Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kalėdiniai kepiniai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
tikaani
Buvo kepti du aguonu vyniotiniai is duotu produktu baronkos formos kekso kepimo formoje.
skraide
Sveikutes,na,ta aguonu pyraga as kepiau per velykas ,uzpyliau lydytu sokoladu,tai buvo ,tipo tortas.Na, mums visiems sulindo nerealiai ,tirpo burnoje tikra to zodzio prasme.Man jau buvo nusibode tie visi meduciai ,napoleonai ir t.t.... nes ju esu visokiu prikepus ir mokiausi to meno ir dirbau kazkada...Tai sitas pyragas buvo kazkas naujo.Jei turesiu laiko ,tai issikepsiu butinai.O tas dziovintu gerybiu irgi nieko ,pernai pries kaledas issikepiau,na jis man toks paprastas ,bet patiko ,tai kepiau is visos porcijos ir dalinau supakavus visiems soske.gifi uosvienei,draugems ir t.t.Is meduolines teslos kepem meduolius iv.formu Kaledu mugei mazajai i mokykla .Dariau kai kuriuos didesniu formu(pati issikirpau pvz. eglutes is kartono ir apsibrezus ispjausciau tesla).Puosem glajumi pirktiniu lietuvisku ,tai visai nieko thumbup.gif tiesa, pernai vos galo negavau ieskodama formeliu meduoliams ,tai radau tomas filips parduotuveje,
Papildyta:
atsiprasau,as rasau ne apie tikaani vyniotini, o apie japoniska... ax.gif
laurechka
Prisikepem su EImantu meduoliuku ax.gif Niam...... greit cia jie sunyks... Na, bet gerai, zinosiu, kad geri gaunasi, bus galima sventem iskept... O receptas tai is galvos buvo ax.gif Na, paziurejau tik Bea rec ko reikia mazdaug, o paskui dejau ka turejau...
buzhiukas
Šiemet ir aš nusprendžiau pati paruošti saldumynus šventėms. Būtinai kepsiu meduolius smile.gif
Viena forumietė ieškojo Drezdeno Kalėdinio vyniotinio. Pati nesu jo kepusi, bet knygoje radau štai tokį receptą (pati irgi susigundžiau, bandysiu iškepti šventėms):

Drezdeno Kalėdinis vyniotinis

Reikės:
500g tamsių razinų
100g šviesių razinų
100g apelsinų žievelių cukatų
100g citrinų žievelių cukatų
250g kapotų migdolų
2 pak. Vanilinio cukraus
6 šaukštai rudojo romo
12 lašų karčiųjų migdolų aliejaus
1kg miltų
2 kubeliai mielių (84g)
150g cukraus
¼ litro pieno
2 tryniai
400g sviesto
150g sviesto
125g cukraus pudros arba smulkaus cukraus
Miltų (stalui pabarstyti)

Sumaišyti šviesias ir tamsias razinas, citrinų ir apelsinų žievelių cukatas, migdolus, vanilinį cukrų, romą ir karčiųjų migdolų aliejų. Viską uždengti ir palaikyti 6h. Retkarčiais pamaišyti.
Miltus persijoti į didelį dubenį. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį suberti sutrupintas mieles. Užberti šaukštą cukraus. Pieną pašildyti, kad būtų drungnas, pilti ant mielių ir nedideliame kiekyje miltų paruošti įmaišalą. Dubenį uždengti ir 15min palaikyti, kad pakiltų.
Paskui suberti likusį cukrų, dėti trynius ir gabaliukais supjaustytą sviestą. Pirmiausiai maišyti elektriniu maišikliu, paskui minkyti rankomis, kol tešla pasidarys vientisa. Ją uždengti ir apie 30min palaikyti, kad pakiltų. Paskui rankomis plonai suploti ant miltais pabarstyto stalo ar lentos. Ant tešlos dėti vaisius, juos įspausti į tešlą ir gerai išminkyti. Vėl uždengti ir dar 30min laikyti, kad pakiltų.
Tešlą dar truputį paminkyti. Iš tešlos suformuoti 3-4cm storio ovalą. Viduryje tešlą išilgai šiek tiek įspausti, paskui link vidurio vieną ant kito užlenkti abu tešlos kraštus. Galima suformuoti du mažesnius vyniotinius.
Vyniotinį dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir dar 15min palaikyti, kad pakiltų. Vyniotinį kepti iš anksto iki 175laisnių įkaitintoje orkaitėje 70-90min. Sviestą pašildyti. Vyniotinį subadyti mediniu pagaliuku ir dar šiltą aptepti puse lydyto sviesto. Pabarstyti puse cukraus pudros. Po 5min vėl aptepti likusiu sviestu ir apibarstyti likusia cukraus pudra.
Atvėsusį pyragą įvynioti į aliuminio foliją ir laikyti apie savaitę. Supjaustyti į 30 gabalėlių.

Šaltinis: Didžioji kepinių knyga

nerr
QUOTE(Saulyčiukas @ 2006 12 11, 15:39)
4u.gif  smile.gif
belieka tik prieskonius susirankiot - vakar tik imbiero smulkinto radau, jau viršūnė didžiausioj Lietuvos maksimoj anei gvazdikėlio anei vieno net nesmulkinto nėr bigsmile.gif
*

Nuostabius meduolinius prieskonius galima pasidaryti iš Santa Marijos mišinio karštam vynui. Juos susmulkinti ir naudoti meduolių ar kitų kepinių pagardinimui. Tikrai puikūs, kokybiški, natūralūs ir gerai subalansuoti prieskoniai.
-niekas-
S akykit kiek gali stovėti meduoliniai kepiniai? sausainiai, eglutė, namelis.
Peperoni
QUOTE(čik-čirik @ 2006 12 14, 09:46)
S akykit kiek gali stovėti meduoliniai kepiniai? sausainiai, eglutė, namelis.
*

Manau kad mėnesį tai tikrai... ax.gif
Makarska
QUOTE(Saulyčiukas @ 2006 12 11, 07:32)
Sveikutės, na bet ir kvepia čia wub.gif Gal patartumėt, kur įsigyti sausainiams daryti formelių Vilniuje? Buvau Rimi ir Akropolio Maximoj - nėra verysad.gif
*

Mačiau parduotuvėj Zwilinger (atrodo toks pavadinimas) Didžiosios gatvės pradžioj. Einant nuo Katedros aikštės kairėj pusėj pirmas arba antras namas.
Peperoni
QUOTE(Makarska @ 2006 12 14, 10:31)
Mačiau parduotuvėj Zwilinger (atrodo toks pavadinimas) Didžiosios gatvės pradžioj. Einant nuo Katedros aikštės kairėj pusėj pirmas arba antras namas.
*

Užvakar pirkau Thomas Philips'e - toks fainas rinkinukas - metalinėje dėžutėje atrodo 10 formelių rolleyes.gif kaina apie 13 lt - reik klaust pardavėjų - nes į akis niekaip nekrenta biggrin.gif
Saulyčiukas
QUOTE(Makarska @ 2006 12 14, 10:31)
*

Dėkui, bet jau vakar nusipirkau Gerduvoj gražių formelių - batą, senį besmegenį, žvaigždutę, eglutę ir mėnuliuką wub.gif Ačiū tam, kas patarė 4u.gif Dabar tai jau kepsim bigsmile.gif
šešėlis
QUOTE(tikaani @ 2006 12 07, 18:19)
  1 pakelis sausu mieliu

ar visi sausų mielių pakeliai būna vienodo dydžio? g.gif kiek čia gramų turi būt? ax.gif
QUOTE(Saulyčiukas @ 2006 12 11, 09:32)
Sveikutės, na bet ir kvepia čia wub.gif Gal patartumėt, kur įsigyti sausainiams daryti formelių Vilniuje? Buvau Rimi ir Akropolio Maximoj - nėra verysad.gif

aš pirkau Ermitaže ax.gif
roka
Mamytės, gal žinot, kiek maždaug gramų medaus telpa tarkim dideliame šaukšte arba puodelyje? g.gif Daugumoje receptukų medaus kiekis nurodytais gramais, o va kaip juos atsverti?
Elizabeht
QUOTE(roka @ 2006 12 14, 15:35)
Mamytės, gal žinot, kiek maždaug gramų medaus telpa tarkim dideliame šaukšte arba puodelyje?  g.gif Daugumoje receptukų medaus kiekis nurodytais gramais, o va kaip juos atsverti?
*

Stiklinė medaus 375 g
Saltinis : Giedrė REČIŪNIENĖ
ŠEIMININKIŲ ATMINTINĖ

šešėlis
QUOTE(Elizabeht @ 2006 12 14, 16:50)
Stiklinė medaus  375 g
Saltinis : Giedrė REČIŪNIENĖ
ŠEIMININKIŲ ATMINTINĖ

įdomiai g.gif va pažiūrėjau ant standartinio puslitrinio stiklainėlio medaus etiketės parašyta 700 g. o tai yra 2,5 stiklinės medaus g.gif
jei stiklinė 375 g, tai 2,5 * 375 g = 937.5 g schmoll.gif
tai aš labiau tikėčiau, kad stiklinėj yra 280 g medaus ax.gif
šaltinis: šešėlis lotuliukas.gif
Paix
QUOTE(šešėlis @ 2006 12 14, 18:21)
įdomiai g.gif va pažiūrėjau ant standartinio puslitrinio stiklainėlio medaus etiketės parašyta 700 g. o tai yra 2,5 stiklinės medaus g.gif
jei stiklinė 375 g, tai 2,5 * 375 g = 937.5 g  schmoll.gif
tai aš labiau tikėčiau, kad stiklinėj yra 280 g medaus ax.gif
šaltinis: šešėlis lotuliukas.gif
*

Mano žiniomis, pusė litro yra dvi stiklinės 2x0,25ltr. Stiklinė visur rašoma kad 250ml, nepilna stiklinė apie 200ml. Vadinasi, jei stiklinė (0,25ltr) medaus sveria 375g, vadinasi 1ltr medaus sveria apie 1500g. Va, visada ir parduodant medų sako, kad litras yra apie pusantro kilo smile.gif
šešėlis
QUOTE(Vita @ 2006 12 14, 17:41)
Mano žiniomis, pusė litro yra dvi stiklinės 2x0,25ltr. Stiklinė visur rašoma kad 250ml, nepilna stiklinė apie 200ml. Vadinasi, jei stiklinė (0,25ltr) medaus sveria 375g, vadinasi 1ltr medaus sveria apie 1500g. Va, visada ir parduodant medų sako, kad litras yra apie pusantro kilo  smile.gif

su vaiko buteliuku pamatavau, tai mano standartinė stiklinė lygiai 200 ml
nu bet ne vieta čia apie tai diskutuot 4u.gif
bea
QUOTE(MAMICY @ 2006 12 09, 16:03)
man tai irgi kieti, bet mano šeimyna ir tokius sukerta
*

Jie būna kieti, jei atvėsta neuždengti. Kad būtų minkštesni, reikia tik iškepusius karštus tiesiai nuo skardos dėti į indą ir sandariai uždaryti. Tada bus minkštesni.
ugne_11
"Nuostabius meduolinius prieskonius galima pasidaryti iš Santa Marijos mišinio karštam vynui. Juos susmulkinti ir naudoti meduolių ar kitų kepinių pagardinimui. Tikrai puikūs, kokybiški, natūralūs ir gerai subalansuoti prieskoniai."

Kur yra tokių prieskonių pirkti, Šiauliuose? Prasau padeti g.gif unsure.gif verysad.gif
leonel
Na "Japoniskas obuoliu - aguonu" pyragas ka tik istrauktas is orkaites ax.gif Ziuresim, kas cia gausis mirksiukas.gif
Bet ragausiu tikriausiai kaip cia rasoma kita diena, tai laukiu nesulaukiu... wub.gif
Na, jei pavyks, tai Kaledoms garantuotai iskepsiu... 4u.gif
MAMICY
QUOTE(bea @ 2006 12 15, 09:41)
Jie būna kieti, jei atvėsta neuždengti. Kad būtų minkštesni, reikia tik iškepusius karštus tiesiai nuo skardos dėti į indą ir sandariai uždaryti. Tada bus minkštesni.
*

tai kad suverčiu tiesiai nuo skardos į metalinę dėžutė su dangčiu. gal dežutė nelabai sandari tada g.gif
SilRa
QUOTE(bea @ 2003 11 28, 20:09)
Kočiojamos meduolių tešlos receptas
*

o gal kas nors galetu imesti glajaus receptuka - noretusi ant tu meduoliuku ka nors nupiesti arba uzrasyti ax.gif
ugne_11
QUOTE(SilRa @ 2006 12 16, 16:03)
o gal kas nors galetu imesti glajaus receptuka - noretusi ant tu meduoliuku ka nors nupiesti arba uzrasyti ax.gif
*

Glajaus receptukas
2 kiaušinių baltymai
250g cukraus
1šaukštelis citrinos sulciu
Persijoti cukraus pudrą ir išsukti su baltymais. Po truputį supilti citrinos sultis. Jei glajus per skystas, pridėti daugiau cukraus pudros. Kad būtų graziau galima nudažyti glajų maistiniais dažais. 4u.gif
ugne_11
Skanus ežiukas biggrin.gif
200g sviesto
120g cukraus pudros
80g kondencuoto pieno (saldaus)
400g sausainių
Papuošti:
100g nuluptų migdolų
75g juodojo šokolado
1 šaukštelis sviesto
saldainiukų akims, nosytei
1.Sviestą išsukti iki baltumo,sukant toliau po šaukštą berti cukraus pudrą, paskui supilti kambario temperatūros kondencuotą pieną.
2.Sausainius sumalti mėsmale ir gerai išsukti su sviesto mase.
3.Iš gautos tešlos suformuoti ežiuką
4.Supjaustyti migdolus spygliukams.
5.Ištirbdyti šokoladą su sviestu. Nudažyti ežiuką šokoladine mase.
6.Prieš sustingstant šokoladui, įspausti migdolinius spygliukus, "idėti" saldainines akis ir nosį. Įdėti į šaldytuvą kol sustings.
Skanaus! Manau toks ežiukas tiks papuošti stalą ar dovanoms. biggrin.gif
leonel
Labai gaila, bet man tas "Japoniskas obuoliu- aguonu" pyragas nepavyko. Visu pirma tai jis susmego, na, bet cia tai mano kalte, zinau, ka blogai padariau blush2.gif O skonis net ir palaikius para nekoks... Pats skonis gal butu ir nieko, bet pyragas gavosi skystas, po paros laikymo jis vos vos truputi sukietejo, bet visgi nepavyko... O gaila, nes ketinau kepti ji Kaledoms... verysad.gif Labai galimas daiktas, kad as kazka ne taip padariau... verysad.gif
SilRa
QUOTE(ugne_11 @ 2006 12 16, 15:55)
Glajaus receptukas
2 kiaušinių baltymai
250g cukraus
1šaukštelis citrinos sulciu
Persijoti cukraus pudrą ir išsukti su baltymais. Po truputį supilti citrinos sultis. Jei glajus per skystas, pridėti daugiau cukraus pudros. Kad būtų graziau galima nudažyti glajų maistiniais dažais.  4u.gif
*

labai aciu uz pagalba 4u.gif
ugne_11
Prasom 4u.gif
Čia nukrypsiu nuo temos, bet gal kas žinot kur yra pirkti prieskonių karštam vynui, girdėjau yra kažkokie Santa Maria, bet nežinau kur juos pirkti (Šiauliuose) blush2.gif
MAMICY
QUOTE(ugne_11 @ 2006 12 17, 17:28)
Prasom  4u.gif
Čia nukrypsiu nuo temos, bet gal kas žinot kur yra pirkti prieskonių karštam vynui, girdėjau yra kažkokie Santa Maria, bet nežinau kur juos pirkti (Šiauliuose)  blush2.gif
*

prekybos centruose paprastai prie prieskonių būna smile.gif
Saulyčiukas
Prasom  4u.gif
Čia nukrypsiu nuo temos, bet gal kas žinot kur yra pirkti prieskonių karštam vynui, girdėjau yra kažkokie Santa Maria, bet nežinau kur juos pirkti (Šiauliuose)  blush2.gif
*

Aš pirkau Akropolio Maximoj prie prieskonių, bet ne Santa Maria ten, o kažkokie Konyan, nu gal ne taip ten rašosi, bet kažkas panašaus, nepamenu... blush2.gif

Tiesa, vakar kepėm meduolius - gavosi tikrai nekieti - papuošėm šokoladiniu glajum (iš parduotuvės blush2.gif ) ir žaliom bei raudonom kokosų drožlėm. Buvo labai daug džiaugsmo sūneliui smile.gif Dar ir dabar šypsausi prisiminus, kaip jis energingai tešlą kočiojo ir tas formeles spaudė biggrin.gif
Jau vien dėl to meduolius kepti verta 4u.gif

O dar šiandien atnešiau ir pakabinau truputį savo šedevrų darbe ant Kalėdinės eglutės tongue.gif
rivera
QUOTE(leo11 @ 2006 12 16, 19:54)
Labai gaila, bet man tas "Japoniskas obuoliu- aguonu" pyragas nepavyko. Visu pirma tai jis susmego, na, bet cia tai mano kalte, zinau, ka blogai padariau  blush2.gif  O skonis net ir palaikius para nekoks... Pats skonis gal butu ir nieko, bet pyragas gavosi skystas, po paros laikymo jis vos vos truputi sukietejo, bet visgi nepavyko... O gaila, nes ketinau kepti ji Kaledoms...  verysad.gif  Labai galimas daiktas, kad as kazka ne taip padariau...  verysad.gif
*

Pirmas kartas ir mano toks buvo doh.gif . Antrą kart kai kepiau jau buvo kietesnis, nes manų košės dėjau daugiau nei parašyta recepte. Dėjau tik kad tešla būtų tiršta
Salomeja
Prasom  4u.gif
*

as irgi niekur nerandu. pernai pirkom maximoj tokius normalius, kur viskas mazdaug smulku, o dabar tik vyno skyriuj tokie metosi, kur viskas gabalais (na pvz cinamono gabalas)...
Teressa
Sveikos,
kepiau savaitgalį ir aš meduolius pagal Bea receptą. Skanumo tai jie skanūs, tik labai jau kieti. Ir kas blogiausia net nežinau ką padariau ne taip g.gif Šiaip meduolius kepu kasmet, bet tokių kietų dar nebuvo.
Žinau, kad meduoliai būna kieti jeigu jų ką tik iškeptų nepadeti į sandarią dėžutę. Man tas atvejis netinka ax.gif nes sąžiningai visada meduolius uždarau labai sandariai blush2.gif
Bea, o galėjo tai būti dėl to, kad aš tešlą šaldžiau "šiek tiek" ilgiau, t. y. visą naktį?
Saulyčiukas
QUOTE(Teressa @ 2006 12 18, 11:19)
Sveikos,
kepiau savaitgalį ir aš meduolius pagal Bea receptą. Skanumo tai jie skanūs, tik labai jau kieti. Ir kas blogiausia net nežinau ką padariau ne taip g.gif Šiaip meduolius kepu kasmet, bet tokių kietų dar nebuvo.
Bea, o galėjo tai būti dėl to, kad aš tešlą šaldžiau "šiek tiek" ilgiau, t. y. visą naktį?
*

Vat man tai įdomu, ką jūs vadinat kietais? g.gif Man tai gaunasi daugiau ne kieti, o traškūs tokie, tikrai įkandami... ax.gif
Teressa
Man kieti meduoliai, tokie kurie būna sunkiai įkandami ir juos valgant rizikuoji smarkiai sumažinti turimų dantų skaičių ax.gif
Tynka
Man pernai irgi gaudavosi kieti... O kokio storio tešlą iškočiojat? Galvoju gal aš per plonai...
šešėlis
Žinau, kad meduoliai būna kieti jeigu jų ką tik iškeptų nepadeti į sandarią dėžutę. Man tas atvejis netinka ax.gif nes sąžiningai visada meduolius uždarau labai sandariai blush2.gif

o man Bea meduoliai tikrai super skanūs tongue.gif ne minkšti, bet traškūs, nes aš tai nedėjau sandariai schmoll.gif
bet va galvoju, gal močiutei reiktų kažkokių tikrai labai minkštų iškept? g.gif ar esat kepę? kaip reik tešlą daryt?
Peperoni
Na va -užėjau pasigirt... blush2.gif ax.gif Kepėm mes su merginom kalėdinį namą, pagal *mamytes* receptą... va kas gavos (biški kreivas, bet kitamet jau geriau gausis biggrin.gif ) ax.gif

ir dar kepėm imbierinius sausainėlius pagal Bea įdėtą receptą iš delfi...
jurginėlis
na čia tai grožis thumbup.gif , o ir skanu turbūt bigsmile.gif
Peperoni
QUOTE(jurginėlis @ 2006 12 18, 13:11)
na čia tai grožis thumbup.gif , o ir skanu turbūt bigsmile.gif
*

sausainėlius tai jau paslėpiau - nes pusė išgaravo biggrin.gif nors tas imbieras toks pikantiškas - galvojau mažosioms nepatiks - kur tau lotuliukas.gif o namelis tai jau matyt per brangus darbo prasme - saugo kaip įmanydamos biggrin.gif
leonel
QUOTE(tusiukas8 @ 2006 12 18, 10:04)
Pirmas kartas ir mano toks buvo doh.gif . Antrą kart kai kepiau jau buvo kietesnis, nes manų košės dėjau daugiau nei parašyta recepte. Dėjau tik kad tešla būtų tiršta
*

Aciu uz paguoda 4u.gif Reikes gal dar karta pabandyk, kai atsigausiu po sitos nesekmes virtuveje... mirksiukas.gif
Neeri
QUOTE(leo11 @ 2006 12 16, 19:54)
Labai gaila, bet man tas "Japoniskas obuoliu- aguonu" pyragas nepavyko. Visu pirma tai jis susmego, na, bet cia tai mano kalte, zinau, ka blogai padariau  blush2.gif  O skonis net ir palaikius para nekoks... Pats skonis gal butu ir nieko, bet pyragas gavosi skystas, po paros laikymo jis vos vos truputi sukietejo, bet visgi nepavyko... O gaila, nes ketinau kepti ji Kaledoms...  verysad.gif  Labai galimas daiktas, kad as kazka ne taip padariau...  verysad.gif
*

Kiek kartų kepiau tai vis skirtingai tas manų kruopas dėdavau, vieną kartą manų košę, kitą kartą dėjau net 10 šaukštų manų kruopų, bet niekada nebuvo ištižęs ar skystas. pabandyk dėti tada 10 didelių šaukštų manų kruopų, gaunasi visai standus iškart tik iškepęs, net laukti nereikia.
Tynka
QUOTE(leo11 @ 2006 12 16, 17:54)
*

Man irgi nepavyko - gavosi tokia saldi kiaušinienė
leonel
QUOTE(Neeri @ 2006 12 18, 15:11)
Kiek kartų kepiau tai vis skirtingai tas manų kruopas dėdavau, vieną kartą manų košę, kitą kartą dėjau net 10 šaukštų manų kruopų, bet niekada nebuvo ištižęs ar skystas. pabandyk dėti tada 10 didelių šaukštų manų kruopų, gaunasi visai standus iškart tik iškepęs, net laukti nereikia.
*

Na tikrai reikes kada veliau pabandyti su sausom manu kruopom... Aciu... ax.gif
akvilyte
QUOTE(čik-čirik @ 2006 11 20, 17:51)
Sveikutės, noriu išsikepti kalėdų namelį tik nelabai suprantu kaip jis atrodo.Nes nuotraukų nematau  schmoll.gif  gal kas galit įdėti
*

čia mano pernykštis:
user posted image

QUOTE(Aguonėlė @ 2006 11 22, 16:04)
O jei as daryciau is minkstos meduolins teslos namukus, po akui dekoruociau, gal irgi neblogai gautusi. Gal kas esat bandziusios is minksto meduolio statyti klaedu namuku?
*

dariau doh.gif po savaitės sugriuvo.. dariau iš bea dešlos... visos čia skundžiasi kad kieti gaunasi.. o aš juos atvėsinau atvirai.. kad kuo kietesnis būtų.... bet turbūt namie taip drėgna, kad po savaitės neatlaikė svorio ir sugriuvo sad.gif

dabar noriu išsikept meduolių paprastų.. ir va klausimukas, bea. ar į tavo tešlą galima nedėt cukraus?? nes man pernai per saldu buvo doh.gif
crocus
Sveikos,
*

O aš visą parą prašaldžiau. Net išsigandau-kaip akmuo buvo. Kaip reiks iškočioti? Bet laužiau po gabaliuką, praminkiau rankoj ir atgavo tešla minkštumą. Prikepiau šrekinių meduolių žmogiukų, eglučių, širdžių, žvaigždžių. Dabar labai minkšti. Tai prisivalgiau su pienu, jei rytoj supersukietės-liks tik vaikam ant eglės blush2.gif nes nebįkasiu tongue.gif Labai skanūs thumbup.gif Sudėjau, uždariau. Rytoj dažysiu.

Norėjau,Bea, paklausti ar tau lieka cukraus kruopelės neištirpusios tešloje? Ar tirpdai medaus mišinį kol cukrus visai ištirpsta? Man liko neištirpę, ale nemaišo bigsmile.gif
Manau, kad meduolių kietumas gali priklausyti būtent nuo medaus, margarino, cukraus kaitinimo laiko g.gif .

QUOTE(akvilyte @ 2006 12 18, 22:30)
nerandu imbierinių sausainių recepto  blink.gif  g.gif
*

Atrodo yra ir čia Bea parašiusi, bet gali eiti į delfi- moterims- virtuvės paslaptys-imbieriniai namukai.
Papildyta:
Štai čia Bea rašė
imbieriniai sausainiai
Saulyčiukas
QUOTE(crocus @ 2006 12 18, 23:35)
O aš visą parą prašaldžiau. Net išsigandau-kaip akmuo  buvo. Kaip reiks iškočioti? Bet laužiau po gabaliuką, praminkiau rankoj ir atgavo tešla minkštumą. Prikepiau šrekinių meduolių žmogiukų, eglučių, širdžių, žvaigždžių. Dabar labai minkšti. Tai prisivalgiau su pienu, jei rytoj supersukietės-liks tik vaikam ant eglės blush2.gif  nes nebįkasiu tongue.gif Labai skanūs thumbup.gif  Sudėjau, uždariau. Rytoj dažysiu.

*

Vakar grįžus po darbo vėl „patikrinau“ tuos meduolius - na dar minkštesni, nei vakar doh.gif Labai thumbup.gif Aš galvoju, ar gali būti skirtumas, ar dedi sviestą, ar margariną... g.gif Aš sviestą naudoju. O gal tikrai ta kaitinimo temperatūra?
Aš sudėjau cukrų, sviestą, medų ir įkišau į mikrobanginę, po poros minučių ištraukiau, tai sviestas dar nebuvo visiškai išsilydęs, tiesiog viską maišiau ir taip jis po truputį ištirpo - gal tikrai negalima per daug kaitinti?
Peperoni
QUOTE(Saulyčiukas @ 2006 12 19, 08:05)
Vakar grįžus po darbo vėl „patikrinau“ tuos meduolius - na dar minkštesni, nei vakar doh.gif Labai  thumbup.gif Aš galvoju, ar gali būti skirtumas, ar dedi sviestą, ar margariną... g.gif Aš sviestą naudoju. O gal tikrai ta kaitinimo temperatūra?
Aš sudėjau cukrų, sviestą, medų ir įkišau į mikrobanginę, po poros minučių ištraukiau, tai sviestas dar nebuvo visiškai išsilydęs, tiesiog viską maišiau ir taip jis po truputį ištirpo - gal tikrai negalima per daug kaitinti?
*

Man irgi gavosi minkšti thumbup.gif wink.gif aš pastebėjau tokį dalyką - kad kietesni gaunasi tie, kurie buvo per plonai iškočioti, arba per ilgai pabuvo orkaitėj wink.gif
mamushka
perskaiciau tema ir pastebejau kad dauguma kankinasi pjaustydama riesutus lotuliukas.gif yra paprastas budas, suberti riesutus i svaru audini (ranksluosti, marle dviguba ar pan ), uzlenkti kampus ir padauzyt mesai dauzyti skirtu plaktuku, ir visks ax.gif
bea
Tai ašiku dėk mažiau cukraus jei tau per saldu, koks skirtumas. o neištirpusio cukraus pas mane pasitaiko tada, kai labai tingiu visąlaik maišyti stocvėdama prie viryklės ta cukrų su medum ir margarinu smile.gif jei maišau non-stop, nebūna. o šiaip geriau imti storadugnį indą. bet jei lieka - ir man nemaišo
saulyte24
sveikos,
norejau paklausti?
nesu jau tokia puiki kepeja ir sumaniau pyraga issikepti bet man tik idomu kiek bus 300g miltu? 1.5 stiklines? ar ne parasykit unsure.gif unsure.gif unsure.gif
o dar kai kepi medaus pyraga as turiu naminio medaus jis kaip manot? tinka? 4u.gif
buzhiukas
QUOTE(saulyte24 @ 2006 12 19, 11:53)
sveikos,
norejau paklausti?
nesu jau tokia puiki kepeja ir sumaniau pyraga issikepti bet man tik idomu kiek bus 300g miltu? 1.5 stiklines? ar ne parasykit  unsure.gif  unsure.gif  unsure.gif
o dar kai kepi medaus pyraga as turiu naminio medaus jis kaip manot? tinka? 4u.gif
*

Stikline 260ml apie 160g miltu 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.