Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kalėdiniai kepiniai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Double Latte
QUOTE(mėlynė @ 2007 10 20, 15:14)
J.E. Aistė&Julijonas-rimtai? nu jo turbut reikia tiesiog labai megti dziovintus vaisius...dabar ir suabejojau..(kaina tai isivaizduoju....)
*

Rimtai ax.gif
Tų džiovintų vaisių pagal normą daugiau nei tešlos gaunas. O skonis - na kaip pyrago su džiovintais vaisiais tongue.gif - 'na liubitelia' taip sakant.
Aš asmeniškai kietų nemėgstu cool.gif ir pastovėjęs 2d. ar 2mėn nelabai kuo pasikeitė, žodžiu, per anas šventes ilgokai ant stalo užsibuvo blush2.gif

Kadangi mergytės jau paaugo, tai šiemet su meduoliais bandysiu eksperimentuot - žaisim visos doh.gif bigsmile.gif kartu.

MAMICY
QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2007 10 20, 20:47)
Kadangi mergytės jau paaugo, tai šiemet su meduoliais bandysiu eksperimentuot - žaisim visos  doh.gif  bigsmile.gif kartu.
*

tik laiko pasiruošk dvigubai... thumbup.gif

oi... pažiūrėjau į mergyčių skaičių. tada keturgubai laiko meduoliai užims thumbup.gif
mėlynė
BAZELIO PJAUSTYTI MEDUOLIAI
450GR.medaus
300gr.cukraus
1.5a.š. cinamono
žiupsnelis maltu gvazdikėlių
0.5a.š.muskato
125gr.apelsinu cukatų
125gr.citrinų cukatų
200gr.kapotų migdolų
tarkuota citrinos žievelė(tik geltonoji dalis)
0.1l vyšnių likerio
600gr miltų
1.5a.š.kepimo miltelių
miltai tešlai kočioti

glajui:
250gr.cukraus pudros
4v.š. vyšnių likerio

Nuolat maišant,iki virimo kaitinti medų,cukrų ir prieskonius,paskui masę perpilti
į puodą ir atvėsinti.
Smulkiai sukapoti cukatas ir kartu su migdolais ,citrinų žievele ir vyšnių likeriu sumaišyti su medumi. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir išsijoti ant tešlos. Tešlą išmaišyti mikseriu uždengti rankšluščiu ir palikti per naktį,kad pakiltų

kitą dieną an lentelės pabarstytos miltais tešlą iškočioti į 1cm storio lakštą
ir įdėti jį į kepimo popieriumi išklotą skardą.
kepti viduryje 180C temp. apie25 min.
iškepusį meduolį palikti skardoje,kad atvėstų
glajų padaryti iš išsijotos cukraus pudros sumaišytos su vyšnių likeriu
aptepti juo plokštainį ir greitai supjaustyti kvadratėliais padėti juos ant grotelių

tikrai labai skanus meduoliai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

user posted image

jurginėlis
man jau užkvipo thumbup.gif
mėlynė
va kokie vitraziniai sausainiai
aisku as cia nieko nesuprantu... blush2.gif doh.gif
bet galiu angliska recepta parasyt
mėlynė
thumbup.gif thumbup.gif Stained Glass Trees

To make your own cookie shapes, draw a simple Christmas-tree or ornament shape onto a manila folder, and cut it out. Place the cutout on rolled-out cookie dough, and cut around it with the tip of a paring knife. Alternatively, you can cut out cookies with cookie cutters (wide shapes work best). Use the knife tip to cut out the centers of the cookies.

Ingredients
Makes about 3 dozen
2 cups all-purpose flour, plus more for work surface
1/4 teaspoon coarse salt
1/2 teaspoon baking powder
1/2 cup (1 stick) unsalted butter
1 cup sugar
1 large egg
1 teaspoon pure vanilla extract
7 ounces assorted clear colored hard candies, such as Jolly Rancher, colors separated and finely chopped (about 30)

Directions
Sift together flour, salt, and baking powder into a large bowl; set aside.
Put butter and sugar in the bowl of an electric mixer fitted with the paddle attachment; mix on medium speed until pale and fluffy, about 3 minutes. Add egg; mix until smooth, 1 minute. Reduce speed to low. Add flour mixture, and mix until combined. Stir in vanilla.Wrap dough in plastic, and refrigerate until cold, about 45 minutes.
Preheat oven to 325 degrees.with racks in upper and lower thirds. Roll out chilled dough on a well-floured surface to a little more than 1/8 inch thick. Cut out shapes using a 5-inch tree-shape cookie cutter. Using a metal spatula, space 2 inches apart on baking sheets lined with parchment paper. Using the tip of a paring knife, make a triangular cutout in center of each cookie for candy filling. Reroll scraps, and cut.
Sprinkle candy in a single layer in hole of each cookie, avoiding edges of triangle. Refrigerate until dough is firm, about 15 minutes.
Bake cookies until candy has melted and completely filled cutout and cookie edges are just starting to turn pale golden brown, 11 to 12 minutes. Do not let the cookies brown, or the candy centers may become bubbly. Let cool completely on sheets on wire racks. Use a metal spatula to remove cookies from parchment. Cookies can be stored in airtight containers at room temperature up to 5 days. 4u.gif

jo cia to 'living' zurnalo kurejos marthos steward receptas...
nu puslapis tai nerealus...
www.marthasteward.com
net anglu nereikia moket,daug receptu yra nufilmuotu... wub.gif
ir ne tik receptai ten....... rolleyes.gif thumbup.gif
visoms sventems ideju kruva.... thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
daznai naudojuosi...ten mano ikvepimas doh.gif
laurindre
Klausykit, gal kas jau matė kinkanų kur pirkti, nes aš jau norėčiau kalėdinį pyragą kepti, bet niekur nerandu kinkanų, o man jų šitam pyragui labai reikia, be jų net neįsivaizduoju skonio g.gif
*Marija*
QUOTE(laurindre @ 2007 10 23, 19:30)
Klausykit, gal kas jau matė kinkanų kur pirkti, nes aš jau norėčiau kalėdinį pyragą kepti, bet niekur nerandu kinkanų, o man jų šitam pyragui labai reikia, be jų net neįsivaizduoju skonio g.gif
*

"Ovalusis arba margaritos (Fortunella margarita) kinkanas

Uogos didumo, apelsino spalvos citrusinis vaisius karčiu minkštimu ir saldžia, valgoma, plona žievele. Kilęs iš Kinijos. Kinkanas vartojamas, verdant džemą, arba konservuojamas cukraus sirupe arba brendyje. "

man atrodo, hiper rimi buna ax.gif
laurindre
QUOTE(*Marija* @ 2007 10 23, 20:20)
"Ovalusis arba margaritos (Fortunella margarita) kinkanas

Uogos didumo, apelsino spalvos citrusinis vaisius karčiu minkštimu ir saldžia, valgoma, plona žievele. Kilęs iš Kinijos. Kinkanas vartojamas, verdant džemą, arba konservuojamas cukraus sirupe arba brendyje. "

man atrodo, hiper rimi buna ax.gif
*

Žinau, kas yra kinkanas ir kaip atrodo 4u.gif Tiesiog šiemet džiovintų dar nemačiau schmoll.gif , todėl ir klausiu, gal jau kur teko matyti g.gif
Aš to pyrago po kalėdų daugiau ir nekepiau vien dėl to, kad niekur nebuvo kinkanų g.gif
O vyšnias aš naudojau džiovintas, man labai patiko, ir šiaip į varškinius pyragus jos labai tinka thumbup.gif
*Marija*
QUOTE(laurindre @ 2007 10 24, 09:46)
O vyšnias aš naudojau džiovintas, man labai patiko, ir šiaip į varškinius pyragus jos labai tinka thumbup.gif
*

ne per sausi pyragai iseina? g.gif
laurindre
Nežinau, bet aš kalėdinio niekuom nelaisčiau, man jis ir taip skanus buvo ir sausumas visai netrukdė.
O varškės įdaras sausas ir nebūna.
laurindre
Vakar išsikepiau šausainiukus iš kočiojamos meduolių tešlos doh.gif Negaliu aš nuo jų atsiplėšti schmoll.gif Man jų skonis labai panašus į imbierinių sausainiukų thumbup.gif Tikrai labai vykęs receptas thumbup.gif
O aš juos specialiai atšaldau atidarytus, man visas cinkelis, kad jie kieti, kaip akmenukai, ir pirmiausiai visi pačius plonuosius ir labiau apkepusius išsirenkam, nes dar labiau traška thumbup.gif
alexxandra
QUOTE(MAMICY @ 2007 10 24, 15:05)
mane visai ne ten kazkur nukreipia  g.gif
*

kiek žinau turėtų būti www.marthastewart.com
Owly
Sveikos,

šiandien išsikepiau labai skanių meduoliukų bigsmile.gif Tai noriu pasidalinti receptu smile.gif

Kalėdiniai meduoliai
Receptas pasiskolintas iš čia, tik truputi pakeistas smile.gif

2 kiaušiniai
150 g cukraus
100 g grietinės
100 g sviesto
100 g medaus
500 g miltų
1/2 a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š. prieskonių mišinio

Kiaušinį ir trynius išsukti su cukrumi. Į juos sudėti pakaitintą medų su sviestu ir prieskoniais. Įdėti grietinę, berti miltus (sumaišytus su kepimo milteliais).
Užminkytą tešlą 2-3 val. laikyti šaldytuve.
Iškočioti 5-7 mm storio tešlos lakštą.
Išpjauti norimos formos meduolius.
Kepti iki 160 C įkaitintoje orkaitėje, kol paruduos (apie 15 min).
Dar karštus, ką tik iškeptus meduolius sandariai uždaryti.

Gavosi 2 standartinės skardos štai tokių meduoliukų: essen.gif
user posted image

Prieskonių mišinys meduoliams:

6 a.š. cinamono,
2 a.š. kvapiųjų pipirų,
2 a.š. gvazdikėlių,
1 a.š. muskato riešuto.
Double Latte
Laba,
gal kas kepate ir kūčiukus??? būčiau dėkinga už receptuką.. ax.gif

(ar čia ne toje temoje teirautis reikėtų blush-anim-cl.gif: )
mėlynė
stai du receptai nebandyti schmoll.gif
bet ruosiuosi bandyti smile.gif

Kūčiukai
0.5 kg miltų
ne pilna stiklinė pieno (vandens)
50 g aliejaus
žiupsnelis druskos
20-30 g mielių
ketvirtis stiklinės aguonų
100 g cukraus

Aguonų pienui:
stiklinė aguonų
2 l vandens
cukraus pagal skonį

2/3 miltų, nurodytų receptūroje, išsijojami į dubenėlį. Jų viduje padaroma duobutė, į kurią supilamos nedideliame cukraus kiekyje išleistos mielės, truputį pašildytas skystis. Viskas išmaišoma, paviršius apsijojamas miltais ir uždengus drobele, pastatoma šiltai, kad pakiltų. Į pakilusią tešlą supilamas aliejus, įberiamas cukrus, druska, įsijojami miltai ir viskas gerai išminkoma. Tešla minkoma apie 20 min. Jei tešla atrodo per minkšta, dar įsijojama miltų. Minkoma, kol tešla nebelimpa prie rankų ir įgauna gražų blizgesį. Pridengus drobele, dar kartą kildinama. Iš pakilusios tešlos daromi 1 cm storio voleliai, kurie supjastomi aštriu peiliu skersai maždaug 1 cm gabalėliais. Kad nesuliptų, kūčiukai pabarstomi miltais. Sudedami į miltais išbarstytą skardą ir kepami vidutinio karštumo orkaitėje (180 laipsių), kol gražiai pagelsta. Kad gražiai apkeptų iš visų pusių, kepant pavartomi mediniu šaukštu. Iškepti kūčiukai, dar kurį laiką džiovinami orkaitėje, kad būtų skrudesni. Valandą prieš valgį jie pamerkiami į aguonų pieną.

ŠLIŽIKAI (KŪČIUKAI)

1 variantas.
3 stiklinės miltų
stiklinė aguonų
2 kiaušinių tryniai
2 šaukštai cukraus
šaukštas sviesto
4 šaukštai grietinės
vanilino
cinamono
druskos

Tryniai ištrinami su cukrumi, sudedamas ištirpintas sviestas, nuplikytos ir sugrūstos aguonos. Viską gerai išsukus, dedama grietinė, truputis druskos, miltai ir užminkoma tešla (jei ji bus labai kieta, reikia įpilti truputį pieno). Baigiant tešlą minkyti, įberiama prieskonių (vanilino, malto cinamono).
Iš paruoštos tešlos daromi piršto storio voleliai, supjaustomi įstrižai nedideliais gabaliukais, sudedami į milatis pabarstytą skardą ir kepami, kol gražiai paruduos.
Iškepti šližikai atvėsinami ir duodant į stalą, užpilami aguonų pienu arba spanguolių kisieliumi. Valgomi ir vieni, užsigeriant mėtų arbata.

2 variantas.
3,5-4 stiklinės miltų
pusė stiklinės aguonų
2 kiaušinių tryniai
2 šaukštai cukraus
3,5 šaukšto tirpinto margarino

Tryniai išsukami su cukrumi, supilamas ištirpintas margarinas, suberiamos maltos aguonos. Viskas gerai sumaišoma, suberiami miltai ir užminkoma tešla. Iš jos formuoajami piršto storio voleliai. Jie pjaustomi įtsrižai nedideliais gabaliukais, dedami ant miltais pabarstytos skardos ir kepami, kol pagels.
Tiekiami su aguonpieniu, pasaldintu pienu ar kompotu.

tik as tai aguonu pieno nedarysiu ir nemirkysiu unsure.gif
Atlante
QUOTE(bea @ 2003 11 28, 20:09)
Kočiojamos meduolių tešlos receptas

aš iš jos dariau sausainiukus. Išpjaustėm su juliuku formelėm įvairius dalykus: eglutes, žvaigždutes, mėnuliukus ir baravykus (juliaus pagedavimu... baravykai kažkaip nelabai kalėdiška wink.gif )

500 g miltų
100 g margarino
200 g medaus
200 g cukraus
2 kiaušiniai
kepimo milteliai
arbatinis šaukštelis prieskonių mišinio (gvazdikėliai, kardamonas, cinamonas, muškato riešutas, viskas sumalta)

šiaip aš dariau pusę šito recepto ir tai dvi skardas reikėjo kepti...

Medų, cukrų ir margariną šildom kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinam, įmušam kiaušinius, išmaišom, tada dedam persijotus miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Išmaišom. Valandai dedam tešlą į šaldytuvą. Tada kočiojam ant miltais pabarstytos lentos. Išpjaustom sausainiukus ir kepam 200C orkaitėje apie 10-15 min. Iškepti meduoliai sudedami į sandarų indą ir paliekami, kol ataušta.
*

gal galit pasakyti kiek reikia dėti kepimo miltelių maždaug? blush2.gif 4u.gif
laurindre
QUOTE(LadyStar @ 2007 10 30, 18:16)
Koks čia receptas?
Aš niekaip nerandu skanių imbierinių sausainių recepto  doh.gif  O juos dievinu.
*

Kočiojamos meduolių tešlos receptas
aš iš jos dariau sausainiukus. Išpjaustėm su juliuku formelėm įvairius dalykus: eglutes, žvaigždutes, mėnuliukus ir baravykus (juliaus pagedavimu... baravykai kažkaip nelabai kalėdiška )

500 g miltų
100 g margarino
200 g medaus
200 g cukraus
2 kiaušiniai
kepimo milteliai
arbatinis šaukštelis prieskonių mišinio (gvazdikėliai, kardamonas, cinamonas, muškato riešutas, viskas sumalta)
šiaip aš dariau pusę šito recepto ir tai dvi skardas reikėjo kepti...
Medų, cukrų ir margariną šildom kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinam, įmušam kiaušinius, išmaišom, tada dedam persijotus miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Išmaišom. Valandai dedam tešlą į šaldytuvą. Tada kočiojam ant miltais pabarstytos lentos. Išpjaustom sausainiukus ir kepam 200C orkaitėje apie 10-15 min. Iškepti meduoliai sudedami į sandarų indą ir paliekami, kol ataušta.
Čia Bea anksčiau rašytas receptas, tik imbiero daugiau dėk ir gausis kaip imbieriniai. thumbup.gif Man jie irgi labai patinka, jau du kartus kepiau po pilną normą ir vėl nėra doh.gif
laurindre
QUOTE(LadyStar @ 2007 10 30, 18:47)
Ačiū labai labai aciuks.gif Bandysiu savaitgalį gal pasigamint. Tik cukraus turbūt mažiau dėsiu, nes gana daug atrodo  thumbup.gif
Labai dėkinga  4u.gif
*

Taip tikrai saldu, bet as stengiuosi kuo ploniau iskocioti tesla, tada jie labai skanus, luzta thumbup.gif ir tas saldumas labai nemaiso.
*Marija*
Ir as kepsiu meduolius, tik noreciau meduoliu nameli padaryt g.gif Gal kas dare anais metais ir turi nuotrauku? Cia esancias perziurejau, bet dar noretusi blush2.gif
lile
Šiaip tik grazu smile.gif Aš ir ketinu šiemt pagaminti ir nameli ir arkliuka su vezimu ir eglutes, bet naudos is ju man mazai tik grazu smile.gif Man ir mano merginoms meduoliai savo skoninemis savybėmis nepatinka smile.gif
*Marija*
QUOTE(lile @ 2007 11 05, 11:56)
Šiaip tik grazu smile.gif Aš ir ketinu šiemt pagaminti ir nameli ir arkliuka su vezimu ir eglutes, bet naudos is ju man mazai tik grazu smile.gif Man ir mano merginoms meduoliai savo skoninemis savybėmis nepatinka smile.gif
*

tai galima ir is kitos teslos daryt. as, pvz, dariau ir is trapios teslos, tik tada reikia is pradziu ispjauti pagal traforeta, o tada jau kepti blush2.gif
daivaja
As jau iskepiau pries pora dienu--irgi neradau kinkanu, bet dejau apelsino zievele tada...Jau stovi ant spintos, laukia Kaledu...
mėlynė
o jei ne paslaptis kiek ant jo iseina?
*Marija*
QUOTE(daivaja @ 2007 11 08, 13:48)
As jau iskepiau pries pora dienu--irgi neradau kinkanu, bet dejau apelsino zievele tada...Jau stovi ant spintos, laukia Kaledu...
*

O paragavai? skanu? grazu? suvalgyt norisi? gardziai kvepia? g.gif bigsmile.gif Va kiek klausimu kamuoja lotuliukas.gif
GRAŽINA25
QUOTE(daivaja @ 2007 11 08, 13:48)
*

As dar ne, bet kitos savaites begyje darysiu
thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Owly @ 2007 10 28, 23:25)
Sveikos,

šiandien išsikepiau labai skanių meduoliukų  bigsmile.gif  Tai noriu pasidalinti receptu  smile.gif
Kalėdiniai meduoliai
Receptas pasiskolintas iš čia, tik truputi pakeistas smile.gif

2 kiaušiniai 
150 g cukraus 
100 g grietinės 
100 g sviesto 
100 g medaus 
500 g miltų 
1/2 a.š. kepimo miltelių 
1/2 a.š. prieskonių mišinio 

Kiaušinį ir trynius išsukti su cukrumi. Į juos sudėti pakaitintą medų su sviestu ir prieskoniais. Įdėti grietinę, berti miltus (sumaišytus su kepimo milteliais).
Užminkytą tešlą 2-3 val. laikyti šaldytuve.
Iškočioti 5-7 mm storio tešlos lakštą.
Išpjauti norimos formos meduolius.
Kepti iki 160 C įkaitintoje orkaitėje, kol paruduos (apie 15 min).
Dar karštus, ką tik iškeptus meduolius sandariai uždaryti.

Gavosi 2 standartinės skardos štai tokių meduoliukų:  essen.gif
user posted image
Prieskonių mišinys meduoliams:

6 a.š. cinamono,
2 a.š. kvapiųjų pipirų,
2 a.š. gvazdikėlių,
1 a.š. muskato riešuto.
*

asvisko per pus maziau dedu, ta prasme prieskoniu, o gvazdikeliu puse arbatiniosaukstelio, nes mankvapas nelabai tinka
ax.gif
DinaR
Kalediniai meduoliniai nameliai:
http://www.good-cook.ru/tort/tort_058.shtml

http://pryanik33.narod.ru/

Pati dar nekepiau, siemet jau tikrai tikrai planuoju kepti.
Man su jais kaip uzkeikta-turejau du receptus zurnaluose ir tuos zurnalus kazkas "nujojo", buvau uzsirasiusi recepta, tai ir tas dingo. Tikiuosi siemet internetas pries kaledas nedings
Rimse
QUOTE(*Marija* @ 2007 11 08, 20:14)
O paragavai? skanu? grazu? suvalgyt norisi? gardziai kvepia?  g.gif  bigsmile.gif Va kiek klausimu kamuoja  lotuliukas.gif
*

Galiu šiek tiek pakomentuoti šitą kepinį, nes pernai prieš Kalėdas kepiau.
Kepiau likus kokioms 2 savaitėms iki Kalėdų. Kantriai išlaukėm iki šventės ir tik tada paragavom. Kepiau iš pusės normos, bet ir taip gavosi tikrai ne mažai. Naudojau pačius įvairiausius džiovintus vaisius, kvapniausios buvo džiovintos kriaušės. Siūlyčiau nepersistengti su citrusiniais vaisiais - nuo jų jaučiasi kartumas, na nebent mėgstat.
Ar pyragas buvo gražus? Atsakau - ne biggrin.gif . Toks guzuotas blynas biggrin.gif . Dėdama ant stalo supjausčiau mažais gabaliukais.
Skanu, suvalgyt norisi? Atsakau - paragaut norisi, suvalgyt ne, nes labai sunkus maistas skrandžiui. Po Kūčių vakarienės ir Kalėdinių pietų, suvartoto maisto kiekio, norisi kokio lengvesnio deserto.
Gardžiai kvepia? Atsakau - nepamenu, pamenu tik kriaušių aromatą.

Šiais metais nekepsiu, nes už tokią pinigų sumą doh.gif galima pasigaminti/nusipirkti gana prabangų ir skanų torčiuką ar kitą desertą.

Sėkmės toms, kurios nusprendėt kepti 4u.gif .

Ir dar... mano nuomonė ir skonio suvokimas nebutinai turi sutapti su Jūsų nuomone!
rivera
QUOTE(Rimse @ 2007 11 09, 13:19)
Galiu šiek tiek pakomentuoti šitą kepinį, nes pernai prieš Kalėdas kepiau.
Kepiau likus kokioms 2 savaitėms iki Kalėdų. Kantriai išlaukėm iki šventės ir tik tada paragavom. Kepiau iš pusės normos, bet ir taip gavosi tikrai ne mažai. Naudojau pačius įvairiausius džiovintus vaisius, kvapniausios buvo džiovintos kriaušės. Siūlyčiau nepersistengti su citrusiniais vaisiais - nuo jų jaučiasi kartumas, na nebent mėgstat.
Ar pyragas buvo gražus? Atsakau - ne  biggrin.gif . Toks guzuotas blynas  biggrin.gif . Dėdama ant stalo supjausčiau mažais gabaliukais.
Skanu, suvalgyt norisi? Atsakau  - paragaut norisi, suvalgyt ne, nes labai sunkus maistas skrandžiui. Po Kūčių vakarienės ir Kalėdinių pietų, suvartoto maisto kiekio, norisi kokio lengvesnio deserto.
Gardžiai kvepia? Atsakau - nepamenu, pamenu tik kriaušių aromatą.

Šiais metais nekepsiu, nes už tokią pinigų sumą  doh.gif  galima pasigaminti/nusipirkti gana prabangų ir skanų torčiuką ar kitą desertą.

Sėkmės toms, kurios nusprendėt kepti  4u.gif .

Ir dar... mano nuomonė ir skonio suvokimas nebutinai turi sutapti su Jūsų nuomone!
*

O ar bandei keptis aguonini obuoliu (ar kitaip vadina japoniskas aguoninis) pyraga? Ir vaizdas gali buti geras, priklauso nuo tavo ismones, ir kvapas puikus. O svarbiausia tikrai lengavs ir gaivus prie Kalediniu vaisiu stalo tongue.gif . Kaina daug mazesne nei to isgirtojo vaisinio pyrago. Kas nebandet , verta pabandyti thumbup.gif .
laurindre
Japoniškas aguonų - obuolių pyragas:

8 kiaušiniai
250 g margarino
200 g cukraus
300 g aguonų
600 g obuolių
8 šaukšteliai manų košės
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
migdolų aliejaus kelis lašus
Razinų jei patinka saują
Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu ir 2 kartus permalti.
Obuolius nulupti, stambiai sutarkuoti.
Margariną ištrinti su cukrumi, įdedant po vieną trynį. Kai cukrus ištirps, dėti po šaukštą aguonų ir tarkuotų obuolių. Baltymus išplakti, supilti į tešlą ir gerai išmaišyti.
Tada sudėti manų košę, suberti kepimo miltelius, įpilti migdolų aliejaus, išmaišyti.
Kepti 180 laipsnių orkaitėj apie 30min, paskui galima pamažinti jei viršus ruduoja per greit ir kepti dar 20-30min. Išėmus ir pravėsusį aplieti tirpintu šokoladu. Palaikyti šaldytuve, bent 3h, o gheriausiai iki kitos dienos
siaudukes
pernai kepiau aguoninį pyragą. nesigavo doh.gif sukrito,bet svečiai kabino šaukštais ir gyrė,kad skani košė lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Owly
QUOTE(mėlynė @ 2007 11 08, 12:46)
o gal kepam?kas bus tas bus blush2.gif
aisku  jis kainuoja koki 60lt... g.gif  ar ne?
*

Gal ir kepam lotuliukas.gif tik recepto tai neišsisaugojau, tai reiks vėl paieškot doh.gif lotuliukas.gif

QUOTE(GRAŽINA25 @ 2007 11 08, 21:57)
asvisko per pus maziau dedu, ta prasme prieskoniu, o gvazdikeliu puse arbatiniosaukstelio, nes mankvapas nelabai tinka
ax.gif
*

Aš va pagal šias proporcijas žiūrėjau, bet savaip pakeičiau, nes visko neturėjau, o ir bijojau, kad tų pipirų per daug nebūtų ax.gif

Specifinį, meduoliams būdingą skonį suteikia sumaltų prieskonių mišinys. Jo sudėtis gali būti tokia:
• 3 arbatiniai šaukšteliai cinamono,
• 3 arbatiniai šaukšteliai kvapiųjų pipirų,
• 2 arbatiniai šaukšteliai gvazdikėlių,
• 1 arbatinis šaukštelis geltonojo imbiero,
• 1/2 arbatinio šaukštelio kardamono,
• 1/2 arbatinio šaukštelio muskato riešuto,
• 1/2 arbatinio šaukštelio badijono.
rivera
QUOTE(siaudukes @ 2007 11 09, 18:06)
pernai kepiau aguoninį pyragą. nesigavo  doh.gif sukrito,bet svečiai kabino  šaukštais ir gyrė,kad skani košė lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*

Pirmas pyragas ir mano buvo toks doh.gif , bet skonis nepakartojamas ir lydima visu pagyru nepraradau vilties lotuliukas.gif . Kepiau dar ir dar karta ir visi kiti kartai buvo thumbup.gif . Tiesiog manu koses dejau daugiau ir ne skystos o gan tirstos bet dar siltos kad nesusimestu guzais. Jei matydavau kad perskysta tesla dar koki 2 saukstus miltu. Na nuo receptu as visuomet nukrypstu blush2.gif doh.gif , bet visad gaunas gerai ax.gif . Dar, aguonas malu su blenderiu, tai pakanka 1 karto ir mazesnis bardakelis virtuvej ax.gif . Zinoma iki piure lygio nemalu smile.gif
Kai pyragas sustingsta apipilu jo virsu juodu ir baltu glajum pasidarau is sokoladu ir grietineles. Pabraukau su peiliu kad butu ale "zebras". Dar ispaisau eglute ar siaip ka, cia jau pagal nuotaikas ir fantazijas 4u.gif
Askulia
QUOTE(*Marija* @ 2007 11 04, 17:04)
ir mane  g.gif  vyrui tikriausiai nepatiks, nes megsta tik minkstus pyragus, o del vienos saves daryt ir tai kad gali nepatikt, kazkaip nezinau  unsure.gif . Gal koki palengvinta varianta sugalvot?  g.gif
*

As turiu tortu knyga, kur "Fruit cake" yra 2 variantu:
- Light fruit cake
- Rich fruit cake

As paprastai darau 'lengvaji", nes tada daugiau i pyraga su vaisiais panasus, nes antrasis labiau panasus i vaisiai su pyragu smile.gif

Proporcijos ten surasytos pagal skardos dydi.. pabandysiu nuskanuot ir poros dienu begyje imesti cia. Jeigu kazkam norisi greiciau - parasykite AZ blekos dydi (26", 28" ir pan.) ir parasysiu ingridientus.

As darau kasmet ir mano tokie pastebejimai:
- kaip ir minejau, darau lengvesni varianta. jis daugumai sveciu yra priimtinesnis
- laikyti reikia ivyniota i oro nepraleidziancia plevele. Tada prieskoniai ir dziovinti vaisiai paskleidzia savo aromata po visa pyraga
- pagrindas razinos, figos. Abrikosai nelabai tinka.. skanu vysnios, spanguoles, dziovintos braskes, slyvos.
- pries diena ar kelias reiketu butinai sulaistyti kokiu nors alkoholiu.
- valgyti pasildyta su ledais thumbup.gif
*Marija*
QUOTE(DinaR @ 2007 11 09, 12:20)
Kalediniai meduoliniai nameliai:
http://www.good-cook.ru/tort/tort_058.shtml

http://pryanik33.narod.ru/
Pati dar nekepiau, siemet jau tikrai tikrai planuoju kepti.
Man su jais kaip uzkeikta-turejau du receptus zurnaluose ir tuos zurnalus kazkas "nujojo", buvau uzsirasiusi recepta, tai ir tas dingo. Tikiuosi siemet internetas pries kaledas nedings
*

As irgi situos buvau atradus, tik kazkaip nesinori dazu naudot, o vien su baltu ir tamsiu glajum ne taip sventiska iseis (vis tikiuosi, kad tai bus ne tik namu papuosimas, bet ir valgomas dalykas) blush2.gif
delniukai
QUOTE(*Marija* @ 2007 11 10, 13:17)
As irgi situos buvau atradus, tik kazkaip nesinori dazu naudot, o vien su baltu ir tamsiu glajum ne taip sventiska iseis (vis tikiuosi, kad tai bus ne tik namu papuosimas, bet ir valgomas dalykas)  blush2.gif
*

I balta glaju ispausk burokeliu sulciu, bus ruzava. Morku sulciu bus oranzine. Yra dar visokiausiu pabarstuku spalvotu, saldainiu kad ir M&M smile.gif
*Marija*
QUOTE(delniukai @ 2007 11 10, 14:17)
I balta glaju ispausk burokeliu sulciu, bus ruzava. Morku sulciu bus oranzine. Yra dar visokiausiu pabarstuku spalvotu, saldainiu kad ir M&M smile.gif
*

Sita zinau ax.gif Bet kad zalias glaistas butu (eglute noreciau nudazyti) ilasinti zelionkes? lotuliukas.gif nebent det spalvotu kokosu drozliu, bet ten vis tiek dazai g.gif
jurginėlis
QUOTE(*Marija* @ 2007 11 10, 16:14)
Sita zinau  ax.gif  Bet kad zalias glaistas butu (eglute noreciau nudazyti) ilasinti zelionkes?  lotuliukas.gif nebent det spalvotu kokosu drozliu, bet ten vis tiek dazai  g.gif
*

žalią spalvą daro su mėtom smile.gif
Askulia
QUOTE(*Marija* @ 2007 11 10, 16:14)
Sita zinau  ax.gif  Bet kad zalias glaistas butu (eglute noreciau nudazyti) ilasinti zelionkes?  lotuliukas.gif nebent det spalvotu kokosu drozliu, bet ten vis tiek dazai  g.gif

Taigi yra pirkt visokiausiu maistiniu dazu prekybos centruose - prie tu pabarstymu ieskok!
D-liute
QUOTE(jurginėlis @ 2007 11 10, 16:17)
žalią spalvą daro su mėtom smile.gif
*

Taip pat is jaubu pomidoru lapu bei spinatu. Bet kur dabar ju rasti? lotuliukas.gif
rivera
Na spinatu yra pirkt ir saldutu, manau jie visai ir tiktu smile.gif
mėlynė
dar yra budas mazam kieki vandens istirpint ciulpiamus kokiu 2 3saldainius
pvz zalius smile.gif
Song
QUOTE(*Marija* @ 2007 11 04, 01:30)
Ir as kepsiu meduolius, tik noreciau meduoliu nameli padaryt  g.gif  Gal kas dare anais metais ir turi nuotrauku? Cia esancias perziurejau, bet dar noretusi blush2.gif
*

Pernai dare, berods, Akvilyte g.gif Jei mano atmintis neslubuoja. Ir nuotraukas buvo idejusi, buvo nerealus. Jei apsirikau, Akvilyte, sorry biggrin.gif

Apie dziovintu vaisiu pyraga. Kepiau jau du metus is eiles, ir manau, kepsiu siemet. Ne kainoje ar jo ypatingam skonyje esme. Esme, mano nuomone, seimos Kaledu tradiciju kurime wub.gif Pyragas, keptas svieziai, ir bus tik paprastas pyragas, koks skanus bebutu. Jo laikyti, brandinti nereikia. O vaikams Kaledu laukimas toks svarbus rolleyes.gif Mes su tauta superkam visus vaisius, drauge juos sukarpom, drauge kepam, supakuojam... Ir kazkaip visi siemet manes klausineja-tai bus tas tavo stebuklingas pyragas? bigsmile.gif Tikrai kepsiu. Aciu Daivajai uz recepta mirksiukas.gif

O gal kas matet kur nors pirkti meduoliu prieskoniu? Ta prasme, jau paruostu? Nes pernykstis gvazdikeliu malimas man sugadino viena mylima inda biggrin.gif

Maniskis vaikinas siandien jau pasidomejo-o galim siandien pirkti egle? bigsmile.gif Stai ka daro sniegas tongue.gif
Kurmiukė
..."O gal kas matet kur nors pirkti meduoliu prieskoniu? Ta prasme, jau paruostu? Nes pernykstis gvazdikeliu malimas man sugadino viena mylima inda biggrin.gif "...

Taip, mačiau ir šeštadienį pirkau Thomas Philips parduotuvėj, padėti ten kur prieskonių skyrelis, skirti karštam vynui ir meduoliams (cinamonas, gvazdikėliai, imbieras ir dar kažkas...), tokiame baltame indelyje, kaip druskinė 4u.gif Vadinasi "MAGIC... ir dar kažkas....", nepamenu... tongue.gif Kaina berods 3,5 Lt
alexxandra
QUOTE(LadyStar @ 2007 10 30, 18:16)
Koks čia receptas?
Aš niekaip nerandu skanių imbierinių sausainių recepto  doh.gif  O juos dievinu.
*

Pamaciau ir tave prisiminiau biggrin.gif
ziurek
imbieriniai sausainiai
daivaja
QUOTE(Song @ 2007 11 11, 22:33)

Apie dziovintu vaisiu pyraga. Kepiau jau du metus is eiles, ir manau, kepsiu siemet. Ne kainoje ar jo ypatingam skonyje esme. Esme, mano nuomone, seimos Kaledu tradiciju kurime wub.gif Pyragas, keptas svieziai, ir bus tik paprastas pyragas, koks skanus bebutu. Jo laikyti, brandinti nereikia. O vaikams Kaledu laukimas toks svarbus rolleyes.gif Mes su tauta superkam visus vaisius, drauge juos sukarpom, drauge kepam, supakuojam... Ir kazkaip visi siemet manes klausineja-tai bus tas tavo stebuklingas pyragas? bigsmile.gif Tikrai kepsiu. Aciu Daivajai uz recepta mirksiukas.gif

*

Ner uz ka-i sveikata mirksiukas.gif

Man irgi smagiausia laukimas 4u.gif As kepu si pyraga jau septintus metus, tai dabar is draugu ar giminiu, klausimai apie pyraga prasideda jau nuo rugsejo--ar bus? Jei taip tai ramiai galima laukti Kaledu lotuliukas.gif
Askulia
Sveikos,

Na ir as parasysiu musu seimoje kepamu meduoliu teslos recepteli.
Siaip iskepus iskart jie gaunasi gan kieti, bet uztepus glajumi ar palaikius keleta dienu jie suminksteja ir tampa NIAM NIAM. Skaniausi pastoveje bent savaite - tai as prikepu is anksto ju labai daug ir valgom vos ne visa menesi thumbup.gif

[attachmentid=120215]

Tesla:
100g margarino/ sviesto (as dedu margarina, nes tas sviestas siais laikais doh.gif )
200g medaus
200g cukraus
2 kiaušiniai
500g miltu
pakelis kepimo milteliu
1 a/s prieskoniu misinio meduoliams

Gaminimas (as viska darau mikseriu)
1. Islydome sviesta, cukru, medu
2. Siek tiek atvesiname (ne per daug, nes vel sutirstes)
3. Imusame po viena kiausini ir gerai isplakame
4. Miltus su kepimo milteliais persijojame
5. Miltus dedame i tesla ir maisome
Pastaba: Tai kas gaunasi NEATRODO, kad butu tinkama kociojimui smile.gif
6. Dedame i saldytuva bent 3val (geriausia per nakti)
7. Traukiame atsalusia tesla ir pabarstant miltais kociojame ir darome ivairias figureles.
8. Kepame 180 laipsniu ikaitintoje orkaiteje.

Puosiame:

Pagal norus - galima visai nepuost, galima pasidaryti glaju (1 baltymas-nemazai cukraus pudros-siek tiek citrinos sulciu ir viska isplakt, kad butu grietines tirstumo) ir aptepti, o po to pabarstyti visokiais "pabarstymais", kuriu pilna parduotuvese.

Dar va viena man labai patikusi ideja, kuria sakiau isbandysiu:

[attachmentid=120222]
Askulia
Kadangi daugumas sake, kad gan brangiai gaunasi Daivaj'os pyragas ir kai kam PER DAUG dziovintu vaisiu, tai as perkopijuoju originalu "Light Fruit Cake" recepta - tai tas pats pyragas tik su maziau dziovintu vaisiu.

..bet ji lygiai taip pat reikia palaikyti pries valgant!

Produktai (kiekiai pagal kepimo indu dydi)

18cm skersmens apvali (15cm kvadratine)
440g dziovintu vaisiu (ivairiu)
30g dziovintos apelsinu zieveles (kaip praktika rodo tinka ir kinkanai)
60g dziovintu abrikosu
40ml brendzio
250g minksto sviesto
250g cukraus (geriau rudojo)
4 kiausiniai
315g miltu
1,5 a.s prieskoniu meduoliams

Kepimo laikas: 2-2 1/4 valandos

22cm skersmens apvali (20cm kvadratine)
750g dziovintu vaisiu (ivairiu)
60g dziovintos apelsinu zieveles (kaip praktika rodo tinka ir kinkanai)
185g dziovintu abrikosu
40ml brendzio
440g minksto sviesto
440g cukraus (geriau rudojo)
5 kiausiniai
500g miltu
3 a.s prieskoniu meduoliams

Kepimo laikas: 3 1/2 - 3 3/4 valandos

25cm skersmens apvali (22cm kvadratine)
1kg dziovintu vaisiu (ivairiu)
90g dziovintos apelsinu zieveles (kaip praktika rodo tinka ir kinkanai)
250g dziovintu abrikosu
60ml brendzio
525g minksto sviesto
525g cukraus (geriau rudojo)
6 kiausiniai
625g miltu
4 a.s prieskoniu meduoliams

Kepimo laikas: 4 valandos

28cm skersmens apvali (25cm kvadratine)
1,25kg dziovintu vaisiu (ivairiu)
125g dziovintos apelsinu zieveles (kaip praktika rodo tinka ir kinkanai)
315g dziovintu abrikosu
80ml brendzio
625g minksto sviesto
625g cukraus (geriau rudojo)
7 kiausiniai
750g miltu
5 a.s prieskoniu meduoliams

Kepimo laikas: 4 1/2 - 4 3/4 valandos

Paruosimas:
1. Susmulkintus dziovintus vaisius, apelsino zievele, abrikosus sumaisyti su brendziu. Apdengti ir palikti keletui valandu, kol imirks.
2. Ikaitinti orkaite iki 140 laipsniu celsijaus.
3. Paruosti kepimo inda (iskloti sviestiniu popieriumi/ istepti sviestu ir pabarstyt dziuveseliais ar pan.)
4. Issukti minksta sviesta ir cukru kol taps purus ir vientisas. Po viena imusineti kiausinius.
5. Paimti dideli dubeni, ideti sviesto/cukraus/kiausiniu misini ir sudeti miltus su prieskoniais ir kepimo milteliais. Galiausiai sudeti sumirkusius dziovintus vaisius.
6. Misini ideti i kepimo inda ir palyginti pavirsiu.
7. Kepti mazdaug nurodyta laika, periodiskai patikrinant mediniu pagaliuku - jei istrauktas pagaliukas yra svarus - pyragas iskepes.
8. Iskepusi galima paslakstyti papildomu kiekiu brendziu (padarant su pagaliuku skylutes)
9. Pridengti sviestiniu popieriumi ir folija ir palikti kepimo inde kol atves.

Laikymas: atvesusi ivynioti i sviestini popieriu ir folija. Laikyti min.2 savaites pries valgyma, kad vaisiai isskirtu savo sultis ir prieskoniai persismelktu.

Beje - galima uzsaldyti ir laikyti 1-erius metus. mirksiukas.gif
Owly
QUOTE(Askulia @ 2007 11 13, 15:06)
Tesla:
100g margarino/ sviesto (as dedu margarina,[COLOR=red] nes tas sviestas siais laikais
  doh.gif )
200g medaus
200g cukraus
500g miltu
pakelis kepimo milteliu
1 a/s prieskoniu misinio meduoliams
*

Aš pagal labai panašų receptą dariau, tik tokiam kiekiui sviesto ir miltų dėjau 100 g medaus ir 150 g cukraus ir tai gavosi saldūs smile.gif tai čia turėtų būti ypač saldu unsure.gif

O kuo sviestas nepatinka šiais laikais? unsure.gif

QUOTE(Kate Mice @ 2007 11 13, 15:43)
štai mano skanumynai ,gražumynai smile.gif receptukas elementarus meduolinis
*

Mane domintų ir tas elementarus receptukas ax.gif

QUOTE(Askulia @ 2007 11 13, 16:35)
Kadangi daugumas sake, kad gan brangiai gaunasi Daivaj'os pyragas ir kai kam PER DAUG dziovintu vaisiu, tai as perkopijuoju originalu "Light Fruit Cake" recepta - tai tas pats pyragas tik su maziau dziovintu vaisiu.
*

Ačiū tau labai aciuks.gif
Aguonėlė
QUOTE(Lachesė @ 2007 11 13, 17:08)
nagi aš irgi žinau,kaip juos gaminti  tongue.gif  iškepi meduoliuką,tada su karališku glajumi(padažytu žaliai) terliojiesi,kol spygliukus padarai su baltu perbrauki šonus ir viduriuką su šokoladu smile.gif mmmmm užsimaniau smile.gif
*

O kas tas karališkas glajus? Labai ir as noreciau tokius išmokti daryti blush2.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.