Kai kurie meduoliai ir turi būti kieti. Jei nori, kad jie suminkštėtų, reikia juos sudėti į sandarią dėžutę ir taip laikyti. Po kelių dienų turėtų suminkštėti.
Bet kiti kepiniai tikiuosi pavyko?
Kai kurie meduoliai ir turi būti kieti. Jei nori, kad jie suminkštėtų, reikia juos sudėti į sandarią dėžutę ir taip laikyti. Po kelių dienų turėtų suminkštėti.
Bet kiti kepiniai tikiuosi pavyko? QUOTE(Plaštakė @ 2004 12 24, 11:26) Kai kurie meduoliai ir turi būti kieti. Jei nori, kad jie suminkštėtų, reikia juos sudėti į sandarią dėžutę ir taip laikyti. Po kelių dienų turėtų suminkštėti. Bet kiti kepiniai tikiuosi pavyko? Meduoliai dezuteje prabuvo visa nakti. Akivaizdu, kad per trumpai......... Taciau ka uosviene pasakys, norejau ju sivakar nusivezti i uosvija O del kitu kepiniu...... ir gavosi ir ne QUOTE(Atėnė @ 2004 12 24, 11:58) Meduoliai dezuteje prabuvo visa nakti. Akivaizdu, kad per trumpai......... Taciau ka uosviene pasakys, norejau ju sivakar nusivezti i uosvija O del kitu kepiniu...... ir gavosi ir ne Kad meduoliai iš karto būtų minkšti juos reikia KARŠTUS dėti į sandarią dėžutę ir iškarto uždaryti (nelaukti kol atauš). O tešlą riešutiniam pyragui galėjai pašaldyti jei tau per minkšta buvo. Man tai ji puikiai kočiojasi ir atšladyta ir iškart padaryta. Apelsininio nebandžiau, nežinau. QUOTE(bea @ 2004 12 24, 13:25) Kad meduoliai iš karto būtų minkšti juos reikia KARŠTUS dėti į sandarią dėžutę ir iškarto uždaryti (nelaukti kol atauš). O tešlą riešutiniam pyragui galėjai pašaldyti jei tau per minkšta buvo. Man tai ji puikiai kočiojasi ir atšladyta ir iškart padaryta. Apelsininio nebandžiau, nežinau. Tiesa jei nesikočiojo, galėjai ją tiesiog sudėti į kepimo formą ir apspaudžioti pirštais kraštus ir dugną.
Tai gal tuos meduoliukus trumpam įkišk į orkaitę, kad pašiltų ir tada sudėk į dėžutę. Manau, kad ypač vaikams patiks pagraužti ir kietus
Na nenusimink, kita kartą pavyks geriau. GERŲ ŠVENČIŲ!!!
Receptas iš www.bernardinai.lt
Šafrano pyragas šv. Kalėdų šventei Tešlai: 150 g sviesto arba margarino, 500 ml pieno, 50 g mielių, 2 arbatiniai šaukšteliai druskos, 150 ml cukraus, 1 g šafrano (brangus, bet reikia nedaug), 1200-1400 ml kvietinių miltų. Įdarui: 100 g sviesto, 100 ml razinų, 40 g cukatų, 100 ml apelsinų marmelado. Viršui patepti: 1 kiaušinis Riebalus išlydome puode, supilame pieną ir pašildome iki kūno temperatūros. Įtrupiname mieles, įberiame druskos, cukraus ir susmulkinto šafrano, miltų (dalį miltų paliekame kočiojimui) ir užminkome tešlą. Išminkome tąsią tešlą, uždengiame lininiu rankšluosčiu ir pastatome šiltoje vietoje maždaug 45 minutėms, kad pakiltų. Pakilusią tešlą dar sykį perminkome, išverčiame ant stalo ir padalijame į dvi dalis. Iš abiejų dalių iškočiojame du 60х25 cm dydžio lakštus, aptepame sviestu ir uždedame įdaro. Jeigu apelsinų marmeladą bus sunku tolygiai užtepti ant tešlos, galima jį dėti mažais gabalėliais. Iškočiotą tešlą suraitome ir, sujungę galus, padedame ant kepimo skardos. Riestainį maždaug kas 1 cm įpjauname imituodami pynutę. Pjūvių keteras suapvaliname, nes kepant jos gali pridegti. Pyragą uždengiame rankšluosčiu ir paliekame 30-40 minučių, kad pakiltų. Po to aptepame kiaušiniu ir kepame 175°C orkaitėje 20-25 minutes. Atvėsiname ant grotelių uždengtą rankšluosčiu. Ką tik iškepiau, dabar vėsta, bet jau ragavau - super skanus Nepagailėjau pinigų prabangiajam šafranui (naudojau 0,5 g nes taip jis fasuojamas) ir geram apelsinų džemui, cukatų nenaudojau, nes džemas buvo virtas su apelsinų žievelėmis. Skanių Kalėdų
[quote=Plaštakė,2004 12 24, 14:56]
Tai gal tuos meduoliukus trumpam įkišk į orkaitę, kad pašiltų ir tada sudėk į dėžutę. Nepades. QUOTE(Atėnė @ 2004 12 24, 09:58) Meduoliai dezuteje prabuvo visa nakti. Akivaizdu, kad per trumpai......... Taciau ka uosviene pasakys, norejau ju sivakar nusivezti i uosvija O del kitu kepiniu...... ir gavosi ir ne As pries darydama ka nors nauja receptus skaitau itin atidziai ir dar kepdama pasidedu pries pat nosi, kad nepamirsciau kokios nors informacijos Apelsininiu sausainiu tesla reikejo palaikyti saldytuve ir tada kocioti, jei ji pakankamai susalusi ir sausainius darai greitai, tai tikrai viskas pavyksta, sis receptas skirtas pradedanciosioms kulinarems Meduolinius sausainius reikejo karstus kisti i dezute, gaunasi tikrai puikus meduoliukai, man is ju patiko mini sirdeles daryti, ir grybukus ir nameli meduolini
Ačiū Daivajai už skanaus pyrago receptą. Visiems labai patiko. Dabar juokauja, kad galėčiau jau dabar ir Velykoms iškepti. Kitą kartą kai kepsiu reikės bandyti vaisius išmirkyti rome arba iškepus sulaistyti.
QUOTE(Springlet @ 2004 12 26, 12:52) Panettone (produktai vienai išardomai 20cm skersmens kepimo skardai) 600 gramų miltų, 175 gramai cukraus, 60 gramų šviežių mielių, 1/4 litro šilto pieno, 200 gramų kambario temperatūros sviesto arba margarino, 7 kiaušinių tryniai, žiupsnelis druskos, po 75 gramus razinų, citrinų ir apelsinų žievelių cukatų, 4 šaukštai romo, 1 šaukštas grietinėlės arba pieno, cukraus pudros apibarstymui. Miltus sudėti į dubenį, viduryje įspausti įdubimą, įtrupinti mieles, įberti vieną šaukštelį cukraus, užpilti truputį šilto pieno ir su trupučiu miltų nuo krašto užmaišyti raugą. Uždengti ir palikti 15 min šiltoje patalpoje, kad mielės pakiltų. Paskui supilti likusį pieną, cukrų, gabalėliais supjaustytą sviestą ar margariną, 6 kiaušinių trynius ir druską ir išminkyti tešlą. Palikti 20 min. šiltai, kad pakiltų. Citrinų ir apelsinų žievelių cukatus susmulkinti, sumaišyti su razinomis ir užpilti romu. Paskui romą nupilti, o vaisius įminkyti į tešlą. Riebalais ištepti skardos dugną. Iš kepimo popieriaus iškirpti kokių 20 cm pločio ir 65 cm ilgio juostą. Ja iškloti skardos kraštus. Tešlą sudėti į kepimo formą ir kildinti 30 min. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Likusį kiaušinio trynį išplakti su grietinėle arba pienu. Juo aptepti pakilusį pyragą, viršų kryžmai įpjauti. Kepti maždaug 1 valandą ant apatinės orkaitės lentynėlės. Ataušintą pyragą apibarstyti cukraus pudra. Radau dar vieną receptą. Kepimo eiga ta pati, tik produktai truputį skiriasi. 450 gramų miltų, 40 gramų mielių, 120 gramų cukraus, 1/8 litro drungno pieno, 1 pakelis vanilinio cukraus, 1/2 buteliuko sviesto-vanilės esencijos, 1 buteliukas citrinų esencijos, 6 kiaušiniai, žiupsnelis druskos, 250 gramų sviesto, po 60 gramų apelsinų ir citrinų žievelių cukatų, 60 gramų susmulkintų cukruotų vyšnių, 60 gramų susmulkintų migdolų, 200 gramų razinų, 1 šaukštas grietinėlės arba pieno, cukraus pudros apibarstymui. Šių receptų pati nebandžiau. Žadu Naujiems metams kepti pagal pirmąjį receptą, nes kaip tik ieškojau kur panaudoti iš po sausainių kepimo likusius kiaušinių trynius. Paskui parašysiu kas išėjo.
Tai va, kepiau Panettone pagal pirmąjį receptą
Gal kas žinot receptą? Jis atrodo dar vadinamas tradinicis angliškas keksas, bet nesu tuom kra. Rudas rudas, su daug riešutų ir kt. džiovintų vaisių. Labai skanus. Niekaip neišgaunu recepto.
PS beje gal kas žino, kaip kepamas šokoladinis pyragas, kurį "Ukrainos vakarai" patiekia su ledais? Labai rekomenduoju.
Vija, atrodo aš žinau, apie ką tu kalbi. vakare po darbo pažiūrėsiu savo talmudą.
Tiesa, o kas tie "Ukrainos vakarai" ir kur jie yra????
Kalėdinis pudingas
8-10 porcijų 90 g miltų kepimo milteliai 125 g. kapoto šalto sviesto 30 g sukapotų migdolų 125 g tarkuotos morkos 250 g tamsių razinų 125 g šviesių razinų 125 g džiovintų serbentų 125 g šviežių duonos trupinių ¼ tarkuoto muskato riešuto 60 g smulkintos cukatinės citrinos žievelės 90 g karamelinio arba paprasto cukraus 1 citrinos žievelė ir išspaustos sultys 2 paplakti kiaušiniai sviestas formos ištepimui 75 ml romo arba brendžio 1,25 litro pudingo forma 1. Dideliame inde sumaišykite sviestą, miltus, migdolus, morkas, razinas, serbentus, trupinius, muskato riešutą, žieveles, sultis ir kiaušinius. Gerai išmaišykite. 2. Ištepkite riebalais pudingo formą. Sudėkite pudingo masę ir išlyginkite paviršių. 3. Uždenkite kepimo popieriumi ir folija, suklostuotais ties viduriu, ir užriškite ties formos šonais. 4. Pastatykite indą į garpuodį, ar tiesiog įstatykite į kitą indą, kuriame verda vanduo (vanduo turi apsemti pusę indo). Uždenkite ir garinkite apie 6 valandas. 5. Nukelkite puodą nuo garpuodžio ir atvėsinkite. Padarykite pudinge keletą skylių ir supilkite romą arba brendį. 6. Sandariai supakavus galima laikyti net 3 mėnesius. 7. Kad pašildyti valgymui, galima pudingą vėl pagarinti 2-3 valandas. Šaltinis: Mary Berry The Complete Cookbook sakyčiau laiko užima tai ajej... nebandžiau, taip kad neklauskit, bet atrodo gražiai... QUOTE(Mįsliukė @ 2004 12 27, 12:06) Ačiū Daivajai už skanaus pyrago receptą. Visiems labai patiko. Dabar juokauja, kad galėčiau jau dabar ir Velykoms iškepti. Kitą kartą kai kepsiu reikės bandyti vaisius išmirkyti rome arba iškepus sulaistyti. As irgi prisijungiu, labai skanus pyragas. Tik buvo taip daug, o taip greitai pasibaige.
Oi bea aciu tau dideliausias, bet juk cia aukstasis pilotazas, cia turi buti virtuves virtuozas, iki kurio man dar toli. Garinimas trunka 6 valandas
Anyway aciu labai uz pastangas.
[quote=vija,2005 01 04, 15:06]
Gal kas žinot receptą? Jis atrodo dar vadinamas tradinicis angliškas keksas, bet nesu tuom kra. Rudas rudas, su daug riešutų ir kt. džiovintų vaisių. Labai skanus. Niekaip neišgaunu recepto. Vienoj rusiškoj knygoj turiu Angliško kekso receptą (tiesa, aš jo nebandžiau, tik skaičiau
Angliškas keksas prie arbatos
200 g sviesto 125 g cukraus žiupsnelis druskos nutarkuota vienos citrinos žievelė 4 kiaušiniai 300 g miltų 2 arb. šaukšt. kepimo miltelių 1 valgom. šaukšt. romo 65 g citrininių cukatų 65 g apelsininių cukatų 100 g cukruotų vyšnių 200 g razinų 100 g kapotų migdolų cukraus pudros Išsukti sviestą iki purumo, sudėti cukrų, druską, citrinos žievelę, kiaušinius ir viską išsukti iki vientisos kreminės masės. Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, romą, cukatus, smulkintas vyšnias, razinas, migdolus ir užmaišyti tešlą. Sudėti tešlą į riebalais pateptą stačiakampę formą (apie 30 cm ilgio). Kepti 70-80 min. 175 laipsnių temperetūroje. Iškepusį keksą išimti iš formos ir atvėsusį pabarstyti cukraus pudra. Keksą galima saugoti pakankamai ilgai - tereikia jį apvynioti folija. Štai toks receptas, patikėk, nuotrauka šalia jo labai įspūdinga Bet kokiu atveju, jei bandysi - sėkmės
Jurgana
vakar, kaip buvau zadejus, kepiau tavaji keksa. Rezultatas visai neblogas (mielai dabar sukirsciau gabaleli, bo esu be pusryciu), tik gal kiek sausokas. Kai sudejau tuos 300 miltu, tesla gavosi labai tirsta, net kietoka, o kai suverciau riesutus (dejau triju rusiu riesutu ir pjaustytu dz ananasu), vos galejau pasukti sauksta. Siaip kiek anksciau teko kepti keksus, man atrodo jie turetu buti minkstesni. Gal reiketu deti maziau miltu... QUOTE(vija @ 2005 01 12, 09:54) Jurgana vakar, kaip buvau zadejus, kepiau tavaji keksa. Rezultatas visai neblogas (mielai dabar sukirsciau gabaleli, bo esu be pusryciu), tik gal kiek sausokas. Kai sudejau tuos 300 miltu, tesla gavosi labai tirsta, net kietoka, o kai suverciau riesutus (dejau triju rusiu riesutu ir pjaustytu dz ananasu), vos galejau pasukti sauksta. Siaip kiek anksciau teko kepti keksus, man atrodo jie turetu buti minkstesni. Gal reiketu deti maziau miltu... O, kokia tu greita, aš savaitgalį bandysiu kepti ...Ar jūs viską gaminat savo rankomis?... Taip, visada viska gaminu pati! Man taip labiau patinka. QUOTE(Kopa @ 2005 01 15, 12:55) Kepiau Mantingos paruoštą keksą-super skanus, tikras keksas Ir apelsininis , ir citrininis, ir šokoladinis Ar jūs viską gaminat savo rankomis? Beje iš mišinio ir danišką bandelę bandžiau- tikrai puiki Aš irgi bandžiau Mantingos daniškas bandeles, na tokios O pyragus visada kepu "savo" rankomis, nors ne, perku dar šaldytą sluoksniuotą tešlą QUOTE(Mįsliukė @ 2004 12 27, 13:05) Ačiū Daivajai už skanaus pyrago receptą. Visiems labai patiko. Dabar juokauja, kad galėčiau jau dabar ir Velykoms iškepti. Kitą kartą kai kepsiu reikės bandyti vaisius išmirkyti rome arba iškepus sulaistyti. Jei reikia sulaistyti, tai kiek ml QUOTE(Plaštakė @ 2004 12 27, 17:22) Panettone (produktai vienai išardomai 20cm skersmens kepimo skardai) 600 gramų miltų, 175 gramai cukraus, 60 gramų šviežių mielių, 1/4 litro šilto pieno, 200 gramų kambario temperatūros sviesto arba margarino, 7 kiaušinių tryniai, žiupsnelis druskos, po 75 gramus razinų, citrinų ir apelsinų žievelių cukatų, 4 šaukštai romo, 1 šaukštas grietinėlės arba pieno, cukraus pudros apibarstymui. Miltus sudėti į dubenį, viduryje įspausti įdubimą, įtrupinti mieles, įberti vieną šaukštelį cukraus, užpilti truputį šilto pieno ir su trupučiu miltų nuo krašto užmaišyti raugą. Uždengti ir palikti 15 min šiltoje patalpoje, kad mielės pakiltų. Paskui supilti likusį pieną, cukrų, gabalėliais supjaustytą sviestą ar margariną, 6 kiaušinių trynius ir druską ir išminkyti tešlą. Palikti 20 min. šiltai, kad pakiltų. Citrinų ir apelsinų žievelių cukatus susmulkinti, sumaišyti su razinomis ir užpilti romu. Paskui romą nupilti, o vaisius įminkyti į tešlą. Riebalais ištepti skardos dugną. Iš kepimo popieriaus iškirpti kokių 20 cm pločio ir 65 cm ilgio juostą. Ja iškloti skardos kraštus. Tešlą sudėti į kepimo formą ir kildinti 30 min. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Likusį kiaušinio trynį išplakti su grietinėle arba pienu. Juo aptepti pakilusį pyragą, viršų kryžmai įpjauti. Kepti maždaug 1 valandą ant apatinės orkaitės lentynėlės. Ataušintą pyragą apibarstyti cukraus pudra. Mano tėtis iš Vokietijos parveždavo(kepdavo jam pažįstama, ne pirktinis jis) kažką panašaus, bet sakė, kad jį laikydavo 2 savaites, kol subresdavo ir tik tada valgydavo. Čia ne tas? Man jis toooks skanus, tik įdomu koks receptas. Gal tu, Bea, žinai? QUOTE(erborista @ 2005 11 20, 11:05) Mano tėtis iš Vokietijos parveždavo(kepdavo jam pažįstama, ne pirktinis jis) kažką panašaus, bet sakė, kad jį laikydavo 2 savaites, kol subresdavo ir tik tada valgydavo. Čia ne tas? Man jis toooks skanus, tik įdomu koks receptas. Gal tu, Bea, žinai? As kaip vokitka, galiu pasakyti - tikrai ne tas. Vokieciu STOLLEN kepama is labai "sunkios" (kepeju terminologija) mielines teslos.Pati tikroji (Drezdeno, visos kitos - jos variantai): 1kg miltu, 100g mieliu, 200g cukraus,375g sviesto, 2 kiausiniai,, 200g maltu saldziuju migdolu, 25g karciuju migdolu (arba ampulyte migdolu aliejaus), po 180g sviesiu ir tamsiu razinu, po 80g citrinos ir apelsino zieveliu, kubeliais supiaustytu ir cukruje islaikytu (citronatas ir oranzatas, perkami paruosti ), 1 citrinos zieve nutarkuota, 2 saukstai romo, druskos, saukstelis cinamono, ziupsnis kardamono, ziupsnis maltu gvazdikeliu.Aptepimui -125 g istirpinto sviesto, apibarstymui sukraus pudra. Formuojami "prakarteles" ar, kaip kiti mano, "suvystyto kudikio" formos kepaleliai, kepama apie 1 val.Aptepami lydytu sviestu, nupudruojami storai, kad nedziutu, supokuojami ir paliekami "brandinti".Tikrai sunku gera pagaminti, kiekviena seimininke turi savo paslaptis.Prisipazinsiu, nors senokai gyvenu ir daug sykiu esu bandziusi, tobulai nesigauna....Del teslos gaminimo - is pradziu pakildinama mieliu kosele, tada suminkoma tesla be priedu (miltai, kiausai, sviestas, migdolai), tada iminkomi priedai (rome tik mirkomos razinos, jis teslon nepilamas), atsargiai, kad tesla nenusidazytu.Iskildoma, perminkoma, iskildoma, formuojama, iskildoma, kepama apie 1 val.Patarimas mano kepejo - is pradziu 200°, paskui 180° 45 min., imti tik kiausinio tryni, barstymui yra specialus cukrus ( ne ta paprastoji pudra, o kiek stambesne) - na, cia plonybes...Daug kas kepa specialiose formose kniubscias ( kepalelio padas virsuje), nes buna, kad kepant tas kepalelis ispliura i sonus, jei tik truputi kas ne taip, ar miltai netike, ar kiausinis per didelis ar ar ar....Negasdinu, bet nemacius vargu ar pasiseks vien is aprasymo QUOTE(*mamyte* @ 2004 11 17, 23:45) Pagaminkite glaju - jums reikes : 2 kiausiniu baltymu; 200 g cukraus pudros; 1,5 saukstelio citrinos sulciu. vat man daba įdomu
O mes su vaikais jau kepėm kalėdinius meduolius. Manau, kad kalėdų dvasią jau laikas pasikviesti į namus
Štai du susikaupę kepėjai ir jų darbo rezultatas. ![]() Ir aš tokius "instrumentus" turiu.Labai vaikaučiai smarkiai dirba.Jaučiu,skanių dalykų prigamina.
Šventinis pyragas
1,5 pakelio varškės 1/2 sviesto pakelio 10 su kaupu šaukštų miltų 4 kiaušiniai Vanilininio cukraus pakelis 4 šaukštai cukraus Šaukštelis sodos 3 šaukštai grietinės, maišytos su kefyru Razinų pagal skonį 2 bananai Pirmiausia atskiriame trynius nuo baltymų ir tryniuose ištriname cukrų. Tuomet dedame varškę, išlydytą sviestą, miltus, sodą su grietine ir kefyru "nugesintą", sutrintus į tyrę bananus, beriame razinas, kiaušinių baltymus ir įdėjus kiekvieną ingredientą išmaišome. Ištepame kepimo formą sviestu ir supilame masę. Kepame apie 20-30 min. Patiekti galima su plakta grietinėle, žele, vaisiais, ledais.
Na man asmeniškai atrodo, kad toks glajus nepasens. Kažkada ir mes tokį naudodavom, zuikiams aptepti, ir grybukams. O suvalgydavom tuos kepinius labai negreit. Kartais ir daugiau nei mėnesį prastovėdavo. Bet mums vaikams tai buvo nė motais. Juk ir pats kepinys ne pirmos jaunystės būdavo. Nenusinuodyjom
na daro tokius ilgesniam laikui.. man tai kažkaip hm.. as geriau šokoladą išsitirpinčiau,baltą, juodą ar pienišką... ir skaniau ir tikrai nesusens
mamytes gal jums kvailai nuskambes bet pasakykit,o glaju ant meduoliu tepti kai meduoliai atvesta ar kol karsti.as siandien cia prisiskaiciau ir pasiryzau pirma karta meduolius pabandyt.tai ir pasistojo klausimas kada ta glaju tept.aciu is anksto uz atsakyma
Manau kai atšals, tada glajų tepk. Nes ant karštų glajus ilgai stings
bea, ačiū už nurodymus- prieskonius jau turiu
QUOTE(Era2005 @ 2005 11 25, 08:35) Perskaičiau visą skyrelį, bet neradau pyrago Meduolio recepto:( P.s. sausainiams kepti reikia daug laiko ir noro. O aš mėgstu gaminti, bet ir nedaug laiko sugaišti virtuvėje:) Nepatingėjau ir susiradau buvusios kolegės man parašytą receptą. Mes ištisai jos prašydavome jos skaniojo meduolio, tai ji neiškentusi man surašė receptą. LINOS MEDUOLIS - 3 kiaušiniai - 300 g miltų - 1 stiklinė cukraus - pusė šaukštelio maltų gvazdikėlių - citrinos žievelių - vanilinio cukraus - 0,5 stiklinės grietinės - 0,5 stiklinės kefyro arba rūgpienio sodos gesinimui - 1 pakelis kepimo miltelių arba šaukštelis sodos Atskirtus kiaušinių trynius išsukti su nepilna stikline cukraus, įdėti pusę šaukštelio maltų gvazdikėlių, citrinos žievelių, vanilinio cukraus, pusę stiklinės grietinės. Kefyru užgesinti sodą arba kepimo miltelius ir sumaišyti su išsukta mase. Tada paruošti karamelę: 2 šaukštus cukraus ir kelis lašus vandens paskrudinti ant karštos ugnies iki rudumo ir užpilti 1 stikline verdančio vandens. Tada ataušinti ir supilti į dubenį. Galiausiai sudėti miltus ir išplatus kiaušinių baltymus. Viską gerai išmaišius dėti į karštą orkaitę ir prisukus kepti 40-60 minučių. Vietoj karamelės galima stiklinėje verdančio vandens ištirpinti 2 šaukštus medaus ir ataušinus supilti į masę.
sory nepamačiau klausimo man. taip uždaroma todėl, kad suminkštėtų.
tavo namelis atrodo nuostabiai. suprantu, kad privargai.. gal reikėjo tiesiog mažesnį daryti?
Šeštadienį kepiau tą vokiečių stollen. Dabar dar brandinamas bet truputį ragavau, tai sakyčiau labai neblogai išėjo
Sveikos super kulinares!
Noreciau paklausti tu, kurios kepe Daivajos kaledini pyraga su daugybe vaisiu.... na, atsiprasau jeigu apie tai kalbejot, tiesiog nera kada viska perskaityti... QUOTE(Mergele @ 2005 11 29, 10:03) Sveikos super kulinares! Noreciau paklausti tu, kurios kepe Daivajos kaledini pyraga su daugybe vaisiu.... na, atsiprasau jeigu apie tai kalbejot, tiesiog nera kada viska perskaityti... As kepiau silikoninej (plauti nereikia): skirtingo aukscio, bet neuzkliuvo, kad skirtusi. Tik labai auksto tai nereikia, nes is kietesniu jis, tai kasnis bus labai didelis. As tai is kart is viso kepiau (nusivezem po gabala pas abieju tevus) ir nauju vos sulauke. Geras dalykas QUOTE(erborista @ 2005 11 28, 19:20) Šeštadienį kepiau tą vokiečių stollen. Dabar dar brandinamas bet truputį ragavau, tai sakyčiau labai neblogai išėjo Bravo kepejele! QUOTE(mamuks! @ 2005 11 29, 21:44) tokia tema jau yra PS ačiū už pagyras mano namukui QUOTE(mamuks! @ 2005 11 29, 21:44) na paprasčiausiai darai pagal kalėdinų meduolių receptą, o jau namo projektą, tia pati turi nusibraižyti
Internete radaiu meduolių receptą, kai susipirksiu visus produktus, bandysiu kepti
Kalėdiniai meduoliai 2 tryniai 1 kiaušinis 100 g cukraus 100 g grietinės 100 g sviesto 80 g medaus 500 g miltų 0,5 šaukštelio kepimo miltelių (Kepimo milteliai) 0,5 šaukštelio prieskonių mišinio Puošimui: 50 g šokolado 1 baltymas 1 stiklinė cukraus pudros truputis aronijos sulčių (suteikti glajui spalvą) Dar savo užrašuose radau Meduolį, mama anksčiau kepdavo. Reikia:500g . miltų 100 g. margarino 400g. medaus 150 g. cukraus 6 kiaušiniai 5 g. sodos 0.5 st. kefyro Meduolio prieskonių Medų ir cukrų pašildyt.Po to atvėsint.Sviestą išsukt iki purumo.Į sviestą dėti medų ir po vieną kiaušinį ir po to kefyrą.Miltus sumaišyt su soda ir viską išmaišyt. Kepti apvalioj uždaromoj formoj.(kur šonai užsidaro). Tik va dabar galvoju ar sodos nereikia nugesinti su kefyru Kiaušinį ir trynius išsukame su cukrumi. Į juos sudedame pakaitintą medų su sviestu ir prieskoniais. Supilame grietinę ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Užminkytą tešlą 2-3 val. laikome šaldytuve. Iškočiojame 7 mm storio tešlos lakštą. Iš jo išpjauname norimos formos meduolius. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje, kol paruduoja. Ruošdami glajų, kiaušinio baltymą išplakame iki standžių putų. Nuolat plakdami po šaukštelį suberiame cukraus pudrą. Jei glajų dažysite uogų sultimis, reikės pridėti daugiau cukraus pudros. Iš sviestinio popieriaus susukame piltuvėlį, į kurį pridedame glajaus arba išlydyto šokolado. Nukerpame piltuvėlio smailųjį galą ir tolygiai spausdami puošiame meduolius.
Va Čia labai daug meduolių ir kepinių su medum
http://bitininkas.tripod.com/Tekstai/Kondi...ai-gaminai1.htm Ir dar vienas meduolis Vadinasi Tetos Aldonos meduolis Mūsų meduoliui reikia gana didelio kiekio produktų. Tai 800 g miltų, 8 kiaušiniai, 0,5 kg medaus (gali būti dirbtinis, bet geriau ne), 2 stiklinių cukraus pudros, 200 g sviesto, 4 šaukšto kepimo miltelių, 2 kaupinų šaukštų maltų prieskonių (cinamono, gvazdikėlių, muskatų riešutų), džiovintų apelsinų žievelių ir kapotų riešutų. Iškeptas meduolis aptepamas glajumi, kuris gaminamas iš 250 g sviesto, 2 šaukštų šalto vandens, stiklinės cukraus, 3 kaupinų šaukštų kakavos miltelių ir 2-3 šaukštų brendžio arba romo. Viršus apibarstomas juostelėmis pjaustytais išlukštentais migdolais. Tešla pradedama ruošti patogiame erdviame dubenyje trinant sviestą (aišku, gerokai palaikytą kambario šilumoje). Į mediniu šaukštu sukamą sviestą po vieną įmušami visų 8 kiaušinių tryniai (baltymai atskiriami į kitą dubenį, pritaikytą plakimui). Paskiau sudedamas medus (jei jis kietas, reikės tirpinti padėjus medaus indelį ant mažos ugnies, o paskiau atvėsinti tiek, kad nesutrauktų trynių, bet nesutirštėtų), prieskoniai, 3/4 miltų. Po to daroma pertraukėlė, per kurią suplakami baltymai. Į tirštą putą suplakti baltymai atsargiai sumaišomi su sviesto mase. Supilami likę miltai, sumaišyti su kepimo milteliais, kapoti riešutai, smulkintos apelsino žievelės. Lengvai išmaišoma. Kepti reikia įkaitintoje, bet nelabai karštoje (apie 180 laipsnių) orkaitėje. Tešla smarkiai pakyla, tad patartina naudoti riebalais išteptas gilias kekso formeles, kurios pripildomos iki pusės (tinka naujausias technikos išradimas - silikono indai). Pagaminta masė išdalijama į 2-3 standartinio dydžio porcijas. Dvi formelės normaliai sutelpa net ne ypač erdvioje orkaitėje. Pašovus meduolį į orkaitę, pirmą pusvalandį kepama neatidarant krosnies durelių. Po to liepsna padidinama ir kepama dar pusvalandį, kartkartėmis patikrinant, ar viskas gerai. Jei paviršius pradeda pernelyg greitai tamsėti, sumažiname karštį arba pridengiame keptuvą folijos gabalu. Meduolio vidaus būklė tikrinama mediniu pagaliuku (kai tešla nebelimpa prie pagaliuko, vadinasi, pyragas iškepęs). Atvėsęs meduolis aptepamas glajumi, kuris gaminamas tokiu būdu: į puodelį sudedamas sviestas, supilamas vanduo, suberiamas cukrus ir kakavos milteliai, nuolat maišant viskas užvirinama ir pavirus 4 minutes nukeliama nuo ugnies. Beveik tuojau pat supilamas romas ar brendis, išmaišoma ir tepama ant meduolio lėtai pilant glajų ir paskleidžiant jį šaukštu. Nelaukiant, kol glajus sustings, barstomi pjaustyti migdolai. Prieš pilant glajų galima meduolį patepti uogiene. Bus dar skaniau.
Neradau aš vakar MEduolio prieskonių nei IKI nei Maximoj.Sakykit, o tai jeigu maišyt namie cinamoną, gvazdikėlius, muskatą, kvapiuosius pipirus ir citrinos žievelę, tai juos su kavamale sumalt ar cielus dėt
[
Krema darau is virto kondensuoto pieno, labai skaniai skamba pyrago receptukas. Tik noreciau pasitikslinti ka reiskia virtas kondensuotas pienas. Ar ji reikia virti ir kiek laiko?
Virtas kondensuotas pienas ir yra virtas
|