Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Smiltpelės
Supermamų klubas > Mūsų namai > Fauna
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Renata555
Manęs paprašė pažįstami pasaugoti smiltpelę (tik vakar sužinojau, kad ji taip vadinasi blush2.gif ). Aš pati auginu katiną g.gif
Smiltpelė pas mane gyvena apie mėn. laiko ir dar apie 2-3 savaites gyvens. Vakar buvau pas veterinarą (kartu su gyvunėliu). Sakė viskas gerai.
3-4 dienos kaip pasikeitęs jos elgesys blush2.gif ....
Pasidarė labai rami, visą laiką miega (anksčiau pastoviai grauždavo groteles ar maistą), nereaguoja į dedamą maistą. Atrodo, kad nemato (labai prisimerkusi), nors veterinarai sakė nieko...

Gal kas nors ką nors žinote, auginate ar pan.?
Jai turėtų būti apie 1,5 - 2 metai.

P.S. Pastebėjau, kad nubrozdinta uogegytė blush2.gif , bet tikrai ne katino darbas. Ir veterinaras pritarė.
*Vasare*
Kazkaip ieskojau ieskojau ir neradau forumiuko apie sias mielas pelytes ax.gif tikiuosi ce dalinsites sawo dziaugsmais ir rupesciajs susijusiajs su smiltpeliukajs mirksiukas.gif

mano seimynele:

user posted image

ju wajkuciaj:

user posted image

sitie grazuoliukai iesko nauju namu:

http://i60.photobucket.com/albums/h13/bruknyte86/4.jpg

http://i60.photobucket.com/albums/h13/bruk...86/DSC00848.jpg
julija**
sveika smile.gif grazuciai tavo smiltpeliukai:didis: as irgi auginau.. 4 metus, turejau is viso.. emm g.gif 4 smiltpeles.. tikejausi vaikuciu, taciau nieko nebuvo blink.gif bet poreles auginau blush2.gif tikrai blink.gif o siaip tai smiltpeles- saunus gyvuneliai wub.gif , nedaug prieziuros reikalauja, idomu juos stebeti..Mm:heart
cool.gif
Čika
Taip, stebėti jas įdomu, o kas man labiausiai patiko, kad jos nesmirda, nereikia kas kelias dienas keisti kraiko. Labai gražiai moka iš popieriaus suplėšyt skutelius ir iš jų sau thumbup.gif namą pasistatyt biggrin.gif Ir gana pigus išlaikymas jų ax.gif daug nevalgo, netriukšmauja, kaip mano papūgos rytais doh.gif
Tik va mirė mano Pelius gegužės vidury sulaukęs 3 metų lygiai mėnesiui praėjus po mano tėčio mirties verysad.gif , lyg jausdamas verysad.gif
Gema
mes irgi turim 3 smiltpeles, turėjom 1, o vasaros atostogom priglaudėm dar 2 (iš mokyklos).
Jų priežiūra man irgi tinka, o mano trimetis tai su jom eksperimentus daro doh.gif , bet nieko jos atsparios, atlaiko.
Mes tai nelabai linke į rankas imti, bet narvelyje stebėti jas smagu.
*Vasare*
reikia siajp juos islejst kartais i lajswe palakstyti rolleyes.gif jau nebeturiu mazuju,bet teweliaj ilgaj lajko weltuj nelejdo,jau kitus wajkus planuot pradejo nestuke.gif jej tik norinciu bus,tai laukiu uzsakymu thumbup.gif drinks_cheers.gif
julija**
QUOTE(bruknytee @ 2006 07 20, 01:33)
reikia siajp juos islejst kartais i lajswe palakstyti rolleyes.gif
*

Jo good.gif As kasdien isleisdavau.. Is pradziu tik ant sofos, kad kur neuzlystu blush2.gif bet veliau karta vienas pabande nusokti nuo sofos, tai po to abu ant jos ilgiau 5 min neisbudavo hihihi.gif ant grindu idomiau gi ir vietos kiek tongue.gif is pradziu tai dar uzkeldavau atgal, bet isigudrino pasprukti happy.gif pasiilgstu savo peliuku dabar unsure.gif nei vieno neber mastau.gif
JOVITA A.
user posted image

Čia mūsų Smiltė smile.gif
kaprizas_
Grazios nuotraukos.
Aziza
bruknytee, o kada laukt jau tavo seimos padidejimo? bigsmile.gif tongue.gif vakar nusipirkau narveli, nes buvo gana nebrangus, bet dabar galvoju kokius itaisyt gyventojus, norejau ziurkes, bet bus jai siek tiek mazokas sad.gif tai dabar sprendziu klausima tarp dygliapeles ir smiltpeles g.gif turejau dygliapele labai patiko sis gyvunelis, bet noreciau augint du, kad linksmiau butu, o kur paskui deciau ju vaikus doh.gif nes jos panasios i peles, tik, kad plaukuciai kaip spygliukai ir spalva smeline, nemanau, kad kas tokiu nores tongue.gif ir jei gali papasakok apie jas daugiau, ar labai judrios? ar daznai vaikuciu atsiveda? noreciau poreles, nes su ta pacia lytim jauciu nesutartu g.gif beje mano narvelio foto, kaip manai ar tiktu? user posted image ismatavimai: plotis 26cm. ilgis 37cm. aukstis 39cm.
Gintaras Klimaitis
QUOTE(aziza @ 2006 07 29, 16:01)
bruknytee, o kada laukt jau tavo seimos padidejimo?  bigsmile.gif  tongue.gif vakar nusipirkau narveli, nes buvo gana nebrangus, bet dabar galvoju kokius itaisyt gyventojus, norejau ziurkes, bet bus jai siek tiek mazokas sad.gif tai dabar sprendziu klausima tarp dygliapeles ir smiltpeles  g.gif turejau dygliapele labai patiko sis gyvunelis, bet noreciau augint du, kad linksmiau butu, o kur paskui deciau ju vaikus  doh.gif nes jos panasios i peles, tik, kad plaukuciai kaip spygliukai ir spalva smeline, nemanau, kad kas tokiu nores  tongue.gif ir jei gali papasakok apie jas daugiau, ar labai judrios? ar daznai vaikuciu atsiveda? noreciau poreles, nes su ta pacia lytim jauciu nesutartu  g.gif beje mano narvelio foto, kaip manai ar tiktu?  user posted image ismatavimai: plotis 26cm. ilgis 37cm. aukstis 39cm.
*

Vienai smiltpelei tiktų,jei laikysi porą-gali kilti problemų schmoll.gif
Ne su pačiom suaugusiom smiltpelėm,bet su jų pradėjusiu ropinėti prieaugliu-per grotų tarpus gali išsilakstyti...
Kadangi smiltpelės labai linksmos,judrios,šoklios ir žingeidžios (tai ne tinginiai žiurkėnai smile.gif ),porelę,kuri (esant gerai priežiūrai)pastoviai ves vaikus,geriausiai laikyti dideliame stikliniame inde(tiks didesnis tinklu uždengtas naudotas akvariumas) mirksiukas.gif
Aziza
QUOTE(Gintaras Klimaitis @ 2006 07 29, 16:07)
Vienai smiltpelei tiktų,jei laikysi porą-gali kilti problemų schmoll.gif
Ne su pačiom suaugusiom smiltpelėm,bet su jų pradėjusiu ropinėti prieaugliu-per grotų tarpus gali išsilakstyti...
Kadangi smiltpelės labai linksmos,judrios,šoklios ir žingeidžios (tai ne tinginiai žiurkėnai smile.gif  ),porelę,kuri (esant gerai priežiūrai)pastoviai ves vaikus,geriausiai laikyti dideliame stikliniame inde(tiks didesnis tinklu uždengtas naudotas akvariumas) mirksiukas.gif
*

tai, kad kaip tik akvariuma nediduka turiu doh.gif ten joms vietos tikrai bus per mazai sad.gif o cia ir ratukas yra, tai kaip tik turetu but visai neblogai bigsmile.gif o kazin nesipestu pvz. dvi pateles [ ar patinai ] is to pacio lizdo?
winterlady
Atsargiau su tais begimo ratukais, nes drauge turejo hameka tai nusisuko galva bebegdamas, o smiltpelems tai dar ir uodega trugdyt gali. Buvau savo smiltpelem nupirkus viena syki su narveliu plastmasini ratuka, tai is jo nieko neliko, sugrauze doh.gif
Aziza
va dar noreciau tokios user posted image dar kitaip vadinamos akomisomis [ arba dygliuotomis pelemis ] bigsmile.gif tai dabar dilema tongue.gif
Papildyta:
nors dabar kai pamaciau akomisu nuotraukyte sirdele krypsta arciau ju wub.gif
Papildyta:
atsiprasau, kad ne i tema 4u.gif bet kaip tik sprendziu del siu gyvuneliu, todel parasiau cia blush2.gif
*Vasare*
niu tuoj as tave apswiesiu 4u.gif nes ce wisokiu komentaru prisiskajciau.. doh.gif smile.gif taj wa toks narvelis dwiem yra pats tas,juk wis wien jas karts nuo karto rejks pasilakstyt palejst namie rolleyes.gif o gyvenimuj,taj pujku;) paklausa irgi ju yra ,tajp kad gali nebijoti,kad atsiwes jaunikliu:) be to jei ir bus dwi wienodos lyties,taj jos nesipyksta.. uj dbr bajsu dar ka nors pralejsati.. aj dar skajciau,kad kazkas sake,kad wajkaj pralis pro groteles lotuliukas.gif neeeeeeeeeee smile.gif jie tikraj nepralis,nes kol jie buna wisaj maziukaj,taj nelaxto,o kaj jau laxto,taj nebepralenda smile.gif bvet man iskilo klausimas ka tu darysi su sawo seskiuku,juk tu toki turi... nes as wien del sawo peliuku dbr jo neperku,nes prigasdinta esu,kad jis iskart jas sues... ar ne? blink.gif
Aziza
QUOTE(bruknytee @ 2006 07 31, 12:53)
niu tuoj as tave apswiesiu 4u.gif  nes ce wisokiu komentaru prisiskajciau.. doh.gif  smile.gif  taj wa toks narvelis dwiem yra pats tas,juk wis wien jas karts nuo karto rejks pasilakstyt palejst namie rolleyes.gif  o gyvenimuj,taj pujku;) paklausa irgi ju yra ,tajp kad gali nebijoti,kad atsiwes jaunikliu:) be to jei ir bus dwi wienodos lyties,taj jos nesipyksta.. uj dbr bajsu dar ka nors pralejsati.. aj dar skajciau,kad kazkas sake,kad wajkaj pralis pro groteles  lotuliukas.gif  neeeeeeeeeee smile.gif jie tikraj nepralis,nes kol jie buna wisaj maziukaj,taj nelaxto,o kaj jau laxto,taj nebepralenda smile.gif  bvet man iskilo klausimas ka tu darysi su sawo seskiuku,juk tu toki turi... nes as wien del sawo peliuku dbr jo neperku,nes prigasdinta esu,kad jis iskart jas sues... ar ne?  blink.gif
*

kai ziurke paleidziu, tai seskas narve sedi biggrin.gif bet ir tai mano ziurkutis tikras fainuolis, negaliu as juo atsidziaugt wub.gif toliau narvo neina niekur, nors galetu nulipt zemyn ir keliaut kur sirdis uzsigeis, bet nelipa, o vaiksto aplink ax.gif kartais net paliekam ir isvaziuojam kur, o grizus randam narvelyje mieganti wub.gif o su smiltpelem turbut bus sunkiau, nes jos vikrios ir jei paleisciau turbut nepagauciau blink.gif tai nusprendziau siandien vaziuot pirkt akomisu porele, skaiciau, kad gyvena grupemis, tai ateiti isigysiu koki terariuma ir laikysiu daug wub.gif o smiltpeliukus isigysiu kai narveli didesni turesiu, nes jei ju neisleist tuomet turetu narvas but nemazas, kad issilakstytu g.gif jei pas tave jos palaidos begioja, tai sesko nerekomenduociau, nes kada nors tikrai netycia gali papult i jo narva blink.gif
Aziza
nu va nusipirkau tris akomisas bigsmile.gif tik labai mazytes, tai beveik nejo atskirt kur bernai kur panos, tai tikiuosi, kad visas tris panas nusipirkau bigsmile.gif nes nuo bernu atkalbejo pardaveja, sake kad dauginasi kaip ziurkes, nors skaiciau visai ka kita blink.gif nu sekantys augintiniai bus smiltpeles bigsmile.gif thumbup.gif
*Vasare*
niu taj maniskiu sejmyna gales tau ju parupinti 4u.gif tik dar wa kajp tik kol tu isigysi narvuka,taj jos irgi iki tada dar pasigimdys ir po to dar juos rejks paauginti wub.gif o del to begiojimo,taj as ju siajp nepalejdziu,nes turiu dar namie suni ir kate,bet karts nuo karto per lova ir zeme palaxto.. todel dar ir lauksiu... cool.gif niu as zinau,kad esu kantri ir seskuciuj lajkas atejs smile.gif suniuko irgi ilgaj laukiau mirksiukas.gif
Aziza
QUOTE(bruknytee @ 2006 07 31, 22:14)
niu taj maniskiu sejmyna gales tau ju parupinti 4u.gif  tik dar wa kajp tik kol tu isigysi narvuka,taj jos irgi iki tada dar pasigimdys ir po to dar juos rejks paauginti wub.gif  o del to begiojimo,taj as ju siajp nepalejdziu,nes turiu dar namie suni ir kate,bet karts nuo karto per lova ir zeme palaxto.. todel dar ir lauksiu... cool.gif  niu as zinau,kad esu kantri ir seskuciuj lajkas atejs smile.gif  suniuko irgi ilgaj laukiau mirksiukas.gif
*

narvas kolkas laisvas, nes nupirkau tokias mazules doh.gif kad baisu jog per plysius narvo islys blink.gif kolkas gyvena akvariume kol svorio pririnks tongue.gif o gal ir visalaik ten bus, dar nezinau, tai gali visko but, kad narvukas bus laisvas bigsmile.gif bet gerai pagalvojus noreciau tos pacios lyties, nes jau situ 3 gana lotuliukas.gif o dar net tiksliai nezinau kokios lyties blink.gif lygtais pateles, bet jei ne doh.gif gal galetu kas patart kuo akvariuma uzdengt? nes uzdengiau kartoniu popierium ir pridarem daug skyliu, tai taip sokineja, kad uz ju uzsikabina, o kas bus jai pragraus blink.gif butu gerai koks sietelis bet is kur ji gaut sad.gif
*Vasare*
rolleyes.gif niu as galiu pasiulyti nusipirkti merliuka.. niu toki kajp binta ir wielos ir pagal to akvariumo wirsu apsukti,bet manau,kad ir jo uzteks neilgam mirksiukas.gif
Aziza
QUOTE(bruknytee @ 2006 07 31, 22:50)
rolleyes.gif niu as galiu pasiulyti nusipirkti merliuka.. niu toki kajp binta ir wielos ir pagal to akvariumo wirsu apsukti,bet manau,kad ir jo uzteks neilgam mirksiukas.gif
*

jo tai tikrai neliks lotuliukas.gif cia gelezies reikia bigsmile.gif bet is kur gaut sad.gif atrodo visus namus apziurejom, bet jokiu groteliu neradom unsure.gif
*Vasare*
ax.gif galima bandyti uzdeti nuo griliaus lotuliukas.gif
Aziza
QUOTE(bruknytee @ 2006 07 31, 23:13)
ax.gif galima bandyti uzdeti nuo griliaus  lotuliukas.gif
*

nu ryt padesi sugalvot bigsmile.gif o nuo griliaus manau bus per daug dideliais tarpais g.gif
*Vasare*
nu,kad ten nieko daugiau neprigalvosi.. labaj pujkiaj sutvarkyta thumbup.gif kol tokios maziukes pragraus ta kartona,taj ir i narvuka galesi perkelti mirksiukas.gif niu bet dar karta galiu pasakyti,kad turi labaj miela seskuti wub.gif ir saunu zoologijos soda rolleyes.gif o be to pameni kur pasakojau apie tuos peliukus,taj paziurek fotkes pradzioj forumo,taj ir ta marga pamatysi 4u.gif
Aziza
QUOTE(bruknytee @ 2006 08 01, 16:20)
nu,kad ten nieko daugiau neprigalvosi.. labaj pujkiaj sutvarkyta thumbup.gif  kol tokios maziukes pragraus ta kartona,taj ir i narvuka galesi perkelti mirksiukas.gif  niu bet dar karta galiu pasakyti,kad turi labaj miela seskuti wub.gif  ir saunu zoologijos soda rolleyes.gif  o be to pameni kur pasakojau apie tuos peliukus,taj paziurek fotkes pradzioj forumo,taj ir ta marga pamatysi  4u.gif
*

jau nupirkom tinkleli thumbup.gif dabar atrodo super, ne taip kaip su kartonu doh.gif aisku reiks kazkuo prispaust, kad neislystu, bet tik ant nakties, nes tada prasideda akrobatu sou lotuliukas.gif
Papildyta:
aga pamaciau ir marga bigsmile.gif bet man labai grazus visiskai juodas wub.gif
*Vasare*
Taj pas mano drauge,kur buvo kartu atejus ir gyvena tas ju visiskaj juodas vajkutis smile.gif tikra grazuole Gote wub.gif
Aziza
o sakyk ar pas tave buna taip tarp smiltpelyciu, kad viena kita vaikosi ir tarsi bando uz uodegos kast? blink.gif siandien viena kaip pasiutus pradejo kitas abi vaikytis, tai galvoju gal pesasi blink.gif ileke i nameli pradejo cypset pypset ir nezinau ka tai galetu reikst g.gif gal cia tokia zaidimo forma bigsmile.gif
*Vasare*
nu ne.. jejgu ir vajkosi,taj tik,kaj mejles truksta wub.gif o kitu atveju..mmm... nu jej pagauna,taj tikraj necypsi,o buciuojasi labaj graziaj su nosytem blush2.gif wub.gif
winterlady
O gal kaip suniukai, ne i uodega kast, o kas po ja pauostyt. Mano tai kazka panasaus daro doh.gif atrodo kvaila elgsena kai kito uostyt uz...
*Vasare*
ce siek tiek ne i tema,bet mano kalyte wisi majso su suniu,o buten todel,kad ji lipa visiem sunim ant galvos pasijodinet... doh.gif nekoks wajzdelis blink.gif
gutė*
Na mes ir pasidovanojom tiksliau draugai padovanojo smiltpelytes wub.gif thumbup.gif (labai gražios jų akytės wub.gif ), stengesi tos pat lyties bet aš įtariu kad gavom broliuką ir sesutę thumbup.gif na tikiuosi vaikučių nebus, nežinočiau kur juos dėti..... g.gif Šiaip norėčiau daugiau tų smiltpeliukų turim 3 aukštų narvelį tai 3ias aukštas visai neišnaudotas g.gif

Skaičiau kaip jas reikia prižiūrėti tai stengiuaosi paleisti, paleidau kampo (toks baldas) dėžėj, vietos yra bet nelabai jos toli bėga, aplink laksto kokį namuką ar vamzdelį, mėgsta landas būtų akvariumas su smėliuku ot tai fintų prikrėstų. Paleidžiu į balkoną pasportuoti (pas mus uždaras ir ilgas, 1am aukšte vėjų nėra- na paleidžiu kai šilta)- labai gražiai laksto. Kambaryje bijau paleisti, nes jos vikrios gali įlysti į kokį plyšelį, neiškrapštysim.

Kaip jūs jas maitinat? Aš duodu mišinį, saulėgražų, žolės, kalafijorų, šakelių kartais priskinam. Ką jos dar mėgsta? Maniškės mažai valgo man rodos, ar jūs išmetat nesuvalgytus grūdeliu ir dedat naujus?
QUOTE(bruknytee @ 2006 08 03, 11:03)
buciuojasi labaj graziaj su nosytem blush2.gif  wub.gif
*

wub.gif
*Vasare*
swejkinu isigyjus siuos mielus augintinius drinks_cheers.gif bet zinokit turiu patarima: geriau padovanokit kam nors wiena is smiltpeliuku,nes jiem nepaajskinsi,kad jie broliukas su sesute,o wajkuciaj jej gims gali buti issigime doh.gif verysad.gif tajgi geriau siulyciau imti is kur kitur,nebutinaj is manes,bet ir as galiu grazuoliuka kuri wiena pasiulyti wub.gif
si wada nerealiaj siap grazi: 2 juodukaj,1 pilkutis, 1juodmargis, 2 pilkaj balti su zwajgzdutem ant kaktos wub.gif
niu geraj.. toliau jum patarimaj: kol mazos labiau pratinkit prie ranku,tada galesit palejsti ir lajswas namie,nes jej jos kur ir ilis,taj butinaj sugris pas jus mirksiukas.gif jos labaj megsta bendrauti,taj pabandykit jas majtinti is ranku,turetu grejt priprasti,jej duosit maza gabaliuka sokolado ar sausajnio thumbup.gif jos nepatajsomos smalizes.. blush2.gif
del majsto,taj net nezinau,kajp ten su taj kalafijorajs,bet,kad kopustu duoti negaalima,taj tikraj zinau.. o geriausia butu,jej daugiau duotumet sauso,jie pritajkyto majstelio,dbr kajp tik atsirado maximoj maistelis pelems ir smiltpelem,taj jis butu kajp tik,o kajna irgi tik 1.89lt ,galit nupirkti ir kikos saulegrazu skirtu gyvuneliams,jas maniskes kremta net pasicepsedamos biggrin.gif taj nerejskia,kad darzoviu ir kitokiu zalumynu jiem duoti nerejkia g.gif atvirksciaj! galit skinti kiaulpienes,dobiliukus,wysniu sakele,kurios dar ir geraj bus dantukam ir panasius augaliukus thumbup.gif
jej bus dar kokiu klausimu,taj krejpkites bigsmile.gif 4u.gif
Aziza
baik tu, tikrai negims issigimeliai bigsmile.gif tongue.gif girdejau suleidzia sunis brolius ir seseris ir nieko mirksiukas.gif o ir peliu iskur tiek prisidaugina zoo parduotuvese, tik nuo broliu ir seseru biggrin.gif
giekab
QUOTE(bruknytee @ 2006 08 11, 16:23)
swejkinu isigyjus siuos mielus augintinius drinks_cheers.gif  bet zinokit turiu patarima: geriau padovanokit kam nors wiena is smiltpeliuku,nes jiem nepaajskinsi,kad jie broliukas su sesute,o wajkuciaj jej gims gali buti issigime doh.gif  verysad.gif  tajgi geriau siulyciau imti is kur kitur,nebutinaj is manes,bet ir as galiu grazuoliuka kuri wiena pasiulyti wub.gif 

*

patarciau ir as sesers su broliu neporuoti, man jau taip buvo tiesa ne su smiltpelem, o su deguciais, kai degu tetis su savo dukra susiporavo - du gime sveiki vaikuciai o trecias issigimes! Nelinkiu to niekam daugiau patirti. Tarp smiltpeliu manau, taip pati gali buti kraujomaisa, tad geriau nerizikuokit ir neeksperimentuokit!!!
Papildyta:
QUOTE(bruknytee @ 2006 08 11, 16:23)

si wada nerealiaj siap grazi: 2 juodukaj,1 pilkutis, 1juodmargis, 2 pilkaj balti su zwajgzdutem ant kaktos  wub.gif 

nu bet jusu smiltpeliukai visokiu spalvu rolleyes.gif
anksciau pries kelis metus buvau macius tik juodas ir rudas smiltpeles, o dabar ir tokios grazuoles jau veisiasi!!! drinks_cheers.gif thumbup.gif
gutė*
QUOTE(bruknytee @ 2006 08 11, 15:23)
swejkinu isigyjus siuos mielus augintinius drinks_cheers.gif  bet zinokit turiu patarima: geriau padovanokit kam nors wiena is smiltpeliuku,nes jiem nepaajskinsi,kad jie broliukas su sesute,o
*

Bruknyte ačiū už patarimus 4u.gif , tai gal kas norit gražios smėlio spalvos smiltpelytės? Aš nežinau, kaip jie man žiūrėjo taip norėjau vienos lyties. doh.gif ..gal labai blogai matosi.

O jei paimčiau naujokę ar nesipeštų su senbuve?

Aš stengiusosi ant rankyčių pratinti bet labai jau jos bėga nenori visiškai, bet turi tokį mažą mediniį namuką tai toli nuo jo bebėga.

Smiltpelės jėga 4u.gif
Aziza
QUOTE(gutė* @ 2006 08 11, 21:43)
Bruknyte ačiū už patarimus 4u.gif  , tai gal kas norit gražios smėlio spalvos smiltpelytės? Aš nežinau, kaip jie man žiūrėjo taip norėjau vienos lyties. doh.gif ..gal labai blogai matosi.

Aš stengiusosi ant rankyčių pratinti bet labai jau jos bėga nenori visiškai, bet turi tokį mažą mediniį namuką tai toli nuo jo bebėga.

Smiltpelės jėga 4u.gif
*

man atrodo, kad pestusi sad.gif geriau imt is vienos vados, tos pacios lyties g.gif o mano dygliapeles nors ir mazos bet kanda doh.gif jauciu nepripratinsiu as ju prie ranku sad.gif galesiu tik is salies stebet kaip verda ju gyvenimas tongue.gif bet vistiek labai idomu bigsmile.gif
Gintaras Klimaitis
QUOTE(giekab @ 2006 08 11, 22:16)
patarciau ir as sesers su broliu neporuoti, man jau taip buvo tiesa ne su smiltpelem, o su deguciais, kai degu tetis su savo dukra susiporavo - du gime sveiki vaikuciai o trecias issigimes! Nelinkiu to niekam daugiau patirti. Tarp smiltpeliu manau, taip pati gali buti kraujomaisa, tad geriau nerizikuokit ir neeksperimentuokit!!!
Papildyta:
nu bet jusu smiltpeliukai visokiu spalvu  rolleyes.gif
anksciau pries kelis metus buvau macius tik juodas ir rudas smiltpeles, o dabar ir tokios grazuoles jau veisiasi!!!  drinks_cheers.gif  thumbup.gif
*

Bendruomeniniams gyvūnas imbridingas nėra toks pavojingas,kaip čia bandoma nušviesti.. schmoll.gif Išsigimęs jauniklis-atsitiktinumas arba nesubalansuotos mitybos,fiziologinio motinos silpnumo pasekmė.Giminingų individų kryžminimas labai dažnai naudojamas selekcijoje,norint užtvirtinti pageidautinus recesyvinius požymius ar savybes.Aš pats asmeniškai esu užauginęs tūkstančius smiltpelių,žiurkėnų,jūros kiaulyčių,triušių,papūgų,amadinų,balandžių ir t.t.,neretai tikslingai poruodamas giminingus individus mirksiukas.gif
giekab
QUOTE(Gintaras Klimaitis @ 2006 08 11, 23:15)
Bendruomeniniams gyvūnas imbridingas nėra toks pavojingas,kaip čia bandoma nušviesti.. schmoll.gif Išsigimęs jauniklis-atsitiktinumas arba nesubalansuotos mitybos,fiziologinio motinos silpnumo pasekmė.Giminingų individų kryžminimas labai dažnai naudojamas selekcijoje,norint užtvirtinti pageidautinus recesyvinius požymius ar savybes.Aš pats asmeniškai esu užauginęs tūkstančius  smiltpelių,žiurkėnų,jūros kiaulyčių,triušių,papūgų,amadinų,balandžių ir t.t. ,neretai tikslingai poruodamas giminingus individus mirksiukas.gif
*

jau kelintam Jusu pasisakyme apie tai skaitau ax.gif
labai idomu, kur auginote tokia galybe grauziku ir pauksciu - cia kokiam veislyne ar namuose??? unsure.gif g.gif g.gif

gute* tikrai nemanau, kad uzsiims kokiu selekcionavimu ir pan., ji, manau, kaip ir daugelis namuose augina grauzikus ne kokiems moksliniams tyrimams arba veisimui, gerinant smiltpeliu pozymius ir savybes, todel ir ispejau kad gali pasitaikyti palikuoniu issigimimai, kraujomaisos atveju.

Tikriausia ir Jus uzaugines tukstancius grauziku, neteigsite, kad Jusu praktikoje nebuvo issigimimu, poruojant giminingus individus? g.gif

tuo labiau jei gims toks palikuonis (issigimes), zmonems jo nebus kur deti - visi nori sveiku, o ne kiekvienas gali zudyti gyva padareli unsure.gif
gutė*
QUOTE(giekab @ 2006 08 13, 08:20)
gute* tikrai nemanau, kad uzsiims kokiu selekcionavimu ir pan., ji, manau, kaip ir daugelis namuose augina grauzikus ne kokiems moksliniams tyrimams arba veisimui, gerinant smiltpeliu pozymius ir savybes, todel ir ispejau kad gali pasitaikyti palikuoniu issigimimai, kraujomaisos atveju.
tuo labiau jei gims toks palikuonis (issigimes), zmonems jo nebus kur deti - visi nori sveiku, o ne kiekvienas gali zudyti gyva padareli  unsure.gif
*

drinks_cheers.gif pritariu, reikės pašnekėti su peliukų šeimininkais gal mums duos papildomai daugiau tos pat lyties peliukų o mes jiems tą vieną skirtingos lyties atiduosim doh.gif kol jie mažiukai prastai matosi ar berniukas ar mergaitė doh.gif

Ką jūsų pelės mėgsta- mano tai graužti kartono dėžutes, turi medini namuką bet vistiek susuka lizdelį kitoje vietoje. Mėgsta aviečių šakeles, saldumynų iš rankų neima, labai baikščios yra nes kai buvo kūdikiai jų niekas ant rankų neėmė, o mes laiko turim tik kokį pora kartų per dieną. Kaip pratinti peliukus prie rankų? gal vieni taip ir nepripras niekada.
gutė*
Čia štai čia mūsų peliukai: narvelyje su netvarka vakar (šiandien išvaliau - tai vėl galės kapoti popieriukus)user posted image; paimti papramogauti ant lovos user posted image; čia ant stalo- kartais taip pasigano, tik kol išsidrąsina iš namuko išlįsti doh.gif user posted image
Tai va štai kokie mūsų peliukai- tik vardų dar nedavėm blush2.gif
giekab
QUOTE(gutė* @ 2006 08 13, 13:05)
Čia štai čia mūsų peliukai

labai nuostabus padareliai!!! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
gutė*
QUOTE(giekab @ 2006 08 13, 14:28)
labai nuostabus padareliai!!!  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
*

bis.gif dėkuj- manau visi jie fainulkos mirksiukas.gif
*Vasare*

[/quote]

nu bet jusu smiltpeliukai visokiu spalvu rolleyes.gif
anksciau pries kelis metus buvau macius tik juodas ir rudas smiltpeles, o dabar ir tokios grazuoles jau veisiasi!!! drinks_cheers.gif thumbup.gif
*

[/quote]

Pas amne ju porele labaj specifine mirksiukas.gif berniukas pilkas su balta kaktyte,o mergyte juoda,taj ir ju vajkuciaj kiekwiena karta isejna pasakiskaj grazus wub.gif thumbup.gif

QUOTE(gutė* @ 2006 08 11, 22:43)
Aš nežinau, kaip jie man žiūrėjo taip norėjau vienos lyties. doh.gif ..gal labai blogai matosi.

*

as atiduodu kazkur 2men,bet wis wien nieko nesimato man ar ten berniukas ar mergajte... cool.gif tajp,kad tikiu,kad ir tie buve sejmininkaj nelabaj zinojo doh.gif naujokaj tikraj su senbuviajs neturetu pestis,niu gal ce tik maniskaj tokie draugiski,kad ir su suniu ir su katee draugauja drinks_cheers.gif bigsmile.gif

o del pratinimo,taj rekia kuo dazniau islejsti pasilakstyti ir geriau salia sawes ir jie patys netures kur detis,atbegs prie jusu,po to galit duoti ko nors skanaus... niu maniskes,taj nera kajp suniukaj,kad sekiotu is paskos,bet ir nebijo zmoniu,taj manau,kad taj kolkas optimalus wariantas thumbup.gif
gutė*
Tikiu bruknytee 4u.gif , kad žiauriai gražūs tavo peliukai, labai norėčiau bet kol neišsiaiškinsiu su saviškiais (vieno gražuoliuko reikia atsikratyti, pvz. dabar ryškiai matosi kur berniukas biggrin.gif ) tai nenoriu imti, nes po to pas mane bus tikras veislynas jų schmoll.gif

Kas dėl pratininimo, tai jie baisiai bijo ir nieko iš rankų nevalgo, maniškius turiu omeny. Gerai kino peliai tokie draugiški wub.gif
Cigale
Lendu pas jus į skyrelį rolleyes.gif . Mano vaikius baisiai nori brolio ar sesės, tai sumąsčiau per Kalėdas ar gimtadienį padovanot peliuką, kurį galės pavadint pvz., "Pelius Brolius" bigsmile.gif . Aš tokia nelabai gyvūnų ir augalų mylėtoja, tai noriu nuo mažo pradėt. Kol kas apsistoju ties smiltpelėm, bet daug klausimų kyla...
Ar tikrai smiltpelės nesmirda (bent mažiausiai iš visų pelinų)? unsure.gif
Dar įdomu, ar neliūdna vienam peliui gyvent būtų? Gal geriau porą vienalyčių peliukų augint?
Kiek realiai smiltpelės gyvena?
Kur jų galima rast? unsure.gif

Gal kas galėtų padėt apsišviest? ax.gif
gutė*
Sveika prisijungus agneklimjan 4u.gif

Aš daug nežinau nes neseniai auginu šiuos padarėlius.Ar tikrai smiltpelės nesmirda (bent mažiausiai iš visų pelinų)?
Man jos nesmirda, aišku reikia valyti narvelį, kai pakeičiu aišku naudoju granuliuotą ar pjuveninį kraiką, keičiu maždaug kas 4 dienas- man beveik nedvelkia, aišku kad jokios kvapo molekulės nėra tai mitas biggrin.gif

Dar įdomu, ar neliūdna vienam peliui gyvent būtų? Gal geriau porą vienalyčių peliukų augint?
Jaučiu būtinai reiktų jų daugiau, juk narvelis vistiek ne miniatiūrinis o joms dviese ar daugiau tikrai smagu.

Kur jų galima rast?
Na namuose jų pagaut neišeis lotuliukas.gif . Kikoj nemačiau, gal kitose zoo parduotuvėse, internetu skelbimuose gal, pas pažįstamus kas augina, čia supermamoj- daug vietų. mirksiukas.gif
*Vasare*
niu as tiek daug info negaleciau sutejkti kiek jos yra cia 4u.gif -->> http://www.gyvunai.lt/index.php?option=com...id=35&Itemid=54

o del peliuku,taj pas mane labaj grazi porele yra smile.gif ir dar grazesni wajkuciaj gimsta,wat ir dbr 6 maziukaj su teveliajs begioja wub.gif wienas siandien jau atsimerke!!!

aj galiu fotkiu pabandyt idet.. tuoj mirksiukas.gif
*Vasare*
du maziukaj dar neatsimerke smile.gif
user posted image

maziukaj su mamyte
user posted image

pats pirmas atsimerke!
user posted image

user posted image

Is ryto sulejdau i lowa,taj pasidare guoli po kaldra:))
user posted image

mazasis ir tevo uzpakalis:)))
user posted image
gutė*
Bruknytee, daug pas tave jų biggrin.gif user posted image šitas tikras žvaigždūnas.

Šiandien Kikoj nupirkau dvi zabovas savo peliukams thumbup.gif (tokį vamzdį ir daugiabriaunį pilną skylučių) bet vistiek jiems fainiausias ratukas., tik svajoju jiems įtaisyti tokį spiralinį vamzdį kas būtų tarp aukštų, nerandu unsure.gif
*Vasare*
nelabaj matos,bet pas wiena is pirmos fuotkes ant galvytes sirdute is plauku nusipajso wub.gif o pas kita pilkiuka zwajgzdute... nerealiaj mieli wub.gif pirmakart gime 6,bet isgyveno tik 4 verysad.gif o uztat sikart gime 6 ir wisi gyvi ir swejki auga thumbup.gif taj broliaj kurmiaj apskajciuojam,kad iswiso turiu 8 peles namie doh.gif bigsmile.gif labaj linxma sejmyna 4u.gif o del tos spirales,taj pirkau kartu su narveliu... o rateli atskiraj,bet kadangi dbr maziuku yra,taj ratukas isimtas.. tevas toks pusprotis dar kokiam wajkuj galva nusuktu doh.gif

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.