Aš irgi šiandien užsimaniau žagarėlių, taigi po darbo pabandysiu iškept pg Elenos pateiktą receptuką.
Man atrodo, kad galima pakeist ir degtine, nors romas gal kvapo priduoda...
As kepiau zagarelius pagal kazkurios mergaites duota recepta praeioj temutej. Visiems labai patiko, gavosi traskus ir labai daug. Tik as dejau daugiau cukraus. Va receptas:
5 kiaušiniai
400 g grietinės
7 šaukštai cukraus
vanilinio cukraus,
1 a.š. kepimo miltelių,
miltų
Minkome tešlą, kočiojame, pjaustome stačiakampiais, persukame per skylutę, padarytą viduryje ir kepame aliejuje iš abiejų pusių. Iš visos procijos išeina gana nemažai.
Bet jau laaabai skanūs
Dabar bandysiu kept minkstus ir su varske, nes nebandziau dar tokiu, o cia kaip tik recepta radau
5 kiaušiniai
400 g grietinės
7 šaukštai cukraus
vanilinio cukraus,
1 a.š. kepimo miltelių,
miltų
Minkome tešlą, kočiojame, pjaustome stačiakampiais, persukame per skylutę, padarytą viduryje ir kepame aliejuje iš abiejų pusių. Iš visos procijos išeina gana nemažai.
Bet jau laaabai skanūs
Dabar bandysiu kept minkstus ir su varske, nes nebandziau dar tokiu, o cia kaip tik recepta radau
QUOTE(Leksa @ 2010 01 18, 13:21)
Gal galit pasakyti, ar galima 2 saukstus romo pakeisti 2 saukstais degtines? O gal visgi geriau romo nusipirkti?
as nedejau nieko, nes kepiau vaikams ir nieko ten tu reibalu nebuvos prisigere
ateinu isgirti ir padekoti kirkstuniene20 uz NUOSTABU recepta!
kepiau siandien zagarelius is varskes, nu pasaka kokie skanus, tikrai neprisigeria riebalu, cukraus nepamazinau, dejau kuo maziau miltu, kociojant lipo truputi, ale minkstuciai kokie gavosi, mm....
nuostabus, skonis beveik kaip spurgu. aciu labai uz recepta, dabar situos ir bekepsiu, nes man minkstuciai labai patinka
žagarėliai iš varškes
reikes:
400g varskes
3 kiaušinių
200gr grietines
1 arbat.šaukštelis sodos ar kepimo milteliu (nubrauktas)
vaniles,
1,5 stiklinės
cukraus(jei norisis saldžiu beri 0,5 stiklines ir daugiau jei ne tai maziau)
ir riebalu virti.
cia maniskiai
kepiau siandien zagarelius is varskes, nu pasaka kokie skanus, tikrai neprisigeria riebalu, cukraus nepamazinau, dejau kuo maziau miltu, kociojant lipo truputi, ale minkstuciai kokie gavosi, mm....
nuostabus, skonis beveik kaip spurgu. aciu labai uz recepta, dabar situos ir bekepsiu, nes man minkstuciai labai patinka
žagarėliai iš varškes
reikes:
400g varskes
3 kiaušinių
200gr grietines
1 arbat.šaukštelis sodos ar kepimo milteliu (nubrauktas)
vaniles,
1,5 stiklinės
cukraus(jei norisis saldžiu beri 0,5 stiklines ir daugiau jei ne tai maziau)
ir riebalu virti.
cia maniskiai
QUOTE(ingauk @ 2010 01 31, 15:00)
as nedejau nieko, nes kepiau vaikams ir nieko ten tu reibalu nebuvos prisigere
Kiek zinau, tai alkoholis isgaruoja (issiskaido) pasiekus ~72 laipsnius ir lieka tik kvapas, jei tai buvo koks brendis ar kt.aromarinis kvapas. Tai manau, kad ir vaikams yra nepavojinga duoti tokius kepinius.
QUOTE(ziwiliute @ 2010 01 31, 15:11)
ateinu isgirti ir padekoti kirkstuniene20 uz NUOSTABU recepta!
Laaaaabai skaniai atrodo!!! Aciu, kad uzrodet si recepta, mano seima taip pat megsta tik minkstucius zagarelius, bet vis gaudavosi trapus, todel juos seniai nekepiau. O situos butina iskepsiu artimiausia diena. Aciu!
nu ka,keliam tema i virsu atnesu jum tikrai skaniu zagareliu,kas labai patiko,visiskai neprisigeria riebalu,ir tokie lengvai tapus receptas cia.
http://aguonele.blog...zagareliai.html
http://aguonele.blog...zagareliai.html
Traskiu zagareliu (panasiai kaip simtalapio) teslos paruosimas, as padarau per 45min., nes turiu BRAUN blenderi (dovanojau zmonai, dazniausiai tenka paciam ir naudot).
3 Kiausiniai,
50 g sviesto,
Pakankamai teslai iskocioti miltu,
Sviesta kapoti su miltais (as tai darau su blenderiu), kai jau sviesto trupineliai l, mazi, deti po viena kiausini ir kapoti toliau, deti kita kiausini ir taip tris kiausinius vis pakapot tesla.
Tesla turi gautis tokia, kad butu galima minkyt ant stalo, tai reiskia kad miltu dedu is akies kol pasiekiu teslos norima kietuma. Kai tai pasiekta minkome tesla ant stalo apie 15 minuciu. To reikia tam kad iskociotume tesloje esanti sviesta. Tada kociojame is teslos mazdaug kvadrata iki kokiu 2 3 mm, tada perlenkiu i keturias dalis zodziu krastus i viduri ir tada kitus krastus, kuriu dar nelenkem sudedam kaip knyga, kociojam toliau iki panasaus plonumo, (kadangi esam vyrai stengiames per stipriai nekociot, bent jau as taip stengiuos, kad nesigautu susidariusiu tarp sluoksniu burbuliuku sproginejimo, zodziu svelniai kaip masazas). Kai iskociojom, vel perlenkiam taip pat ir vel kociojam, ir isviso as darau 3-4 kociojimus. Zodziu kuo daugiau kociosi tuo daugiau gausis burbuliuku ir bus trapesni. Po kociojimo pjaustom juosteles, ipjaunam juose ipjovas ir persukam viena juostels gala per ta ipjova, lengvai pataisydami suformuojame zagareli ir galima jau det i keptuve su riebalai, pritariu moteriskem del pusiau perpjautos zalios bulves riebaluose, kepti kaip blynus vartant. Iskepus, sudeti i inda kuriame apibersite cukraus milteliai ir viskas, dabar jau galima valgyt... Ir pasakyt zmonai kad labai skaniai ir pats moki issikept zagarelius... Nu cia juokauju aisku...
3 Kiausiniai,
50 g sviesto,
Pakankamai teslai iskocioti miltu,
Sviesta kapoti su miltais (as tai darau su blenderiu), kai jau sviesto trupineliai l, mazi, deti po viena kiausini ir kapoti toliau, deti kita kiausini ir taip tris kiausinius vis pakapot tesla.
Tesla turi gautis tokia, kad butu galima minkyt ant stalo, tai reiskia kad miltu dedu is akies kol pasiekiu teslos norima kietuma. Kai tai pasiekta minkome tesla ant stalo apie 15 minuciu. To reikia tam kad iskociotume tesloje esanti sviesta. Tada kociojame is teslos mazdaug kvadrata iki kokiu 2 3 mm, tada perlenkiu i keturias dalis zodziu krastus i viduri ir tada kitus krastus, kuriu dar nelenkem sudedam kaip knyga, kociojam toliau iki panasaus plonumo, (kadangi esam vyrai stengiames per stipriai nekociot, bent jau as taip stengiuos, kad nesigautu susidariusiu tarp sluoksniu burbuliuku sproginejimo, zodziu svelniai kaip masazas). Kai iskociojom, vel perlenkiam taip pat ir vel kociojam, ir isviso as darau 3-4 kociojimus. Zodziu kuo daugiau kociosi tuo daugiau gausis burbuliuku ir bus trapesni. Po kociojimo pjaustom juosteles, ipjaunam juose ipjovas ir persukam viena juostels gala per ta ipjova, lengvai pataisydami suformuojame zagareli ir galima jau det i keptuve su riebalai, pritariu moteriskem del pusiau perpjautos zalios bulves riebaluose, kepti kaip blynus vartant. Iskepus, sudeti i inda kuriame apibersite cukraus milteliai ir viskas, dabar jau galima valgyt... Ir pasakyt zmonai kad labai skaniai ir pats moki issikept zagarelius... Nu cia juokauju aisku...
oi,uzsimaniau zagareliu!!!!!!!jei nepatingesiu,siandien pamakaluosiu kokius ir tada irgi pasidalinsiu ispudziais
Siandien kepiau zagarelius. puse normos:
2kiausiniai
100 gr grietines
sodos ant peilio galo
100gr cukraus
miltai
tikrai neriebus, traskus
2kiausiniai
100 gr grietines
sodos ant peilio galo
100gr cukraus
miltai
tikrai neriebus, traskus
i | PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS: 1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis! 2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema. 3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas / žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo. 4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos. 5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas. 6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą. 7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume. Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt |