Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kalėdiniai kepiniai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
-niekas-
Sveikutės, noriu išsikepti kalėdų namelį tik nelabai suprantu kaip jis atrodo.Nes nuotraukų nematau schmoll.gif gal kas galit įdėti
Rytinė pašvaistė
Stai kaip jis gali atrodyti. Zinoma, visada gali improvizuoti 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
Ir dar labai grazia eglute radau. Tokia butinai iskepsiu Kaledoms smile.gif
Papildyta:
4u.gif
4u.gif
laukine
o gal receptuka tokios eglutes?
ir kaip ta zalia glaju padaryt ? blush2.gif

as zalia sitoj sferoj, bet noreciau namiskius kaip nors nudziugint ir nustebint blush2.gif
-niekas-
Ačiū LABUSKA nameliai thumbup.gif tikrai reikės išsikepti.Ant didžiulio padėklo padarysiu visa kiema.Namas, eglės, šulinys, tvora ir t.t.Sėdžiu su vaiku namie tai laiko turiu.Tik ar galiu kepti iš papraščiausiai meduolinės tešlos ar reikia kokios ypatingos?kažkas klausė, kaip padaryti žalios spalvos egle.Reikia į glajų ydėti valgomų dažų.Gali padaryti kokia nori spalva.
Aguonėlė
Namukai atrodo thumbup.gif , tik deja man pernai nepavyko tokio grozio pastatyti. Kiek bandziau lipdyti vis sugrudavo sienos sad.gif nesuprantu ka blogai dariau
leonel
Ketinu sioms Kaledoms kepti "Japoniska obuoliu - aguonu pyraga" ax.gif
Jis cia taip graziai atrodo, be to visos isgyre, tai ziuresim, kas bus 4u.gif
Ar "Japoniskam obuoliu - aguonu pyragui" reikia rugsciu, ar saldziu obuoliu? Beje, ar sokoladas ant virsaus turi buti paprastas, konditerinis (tas, kur 70% buna) ar glajinis? ax.gif
Rytinė pašvaistė
Pats paprasciausias variantas daryti namukus, tai is siaudeliu valgomu klijuoti, ir juos lipdyti viena prie kito.Na, panasiai kaip is degtuku namukus kiti stato. Lipdymui irisus istirpintus naudoti su sviestu atrodo g.gif
O ta eglute tai galima daryti is paprastos meduolines teslos, ir glaju teisingai sake kazkuri, kad maistiniais dazais nudazyti. Kaip tik turiu nusipirkusi maistiniu dazu, ten tai pat yra zalia spalva, tai ir su ja "spalvinsiu ta eglute"
Aguonėlė
O jei as daryciau is minkstos meduolins teslos namukus, po akui dekoruociau, gal irgi neblogai gautusi. Gal kas esat bandziusios is minksto meduolio statyti klaedu namuku?
kiprija
As tai ruosiuosi per sias Kaledas kepti japoniska agounu-obuoliu pyraga, tik nelabai supratau kaip ir su kuo reikia tas aguonas permalti? blush2.gif
MAMICY
QUOTE(kiprija @ 2006 11 22, 22:34)
As tai ruosiuosi per sias Kaledas kepti japoniska agounu-obuoliu pyraga, tik nelabai supratau kaip ir su kuo reikia tas aguonas permalti?  blush2.gif
*

kažkada seniai seniai plikiau verdančiu vandeniu ir mėsmale maliau.
Sonatina
Aš pernai kelis kartus kepiau Japonišką obuolių - aguonų pyragą - obuolius naudojau bet kokius, kokius turėjau, manyčiau saldžiarūgščius smile.gif Šokoladą naudojau paprastą, Karūnos. Aguonas sumaliau blenderyje smile.gif
leonel
QUOTE(Sonatina @ 2006 11 23, 08:37)
Aš pernai kelis kartus kepiau Japonišką obuolių - aguonų pyragą - obuolius naudojau bet kokius, kokius turėjau, manyčiau saldžiarūgščius smile.gif Šokoladą naudojau paprastą, Karūnos. Aguonas sumaliau blenderyje smile.gif
*

Aciu uz atsakyma, Sonatina 4u.gif
Beje, kaip pasiseke tau ji iskepti? Skanu buvo? Verta? ax.gif
rivera
QUOTE(kiprija @ 2006 11 22, 21:34)
As tai ruosiuosi per sias Kaledas kepti japoniska agounu-obuoliu pyraga, tik nelabai supratau kaip ir su kuo reikia tas aguonas permalti?  blush2.gif
*

Gali su mėsmale, bet man tada puse virtuvės aguonom "apsisėja" tongue.gif labai jau jų visur prikrenta. Tai aš dabar su blenderiu pertrinu, tik ne iki tyrelės masės ir thumbup.gif
Sonatina
leo11, šiaip tikrai įdomus ir skanus pyragas smile.gif Reikės kada prie progos ir vėl iškepti smile.gif
leonel
QUOTE(Sonatina @ 2006 11 23, 12:09)
leo11, šiaip tikrai įdomus ir skanus pyragas smile.gif Reikės kada prie progos ir vėl iškepti smile.gif
*

O beje, kazin ar labai nukentes pyragas, jei migdolu aliejaus nebus? Tiesiog nezinau, kur jo rasti.
Sonatina
leo11, o ten reikia migdolų aliejaus? bigsmile.gif Recepte, kur išsisaugojau, parašyta migdolų esencijos (jos tikrai yra pirkti prie kepimo miltelių, želė ir pan.) smile.gif Bet jeigu ir jos neturėsi, tikrai skonis nenukentės smile.gif Beje, tada galima įdėti vanilės rolleyes.gif
kiprija
Labai aciu uz atsakyma. Malsiu aguonas su blenderiu smile.gif Reikia pabandyti viena pyraga dabar iskepti (pasirepetuoti), nes dar nera teke man vienai paciai, be niekieno pagalbos, kepti pyrago blink.gif
Rumute
QUOTE(Džinė @ 2005 12 24, 00:40)
PRAŠOM, negaila

Kaledinis pyragas

Ji reikia kepti pries 2 men iki Kaledu(veliausiai pries 2 sav)---as kepiau vakar..

450gsviesto
400g rudojo cukraus
9 kiausiniai
saukstelis kepimo milteliu
1 apelsino sultys
1 citrinos sultys
4st miltu
Is visu produktu sumaisyti tesla.
900g razinu
900g dziovintu juoduju serbentu
200g dziov.datuliu
200g dziov figu
220g migdolu
250ml citrinu zievelu
250g glancuotu (mirkytu cukruje) vysniu

Dziovintus vaisius sumaisyti su tesla. Paruosta mase(ji turi nevarveti) deti i popieriumi isklota skarda ir kepti apie 2 val 140 laipsniu orkaiteje.Iskapusi suvynioti i popieriu ir padet saugiai (nuo smaliziu) iki Kaledu---galima saldytuve, o galima ir paprasciausiai spinteleje...

Cia toks originalus receptas, dabar mano pastebejimai:
anksciau kepdavau puse porcijos, bet dabar atsirado daug pyrago myletoju--kepu visa.
As, kaip tikriausiai ir jus, nesu macius dziov juoduju serbentu, tai dedu kitus vaisius.Kasmet dedu vis kitokius dziov vaisius, kad tik ju kiekis liktu nepakites--men labai patinka det papaju, dedu daugiau ir ivairesniu riesutu, labai tinka svarainiai.Siemet vietoj cirtinu zieveliu dejau dziov kinkanus--toks mazas citrusas (pirkau Maximoj).
Pyragas tik iskeptas buna toks sausokas, bet iki Kaledu vaisiai isleidzia savo sultis ir buna-- Visada paskutinis gabalelis buna skaniausias, nes ilgiausiai islaikytas--ji suvalgius imi laukt kitu metu, kad vel keptum sita pyraga...
*

Labai jau idomus receptukas pasirode tai nusprendziau paklaust blush2.gif Ar jis nesugenda per tarkim tuos 2 men. ? blink.gif
aisa
QUOTE(Rumute @ 2006 11 25, 13:55)
Labai jau idomus receptukas pasirode tai nusprendziau paklaust  blush2.gif Ar jis nesugenda per tarkim tuos 2 men. ? blink.gif
*

As laikiau sandariam dubenyje spinteleje - puikiausiai issilaike. Svarbu leisti atausti, silto nesupakuoti.
laurechka
Sveikos kepėjėles 4u.gif
Norėjau pasiklausti, kepusių Japoniškas aguonų - obuolių pyragą... Kokio dydžio jis gaunasi maždaug g.gif Didelėj blėkoj kepėt, ar užtenka mažesnės g.gif
leonel
Aha, mane irgi domina sio pyrago dydis, nes nuotraukoj tai jis tikrai nemazas atrodo... ax.gif
noir1
4u.gif Nežinau ar kuom padėsiu,bet radau neblogą namuko receptą,kurį žadu pati išbandyti.Tešla:1l dirbtinio medaus,1 šaukštas sodos,2 šaukštai meduolių prieskonių,2 š tarkuotos apelsino žievelės,2 šaukštai citrinos žievelės,3 kiaušiniai(1 patepti)4 šaukštai sviesto.glajui:3 baltymai,300gr miltinio cukraus,1 šaukštas citrinos sulčių.Papuošimui;kokosų drožlių,spalvotų saldainių.Medų sudėti į puodą užpilti 1 stikline vandens ir maišant kaitinti kol truputį sutirštės(na čia kai ko nesuprantu,kam tas vanduo?)Miltus sumaišyti su apelsino,citrinos žievelėmis,soda,prieskoniais ir suberti į medaus masę.Įmušti 2 kiaušinius ir suminkyti tešlą,uždengti ir palikti per naktį pastovėti.Dvi skardas patepti sviestu.2/3 tešlos suvynioti voleliais,sudėti šalia vienas kito 1 mm tarpais,patepti kiaušiniu.kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 15-20 min.kepant voleliai turi susiklijuoti.Iš iškepto meduolio išpjauti sienas stogą,kaminą,langus ir duris.Iš likusios tešlos iškočioti namuko pagrindą 1-2 cm storio jį patepti kiaušiniu ir kepti apie 15 min.tada formuoti ir klijuoti namuką,tepti glajumi,puošti.glajų ruošti taip,suplakti baltymus su cukraus pudra ir citrinos sultimis. wub.gif
gytene
Gal kas turit,labai populeraus italu pyrago PANETTONE recepta,nes ji kepa kaledom.
Sonatina
Aš kepiau Panettone per šias Velykas smile.gif
liutukas_simba
tai vat, sugundet mane su tuo pyragu kur pries du men kept reikia biggrin.gif Siandien einu pirkti vaisiu ir bandysiu thumbup.gif Truputi bijau, bet nieko:) o gal i tesla galima konors papildomai imaisyti? Gal kokiu cinamono bent jau, ar konors? Niekas nebandet? smile.gif
tikaani
Cia pas jus tikrai Kaledom pakvipo! bigsmile.gif
Paskaiciau, kaip vargstat su aguonom ir nutariau patarti. As aguonas malu tik aguonpieniui ( mesmale, prie kurios prijungtas graztas arba kitaip bormasine - statybine, maziausiomis apsukomis), tik pries tai bent pries 10val. uzplikau aguonas verdanciu vandeniu ir palieku.
O kepiniam aguoneles verdu piene. Jei jas naudoju aguonu vyniotiniui, baigiant virti idedu medaus, razinu ir atsargiai imaisau truputi miltu. Aguonu kosele sutirsteja, igauna pasakiska aromata ( galima ilasinti romo) ir tenka vaikyti nuo jos vaikus, kad dar vyniotiniui liktu. tongue.gif
kiprija
Pagaliau as issikepiau uzvakar ta japoniska aguonu-obuoliu pyraga. Nu net neturiu zodziu, kaip man ir visiems kitiems ragavusiems jis nepatiko schmoll.gif Gal as ka nors ne taip padariau (o dariau viska pagal recepta), bet skonis gavosi kaip saldzios ir slapios manu koses su daug daug aguonu doh.gif Ir kokia geda apturejau pries svecius blush2.gif
laurechka
QUOTE(kiprija @ 2006 11 30, 11:34)
Pagaliau as issikepiau uzvakar ta japoniska aguonu-obuoliu pyraga

verysad.gif verysad.gif kad nepatiko... o ar didelis gavosi? O tu dejai sausas manu kruopas ar kose isvirta?
kiprija
As dejau manu kose, nes as taip supratau, kad manu kose reikia deti, o ne sausas manu kruopas. O gavosi normalaus dydzio, net sunku pasakyti, bet tikrai ne super didelis.
bea
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2006 12 03, 12:00)
gal turit kalėdinių kepinių recepčiukų? imbierinių sausainių, meduolių...  rolleyes.gif
*

aš jau išsikepiau meduolius, bet jaučiu kalėdų jie nesulauks... Bet iš esmės visada anksti kepu tam, kad prisikviest namo kalėdų dvasią. Dalinu bendradarbiams, draugams, vaikai graužia ir dingsta jie greit. Na ir ką, vėl kepam smile.gif
Ieva-Pieva
QUOTE(bea @ 2003 11 28, 20:09)
Kočiojamos meduolių tešlos receptas

aš iš jos dariau sausainiukus. Išpjaustėm su juliuku formelėm įvairius dalykus: eglutes, žvaigždutes, mėnuliukus ir baravykus (juliaus pagedavimu... baravykai kažkaip nelabai kalėdiška wink.gif )

500 g miltų
100 g margarino
200 g medaus
200 g cukraus
2 kiaušiniai
kepimo milteliai
arbatinis šaukštelis prieskonių mišinio (gvazdikėliai, kardamonas, cinamonas, muškato riešutas, viskas sumalta)

šiaip aš dariau pusę šito recepto ir tai dvi skardas reikėjo kepti...

Medų, cukrų ir margariną šildom kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinam, įmušam kiaušinius, išmaišom, tada dedam persijotus miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Išmaišom. Valandai dedam tešlą į šaldytuvą. Tada kočiojam ant miltais pabarstytos lentos. Išpjaustom sausainiukus ir kepam 200C orkaitėje apie 10-15 min. Iškepti meduoliai sudedami į sandarų indą ir paliekami, kol ataušta.
*

QUOTE(bea @ 2006 12 03, 16:25)
aš jau išsikepiau meduolius, bet jaučiu kalėdų jie nesulauks... Bet iš esmės visada anksti kepu tam, kad prisikviest namo kalėdų dvasią. Dalinu bendradarbiams, draugams, vaikai graužia ir dingsta jie greit. Na ir ką, vėl kepam smile.gif
*

šituos? ax.gif
bea
aha wink.gif
šitie super skanūs
ladybird
QUOTE(bea @ 2006 12 03, 16:57)
aha wink.gif
šitie super skanūs
*

O kiek reikia kepimo milteliu? ir ar galima vietoj margarino deti sviesta?
bea
QUOTE(ladybird @ 2006 12 04, 21:50)
O kiek reikia kepimo milteliu? ir ar galima vietoj margarino deti sviesta?
*

na kaip visada gi. šiaip ant kepimo miltelių pakučio būna parašyta, kokiam kiekiui miltų jis skirtas. Aš perku dr.Oetker - tai būna arba 500 g miltų skirtas pokutis (mažesnis), arba 1 kg. tai atitinkamai dedi arba visa mažą pokutį, nes recepte 500 g miltų, arba pusę didelio.
gali dėt sviestą, tada dar žiupsnelį druskytės įmesk (margarinas būna sūdytas).
lile
Gal kas zino kur to Kaledinio pyrago foto, niekaip nerandu, o lyg ir esu macius sad.gif.
ugne_11
Sveikos, norėčiau paklausti kur ieskoti meduolių prieskoniu misinio? Šiauliuose? verysad.gif smile.gif verysad.gif
saintlina
QUOTE(bea @ 2006 12 03, 16:25)
*

aš jau du kartus meduoliukus kepiau, nei trupinėlio neliko. Iki Kalėdų turbūt dar triskart reiks kept biggrin.gif jau skanumas jų, o aromatas wub.gif

Ugne_11, prieskonių mišinį meduoliams galima ir pačiam pasidaryti smile.gif

po vieną šaukštelį maltų kvapiųjų pipirų ir gvazdikėlių, 1,5 malto džiovinto imbiero, po 3/4 šaukštelio maltų kardamonų ir cinamono, 3/4 šaukštelio tarkuoto muskato riešuto.
Tinka
QUOTE(kiprija @ 2006 11 30, 13:34)
Pagaliau as issikepiau uzvakar ta japoniska aguonu-obuoliu pyraga. Nu net neturiu zodziu, kaip man ir visiems kitiems ragavusiems jis nepatiko  schmoll.gif  Gal as ka nors ne taip padariau (o dariau viska pagal recepta), bet skonis gavosi kaip saldzios ir slapios manu koses su daug daug aguonu  doh.gif Ir kokia geda apturejau pries svecius  blush2.gif
*

QUOTE(laurechka @ 2006 11 30, 13:45)
verysad.gif  verysad.gif kad nepatiko... o ar didelis gavosi? O tu dejai sausas manu kruopas ar kose isvirta?
*

situacija analogiška. tik svečių nevaišinom. jausmas toks, kad pygaras tiesiog neiškepęs, nors kepiau net gerokai ilgiau nei parašyta. dėjau manų kruopas. dariau iš 3/4 normos, man gavosi didelis.
p.S. kitą dieną buvo jau visai valgomas, o po dviejų dienų likučius sušveitėm pasigardžiuodami. vat ir suprask, skanus ar ne.
tikaani
Gavau kuklia zinute, kad domina aguonu vyniotinio receptas.

AGUONU VYNIOTINIS (LENGVAS)

Mieline tesla:
500 gr miltu
80 gr cukraus
1 stikline silto pieno
100 gr sviesto
1 kiausinis
1 pakelis sausu mieliu
citrinos, vanilino ar kito sirdziai mielo kvapo

Pasildau piena ( iki malonaus siltumo, mieles megsta 25 - 30 laipsniu silumele), i ji imetu sviesta ir palieku. Isplaku kiausinuka su cukrumi, supilu piena su sviestu, suberiu mieles, kvapus, trecdali miltu ir ismaisau. Po truputi beriu likusius miltus, uzminkau minksta, prie ranku nebelimpancia tesla.
Teslos kamuoleli padedu i dubeni, pabarstau miltais, uzdengiu lengva drobule ir padedu siltai ( 30 - 55 min). Tesla turetu padideti dvigubai.

Idaras is aguonu:
250 gr aguonu
120 gr razinu,
50 gr riesutu ( pasmulkintu, bet ne maltu)
50 gr sviesto
romo ar migdolu kvapo
2 valgomi saukstai medaus
2 valgomi saukstai cukraus ( kas megsta saldziai)
1 nepilna stikline pieno
1 - 2 saukstai miltu

1 kiausinio trynys ir 1 baltymas ( patepimams)

Uzverdu piena, suberiu i ji aguonas ir verdu pamaisant apie 7 - 10 minuciu. Dedu sviesta, medu, cukru, paverdu pora minuciu pamaisant. Sudedu razinas, riesutus, kvapus, vel pora minuciu paverdu pamaisant. Po truputi beriu miltus, intensyviai maisau, kol sutirsteja ( apie pora minuciu). Atvesinu iki kuno temperaturos.
Pakilusia tesla svelniai apminkau, iskocioju staciakampi, patepu kausinio baltymu, uztepu aguonu idara, palikdama krastelius uzlankstymams. Suvynioju vyniotini , idedu i kepimo forma ( naudoju didele, staciakampe, aukstais krastais )patepu kiausinio tryniu ir kepu nelabai karstoje orkaiteje ( 190 laipsniu) apie 10 minuciu, veliau ugni sumazinu. Kepimo laikas priklauso nuo orkaites. (Man pasiseke, as kepu molineje krosnyje). Kai namai pakvimpa taip, kad i virtuve sulenda visi namiskiai, pyraga laikas traukti. Is formos istraukti atvesusi ( cia tai sunkiausia recepto dalis). mirksiukas.gif
Skanaus!
Turiu foto, bet esu naujoke, todel negaliu i kelti. verysad.gif
laurechka
QUOTE(Tinka @ 2006 12 07, 10:06)
situacija analogiška. tik svečių nevaišinom. jausmas toks, kad pygaras tiesiog neiškepęs, nors kepiau net gerokai ilgiau nei parašyta. dėjau manų kruopas. dariau iš 3/4 normos, man gavosi didelis.
p.S. kitą dieną buvo jau visai valgomas, o po dviejų dienų likučius sušveitėm pasigardžiuodami. vat ir suprask, skanus ar ne.
*

Bet ten ir buvo parasyta, kad pyragas turi pastovetio bent diena, kad subrestu... Nu kaip as jam gundausi, tai ne tas zodis.... Reiks gal savaitgali issikept is puses normos ir bus matyt, tinka jis mums, ar ne ax.gif
Song
Bea, buk gerute, atsakyk, kokie tau gaunasi meduoliai pagal taviski recepta-kieti ar minksti? Maniskiai ir pernai, ir siemet kieti g.gif Net ir palaikius sandariam inde-maniau, turetu minkstet g.gif
MAMICY
QUOTE(Song @ 2006 12 09, 15:17)
Bea, buk gerute, atsakyk, kokie tau gaunasi meduoliai pagal taviski recepta-kieti ar minksti? Maniskiai ir pernai, ir siemet kieti g.gif Net ir palaikius sandariam inde-maniau, turetu minkstet g.gif
*

man tai irgi kieti, bet mano šeimyna ir tokius sukerta
Song
QUOTE(MAMICY @ 2006 12 09, 16:03)
man tai irgi kieti, bet mano šeimyna ir tokius sukerta
*

Na, pas mus jie irgi neuzsiguli biggrin.gif Bet idomu, kokie jie turi buti g.gif
Saulyčiukas
Sveikutės, na bet ir kvepia čia wub.gif Gal patartumėt, kur įsigyti sausainiams daryti formelių Vilniuje? Buvau Rimi ir Akropolio Maximoj - nėra verysad.gif
Saulyčiukas
Dar prie to paties paprašyčiau pagalbos - gal galėtumėt parašyti, kaip tiksliai padaryti meduoliukams baltą ir šokoladinį glajų blush2.gif 4u.gif
Aguonėlė
QUOTE(Saulyčiukas @ 2006 12 11, 10:32)
Sveikutės, na bet ir kvepia čia wub.gif Gal patartumėt, kur įsigyti sausainiams daryti formelių Vilniuje? Buvau Rimi ir Akropolio Maximoj - nėra verysad.gif
*

Vilnius VCUPe atsidare nauja parduotuve 1 aukste, jei neklystu Gerduva vadinasi. Tai ten maciau formeliu sausainiams. Aisku nera labai pigus, bet keleta galima nusipirkti.
4u.gif
kisule
tikaani gal pabandyk idėti tą nuotrauką labai domina tas receptas 4u.gif
MAMICY
QUOTE(Saulyčiukas @ 2006 12 11, 10:20)
Dar prie to paties paprašyčiau pagalbos - gal galėtumėt parašyti, kaip tiksliai padaryti meduoliukams baltą ir šokoladinį glajų blush2.gif  4u.gif
*

aš tai nerizikuoju pati gaminti. yra pirkti parduotuvese - balto, pieniško, juodo šokolado glajai. tuos pakelius tik į karštą vandenį sukiši ir tepi thumbup.gif Ir terlionės mažiau ir kaina įkandama. o dar ir jei lieka, tai kitą kart naudoti gali.
Saulyčiukas
QUOTE(MAMICY @ 2006 12 11, 14:22)
aš tai nerizikuoju pati gaminti. yra pirkti parduotuvese - balto, pieniško, juodo šokolado glajai. tuos pakelius tik į karštą vandenį sukiši ir tepi  thumbup.gif  Ir terlionės mažiau ir kaina įkandama. o dar ir jei lieka, tai kitą kart naudoti gali.
*

4u.gif smile.gif
belieka tik prieskonius susirankiot - vakar tik imbiero smulkinto radau, jau viršūnė didžiausioj Lietuvos maksimoj anei gvazdikėlio anei vieno net nesmulkinto nėr bigsmile.gif
tikaani
tikaani gal pabandyk idėti tą nuotrauką labai domina tas receptas

unsure.gif
Pagal jusu forume galiojancias taisykles, esu per "nauja", kad galeciau duoti jums geros iliustruotos informacijos. O turiu tikrai nemazai kalediniu (ir ne tik) kepiniu su nuotraukomis. verysad.gif
Jei koki pusdienuka istaikysiu, sudesiu i albuma ir atsiusiu nuoroda. cool.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.