Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kalėdiniai kepiniai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Sypsenaa
QUOTE(bea @ 2005 12 14, 15:32)
Aš neplaunu. O jei dar alkoholyje pamirkai - tai nu dezinfekcija praktiškai garantuota smile.gif
*

Chuuuuu... aciu, bea, paguodei mane. mirksiukas.gif

QUOTE(elia @ 2005 12 14, 16:57)
visus vaisius ir riešutus ploviau (nes prisiklausiau apie kandžių lervas doh.gif ) ir viską dar mirkau parą rome cool.gif
gavosi vaisiai su riešutasi tešloje. taip turėjo būti?
*

vaisiuose ir riesutuose yra kandziu lervu???? blink.gif blink.gif blink.gif
OH MY GOD!!!!!!!!!!!!!!!! blink.gif
Gal gali placiau pasidalinti savo ziniomis?????????

QUOTE(Insomnia @ 2005 12 15, 11:03)
Aš dariau visą porciją, tai nuo trijų citrinų žieveles nutarkavau (nes kantrybės neturėjau blush2.gif ) ir užteko thumbup.gif
*

As tai turejau kantrybes doroti tik 2 citrinu zieveles. Ir tai netarkavau, o smulkiai supjausciau. blush2.gif

QUOTE(Ieva S @ 2005 12 15, 13:12)
Sveikos, merginos 4u.gif
Truputį ne į temą, bet gal patartumėte, kuo suklijuoti kalėdinio namuko dalis, kad tvirtai laikytųsi?
Kokia tešla geriausia tokiam namukui?
*

Ieva S, pasiskaityk sios temos pirmuosiuose puslapiuose, ten daug parasyta apie namuku gamyba, sienu tvirtinima ir teslos receptus. mirksiukas.gif
bea
QUOTE(Sypsenaa @ 2005 12 15, 13:41)
vaisiuose ir riesutuose yra kandziu lervu????  blink.gif  blink.gif  blink.gif
*

ha, man gyvenime buvo taip, kad atidariau šokoladą su neskaldytais riešutais mėnesį spintoje pastovėjusi (Karūnos, tas didelis kur apie 6 Lt kainuoja, karališkas ar koks ten), ir iš riešutų buvo išsiritusios riebios gražios kirmėlaitės smile.gif. atrakcija nu. ir mėsytė ir desertas tongue.gif
Shiduh
QUOTE(bea @ 2005 12 15, 13:56)
ha, man gyvenime buvo taip, kad atidariau šokoladą su neskaldytais riešutais mėnesį spintoje pastovėjusi (Karūnos, tas didelis kur apie 6 Lt kainuoja, karališkas ar koks ten), ir iš riešutų buvo išsiritusios riebios gražios kirmėlaitės smile.gif. atrakcija nu. ir mėsytė ir desertas  tongue.gif
*

o viešpatie, tikiuosi pasikreipei su tuo šokoladu į tą inspekciją, kur tyria tokius brokus?būčiau nualpus.
bea
QUOTE(hobo @ 2005 12 15, 14:02)
o viešpatie, tikiuosi pasikreipei su tuo šokoladu į tą inspekciją, kur tyria tokius brokus?būčiau nualpus.
*

aj ne, aš pasigardžiuodama ir kiekvieną kirmėlytę asmeniškai apčiulpdama suvalgiau smile.gif.
juokauju, išmečiau i vsio. museu nepikta buvau tądien. Va šiandien pikta buvau, tai maximoj dėl vieno cento užsiparinau ir išsireikalavau, kad grąžintų, xixixiii. Kasininkė mane užkniso, tai iš principo supykau ir pasiekiau savo smile.gif.
Sypsenaa
QUOTE(bea @ 2005 12 15, 13:56)
ha, man gyvenime buvo taip, kad atidariau šokoladą su neskaldytais riešutais mėnesį spintoje pastovėjusi (Karūnos, tas didelis kur apie 6 Lt kainuoja, karališkas ar koks ten), ir iš riešutų buvo išsiritusios riebios gražios kirmėlaitės smile.gif. atrakcija nu. ir mėsytė ir desertas  tongue.gif
*

eina sau!!!!
wacko.gif swoon.gif swoon.gif swoon.gif mega_shok.gif ohmy.gif blink.gif

Nu baikit gasdinti!!!!!
Tai gerai, kad ta pyraga pries dvi svaites iki valgymo kepiau. O jei pries du menesius, kiek ten visko butu prisiveise... doh.gif mega_shok.gif mega_shok.gif mega_shok.gif
Jau dabar man noras ta pyraga valgyti praeidineja... doh.gif
elia
QUOTE(Sypsenaa @ 2005 12 15, 14:41)
vaisiuose ir riesutuose yra kandziu lervu????  blink.gif  blink.gif  blink.gif
*

bea gan vaizdžiai pasidalino blink.gif bigsmile.gif berods šitam forume skaičiau g.gif kad kartais užveža riešutų, dž.vaisių, beje ir kruopų bigsmile.gif su kiaušinėliais, iš kurių vėliau išsirita visokios lervos, o po to skraido tokios vaisinės kandys cool.gif man jau teko kartą visas savo kruopų atsargas į šiukšlyną išmest bigsmile.gif
o girdėjau dar tokią istoriją, kai žmonės nusipirko riešutus, sudėjo į vazą, o po kurio laiko rado ten daug kirminų blink.gif
skanaus drinks_cheers.gif

aaaa, o dėl citrinos žievės, tai aš vieną nutarkavau mirksiukas.gif
Sypsenaa
QUOTE(elia @ 2005 12 15, 14:50)
bea gan vaizdžiai pasidalino blink.gif  bigsmile.gif berods šitam forume skaičiau g.gif kad kartais užveža riešutų, dž.vaisių, beje ir kruopų bigsmile.gif su kiaušinėliais, iš kurių vėliau išsirita visokios lervos, o po to skraido tokios vaisinės kandys cool.gif  man jau teko kartą visas savo kruopų atsargas į šiukšlyną išmest bigsmile.gif
o girdėjau dar tokią istoriją, kai žmonės nusipirko riešutus, sudėjo į vazą, o po kurio laiko rado ten daug kirminų blink.gif
skanaus drinks_cheers.gif

Ne, nu geriau jau buciau nezinojusi... doh.gif
Dabar bijosiu tuos pyragus ir isvynioti... doh.gif o prapjauti... doh.gif
Neeri
lotuliukas.gif na jūs čia ir prirašėt apie tuos riešutus, tai ką jūs taip ir nesupratot kodėl pyragą prieš du mėnesius reik kepti doh.gif ir dar suvyniojus laikyti, ogis dėl to, kad per du mėnesius iš kiaušinėlių kirmelaitės ir išsiris, neturės kur dingt. tai ten pat ir pastips ir pyragą sudrėkins lotuliukas.gif O suvynuotą, kad viso to nematytumėm lotuliukas.gif
Taip sakant nė nežinai žmogus nuo ko numirsi , o čia išsigando, kirmelaičių lotuliukas.gif Jos jau seniai sukepę per tas dvi valandas kepimo bus lotuliukas.gif
Na gerai, jau nebesijuokiu, mažiau imkit į galvą bigsmile.gif Ir skaniai laukit Kalėdų, aš tai po gabaliuką vis atsiriekiu , tai kaip ir skaniai kasdien laukiu tų švenčių thumbup.gif
Sypsenaa
QUOTE(Neeri @ 2005 12 15, 15:40)
Taip sakant nė nežinai žmogus nuo ko numirsi , o čia išsigando, kirmelaičių  lotuliukas.gif Jos jau seniai sukepę per tas dvi valandas kepimo bus  lotuliukas.gif
*

tai tikriausiai tas dvi valandas ir reikia kepti del dezinfekijos... doh.gif tongue.gif

juokas juokais, bet pasiskaicius tai man valgymo upa numuse... doh.gif

na, kirmelaites nera pats maloniausias dalykas, koki butu galima rasti pyrage... blink.gif
Neeri
QUOTE(vilmuke @ 2005 12 15, 15:42)
tai motin neliks tau to pyrago iki kalėdų  lotuliukas.gif
*

Kadangi viena naktim ragauju, tai nespėsiu visko suragauti lotuliukas.gif

user posted image

Čia kepiau žemoj formoj, bet man skanesnis tas kur žiedo aukštoj formoj išsikepiau bigsmile.gif
Neeri
QUOTE(vilmuke @ 2005 12 15, 15:57)
tai bepigu tada tau ragauti, jei tu ten kelis atsargai prisikepus  bigsmile.gif

nu gerai atrodo tas pyragas  thumbup.gif , ale traukinys jau tubrūt nuvažiavo, nes mažiausiai prieš dvi savaites turbūt reikėjo kepti  g.gif
*

Aš tau pasakysiu, kad labai jau jis skanus ir šlapias tik iškeptas, o jau kitą dieną būna sausas, taip, kad drąsiai galima kept ir tą pačią dieną thumbup.gif
Shalimar
O as tai skaiciau kaip vaziavo mergina i uzsieni ten gyvenanciu draugu aplankyti ir nuveze jiems lietuviska sokolada su riesutais, tie isvynioja, o ten kirmeliu pilna wacko.gif Svelniai tariant buvo nejauku blink.gif
Neeri
Na, o kurios jau įsivaizduojate, nespėjusios išsikepti to Kalėdinio pyrago su vaisiais, galit šeimyną, draugus ar kt. nudžiugint šiuo pyragu (jis man kol kas skaniausias iš mano keptų ar ragautų aguoninių) bigsmile.gif Geriausiai kept prieš dieną, ir laikyti šaldytuve tą parą, tuomet tiesiog tirpsta burnoje.

Japoniškas aguonų - obuolių pyragas:

8 kiaušiniai
250 g margarino
200 g cukraus
300 g aguonų
600 g obuolių
8 šaukšteliai manų košės
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
migdolų aliejaus kelis lašus
Razinų jei patinka saują
Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu ir 2 kartus permalti.
Obuolius nulupti, stambiai sutarkuoti.
Margariną ištrinti su cukrumi, įdedant po vieną trynį. Kai cukrus ištirps, dėti po šaukštą aguonų ir tarkuotų obuolių. Baltymus išplakti, supilti į tešlą ir gerai išmaišyti.
Tada sudėti manų košę, suberti kepimo miltelius, įpilti migdolų aliejaus, išmaišyti.
Kepti 180 laipsnių orkaitėj apie 30min, paskui galima pamažinti jei viršus ruduoja per greit ir kepti dar 20-30min. Išėmus ir pravėsusį aplieti tirpintu šokoladu. Palaikyti šaldytuve, bent 3h, o gheriausiai iki kitos dienos bigsmile.gif

user posted image
vilmuke
[quote=Neeri,2005 12 15, 17:20]
Na, o kurios jau įsivaizduojate, nespėjusios išsikepti to Kalėdinio pyrago su vaisiais, galit šeimyną, draugus ar kt. nudžiugint šiuo pyragu (jis man kol kas skaniausias iš mano keptų ar ragautų aguoninių) bigsmile.gif Geriausiai kept prieš dieną, ir laikyti šaldytuve tą parą, tuomet tiesiog tirpsta burnoje.

taip taip merginos šitą galite drąsiai kepti, labai skanus thumbup.gif rolleyes.gif
rivera
Mano Kalėdiniai pyragai jau valandą kepa. Nesuku sau galvos dėl kirmėlaičių, tikrai dar ne tokio ššš privalgom ir nežinom.
Bet jei man nesigaus šitas pyragas, tai gun_bandana.gif . Nes savikaina jo blink.gif , gera gaunas.

Sakykit, o kiek gramų miltų gaunasi stiklinėje? Kažkodėl manau, kad per daug aš jų pridėjau, nors tešla atrodė skystoka.
Reda003
Sakykit, merginos, ar Panteone pyragas irgi kepamas prieš kelias dienas, ar jį irgi reikia laikyti padėjus g.gif . O tai kepi kepi, o valgyt kada.
Beje, labai skanus gavosi riešutinis- vaisinis pyragas, ypač ką tik iškepęs, įdomu, kaip keičiasi jo skonis.
rivera
Nu miltų, garantuotai per daug privariau verysad.gif . Visas viršus suskylinėjo, turbūt bus kietas kaip plyta. Vergsiuuuuu cry.gif .

Iškepė tas "stebuklingasis" pyragas. Gal be reikalo puoliau į paniką dėl miltų, nes tik viršus toks sausas ir kietas. Kai išėmiau iš formos visą pyraga, tai jis gan drėgnas atrodė, o jei dar sudrėgs tai liux. Bet dėl skonio, tai nežinau g.gif . Man jis kaip paprastas keksas su daug vaisių. Na lauksiu to Kalėdinio stebuklo, kai pyragas taps ypatingu rolleyes.gif . Gal paskanės smile.gif
Insomnia
QUOTE(Neeri @ 2005 12 15, 16:20)
Na, o kurios jau įsivaizduojate, nespėjusios išsikepti to Kalėdinio pyrago su vaisiais, galit šeimyną, draugus ar kt. nudžiugint šiuo pyragu (jis man kol kas skaniausias iš mano keptų ar ragautų aguoninių)  bigsmile.gif Geriausiai kept prieš dieną, ir laikyti šaldytuve tą parą, tuomet tiesiog tirpsta burnoje.

8 kiaušiniai
250 g margarino
200 g cukraus
300 g aguonų
600 g obuolių
8 šaukšteliai manų košės
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
migdolų aliejaus kelis lašus
Razinų jei patinka saują
Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu ir 2 kartus permalti.
Obuolius nulupti, stambiai sutarkuoti.
Margariną ištrinti su cukrumi, įdedant po vieną trynį. Kai cukrus ištirps, dėti po šaukštą aguonų ir tarkuotų obuolių. Baltymus išplakti, supilti į tešlą ir gerai išmaišyti.
Tada sudėti manų košę, suberti kepimo miltelius, įpilti migdolų aliejaus, išmaišyti.
Kepti 180 laipsnių orkaitėj apie 30min, paskui galima pamažinti jei viršus ruduoja per greit ir kepti dar 20-30min. Išėmus ir pravėsusį aplieti tirpintu šokoladu. Palaikyti šaldytuve, bent 3h, o gheriausiai iki kitos dienos  bigsmile.gif

user posted image
*

Kaip ten su ta manų koše? Išsiverdi su pienu ir po to dedi? Ar manų kruopas reikia dėti?
Kur migdolų aliejaus galima gauti? blush2.gif
Neeri
QUOTE(Insomnia @ 2005 12 15, 20:02)
Kaip ten su ta manų koše? Išsiverdi su pienu ir po to dedi? Ar manų kruopas reikia dėti?
Kur migdolų aliejaus galima gauti? blush2.gif
*

Su manų koše tai paprasta, išsiverdi taip, kaip paprastai verdi su pienu ir tiek. O migdolų aliejaus ten nė nedėjau, tiesiog dėjau migdolų esencijos kelis lašus. O jos yra visuose prekybos centruose po 0,99 cnt už du buteliukus bigsmile.gif
Džinė
Nu bet Neeri blink.gif tai kiek man tos manų košės virti, kad 8 šaukšteliai gautųsi? g.gif blink.gif gal geiau užpilti manų kruopas virintu pienu, tegul išbrinksta ir tiek...? g.gif
Ulė
QUOTE(Džinė @ 2005 12 16, 13:16)
Nu bet Neeri blink.gif tai kiek man tos manų košės virti, kad 8 šaukšteliai gautųsi? g.gif  blink.gif gal geiau užpilti manų kruopas virintu pienu, tegul išbrinksta ir tiek...? g.gif
*

as dariau tajp,pusantro puodelio pieno ir 8 sauksteliai manu isvire koses koki 1.3 stiklines,ir ja visa sudejau ax.gif
Insomnia
QUOTE(meduza @ 2005 12 16, 13:41)
as dariau tajp,pusantro puodelio pieno ir 8 sauksteliai manu isvire koses koki 1.3 stiklines,ir ja visa sudejau ax.gif
*

Hmmm tai tau turbūt daug daugiau negu 8 šaukšteliai manų košės gavosi... Jaučiu, beveik 2 puodeliai išėjo unsure.gif

Neeri, kaip ten iš tikrųjų turi būti?
Ulė
nezinau ar tajp reikejo,bet pyragas gavosi thumbup.gif ,o jei maziau reiktu koses,taj ten gi skystas labai butu,nereik gi nei miltu nieko,ir seip skystokas gavos alia ikisau i saldytuva gal sutvirtes ax.gif
nikute
Susigundžiau ir aš išsikepti tą visų išgirtąjį bei aukščiau aprašytąjį kalėdinį pyragą su džiovintais vaisiais.
Keletas pastebėjimų:
galėjau dėti mažiau sviesto, nes kepimo procese jis jau lauk lipo tongue.gif ,
pabaigoje pyragas nė kiek ne sausas iškepė,
vaisių kiekį dėjau iš akies ir pagal norus bei spalvas - spalviniai labai gražus pyragas iškepė,
kepiau 65 minutes 140 laipsnių orkaitėje - pats tas,
viską kruopščiai ploviau biggrin.gif

Nu labai skanus pyragas thumbup.gif . Suvyniojau 2/3 visų kepinių (3 "blėkos" išėjo), padėjau - įdomu, ar išsilaikys taip kvepėdami iki Kalėdų lotuliukas.gif

Taigi vat toks skanumas kutena nosį thumbup.gif

user posted image

Štai toks prapjautas:

user posted image

Neeri
QUOTE(Džinė @ 2005 12 16, 13:16)
Nu bet Neeri blink.gif tai kiek man tos manų košės virti, kad 8 šaukšteliai gautųsi? g.gif  blink.gif gal geiau užpilti manų kruopas virintu pienu, tegul išbrinksta ir tiek...? g.gif
*

Virti šeimynai pavalgyti, o prieš tai atsidėti tuos 8 šaukštelius biggrin.gif
QUOTE(meduza @ 2005 12 16, 13:41)
*

Nea, čia jau per daug. g.gif

QUOTE(meduza @ 2005 12 16, 14:46)
nezinau ar tajp reikejo,bet pyragas gavosi thumbup.gif ,o jei maziau reiktu koses,taj ten gi skystas labai butu,nereik gi nei miltu nieko,ir seip skystokas gavos alia ikisau i saldytuva gal sutvirtes ax.gif
*

Kai iškepa tai trapokas būna, bet kai pastovi, tai tirpsta burnoj ir visai netrupa. O aš manų košės dėjau būtent tuos 8 šaukštelius virtos ir gavosi thumbup.gif
Na žinoma galima juk ir interpretuot bigsmile.gif
Džinė
QUOTE(Neeri @ 2005 12 17, 03:29)
Virti šeimynai pavalgyti, o prieš tai atsidėti tuos 8 šaukštelius  biggrin.gif

Nea, čia jau per daug.  g.gif
Kai iškepa tai trapokas būna, bet kai pastovi, tai tirpsta burnoj ir visai netrupa. O aš manų košės dėjau būtent tuos 8 šaukštelius virtos ir gavosi  thumbup.gif
Na žinoma galima juk ir interpretuot  bigsmile.gif
*

tikrai keista, kad nereikia miltų g.gif blink.gif
Tynka
Dar karta apie meduolius. As noriu minkstu meduoliu. Kepiau pagal Bea recepta (kazkur pradzioj temos yra - kociojama meduoliu tesla ar pan.) Gavosi skanus, bet tokie tik kietoki (nelabai keiti, ale vis tiek). Gal mano dezute netinkama - nes as sudejau i tokia plastikine su spalvotu dangciu, na kur buna ivairiu dydziu - pusiau permatomos, o dangtelis kokios nors spalvos. Gal netinka tokia g.gif
bea
na nebus jie visai minkšti. minkšti nestovėtų taip ilgai smile.gif

o aš jau pasiruošiau tešlą ir įdarą, toj kepsiu šveicarišką riešutų pyragą. Jis irgi turi savaitėlę pastovėt, skonio įgaut. Labai skanus dalykas smile.gif Šįmet kaip ir pernai, tingėjau riešutus kapot, tai padarysiu su neskaldytais lazdynų riešutais perpus su graikiškais riešutais. Bus tokie stambūs gardūs, skanumėlis tongue.gif
Ženščina

Na štai ir mūsų šeimos Kalėdinis namelis. Sukurtas bendromis pastangomis - mama buvo tešlos minkytoja ir kepėja, tėtis didysis architektas ir statybininkas, o vaikai dailininkai... Ir taip jau eilę metų darom Kalėdom namelius, visąlaik skirtingi gaunasi...

user posted image

Neeri
QUOTE(Ženščina @ 2005 12 18, 15:08)
Na štai ir mūsų šeimos Kalėdinis namelis. Sukurtas bendromis pastangomis - mama  buvo tešlos minkytoja ir kepėja, tėtis didysis architektas ir statybininkas, o vaikai dailininkai... Ir taip jau eilę metų darom Kalėdom namelius, visąlaik skirtingi gaunasi...
                                                        user posted image
*

wub.gif o tai ką jį iki kalėdų laikyt galima ax.gif Aš ir su vaikais išsikept galvoju, bet nežinau kada, ar reikia prieš kažkiek laiko g.gif Nes kai kažkada kepiau tai tik prieš dieną g.gif
bea
QUOTE(Danguole55 @ 2005 12 18, 13:01)
Parasyk receptuka  bigsmile.gif O gal jau kur rasei?  g.gif  blush2.gif
*

Jau rašiau tikrai, net į vieną mytą nešiau, bet čia buvo senai. Kadangi tingiu ieškot pasikartosiu.
Mano įvesti pataisymai: aš riešutų nesmulkinu (bo tingiu), tešlos ant viršaus irgi nededu, tik dugne. Bo man per daug tešlos neskanu. Todėl pvz. šiandien dariau iš visos tešlos ir dvigubai įdaro, tešlą biškį peršaldžiau lauke (xixixii...), tai sunku buvo kočiot, todėl paėmeu ir pirštais apspaudžiau į dvi formas. ant jų sudėjau atvėsintą įdarą ir iškepiau.

Šveicariškas riešutų pyragas

Šis pyragas yra ypatingas ir skirtas tikrai išrankiam skoniui. Riešutų ir medaus įdaras - pikantiška ir skanu. Jeigu jums graikiškų riešutų skonis pasirodys per stiprus, įdarui galite naudoti ir lazdynų riešutus ar migdolus.
Tešlai:
350 g miltų,
200 g cukraus,
250 g atšaldyto sviesto arba margarino,
1 kiaušinis,
žiupsnelis druskos.
Įdarui:
300 g graikiškų riešutų,
200 g cukraus
100 g grietinėlės,
3 šaukštai medaus,
1 kiaušinio trynys,
1 šaukštas pieno arba grietinėlės.
Miltus suberiame į didelį platų dubenį ir sudedame gabaliukais sukapotą sviestą. Ant viršaus suberiame 200 g cukraus, žiupsnelį druskos, į vidurį įmušame kiaušinį. Viską kapojame dideliu plačiu peiliu, paskui greitai rankomis suminkome kietą trapią tešlą.
Tešlą suvyniojame į plėvelę ir maždaug 1 valandai padedame šaltai.
Sukapojame riešutus. Keptuvėje ant vidutinės ugnies iki gelsvumo apgruzdiname cukrų, suberiame susmulkintus riešutus ir dar truputį pakepiname. Tada supilame grietinėlę ir medų ir mišinį užviriname.
Masei užvirus keptuvę greitai nukeliame nuo ugnies ir mišinį ataušiname.
Orkaitę įkaitiname iki 200° C. Kepimo skardą ištepame riebalais arba išklojame folija.
Ant plonai miltais pabarstytos lentos iškočiojame 3-4 mm storio trapios tešlos lakštą, iš kurio išpjauname 30 cm skersmens skritulį. Juo išklojame paruoštą kepimo skardą.
Ant tešlos skritulio iškrečiame riešutų mišinį, išlyginame ir užlankstome prasikišusius kraštus.
Iš likusios tešlos išpjaunamas tokio pat dydžio skritulys ir juo užklojamas įdaras. Lakštų kraštus gerai prispaudžiame, o iš tešlos likučių išpjaustome įvairias figūrėles – mėnuliukus, žvaigždutes ir jas išdėliojame ant viršaus.
Išplakame kiaušinio trynį su 1 šaukštu grietinėlės arba pieno. Mišiniu ištepame pyrago viršų.
Pyragą įšauname į karštą orkaitę ir kepame maždaug 40 min. Iškepęs ir ataušintas pyragas gerai suvyniojamas ir laikomas kelias dienas, kol įgauną tikrąjį savo skonį.
Skanaus!

Dabar tas pyragas stovės iki kalėdų sandariai supakuotas ir lauks savo galo mūsų šeimos ir artimųjų skrandžiuose. Patikėkite, jo galas bus staigus ir greitas.
Ženščina
QUOTE(Neeri @ 2005 12 18, 15:48)
wub.gif o tai ką jį iki kalėdų laikyt galima  ax.gif Aš ir su vaikais išsikept galvoju, bet nežinau kada, ar reikia prieš kažkiek laiko  g.gif Nes kai kažkada kepiau tai tik prieš dieną  g.gif
*

Tas namelis pagrinde iš medaus, kuo ilgiau stivi, tuo labiau kietėja. Bet esmė ne jo valgyme, o tiesiog jo grožyje. Jis daugiau džiaugsmui, nei valgymui. Drąsiai kepkite ir džiaukitės Kalėdine pasaka:)
Ženščina
user posted image

Iškepiau pyragą iš džiovintų vaisių, kur labai populiarus forume. Jau iš karto skanus, tai kam čia laukti 2 mėnesius? Nu bet kiek palauksim, žiūrėsim, kas stebuklingo darysis. Aš vaisius dėjau pačius įvairiausius, kokių tik buvo IKI pardej. Ir papajos, abrikosai, vyšnios, figos, razinos, juos mirkiau brendyje, skiestame su vandeniu. Dėjau riešutų lazdyno, migdolų ir indiškų. Tiek gerų produktų sudėta, tai ir skanu. Tiesa į tešlą lašinau migdolų aliejaus, bet galima buvo ir daugiau prieskonių, pvz. cinamono. Skanaus! Ačiū!
lia lia
QUOTE(bea @ 2003 11 28, 21:09)
Kočiojamos meduolių tešlos receptas

aš iš jos dariau sausainiukus. Išpjaustėm su juliuku formelėm įvairius dalykus: eglutes, žvaigždutes, mėnuliukus ir baravykus (juliaus pagedavimu... baravykai kažkaip nelabai kalėdiška wink.gif )

500 g miltų
100 g margarino
200 g medaus
200 g cukraus
2 kiaušiniai
kepimo milteliai
arbatinis šaukštelis prieskonių mišinio (gvazdikėliai, kardamonas, cinamonas, muškato riešutas, viskas sumalta)

šiaip aš dariau pusę šito recepto ir tai dvi skardas reikėjo kepti...

Medų, cukrų ir margariną šildom kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinam, įmušam kiaušinius, išmaišom, tada dedam persijotus miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Išmaišom. Valandai dedam tešlą į šaldytuvą. Tada kočiojam ant miltais pabarstytos lentos. Išpjaustom sausainiukus ir kepam 200C orkaitėje apie 10-15 min. Iškepti meduoliai sudedami į sandarų indą ir paliekami, kol ataušta.
*

sweika bea, man tie tawo sausainukai atrodo taip gardziai, kad panorau juos issikepti kaledoms, bet norejau paklausti koki medu reikia naudoti dirbtini ar naturalu? aciu;) bigsmile.gif
Tynka
vel kepiau meduolius. Skanus bet kieti, minkstesni tik tie, kuriuos ne formelem ispaudziau, iskociojus tesla, o rankom dariau, nes jie storesni. Matyt reikia storesnius kocioti g.gif
Kiek mazdaug cm tesla turetu buti g.gif Gal kas zinot....
Tučka
QUOTE(lia lia @ 2005 12 19, 10:01)
sweika bea, man tie tawo sausainukai atrodo taip gardziai, kad panorau juos issikepti kaledoms, bet norejau paklausti koki medu reikia naudoti dirbtini ar naturalu? aciu;) bigsmile.gif
*

Manau, kad dirbtinis medus niekada neatstos naturalaus tongue.gif
bea
QUOTE(Tynka @ 2005 12 19, 10:20)
vel kepiau meduolius. Skanus bet kieti, minkstesni tik tie, kuriuos ne formelem ispaudziau, iskociojus tesla, o rankom dariau, nes jie storesni. Matyt reikia storesnius  kocioti g.gif
Kiek mazdaug cm tesla turetu buti g.gif  Gal kas zinot....
*

Medų aš visada naudoju tik natūralų.
O tešlą kočioju plonai, gal kokie 3-4 mm. Truputį pakyla, bet šiaip jie ploni pas mane.
Tynka
as irgi apie 4 mm kociojau, tai tokie na trapus.... o paadriau storus, tai jau minkstumas gaunasi kaip meduolio visai...

o medaus as dedu tik truputi naturalaus, nes mazge bijau kad alergizuos, o kita dali - dirbtinio....

Tikiu kad is naturalaus skaniau, bet...
Emm
[SIZE=1] O as kepiau labai skanu minksta meduoli. recepta radau kazkokiam zurnale.

250 g. miltu,
250 g. medaus,
2 saukstai sviesto
4 kiausiniai,
1 arbatinis saukstelis kepimo milteliu,
100 g. cukraus,
sauja riesutu,
30 g. romo arba degtines
1 saukstelis prieskoniu meduoliams.

Medu istirpdyti su sviestu. Miltus sumaisyti su kepimo milteliais. Trynius istrinti su cukrum. Viska sumaisyti, sudeti riesutus, roma, prieskonius ir pabaigoje atsargiai imaisyti isplaktus iki standumo baltymus. Kepti 180 laipsniu temperaturoj.

As dar iskepta apipyliau sokolado glajum, tai labai jau skanu buvo.

P.S. Norint, kad meduolis butu minkstesnis reikia kvietinius miltus maisyti perpus su ruginiais. Va.
MIRKCIUKELE
4u.gif Zodziu noriu Jusu paprasyti tokios paslaugos, gal galetumete parasyti na kaipgi papuosti tuos pyragus butent skirtus KALEDOMS???as pvz. kepu keksa ir darau balta glaju, na bet noreciau kanors idomaus pvz. koki seni salti is teslos padaryti, bet reikia dazu kiek zinau ir spec.teslike turi buti....Gal ka nors paprasciau...na ir kad grazu butu...ACIU.ir graziu Svenciu:)
bea
Ką gi, daivajos džiovintų vaisių pyragas (šiandien neištvėrus vieną prapjoviau, iš jo per pusvalandį liko mažiuuuutis gabalėlis) šeimai laaabai patiko. Jo beveik neliko. Dar yra antras didesnis ačiū die smile.gif
*Mari*
žiūriu, kad dauguma jau išsikepę daivajos pyragą biggrin.gif . kokio storio reikia kepti, nes daug tešlos užsimaišo.
Sypsenaa
QUOTE(nikute @ 2005 12 16, 20:32)
Taigi vat toks skanumas kutena nosį thumbup.gif

user posted image

Štai toks prapjautas:

user posted image
*

QUOTE(Ženščina @ 2005 12 18, 19:56)
user posted image

*

QUOTE(mari4 @ 2005 12 20, 09:39)
žiūriu,  kad dauguma jau išsikepę daivajos pyragą  biggrin.gif . kokio storio reikia kepti, nes daug tešlos užsimaišo.
*

Na, paskaicius sia tema turejai pamatyti kokio storio kepama. mirksiukas.gif Vienos kepa pailgoje, nelabai aukstoje formoje (tame tarpe ir as tongue.gif ), kitos - keksineje. Visoms gaunasi thumbup.gif
lia lia
Sokoladiniai pyragaiciai su riesutais

REIKES:
10 saukstu sviesto, 330ml cukraus, truputis vaniles aromato, 3 dideli kiausiniai,
160ml miltu, 125ml kakavos milteliu, po 1/2 saukstelio kepimo milteliu ir druskos.
2 saukstai islydyto sviesto, ziupsnelis druskos, 4 saukstai rudojo cukraus, po stikline kokoso drozliu irsmulkintu riesutu.

Is anksto pakaitiname orkaite iki 180laipsniu ir patepame sviestu skarda. Ant silpnos ugnies islydome sviesta, ismaisome su cukrumi ir vaniles aromatu. Imuskite po viena kiausini, suplakame i vientisa mase. Suberiame persijotus miltus, kakavos ir kepimo miltelius, druska, ismaisome. Sudedame tesla i skarda. Kepti 30-35min, isimame is orkaites, skardoje atausiname. Supjaustome i 16 kvadrateliu. Ismaisome likusius komponentus ir patepame virsu.
SKANAUS!
lia lia
MINKSTAS MEDUOLIS

REIKES:
250g miltu, 250g medaus, 100g cukraus, 2 saukstai sviesto, 4 kiausiniai,
2 sauksteliai meduoliu prieskoniu, saukstelis kepimo milteliu, taurele (30ml)romo, sauja kapotu riesutu.

Trynius istrinti su cukrumi. Toliau maisant supilti su sviestu pakaitinta medu, roma, suberti riesutus, prieskonius ir su kepimo milteliais sumaisytus miltus. Galiausiai atsargiai imaisyti standziai isplaktus baltymus.
Tesla sukresti i riebalais istepta kepimo forma ir 50min. kepti 175laipsniu karstumo orkaitej. Iskepusi meduoli galima apibarstyti cukraus pudra ar aplieti glajumi. Skanaus!
irmulia
Papuosimus galima pasigaminti is baltymu ar marcipano teslos. Jos galima rasti arba gaminti parduotuvese arba gaminti namie, bet maistiniu dazu schmoll.gif niekurr neradau, jokiuose prekybos centruose tokio dalyko nebuvo. gal reiktu ieskoti kepyklose g.gif .Sekmes
Dacor
QUOTE(davija @ 2005 12 22, 13:12)
O kažin kaip būtų jei aš ryt išsikepčiau daivajos pyragą ir per kalėdas valgytumėm g.gif nu pražiopsojau aš tą receptuką blush2.gif bet vistiek gal būtų galima valgyt, o jau kitom Kalėdom pasitaisyčiau ax.gif
*

Tikrai gali.Patys išsikepėm ir dalį sudorojom ta patį vakarą.Viskas liuks buvo.
Tiesa sakant tikrai niekada nekepsiu prieš du mėnesius rolleyes.gif Kažkaip ne apetitiškas man toks senas produktas... O kita diena jis buvo šiek tiek šlapesnis (bet gal tik todėl taip atrodė,kad taip buvo rašoma,bet tas skonis daugiau nesikeitė
(nes vienas gabalelis per savaite taip ir ištirpo biggrin.gif
gidryte
O as kepiau bea meduoliukus. KAzkada buvau kepus, bet man jie tada neisejo, o dabar kepiau pagal Bea receptuka, tai liezuvi galima praryti. Tik vyra skundziasi, kad nedaug daviau, palikau kaledoms. MAn paciai tysta seile tik vien apie juos pagalvojus thumbup.gif
ulu
Daivajos pyragą kepu labai panašiai tik džiovintus vaisius per naktį laikau Žagarės vyšnių likeryje (nes pigiausias blush2.gif ) reik viso butelio nes sugeria 100 proc. ir vietoj rudojo cukraus dedu medaus.
Lululu
Noriu kepti rytoj daivajos pyragą, bet dabar galvojiu g.gif g.gif , ar šviežias, (na bus valgomas tik po paros) jis bus skanus, ar būtinai reikia išlaikyti tas dvi savaites?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.