gal kartais kas žino meksikietiško troškinio receptą? Mat aš nepamenu kur nukišau receptą, o kai reikia tai neberandu. Ir ingridientu tai nelabai pamenu
nu ziuriu nelabai jau mamos nori sava patirtim pasidalinti ir kodel nieks nieko nerasot negi taip jau nieks ir nezino :-[
nezinau tokio recepto.bandziau per paieska surasti, bet nepavyko. idedu adresiuka gal patiks kitas receptas.
http://www.sintagma.lt/u/renata/receptai.nsf
na nezinau tiksliai apie koki butent meksikietiska troskini kalbi, bet gal ir sis tiks:
jautienos farsas pupeles konservuoti kukuruzai pomidorai zalia paprika pomidoru pasta svogunas cesnakas (morka, saliero kotas) prieskoniai( cili pipirai, kajeno pipirai, malta paprika, truputis kmynu, bazilikas, raudonelis,druska , pipirai) tai va. kokiom dalim deti, tai visada dedu is akies... gal pasinaudosi..
une o tu pomidorus dedi sviezius ar marinuotus savose sultyse? ir ta troskini valgo viena t.y. su duona ar prie jo dar kas nors turi eiti? as matai kazkada esu maciusi kaip tikras meksikietis troskini dare lauko salygom (stovyklaujant), bet tas buvo pries 5 metus ir nieko jau nepamenu zinau kad labai skanu buvo. o vyras kazkur paragavo ir dabar iszyzt baigia ausis tik niekaip negali pasakyt ingirdintu kurie ten iejo, na nebutu vyras
man skaniau su konservuotais is tiesu, tada dar ir sultis supili, bet jei tokiu neturi gali naudoti sviezius. o valgyti, tai mes valgom viena, nes nemegejai nei sriubas, nei troskinius su duona ar batonu valgyt... jei darysi , tai parasyk,kaip gavosi, gerai?
Na, kaip supratau, kalbama apie chili con carne :
O patiekimo gali buti du varijantai - gal nelabai meksikietiski, musu sugalvoti 1. sudeti i molinius dubenelius (ar cenakines), pabarstyti tarkuotu parmezanu ir kelioms minutelems kisti i karsta orkaite. Labai skanu su italisku batonu, pakeptu ar patostintu su sviestuku su prieskoniais (galima ir be sviestuko...); 2. isvirti ryziu (basmati mums labai patinka :
Aš truputį kitaip darau tą chilį. Ingredientai: faršas (man labiausiai patinka kiaulienos), svogūnas, paprika, konservuotos pupelės pomidorų padaže (heinz baked beans), konservuoti kukurūzai, konservuoti pomidorai savo sultyse arba kox nors ashtrokas ketchupas, prieskoniai. Pakepinu faršą ir svogūnus, tada papriką, o po to visus konservus ir prieskonius. Labai skanu. Lyg ir nieko nepamiršau....
tai ,kad mano receptas praktiskai tox pat ;)
une, ne visaj. as niekada nededu morku, anei salieru, o tu nededi kukuruzu...
Norge, Bea, taai kad yra tam Unes recepte ir pupeles, ir kukuruzai ;)
na va galiu ir as pasigirti kaip savaitgali palepinau vyra savo
pirma apkepinau kiekviena darzove atskirai ir sudejau jas visas i viena puoda patroskinti. kepiau sias darzoves: morkos, poras, cesnakas, svogunas, paprika, cili pipiras kurio nieks nepamin ejo nors ji privalu det i meksikietiska troskini, tada susmulkinau marinuotus pomidorus ir sukreciau su visom sultim i darzoves dar pridejau keleta svieziu pomidoru ir patroskinau. tada pakepiau jautienos farsa su prieskoniais (astrus mesos prieskoniai druskos nedejau) baigian kept mesai sudejau pupeles virtas raudonas ir baltas ir pridejau darzoviu. viska ismaisiau keptuvej dar truputi patroskinau. tada sudejau i dubeneliu ir ant virsaus uzpyliau tarkuotu suriu
aj prazioplinau kukuruzus.. :-/
Gal galite pasidalinti tortilijos receptu, ypac aktualus to blyno iskepimas, nes idaras-tai jau fantazijos reikalas.
Bet kaip ta blyna padaryti? Kad parduoveje yra pirkti, zinau, bet norisi savo issikepti.
Pasakykit man, tundrai kas aplamai ta tortilija ir koks tas jos padas - minkštas ar trapus? ???
Mėgstu gaminti, bet va su pavadinimais tai pas mane skurdoka, gal ir valgius esu, tik pavadinimo nežinojau - :kaimas
Tynka, dabar nebeturiu tos knygos, bet knyga su tortilijos receptu gali rasti "meksikietiski patiekalai". knygyne yra. buvau nusipirkus. nesudetinga visai pasidaryti, bet laiko daug reikia.
jei bandysi, butinai parasyk kaip sekesi.
Jau vyras surezge tortilija, butent pagal ta knyga
pasidarei?
cool. ar labai ilgai uztruko? pati niekada nesu darius...
ne as pasidariau, o vyras padare, as procese nedalyvavau, bet sako, kad netrumpai. Na cia dar labai priklauso nuo idaro sudetingumo, bet tie blynai irgi uztrunka
mačiau prekybos centruose gatavas tortilijas, 6 atrodo apie 6lt kainuoja, tikiuosi, kad ten ant įpakavimo yra įdaro receptų :
Tikslaus recepto nezinau, nes mes tos knygos neturim, tiesiog nuejom i Media,susiradom ta knyga, pasiskaitem ta recepta ir tada vyko gamyba Vyras ta proces aparaso taip :
"Va o t guminio paplochio receptas paprastas, reikia miltu, druskos ir margarino. realus receptas 450g miltu, 85g margarino, shaukstas druskos. 225 ml. verdancio vandens. bet kadangi musm tai buvo per daug tai dariau kazhkur ish puses, bet normu vis viena nesilaikiau. Bet pati esme ta pati. dar manau kad sviestas imi miltus, meti shalta sviesta ir papjaustai su peiliu ji ten, paskui tarp pirshtu ishtrini visa sviesta miltuose. pasidaro tokie riebus miltai gan rupoki. dada uzhsiverdi vandens ir verdanti pili i tuos miltus (nepamenu kiek). Na ir ishminkai teshla, gaunasi tokia rieboka teshla. tada ant pamiltuoto stalo meti tshlos gabaliuka, maksimaliai ji ishkochioji ir meti ant sausos keptuves kelioms minutems. beje teshla gaunasi labai nelipni, labai nesunkiai ishsikochioja gana plonas blynas. priesh dedant koki nors idara labai vertetu tuos blynus palaikyti vienoje kruvoje kad shiek tiek suminkshtetu, nes jei to nedarai idejus ydara blynas bevyniojant shiek tiek luzhineja. Na o idaras yra grynai fantazijos reikalas." Idara mes darem taip : karstam aliejuje apkepini cesnaka, kad pasklistu stiprus kavapas, sudedi farsa, daug prieskoniu, gan astriu. Farsa apkepini, nuolat maisant kad butu tokie trupiniai, bei idedi truputi pomidoru pastos (is tokios mazos konservos). Nuemus nuo ugnies sudeti kons. kukuruzus,. Atskirai susipjaustai pomidora. I sulankstyta blyna dedi mesos, susmaigai i idara pomidorus, galima dar pvz. salotu supjaustytu. Galima apipilti cesnakiniu grietineles padazu.
[smiley=899.gif] [smiley=daemon.gif]Na,Tynka,manau,kad rytoj darysiu,labai jau skaniai atrodo,as tai labai megstu ekperementuoti :
parashyk kaip gausis
o jei koki skanu idara atrastum, irgi pasidalink patirtim ;D
galiu ir as parasyti keleta receptuku.
pats skaniausias man dalykas is tortilijos yra QUESADILLA (keisadija vadinam), reikia: astresnio surio, kai neturiu dedu kad ir mozarella, pievagrybiu, zalios paprikos, pjaustytos siaudeliais, svogunu pjaustytu siaudeliais, vistienos pjaustytos siaudeliais. visus produktus ,isskyrus suri pakepinu, kartais atskirai kepinu svogunus,man skaniau ,kai jie karamelizuojasi, o ne "ismirksta" kepinami su grybais. kur kepa vistiena uzbarstau truputi cili pipiru, druskos, juod. pipiru. tada pili sauksta aliejaus i gerai ikaitinta keptuve, teflonine geriau, dedi tortilijos blyna, uzbarstai surio ant virsaus sluoksni, ne per storiausia idaro, to su vietiena ir darzovem vel surio ir uzvozi kitu tortilijos blynu. paslegi su menteli truputi, ir skubiai apverti kita puse, vos pora minuteliu pakepini. ir viskas, tada supjaustai ,kaip tortai ir valgai su grietine. nerealiai skanu. as paparstai prisidarau tu "dvigubu blynu" ir paskui tik is karto apkepu , nes keptuveje reikia skubet labai, nes greit gali pradet svilt. labai labai skanu. aisku, galima bet kuri produkta nedeti, tik ne suri... darysiu siandien butinai. kol parasiau, taaaaip uzsimaniau. ;D
tiesa, o kad tie iskepti blyneliai neapdziutu, kai iskepat butinai dedant viena ant kito, apklokit siltu ranksluosteliu ir dekit i maiseli. net jei pirktinines tortilijos buna, jas vistiek reikia laikyti maiselyje, nes kitaip apdziuva...
P/S. jei darysit mano ankstesni recepta-tik nepilkit apkepant blynus daug aliejaus-sauksto per askis :D
???
Sveiki, Na blia,truputi nustebinote mane su kulinarine ismone Tortlijos: 300gr miltu, verdancio H2O,pora saukstu aliejaus. Ant miltu supilti vandeni. Turi gautis kietoka tesla. Gerai isminkyti ir palikt pastovet. Veliau pridet miltu ir padalint turini i 16 daliu. Gaunasi 16 blynu (aisku juos iskociojus). Kepam ant keptuves pries tai patrynus lasinukais. Indaras- fantazijos vaisius. Farsas, pupeles, paprika, svogunai, cesnakai, raudonelis...
Na, [smiley=daemon.gif]Tynka,vakar dariau pagal tavo recepta,viskas gavosi ciki,tik idara biski kitoki dariau,su vistiena.Blynai gavosi liuks, [smiley=daemon.gif]nei luzinejo nieko,tik kiek sunkiau i keptuve ideti,bet paskui jau ejo,kaip is pypkes,man gavosi 8 blynai is to kiekio!!!Skanu,tikrai!!! [smiley=899.gif] [smiley=899.gif] [smiley=899.gif]
bet tos tortilijos tešlos skonis beveik kaip lavašo, tik kaina lavašo 2 kart mažesnė ;)
Smagu, kad skaniai gavosi ;D
mes bandem su tais blynais kazka panasaus i kebaba suregzti ir visai skaniai gavosi, nors gal ir nelabai tikras tas kebabas
o kaip darėt ;) ???
Kebabui man atrodo svarbiausia mesa, tai mazdaug taip : pasiruosi farsa, tik be jokiu ten bulku ir kiausiniu, kitaip tariant prisiprieskonini, tadai suformuoji tokia strora desra, jos pavirsiu apslakstai citr. sultimis, ta desra mauni ant iesmelio ir kepi grilyje geriausiai. Nuo tos desros vis nupjaustai jau iskepusia mesa ir kepi toliau. Tas nuopjovas dedi i blyna + darzoves.
Mes ta mesa kepem ant keptuves, vis pasukdami
[smiley=taip.gif], aišku ;), valgiau kabake link Dvarčionių, bet nelabai skaniai :-/, namie nebandėm :
As vietoj tortilju-blynu perku lavasa uz pora litu.
Makarska,tai kur tu perki tuos blynus [smiley=daemon.gif],niekur nemaciau,o kur Kebabai tai neparduoda,klausiau? [smiley=daemon.gif]
Mano meksikietiškų valgių knygoje parašyta taip:
Tešlai: 100 g kvietinių miltų 100 g kukurūzinių miltų truputis druskos ~150 ml kukurūzų aliejaus Įdarui: 1 baklažanas druska 1 šaukštas kukurūzų aliejaus 1 svogūnas 200 g pomidorų 1 česnako skiltelė 1 paprika džiovinti bazilikai malti juodi pipirai 150 g mozzarellos Tešlą užmaišyti, tada daryti ~6 tortiljas ir kepti aliejuje iš abiejų pusių. Iškeptas tortiljas dėti į skardą ir laikyti šiltai. Įdarui viską išskyrus sūri supjaustyti ir patroškinti. Dėti ant tortiljų, o ant įdaro dėti plonais gabalėliais supjaustytą sūrį. Kepti 180C okaitėje ~20 min.
Kitas variantas iš tos pačio knygos
Tešla: 200 g kukurūzinių miltų 200 g kvietinių miltų 2 kiaušiniai 500 ml pieno druska, malti juodi pipirai aliejus kepimui Įdarui 2 sunokusios avokados 400 g virtų išlukštentų krevečių 0,5 citrinos sultys 2 šaukštai šviežių smulkintų petražolių 1 kiaušinio baltymas paplaktas Užmaišyti tešlą, įpilti jos į keptuvę ir kepti kaip omletą. Gaunasi ~ 8 tortiljas Įdarui avokadų minkštymą supjaustyti, dėti į dubenį kartu su krevetėmis ir pašlakstyti citrinų sultimis, dėti druskos, petražolių, pipirų. Įdarą išdėlioti ant tortiljų, kraštus patepti kiaušinio baltymu ir perlenkus per pusę suklijuoti. Dėti į skardą ir kepti 15-20 min 200C orkaitėje. Vietoj avokadų galima dėti sūrio
RIMI, tai lavasai buna sudeti duonos skyriuje arciau bandeliu. Jie sulankstyti i toki dideli keturkampi ir ivynioti i polietileno plevele.
Labai geras puslapiukas :
www.santamaria.lt susiraskit TexMex.
Gal bandete gaminti tortilijas?
Atrodo tokios temos lyg ir neradau
kaip tik kitame forume netycia radau:
Cituoju: "Burito - ispaniskai avinelis. Baveik visur vilniuje tai gaminama is santa marios tortilijos paploteliu. Tik i vidu kas ko nori, tas to deda. Ko gero tikros, autentiskos buritos daugumai musu ir nepatiktu. Panasiai kaip pica italijoje. O cia lietuvoje jau adaptuoti patiekalai mums, neastrus. Trumpai tariant burita - tai lietiniai blynai su astriu, pomidoriniu idaru. " As niekada nevalgiau, bet kiek maciau ir girdejau, cia tie patys KEBABAI, tik astresni blynai ir vidus su astriu padazu.
cia pats megstamiausias mano ir vyro patiekalas
Pirmakart kai dariau - tai pirkau tuos "blynus" - tik kad brangoka, o paciau darytis tai daug terliones. Dabar dazniausiai nusiperku. Jei kepu pati - tai miltus uzhplikau verdanciu vandeniu, ishminkau tesla, dedu siek tiek druskos - palaikau apie valanda, kol atausta ir kocioju blynus kuo plonesniu. Juos kepu keptuveje be riebalu, galima tikriausiai ir orkaiteje, bet turiu tokia spizine keptuve, kuri labai gerai ikaista - tai darbas labai greitai einasi. (receptuka blynu pati isgalvojau - tad labai nepeikite, bet gaunasi tikrai panaasus i parduodamus, tik skanesni))Siulau vienu kartu kuo daugiau blynu pasigaminti - ko nesunaudosite - uzsaldykite. Produktai, kuriuos ash dedu i idara: vistienos krutineles file konservuotos saldziosios paprikos prieskoniai (anksciau pirkdavau knorr, o dabar Santa maria - raudonuose pokeliuose) specialus meksikietishki - tik paskutinikart nepavyko tu skaniuju rasti - tai dejau kitus - buvo ne tokie astrus - tai pridejau pipiru pati) kubeliais pjaustyta vistiena apkepinu - supilu prieskonius su maisytus su vandeniu - siek tiek patroskinu ir suberiu kubeliais pjaustytos paprikos. Imu blyna - per viduri dedu vistiena, sulankstau i vokeli ir pro "vokelio" virsu priberiu surio fermentinio. Persmeigiu dantu krapstuku mediniu. kad neissivyniotu ir kisu i orkaite desimciai minuciu. O paskui pasigardziuodama valgau. I idara galima deti konservuotu kukuruzu ir dar turbut ko tik nori, be man shitaip skaniausia. Tiesa, valgau su svieziu darzoviu, dazniausiai su pomidoru salotom. Dar vienas receptukas - http://www.all-easy-recipes.co.uk/chicken_...tios-recipe.htm Akropolyje yra kioskelis buritu - tik niekad nevalgiau ten.
Dar vienas reseptelis: Buritos
![]() Šis puslapis atspausdintas iš DELFI interneto vartų. Adresas http://www.delfi.lt/archive/index.php?id=3630723 Buritos su pupelėmis ww4.bhg.com, www.DELFI.lt 2004 sausio mėn. 30 d. 14:57 Buritos - tai tortilijos su įvairiais įdarais. Nuo to, ką norėsite dėti į vidų, priklausys patiekalui sugaištas laikas. Galite pasiruošti buritas su šviežiomis daržovėmis ir sūriu - bus dietiška ir greitai pagaminama. Mes siūlome receptą su pupelėmis. Reikės: 1 ¼ stiklinės margų pupelių, 2 skiltelės susmulkinto česnako, 1 šaukštas aliejaus, ½ šaukšto druskos, 12 nedidelių tortilijų, 1 stiklinė tarkuoto čederio (chaddar) sūrio, 1 didelis supjaustytas pomidoras, 1 prinokusi supjaustyta avokada, Salsa padažas. Gaminame: 1. Nuplaukite pupeles. Suberkite į didelį puodą ir užpilkite 4 stiklinėmis vandens ir palikite 1 valandai. Paskui užkaiskite ir virkite 1 ½ valandos, kol pupelės suminkštės. Išvirusias išgriebkite iš vandens ir nusausinkite. 2. Didelėje keptuvėje pakepinkite svogūną ir česnaką. Nukelkite nuo ugnies. Į keptuvę suverskite nusausintas pupeles ir druską. Įpilkite trečdalį puodelio nuoviro ir viską sutrinkite. 3. Įvyniokite tortilijas į foliją ir pašildykite jas iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių. 4. Ant kiekvienos pašildytos tortilijos vidurio uždėkite po šaukštą pupelių masės. Pabarstykite sūriu ir uždėkite gabalėlį pomidoro. Apatinį tortilijos kraštą lenkite į viršų iki vidurio. Kairį ir dešinį kampus lenkite į viršų vienas prie kito (panašiai kaip lankstant voką). 5. Sulankstytas tortilijas dėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių, skardą uždengę folija iš viršaus. Paskui atidenkite ir pakepkite dar 5 minutes. 6. Buritas galite patiekite su pjaustyta avokada ir Salsa padažu. Išeis 6 porcijos. Skanaus!
Nu, labai jau jos skaniai atrodo
Zinokit, su farsu irgi gaunasi
tai va, dariau vakar tas tortilijas, bet as dariau su farsu, ir zinokit labai liuxs
Tai tam ir esu, kad kilnot temas
Ui...kaip uzsimaniau buritu
Taip skaniai cia apraset. Tai tokia alkana pasijutau ![]() Jeigu ne siandien, tai rytoj butinai pasidarysiu ir as sita patiekaliuka
Su draugėmis tariamės dėl vakarėlio -meksikietiški gėrimai ir valgiai. Tekila kaip ir aiškus gėrimas. O vat kaip su valgiais? Gal kuri gaminate meksikietiškų patiekalų, gal parašytumė savo receptukų? Per paiešką radau keletą patarimų dėl Tortilos ir Taco, bet taip norėtųsi jau išbandytų receptukų. Labai lauksiu...
|