Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: mano dukra kisasi zaislus uz triusikeliu
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
grazinagabijanerija
mano dukra uz triusikeliu kisasi zaislus arba pirstus,kaip reguoti,kaip kalbeti su ja?padekit mamos!? unsure.gif verysad.gif
laura x
o ji taip darydavo anksciau? matau,kad neseniai sulauke sesytes,tai gal ,jei ji tik po jos atsiradimo eme tai daryti,vaikui demesio trukumas atsirado ir ji taip bando save nuraminti?
mazzyla
Aš tai savo grybuką prie puoduko pratinu, tai jis tai pat viską už triusikėliu kiša. Net nemalonu kažkaip. ax.gif
grazinagabijanerija
ji jau seniai taip daro ir darzelyje auklitoja pastebejo,tik nezinau kaip elgtis tokiu atveju,bijau,kad si rudeni perejus i kita grupe gali vaikai pastebeja saipytis?! schmoll.gif verysad.gif
Lakūdra
QUOTE(grazinagabijanerija @ 2006 07 07, 11:00)
ji jau seniai taip daro ir darzelyje auklitoja pastebejo,tik nezinau kaip elgtis tokiu atveju,bijau,kad si rudeni perejus i kita grupe gali vaikai pastebeja saipytis?! schmoll.gif  verysad.gif
*

turbut pamacius graziai pasakyk,kad sitaip daryti nera grazu ar mandagu.juk sitaip nedaro nei tetis nei mama,nai aukletojos darzely nei mociute..... o jei pastebejote kad ji sitaip elgiasi ne namie,tai paprasciausiai nukreipkite vaiko demesi i kitus dalykus.zaiskite,skaiciuokite pirstukus ir t.t. tik jokiu budu nereikia saukt ar piktai kalbet.vaikas gali nesuprasti kodel mama neleidzia daryt tai kas malonu,o ir siaip zinoma,kad uzdraustas vaisius saldesnis.
aukseklaipeda
QUOTE(grazinagabijanerija @ 2006 06 28, 20:15)
mano dukra uz triusikeliu kisasi zaislus arba pirstus,kaip reguoti,kaip kalbeti su ja?padekit mamos!? unsure.gif  verysad.gif
*

Kaip reaguoti?
Visu pirma jus turite nueiti i biblioteka ar knigyna ir paprasyti "suprantamos", "lengvos' psichologines literaturos apie vaiku gyvenimo tarpsniu ypatumus. Tai jums taps aisku, jog visi vaikai taip elgiasi tam tikru metu ir jei jo netraumuosite, tai viskas savaime susitvarkys. Nepamirskite vieno stebuklingo dalyko, jog klausimo forma pradejus kalbeti su savo vaiku, jam nekomanduojant jus pamatysite, koks jis protingas ir daug ka suprantantis. Tik nekalbekite su ja grieztai, o kaip tik ramiai, ar net valiukiskai. Todel pakalbekite su ja kodel ji taip elgiasi visiems matant, ar kiti taip pat elgiasi, papasakokite, jog jus jauciates labai nesmagiai, kai ji taip elgiasi ir butinai pasakykite, kad ja labai mylite ir paprasykite jos jog taip daugiau nebesielgtu.
Dar galite ir pamanipuliuoti kokia tai "dovanine" israiska. Pvz. jei ji daugiau taip nebesielgs, tai nupirksite jai megiama zaisla ar saldumyna, o gal nusivesite i spektakli, ar cirka.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.