QUOTE(molli @ 2005 12 01, 12:51) Neradau aš vakar MEduolio prieskonių nei IKI nei Maximoj.Sakykit, o tai jeigu maišyt namie cinamoną, gvazdikėlius, muskatą, kvapiuosius pipirus ir citrinos žievelę, tai juos su kavamale sumalt ar cielus dėt  O zinot kur radau prieskonius meduoliams... Norfoj... ne prie prieskoniu...o prie visu glaistu sausu, pertepimu tortams, grietineles standikliu......
QUOTE(Vita333 @ 2005 11 26, 18:42) Nepatingėjau ir susiradau buvusios kolegės man parašytą receptą. Mes ištisai jos prašydavome jos skaniojo meduolio, tai ji neiškentusi man surašė receptą.  Pabandyk LINOS MEDUOLIS- 3 kiaušiniai - 300 g miltų - 1 stiklinė cukraus - pusė šaukštelio maltų gvazdikėlių - citrinos žievelių - vanilinio cukraus - 0,5 stiklinės grietinės - 0,5 stiklinės kefyro arba rūgpienio sodos gesinimui - 1 pakelis kepimo miltelių arba šaukštelis sodos Atskirtus kiaušinių trynius išsukti su nepilna stikline cukraus, įdėti pusę šaukštelio maltų gvazdikėlių, citrinos žievelių, vanilinio cukraus, pusę stiklinės grietinės. Kefyru užgesinti sodą arba kepimo miltelius ir sumaišyti su išsukta mase. Tada paruošti karamelę: 2 šaukštus cukraus ir kelis lašus vandens paskrudinti ant karštos ugnies iki rudumo ir užpilti 1 stikline verdančio vandens. Tada ataušinti ir supilti į dubenį. Galiausiai sudėti miltus ir išplatus kiaušinių baltymus. Viską gerai išmaišius dėti į karštą orkaitę ir prisukus kepti 40-60 minučių. Vietoj karamelės galima stiklinėje verdančio vandens ištirpinti 2 šaukštus medaus ir ataušinus supilti į masę.  o šitas nesigavo  dabar guli šiukšlių dėžėj. gal netiksliai surašyta?
QUOTE(yuki @ 2005 12 02, 15:17) o šitas nesigavo  dabar guli šiukšlių dėžėj. gal netiksliai surašyta?  Na neįsivaizduoju, kad viską surašiau gerai, nes parašiusi ėjau pati kepti.  Kepiau pirmą kartą, tik padauginau gvazdikėlių, manau, o šiaip tai normalus meduolis. ne toks skanus kaip mano šviesios atminties kolegės, bet gavosi normalus meduolis. O kas ne taip tau išėjo? gal parašyk į až, nes čia užversim forumą bediskutuodamos. Na bet tikrai nebūčiau dėjusi recepto nežinomo, net nemalonu, kad taip tau išėjo  ir liūdna
QUOTE(tusiukas8 @ 2005 11 28, 10:06) Aš pasikartosiu Kur nusipirkti formeles, meduoliams spausti  ? yra grazios Tupperware kaledines formeles - eglute, zvaigzdutes, besmegenis, is viso 6 formos, kaina 11 Lt, parduodamos per demonstruotojus.
Kepiau šiandien meduolį, tai vietoj MEduolio preiskonių dėjau prieskoniai karštam vynui  Gavosi tas pats LAbai skanu
velniukste
2005 12 05, 10:25
QUOTE(daivaja @ 2004 11 05, 11:18) Kaledinis pyragas Ji reikia kepti pries 2 men iki Kaledu(veliausiai pries 2 sav)---as kepiau vakar.. 450gsviesto 400g rudojo cukraus 9 kiausiniai saukstelis kepimo milteliu 1 apelsino sultys 1 citrinos sultys 4st miltu Is visu produktu sumaisyti tesla. 900g razinu 900g dziovintu juoduju serbentu 200g dziov.datuliu 200g dziov figu 220g migdolu 250ml citrinu zievelu 250g glancuotu (mirkytu cukruje) vysniu Dziovintus vaisius sumaisyti su tesla. Paruosta mase(ji turi nevarveti) deti i popieriumi isklota skarda ir kepti apie 2 val 140 laipsniu orkaiteje.Iskapusi suvynioti i popieriu ir padet saugiai (nuo smaliziu) iki Kaledu---galima saldytuve, o galima ir paprasciausiai spinteleje... Cia toks originalus receptas, dabar mano pastebejimai: anksciau kepdavau puse porcijos, bet dabar atsirado daug pyrago myletoju--kepu visa. As, kaip tikriausiai ir jus, nesu macius dziov juoduju serbentu, tai dedu kitus vaisius.Kasmet dedu vis kitokius dziov vaisius, kad tik ju kiekis liktu nepakites--men labai patinka det papaju, dedu daugiau ir ivairesniu riesutu, labai tinka svarainiai.Siemet vietoj cirtinu zieveliu dejau dziov kinkanus--toks mazas citrusas (pirkau Maximoj). Pyragas tik iskeptas buna toks sausokas, bet iki Kaledu vaisiai isleidzia savo sultis ir buna--  Visada paskutinis gabalelis buna skaniausias, nes ilgiausiai islaikytas--ji suvalgius imi laukt kitu metu, kad vel keptum sita pyraga... Labai ačiū už nuostabų receptą. Vakar iškepiau visus keturis, nes turiu 2 nedideles silikonines formas, tai per du kartus ir iškepa gražios "Karūnėlės". Vaisius valandą mirkiau rome, bet jie galejo mirkti gal ir ilgiau...Tačiau iškepusį vieną paragavom (neiškentėm:)), tai skonis nuostabus.Įsivaizduoju kaip skanu bus per Kalėdas.
velniukste,o kaip ten su tuo popierium ir skarda,ar reikia istepti riebalais?Ruosiuosi ir as kepti
QUOTE(daivaja @ 2004 11 05, 11:18) Kaledinis pyragas Ji reikia kepti pries 2 men iki Kaledu(veliausiai pries 2 sav)---as kepiau vakar.. 450gsviesto 400g rudojo cukraus 9 kiausiniai saukstelis kepimo milteliu 1 apelsino sultys 1 citrinos sultys 4st miltu Is visu produktu sumaisyti tesla. 900g razinu 900g dziovintu juoduju serbentu 200g dziov.datuliu 200g dziov figu 220g migdolu 250ml citrinu zievelu 250g glancuotu (mirkytu cukruje) vysniu Dziovintus vaisius sumaisyti su tesla. Paruosta mase(ji turi nevarveti) deti i popieriumi isklota skarda ir kepti apie 2 val 140 laipsniu orkaiteje.Iskapusi suvynioti i popieriu ir padet saugiai (nuo smaliziu) iki Kaledu---galima saldytuve, o galima ir paprasciausiai spinteleje... Cia toks originalus receptas, dabar mano pastebejimai: anksciau kepdavau puse porcijos, bet dabar atsirado daug pyrago myletoju--kepu visa. As, kaip tikriausiai ir jus, nesu macius dziov juoduju serbentu, tai dedu kitus vaisius.Kasmet dedu vis kitokius dziov vaisius, kad tik ju kiekis liktu nepakites--men labai patinka det papaju, dedu daugiau ir ivairesniu riesutu, labai tinka svarainiai.Siemet vietoj cirtinu zieveliu dejau dziov kinkanus--toks mazas citrusas (pirkau Maximoj). Pyragas tik iskeptas buna toks sausokas, bet iki Kaledu vaisiai isleidzia savo sultis ir buna--  Visada paskutinis gabalelis buna skaniausias, nes ilgiausiai islaikytas--ji suvalgius imi laukt kitu metu, kad vel keptum sita pyraga... Oi mistika čia man su tais pyragais  Mistika su jų kepimo laiku  Įdėjau šį pyragą, nustačiau 140 laipsnių 2h, spėkit po kiek laiko turėjau išjungti, ogi lygiai po 40min. Tai paaiškinkite man kame čia ta mistika, ar orkaitė pas mani greitaeigė ar kas čia
Dar klausimas apie šį pyragą (Kalėdinį): ar galima rudą cukrų keisti paprastu cukrumi, tik prieš tai jį paskrudinus keptuvėje, kad karamelizuotųsi? Bijau sumeluoti, bet lyg ir 400g rudo cukraus kainuoja apie 5 Lt  , o baltas juk 3 Lt už visą 1kg Kuo tas rudas ypatingas? Negi skonį pyrago stipriai keičia?
Vakar pirkau rudojo cukraus,tai kaina uz 0,5kg 6lt.su ct,yra ir po 7lt.Sakau gal jis saldesnis,o gal atvirksciai
QUOTE(Selena @ 2005 12 06, 10:31) Vakar pirkau rudojo cukraus,tai kaina uz 0,5kg 6lt.su ct,yra ir po 7lt.Sakau gal jis saldesnis,o gal atvirksciai  Aš tai už nepilnus penkis litus 0,5kg nusipirkau
rasyte_
2005 12 06, 13:17
Aš vakar kepiau tą pyragą, kepė apie 2 val, cukrų dėjau paprastą, bet man pyragas vistiek jau labai skanushttp://  Ir sviestą aš pakeičiau margarinu skirtu kepiniams. Vaisius mirkiau brendyje ir paskui visą iškepta pyragą apšlakščiau. Negarantuoju, kad jis sulauks kalėdų
Rudasis cukrus yra gamintas is cukranendriu, todel ir brangesnis. Jis yra kiek maziau saldus uz iprastini mums, runkeliu cukru Merginos, o sita pyraga kepet is visos normos? Kaip ir i ka sutalpinot? Dabar mirkau vaisius rome ir mastau-kaip dvi skardas vienu metu iskepti? Ar kepat po viena? Viso 4 val.?
QUOTE(rasyte_ @ 2005 12 06, 13:17) Aš vakar kepiau tą pyragą, kepė apie 2 val, cukrų dėjau paprastą, bet man pyragas vistiek jau labai skanushttp://  Ir sviestą aš pakeičiau margarinu skirtu kepiniams. Vaisius mirkiau brendyje ir paskui visą iškepta pyragą apšlakščiau. Negarantuoju, kad jis sulauks kalėdų  Na gal tada didesnėj , ta prasme aukštesnėj skardoj kepei, nes aš kepiau 40min. O kam čia jį šlakstyti, kad ir taip jis skanus QUOTE(Song @ 2005 12 06, 14:06) Merginos, o sita pyraga kepet is visos normos? Kaip ir i ka sutalpinot? Dabar mirkau vaisius rome ir mastau-kaip dvi skardas vienu metu iskepti? Ar kepat po viena? Viso 4 val.?  Kepiau dvi skardas per visą orkaitę ir 40min per akis buvo. O ką tuos vaisius išmirkyti reikia, aš tai nei mirkiau nei ką, viską sukroviau ir tiek. O skanumėlis, jau ir iškart valgyti galima, suvyniojau , užklijavau ir padėjau aukštai, bet šiandien neiškentus , užlipau ir gabaliuką atsipjoviau Be to aš dėjau ne pagal sąrašą, o viso 2920g visokių vaisių ir riešutų
velniukste
2005 12 07, 09:06
QUOTE(Selena @ 2005 12 05, 19:03) velniukste,o kaip ten su tuo popierium ir skarda,ar reikia istepti riebalais?Ruosiuosi ir as kepti  Aš kepiau silikoninej apvalioj su skyle formoj.Visada svajojau Kaledoms išsikepti būtent tokioj formoj.Cukrų dėjau paprastą ir viskas buvo gerai.O kepiau gal 1 val., nes pyragai išėjo 4, bet mažesni.Manau, jei būciau kepus visą tešlą didelėje formoje jis ir būtų kepęs 2 val., nes būtų aukštas ir gana storas pyragas. Galėčiau įdėt nuotrauką, jei kas padėtų, kokie pyragai išėjo man:)
As vakar irgi iskepiau  .Nu bet blimba uzmirsau imaisyti kepimo milteliu  .Idomu ,pyragui labai pakenks  .Kepiau 2val.,nes storesnese formose.
Sypsenaa
2005 12 07, 10:21
Nu uzkretet jus mane tuo pyragu.  bandysiu ir as kada artimiausiu metu iskepti. O kaip jus zinote, kad pyragas jau iskepe??  P.S. O bliambacki paziurejau i kalendoriu, kieklaiko iki Kuciu liko.... siek tiek daugiau nei dvi savaites, o buvo rasyta, kad minimum dvi svaites turi stoveti. Aaaaaaaaa....  na, gal kaip nors spesiu.
velniukste
2005 12 07, 11:18
Parašysiu savo firminio torto receptą.Vadinasi "Kunigaikščio skanėstas".Labai paprastas, skanus ir puošiantis šventinį stalą skanumynas. Reikia: TEŠLAI: 4 kiaušiniai, 4valg. š. kambario temperatūros vandens, 180g.cukraus, žiupsnelio druskos, 150g miltų, 100g krakmolo, 3 arb. š. kepimo miltelių, šiek tiek sviesto formos ištepimui, Įdarui: 3 arb. š. želatinos, 750g cukraus, 40 g. kakavos miltelių, 1 valg. š. romo, 5 valg. š. spanguolių kompoto (uogų ir kompoto) - aš dedu šaldytas spanguoles. Papuošimui: 100g. šokoladinio glajaus, kelių raudonų vyšnių papuošimui, 1 arb. š. cukraus pūdros, migdolų plokštelių, šokolado drožlių. Paruošimas: Biskvitą iškepti viena diena anksčiau, kad būtų lengviau perpjauti. Kaiušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir labai gerai išsukite su vandeniu, puse nurodyto kiekio cukraus, vaniliniu cukrumi ir druska. Plona srovele berdami cukrų, baltymus išplakite iki standžių putų, putas sukrėskite į trynių masę. Miltus sumaišykite su krakmolu bei kepimo milteliais ir persijokite per sietelį į kiaušinių masę.Viską gerai išmaišykite. 26cm skermens formą ištepkite sviestu ir supilkite tešlą išlygindami paviršių. Kepti 30-35 min. 190 laipsnių temp. orkaitėje. Iškepusį biskvitą 10 min. aušinkite formoje, o tik po to išimkite.Perpjaukite i du sluoksnius. Želatiną užpilkite vandeniu ir brinkinkite 1 val. Migdolų plokšteles paskrudinkite keptuvėje.Grietinę su cukrumi išplakite iki standumo ir trečdalį kiekio sumaišykite su kakava ir romu. Šia šokoladine grietine aptepti apatinį biskvitą, vidurinį uždėkite ant viršaus. Želatiną kartu su vandeniu, kuriame brinko, supilti į puodą ir nuolat maišydamos , pakaitinti ant labai mažos ugnies, kol ištirps.Supilti likusią baltą grieitnę. Kai grietinė pradės stingti, padalinti ją pusiau ir vieną dalį sumaišyti su spanguolėmis ir gauta mase aptepti antrąjį biskvitą.Šiek tiek baltos grietinės įdėti į konditerinę tūtelę su žvaigždutės formos antgaliu, o likusia aptepti visą tortą.Ant viršaus išspausti žvaikždutes. O šokoladinis glajus naudojamas puošybai -* tai jau paliekama kiekvienos fantazijai... Šis tortas visada turi puikų pasisekimą tarp namiškių ir svečių. Skanių švenčių!
velniukste
2005 12 07, 11:21
QUOTE(Sypsenaa @ 2005 12 07, 10:21) Nu uzkretet jus mane tuo pyragu.  bandysiu ir as kada artimiausiu metu iskepti. O kaip jus zinote, kad pyragas jau iskepe??  P.S. O bliambacki paziurejau i kalendoriu, kieklaiko iki Kuciu liko.... siek tiek daugiau nei dvi savaites, o buvo rasyta, kad minimum dvi svaites turi stoveti. Aaaaaaaaa....  na, gal kaip nors spesiu.  Norint sužinoti ar pyragas iškepė, reikia įbesti arba medinį pagaliuką arba spagečių makaroną.Jei pagaliukas išlenda neapkibęs tešlos mase -pyragas iškepė. Bent jau manęs šis būdas dar niekad nepavedė  QUOTE(tusiukas8 @ 2005 12 08, 11:52) O kiek grietinės reikia įdarui  ? Oi..Pamiršau, matyt, įrašyt..Reikia 750 ml grietinės, o cukraus 150g. Sumaišiau viską. Atsiprašau...Kai šimtą darbų dirbu, tai ir sumaišau kžką vis tiek...[SIZE=7]
Sypsenaa
2005 12 07, 14:16
QUOTE(velniukste @ 2005 12 07, 11:21) Norint sužinoti ar pyragas iškepė, reikia įbesti arba medinį pagaliuką arba spagečių makaroną.Jei pagaliukas išlenda neapkibęs tešlos mase -pyragas iškepė. Bent jau manęs šis būdas dar niekad nepavedė  Sita buda ir as zinau. Bet ar pyragas nesubliuks, kai bekepant orkaite darinesiu ir salta ora ileidinesiu...
sveikos, vat ir aš gundausi tuo daivajos pyragu - bet kaip čia išeina - tik 4 šaukštau miltų  tai ten gaunsi vaisiai kepti - jokios tešlos  ar čia autorė maišo ar čia kas tai yr??? kas bandėt - tai tiek ir dėjot??? ačiukas, noriu kepti ale bijau net pradėti
Insomnia
2005 12 08, 09:20
Kepėjėlės  Iškilo klausimų dėl daivajos pyrago  Riešutus smulkinat, ar "cielus" dedat? O kaip dėl mirkymo brendyje? Grynam mirkot, ar skiedžiat? Jei grynam, tai taip nemažai jo turėtų išeiti Gal ir kvaili klausimai, bet kažkada kepiau tortą ir per neapsižiūrėjimą sulaisčiau su grynu brendžiu, o ten skiesti reikėjo  Ir gavosi toks "girtas tortas", visiems valgiusiems kažkaip stebuklingai nuotaika gerėjo
velniukste
2005 12 08, 14:18
QUOTE(Insomnia @ 2005 12 08, 09:20) Kepėjėlės  Iškilo klausimų dėl daivajos pyrago  Riešutus smulkinat, ar "cielus" dedat? O kaip dėl mirkymo brendyje? Grynam mirkot, ar skiedžiat? Jei grynam, tai taip nemažai jo turėtų išeiti Gal ir kvaili klausimai, bet kažkada kepiau tortą ir per neapsižiūrėjimą sulaisčiau su grynu brendžiu, o ten skiesti reikėjo  Ir gavosi toks "girtas tortas", visiems valgiusiems kažkaip stebuklingai nuotaika gerėjo  Aš tai riešutus smulkinau.O brendyje mirkiau 1 val.Išėjo skaniai:)
rasyte_
2005 12 08, 15:48
Aš tai vaisius mirkiau platesnio dugno dubenelyje ir nepripyliau brendžio tiek, kad apsemtų, būtų reikėję viso butelaičio  .Aš įpyliau truputuką ir nuolat maišiau vaisius, kad visi sušlaptų ir viskas. Riešutukus taip pat smulkinau.
As tai nieko nemirkiau.Kai pastoves tada ir sulaistysiu
QUOTE(Selena @ 2005 12 08, 16:13) As tai nieko nemirkiau.Kai pastoves tada ir sulaistysiu  o kam laistyt? recepte nerašyta lyg ir, o kaip laistot? nes skonio tai turėtų gerai "dadėti"
Velniukšte Kunigaikščio receptas Grietinę su cukrumi išplakite iki standumo ir trečdalį kiekio sumaišykite su kakava ir romu. Kad grietinelę galima išplakti iki standumo tai žinau,bet grietine... Nuo plakimo ji paprastai tik skysteja...
QUOTE(Insomnia @ 2005 12 08, 09:20) Ir gavosi toks "girtas tortas", visiems valgiusiems kažkaip stebuklingai nuotaika gerėjo  Wow  Dėk receptą to Girto torto, man irgi patiktų
velniukste
2005 12 08, 16:40
QUOTE(Dacor @ 2005 12 08, 16:26) Velniukšte Kunigaikščio receptas Grietinę su cukrumi išplakite iki standumo ir trečdalį kiekio sumaišykite su kakava ir romu. Kad grietinelę galima išplakti iki standumo tai žinau,bet grietine... Nuo plakimo ji paprastai tik skysteja... Na man tai ji sustandejo...O jei nori, gali įdet ir standinamųjų miltelių.Jų yra pirkti. O grietinę perku "Panevėžio pieno".
QUOTE(linada @ 2005 12 08, 16:21) o kam laistyt? recepte nerašyta lyg ir, o kaip laistot? nes skonio tai turėtų gerai "dadėti"  Tai,kad buvo diskusija-vienos mamos sako laistyti ,kitos ne.Man isejo 2 skardos,tai viena palaistysiu,o kita ne.
Insomnia
2005 12 08, 17:11
QUOTE(velniukste @ 2005 12 08, 14:18) Aš tai riešutus smulkinau.O brendyje mirkiau 1 val.Išėjo skaniai:) QUOTE(rasyte_ @ 2005 12 08, 15:48) Aš tai vaisius mirkiau platesnio dugno dubenelyje ir nepripyliau brendžio tiek, kad apsemtų, būtų reikėję viso butelaičio  .Aš įpyliau truputuką ir nuolat maišiau vaisius, kad visi sušlaptų ir viskas. Riešutukus taip pat smulkinau. Dėkui už atsakymus  Varau visko smulkinti ir mirkyti QUOTE(jėga @ 2005 12 08, 16:28) Wow  Dėk receptą to Girto torto, man irgi patiktų  O to "girto torto" recepto nebeatsimenu  Ten kažkoks normalus turėjo būti, blynus reikėjo skiestu brendžiu sulaistyti, kad sausas nebūtų. Tai, man atrodo, bet kurį tortą galima "girtu" padaryti
Insomnia
2005 12 08, 17:27
Tiesa, daug kas dėl formelių meduoliams spausti klausinėjo  Šiandien prisipirkau parduotuvytėj "Kepėjas", Kaune, Gertrūdos gatvėj. Kokių tik ten formelių nėrą  Nusipirkau 3 žvaigždutes (skirtingų dydžių) tai Bea eglutei daryti  Ir dar tokį formelių rinkinį su žiedu. 9 įvairios formelės ir Kalėdine ir nekalėdine tematika  Už abu rinkinius sumokėjau 15,60  Bet ten nebūtina rinkinius pirkti. Galima ir po vieną  Kainos nuo 1,5 Lt/vnt.
Sypsenaa
2005 12 09, 11:06
Merginos, kas galetu parasyti, kiek laiko uzima to izymiojo daivajos pyrago gamyba (nuo teslos gaminimo iki kepimo pabaigos)??? Ar paprasta darbo diena, po darbo spesiu ji pagaminti??? Ar reiks iki isnaktu sedeti???
rasyte_
2005 12 09, 15:21
QUOTE(Sypsenaa @ 2005 12 09, 11:06) Merginos, kas galetu parasyti, kiek laiko uzima to izymiojo daivajos pyrago gamyba (nuo teslos gaminimo iki kepimo pabaigos)??? Ar paprasta darbo diena, po darbo spesiu ji pagaminti??? Ar reiks iki isnaktu sedeti???  Šiaip tai daugiausia laiko užima visi susipjaustymai: riešutų ir džiovintų vaisių apie kokią 1val (žiūrint kokiais tempais pjaustoma), o tešlai pasiruošti, na gal 15 min.
Insomnia
2005 12 09, 19:39
QUOTE(sirenute @ 2005 12 09, 14:57) Gal gali tiksliau parasyti kur ta parduotuve yra? Tikslus adresas Gertrūdos 39  Nuo Gertrūdos/Daukšos kampo eini link Pilies, praeini Giro, tada kažkokią kavinę (tokiam a la kiemelyje), toliau siuvykla, tada fotoateljė ir ta parduotuvytė. Va čia jų puslapis http://www.arevitosiranga.lt/?cat=products&group=2Aš ten ir silikonines formas perku  Neblogesnės negu TW
QUOTE(Sypsenaa @ 2005 12 09, 11:06) Merginos, kas galetu parasyti, kiek laiko uzima to izymiojo daivajos pyrago gamyba (nuo teslos gaminimo iki kepimo pabaigos)??? Ar paprasta darbo diena, po darbo spesiu ji pagaminti??? Ar reiks iki isnaktu sedeti???  Iš vaisių tai tik džiovintus didesnius supjaustau (ananasus, melionus, kriaušes, pwersikus), man tai ilgai tikrai netrunka (sukarpau žirklėm), na gal 15min. Paskui ir riešutus (nepjaustytus) ir vaisius sumerkiu į 1 stiklinę brendžio ir iki kito vakaro palieku (vis pamaišydama tą masę). Vakare 10min ir tešla pagaminta, o kepti palikau pusantros valandos, nors kaip pasirodo, kaip visada per ilgai  O vakar pasidariau į aukštą formą su skyle vidury, jau šiandien ragavau, tai
Mažulėlė
2005 12 11, 19:13
klausykit, o tas mirkymas brendyje tik skoninių savybių priduoda, ar ir alkoholio pyrage nemažai lieka? Tik nesijuokit, pas mus šiuo metu alkoholio vartoti nelabai galima. p.s. ar būtina tuos vaisius mirkyti? recepte, kiek matau, neparašyta apie mirkymą
INGRIDŽIUKS
2005 12 11, 20:18
QUOTE(Mažulėlė @ 2005 12 11, 20:13) klausykit, o tas mirkymas brendyje tik skoninių savybių priduoda, ar ir alkoholio pyrage nemažai lieka? Tik nesijuokit, pas mus šiuo metu alkoholio vartoti nelabai galima. p.s. ar būtina tuos vaisius mirkyti? recepte, kiek matau, neparašyta apie mirkymą  JEIGU GALIMA ĮSITERPTI  ČIA TIK DĖL SKONIO,KAI KIAPASI TAI ALKOHOLIS IŠGARUOJA.GALIMA IR TRUMPIAU PAMIRKYTI.
Kepu jau daugelio pamėgtąjį daivajos pyragą  Jau kepa virš valandos ir man atrodo, kad tuoj reikės traukti iš orkaitės, nes visas jau gražiai rusvas. Nesinorėtų sudeginti, kai tiek vargau su tais džiovintų vaisių karpymais (ypač kinkanų išdarinėjimu  ). Plušėjom kartu su brangiausiu - jis riešutus skaldė su karbonadams mušti kūjeliu - va čia tai cirkas buvo  O brendyje mirkiau tik razinas - bandau rasti viduriuką tarp mirkymo ir nemirkymo  Tiesa, nerimas man truputį, nes tešla tokia tiršta gavosi, kad nuo šaukšto tokiais gabalais krito... Įdomu, ar aš ko neprikonstravau ne taip
Insomnia
2005 12 11, 21:57
QUOTE(Liu @ 2005 12 11, 20:22) Tiesa, nerimas man truputį, nes tešla tokia tiršta gavosi, kad nuo šaukšto tokiais gabalais krito... Įdomu, ar aš ko neprikonstravau ne taip  Aš su miltais apsiskaičiavau  Kažkaip primečiau, kaip visada, kad 1 stiklinė - 250 g  O po to, kai tešlą pradėjau maišyti, tai kažkaip man per tiršta pasirodė, tai pamatavau, kad stiklinė mažiau negu 200 g Bet, žinok, visai nieko gavosi  Tik išmaišyti sunku buvo. O kepant po valandos irgi pradėjo atrodyti, kad jau iškepė, tai atpjoviau gabalėlį ir davau "komisijai" įvertinti. Dar nebuvo iškepęs  Iš viso kepiau gal 1,5 val. Ale skanumas to pyrago  Iki 1 val kepiau, tai visi laukė pyrago degustacijos ir nėjo miegoti. Tai kol jie degustavo aš greitai likusį suvyniojau ir paslėpiau, nes bijojau, kad gali Kalėdų nesulaukti
QUOTE(Mažulėlė @ 2005 12 11, 19:13) klausykit, o tas mirkymas brendyje tik skoninių savybių priduoda, ar ir alkoholio pyrage nemažai lieka? Tik nesijuokit, pas mus šiuo metu alkoholio vartoti nelabai galima. Mirkyti nebūtaina, tik man skaniau, nes šlapesnis pyragas  O gal galima ne būtinai alkoholyje p.s. ar būtina tuos vaisius mirkyti? recepte, kiek matau, neparašyta apie mirkymą  QUOTE(Liu @ 2005 12 11, 20:22) Kepu jau daugelio pamėgtąjį daivajos pyragą  Jau kepa virš valandos ir man atrodo, kad tuoj reikės traukti iš orkaitės, nes visas jau gražiai rusvas. Nesinorėtų sudeginti, kai tiek vargau su tais džiovintų vaisių karpymais (ypač kinkanų išdarinėjimu  ). Plušėjom kartu su brangiausiu - jis riešutus skaldė su karbonadams mušti kūjeliu - va čia tai cirkas buvo  O brendyje mirkiau tik razinas - bandau rasti viduriuką tarp mirkymo ir nemirkymo  Tiesa, nerimas man truputį, nes tešla tokia tiršta gavosi, kad nuo šaukšto tokiais gabalais krito... Įdomu, ar aš ko neprikonstravau ne taip  O aš tai nusipirkau džiovintų egzotinių vaisių mišinio 1kg, studentų mišinio (Maximoj, nes čia tam mišiny labai mažai būna žemės riešutų ir razinų), ir kg abrikosų, razinų, datulių ir citrinos žievelų. Tai karpymo labai nedaug buvo, visų riešutų ir razinų nesmulkinau, jie parą pamirkius ir iškepus pyragą, pjaustant jį, gražiai pjaunasi QUOTE(Insomnia @ 2005 12 11, 21:57) Aš su miltais apsiskaičiavau  Kažkaip primečiau, kaip visada, kad 1 stiklinė - 250 g  O po to, kai tešlą pradėjau maišyti, tai kažkaip man per tiršta pasirodė, tai pamatavau, kad stiklinė mažiau negu 200 g Bet, žinok, visai nieko gavosi  Tik išmaišyti sunku buvo. O kepant po valandos irgi pradėjo atrodyti, kad jau iškepė, tai atpjoviau gabalėlį ir davau "komisijai" įvertinti. Dar nebuvo iškepęs  Iš viso kepiau gal 1,5 val. Ale skanumas to pyrago  Iki 1 val kepiau, tai visi laukė pyrago degustacijos ir nėjo miegoti. Tai kol jie degustavo aš greitai likusį suvyniojau ir paslėpiau, nes bijojau, kad gali Kalėdų nesulaukti  Aš miltų į pusę normos dėjau 700ml ir kaip tik buvo
Shalimar
2005 12 11, 23:03
O kur jus tu " glancuotu (mirkytu cukruje) vysniu" gaunate?
Gal kas žinote "Hermano"receptuką?Na kurį reikia auginti,maitinti ir draugui duoti???  labai noriu šio pyrago.
QUOTE(Shalimar @ 2005 12 12, 00:03) O kur jus tu " glancuotu (mirkytu cukruje) vysniu" gaunate?  Maximoj prie uogienių mačiau. Jų nedėjau, nes labai man jos neskanios Džiovintų vaisių dėjau: daug ananasų, vyšnių, papajų, guavų, braškių, slyvų, razinų, obuolių, abrikosų, bananų, svarainių. Juos gražiai susluoksniavau stiklainyje, užpyliau 0,75l svarainių trauktinės. Brendis man nepatinka, o romas kanda kišenei  Laikiau apie 2 savaites. O kaip skaniai išbrinko...  Vakar jau ruošiau tešlą, sukrėčiau nuvarvintus vaisius ir... kepiau O aromatas nuo tų vaisių iš trauktinės... Kur jūs laikot tą pyragą? Įkišau į spintelę, bet kambary 26 laipsniai  Bijau, kad nesugestų iki Kalėdų.  Bet pagunda paragauti yra... Taip gražiai atrodo ir kvepia
QUOTE(Goldy @ 2005 12 12, 00:07) Gal kas žinote "Hermano"receptuką?Na kurį reikia auginti,maitinti ir draugui duoti???  labai noriu šio pyrago. 1 stikline pieno,1 stikline miltu,1 stikline cukraus .Viska sumaišyti ir pamaišant laikyti 5 dienas.Laikyti stikliniame inde. Kiekvieną dieną pamaišyti.Po to dadėti vėl visko tiek pat ir vėl laikyti 2-3 dienas.kasdien pamaišome.Prieš kepant padalinti į 3 dalis (1 vaikas draugui,kitas sau,kitas kepti) Į kepimui skirtą dalį dėti: 3 kiaušiniai, 2 stiklinės miltų ,0,5 stiklinės aliejaus,šaukštelis vanilinio cukraus, šaukštelis kepimo miltelių. Galima pridėti razinų,riešutų, įvairių džiovintų vaisių. Kepti 180-200 laipsnių temperatūroje apie 40 min.
QUOTE(Čika @ 2005 12 11, 23:51) Kur jūs laikot tą pyragą? Įkišau į spintelę, bet kambary 26 laipsniai  Bijau, kad nesugestų iki Kalėdų.  Bet pagunda paragauti yra... Taip gražiai atrodo ir kvepia  Va čia ir man klausimas kyla... Iškepė tas skanuolis, namai visą naktį kvepėjo  Reikia sugalvoti, kur čia jį padėjus, kad maniškis nesukramsnotų iki Kalėdų  Ir dar klausimėlis - ar išepęs pyragas turi būti toks kietokas palietus? Nepatikėsit, bet neragavau, nes bijau, kad taip patiks ir tada tikrai nieko neliks
velniukste
2005 12 12, 11:38
QUOTE(Liu @ 2005 12 12, 08:17) Va čia ir man klausimas kyla... Iškepė tas skanuolis, namai visą naktį kvepėjo  Reikia sugalvoti, kur čia jį padėjus, kad maniškis nesukramsnotų iki Kalėdų  Ir dar klausimėlis - ar išepęs pyragas turi būti toks kietokas palietus? Nepatikėsit, bet neragavau, nes bijau, kad taip patiks ir tada tikrai nieko neliks  Kur padeti, kai tiek daug grėsmių dėl suvalgymo:) nežinau, bet dėl kietumo, tai ir mano pyragai kietoki palietus, tačiau, kai vieną prapjovėm, tai viduje tikrai minkšta ir labai skanu buvo:) Beje šį savaitgalį pabandžaiu Panettone pyrago receptą - ačiū, tai, kuri pasidalino.Jis visiškai kitoks negu, kad šis kalėdinis, nes sudėty yra mielių, bet irgi labai skanus ir padėtas laukia Kalėdų
Insomnia
2005 12 12, 13:47
QUOTE(Shalimar @ 2005 12 11, 23:03) O kur jus tu " glancuotu (mirkytu cukruje) vysniu" gaunate?  QUOTE(Čika @ 2005 12 11, 23:51) Džiovintų vaisių dėjau: daug ananasų, vyšnių, papajų, guavų, braškių, slyvų, razinų, obuolių, abrikosų, bananų, svarainių. Aš irgi džiovintų vyšnių idėjau  Jos tokios nelabai saldžios, tai labai gera atsvara visiems kitiems saldiems vaisiams gaunasi
velniukste
2005 12 12, 15:44
QUOTE(Džinė @ 2005 12 12, 15:31) o kuriam puslapį tas receptukas Daivos pyrado...  prašau...  ir... Labas  kokia aš nemandagi  daivajos receptas: Kaledinis pyragas Ji reikia kepti pries 2 men iki Kaledu(veliausiai pries 2 sav)---as kepiau vakar.. 450gsviesto 400g rudojo cukraus 9 kiausiniai saukstelis kepimo milteliu 1 apelsino sultys 1 citrinos sultys 4st miltu Is visu produktu sumaisyti tesla. 900g razinu 900g dziovintu juoduju serbentu 200g dziov.datuliu 200g dziov figu 220g migdolu 250ml citrinu zievelu 250g glancuotu (mirkytu cukruje) vysniu Dziovintus vaisius sumaisyti su tesla. Paruosta mase(ji turi nevarveti) deti i popieriumi isklota skarda ir kepti apie 2 val 140 laipsniu orkaiteje.Iskapusi suvynioti i popieriu ir padet saugiai (nuo smaliziu) iki Kaledu---galima saldytuve, o galima ir paprasciausiai spinteleje... Cia toks originalus receptas, dabar mano pastebejimai: anksciau kepdavau puse porcijos, bet dabar atsirado daug pyrago myletoju--kepu visa. As, kaip tikriausiai ir jus, nesu macius dziov juoduju serbentu, tai dedu kitus vaisius.Kasmet dedu vis kitokius dziov vaisius, kad tik ju kiekis liktu nepakites--men labai patinka det papaju, dedu daugiau ir ivairesniu riesutu, labai tinka svarainiai.Siemet vietoj cirtinu zieveliu dejau dziov kinkanus--toks mazas citrusas (pirkau Maximoj). Pyragas tik iskeptas buna toks sausokas, bet iki Kaledu vaisiai isleidzia savo sultis ir buna-- Visada paskutinis gabalelis buna skaniausias, nes ilgiausiai islaikytas--ji suvalgius imi laukt kitu metu, kad vel keptum sita pyraga...
Labai ačiū tau Velniukšte O kas tas rudasis cukrus???
|
|