Shinshila
2003 12 29, 16:11
Aciu Jums uz tikrai gerus receptukus. Saldus kaledu stalas pas mus gavosi grynai is sios temeles. Visi buvo apsale. Galiu parasyti ivertinima. I vieta - riesutinis pyragas II vieta - Domos aguoninis pyragas III vieta - imbierinis namelis, sausaineliai - kuciukai - neblogi, bet nestebuklingi Dalinkimes patiktimi ir lepinkime skanestais savo artimuosius!
daivaja
2004 11 05, 11:18
Kaledinis pyragas Ji reikia kepti pries 2 men iki Kaledu(veliausiai pries 2 sav)---as kepiau vakar.. 450gsviesto 400g rudojo cukraus 9 kiausiniai saukstelis kepimo milteliu 1 apelsino sultys 1 citrinos sultys 4st miltu Is visu produktu sumaisyti tesla. 900g razinu 900g dziovintu juoduju serbentu 200g dziov.datuliu 200g dziov figu 220g migdolu 250ml citrinu zievelu 250g glancuotu (mirkytu cukruje) vysniu Dziovintus vaisius sumaisyti su tesla. Paruosta mase(ji turi nevarveti) deti i popieriumi isklota skarda ir kepti apie 2 val 140 laipsniu orkaiteje.Iskapusi suvynioti i popieriu ir padet saugiai (nuo smaliziu) iki Kaledu---galima saldytuve, o galima ir paprasciausiai spinteleje... Cia toks originalus receptas, dabar mano pastebejimai: anksciau kepdavau puse porcijos, bet dabar atsirado daug pyrago myletoju--kepu visa. As, kaip tikriausiai ir jus, nesu macius dziov juoduju serbentu, tai dedu kitus vaisius.Kasmet dedu vis kitokius dziov vaisius, kad tik ju kiekis liktu nepakites--men labai patinka det papaju, dedu daugiau ir ivairesniu riesutu, labai tinka svarainiai.Siemet vietoj cirtinu zieveliu dejau dziov kinkanus--toks mazas citrusas (pirkau Maximoj). Pyragas tik iskeptas buna toks sausokas, bet iki Kaledu vaisiai isleidzia savo sultis ir buna--  Visada paskutinis gabalelis buna skaniausias, nes ilgiausiai islaikytas--ji suvalgius imi laukt kitu metu, kad vel keptum sita pyraga... Tiesa, pamirsau perspet--dziovintu vaisiu pyrago, net ir puse porcijos gaunasi tikrai daug. Jei kepsit visa porcija--tai gaunasi dvi didziules skardos(kur jau parduodamos kartu su orkaite)
Bea, dėl tų meduoliukų tešlos, o iš kur gauti to prieskonių mišinio? Kur muškatas, gvazdikėlis, kardamonas ir pan.? Jei tik gvazdikėlius dėsiu ar nepagadinsiu?
Dar paaiskink, Daivaja, o vaisius ir riesutus ar reikia susmulkinti? O tos glancuotos vysnios - dziovintos ar kur buna ale vekuotos, spalvotos? O jei as nemoku kepti ant popieriaus  (bent jau niekad nekepiau), ar tinka iskepti formoj, o paskui suvynioti?
Daivaja, o Kaledu pyrage cirtinu zieveles deti tiesiog nuluptas nuo citrinos ir susmulkintas,ar su jomis dar kanors daryti reikia?
| QUOTE (toja @ 2003 12 10, 11:54) | o aš noriu pasiūlyt išsikept Kūčiukus
reikės: vandens 100g kiaušinių 2,5 vnt miltųb 830g. aliejaus 150g. cukraus 200g. mielių 50g. aguonų 20g. druskos 2g.
užminkot mielinę tešlą iš nutrodytų produktų, pakildinat, padarot norimos formos kūčiukus, tada sudedat į sietelį barstydamos miltais juos pasijojat, jei taip galima pasakyt, na jie įgauna tokią apvalių fomą ne tokie kampuoti lieka, dedat į skardą ir kepat. Geriausia tai, kad jie ganetinai lgai lieka minkšti, tik reikėtų užryštam maišely laikyt. aš vienais metais kepiau,tai mamai labai patiko, vis prašo, o aš važiuodama namo recepta pamirštu |
Toja, bet kodel reikia tiek daug miltu kuciukams? Kiek ju gaunasi, jei miltu vos ne kilogramas?
| QUOTE (Freja @ 2004 11 15, 12:24) | | QUOTE (toja @ 2003 12 10, 11:54) | o aš noriu pasiūlyt išsikept Kūčiukus
reikės: vandens 100g kiaušinių 2,5 vnt miltųb 830g. aliejaus 150g. cukraus 200g. mielių 50g. aguonų 20g. druskos 2g.
užminkot mielinę tešlą iš nutrodytų produktų, pakildinat, padarot norimos formos kūčiukus, tada sudedat į sietelį barstydamos miltais juos pasijojat, jei taip galima pasakyt, na jie įgauna tokią apvalių fomą ne tokie kampuoti lieka, dedat į skardą ir kepat. Geriausia tai, kad jie ganetinai lgai lieka minkšti, tik reikėtų užryštam maišely laikyt. aš vienais metais kepiau,tai mamai labai patiko, vis prašo, o aš važiuodama namo recepta pamirštu |
Toja, bet kodel reikia tiek daug miltu kuciukams? Kiek ju gaunasi, jei miltu vos ne kilogramas? |
Siaip jau i kuciukus kiausiniai nededami,juk net pavadinimas duoda suprasti,kad cia kuciu valgis...
nouvelle
2004 11 15, 17:32
| QUOTE (daivaja @ 2004 11 05, 11:19) | Kaledinis pyragas
Ji reikia kepti pries 2 men iki Kaledu(veliausiai pries 2 sav)---as kepiau vakar..
450gsviesto 400g rudojo cukraus 9 kiausiniai saukstelis kepimo milteliu 1 apelsino sultys 1 citrinos sultys 4st miltu Is visu produktu sumaisyti tesla. 900g razinu 900g dziovintu juoduju serbentu 200g dziov.datuliu 200g dziov figu 220g migdolu 250ml citrinu zievelu 250g glancuotu (mirkytu cukruje) vysniu
Dziovintus vaisius sumaisyti su tesla. Paruosta mase(ji turi nevarveti) deti i popieriumi isklota skarda ir kepti apie 2 val 140 laipsniu orkaiteje.Iskapusi suvynioti i popieriu ir padet saugiai (nuo smaliziu) iki Kaledu---galima saldytuve, o galima ir paprasciausiai spinteleje...
Cia toks originalus receptas, dabar mano pastebejimai: anksciau kepdavau puse porcijos, bet dabar atsirado daug pyrago myletoju--kepu visa. As, kaip tikriausiai ir jus, nesu macius dziov juoduju serbentu, tai dedu kitus vaisius.Kasmet dedu vis kitokius dziov vaisius, kad tik ju kiekis liktu nepakites--men labai patinka det papaju, dedu daugiau ir ivairesniu riesutu, labai tinka svarainiai.Siemet vietoj cirtinu zieveliu dejau dziov kinkanus--toks mazas citrusas (pirkau Maximoj). Pyragas tik iskeptas buna toks sausokas, bet iki Kaledu vaisiai isleidzia savo sultis ir buna-- Visada paskutinis gabalelis buna skaniausias, nes ilgiausiai islaikytas--ji suvalgius imi laukt kitu metu, kad vel keptum sita pyraga... |
O datules ir figos ne tas pats? Ir is kur tu glancuotu vysniu gauti, ar ju buna pirkti?
| QUOTE (Lona @ 2004 11 11, 15:44) | | Bea, dėl tų meduoliukų tešlos, o iš kur gauti to prieskonių mišinio? Kur muškatas, gvazdikėlis, kardamonas ir pan.? Jei tik gvazdikėlius dėsiu ar nepagadinsiu? |
yra pirkti tokiu misiniu,buna parasyta prieskoniai meduoliams ar pan. Tiksliai neatsimenu,bet praeita diena kaip tik ziurinejau prieskoniu lentyna parduotuvej ir uzkliuvo toks uzrasas ant pakiuko
Jumi, teisingaj, as pirkau sveriamą mišinį prieskonių parduotuvėj.
Kepiau as ta kaledini Daivajos pyraga, labai skanus kaledu galima ir nelaukti. Galiu pasakyti ka as keisciau: galima maziau cukraus, tik nezinau ar cukrus nepadeda tiems vaisiams sulipti, nes jei taip tai jo turi buti tiek  (gudriai parasiau). Vaisius supjaustyti pakankamai smulkiai, nes jei lieka koks didesnis gabaliukas nustelbia viso kasnio skoni. Deti daugiau riesutu. Bet pyragas labai skanus, vakar paragavom, kitais metais tikrai kepsiu  .
Makarska
2004 11 16, 13:20
Man nelabai aisku Daivajos recepte ka reiskia - 250 ml citrinos zieves. Ji dziovinta ar tiesiog smulkiai supjaustyta sviezios citrinos zieve?
As dejau dziovintus kinkanus, bet manau kad tinka ir nedziovinta, tiek laiko kepant ji tikrai neliks zalia.
Lukutis
2004 11 17, 11:08
labai skanus kaledinis aguonu vyniotinis teslai 500g miltu 30g mieliu 3 saukstai cukraus 2/3 stiklines silto pieno 100g margarino 1 kiausinis idarui 200g nuplikytu ir sumaltu aguonu 50g razinu 3 saukstai cukraus 1 kiausinis papuosimui balto glajaus, kapotu lazdynu riesutu
uzminkyti mieline tesla ir palikti ja siltai kad pakiltu. dvigubai iskiluse tesla dar karta isminkyti. idarui sumaisyti aguonas, cukru, razinas ir kiausini. iskocioti staciakampi, uztepti idara, krastus palikti tuscius. susukti vyniotini, kurio galas uzspausti, kad neisbyretu idaras. vyniotini 15 minuciu palikti kilti sviestiniu popieriumi isklotoje skatdoje. kepti apie valanda orkaiteje. iskepusi vyniotini atvesinti. ji papuosti baltuoju glajumi ( 125g cukraus pudros issukti su 1 kiausinio baltymu, pagardinti citrinos rugstimi) ir kapotais riesutais.
| QUOTE (nouvelle @ 2004 11 15, 17:33) | O datules ir figos ne tas pats? Ir is kur tu glancuotu vysniu gauti, ar ju buna pirkti? |
Ne, ne tas pats, tai skirtingi vaisiai. Šiaip figų rečiau kur būna pirkti, aš mačiau "Iki". O kas do daiktas "glancuotos" vyšnios - neįsivaizduoju
tai gal džiovintos ar cukruotos. figų mačiau maximoj.
glancuotos- reiskia mirkytos cukraus sirupe. tokiomis vysnaitemis buna papuosti kokteiliai kavinese:-) pirkti maciau VP Market parduotuvese, tik nelabai pamenu kur- gal prie konservuotu ananasu, persiku ir pan. plastikinis indelis kainavo apie 5 Lt (kiekis keli simtai gramu).
*mamyte*
2004 11 17, 23:45
Stai toki namuka pernai kepiau kaledoms , gal ka sudomins Kalėdinis namukas Kad kurdamos nameli nepavargtumete , visa si darba siulau atlikti per tris vakarus: 1 vakaras minkome tesla - Teslai reikes : 1kg miltu ; 0,5 kg cukraus; 300 g medaus; 6 kiausiniu; saukstelio kepimo milteliu; ivairiausiu maltu prieskoniu: imbiero , kvapiuju pipiru , gvazdikeliu , muskato riesuto ,cinamono , tarkuotos citrinos zieveles ir t.t. ----------------------------------------------------------------------------------------------- I puoda suberkite cukru , medu ir prieskonius.Maisydamos kaitinkite ,kol cukrus istirps.Mase atvesinkite .Tada imaisykite kiausinius, kepimo miltelius ir miltus.Isminkykite vienalyte tesla.Uzdenkite ir palikite para kambario temperaturos patalpoje. 2 vakarasgaminame detales- Is kartono pagaminkite namelio detaliu trafaretus. 1-ojo 20/35 cm -reikes pagrindui , ant kurio stoves namukas ____35cm____ |```````````| |```````````|20 CM |___________|2-asis trafaretas- 16/27,5cm - namo krastines sienos:
__27,5cm_ |````````| |````````|16 cm |________| 3-asis trafaretas - 16/24 cm namuko galine siena arba frontonas (su trikampiu virsumi dar 12 cm): ````+ ``++++ 10 cm + +++++ |````````| |````````|6 cm |________| 4- asis trafaretas - 18/30 cm - namuko stogas : ____30cm____ |````````````| |````````````|18 cm |____________| Ant miltais pabarstyto stalo iskociokite 0.5 cm storio laksta .Ispjaukite pagrinda.Toliau reikes 2 stogo , 2 soniniu sienu ir dvieju frontono detaliu.ikaitinkite orkaite iki 220`C.Ispjautas meduolines detales sudekite ant kepimo popieriaus ir 15 min kepkite.Ant dar silto meduolio uzdekite trafaretus ir dar karta apipjaustykite tas krastines , kurios klijuosis. 3 vakarasNamuko sienas tarpusavyje ir su pagrindu sutviritnkite ismeigdami dantu krapstukus.Kai tvirtai laikysis sienos , atsargiai tvirtinkite stoga.Nepamirskite ispjauti duru - per kurias sudesit siurprizus Pagaminkite glaju - jums reikes : 2 kiausiniu baltymu; 200 g cukraus pudros; 1,5 saukstelio citrinos sulciu. Isplakite baltymus, suberkite cukraus pudra ir gerai ismaisykite, ilasinkite citrinos sulciu.Tada padarykite langu konturus , papuoskite stoga , sienas.Beje , glajumi pritvirtinkite spalvotas grozybes - saldainukus , riesutus , cukatus ir t.t. Jei liko teslos , galima padaryti ir tvora , "sumontuoti" sulini...Galima padaryti eglute - reikia iskepti 6 ar 10 skirtingy dyziu zvaigzdes.Sias pagal dydi suvere ant medinio strypelio ir papuose glajumi , turesite puikiausia Kaledu puosmena  . SEKMES
Lukutis
2004 11 18, 08:35
tikrai *mamyte* sudomino tavo tas kaledinis namukas, butinai darysiu, tik kad pavyktu. tiesa, o medus turi buti dirbtinis, ar naturalus? o kai smeigsi tuos dantu krapstukus, ar tesla netrukines?ar viskas tvirtai susitvirtina? butinai bandysiu
*mamyte*
2004 11 18, 11:32
| QUOTE (rasukas @ 2004 11 18, 08:36) | tikrai *mamyte* sudomino tavo tas kaledinis namukas, butinai darysiu, tik kad pavyktu. tiesa, o medus turi buti dirbtinis, ar naturalus? o kai smeigsi tuos dantu krapstukus, ar tesla netrukines?ar viskas tvirtai susitvirtina? butinai bandysiu |
As dejau naturalu medu.O del sutvirtinimo , tai as prasiau vyro pagalbos  - su mazu grazteliu skylutes isgreze ir tada liux susitvirtino su dantu krapstukais  , nes tesla man isejo kietoka .Krastus su glaistu gerai aptepiau - tai namelis ne krust  .
kepiau bea eglute. dvi gavosi, tokios miniatiurinės grazutės, vaikas isvaziavęs, tai bernas sestadienį grįžęs namo garantuotai tokį grožį suės.
Lukutis
2004 11 19, 13:36
pasiulysiu viena recepteli kaledoms ar siaip kokiai nors progai pyrageliai 'DOVANELES' 250g sviesto 200g grietines 600g miltu idarui; 2 obuoliai razinu cinamono cukraus miltinio cukraus is visu produktu uzmaisyti tesla, iskocioti ir stikline isspausti skritulelius. i viduri deti gabaleli obuolio ir kelias razinas, pabarstyti cinamonu ir cukrumi. virsuje suspausti krastus ir kepti. atvesus apibarstyti miltiniu cukrumi. labai skanu
daivaja
2004 11 24, 22:36
Atsiprasau, nemaciau, kad tiek daug visko del pyrago priklausinejot DEL CITRINU ZIEVELIU--as dedavau nulupta plonai ir smulkiai supjaustyta(bet siemet kaip jau minejau dejau kinkanus) Del kiekio as nesuku galvos--kad tik bendras vaisiu svoris isliktu panasus DEL SMULKINIMO--as smulkinu vaisius--man patogiausia karpyt ziklem DEL FIGU--irgi nesuku galvos-kaip ir del vysniu(cia tos kokteilines--jei ka)--kasmet vis dedu kitus vaisius--ju gi dabar galybe--dziov abrikosai,persikai, kriauses, slyvos, riesuto tikrai dedu daugiau--koki trecdali viso vaisiu kiekio(nu bent jau siemet)---man rodos smagiausia cia, kad gali improvizuot ir det kas sauna i galva--- SEKMES KEPEJELEMS
| QUOTE (dorado @ 2004 12 03, 21:11) | | Parasykite gi kas nors skaaaniu kuciuku recepteli. |
....as visada darau is akies,na pabandysiu mazdaug: 1st. pieno, 100Gg. sviesto 0.5 st. cukraus ..Sausos kepimo miles(dedu mazdaug puse pakiuko) Aguonu is akies, miltu,na ,kad minkytusi tesla ....Piena,cukru ir sviesta istirpinu mikrobangej,pilu miltus su aguonom ir sausopm mielem,viska isminkau ir truputuka palaikau,koki pusvanadi ... Na tada ir darau kuciukus!Sitie trapus buna....
......O cia pasnikiniai kuciukai,kurie valgomi jau per pacias kucias,tokius kepa dar mano mociute: Siltas vanduo Cukrus Aliejus Mieles Aguonos Miltai ...Viska isminkyti ir kepti ,sitie kuciukai gaunasi tokie minksti.....!
aciu remka uz pagalba, bet man receptai "is akies" tai is karto pasmerkti. As tokia nevykusi kepeja... Va, ka tik kepiau kuciukus pagal nete rasta recepta(3 stiklinės miltų, stiklinė aguonų, 2 kiaušinių tryniai, 2 šaukštai cukraus, šaukštas sviesto, 4 šaukštai grietinės, vanilino, cinamono, druskos) As teturejau puse stiklines aguonu ir niekaip nesupratau kaip iminkiti trecia stikline miltu, jei man ir antros atrode per daug... Gavosi tokie "sausaininio" skonio, jau nekalbant apie tai kad perkepiau..., mat nebuvo parasyta bent apytikslio laiko... Jau ,sakau, kad neduota "is auksciau " skaniai gamint, tai cia nieko ir nebepadarysi... O su mieline tesla iskyla kita problema - "minkyti kol nelips prie ranku" Tai ka, minkai minkai ir pradeda nebelipti? Nededant papildomai miltu... Na as nezinau, man vistiek limpa  o gal as per trumpai minkau As gyvenime nesu maciusi kaip kas nors kepa, tesla minko  tai nieko ir nemoku Net sliziku nesugebejau iskept...
*mamyte*
2004 12 05, 16:52
As irgi nemegau mielines teslos minkyti.Jau metai laiko , kai isigyjau duonkepi - kuris pats ismaiso tesla  - tai dabar jokiu problemu  - kepu duona kas antra diena  ir nebereikia "terliotis"/
dianuska
2004 12 12, 10:49
Iskepiau Kaledini pyraga(su daug dziovintu vaisiu). Paragavau po 3 dienu- tai labai jau sausas pasirode. Ir kartus nuo tu citrusu zieveliu O jis pasidarys minkstesnis po 3 savaiciu laikymo  ?
dianuska
2004 12 12, 19:17
Pati paklausiau, pati ir atsakau- paskaiciau info apie tokius kepinius: pasirodo reikia ji sulaistyti brendziu ar romu, tik tada jis bus sultingas ir issilaikys taip ilgai
jolitav
2004 12 12, 20:20
O as radau toki pyraga vienoje knygoje, tik ten vaisius reikia savaite mirkyti alkoholyje
Mįsliukė
2004 12 12, 21:15
Aš ką tik baigiau kepti Daivajos Kalėdinį pyragą. Skonis neblogas.
Dianuska, tai dabar tą pyragą reikėtų sulaistyti brendžiu?
dianuska
2004 12 12, 21:17
Bent jau vienoje knygoje taip raso: atvesinti ir sulaistyti. Suvynioti i kepamaji popieriu ir laikyti tamsioje, vesioje sausoje vietoje(pvz:saldytuve) Galiu isivaizduoti, kad jo vaikams nebus galima ragauti
mammamia
2004 12 13, 00:39
sveikos kulinares, savaitgali teko isbandyti fantastisku meduoliuku recepta, kuri beje radau viename lietuvisku zurnalu (tad gal jis jum ir zinomas). Sudetis l. paprasta, eiga dar paprastesne, o rezultatas vertas Kaledu stalo 500gr miltu 500gr medaus kiausinis 1 saukstelis kepimo milteliu 1 citrinos tarkuota zieve (as pridejau ir vieno apelsino zieve) sviesto skardai istepti 2 sauksteliai prieskoniu misinio (kvapieji pipirai, kalendra, trinti gvazdikeliai, cinamonas, anyziai, muskato riesutas, imbieras, kardamonas) Medu uzvirinti su ketvirciu stiklines vandens ir atausinti. Miltus sumaisyti su likusiais produktais ir uzminkius tesla- uzdengti ir palikti vesiai per nakti. Sekancia diena ant miltais pabarstyto pavirsiaus iskocioti 1cm storio laksta ir ispjaustyti norimas figureles (as naudojau paprasciausia stikline..). Aptepti tryniu ir kepti 15-20 min. 90C orkaiteje. (negarantuoju del orkaites temperaturos tikslumo, mat tokioj temperaturoj jie tik pakilo per tas 20 min..tad as atsukau, beje mano elektrine, tad turbut yra skirtumas su dujine, iki 150C. ) Turekit omeny, kad tesla gerokai pakyla, tad palikite nemazus tarpus. Beje, ne mano, bet grazi ideja: sekanti karta kai reikes kokios dovaneles ar priedo prie jos, vaikui ar kokiam kitam smaliziui - iskepk graziu meduoliu, gali juos papuosti, supakuok ir originali dovanike paruosta.  sekmes! ir graziu jum svenciu!
*mamyte*
2004 12 14, 02:14
QUOTE(*mamyte* @ 2004 12 05, 16:53) As irgi nemegau mielines teslos minkyti.Jau metai laiko , kai isigyjau duonkepi - kuris pats ismaiso tesla  - tai dabar jokiu problemu  - kepu duona kas antra diena  ir nebereikia "terliotis"/ Atsiprasau ir vel neatsakiau  .Man atrodo didesniuose buitines technikod salonuose tikrai bus pirkti  .Panasus i fritiurine  .
Išsikepiau ir aš Divajos pyragą Tik va dabar nebesuprantu ar reik jį kuo sulaistyt???????? KU KŪ, Daivaja
dianuska
2004 12 14, 14:32
QUOTE(day @ 2004 12 14, 09:06) Išsikepiau ir aš Divajos pyragą Tik va dabar nebesuprantu ar reik jį kuo sulaistyt???????? KU KŪ, Daivaja  Patariu sulaistyti. Paragavau savaji...mmmm..pirstukus aplaizyti galima  Va dabar tai jis tikrai issilaikys iki Kaledu ir bus sultingas, skanus, aromatingas. As sulasciau su Romu ir brendziu. Nu isivaizduok, kas atsitinka su duona saldytuve: ji po keliu dienu sukieteja ir suziedeja- neskanu. Pasidaro kieta ir tiek. Taip, kad jei nenori, kad tavo pyraga istiktu toks likimas....
*mamyte*
2004 12 14, 20:06
As irgi neseniai ragavau toki vaisiu pyraga su brendziu mmm skanumelis  .Gaila , kad Kaledoms nebespesiu issikepti.... tik Naujiems Metams  .
daivaja
2004 12 14, 21:45
QUOTE(day @ 2004 12 14, 10:06) Išsikepiau ir aš Divajos pyragą Tik va dabar nebesuprantu ar reik jį kuo sulaistyt???????? KU KŪ, Daivaja  As tai nelaistau niekuom--laikau 2 men saldytuve, suvyniota i kepimo popieriu--nesuziusta  Vienais metais net ne saldytuve, o ant spintos tuos du men laikau--irgi buvo Nors su brendziuku irgi nebloga ideja  Galit puse pyrago sulaistyt, o puse palikt naturalu  Kuri ir vaikiukai gales valgyt
QUOTE(*mamyte* @ 2004 12 14, 00:15) Atsiprasau ir vel neatsakiau  .Man atrodo didesniuose buitines technikod salonuose tikrai bus pirkti  .Panasus i fritiurine  . O kiek jis kainuoja maždaug. Ar verta būtų pirkti
Nezinau, ar tai tas pats, bet as esu kepusi kaledini pyraga su dziovintais vaisiai, tai juos reikejo ismirtkyti konjake ar brendyje, buvo labailabailabai skanu
*mamyte*
2004 12 16, 18:41
QUOTE(manyte @ 2004 12 15, 11:27) O kiek jis kainuoja maždaug. Ar verta būtų pirkti  Gyvenu uzsienyje , tai nezinau kokia kaina Lietuvoje.As mokejau apie 400lt.
Gal kam teko paciom ta italiska kaledini pyraga issikepti?Panetone o gal kas ir Pandoro receptuka turi? Na, seimininkes, nenuvilkit!:) Tik nesakykit, kad tai paprasto biskvito tesla, supyksiu
"Panettone - Italian Christmas bread". Pyragas, kazkuo panasus i mamos "namine bulka", pilnas razinu, ivairiu vaisiu gabaleliu, baisiai skanus su migdolo riesutais.
ramaske
2004 12 17, 16:45
QUOTE(snoopy @ 2004 12 17, 15:56) "Panettone - Italian Christmas bread". Pyragas, kazkuo panasus i mamos "namine bulka", pilnas razinu, ivairiu vaisiu gabaleliu, baisiai skanus su migdolo riesutais.  Kiek man teko ragauti tai nebuvo jokiu vaisiu ar migdolu,tik vienas biskvitas.Man tai jis nieko gero
Kariste
2004 12 18, 14:18
Daivaja pagaliau iškepiau tavo KALĖDINĮ PYRAGĄ  ,  gavosi. Tikrai geras receptas, daba belieka laukti Kalėdų
Griaustinė
2004 12 19, 18:33
Su artejanciom As kepu meduoliukus Kaledoms. Receptas : 2 tryniai 1 pakelis sviesto 0,5 stikline cukraus 5 saukstai medaus Miltu daug, apie 1 kg 0,5 saukstelio kepimo milteliu Pirmiausiai istirpinu sviesta, idedu cukru ir medu, juos irgi istirpinu, idedu meduoliu prieskoniu (yra pirkti Rimi), atsaldau, tada idedu isplaktus trynius ir miltus, isminkau, tesla turi buti kieta, palaikau ja valanda saldytuve, tada kocioju, isspaudziu formeles, puosiu plakatais baltmais su cukraus pudra, visokius vingius israitau. Manau, kad si tesla tiktu ir tam nameliui
Čiauškutė
2004 12 22, 19:05
Meduolis su alumi ir medum 500 g. miltų 3 kiaušiniai 250 g. medaus 100 g. margarino 250 g. cukraus 2/3 stiklinės šviesaus alaus 1 šaukštelis kepimo miltelių 1 šaukštelis muskato riešuto arba cinamono skardinukė sutirštinto pieno arba kremo "Rududu"
Margariną ištrinti su puse cukraus ir kiaušiniais. Į ištrintą masę sudėti ištirpintą medų, supilti alų, likusį cukrų, miltus. Išmaišyti, suberti kepimo miltelius, prieskonius. Formą iškloti sviestiniu popieriumi, supilti masę, kepti orkaitėje 40 min.
Iškeptą perpjauti per pusę, aptepti virtu sutirštintu pienu arba kremu "Rududu"
Oj mamytes padekit  Nezinau ka daryt viska nusipirkau meduoliams, o meduoliu prieskoniu taip niekur ir nerandu, nei Rimi, nei Iki, nei Maximoj, kur pirkt patarkit?
QUOTE(Ellen @ 2004 12 22, 21:15) Oj mamytes padekit  Nezinau ka daryt viska nusipirkau meduoliams, o meduoliu prieskoniu taip niekur ir nerandu, nei Rimi, nei Iki, nei Maximoj, kur pirkt patarkit? gyveni kaune, senamiestyje ir nezinai kur pirkti????????? nu geda kauniete, geda... panosej turi DU taskus: pirmas, kur pereini pozeminke (link katedros), parduotuvele arbatos po deshine. antras, kvarclitos kiemelyje (tarp sarmos ir eurokos, kieme, netoli pasto). tikiuosi rasi! sekmes
Trolėmolė
2004 12 23, 12:05
Sveikos mergaitės, Gal kuri galėtų man padėti  Susiruošiau kepti meduolius, o vyras uzsimanė, kad padaryčiau tokių žmogeliukų kaip per Šrekas - 2 tie meduoliai buvo. Nu neatsimenu aš tų meduolių  . Gal kuri turit koki paveiksliuka kaip jie atrodo? O gal žinot kokį puslapį kur šablonai visokių figūrų būtų? Dėl prieskonių meduoliams, tai galima paimti cinamono, gvazdikėlių, muskato riešuto ir kvepiančių pipirų. Viską sumalti ir liuks gaunasi.
Gelbekit kulinares! Vakar visa vakara kepiau pyragus, kuriu receptus susiradau siame skyriuje: apelsininius sausainius, isgirtaji riesutu pyraga ir meduoliukus. Na meduoliukai tai kieti kaip plytos  . Sitiek vargau, sitiek dirbau, paskui taip nugara skaudejo, o gavosi kas  . Kai istraukdavau is orkaites, tai tokie kvapnus minkstuciai buvo, o paskui  . Ka daryt? As prisimenu, kad iskepus meduolius jie po kurio laiko suminkstedavo, bet manieji si ryta tokie patys kaip ir vakar vakare. Norisi verkti  .........
|
|