paprikos nei vienos, gal žinot kokių mišrainių iš pomidorų g.gif
irmulia

i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
GhostRider
sveiki,
anksciau mano baba darydavo obuoliu ir morku misraine ziemai, bet kiek visko dedasi tai neprisimenu, gal jus zinot, ar daret kada nors, kuri nors? ax.gif
silsta
Gal patiks pagal šią nuorodą morkos ir obuoliai žiemai? Šį receptą pasiūlė LiVyte, pabandžiau - patiko.

http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...mp;st=156&p =19241985&#entry19241985
GhostRider
QUOTE(silsta @ 2010 07 05, 22:05)
Gal patiks pagal šią nuorodą morkos ir obuoliai žiemai? Šį receptą pasiūlė LiVyte, pabandžiau - patiko.

http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...mp;st=156&p =19241985&#entry19241985
*

butent tokio receptuko ir norejau "morkos ziemai" labai didelis aciu. hi.gif as nesugebejau rast doh.gif
Lavrynka
Domina koks nors receptas kaip panaudoti peraugusius agurkus, kokių salotų su agurkais žiemai?
regna
QUOTE(Lavrynka @ 2010 07 21, 15:42)
Domina koks nors receptas kaip panaudoti peraugusius agurkus, kokių salotų su agurkais žiemai?
*

Lavrynka 4u.gif
galima peraugusius agurkus supjaustyti griežinėliais ir sudėti su svogūnais ,arba su krapais.
Ankstesnėse temose buvau parasiusi.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.