Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kalėdiniai kepiniai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Shinshila
Aciu Jums uz tikrai gerus receptukus. Saldus kaledu stalas pas mus gavosi grynai is sios temeles. Visi buvo apsale. Galiu parasyti ivertinima.
I vieta - riesutinis pyragas
II vieta - Domos aguoninis pyragas
III vieta - imbierinis namelis, sausaineliai
- kuciukai - neblogi, bet nestebuklingi
Dalinkimes patiktimi ir lepinkime skanestais savo artimuosius!
daivaja
Kaledinis pyragas

Ji reikia kepti pries 2 men iki Kaledu(veliausiai pries 2 sav)---as kepiau vakar..

450gsviesto
400g rudojo cukraus
9 kiausiniai
saukstelis kepimo milteliu
1 apelsino sultys
1 citrinos sultys
4st miltu
Is visu produktu sumaisyti tesla.
900g razinu
900g dziovintu juoduju serbentu
200g dziov.datuliu
200g dziov figu
220g migdolu
250ml citrinu zievelu
250g glancuotu (mirkytu cukruje) vysniu

Dziovintus vaisius sumaisyti su tesla. Paruosta mase(ji turi nevarveti) deti i popieriumi isklota skarda ir kepti apie 2 val 140 laipsniu orkaiteje.Iskapusi suvynioti i popieriu ir padet saugiai (nuo smaliziu) iki Kaledu---galima saldytuve, o galima ir paprasciausiai spinteleje...

Cia toks originalus receptas, dabar mano pastebejimai:
anksciau kepdavau puse porcijos, bet dabar atsirado daug pyrago myletoju--kepu visa.
As, kaip tikriausiai ir jus, nesu macius dziov juoduju serbentu, tai dedu kitus vaisius.Kasmet dedu vis kitokius dziov vaisius, kad tik ju kiekis liktu nepakites--men labai patinka det papaju, dedu daugiau ir ivairesniu riesutu, labai tinka svarainiai.Siemet vietoj cirtinu zieveliu dejau dziov kinkanus--toks mazas citrusas (pirkau Maximoj).
Pyragas tik iskeptas buna toks sausokas, bet iki Kaledu vaisiai isleidzia savo sultis ir buna-- thumbup.gif Visada paskutinis gabalelis buna skaniausias, nes ilgiausiai islaikytas--ji suvalgius imi laukt kitu metu, kad vel keptum sita pyraga...

Tiesa, pamirsau perspet--dziovintu vaisiu pyrago, net ir puse porcijos gaunasi tikrai daug.
Jei kepsit visa porcija--tai gaunasi dvi didziules skardos(kur jau parduodamos kartu su orkaite) wink.gif
Lona
Bea, dėl tų meduoliukų tešlos, o iš kur gauti to prieskonių mišinio? Kur muškatas, gvazdikėlis, kardamonas ir pan.? Jei tik gvazdikėlius dėsiu ar nepagadinsiu?
#Mia#
Dar paaiskink, Daivaja, o vaisius ir riesutus ar reikia susmulkinti? O tos glancuotos vysnios - dziovintos ar kur buna ale vekuotos, spalvotos?
O jei as nemoku kepti ant popieriaus wink.gif (bent jau niekad nekepiau), ar tinka iskepti formoj, o paskui suvynioti?
Gabri
Daivaja, o Kaledu pyrage cirtinu zieveles deti tiesiog nuluptas nuo citrinos ir susmulkintas,ar su jomis dar kanors daryti reikia?
Freja
QUOTE (toja @ 2003 12 10, 11:54)
o aš noriu pasiūlyt išsikept Kūčiukus

reikės:
vandens 100g
kiaušinių 2,5 vnt
miltųb 830g.
aliejaus 150g.
cukraus 200g.
mielių 50g.
aguonų 20g.
druskos 2g.

užminkot mielinę tešlą iš nutrodytų produktų, pakildinat, padarot norimos formos kūčiukus, tada sudedat į sietelį barstydamos miltais juos pasijojat, jei taip galima pasakyt, na jie įgauna tokią apvalių fomą ne tokie kampuoti lieka, dedat į skardą ir kepat. Geriausia tai, kad jie ganetinai lgai lieka minkšti, tik reikėtų užryštam maišely laikyt. aš vienais metais kepiau,tai mamai labai patiko, vis prašo, o aš važiuodama namo recepta pamirštu sad.gif

Toja, bet kodel reikia tiek daug miltu kuciukams? Kiek ju gaunasi, jei miltu vos ne kilogramas? blink.gif
ulaa
QUOTE (Freja @ 2004 11 15, 12:24)
QUOTE (toja @ 2003 12 10, 11:54)
o aš noriu pasiūlyt išsikept Kūčiukus

reikės:
vandens 100g
kiaušinių 2,5 vnt
miltųb 830g.
aliejaus 150g.
cukraus 200g.
mielių 50g.
aguonų 20g.
druskos 2g.

užminkot mielinę tešlą iš nutrodytų produktų, pakildinat, padarot norimos formos kūčiukus, tada sudedat į sietelį barstydamos miltais juos pasijojat, jei taip galima pasakyt, na jie įgauna tokią apvalių fomą ne tokie kampuoti lieka, dedat į skardą ir kepat. Geriausia tai, kad jie ganetinai lgai lieka minkšti, tik reikėtų užryštam maišely laikyt. aš vienais metais kepiau,tai mamai labai patiko, vis prašo, o aš važiuodama namo recepta pamirštu  sad.gif

Toja, bet kodel reikia tiek daug miltu kuciukams? Kiek ju gaunasi, jei miltu vos ne kilogramas? blink.gif

Siaip jau i kuciukus kiausiniai nededami,juk net pavadinimas duoda suprasti,kad cia kuciu valgis...
nouvelle
QUOTE (daivaja @ 2004 11 05, 11:19)
Kaledinis pyragas

Ji reikia kepti pries 2 men iki Kaledu(veliausiai pries 2 sav)---as kepiau vakar..

450gsviesto
400g rudojo cukraus
9 kiausiniai
saukstelis kepimo milteliu
1 apelsino sultys
1 citrinos sultys
4st miltu
Is visu produktu sumaisyti tesla.
900g razinu
900g dziovintu juoduju serbentu
200g dziov.datuliu
200g dziov figu
220g migdolu
250ml citrinu zievelu
250g glancuotu (mirkytu cukruje) vysniu

Dziovintus vaisius sumaisyti su tesla. Paruosta mase(ji turi nevarveti) deti i popieriumi isklota skarda ir kepti apie 2 val 140 laipsniu orkaiteje.Iskapusi suvynioti i popieriu ir padet saugiai (nuo smaliziu) iki Kaledu---galima saldytuve, o galima ir paprasciausiai spinteleje...

Cia toks originalus receptas, dabar mano pastebejimai:
anksciau kepdavau puse porcijos, bet dabar atsirado daug pyrago myletoju--kepu visa.
As, kaip tikriausiai ir jus, nesu macius dziov juoduju serbentu, tai dedu kitus vaisius.Kasmet dedu vis kitokius dziov vaisius, kad tik ju kiekis liktu nepakites--men labai patinka det papaju, dedu daugiau ir ivairesniu riesutu, labai tinka svarainiai.Siemet vietoj cirtinu zieveliu dejau dziov kinkanus--toks mazas citrusas (pirkau Maximoj).
Pyragas tik iskeptas buna toks sausokas, bet iki Kaledu vaisiai isleidzia savo sultis ir buna-- thumbup.gif Visada paskutinis gabalelis buna skaniausias, nes ilgiausiai islaikytas--ji suvalgius imi laukt kitu metu, kad vel keptum sita pyraga...

O datules ir figos ne tas pats?
Ir is kur tu glancuotu vysniu gauti, ar ju buna pirkti?
Jumi
QUOTE (Lona @ 2004 11 11, 15:44)
Bea, dėl tų meduoliukų tešlos, o iš kur gauti to prieskonių mišinio? Kur muškatas, gvazdikėlis, kardamonas ir pan.? Jei tik gvazdikėlius dėsiu ar nepagadinsiu?

yra pirkti tokiu misiniu,buna parasyta prieskoniai meduoliams ar pan. Tiksliai neatsimenu,bet praeita diena kaip tik ziurinejau prieskoniu lentyna parduotuvej ir uzkliuvo toks uzrasas ant pakiuko wink.gif
bea
Jumi, teisingaj, as pirkau sveriamą mišinį prieskonių parduotuvėj.
#Mia#
Kepiau as ta kaledini Daivajos pyraga, labai skanus kaledu galima ir nelaukti. Galiu pasakyti ka as keisciau: galima maziau cukraus, tik nezinau ar cukrus nepadeda tiems vaisiams sulipti, nes jei taip tai jo turi buti tiek wink.gif (gudriai parasiau). Vaisius supjaustyti pakankamai smulkiai, nes jei lieka koks didesnis gabaliukas nustelbia viso kasnio skoni. Deti daugiau riesutu.
Bet pyragas labai skanus, vakar paragavom, kitais metais tikrai kepsiu thumbup.gif .
Makarska
Man nelabai aisku Daivajos recepte ka reiskia - 250 ml citrinos zieves. Ji dziovinta ar tiesiog smulkiai supjaustyta sviezios citrinos zieve?
#Mia#
As dejau dziovintus kinkanus, bet manau kad tinka ir nedziovinta, tiek laiko kepant ji tikrai neliks zalia.
Lukutis
labai skanus kaledinis aguonu vyniotinis
teslai
500g miltu
30g mieliu
3 saukstai cukraus
2/3 stiklines silto pieno
100g margarino
1 kiausinis
idarui
200g nuplikytu ir sumaltu aguonu
50g razinu
3 saukstai cukraus
1 kiausinis
papuosimui
balto glajaus, kapotu lazdynu riesutu

uzminkyti mieline tesla ir palikti ja siltai kad pakiltu.
dvigubai iskiluse tesla dar karta isminkyti.
idarui sumaisyti aguonas, cukru, razinas ir kiausini.
iskocioti staciakampi, uztepti idara, krastus palikti tuscius.
susukti vyniotini, kurio galas uzspausti, kad neisbyretu idaras.
vyniotini 15 minuciu palikti kilti sviestiniu popieriumi isklotoje skatdoje.
kepti apie valanda orkaiteje.
iskepusi vyniotini atvesinti.
ji papuosti baltuoju glajumi ( 125g cukraus pudros issukti su 1 kiausinio baltymu, pagardinti citrinos rugstimi) ir kapotais riesutais.
H@v@n@
QUOTE (nouvelle @ 2004 11 15, 17:33)

O datules ir figos ne tas pats?
Ir is kur tu glancuotu vysniu gauti, ar ju buna pirkti?

Ne, ne tas pats, tai skirtingi vaisiai. Šiaip figų rečiau kur būna pirkti, aš mačiau "Iki".
O kas do daiktas "glancuotos" vyšnios - neįsivaizduoju blink.gif
Shiduh
tai gal džiovintos ar cukruotos. figų mačiau maximoj.
alles
glancuotos- reiskia mirkytos cukraus sirupe. tokiomis vysnaitemis buna papuosti kokteiliai kavinese:-) pirkti maciau VP Market parduotuvese, tik nelabai pamenu kur- gal prie konservuotu ananasu, persiku ir pan. plastikinis indelis kainavo apie 5 Lt (kiekis keli simtai gramu).
*mamyte*
Stai toki namuka pernai kepiau kaledoms , gal ka sudomins wink.gif
newyear.gif Kalėdinis namukas newyear.gif

Kad kurdamos nameli nepavargtumete , visa si darba siulau atlikti per tris vakarus:
1 vakaras
minkome tesla -
Teslai reikes :
1kg miltu ;
0,5 kg cukraus;
300 g medaus;
6 kiausiniu;
saukstelio kepimo milteliu;
ivairiausiu maltu prieskoniu: imbiero , kvapiuju pipiru , gvazdikeliu , muskato riesuto ,cinamono , tarkuotos citrinos zieveles ir t.t.
-----------------------------------------------------------------------------------------------

I puoda suberkite cukru , medu ir prieskonius.Maisydamos kaitinkite ,kol cukrus istirps.Mase atvesinkite .Tada imaisykite kiausinius, kepimo miltelius ir miltus.Isminkykite vienalyte tesla.Uzdenkite ir palikite para kambario temperaturos patalpoje.

2 vakaras
gaminame detales-
Is kartono pagaminkite namelio detaliu trafaretus.
1-ojo 20/35 cm -reikes pagrindui , ant kurio stoves namukas
____35cm____
|```````````|
|```````````|20 CM
|___________|

2-asis trafaretas- 16/27,5cm - namo krastines sienos:

__27,5cm_
|````````|
|````````|16 cm
|________|

3-asis trafaretas - 16/24 cm namuko galine siena arba frontonas (su trikampiu virsumi dar 12 cm):
````+
``++++ 10 cm
+ +++++
|````````|
|````````|6 cm
|________|

4- asis trafaretas - 18/30 cm - namuko stogas :
____30cm____
|````````````|
|````````````|18 cm
|____________|

Ant miltais pabarstyto stalo iskociokite 0.5 cm storio laksta .Ispjaukite pagrinda.Toliau reikes 2 stogo , 2 soniniu sienu ir dvieju frontono detaliu.ikaitinkite orkaite iki 220`C.Ispjautas meduolines detales sudekite ant kepimo popieriaus ir 15 min kepkite.Ant dar silto meduolio uzdekite trafaretus ir dar karta apipjaustykite tas krastines , kurios klijuosis.

3 vakaras

Namuko sienas tarpusavyje ir su pagrindu sutviritnkite ismeigdami dantu krapstukus.Kai tvirtai laikysis sienos , atsargiai tvirtinkite stoga.Nepamirskite ispjauti duru - per kurias sudesit siurprizus wink.gif
Pagaminkite glaju - jums reikes :
2 kiausiniu baltymu;
200 g cukraus pudros;
1,5 saukstelio citrinos sulciu.

Isplakite baltymus, suberkite cukraus pudra ir gerai ismaisykite, ilasinkite citrinos sulciu.Tada padarykite langu konturus , papuoskite stoga , sienas.Beje , glajumi pritvirtinkite spalvotas grozybes - saldainukus , riesutus , cukatus ir t.t.
Jei liko teslos , galima padaryti ir tvora , "sumontuoti" sulini...Galima padaryti eglute - reikia iskepti 6 ar 10 skirtingy dyziu zvaigzdes.Sias pagal dydi suvere ant medinio strypelio ir papuose glajumi , turesite puikiausia Kaledu puosmena 000059.gif.
SEKMES wub.gif
Lukutis
tikrai *mamyte* sudomino tavo tas kaledinis namukas, butinai darysiu, tik kad pavyktu.
tiesa, o medus turi buti dirbtinis, ar naturalus? g.gif
o kai smeigsi tuos dantu krapstukus, ar tesla netrukines?ar viskas tvirtai susitvirtina? g.gif
butinai bandysiu clap_1.gif
*mamyte*
QUOTE (rasukas @ 2004 11 18, 08:36)
tikrai *mamyte* sudomino tavo tas kaledinis namukas, butinai darysiu, tik kad pavyktu.
tiesa, o medus turi buti dirbtinis, ar naturalus? g.gif
o kai smeigsi tuos dantu krapstukus, ar tesla netrukines?ar viskas tvirtai susitvirtina? g.gif
butinai bandysiu clap_1.gif

As dejau naturalu medu.O del sutvirtinimo , tai as prasiau vyro pagalbos laugh.gif - su mazu grazteliu skylutes isgreze ir tada liux susitvirtino su dantu krapstukais thumbup.gif , nes tesla man isejo kietoka .Krastus su glaistu gerai aptepiau - tai namelis ne krust biggrin.gif .
Shiduh
kepiau bea eglute. dvi gavosi, tokios miniatiurinės grazutės, vaikas isvaziavęs, tai bernas sestadienį grįžęs namo garantuotai tokį grožį suės.
Lukutis
pasiulysiu viena recepteli kaledoms ar siaip kokiai nors progai
pyrageliai 'DOVANELES'
250g sviesto
200g grietines
600g miltu
idarui;
2 obuoliai
razinu
cinamono
cukraus
miltinio cukraus
is visu produktu uzmaisyti tesla, iskocioti ir stikline isspausti skritulelius. i viduri deti gabaleli obuolio ir kelias razinas, pabarstyti cinamonu ir cukrumi.
virsuje suspausti krastus ir kepti. atvesus apibarstyti miltiniu cukrumi.
labai skanu thumbup.gif
daivaja
Atsiprasau, nemaciau, kad tiek daug visko del pyrago priklausinejot doh.gif
DEL CITRINU ZIEVELIU--as dedavau nulupta plonai ir smulkiai supjaustyta(bet siemet kaip jau minejau dejau kinkanus)
Del kiekio as nesuku galvos--kad tik bendras vaisiu svoris isliktu panasus
DEL SMULKINIMO--as smulkinu vaisius--man patogiausia karpyt ziklem wink.gif
DEL FIGU--irgi nesuku galvos-kaip ir del vysniu(cia tos kokteilines--jei ka)--kasmet vis dedu kitus vaisius--ju gi dabar galybe--dziov abrikosai,persikai, kriauses, slyvos, riesuto tikrai dedu daugiau--koki trecdali viso vaisiu kiekio(nu bent jau siemet)---man rodos smagiausia cia, kad gali improvizuot ir det kas sauna i galva---
SEKMES KEPEJELEMS wink.gif
remka
QUOTE (dorado @ 2004 12 03, 21:11)
Parasykite gi kas nors skaaaniu kuciuku recepteli.

....as visada darau is akies,na pabandysiu mazdaug:
1st. pieno,
100Gg. sviesto
0.5 st. cukraus
..Sausos kepimo miles(dedu mazdaug puse pakiuko)
Aguonu is akies, miltu,na ,kad minkytusi tesla
....Piena,cukru ir sviesta istirpinu mikrobangej,pilu miltus su aguonom ir sausopm mielem,viska isminkau ir truputuka palaikau,koki pusvanadi ... Na tada ir darau kuciukus!Sitie trapus buna....

......O cia pasnikiniai kuciukai,kurie valgomi jau per pacias kucias,tokius kepa dar mano mociute:
Siltas vanduo
Cukrus
Aliejus
Mieles
Aguonos
Miltai
...Viska isminkyti ir kepti ,sitie kuciukai gaunasi tokie minksti.....!
dorado
aciu remka uz pagalba, bet man receptai "is akies" tai is karto pasmerkti. As tokia nevykusi kepeja... sad.gif

Va, ka tik kepiau kuciukus pagal nete rasta recepta(3 stiklinės miltų, stiklinė aguonų, 2 kiaušinių tryniai, 2 šaukštai cukraus, šaukštas sviesto, 4 šaukštai grietinės, vanilino, cinamono, druskos) As teturejau puse stiklines aguonu ir niekaip nesupratau kaip iminkiti trecia stikline miltu, jei man ir antros atrode per daug... Gavosi tokie "sausaininio" skonio, jau nekalbant apie tai kad perkepiau..., mat nebuvo parasyta bent apytikslio laiko...

Jau ,sakau, kad neduota "is auksciau " skaniai gamint, tai cia nieko ir nebepadarysi...

O su mieline tesla iskyla kita problema - "minkyti kol nelips prie ranku"
Tai ka, minkai minkai ir pradeda nebelipti? Nededant papildomai miltu... Na as nezinau, man vistiek limpa sad.gif o gal as per trumpai minkau g.gif
As gyvenime nesu maciusi kaip kas nors kepa, tesla minko sad.gif tai nieko ir nemoku sad.gif
Net sliziku nesugebejau iskept... sad.gif
*mamyte*
As irgi nemegau mielines teslos minkyti.Jau metai laiko , kai isigyjau duonkepi - kuris pats ismaiso tesla thumbup.gif - tai dabar jokiu problemu thumbup.gif - kepu duona kas antra diena wink.gif ir nebereikia "terliotis"/
dianuska
Iskepiau Kaledini pyraga(su daug dziovintu vaisiu). Paragavau po 3 dienu- tai labai jau sausas pasirode. Ir kartus nuo tu citrusu zieveliu dry.gif
O jis pasidarys minkstesnis po 3 savaiciu laikymo g.gif ?
dianuska
Pati paklausiau, pati ir atsakau- paskaiciau info apie tokius kepinius: pasirodo reikia ji sulaistyti brendziu ar romu, tik tada jis bus sultingas ir issilaikys taip ilgai biggrin.gif
jolitav
O as radau toki pyraga vienoje knygoje, tik ten vaisius reikia savaite mirkyti alkoholyje blink.gif
Mįsliukė
Aš ką tik baigiau kepti Daivajos Kalėdinį pyragą. Skonis neblogas.

Dianuska, tai dabar tą pyragą reikėtų sulaistyti brendžiu?
dianuska
Bent jau vienoje knygoje taip raso: atvesinti ir sulaistyti. Suvynioti i kepamaji popieriu ir laikyti tamsioje, vesioje sausoje vietoje(pvz:saldytuve) tongue.gif
Galiu isivaizduoti, kad jo vaikams nebus galima ragauti laugh.gif
mammamia
sveikos kulinares,
savaitgali teko isbandyti fantastisku meduoliuku recepta, kuri beje radau viename lietuvisku zurnalu (tad gal jis jum ir zinomas). Sudetis l. paprasta, eiga dar paprastesne, o rezultatas vertas Kaledu stalo smile.gif
500gr miltu
500gr medaus
kiausinis
1 saukstelis kepimo milteliu
1 citrinos tarkuota zieve (as pridejau ir vieno apelsino zieve)
sviesto skardai istepti
2 sauksteliai prieskoniu misinio (kvapieji pipirai, kalendra, trinti gvazdikeliai,
cinamonas, anyziai, muskato riesutas, imbieras, kardamonas)
Medu uzvirinti su ketvirciu stiklines vandens ir atausinti. Miltus sumaisyti su likusiais produktais ir uzminkius tesla- uzdengti ir palikti vesiai per nakti. Sekancia diena ant miltais pabarstyto pavirsiaus iskocioti 1cm storio laksta ir ispjaustyti norimas figureles (as naudojau paprasciausia stikline..). Aptepti tryniu ir kepti 15-20 min. 90C orkaiteje. (negarantuoju del orkaites temperaturos tikslumo, mat tokioj temperaturoj jie tik pakilo per tas 20 min..tad as atsukau, beje mano elektrine, tad turbut yra skirtumas su dujine, iki 150C. )
Turekit omeny, kad tesla gerokai pakyla, tad palikite nemazus tarpus.

Beje, ne mano, bet grazi ideja: sekanti karta kai reikes kokios dovaneles ar priedo prie jos, vaikui ar kokiam kitam smaliziui - iskepk graziu meduoliu, gali juos papuosti, supakuok ir originali dovanike paruosta. smile.gif
sekmes! ir graziu jum svenciu!
*mamyte*
QUOTE(*mamyte* @ 2004 12 05, 16:53)
As irgi nemegau mielines teslos minkyti.Jau metai laiko , kai isigyjau duonkepi - kuris pats ismaiso tesla thumbup.gif  - tai dabar jokiu problemu  thumbup.gif  - kepu duona kas antra diena  wink.gif  ir nebereikia "terliotis"/
*

Atsiprasau ir vel neatsakiau blush-anim-cl.gif .Man atrodo didesniuose buitines technikod salonuose tikrai bus pirkti g.gif .Panasus i fritiurine biggrin.gif .
day
Išsikepiau ir aš Divajos pyragą thumbup.gif
Tik va dabar nebesuprantu ar reik jį kuo sulaistyt????????

KU KŪ, Daivaja smartass.gif
dianuska
QUOTE(day @ 2004 12 14, 09:06)
Išsikepiau ir aš Divajos pyragą  thumbup.gif

*

Patariu sulaistyti. Paragavau savaji...mmmm..pirstukus aplaizyti galima thumbup.gif Va dabar tai jis tikrai issilaikys iki Kaledu ir bus sultingas, skanus, aromatingas.
As sulasciau su Romu ir brendziu.

Nu isivaizduok, kas atsitinka su duona saldytuve: ji po keliu dienu sukieteja ir suziedeja- neskanu. Pasidaro kieta ir tiek. Taip, kad jei nenori, kad tavo pyraga istiktu toks likimas.... smile.gif
*mamyte*
As irgi neseniai ragavau toki vaisiu pyraga su brendziu mmm skanumelis thumbup.gif .Gaila , kad Kaledoms nebespesiu issikepti.... tik Naujiems Metams biggrin.gif .
daivaja
QUOTE(day @ 2004 12 14, 10:06)
Išsikepiau ir aš Divajos pyragą  thumbup.gif

*

As tai nelaistau niekuom--laikau 2 men saldytuve, suvyniota i kepimo popieriu--nesuziusta smile.gif Vienais metais net ne saldytuve, o ant spintos tuos du men laikau--irgi buvo thumbup.gif
Nors su brendziuku irgi nebloga ideja g.gif Galit puse pyrago sulaistyt, o puse palikt naturalu laugh.gif Kuri ir vaikiukai gales valgyt wub.gif
manyte
QUOTE(*mamyte* @ 2004 12 14, 00:15)
Atsiprasau ir vel neatsakiau  blush-anim-cl.gif  .Man atrodo didesniuose buitines technikod salonuose tikrai bus pirkti  g.gif .Panasus i fritiurine  biggrin.gif .
*

O kiek jis kainuoja maždaug. Ar verta būtų pirkti g.gif
gima
Nezinau, ar tai tas pats, bet as esu kepusi kaledini pyraga su dziovintais vaisiai, tai juos reikejo ismirtkyti konjake ar brendyje, buvo labailabailabai skanu thumbup.gif

*mamyte*
QUOTE(manyte @ 2004 12 15, 11:27)
O kiek jis kainuoja maždaug. Ar verta būtų pirkti g.gif
*

Gyvenu uzsienyje , tai nezinau kokia kaina Lietuvoje.As mokejau apie 400lt.
snoopy
Gal kam teko paciom ta italiska kaledini pyraga issikepti?Panetone o gal kas ir Pandoro receptuka turi? Na, seimininkes, nenuvilkit!:)
Tik nesakykit, kad tai paprasto biskvito tesla, supyksiu mad.gif

snoopy
"Panettone - Italian Christmas bread". Pyragas, kazkuo panasus i mamos "namine bulka", pilnas razinu, ivairiu vaisiu gabaleliu, baisiai skanus su migdolo riesutais. smile.gif
ramaske
QUOTE(snoopy @ 2004 12 17, 15:56)
"Panettone - Italian Christmas bread". Pyragas, kazkuo panasus i mamos "namine bulka", pilnas razinu, ivairiu vaisiu gabaleliu, baisiai skanus su migdolo riesutais. smile.gif
*

Kiek man teko ragauti tai nebuvo jokiu vaisiu ar migdolu,tik vienas biskvitas.Man tai jis nieko gero sad.gif
Kariste
Daivaja pagaliau iškepiau tavo KALĖDINĮ PYRAGĄ wink_3.gif , thumbup.gif gavosi. Tikrai geras receptas, daba belieka laukti Kalėdų smile.gif
Griaustinė
Su artejanciom newyear.gif
As kepu meduoliukus Kaledoms.
Receptas :
2 tryniai
1 pakelis sviesto
0,5 stikline cukraus
5 saukstai medaus
Miltu daug, apie 1 kg
0,5 saukstelio kepimo milteliu
Pirmiausiai istirpinu sviesta, idedu cukru ir medu, juos irgi istirpinu, idedu meduoliu prieskoniu (yra pirkti Rimi), atsaldau, tada idedu isplaktus trynius ir miltus, isminkau, tesla turi buti kieta, palaikau ja valanda saldytuve, tada kocioju, isspaudziu formeles, puosiu plakatais baltmais su cukraus pudra, visokius vingius israitau. Manau, kad si tesla tiktu ir tam nameliui tongue.gif
Čiauškutė

Meduolis su alumi ir medum

500 g. miltų
3 kiaušiniai
250 g. medaus
100 g. margarino
250 g. cukraus
2/3 stiklinės šviesaus alaus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis muskato riešuto arba cinamono
skardinukė sutirštinto pieno arba kremo "Rududu"

Margariną ištrinti su puse cukraus ir kiaušiniais. Į ištrintą masę sudėti ištirpintą medų, supilti alų, likusį cukrų, miltus. Išmaišyti, suberti kepimo miltelius, prieskonius. Formą iškloti sviestiniu popieriumi, supilti masę, kepti orkaitėje 40 min.

Iškeptą perpjauti per pusę, aptepti virtu sutirštintu pienu arba kremu "Rududu"
Ellen
Oj mamytes padekit unsure.gif unsure.gif unsure.gif Nezinau ka daryt viska nusipirkau meduoliams, o meduoliu prieskoniu taip niekur ir nerandu, nei Rimi, nei Iki, nei Maximoj, kur pirkt patarkit?
bea
QUOTE(Ellen @ 2004 12 22, 21:15)
Oj mamytes padekit  unsure.gif  unsure.gif  unsure.gif Nezinau ka daryt viska nusipirkau meduoliams, o meduoliu prieskoniu taip niekur ir nerandu, nei Rimi, nei Iki, nei Maximoj, kur pirkt patarkit?
*

gyveni kaune, senamiestyje ir nezinai kur pirkti????????? nu geda kauniete, geda...
panosej turi DU taskus: pirmas, kur pereini pozeminke (link katedros), parduotuvele arbatos po deshine. antras, kvarclitos kiemelyje (tarp sarmos ir eurokos, kieme, netoli pasto). tikiuosi rasi! sekmes
Trolėmolė
Sveikos mergaitės,

Gal kuri galėtų man padėti wub.gif Susiruošiau kepti meduolius, o vyras uzsimanė, kad padaryčiau tokių žmogeliukų kaip per Šrekas - 2 tie meduoliai buvo. Nu neatsimenu aš tų meduolių blink.gif . Gal kuri turit koki paveiksliuka kaip jie atrodo? O gal žinot kokį puslapį kur šablonai visokių figūrų būtų?

Dėl prieskonių meduoliams, tai galima paimti cinamono, gvazdikėlių, muskato riešuto ir kvepiančių pipirų. Viską sumalti ir liuks gaunasi.
Atėnė
Gelbekit kulinares!
Vakar visa vakara kepiau pyragus, kuriu receptus susiradau siame skyriuje: apelsininius sausainius, isgirtaji riesutu pyraga ir meduoliukus. Na meduoliukai tai kieti kaip plytos blink.gif . Sitiek vargau, sitiek dirbau, paskui taip nugara skaudejo, o gavosi kas sad.gif . Kai istraukdavau is orkaites, tai tokie kvapnus minkstuciai buvo, o paskui mad.gif . Ka daryt? As prisimenu, kad iskepus meduolius jie po kurio laiko suminkstedavo, bet manieji si ryta tokie patys kaip ir vakar vakare. Norisi verkti sad.gif .........
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.