Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas vieno kambario bute Kaune vienam ar gyve

Sveiki. Nuo rudens žadu studijuoti Kaune ir labiausiai norėčiau gyventi vienas (tiesiog labai vertinu savo privatumą) ir įžvelgiu daugiau pliusų nei minusų tame, tik vienintelis dalykas kaina. Visi sako, kad labai jau skiriasi ir kad bus labai brangu. Tai bet jei kvadratūra to vieno kambario buto yra mažesnė per pus nei tų dviejų kambarių ir vis tiek ir elektros ir vandens sunaudojama tris kart mažiau, tai kodėl visi vis tiek sako kad brangiau gaunasi? Gal ir kvailai skambantis klausimas, bet aš tame reikale žalias, tai dėkoju iš karto smile.gif
Atsakyti
nebutinai atskiras butas blokiniam neme. Galima ieskoti "butu" privacioj valdoj. Tada ir pigiau bus, ir atskiras iejimas paprastai buna, mini virtuve (kiek jau ten gaminsi), atskiras kambarys, dusas, kuriuo tik pats naudosiesi. O jei masina turi, tai ir kieme vietos visad bus ir neapibraizys niekas.
Atsakyti
QUOTE(Slaptasis @ 2014 07 23, 00:06)
tai kodėl visi vis tiek sako kad brangiau gaunasi?



Aš ne kaunietė (gyvenu Vilniuje), bet atsakysiu. Komunalinių pasalugų kaina priklauso ne tik nuo buto kambarių skaičiaus ir kvadratūros, bet ir nuo rajono, namo renovacijos ir ir t.t. Tai, kad butas vieno kambario, dar nereiškia, kad komunalinės bus pigios. Ir, tikrai nebūtinai vieno kambario buto šildymas atsieis dvigubai pigiau, nei dviejų kambarių buto.
Patarčiau susiradus patinkantį butą, paklausti, kokie mokesčiai, ir kad pasakytų ne iš lubų, o pateiktų realius įrodymus. Tada ir žiūrėsite, brangu jums ar nelabai. Juk kas vienam gali atrodyti brangu, kitam - visiškai pigu, tai labai idnividualu.

Va pavyzdėlis, kiek moka už vieno kambario butą :
"šildymas šią žiemą buvo 250lt , bendrijos mokestis į kurį įeina liftas ir laiptinės tvarkymas 52 lt, vanduo būna kažkur 60lt, du, kartais trys kūbai, už šaltą mokam apie 40lt, šiukšlių mokestis kas mėn po 11lt, internetas 63lt, dujos iki 15lt(mes ne daug gaminam, tai manau kitiems daugaiu išeina), gyvatuko mokęstis kažkur 30lt, elektra 60 irgi lt, bet tiek daug, nes vyras dirba iš namų prie kompo. tai apie 500lt gaunas, kartais daugiau kartais mažiau."
Kadanagi jūs planuojate gyventi vienas ir naudosite mažiau vandens bei elektros, sakyčiau, planuokite mokėti už komunalinius apie 350 lt/mėn plius nuoma. Brangu tai ar nelabai? Priklauso nuo požiūrio wink.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Slaptasis @ 2014 07 22, 23:06)
Sveiki. Nuo rudens žadu studijuoti Kaune ir labiausiai norėčiau gyventi vienas (tiesiog labai vertinu savo privatumą) ir įžvelgiu daugiau pliusų nei minusų tame, tik vienintelis dalykas kaina. Visi sako, kad labai jau skiriasi ir kad bus labai brangu. Tai bet jei kvadratūra to vieno kambario buto yra mažesnė per pus nei tų dviejų kambarių ir vis tiek ir elektros ir vandens sunaudojama tris kart mažiau, tai kodėl visi vis tiek sako kad brangiau gaunasi? Gal ir kvailai skambantis klausimas, bet aš tame reikale žalias, tai dėkoju iš karto  smile.gif


Vieno kambario kvardratura tikrai nera per pus mazesne nei dvieju. Trakim gyvenamuosiuose rajonuose normalus vieno kambario butas 37kv.m., o dviejų kambarių - 45kv.m. Tai sildymo kainos tikrai labai stipriai nesiskiria. Aisku vanduo, elektra tai kiek sunaudoji tiek ir moki. O siaip ir dvieju kambariu butu buna nedideles kvadraturos, jie vadinamieji pusantriniai, tarkim 37kv.m.

Tiesa, daugumoje butu buna dar nemazas gyvatuko mokestis, kuris nepriklauso vienas ar du kambariai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vicious_L: 25 liepos 2014 - 10:24