Įkraunama...
Įkraunama...

Sodų bendrijos aplink Kauną


Tokios temos lyg ir nebuvo, o noriu kiek pakalbėt apie sodus kaune, kauno raj., jų kainas, gyvenimą juose ir tt.

Ne per seniausiai nusipirkom Vanagynės sodų bendrijoje sklypą su nedideliu nameliu, pirkom su mintim, statytis ten gyvenamą namą, dabar šalia kaimynai parduoda savo sklypą, gundomės pirkti ir daryti dvigubą. Mūsų sklypas 6 kvad., tad jei nupirktume būtų jau bendras 12.
Yra toks dalykas, kad nelabai gaudomės sklypų kainose, nes visur jos yra labai skirtingos.
Todėl nusimanančių forumiečių norėčiau paklausti, gal žinot kokia gali būti 6 arų sodo sklypo vertė. Na tiesiog nežinom ar apsimoka pirkti už tokią kainą, kurią mums siūlo.
Ir šiaip galim padiskutuoti apie gyvenimą sodų bendrijose.

Iš anksto dėkoju.
Atsakyti
sveika, jungiuosi ir as prie apsigyvenusiu soduose 4u.gif .na dar negyvenu, bet jau uz keliu dieneliu vesimes i savo naujaji lizdeli visas smutkes.musu sodas randasi ne visai Kauno rajone, jisai priklauso jau Jonavos raj.pirkom mes ta namuka pries 3metus, tai tuo metu nupirkom uz tikrai juokinga kaina.o va jau si pavasari uz ji mums siule triguba kaina.bet mes nutarem jame patys apsigyventi. tad graziai paprasem banke pinigeliu ir "siek tiek" paremontavome.vienas sienas isgriovem, kitas pastatem, pakeitem stoga, apsildem(kaip sakant dar vis apsildinejam), suvedziojom santechnika ir sildyma, isdazem ir ka- gavosi puikus jaukus nameliukas wub.gif .
Atsakyti

Pirkite, jei tik išgalite. Juk Jums nereikalingas sklypas per du toliau. Reikalingas šalia. O savos erdvės reikia.

Atsakyti
tai va, kad ir neaišku, nes savo sodą pirkom už per pusę mažesnę kainą, nei siūlo mums dabar tą kitą šalia pirkti, o mūsų ir tai žymiai geresnis ir tvarkingesnis g.gif

Lolija, o kiek km nuo Kauno jūsų sklypas ir koks plotas?
Atsakyti
Prisijungsiu ir as prie jusu pokalbiu ta tema, nes kaip tik siuo metu intensyviai ieskome pirkti soda aplink Kauna su namu is kurio butu galima daugiau ar maziau investavus padaryti gyvenama. Atsibodo 1kamb bute lindeti. smile.gif
Tik kad sunkiai su tom paieskom schmoll.gif Labai mazai pasiulymu randu. Vis tie patys ir tie patys skelbimai, mazai nauju atsiranda. Kazkiek jau apvaziavom, apsizvalgem, bet .. nieko tokio, ko noretumeme ir ka pamacius sirdele suvirpetu lotuliukas.gif
Taigi noriu paprasyti, kad jei ka apling isgirsit ar suzinosit, kad pardavineja, praneskit mirksiukas.gif
Atsakyti

na kai mes ieškojom sodo, na mums aktualiausias buvo sklypas, galėjo būt be namuko, bet yra namukas tai dar geriau, tai mes neieškojom skelbimuose, o tiesiog važinėjom į sodus ir vietinių žmonių klausinėjomės gal kas parduoda. tai tikrai daug ir pasiūlymų sulaukėm ir buvo iš ko rinktis. dabar situacija tikrai nepasikeitė ax.gif

Pieva, už kokią maždaug sumą ieškot?
Atsakyti
Gera mintis, kad pasivazineti po sodu ir zmoniu paklausineti, tik kad dabar ziema, rasim tik ten gyvenancius ir tai gal net ne visi namuose bus ar nores sneketis.
Dabar tik zmones soduose teko kalbinti, kai apsiziurim koki namuka ir einam netoliese gyvenanciu pakamantineti, kokia cia situacija ir pan, dar bandytumem susirasti tikraji pardaveja, nes dazniusiai agenturos tik siulo.
Planuojam moketi max iki 100 000. Aisku, uz tiek pirktas namas reikalaus papildomu investiciju, bet mes negalim labai daug paskolos gauti, todel turesim pirkti pigesni ir ji tvarkyti.
Rasei, kad pirkot Vanagyneje. Kur tie sodai yra? Ar toli nuo Kauno?
Is to ka jau ziurejom labiausiai patiko Gervenupyje didelis namas ant tvenkinio kranto. Tai vis dar apie ji galvojam, reikes su specialistais apziureti jei dar neparduotas.
Atsakyti

100 000 čia vien tik už sklypą? daugoka, mūsų sklypas 10 kartų pigiau kainavo, aišku 6 arų, tai nedaug, bet vis geriau nei nieko.

Gervėnupis per toli, sakyčiau, ieškokit arčiau Kauno.

O vanagynė randasi važiuojant link Klaipėdos, autostrada. Jei žiūrint nuo Kauno ribos tai gaunasi 4 km, nuo šilainių tai max 9 km.
Atsakyti
Mes uz 100 000 norime gauti ne tik tuscia sklypa, bet ir nama. Aisku, jis dar nebus tinkamas gyventi. Bet kokiu atveju reikes praktiskai visos vidaus apdailos, langai, durys,dar is lauko patvarkyti, o kur dar sildymas, vanduo, kanalizacija...
Mes kazkaip nesiryztam statyti nuo nulio. schmoll.gif
Tai jei Vanagyne ten, kur pro "Cepelinus" reikia pravaziuoti, tai zinau. Tik nei vieno pasiulymo niekur nemaciau, kad kas ten pardavinetu.
O tie atstumai dar labai priklauso nuo darbo vietos. Man nuo Gervenupio 20km iki darbo ir iki centro butu. Manau nuo Vanagynes iki Taikos pr. irgi panasiai susidarytu... Nors siaip jei jau vaziuoti, tai papildomi keli kilometrai reiksmes dideles netures. Mes ieskom, kad butu max 25km nuo centro ar nuo darbo.
Atsakyti

Taip, ten kur tie "cepelinai", na mes ten būtent ir ieškojom, tai tikrai kur į kokią gatvelę benuvažiuotum, visur kokia bobikė nurodo kas kur parduoda, taip ir lakstėm, " šaudėm" tel numerius... aišku tai buvo vasaros gale, rudenį, žiemą sunkiau, bet žiemą ir kainos daug prieinamesnės nei vasarą.
mes kol kas galvojam apie statybas. aišku sunku viūską nuo nulio pradėti, nors jei rastume gerą variantą su namuku, kokioj sodyboj mielai pagalvotume. bet jei nuspęsim statytis, tai mums labiau apsimoka, nei pirkti pastatytą, mediena beveik nekainuotų nes turim nemažą plotą miško.
o jei jūs norit pirkti gatavą namuką, tai gerai pagalvojus už tokią sumą nedaug ką nusipirksit, nebent medinį kokį, bet jo restauravimas dar tiek pat kainuos unsure.gif
Atsakyti
Tu teisi, uz tokius pinigus naujovisko ir grazaus namo nenupirksim. schmoll.gif Tuo labiau arciau Kauno.
O jei kalbant apie konkretu varianta, tai uz truputi maziau nei 100tukst. galima gauti virs 200kv.m. murini nama kaip sakant "pakista po stogu" su kanalizacija ir pasakiskai grazia vieta aplink, o paskui jau isirengineji ir tvarkai kaip nori. O rezultatas irgi turetu buti thumbup.gif
O pasidalinkit savo emocijomis. kaip jums tas faktas, kad is miesto pabegti gyventi kazkur i sodus. Ar negalvojat, kad gali jaustis kazkoks diskomfortas, o gal net nejaukumas tamsiais ir ilgais ziemos vakarais. Net ir dabar kai kuriems zmonems pasakius apie planus gyventi sode, sulaukiam krevu sypsniu. Netgi kazkuriame forume skaiciau tokia nuomone, kad sodai- tai netekusiu butu zmoniu prieglobstis....
Manau tas poziuris metams begant keisis ir gal tada dziaugsimes tokiu savo pasirinkimu, bet dabar yra kaip yra. Tuo labiau kad dabar turim savo buta, niekas niekur neveja, bet norisi kazka kurti del grazesnes ateities rolleyes.gif
Atsakyti

pažįstamas požiūris, manau jis su laiku pasikeis, vien pažiūrėjus į tai kaip pabrango sodų ir sklypų kainos.

kai mes važinėjom ieškodami sodo po visokias bendrijas, tai tokių gražių namų statomų prisižiūrėjom, tai tikrai toks požiūris dingo.

o anksčiau galvodavau, kad sodai tai bomžynas... alc.gif
Atsakyti