Gal kas turit grybuku kepamu formoje receptuka? Arba kai buna voveraites keptos formoje?
Askulia, labai jau ilgas kepimo laikas tavo vaisinio pyrago, per tiek valandu jau nieko ir jo neliks
Vaisiniai pyragai ypatingi tuom, jog ilgai kepa. Turiu kepimo knyga, kur net parodyta kaip skarda is sonu ir apacios apsukti storu kartonu ar kokiu tai popieriumi (geda man, bet nemoku angliskai), kad sonai ir apacia nedegtu, kol keps vidus.
Ir bresti turetu ilgai, koki menesi ar daugiau, kad isrysketu tikrasis skonis. QUOTE(laurindre @ 2007 11 14, 15:12) Askulia, labai jau ilgas kepimo laikas tavo vaisinio pyrago, per tiek valandu jau nieko ir jo neliks Aciu DinaR uz atsakyma. Taip - jie turi kepti laaabai ilgai. Todel ir temperatura turi buti NE AUKSTESNE nei 150 laipsniu. Kepimo formos sonus geriausia is tiesu apsukti daug kartu sulankstytu laiksrasciu (as ji arba su lipnia juosta suklijuoju arba siulu apsrisu), tada sonai neperkepa. Bet kai tingiu - iskepa gerai ir taip Papildyta: QUOTE(tusiukas8 @ 2007 11 14, 12:42) Gal kas turit grybuku kepamu formoje receptuka? Arba kai buna voveraites keptos formoje? Saldymunuose yra atskira temele skirta grybukams, voveraitems ir pan. dalykeliams! http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=33632 Papildyta: QUOTE(Owly @ 2007 11 13, 18:41) O kuo sviestas nepatinka šiais laikais? Todel, kad normalus labai brangus...o visa kita yra "tepus riebalu misinys", kur to sviesto vos kokie 70 keli procentai... QUOTE(Askulia @ 2007 11 14, 23:00) Todel, kad normalus labai brangus...o visa kita yra "tepus riebalu misinys", kur to sviesto vos kokie 70 keli procentai... A, tai nereikia norėt už litą nusipirkt gerą produktą šiais laikais. Mes tik natūralų perkam, į kitus tai net nežiūriu
Na va, issitraukiau seniai mane intriguojancio kaledinio pyrago (meduolio) recepta
Kaledinis pyragas 3 kiausiniai 100g sviesto 60 g medaus 1 sumalta citrinos zievele 175 g miltu 150 g graikiniu riesutu 200 g dziovintu abrikosu 200 g zaliosios papajos 200 g raudonosios papajos 2 saukstai cinamono po 0,5 saukstelio imbiero, kardamono, maltu gvazdikeliu, maltu muskatu 1 arb. saukstelis kepimo milteliu Papuosimui dziovintu vaisiu ir graikiniu riesutu. Sviesto ir miltu formai paruosti Graikinius riesutus ir abrikosus supjaustyti kubeliais, sumaisyti su papajom ir malta citrinos zievele. Miltus sumaisyti su kepimo milteliais ir prieskoniais. Puse sio misinio supilti i vaisius. Kambario temperaturos sviesta issukti, sukant deti medu, kiausinius, po truputi imaisyti miltus. Suberti dziov. vaisius ir ismaisyti. Tesla sukresti i forma ir kepti 150 t 45 min. Tuomet uzdengti pyrago virsu folija ir kepti dar 45 min. Iskepusi atvesinti ir ivynioti i folija, palikti 3 dienoms. Si pyraga galima laikyti 2 men. Pries patiekdami pyraga aptepame citrininiu dzemu, puosiame graikiniais riesutais, dziovintais vaisiais. Pyraga galima sulaistyti romu ar konjaku, bet tuomet ji reiktu suvartoti per savaite. Mano pastebejimai: Graikiniu riesutu keisti zemes riesutais (sie pigesni) nevertetu. Labai suprastina skoni, kepiau, tiesa, kita pyraga, taupumo sumetimais pakeiciau I si pyraga galima butu imaisyti razinu ar dar kokiu keliu rusiu vaisiu, butu ivairiau. Skanaus Sio pyrago dar neteko issikepti Aisku, butu smagu issikepti abu, bet dziovitnu vaisiu kainos labai jau skaudziai kandzioja kisene
Ziurekit, kokia faina ir paprasta ideja radau - kaip ir meduoliu eglute padaryt:
![]() Va cia instrukcija: http://www.wilton.com/recipes/recipesandpr...candygifts.cfm# Beje - tie visi vaisiniai pyragai labai gerai dekoruojasi!! As va siemet vaisini pyraga zadu daryti eglutes formos ir padekoruot. Jei rasiu koki paveiksliuka, imesiu ideju.
Kepiau vakar as ta isgarsinta DAivajos pyraga. Tik is trecdalio ar ketvirtadalio normos. iskepe per 550 minuciu-torto forma pilna . Kepant lyg ir nieko, bet atrodo kietokas toks kietas meduolis. suvynioju i maistine plevele ir i maiseli, padejau. Nezainau kas bus toliau. Gal galit pasakyt kur ji laikyt kad tikrai nesukietetu?
Nuorodėlė kaip pasigaminti meduolinę kalėdinę eglutę: http://www.rimi.lt/pe_receptai_sik_vienas.php?id=1104145781
Dar nebandžiau, bet labai norėčiau
merginos,
naujame žurnale "Virtuvės paslaptys" yra gana nesunkių receptėlių, kurie tikrai papuoštų mūsų stalą
bet ar jums laikas bega taip pat greit kaip man?
pries men cie parasiau,kad kepsiu ta kaledini pyraga o dar neprisiruosiau o ziuriu,kad jau ir menesio neber... tai dar vienas menesiukas ir kaledos..........
Mergaitės,gal kuri turit aguonų vyniotinio receptą?Mano močiutė kepdavo nuostabų,bet jos jau nėra su mumis,mano mama ne pyragų kepėja,o mamos sesuo nesako recepto,sako ,kad neatsimena.
QUOTE(Askulia @ 2007 11 13, 16:06) Sveikos, Na ir as parasysiu musu seimoje kepamu meduoliu teslos recepteli. Siaip iskepus iskart jie gaunasi gan kieti, bet uztepus glajumi ar palaikius keleta dienu jie suminksteja ir tampa NIAM NIAM. Skaniausi pastoveje bent savaite - tai as prikepu is anksto ju labai daug ir valgom vos ne visa menesi [attachmentid=120215] Tesla: 100g margarino/ sviesto (as dedu margarina, nes tas sviestas siais laikais 200g medaus 200g cukraus 2 kiaušiniai 500g miltu pakelis kepimo milteliu 1 a/s prieskoniu misinio meduoliams Gaminimas (as viska darau mikseriu) 1. Islydome sviesta, cukru, medu 2. Siek tiek atvesiname (ne per daug, nes vel sutirstes) 3. Imusame po viena kiausini ir gerai isplakame 4. Miltus su kepimo milteliais persijojame 5. Miltus dedame i tesla ir maisome Pastaba: Tai kas gaunasi NEATRODO, kad butu tinkama kociojimui 6. Dedame i saldytuva bent 3val (geriausia per nakti) 7. Traukiame atsalusia tesla ir pabarstant miltais kociojame ir darome ivairias figureles. 8. Kepame 180 laipsniu ikaitintoje orkaiteje. Puosiame: Pagal norus - galima visai nepuost, galima pasidaryti glaju (1 baltymas-nemazai cukraus pudros-siek tiek citrinos sulciu ir viska isplakt, kad butu grietines tirstumo) ir aptepti, o po to pabarstyti visokiais "pabarstymais", kuriu pilna parduotuvese. Dar va viena man labai patikusi ideja, kuria sakiau isbandysiu: [attachmentid=120222] VAU.... Nuostabiai atrodo, reiks butinai pabandyti,
Gal ir kvailas klausimas, bet idomu
Iš manęs ne kokia konditerė
pagal bea recepta kepiau dariau plonus,kepdami issipute
labai skanus bet galetu kietesni but labai jau minksti ir skanus as sudejau vos iskeptus i sandaru inda tai labai suminkstejo gal reikejo sudet palaukt kol atsals ir tada isimt,kad truputi apdziutu? Papildyta: QUOTE(Auksuole @ 2007 11 18, 16:43) dek medu i puoda o ta puoda ANT virykles
jau ir iskepiau ta garsuji kaledini pyraga kazkoks itartinai minkstas jis man gavos........
ir vistiek dar sulaisciau romu supyliau visa 0,125atrodo buteliuka zozdiu....o nieko ,kad as ji toki dar siltoka suvyniojau? ir ar nieko,kad sudejau (2 gavosi) viena ant kito? QUOTE(mėlynė @ 2007 11 20, 02:50) jau ir iskepiau ta garsuji kaledini pyraga kazkoks itartinai minkstas jis man gavos........ ir vistiek dar sulaisciau romu supyliau visa 0,125atrodo buteliuka zozdiu....o nieko ,kad as ji toki dar siltoka suvyniojau? ir ar nieko,kad sudejau (2 gavosi) viena ant kito? o man gavosi kietokas bet nelaisciau romu. irgi itartinas... suvyniojau ir palikau jau savaite stovi... QUOTE(xxxita @ 2007 11 20, 10:18) o man gavosi kietokas bet nelaisciau romu. irgi itartinas... suvyniojau ir palikau jau savaite stovi... Aš šeštadienį praeitą kepiau, tai man gavos normalus, nei per kietas, nei per minkštas manyčiau. Ir man jis visai neiįtartinas, labai skanus jau iškart paragavus
o jeigu as miltu padauginau?
oi ne as supyliau visa 0,225l butelaiti
minkstas gavos atrodo turbut del to kad aukstose formose kepiau..... gal ir geras gavosi,nes visi nori ziauriai paragaut,bet neduodu siandien patikrinau ji,ziuriu visas popierius net slapias nuo romo o vaisius pagal save dejau prisirinkau kruva maiseliu ir dejau po kelis vaiselius visu rusiu paskui ieskojau kasininkes tokios linksmesnes,kad neburbetu,bet vistiek bambejo truputi
Meduolėliai:
2-3 kiausiniai 0,5 stiklinės cukraus 100 g sviesto 200 g medaus 600 g miltų 2-3 šaukšteliai kepimo miltelių (Kepimo milteliai) 1 šaukštas cinamono (Cinamonas) 1/2 šaukštelio maltų prieskonių (imbiero, muskato, gvazdikėlių, kardamono) Papuošimui: 100 g šokolado 2 šaukštai pieno 2 baltymai 3 stiklinės miltinio cukraus 5 šaukštai mėtų sirupo Medų, cukrų ir sviestą šildome puodelyje ant ugnies, kol susidaro vientisa masė. Masę atvėsiname. Į ją įmaišome kiaušinius ir su kepimo milteliais bei prieskoniais sumaišytus miltus. Iš tešlos iškočiojame 7 mm storio lakštą. Iš kartono paruošiame įvairių formų trafaretus ir uždėję juos ant tešlos išpjauname meduolėlius. Kepame sviestiniu popieriumi išklotoje skardoje 170°C temperatūroje. Iškeptus meduolėlius galima sudėti į kartono dėžutę, uždengti marle ir laikyti apie 1 mėn. Tuomet jie suminkštėja ir įgauna ypatingą skonį. Meduolėlius puošiame su pienu ištirpintu šokoladu ir baltymų glajumi. Jį galima nudažyti mėtų sirupu, spanguolių, aronijų ar šaltalankių sultimis. Šaltinis: internetas Dariau šituos QUOTE(mėlynė @ 2007 11 20, 17:37) oi ne as supyliau visa 0,225l butelaiti minkstas gavos atrodo turbut del to kad aukstose formose kepiau..... gal ir geras gavosi,nes visi nori ziauriai paragaut,bet neduodu siandien patikrinau ji,ziuriu visas popierius net slapias nuo romo o vaisius pagal save dejau prisirinkau kruva maiseliu ir dejau po kelis vaiselius visu rusiu paskui ieskojau kasininkes tokios linksmesnes,kad neburbetu,bet vistiek bambejo truputi nepagailejai romo o as pat su saldainiais kartais padarau, kai vaikams perku - po kelis i daug maisiuku, o kiek visko isgirstu
Aš kepiau meduoliukus pagal Askulia receptą, skanūs gavosi.
Pernai kepiau meduolius pagal BEA receptuką ir dėjau imbiero dar.Nu
Aš sekmadienį irgi išsikepiau "Kalėdinį" pyragą. Kepiau iš pusės normos. Gavosi vienas didelis 28 cm, o kitas mažiukas kekso formoje, bet nepilnas. Didelį pasidėjau "brandinti", o mažiuką ragaujam, tiksliau visus vaišinu
QUOTE(Kuzulis @ 2007 11 21, 12:19) Aš kepiau meduoliukus pagal Askulia receptą, skanūs gavosi. Ale ir super atrodo ...o nuo glajaus jie dar paminkstes per pora dienu, tai visai skonis ...reik ir man "Kaledini" dziovintu vaisiu pyraga issikept. Parsisiunciau Kaledu eglutes forma, tai joje kepsiu
O aš truputį ne į temą parašysiu,
nusipirkau kepimo knyga bet ten zelatinos kiekis nurodytas ne gramais ar šaukštais bet lapeliais gal kas žino kiek tai būtu
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2007 11 24, 11:44) O aš truputį ne į temą parašysiu, O cia pas tave nauja orkaite, ar ta sena rusiska? QUOTE(laurindre @ 2007 11 22, 11:11) Aš sekmadienį irgi išsikepiau "Kalėdinį" pyragą. Kepiau iš pusės normos. Gavosi vienas didelis 28 cm, o kitas mažiukas kekso formoje, bet nepilnas. Didelį pasidėjau "brandinti", o mažiuką ragaujam, tiksliau visus vaišinu Mergaites patarkit Susiruosiau kepti Kaledini pyraga. Noriu paklausti ar reikia ji sulaistyti romu, brendziu ir t.t. Suprantu kad tai nera butina, bet kiek teko skaityti internete, jei sulaistai, tai reikia per savaite suvalgyti. Ar tiesa? Ir dar vienas klausimas, ar iskepusi geriau suvynioti i folija ar kepimo popieriu? Aciu QUOTE(sidabrinekuoja @ 2007 11 24, 11:44) O aš truputį ne į temą parašysiu, Aš visus kepinius kepu 175 laipsnių temperatūroje, įjungiu gamindama, o kartais ir į šaltą kišu, kai pamirštu įjungti QUOTE(ralė @ 2007 11 24, 11:48) nusipirkau kepimo knyga bet ten zelatinos kiekis nurodytas ne gramais ar šaukštais bet lapeliais gal kas žino kiek tai būtu Pas mane ant pakelio parašyta 20 gr, o yra 12 plokštelių, skaičiuok pati QUOTE(poeme @ 2007 11 24, 15:26) Mergaites patarkit Susiruosiau kepti Kaledini pyraga. Noriu paklausti ar reikia ji sulaistyti romu, brendziu ir t.t. Suprantu kad tai nera butina, bet kiek teko skaityti internete, jei sulaistai, tai reikia per savaite suvalgyti. Ar tiesa? Ir dar vienas klausimas, ar iskepusi geriau suvynioti i folija ar kepimo popieriu? Aciu Aš niekuom nelaisčiau (laistoma tik kelias dienas prieš vartojimą). Daugelis vynioja į plėvelę, kiti į kepimo popierių. Aš turiu sandarų, ekologiškos plasmasės indą ir laikau jame niekur nevyniojusi
labai dėkui
QUOTE(tusiukas8 @ 2007 11 24, 12:58) As siuo metu UK esu QUOTE(sidabrinekuoja @ 2007 11 24, 18:43) As siuo metu UK esu Bet keista, kaip negali buti temperaturos reguliatoriau?
VISKO GALI BUT KAD TIESIOG ORKAITE BLOGA. tUREJOM TOKIA VOKISKA , NIEKO NEKEPE TIK SILDE.
BET ZVILGTERK AR TIKRAI GERAI UZSIDARO, AR NELIEKA KOKIO TARPELIO PER KURI ISEINA SILUMA. MAN BUVO TAIP NUTIKE, BET SU RUSISKA "ELEKTRA"
esu UK ir irgi turiu orkaitę su reguliatoriumi ant kurio tik kažkokios padalos nuo 1 iki 9, bet išsisukau. Radau pirkti termometrą orkaitei - kainuoja iki 5 svarų - kelis kartus kepdama pamatavau temperatūrą ir dabar jau maždaug žinau, kad pavyzdžiui 7 padala mano orkaitėje atitinka 200 laipsnių ir t.t.
QUOTE(laurindre @ 2007 11 24, 17:13) Aš niekuom nelaisčiau (laistoma tik kelias dienas prieš vartojimą). Daugelis vynioja į plėvelę, kiti į kepimo popierių. Aš turiu sandarų, ekologiškos plasmasės indą ir laikau jame niekur nevyniojusi Aciu labai QUOTE(Kurmiukė @ 2007 11 12, 13:26) ..."O gal kas matet kur nors pirkti meduoliu prieskoniu? Ta prasme, jau paruostu? Nes pernykstis gvazdikeliu malimas man sugadino viena mylima inda Taip, mačiau ir šeštadienį pirkau Thomas Philips parduotuvėj, padėti ten kur prieskonių skyrelis, skirti karštam vynui ir meduoliams (cinamonas, gvazdikėliai, imbieras ir dar kažkas...), tokiame baltame indelyje, kaip druskinė Aš šiandien per abu Philipsus praėjau ir niekur net negirdėję apie tokius
YRA MAKSIMOSE RAUDONI PAKELIAI NEPRISIMENU KIENO GAMYBOS
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|