Jau kad prisikaiciau receptu, tai dabar jau noriu visko Amerikoj Mcdonald'e esu valgius buritu, bet ten jos kaip supratau perskaicius si foruma nemeksikietiskos buvo. Man taip skanu budavo, tad uzsimaniau pasigamint tik neisivaizduoju kaip kiek pamenu idaras buvo su farsu, paprika ir gal suriu net nezinau, nepamenu tiksliai... Gal kuri kartais zino kaip pagamint tas amerikietiskas buritas?
QUOTE(mylimuke @ 2007 12 12, 21:55)
Mergos, kaip tuos Taco paplotėlius kept, po galais, man kažkokia nesąmonė gavosi Koks tikslus receptas ir kokios konsistencijos tešla gaunasi, skysta ar minkoma?
Tikslaus recepto neatsimenu, bet kepiau pernai ir stai kokie ispudziai: kadangi kazkur skaiciau, kad daromi is kukuruzu miltu, tai dariau su kukuruzu miltais. Sudas visiskas, neimanoma iskocioti, tesla byra kaip dregnas smelis.
Tai tada sudejau per puse kvietiniu ir kukuruzu miltu. Ir vandens. (dar reikia ideti druskos, kad nebutu preska) Teslos konsistencija - kaip picos pado, reikia nepatinget paminkyti. O po nygnybdavau smota, iskociodavau ant stalo ir i keptuve - kol apkepa kaip miltinis blynas.
Tai va, cia taip dariau tortilijas, bet kiek suprantu - problema butent su siais blynais?
QUOTE(Tinkis Vinkis @ 2007 12 28, 17:18)
Tikslaus recepto neatsimenu, bet kepiau pernai ir stai kokie ispudziai: kadangi kazkur skaiciau, kad daromi is kukuruzu miltu, tai dariau su kukuruzu miltais. Sudas visiskas, neimanoma iskocioti, tesla byra kaip dregnas smelis.
Tai tada sudejau per puse kvietiniu ir kukuruzu miltu. Ir vandens. (dar reikia ideti druskos, kad nebutu preska) Teslos konsistencija - kaip picos pado, reikia nepatinget paminkyti. O po nygnybdavau smota, iskociodavau ant stalo ir i keptuve - kol apkepa kaip miltinis blynas.
Tai va, cia taip dariau tortilijas, bet kiek suprantu - problema butent su siais blynais?
Tai tada sudejau per puse kvietiniu ir kukuruzu miltu. Ir vandens. (dar reikia ideti druskos, kad nebutu preska) Teslos konsistencija - kaip picos pado, reikia nepatinget paminkyti. O po nygnybdavau smota, iskociodavau ant stalo ir i keptuve - kol apkepa kaip miltinis blynas.
Tai va, cia taip dariau tortilijas, bet kiek suprantu - problema butent su siais blynais?
Taip, būtent su blynais.
O man ta tešla sulipo tarp pirštų, tai praktiškai neįmanoma buvo nieko iš j0os padaryt Visko dėjau pagal receptą (kviet. ir kukurūz.miltai, druska, vanduo), tai paskui susiprotėjau dar pridėt miltų, gavosi kaip picos padas (puikus atradimas, dabar nebereiks pirkti šaldytų padų ). Bet kai iškočiojau plonai, tai neįmanoma jo "pernešt" ant keptuvės, suplyšta visas O jei storesnį padarau, tai paskui kai suvynioju įdarą, jis sulūžta
Kaži, ar verta taip kankintis Geriau nusipirkt
As kartais darau panasias salotas kaip siame recepte, gal pravers kam
450 g viščiuko, 250 g salierų,
125 g raudonosios saldžiosios paprikos,
150 g svogūnų, 200 g salotų,
200 g salotų užpilo,
100 g alyvuogių, cukraus, druskos.
Salotų užpilas:
1,5 kiaušinio (trynių),
4 g sausų garstyčių, 1 svogūnas,
4 g krapų, 15 g dygliuotojo kapario,
75 g 3% acto, 85 g alyvuogių aliejaus, koriandro žalumos, 3 g druskos.
Kepto viščiuko filė supjaustyti siaurais ruoželiais. Nuvalytą salierą sutarkuoti. Saldžiąją papriką, svogūną ir salotas supjaustyti siauromis juostelėmis. Daržoves ir mėsą sudėti į indą ir įpilti salotų prieskonių. Prieš patiekiant salotas papuošti alyvuogėmis, salotų lapais ir svogūnais.
Virtus kiaušinio trynius pertrinti pro sietelį, sumaišyti su sausomis garstyčiomis, druska, pjaustytais svogūnais, krapais, koriandro žaluma ir kapariu. Actą gerai išmaišyti su alyvų bei kukurūzų arba saulėgrąžų aliejumi ir apipilti pagamintą masę. Viską išmaišyti.
450 g viščiuko, 250 g salierų,
125 g raudonosios saldžiosios paprikos,
150 g svogūnų, 200 g salotų,
200 g salotų užpilo,
100 g alyvuogių, cukraus, druskos.
Salotų užpilas:
1,5 kiaušinio (trynių),
4 g sausų garstyčių, 1 svogūnas,
4 g krapų, 15 g dygliuotojo kapario,
75 g 3% acto, 85 g alyvuogių aliejaus, koriandro žalumos, 3 g druskos.
Kepto viščiuko filė supjaustyti siaurais ruoželiais. Nuvalytą salierą sutarkuoti. Saldžiąją papriką, svogūną ir salotas supjaustyti siauromis juostelėmis. Daržoves ir mėsą sudėti į indą ir įpilti salotų prieskonių. Prieš patiekiant salotas papuošti alyvuogėmis, salotų lapais ir svogūnais.
Virtus kiaušinio trynius pertrinti pro sietelį, sumaišyti su sausomis garstyčiomis, druska, pjaustytais svogūnais, krapais, koriandro žaluma ir kapariu. Actą gerai išmaišyti su alyvų bei kukurūzų arba saulėgrąžų aliejumi ir apipilti pagamintą masę. Viską išmaišyti.
QUOTE(mylimuke @ 2007 11 29, 14:04)
Tai taip ir vadinasi- salsa padažas, kaip suprantu. O kiek tų salsų būna?
salsu buna tiek, kiek buna padazu. gali buti salsa is avokadu, salsa su citrina, salsa su mangais, mesos salsa, pipirine salsa ir t.t.
QUOTE(tarijo @ 2008 01 03, 14:54)
salsu buna tiek, kiek buna padazu. gali buti salsa is avokadu, salsa su citrina, salsa su mangais, mesos salsa, pipirine salsa ir t.t.
Na pvz valgant picą- tokis raudonas aštrus padažas-salsa. Įsivaizdavau, kad jis vienintelis ir yra
QUOTE(mylimuke @ 2008 01 03, 20:01)
Na pvz valgant picą- tokis raudonas aštrus padažas-salsa. Įsivaizdavau, kad jis vienintelis ir yra
nebent cia lietuviu ismislas. sugalvojo padaza pavadinti salsa tuomet gavosi padazas pavadintas padazu
QUOTE(mylimuke @ 2007 12 28, 20:50)
Taip, būtent su blynais.
O man ta tešla sulipo tarp pirštų, tai praktiškai neįmanoma buvo nieko iš j0os padaryt Visko dėjau pagal receptą (kviet. ir kukurūz.miltai, druska, vanduo), tai paskui susiprotėjau dar pridėt miltų, gavosi kaip picos padas (puikus atradimas, dabar nebereiks pirkti šaldytų padų ). Bet kai iškočiojau plonai, tai neįmanoma jo "pernešt" ant keptuvės, suplyšta visas O jei storesnį padarau, tai paskui kai suvynioju įdarą, jis sulūžta
Kaži, ar verta taip kankintis Geriau nusipirkt
O man ta tešla sulipo tarp pirštų, tai praktiškai neįmanoma buvo nieko iš j0os padaryt Visko dėjau pagal receptą (kviet. ir kukurūz.miltai, druska, vanduo), tai paskui susiprotėjau dar pridėt miltų, gavosi kaip picos padas (puikus atradimas, dabar nebereiks pirkti šaldytų padų ). Bet kai iškočiojau plonai, tai neįmanoma jo "pernešt" ant keptuvės, suplyšta visas O jei storesnį padarau, tai paskui kai suvynioju įdarą, jis sulūžta
Kaži, ar verta taip kankintis Geriau nusipirkt
Kvietiniu miltu per mazai. Kukuruzu miltai ne velnio nelimpa, sutrupa viskas, o jei padaryt daugiau kvietiniu - ir paminkyt bent jau 5 min - viskas gerai gaunasi.
Papildyta:
QUOTE(mylimuke @ 2007 12 28, 20:50)
Taip, būtent su blynais.
O man ta tešla sulipo tarp pirštų, tai praktiškai neįmanoma buvo nieko iš j0os padaryt Visko dėjau pagal receptą (kviet. ir kukurūz.miltai, druska, vanduo), tai paskui susiprotėjau dar pridėt miltų, gavosi kaip picos padas (puikus atradimas, dabar nebereiks pirkti šaldytų padų ). Bet kai iškočiojau plonai, tai neįmanoma jo "pernešt" ant keptuvės, suplyšta visas O jei storesnį padarau, tai paskui kai suvynioju įdarą, jis sulūžta
Kaži, ar verta taip kankintis Geriau nusipirkt
O man ta tešla sulipo tarp pirštų, tai praktiškai neįmanoma buvo nieko iš j0os padaryt Visko dėjau pagal receptą (kviet. ir kukurūz.miltai, druska, vanduo), tai paskui susiprotėjau dar pridėt miltų, gavosi kaip picos padas (puikus atradimas, dabar nebereiks pirkti šaldytų padų ). Bet kai iškočiojau plonai, tai neįmanoma jo "pernešt" ant keptuvės, suplyšta visas O jei storesnį padarau, tai paskui kai suvynioju įdarą, jis sulūžta
Kaži, ar verta taip kankintis Geriau nusipirkt
Tai nusipirkt galima ir visa taco. O paties padarytas - tai vis kitaip...
QUOTE(tarijo @ 2008 01 04, 12:39)
nebent cia lietuviu ismislas. sugalvojo padaza pavadinti salsa tuomet gavosi padazas pavadintas padazu
Nežinau, kaip ten kas. Žinojau, kad yra toks "salsa padažas" ir daugiau nieko
merginos,gal zinot fahitas recepta? labai reikia
QUOTE(sygyta @ 2008 01 06, 22:16)
merginos,gal zinot fahitas recepta? labai reikia
Yra šitoj temukėj