Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kalėdiniai kepiniai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
jėga
QUOTE(daliela @ 2005 12 22, 15:46)
Noriu kepti rytoj daivajos pyragą, bet dabar galvojiu g.gif  g.gif , ar šviežias, (na bus valgomas tik po paros) jis bus skanus, ar būtinai reikia išlaikyti tas dvi savaites?
*

Visos čia giria, o man jis šiaip sau blush2.gif Tešlos beveik nerasta, daugybė vaisių, kuriuos ir taip buvo galima suvalgyti... nėra to "pyragiško purumo"... sąnaudos didžiulės...
Antrą kartą tikrai nekepčiau schmoll.gif
Džinė
QUOTE(davija @ 2005 12 22, 13:12)
O kažin kaip būtų jei aš ryt išsikepčiau daivajos pyragą ir per kalėdas valgytumėm g.gif nu pražiopsojau aš tą receptuką blush2.gif bet vistiek gal būtų galima valgyt, o jau kitom Kalėdom pasitaisyčiau ax.gif
*

kepk, tikrai ne vėlu. Aš dar vieną išsikepiau vakar vakare mirksiukas.gif
Ar tau recepto reikia? g.gif galiu įmesti ax.gif wub.gif
davija
QUOTE(Džinė @ 2005 12 22, 21:28)
kepk, tikrai ne vėlu. Aš dar vieną išsikepiau vakar vakare mirksiukas.gif
Ar tau recepto reikia? g.gif galiu įmesti ax.gif  wub.gif
*

būčiau dėkinga 4u.gif

ir dar kaip puošt meduoliukus, iš kur gauti pvz. žalios spalvos ir išvis koks tas baltas glajus g.gif
Sypsenaa
QUOTE(jėga @ 2005 12 22, 16:44)
Visos čia giria, o man jis šiaip sau blush2.gif  Tešlos beveik nerasta, daugybė vaisių, kuriuos ir taip buvo galima suvalgyti... nėra to "pyragiško purumo"... sąnaudos didžiulės...
Antrą kartą tikrai nekepčiau schmoll.gif
*

Kad sanaudos didziules, tai tikrai.... doh.gif as jau parduotuvej uz galvos susiemiau, kiek cia kainuos... doh.gif
Na, bet niekaip neparagauju as jo, kaip guli spintelej suvyniotas, taip ir laukia Kaledu. tongue.gif Na, kadangi vaisinsiu daug namiskiu, tai po kaledu parasysiu atsiliepimus. Tada ir bus aisku, ar vertes kepti kitais metais... ax.gif
Emm
QUOTE] ir dar kaip puošt meduoliukus, iš kur gauti pvz. žalios spalvos ir išvis koks tas baltas glajus

Baltas glajus tai man atrodo kiausinio baltymas plaktas su cukraus pudra
ulu
QUOTE(davija @ 2005 12 22, 23:31)
ir dar kaip puošt meduoliukus, iš kur gauti pvz. žalios spalvos ir išvis koks tas baltas glajus g.gif
*

baltymų glajus :1 kiaušinio baltymas 1 stiklinė cukraus pudros truputis citrinos rūgšties
ulu
KALĖDINIS PYRAGAS SU "RUDUDU" KREMU

Biskvitui:4 kiaušiniai, 50 g cukraus,75 g miltų,40 g krakmolo.

Kremui:100 g sviesto,1 indelis karamelinio kremo "Rududu"

Kiaušinius išplakame su cukrumi, pakaitiname karšto vandens vonelėje. Sumaišome su krakmolu ir miltais. Sudedame masę plonu sluoksniu į kepimo skardą ir iškepame. Kremui sviestą išsukame su karameliniu kremu. Ant biskvito užtepame kremą ir susukame vyniotinį. Puošiame kremu.
ulu
Карибский рождественский пирог

700г (4.5 чашки) отборных сухофруктов
225г (1.25 чашки) чернослива без косточек
225г (1.25 чашки) сушеного манго, измельченного
50г (1/3 чашки) засахаренной вишни, разрезанной на 4 части
700мл (3 чашки) темного рома
225г (1 чашка) размягченного сливочного масла
250г (1 1/3 чашки) темно-коричневого сахара
225г(2 чашки) пшеничной муки
2 чайные ложки пекарского порошка
1 столовая ложка смеси специй
6 яиц
4 столовые ложки мелассы, или черной патоки
Марципан и засахаренные фрукты, для украшения

В сотейнике залейте смесь сухофруктов, чернослив, манго, вишню 600мл рома. Поставьте на тихий огонь и доведите до кипения, затем на очень слабом огне поварите 5 минут. Охладите и оставьте на ночь. Разогрейте духовку до 150С. Круглую форму для пирога, диаметром 23см, смажьте маслом и выстелите 2-м слоем бумаги для выпечки. В миске взбейте сливочное масло с сахаром до светлого воздушного состояния. В миску просейте муку, пекарский порошок и специи. Перемешайте. Постепенно добавьте смесь из муки в масло. Взбейте яйца и аккуратно смешайте с получившейся смесью из муки и масла.

В тесто добавьте мелассу, а затем фрукты и все аккуратно перемешайте. Переложите получившуюся смесь в подготовленную форму. Выпекайте 2.5-3 часа. Готовность проверьте деревянной палочкой. Проколите готовый пирог вилкой и полейте оставшимся ромом. Когда пирог перестанет впитывать ром, дайте ему остыть, не вынимая из формы.

Достаньте остывший пирог из формы, удалите бумагу, украсьте марципаном и засахаренными фруктами.
Saga
O as vakar kepiau ta BEA riesutini pyraga, su graikiskais riesutais, neistveriau paragavau gabaleli, liezuvi galima praryti, bet galvoju gal miltu mazokai dejau, labai trapus, pradejau panikuoti ar susipjaustys gerai man jis, nebus trupiniu kruva, nesikociojo jis man, as rankomis i forma sudejau ir suspaudziau..... g.gif g.gif ..... ir kita karta i tesla cukraus maziau deciau, ne pagal norma.... bet skonis pranoko mano lukescius thumbup.gif
Makarska
Sveika Saga,

Kepiau ir aš vakar šį pyragą. Mano tešla taip pat buvo labai trapi, todėl be galo triedaliodama, kad nieko gero nesigavo, parašiau Bea asmeninę žinutę. Ji mane nuramino, kad viskas bus gerai. Dar kartą ačiū, Bea. Saga, ar riešutų masė nebuvo kieta, nes mano pyrago pakraščiai šiek tiek karamelizavosi, todėl baiminuosi, kad pyragas gali būti neįkandamas.
Valgytojų atsiliepimus parašysiu po Kalėdų.

p.s. kai skaičiau receptą įsivaizdavau, kad pyragas turi būti panašus į armėnišką "pachlava", kurio būna supermarketuose, tačiau iškepus jis priminė man smėlinę tešlą.
*Mari*
QUOTE(wild @ 2005 12 23, 08:38)
baltymų glajus :1 kiaušinio baltymas 1 stiklinė cukraus pudros truputis citrinos rūgšties
*

baltymo tikrai mažiau reikia dėti 4u.gif , nes bus per skystas ir kremas nubėgs .
Saga
QUOTE(Makarska @ 2005 12 23, 09:54)
Sveika Saga,

Kepiau ir aš vakar šį pyragą. Mano tešla taip pat buvo labai trapi, todėl be galo triedaliodama, kad nieko gero nesigavo, parašiau Bea asmeninę žinutę. Ji mane nuramino, kad viskas bus gerai. Dar kartą ačiū, Bea. Saga, ar riešutų masė nebuvo kieta, nes mano pyrago pakraščiai  šiek tiek karamelizavosi, todėl baiminuosi, kad pyragas gali būti neįkandamas.
Valgytojų atsiliepimus parašysiu po Kalėdų. 

p.s. kai skaičiau receptą įsivaizdavau, kad pyragas turi būti panašus į armėnišką "pachlava", kurio būna supermarketuose, tačiau iškepus jis priminė man smėlinę tešlą.
*

Na riesutu mase gavosi tokia kieta..... isivaizdavau kad bus tokia kose ar tesla su riesutais, o gavosi tokie "lipnus" riesutai...... kepiau as ji ryte, turejo stoveti iki sestadienio, bet vakare su dukra nusprendeme isbandyti, atpjoveme labai nedaug, tik po kasni, bet krastai pjovesi labai sunkiai, galvojau bus neikandami, taciau pyragas istirpo burnoje biggrin.gif biggrin.gif ..... o jeigu rimtai tai valgant to kietumo nesijaucia, o ta karamele labai ikandama, o jau riesutu mase.... mmmmmmm.... thumbup.gif thumbup.gif .....
Makarska
Riešutų masė tikrai labai skani, nereikėjo net puodo plauti, chebra visus likučius išskutinėjo biggrin.gif .
Greičiau Kalėdos, nes noriu pyrago.
Džinė
QUOTE(davija @ 2005 12 22, 23:31)
būčiau dėkinga 4u.gif
*

PRAŠOM, negaila

Kaledinis pyragas

Ji reikia kepti pries 2 men iki Kaledu(veliausiai pries 2 sav)---as kepiau vakar..

450gsviesto
400g rudojo cukraus
9 kiausiniai
saukstelis kepimo milteliu
1 apelsino sultys
1 citrinos sultys
4st miltu
Is visu produktu sumaisyti tesla.
900g razinu
900g dziovintu juoduju serbentu
200g dziov.datuliu
200g dziov figu
220g migdolu
250ml citrinu zievelu
250g glancuotu (mirkytu cukruje) vysniu

Dziovintus vaisius sumaisyti su tesla. Paruosta mase(ji turi nevarveti) deti i popieriumi isklota skarda ir kepti apie 2 val 140 laipsniu orkaiteje.Iskapusi suvynioti i popieriu ir padet saugiai (nuo smaliziu) iki Kaledu---galima saldytuve, o galima ir paprasciausiai spinteleje...

Cia toks originalus receptas, dabar mano pastebejimai:
anksciau kepdavau puse porcijos, bet dabar atsirado daug pyrago myletoju--kepu visa.
As, kaip tikriausiai ir jus, nesu macius dziov juoduju serbentu, tai dedu kitus vaisius.Kasmet dedu vis kitokius dziov vaisius, kad tik ju kiekis liktu nepakites--men labai patinka det papaju, dedu daugiau ir ivairesniu riesutu, labai tinka svarainiai.Siemet vietoj cirtinu zieveliu dejau dziov kinkanus--toks mazas citrusas (pirkau Maximoj).
Pyragas tik iskeptas buna toks sausokas, bet iki Kaledu vaisiai isleidzia savo sultis ir buna-- Visada paskutinis gabalelis buna skaniausias, nes ilgiausiai islaikytas--ji suvalgius imi laukt kitu metu, kad vel keptum sita pyraga...
davija
QUOTE(Džinė @ 2005 12 23, 22:40)
PRAŠOM, negaila

Kaledinis pyragas

Ji reikia kepti pries 2 men iki Kaledu(veliausiai pries 2 sav)---as kepiau vakar..

450gsviesto
400g rudojo cukraus
9 kiausiniai
1 apelsino sultys
1 citrinos sultys
4st miltu
Is visu produktu sumaisyti tesla.
900g razinu
900g dziovintu juoduju serbentu
200g dziov.datuliu
200g dziov figu
220g migdolu
250ml citrinu zievelu
250g glancuotu (mirkytu cukruje) vysniu

Dziovintus vaisius sumaisyti su tesla. Paruosta mase(ji turi nevarveti) deti i popieriumi isklota skarda ir kepti apie 2 val 140 laipsniu orkaiteje.Iskapusi suvynioti i popieriu ir padet saugiai (nuo smaliziu) iki Kaledu---galima saldytuve, o galima ir paprasciausiai spinteleje...

Cia toks originalus receptas, dabar mano pastebejimai:
anksciau kepdavau puse porcijos, bet dabar atsirado daug pyrago myletoju--kepu visa.
As, kaip tikriausiai ir jus, nesu macius dziov juoduju serbentu, tai dedu kitus vaisius.Kasmet dedu vis kitokius dziov vaisius, kad tik ju kiekis liktu nepakites--men labai patinka det papaju, dedu daugiau ir ivairesniu riesutu, labai tinka svarainiai.Siemet vietoj cirtinu zieveliu dejau dziov kinkanus--toks mazas citrusas (pirkau Maximoj).
Pyragas tik iskeptas buna toks sausokas, bet iki Kaledu vaisiai isleidzia savo sultis ir buna-- Visada paskutinis gabalelis buna skaniausias, nes ilgiausiai islaikytas--ji suvalgius imi laukt kitu metu, kad vel keptum sita pyraga...
*

Tai va kepiau pyragą ir nesigavo doh.gif jis pavogė mano Kalėdas, sugadino nuotaiką ir t.t..
Dabar pasakykyit kodėl jį reikia kept dvi valandas, jis man per pusval. buvo iškepęs o paskui deeegė ant silpnos ugnies, tešlos tai praktiškai ten nėr blink.gif ir man gavos toks plonas iš pusės porcijos, toj orkaičių keptuvėj, galm reikėjo į kitokią dėt schmoll.gif
Čika
Nemanai, kad kepimo formos skiriasi smile.gif ? Pas tave ji plati, bet neaukšta, pas kitą gali dar kitokia būti. Dėl to kepimo laikas labai individualus. Dar vienas dalykas: 2 vlandos kepimo skaičiuojamos visos porcijos pyragui, o ne pusei, kaip tu ir dauguma (taip pat ir aš) kepė. Darai pusę porcijos, tai ir laiką per pusę mažink doh.gif Man iškepė būtent per valandą ax.gif
tusinuke
[QUOTE]MINKSTAS MEDUOLIS

REIKES:
250g miltu, 250g medaus, 100g cukraus, 2 saukstai sviesto, 4 kiausiniai,
2 sauksteliai meduoliu prieskoniu, saukstelis kepimo milteliu, taurele (30ml)romo, sauja kapotu riesutu.

Trynius istrinti su cukrumi. Toliau maisant supilti su sviestu pakaitinta medu, roma, suberti riesutus, prieskonius ir su kepimo milteliais sumaisytus miltus. Galiausiai atsargiai imaisyti standziai isplaktus baltymus.
Tesla sukresti i riebalais istepta kepimo forma ir 50min. kepti 175laipsniu karstumo orkaitej. Iskepusi meduoli galima apibarstyti cukraus pudra ar aplieti glajumi. Skanaus!

Noreciau padekoti lia lia uz minksto kaledinio meduolio recepta. Gavosi minkstas ir tikrai skanus!
bea
QUOTE(davija @ 2005 12 24, 09:30)
Tai va kepiau pyragą ir nesigavo doh.gif jis pavogė mano Kalėdas, sugadino nuotaiką ir t.t..
Dabar pasakykyit kodėl jį reikia kept dvi valandas, jis man per pusval. buvo iškepęs o paskui deeegė ant silpnos ugnies, tešlos tai praktiškai ten nėr blink.gif ir man gavos toks plonas iš pusės porcijos, toj orkaičių keptuvėj, galm reikėjo į kitokią dėt schmoll.gif
*

jei buvo iškepęs, tai reikėjo išimt.
rutulux
Sveikos kepėjėlės ir su šventėm 4u.gif

Kepiau ir aš tą pyragą su daug daug vaisių, bet tik pusę. Skonis – fantastika. Kepsiu ir Naujiem. Tik va pjaustant jis man iro. Ką padariau ne taip g.gif . Tiesa miltų dėjau daugiau nei priklauso, nes man tešla pasirodė skystoka.
Čika
O man tas vaisinis įspūdžio didelio nepaliko schmoll.gif . Na, eilinis pyragas su džiovintais vaisiais ir uogom. Skanu, bet tikėjausi kažko neįprasto, kaip čia buvo aprašoma. O Naujiesiems išsikepiau Šveicarišką riešutų pyragą wub.gif . Žiūrėsim, kaip su juo bus smile.gif
MAMICY
nors kaledos ir praėjo, bet gal sekančioms kalėdoms kam nors tiks.

Cinamono žvaigždutės (pas mane buvo cinamono drambliai, zuikiai ir gaidžiai blush2.gif )

Tešlai
200 g sviesto, 1 kiaušinis
100 g cukraus, 350 g miltų,
2 šaukštai malto cinamono (nors aš dėjau 2 arbatinius šaukštelius)
1/2 arbatinio šaukštelio maltų gvazdikėlių,
100 g maltų migdolų (jų visai nedėjau)

papuošimui
I. 150 g juodojo šokolado, 3 šaukštai pieno, visokių papuošimų (spalvotų kokoso drožlių, skaldytų riešutų ir pan.)
II. kadangi nesu asas virtuvėje, tai aš nusipirkau parduotuvėje parduodamus paruoštus glaistus (buna ir balto ir pieniško ir juodojo šokolado)

sviestą išsukame su kiaušiniu ir cukrumi. po truputi įmaišome su prieskoniais ir riešutais (dar kartą pasikartosiu, kad aš jų nedėjau) sumaišytus miltus. 1 valandai tešlą įmetam į šaldytuvą.
Iškočiojame 7 mm storio lakštą ir darome žvaigždutes, kalėdinius dramblius, gaidžius ir panašius kalėdinius žverėlius smile.gif
Kepame 170 C temp.
Nuo šitos vietos prasideda įdomioji vieta. Susikviečiame visus vaikus ir jiems prijaučiamčius ir puošiame. Atvėsusius sausainius aptepame ištirpintu su pienu šokoladu (arba tuo pirktu parduotuvėje) ir apibarstome visokiais spalvotais dalykais.
Super pedantėms nerekomenduoju, nes visokie burbuliukai dar ilgai lenda iš visų virtuvės pakampių, bet vaikams džiaugsmo būna labai daug.

Beje šiemet kepėm meduolius pagal Bea (atrodo) receptą. thumbup.gif jau 2 dozes iškepiau ir panašu kad dar kepsiu, nes dingsta dar nespėję gerai ataušti...

jėga
QUOTE(Čika @ 2005 12 26, 12:32)
O man tas vaisinis įspūdžio didelio nepaliko  schmoll.gif . Na, eilinis pyragas su džiovintais vaisiais ir uogom. Skanu, bet tikėjausi kažko neįprasto, kaip čia buvo aprašoma.
*

Va, va... Ir aš tikėjaus kažko TOKIO bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif O gavosi - eilinis pyragas ax.gif
Neeri
QUOTE(jėga @ 2005 12 26, 19:26)
Va, va... Ir aš tikėjaus kažko TOKIO bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif  O gavosi - eilinis pyragas ax.gif
*

Man tai šis pyragas labai skanus, tik ne šventiniam stalui, šiaip kas dien pakramsnoti bigsmile.gif Nes nuo šventinio stalo pirmiausiai išgaravo tortas, paskui keksai, o šis susižavėjimo iš kitų nesulaukė doh.gif O aš jį vis dar kramsnoju bigsmile.gif
linada
QUOTE(Neeri @ 2005 12 15, 16:20)
Na, o kurios jau įsivaizduojate, nespėjusios išsikepti to Kalėdinio pyrago su vaisiais, galit šeimyną, draugus ar kt. nudžiugint šiuo pyragu (jis man kol kas skaniausias iš mano keptų ar ragautų aguoninių)  bigsmile.gif Geriausiai kept prieš dieną, ir laikyti šaldytuve tą parą, tuomet tiesiog tirpsta burnoje.

Japoniškas aguonų - obuolių pyragas:

8 kiaušiniai
250 g margarino
200 g cukraus
300 g aguonų
600 g obuolių
8 šaukšteliai manų košės
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
migdolų aliejaus kelis lašus
Razinų jei patinka saują
Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu ir 2 kartus permalti.
Obuolius nulupti, stambiai sutarkuoti.
Margariną ištrinti su cukrumi, įdedant po vieną trynį. Kai cukrus ištirps, dėti po šaukštą aguonų ir tarkuotų obuolių. Baltymus išplakti, supilti į tešlą ir gerai išmaišyti.
Tada sudėti manų košę, suberti kepimo miltelius, įpilti migdolų aliejaus, išmaišyti.
Kepti 180 laipsnių orkaitėj apie 30min, paskui galima pamažinti jei viršus ruduoja per greit ir kepti dar 20-30min. Išėmus ir pravėsusį aplieti tirpintu šokoladu
. Palaikyti šaldytuve, bent 3h, o gheriausiai iki kitos dienos  bigsmile.gif

user posted image
*

thumbup.gif thumbup.gif pasaka ne pyragas - sprogo ore, kai padėjau....patariu tikrai palaukti dienelę - skonis visai kitas, subrendęs toks.... thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Neeri
QUOTE(linada @ 2005 12 27, 13:20)
thumbup.gif  thumbup.gif pasaka ne pyragas - sprogo ore, kai padėjau....patariu tikrai palaukti dienelę - skonis visai kitas, subrendęs toks.... thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
*

Va pati šį pyragą dar tik kartą kepiau ir laikau šį receptą ypatingom progom, kad nepabostų. Naujiesiems tikrai kepsiu bigsmile.gif Nes kaip sakant kas per daug , greit pabosta. O šis nepabodęs ir kaip sakiau man skaniausias iš mano ragautų ir keptų aguoninių ir greičiausiai ne tik ax.gif Smagu, kad ir kitiems patinka biggrin.gif
Dacor
Na merginos ir prikepiau visokiu pyragų Jūsų pasiūlytų..smile.gif
Apsivalgė visa šeimyna smile.gif
labiausiai visiems aptiko bea pasiulytas šveicariškas riešutų pyragas.
Tik kita karta dėsiu mažiau cukrasus ,nes laaaaaabai saldus.
Japoniškas obuolių-aguonų pyragas visai napatiko.Kažkoks labai šlapias...
Nors sausų irgi nemėgstam.
O kaledinis pyragas su džiovintais vaisias labai skanus.Bet kadangi ji kepiau prieš dvi savaites (ir vieną sunaikinom) tai skaniausias jis buvo sekančią dieną.O dabar man jautėsi "pagyvenęs",sausokas produktas.
Makarska
Mano šeima taip pat labai gerai įvertino Bea pasiūlytą riešutų pyragą. Ačiū Bea 4u.gif .
Mano pastebėjimai: kitą kartą dėčiau šiek tiek mažiau miltų, kad nebūtų toks kietas. Kam patinka pyragai su Rududu kremu, šis pyragas patiks, nes skonis kažkuo panašus.
bea
QUOTE(Makarska @ 2005 12 29, 08:04)
Mano šeima taip pat labai gerai įvertino Bea pasiūlytą riešutų pyragą. Ačiū Bea  4u.gif .
Mano pastebėjimai: kitą kartą dėčiau šiek tiek mažiau miltų, kad nebūtų toks kietas. Kam patinka pyragai su Rududu kremu, šis pyragas patiks, nes skonis kažkuo panašus.
*

džiaugiuosi, kad patiko. Man tai miltų kiekis pats tas, bet gal todėl, kad aš viską tiksliai sveriu smile.gif
Čika
Aš taip pat prisidedu prie puikiai vertinančių bea šveicarišką riešutų pyragą... 4u.gif Mmmmmmmm... wub.gif Tikrai labai liuks gavosi, tik kiek per saldu, nors ir mažiau dėjau nei parašyta, bet tikrai nerealus, o įdaras koks... ploja.gif laaaabai skanu, dar kartą ačiū už receptą good.gif Bandysiu kitą kartą kitokius riešutus naudoti, žiūrėsiu, su kuriais skaniausiai gausis smile.gif
rivera
QUOTE(Neeri @ 2005 12 15, 16:20)
Na, o kurios jau įsivaizduojate, nespėjusios išsikepti to Kalėdinio pyrago su vaisiais, galit šeimyną, draugus ar kt. nudžiugint šiuo pyragu (jis man kol kas skaniausias iš mano keptų ar ragautų aguoninių)  bigsmile.gif Geriausiai kept prieš dieną, ir laikyti šaldytuve tą parą, tuomet tiesiog tirpsta burnoje.

Japoniškas aguonų - obuolių pyragas:

8 kiaušiniai
250 g margarino
200 g cukraus
300 g aguonų
600 g obuolių
8 šaukšteliai manų košės
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
migdolų aliejaus kelis lašus
Razinų jei patinka saują
Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu ir 2 kartus permalti.
Obuolius nulupti, stambiai sutarkuoti.
Margariną ištrinti su cukrumi, įdedant po vieną trynį. Kai cukrus ištirps, dėti po šaukštą aguonų ir tarkuotų obuolių. Baltymus išplakti, supilti į tešlą ir gerai išmaišyti.
Tada sudėti manų košę, suberti kepimo miltelius, įpilti migdolų aliejaus, išmaišyti.
Kepti 180 laipsnių orkaitėj apie 30min, paskui galima pamažinti jei viršus ruduoja per greit ir kepti dar 20-30min. Išėmus ir pravėsusį aplieti tirpintu šokoladu. Palaikyti šaldytuve, bent 3h, o gheriausiai iki kitos dienos  bigsmile.gif

user posted image
*

Super, skanumėlis thumbup.gif
gili_upė
Pyrragas su dziovintais vaisiais labai liuks gavos, dekui uz recepta 4u.gif
elia
beveik mano visas džiovintų vaisių-riešutų Kalėdinis pyragas sulaukė šiandienos. Pusę jo laikiau šaldytuve kitą pusę ant spintelės, abu gabalai sukietėjo į akmenį, labai tikėjaus, kad jis paskanės, bet.... schmoll.gif per Kalėdas buvo išlaikytas 2sav., įkąst dar buvo įmanoma, bet niekas juo nesusižavėjo, o pati vos prakąstą gabaliuką damušiau doh.gif galima sakyt, dėl skonio nesiginčijama, bet ... nerekomenduoju niekam, pinigai į balą išmesti dry.gif
Linda
QUOTE(elia @ 2006 01 11, 20:31)
beveik mano visas džiovintų vaisių-riešutų Kalėdinis pyragas sulaukė šiandienos. Pusę jo laikiau šaldytuve kitą pusę ant spintelės, abu gabalai sukietėjo į akmenį, labai tikėjaus, kad jis paskanės, bet.... schmoll.gif per Kalėdas buvo išlaikytas 2sav., įkąst dar buvo įmanoma, bet niekas juo nesusižavėjo, o pati vos prakąstą gabaliuką damušiau doh.gif  galima sakyt, dėl skonio nesiginčijama, bet ... nerekomenduoju niekam, pinigai į balą išmesti dry.gif
*

As kepiau 2 sav. pries Kaledas, laikiau sandariam dubeny spinteleje. Per Kaledas ir Naujus buvo pats skanumas, dabar dar liko keli gabaleliai, kas beparagauja, visi praso recepto - puikus pyragas, aciu uz recepta!
#Mia#
Pas mus biski po nauju issilaike, bet tik todel,kad viena sugebejau apdeginti (virsutini sluoksni), tai tas uzsilaike.
Tik as viena klaida padariau (tik kai perrasinejau recepta pamaciau, bet jau buvau iskepus) - reikejo 4 stikliniu miltu, o ne 4 saukstu. Tai mano pyragas visai kietas.
neaiski
gal kas zinot recepta anyziniu sausainiu? 4u.gif
rivera
Kalėdos ir man jau kvepia blush2.gif

Tik aš pasimokiau iš praeitų metų. Šiemet nekepsiu Daivajos pyrago, per brangiai gaunasi, o skonio super nėra (bent jau mano šeimynai). Meduoliukai užėmė žiauriai daug laiko, su kepimais ir papuošimais, o niekam jų nereikėjo. Tik mažylis visus papuošimus nugraužė doh.gif .
Vat aguoninis pyragas visus sužavėjo thumbup.gif .
Tad lauksiu naujienų šiame skyrelyje, gal kas ką naujo ir skanaus siūlys 4u.gif
Linda
O mano artimiesiems labai patiko Daivajos pyragas su vaisiais - visi prase recepto, o simet daug kas klausineja, kaip ten kepiau, kokius vaisius dejau ir t.t.
Mano mazylei labai patiko, man tai ji atsibodo valgyti, simet kepsiu puse porcijos ir reiks turbut ta isgirtaji aguonini ismeginti.
Aciu visoms pasidalinusioms savo receptais 4u.gif
editam
blush2.gif Paaiškinkit prašau man - agunų-obuolių pyragan dedamos manų kruopos arvirta manų košė? blush2.gif blush2.gif
dekoratyvine
QUOTE(editam @ 2006 11 06, 19:13)
blush2.gif Paaiškinkit prašau man - agunų-obuolių pyragan dedamos manų kruopos arvirta manų košė? blush2.gif  blush2.gif
*

Manų košė
rivera
QUOTE(editam @ 2006 11 06, 18:13)
blush2.gif Paaiškinkit prašau man - agunų-obuolių pyragan dedamos manų kruopos arvirta manų košė? blush2.gif  blush2.gif
*

Ir aš jos dedu gerokai daugiau nei parašyta. Nes pagal tą normą man gavosi skystokas pyragas.
koyoties
Nu as irgi parekomenduosiu savaji superini receptuka essen.gif prasom uzsirasyti book.gif :
vadinasi "medaus RuDuDu" clap_1.gif
reikes teslai:
3 š medaus
3 kiausiniai
200g cukraus
10 š miltu
1 arb škšt sodos
2 š acto
kremui reikes:
2 ind Rududu
1 pak sviesto
200-300 g graikisku riesutu
obuoliu sulciu ir ananasu sulciu sulaistymui

Tesla gaminame umn.gif taip: kiausinius su cukrumi isplakame (su mikseriu greiciau ir lengviau). medus jei kietas tai islydom atvesinam ir i ji supilame nugesinta soda su actu, ir gerai ismaisome, medus pasidaro balksvas, isputoja. medu supilame i kiausinius ismaisome. sudedame miltus, ismaisome. Tesla gatava umn.gif i ikaitinta orkaite dedame ir kepame 25 min nu galima ir 30min, patikriname su pagaliuku.
iskepta meduoli atvesiname truputi ir perpjauname du kartus. ir toliau paliekame atvesti.
Gaminame krema: rududu su sviestu (minkstu, ne istirpintas) issukame (su mikseriu)iki mienalytes mases. galima ipilti romo rolleyes.gif bet geriau turbut tiesiai i skrandi tongue.gif
Perpjautus lakstus sulaistome sulciu misiniu, tik ne per daug. dedame krema ir tepame, ant virsaus kremo barstome smulkintus (peiliu, ne maltus) riesutus, pagal skoni. ir taip sutepame visa pyraga, pyrago virsu ir sonus taip pat, apibarstome gausiai riesutais smulkintais essen.gif ir i saldytuva nakciai.
jei apvalioje formoje kepsite tai gausis tikriausias tortas birthday.gif sultis galima pasirinkti pagal skoni, nes jau daug buvau isbandziusi tai sis variantas pats geriausias.
labai skanus prasom isbandyti kaledoms ar naujiems metams. essen.gif skanaus.
kisule
QUOTE(editam @ 2006 11 06, 18:13)
*

Aš dėjau manų kruopų smile.gif ,nes taip orginaliam recepte parašytą ir gaunasi thumbup.gif
ras
Tas receptas is tiesu puikus. Bet visai neseniai grizusi is Europos pradejau naudotis Dr.Oetker kepimo pusfabrikaciais. Jeigu galima taip vadinti. Na reikia prideti tik to kas parasyta pakelyje. Tai nepalyginamai geriau, nei lietuviski pusfabrikaciai. Kazkokie juk yra keksai, pyragai? Jie nepauikus! O sitie gaunasi fantastiskai. Ir nereikia isradineti dviracio. Tik butina tureti profesionalia arba l.gera kepimo iranga. Na visas kepimo formas. As pirkau irgi Dr.Oetker. Dabar Maxsimoje yra obuolinis, varskinis ir plikytas pyragai. Jie nuostabus!!!! PABANDYKITE
erborista
Šiandien jau mano namuose jaučiasi Kalėdų nuotaika wub.gif Orkaitėje kepa vokiškasis Stollen wub.gif Jau kvapai kvapai: cinamonas, gvazdikai, migdolai, romas wub.gif Ech, tuo Kalėdos ir gražios - jos KVEPIA.
alexx
QUOTE(lotute @ 2006 01 16, 16:31)
na mielos kepejeles, prasau jusu receptuko, namuose turim labai daug koncervuotos uogienes, gal turite kokiu receptuku ka butu gali pasidaryti is jos g.gif
lauksiu jusu receptu mirksiukas.gif
*

aptept batono rieke uogiene, ant jos uzdet kita rieke. Tada ta bandele mirkyti i kiausinio plakini su cukrum ir i dziuveselius ir kepti keptuveje, mes tik tai tevalgom uogienes
korcula
[quote=bea,2005 12 18, 18:45]
Jau rašiau tikrai, net į vieną mytą nešiau, bet čia buvo senai. Kadangi tingiu ieškot pasikartosiu.
Mano įvesti pataisymai: aš riešutų nesmulkinu (bo tingiu), tešlos ant viršaus irgi nededu, tik dugne. Bo man per daug tešlos neskanu. Todėl pvz. šiandien dariau iš visos tešlos ir dvigubai įdaro, tešlą biškį peršaldžiau lauke (xixixii...), tai sunku buvo kočiot, todėl paėmeu ir pirštais apspaudžiau į dvi formas. ant jų sudėjau atvėsintą įdarą ir iškepiau.

Šveicariškas riešutų pyragas

Šis pyragas yra ypatingas ir skirtas tikrai išrankiam skoniui. Riešutų ir medaus įdaras - pikantiška ir skanu. Jeigu jums graikiškų riešutų skonis pasirodys per stiprus, įdarui galite naudoti ir lazdynų riešutus ar migdolus.
Tešlai:
350 g miltų,
200 g cukraus,
250 g atšaldyto sviesto arba margarino,
1 kiaušinis,
žiupsnelis druskos.
Įdarui:
300 g graikiškų riešutų,
200 g cukraus
100 g grietinėlės,
3 šaukštai medaus,
1 kiaušinio trynys,
1 šaukštas pieno arba grietinėlės.
Miltus suberiame į didelį platų dubenį ir sudedame gabaliukais sukapotą sviestą. Ant viršaus suberiame 200 g cukraus, žiupsnelį druskos, į vidurį įmušame kiaušinį. Viską kapojame dideliu plačiu peiliu, paskui greitai rankomis suminkome kietą trapią tešlą.
Tešlą suvyniojame į plėvelę ir maždaug 1 valandai padedame šaltai.
Sukapojame riešutus. Keptuvėje ant vidutinės ugnies iki gelsvumo apgruzdiname cukrų, suberiame susmulkintus riešutus ir dar truputį pakepiname. Tada supilame grietinėlę ir medų ir mišinį užviriname.
Masei užvirus keptuvę greitai nukeliame nuo ugnies ir mišinį ataušiname.
Orkaitę įkaitiname iki 200° C. Kepimo skardą ištepame riebalais arba išklojame folija.
Ant plonai miltais pabarstytos lentos iškočiojame 3-4 mm storio trapios tešlos lakštą, iš kurio išpjauname 30 cm skersmens skritulį. Juo išklojame paruoštą kepimo skardą.
Ant tešlos skritulio iškrečiame riešutų mišinį, išlyginame ir užlankstome prasikišusius kraštus.
Iš likusios tešlos išpjaunamas tokio pat dydžio skritulys ir juo užklojamas įdaras. Lakštų kraštus gerai prispaudžiame, o iš tešlos likučių išpjaustome įvairias figūrėles – mėnuliukus, žvaigždutes ir jas išdėliojame ant viršaus.
Išplakame kiaušinio trynį su 1 šaukštu grietinėlės arba pieno. Mišiniu ištepame pyrago viršų.
Pyragą įšauname į karštą orkaitę ir kepame maždaug 40 min. Iškepęs ir ataušintas pyragas gerai suvyniojamas ir laikomas kelias dienas, kol įgauną tikrąjį savo skonį.
Skanaus!

Labas, norėjau paklausti blush2.gif - o iškeptą pyragą reikia laikyti inde su dangčiu, taip pat į ką viniojate - rankšluostį, popierių ar į dar kai ką? O kas ten per uogytės viršuje? g.gif
Tynka
QUOTE(Džinė @ 2005 12 23, 20:40)
PRAŠOM, negaila

Kaledinis pyragas

450gsviesto
400g rudojo cukraus
9 kiausiniai
1 apelsino sultys
1 citrinos sultys
4st miltu
........
*

Pernai taip ir neisšikepiau šio pyrago. Drąsinuosi šiemet pabandyti. O kokioje formoje kepti šį pyragą? Na maždaug kokio aukščio (storio) tas pyragas turėtų būti? Kiek jo gaunasi iš visos normos? Gal kas patars? 4u.gif
Linda
QUOTE(Tynka @ 2006 11 19, 17:16)
Pernai taip ir neisšikepiau šio pyrago. Drąsinuosi šiemet pabandyti.  O kokioje formoje kepti šį pyragą? Na maždaug kokio aukščio (storio) tas pyragas turėtų būti? Kiek jo gaunasi iš visos normos? Gal kas patars?  4u.gif
*

Man tai gavosi 4 silikonines formos - viena 26 cm skersmens kokiu 3 cm aukscio (apie 2 litrus), kita besmegenis 800 ml talpos, trecia - pailga keksine kokiu 26 cm ilgio ir ~7 cm aukscio ir dar viena forma 6 keksu - truputi daugokai, nors ir dalinau visiems....
Tynka
QUOTE(Linda @ 2006 11 19, 21:27)
Man tai gavosi 4 silikonines formos - viena 26 cm skersmens kokiu 3 cm aukscio (apie 2 litrus), kita besmegenis 800 ml talpos, trecia - pailga keksine kokiu 26 cm ilgio ir ~7 cm aukscio ir dar viena forma 6 keksu - truputi daugokai, nors ir dalinau visiems....
*

aisq, tai gal tada is pusės darysiu, jei jau tiek nemažai gaunasi.

O kokio storio pyragas skaniausiai valgesi?
bea
QUOTE(korcula @ 2006 11 16, 13:10)
Labas, norėjau paklausti  blush2.gif  - o iškeptą pyragą reikia laikyti inde su dangčiu, taip pat į ką viniojate - rankšluostį, popierių ar į dar kai ką? O kas ten per uogytės viršuje? g.gif
*

Aš pyragą su visu indu sukišu į maišelį ir užrišu. Jokių uogyčių niekada nedėjau. Mano nuotraukoje dviejų rūšių riešutai: graikiški ir lazdyno.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.