Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Krevetės, kalmarai ir kiti frutti di mare
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
makalaika
gal kas ka zinot skanaus is kalmaru? reikia kuciom nestis pas anyta, noriu pasirodyt kad moku skaniai gamint mirksiukas.gif
jjjj

ka buvau maža mama daridavo kalmaru salotas
1 dėžutė kalmaru
1 mažas svogunas
3 viti kiaušinia
majonezas , druska
zizlyzz
zinau efektyvu buda krevetem panaudot, nusiperki poka kreveciu, iskepi jas keptuveje su cesnaku ir paprika, suvalgai, o lukstus sudedi i marliu ir isverdi sriuba
skanaus drinks_cheers.gif
Ugnužė
QUOTE(zizlyzz @ 2006 12 30, 12:58)
zinau efektyvu buda krevetem panaudot, nusiperki poka kreveciu, iskepi jas keptuveje su cesnaku ir paprika, suvalgai, o lukstus sudedi i marliu ir isverdi sriuba
skanaus drinks_cheers.gif
*



O tai kepi sulukštais ar išlukštentas? Nepyk už kvailą klausimą ax.gif
mambu
Troškinys "Cioppino"
8 švieži arba šaldyti moliuskai su geldelėmis
230 g šviežios arba šaldytos žuvies filė (raudonasis ešerys, didžiadantė arba otas)
230 g šviežių arba šaldytų krevečių
0,5 puodelio supjaustytų šviežių grybų
0,3 puodelio žalios arba raudonos paprikos, supjaustytos
0,25 puodelio svogūno, supjaustyto
2 skiltelės česnako, susmulkinto
1 šaukštas alyvų aliejaus
400 g konservuotŲ pomidorų, supjaustytų
2 šaukštai petražolių
0,3 puodelio sauso raudono arba balto vyno + 0,25 puodelio vandens
2 šaukštai pomidorų pastos
1 šaukštas citrinos sulčių
3 šaukšteliai šviežio baziliko ir raudonėlio (po 1,5 šaukštelio)
prieskoniai: 1 šaukštelis cukraus, 0,25 šaukštelio druskos, 0,125 šaukštelio čili pipiro

1. Jei naudojate šaldytas geldeles, atšildykite jas. Naudodami kietą šepetį gerai nuplaukite geldeles po tekančiu šaltu vandeniu. Į 8 puodelius vandens įdėkite 3 šaukštus druskos ir ją ištirpinkite. sudėkite moliuskus; mirkykite 15 minučių. Nusausinkite ir perplaukite. Nupilkite vandenį. Pakartokite mirkymą, nusausinimą ir perplovimą dar du kartus.
2. Jei naudojate šaldytus, dalinai atšildykite žuvį ir krevetes. Supjaustykite žuvį į 3 cm gabaliukus; atidėkite. Uždenkite ir padėkite žuvies gabaliukus ir krevetes į šaldytuvą, kol jų prireiks.
3. Dideliame inde karštame aliejuje kepkite grybus, papriką, svogūną iki jie bus minkšti - bet neturi paruduoti. Sudėkite pomidorus su skysčiu, vyną, vandenį, petražoles, pomidorų pastą, citrinos sultis, baziliką, raudonėlį, cukrų, druską ir pipirus. Užvirkite; sumažinkite ugnį. Troškinkite uždengtame puode 20 minučių.
4. Sudėkite moliuskus, žuvies gabaliukus ir krevetes. Troškinkite uždengtame puode 5-10 minučių arba kol moliuskai atsiveria, o žuvis lengvai skyla gabaliukais. Išmeskite neatsivėrusius moliuskus.

ulyte ir mamyte
QUOTE(Taurė @ 2003 11 22, 08:50)
dar galima didesnes krevetes ivyniot i plona bekono juosta ir apkepti bei padaryti prie ju balta padaza  ;D oi, net pasiseiliojau  ;D
*





as irgi nusipirkau paka dideliu kreveciu(jos man labai juokingos kazkodel blink.gif ) ir nezinau ka daryt...o tavo receptas liuks,nes turiu ir bekono..ir kreveciu...ale vat kaip ta balta padaza pasidaryt? g.gif
monifika
o kaip paruosti nelukstentas krevetes
JaunaDvynukuMamyte
QUOTE(monifika @ 2007 02 06, 10:42)
o kaip paruosti nelukstentas krevetes
*




Sveikos, gal kas zino ar yra Vilniuje pirkti omaru? Arba nork kuriuose restoranuose ju buna?
kiprija
QUOTE(GiedrikeB @ 2006 09 26, 09:48)
Sviezius moliuskus (is tikruju, tai Lietuvoje midijomis jie vadinami), nuplauname, nusveiciame "samaneles". Susmulkiname 6-8 skilteles cesnako. Pakepame jas ant alyvuogiu aliejaus (tik kol truputi pagels), ipilti puse stiklinytes balto vyno ir pomidoru pastos. Padaza pagardinti prieskoniukais (druskyte, pipiriukais, nors as dazniausiai dedu vegeta). Tada i keptuve suverciu moliuskus, uzdengiu, kad pasitroskintu. Troskinti, nuolat maisant, reikia tol, kol visos kriauklytes atsidaro. Taip pagaminti moliuskai buna labai skanus, bet svarbiausia, kad moliuskai butu sviezi, nes jei ne, tai jie tikrai nera skanus, ir net netinkami naudoti.
Papildyta:
Ir dar,  taip pat pagamintame padaziukyje galima troskinti virtas krevetes su kiautu. Laaabai skanu!!!  thumbup.gif
*


thumbup.gif thumbup.gif Va sito padaziuko moliuskams ir ieskojau thumbup.gif Rytoj butinai darysiu, nes abu su MB dievinam moliuskus cesnakiniame padaziuke essen.gif Tik darysiu ne su pomidoru pasta, o su grietinele, kaip ir starbee thumbup.gif
astulkinas
Sveiki 4u.gif

mamos prašymu lendu pas jus kulinares ir labai prašau pagalbos biggrin.gif
yra dvi dėžutės konservuotų kalmarų, stovi jau kelis mėnesius ir bijau , kad dar puse metų prastovės. gal galit pasidalint kokiais receptukais ?
Būsime labai dėkingos 4u.gif
besiba
QUOTE(astulkinas @ 2007 02 17, 22:59)
Sveiki  4u.gif

mamos prašymu lendu pas jus kulinares ir labai prašau pagalbos  biggrin.gif
yra dvi dėžutės konservuotų kalmarų, stovi jau kelis mėnesius ir bijau , kad dar puse metų prastovės. gal galit pasidalint kokiais receptukais ?
Būsime labai dėkingos  4u.gif
*


kokia misraine pvz su ryziais, porais bei kitom bet kokiom megstamom darzovem thumbup.gif
lorespa
4u.gif Sveikutes!!!dievinu visokias juros gerybes thumbup.gif pavuzdziui krevetes galima labai paprastai pagaminti:ikaitintoje keptuveje pabarstai druskos,uzdedi krevetes su kiautu ir pakepi,kai pakepa viena puse,apverti ir pakepi kita puse,sudedi i lekste,apslakstai citrinos sultimis ir niam niam,valgai ir norisi dar!!! thumbup.gif pvz.su virtais ar marinuotais astunkojais galima pasigaminti labai paprasta patiekaliuka:supjaustai astunkoji griezineliais,sudedi i lekste vienu sluoksniu,pabarstai truputi druskos,astriosios paprikos milteliu ir uzpili alyvuogiu aliejumi,pasildai vos vos mikrobangineje ir SKANAUS!!!! ax.gif kalmarai:supjaustai zalius griezineliais,ziedeliai tokie gaunasi,juos pavolioji miltuose ir kepi kol pageltuonuoja aliejuje arba fitiurineje,poto apslakstai citrina-skanu!! 4u.gif
gabciuka
Parasysiu ir as savo recepteli labai jau skanu, kaip tik vakar su vyru daremes tai pavalgius rankas turejau nusiplaut iki alkuniu doh.gif lotuliukas.gif Kilograma nelukstentu kreveciu sudedi y keptuve su trupuciu alyvuogiu aliejaus nedideli susmulkinta cili, kokias 5 skilteles trinto cesnako,pakepinti pora minuciu, tada uzpilti puodeli virinto vandens pagal skoni magi prieskoniu arba darzoviu sultinio, juoduju pipiru ,gera ziupsneli smulkintu petrazoliu,svogunu laisku ir daug krapu , dar pakepkit pora minuciu ir skanaus thumbup.gif
Zunkelis
QUOTE(Zydre @ 2003 11 22, 19:07)
Taure - nebloga ideja. Mano vaikinui maistas yra tik tada jeigu ten yra mesos, tai jauciu tokiso krevetes "sueitu". O kaip ta balta padaza padaryti?
*




Su krevetem valgomas populiariausias padazas vad. Mary Rose... Puse mojonezo, puse tomato padazo ir viska sumaisyti niam, niam... Ir beje as ju nei verdu nei kepu, zalias valgau lotuliukas.gif labai smagiai tarp dantu traska ax.gif
Papildyta:
As dar papasakosiu kaip skania sriubyte isvirt is tu visu juros gerybiu misinio, kur pardesi saldyti yra mirksiukas.gif Chowder'is vadinasi, nu kaip ir visom sriubelem reikia bulveles, morkeles svoguno bigsmile.gif Bulveles pirma uzkaiciam, tada, pakepam svoguna su morka ir tais visais astuonkojais biggrin.gif (tik tai pries tai atsildykit gerai ir vandeni nupilkit) nu ir viska i puoda paverdam thumbup.gif Pries pat pabaiga pilam grietineles, nu taip nemazai, kokia 300 - 400 ml., nu pokiuka gera ax.gif , uzverdam ir isjungiam... Tikrai labai skanu thumbup.gif
rrr?
QUOTE(Sun23 @ 2007 03 25, 01:05)

As dar papasakosiu kaip skania sriubyte isvirt is tu visu juros gerybiu misinio, kur pardesi saldyti yra  mirksiukas.gif  Chowder'is vadinasi, nu kaip ir visom sriubelem reikia bulveles, morkeles svoguno  bigsmile.gif  Bulveles pirma uzkaiciam, tada, pakepam svoguna su morka ir tais visais astuonkojais  biggrin.gif  (tik tai pries tai atsildykit gerai ir vandeni nupilkit) nu ir viska i puoda paverdam  thumbup.gif  Pries pat pabaiga pilam grietineles, nu taip nemazai, kokia 300 - 400 ml., nu pokiuka gera  ax.gif , uzverdam ir isjungiam... Tikrai labai skanu  thumbup.gif
*



Labai skaniai skamba. bigsmile.gif Reiks pamegint thumbup.gif
TUSINA
HELP!!!!!!
turiu vis dar gyva lobsteri (omara). Ka su juo daryti?
Kaip ji paruosti, kad butu skanu valgyti?
another
O iš virtų krevečių niekas negaminate? g.gif
Mazulka5
As is virtu kreveciu darau salotas su ryziais.
1.virti ryziai
2.paprika
3.konservuoti saldus kukuruzai
4.marinuoti agurkeliai
5.virtos krevetes
6.druska
7.pipirai
8.majoneazas
9.o toliau viska ismaisyti ir NIAM NIAM smile.gif
another
QUOTE(Mazulka5 @ 2007 04 01, 21:01)
As is virtu kreveciu darau salotas su ryziais.
*


Dėkui bigsmile.gif Reikės kada išmeginti thumbup.gif

O pietums negaminate? blush2.gif Nes aš vis bandau iš jų kokį troškinį padaryti, bet vis nesigauna doh.gif
Shalimar
QUOTE(TUSINA @ 2007 04 01, 20:20)
HELP!!!!!!
turiu vis dar gyva lobsteri (omara). Ka su juo daryti?
Kaip ji paruosti, kad butu skanu valgyti?
*


Va radau truputi naudingos info cia. O cia visas gamybos procesas su foto bigsmile.gif 4u.gif
*sanel*
QUOTE(gabciuka @ 2007 03 24, 14:24)
Parasysiu ir as savo recepteli labai jau skanu, kaip tik vakar su vyru daremes tai pavalgius rankas turejau nusiplaut iki alkuniu doh.gif  lotuliukas.gif Kilograma nelukstentu kreveciu sudedi y keptuve su trupuciu alyvuogiu aliejaus nedideli susmulkinta cili, kokias 5 skilteles trinto cesnako,pakepinti pora minuciu, tada uzpilti puodeli virinto vandens pagal skoni magi prieskoniu arba darzoviu sultinio, juoduju pipiru ,gera ziupsneli smulkintu petrazoliu,svogunu laisku ir daug krapu , dar pakepkit pora minuciu ir skanaus  thumbup.gif
*


nemoku gamint jūros gėrybių, bet labai noriu pamėgint, taigi šis patiekaliukas kaip tik man, būtinai pabandysiu ax.gif
Margareta
QUOTE(Will @ 2007 04 01, 20:56)
O iš virtų krevečių niekas negaminate?  g.gif
*



su virtomis krevetemis karat dareme kiausiniene. nu labai skanu gavosi thumbup.gif
essen.gif
Prata Vetra
Man labai patinka midijos, tiesa, jas tik kavinėje valgydavau. Tai vienoje kavinėje nusižiūrėjau greitai pagaminamą patiekalą ir namie bandžiau pasigaminti. Reikia midijų (aš pirkau jas savose sultyse, bet galima, manau, ir šaldytas, tik reikės šiek tiek pavirti), svogunų, pomidorų padažo, čili pipirų, olandiško sūrio.
Pakepinau pjaustytus svogūnus, į keptuvę ir midijų įdėjau (nors nežinau, ar jas reikia papildomai kepinti), pipirų, druskos, sumaišiau su pomidorų padažu. Tada viską sudėjau į indelį, užbarsčiau tarkuotu olandišku sūriu. Šiaip šis patiekalas aštrokas, patiekiamas su šiek tiek paskrudintu paprastu batonu.
Namuose ne taip skanu išėjo, ne toks aštrumas kaip kavinėje. Tiesa, pipirinau kitais pipirais, ne čili.
žostautė
Merginos, o jūs perkat tik tas šaldytas kalmarų file? o gal kuri žinot, kaip tą tiesiog atšaldytą "su viskuo" tvarkyt?
Taistė
Gal jau buvo sitas receptas idetas - visos temos neskaiciau, bet mums jis begalo patiko, rekomenduoju thumbup.gif
Giedriaus troskintu kalmaru receptas Neturejom visu produktu, tai truputi improvizavom su idaru, bet buvo thumb_yello.gif
Papildyta:
QUOTE(Sonatina @ 2006 05 23, 20:05)
Kažkada kažkur skaičiau, kad kalmarą reikia gaminti arba iki 4 minučių arba jau virš 20 minučių, priešingu atveju jis būna guminis g.gif 
Ta prasme manyčiau, kad jei naudosi kokiai mišrainei, tai virk ar kepink iki 4 min., o jeigu kokiam troškiny, tai tada virš 20 min. 4u.gif
*


Taip ir as skaiciau. Tai is pradziu pakepem tas 4 minutes, paragavom ir suabejojom ar tikrai iskepe.. g.gif nes skonis toks "zalias" pasirode. Taigi troskinom pusvalandi, va tada skonis nepriekaistingas thumbup.gif
1000inis
taip taip su kalmarais taip jau yra: jei pervire 10 min., reiks virt val, kad guniai nebutu.

siulau greita recepta is vaikystes, kuri valgom po siai dienai:


virtus kalmarus (g. b. konservai) supjaustyti kubeliais (zirnio dydzio);
per puse maziau nei kalmaru, supjaustyti kubeliais svoguna;
keptuveje apskrudinti svogunus;
suberti kalmarus ir min. pakepti;
tada ideti tomato ir viska ismaisius dar papakept (kad temperat. susilygintu)
vikas.

valgyt su duona thumbup.gif


karta nusipirkau didziuju kalmaru file, tai viriau nuo 10 min. iki 2 val., bet taip ir valgem guminius doh.gif doh.gif doh.gif . Man jie netiko, nes ju neperpratau per ta viena karta.
Antroji
QUOTE(Elena @ 2003 11 20, 20:52)
Keptos krevetės su česnaku /grilyje/

Šviežių tigrinių krevečių 0,5 kg
Marinavimui:
Citrinų sulčių - 2 šaukštų
Alyvų aliejaus - 2 šaukštų
Trinto česnako - pagal skonį
Imbiero

Krevetes išdarinėkite - palikite tik uodegytes ir perpjaukite jas pusiau.
Ant krevečių užpilkite paruoštą marinatą.
Krevetes kepkite 3-5 min, palaistydami likusiu marinatu.
Nu ka čia dar...ai, pica su krevetemis ;D
*


man toks biški kvailas klausmas iškilo blush2.gif čia su ryžiais ar su bulvėm valgyt? blush2.gif ir koks tiktų garnyras? ar jokiu iš vis nedarot? blush2.gif
Mintibutė
Man patinka sis midiju patiekalas: midijas uzverdame su trupuciuku vandens,kol prasivers.Tada kiekviena kevaliuka atidarome ir sudedame graziai i lekste.Ant virsaus uzdedame padaza(sutarkuotas pomidoras,isspaustas cesnakas,sukapotos petrazoles.pipirai,druska,actas ir alyvuogiu aliejus).Sis patiekalas visada papuosia sventini stala.
user posted image
user posted image
gitancikas
Man labai patiko kreveciu sriuba.Receptas ne mano,bet tikrai liuks,kas megsta kazka tokio... mirksiukas.gif
Kilogramas saldytu nelukstentu kreveciu uzpili verdanciu vandeniu ir verdi apie 10 min.
vandens reikia,kad krevetes butu tik apsemtos.Isvirus sultini nupili,bet neispili(sultinys sriubai),krenetes isluksteni ir sudedi atgal i sriuba.Tada vel ant ugnies,uzvirini,idedi sviesto pakeli,kol issilydys,pipiriuku ir daug smulkintu krapu,druskos pagal skoni.Sriuba paruosta.Valgyti su kepintu krutonu(batonu).Galima is anksto prisidziovinti smulkinto batono kvadrateliu ir jais pagardinti pries patiekiant sriuba.Skanaus!
Girdejau,kad tokia sriuba labai sveika potencijai thumbup.gif ,taigi merginos palepinkit vyrus...
MiJo
QUOTE(gitancikas @ 2007 06 27, 20:20)
Man labai patiko kreveciu sriuba.Receptas ne mano,bet tikrai liuks,kas megsta kazka tokio... mirksiukas.gif
Kilogramas saldytu nelukstentu kreveciu uzpili verdanciu vandeniu ir verdi apie 10 min.
vandens reikia,kad krevetes butu tik apsemtos.Isvirus sultini nupili,bet neispili(sultinys sriubai),krenetes isluksteni ir sudedi atgal i sriuba.Tada vel ant ugnies,uzvirini,idedi sviesto pakeli,kol issilydys,pipiriuku ir daug smulkintu krapu,druskos pagal skoni.Sriuba paruosta.Valgyti su kepintu krutonu(batonu).Galima is anksto prisidziovinti smulkinto batono kvadrateliu ir jais pagardinti pries patiekiant sriuba.Skanaus!
Girdejau,kad tokia sriuba labai sveika potencijai thumbup.gif ,taigi merginos palepinkit vyrus...
*



Man kažkaip užkliuvo tas pakelis sviesto g.gif ar tikrai jo tiek reikia? Nieko nuostabaus tada jei kelia potencija - va sustingsva pakelis sviesto ten kur reikia ir thumbup.gif lotuliukas.gif
gitancikas
QUOTE(MiJo @ 2007 06 28, 12:54)
Man kažkaip užkliuvo tas pakelis sviesto  g.gif  ar tikrai jo tiek reikia? Nieko nuostabaus tada jei kelia potencija - va sustingsva pakelis sviesto ten kur reikia ir  thumbup.gif  lotuliukas.gif
*


lotuliukas.gif lotuliukas.gif
ritusė
QUOTE(gitancikas @ 2007 06 27, 20:20)
Man labai patiko kreveciu sriuba.Receptas ne mano,bet tikrai liuks,kas megsta kazka tokio... mirksiukas.gif
Kilogramas saldytu nelukstentu kreveciu uzpili verdanciu vandeniu ir verdi apie 10 min.
vandens reikia,kad krevetes butu tik apsemtos.Isvirus sultini nupili,bet neispili(sultinys sriubai),krenetes isluksteni ir sudedi atgal i sriuba.Tada vel ant ugnies,uzvirini,idedi sviesto pakeli,kol issilydys,pipiriuku ir daug smulkintu krapu,druskos pagal skoni.Sriuba paruosta.Valgyti su kepintu krutonu(batonu).Galima is anksto prisidziovinti smulkinto batono kvadrateliu ir jais pagardinti pries patiekiant sriuba.Skanaus!
Girdejau,kad tokia sriuba labai sveika potencijai thumbup.gif ,taigi merginos palepinkit vyrus...
*


O kokias krevetes naudoti - ar tas, kurios jau išvirtos, ar ne?
gitancikas
QUOTE(ritusė @ 2007 06 28, 15:51)
O kokias krevetes naudoti - ar tas, kurios jau išvirtos, ar ne?
*


As perku saldytas,virtas krevetes su kiautu.Butent su kiautu,nes kiautas reikalingas sultiniui nuvirti-ten visas aromatas.O sviesto galima ir maziau ideti,jei kam atrodo per riebu g.gif
MiJo
Sveikos,

gal kas žinote kuo galima įdaryti kalmarus?
besiba
QUOTE(MiJo @ 2007 07 03, 15:08)
gal kas žinote kuo galima įdaryti kalmarus?
*


as idarineju ivariom troskintom darzovem..kartasi dar grybu dedu 4u.gif 4u.gif fermentinio tarkuoto surio mirksiukas.gif
Kelsey
o kiek laiko virti tas krevetes? 4u.gif
Oree
sveikos, mergikes smile.gif

vakar perskaiciau jusu puslapiuka ir pagal jus pasigaminau krevetes
net ausys lapesejo, laaabai gardu smile.gif smile.gif smile.gif
cia viens receptukas is jusu - pirkau IKI virtas, bet ne saldytas krevetes, jas nuplovus i keptuve su sezamo aliejuku ir papjaustytu cesnakiuku, puse saukstuko baziliko, puse saukstuko petrazoliu, puse sauksteliuko mairuno ir pusantro saukstuko uzvariau vegetos.
Nepamenu kieno sis sedevriuks, bet NIAM NIAM NIAM
ACIUUUUU smile.gif smile.gif smile.gif

bet...iskilo viena beeeda...sako vaikai sako, jog pirstais valgyt skaniau, cia kitaip ir neisiversi, taciau...perskaiciau jog reikia nulauzti galvyte, uodegyte, o kas lieka, skyla i dvi daleles ir issilykstena C raideles krevete. blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif man teko laaaabai stipriai papluset, kad ja galeciau iskrapstyt...nu jei taip kur viesumoje...tai likciau be fantastisku peitu blink.gif

bukit gerutes, tai KAIP REIKIA PADORIAI KREVETES VALGYT

gal kas yra normaliai civilizuotas ir zino kaip ta dalyka atlikt

dekui smile.gif 4u.gif
kotty
QUOTE(bonda @ 2007 07 11, 10:54)
as idarineju ivariom troskintom darzovem..kartasi dar grybu dedu 4u.gif  4u.gif fermentinio tarkuoto surio mirksiukas.gif
*


pamaciau tavo klausima.. sian vakarienei kaip tik juos darau...( na ne butent kalmarus, ju labai artimus giminaicius)
igridientai:
5-6 kamarai;
idaras: parmigiano - arba tas lietuviskas parmesanas; 10 juoduju alyvuogiu;
2-3 anciuviai; 2 censako skilteles; smulkiai kapota petrazole; 3 kiausiniai; siek tiek baltojo vyno; dziuveseliai, baltojo pipiro ziupsnelis ir alyv.aliejus
viksa ka imonoma susmulkinti, sumaisyti ( kiausus dedu veliausiai), tada ta mase prikimsti kalmarus. tada i riebalais istemta skarda ir ii peciu ;)180 laipsniu tol kol siek tiek aspkrus. ( galima vyno +aliejus slaksteleti ir tiesiai ant ju prie dedant kepti)
(Itlaijos regiono Puglios tradicinis receptas)
kotty
QUOTE(Oree @ 2007 08 06, 23:36)
sveikos, mergikes smile.gif
bukit gerutes, tai KAIP REIKIA PADORIAI KREVETES VALGYT
gal kas yra normaliai civilizuotas ir zino kaip ta dalyka atlikt
dekui smile.gif  4u.gif
*


pirstais... visi civilizuoti jas taip valgo..... jei jau ruosi special vakariene, po ju pateik sveciams silto vandens su citrina + ranksluostuka ( ne popierini wink.gif
o ar lengvai ar sunkiai jos issilukstena, priklauso nuo sviezumo ir paruosimo
aisvyde
O tos krevetės, kur būna virtos-šaldytos, juk jų nebūtina prieš kepant apvirti ar vis dėlto reikia? 4u.gif Ir dar, jei nesiruoši iš jų sriubos virti, o ketini jas kepti, tai nebūtina pirkti su lukštu ar vis dėlto net ir kepimui nelukštentos krevetės skaniau? 4u.gif
aisvyde
Ir dar vienas kvailas klausimas, jei pilsiu ant krevečių grietinėlės kepant, ar citrinų sulčių taip pat reikėtų truputį, na, ar šie produkati suderinami blush2.gif 4u.gif
Nerytė
QUOTE(aisvyde @ 2007 08 10, 08:07)
O tos krevetės, kur būna virtos-šaldytos, juk jų nebūtina prieš kepant apvirti ar vis dėlto reikia? 4u.gif Ir dar, jei nesiruoši iš jų sriubos virti, o ketini jas kepti, tai nebūtina pirkti su lukštu ar vis dėlto net ir kepimui nelukštentos krevetės skaniau? 4u.gif
*




QUOTE(aisvyde @ 2007 08 10, 08:32)
Ir dar vienas kvailas klausimas, jei pilsiu ant krevečių grietinėlės kepant, ar citrinų sulčių taip pat reikėtų truputį, na, ar šie produkati suderinami blush2.gif  4u.gif
*


jei jau virtos ir saldytos tai daugiau virti nereikia, atsildai ir valgai
o grietinele ir citrina g.gif ar nesutrauks grietineles idejus citrinos.. as daryciau arba su tuo arba su tuo
Oree
QUOTE(kotty @ 2007 08 09, 18:30)
pirstais... visi civilizuoti jas  taip valgo..... jei jau ruosi special vakariene, po ju pateik sveciams silto vandens su citrina + ranksluostuka ( ne popierini wink.gif
o ar lengvai ar sunkiai jos issilukstena, priklauso nuo sviezumo ir paruosimo
*





AČIŪ 4u.gif
mamuke68
Šaldytas nelukštentas krevetes verdu aluje + citrinos griežinėliai, vegeta, česnakas,aliejaus, krapų. Skanaus 4u.gif
aisvyde
QUOTE(Nerytė @ 2007 08 10, 16:06)
jei jau virtos ir saldytos tai daugiau virti nereikia, atsildai ir valgai
o grietinele ir citrina  g.gif  ar nesutrauks grietineles idejus citrinos.. as daryciau arba su tuo arba su tuo
*



Ačiū, dėjau grietinėlės, buvo skanu, tik vat "spagečiai" kaip garnyras tai kažkaip nelabai tiko (mano nuomone) 4u.gif
Nerytė
QUOTE(aisvyde @ 2007 08 13, 10:58)
Ačiū, dėjau grietinėlės, buvo skanu, tik vat "spagečiai" kaip garnyras tai kažkaip nelabai tiko (mano nuomone) 4u.gif
*


as kazkada dariau ant vamzdeliniu (o gal kaspyneliu) padaza su krevetemis tai musm buvo skanu ax.gif o siaip dazniausiai su salotomis valgome
aisvyde
QUOTE(Nerytė @ 2007 08 14, 07:43)
as kazkada dariau ant vamzdeliniu (o gal kaspyneliu) padaza su krevetemis tai musm buvo skanu  ax.gif o siaip dazniausiai su salotomis valgome
*



Reiks ir man kitą kartą su salotom pabandyti, beje, kvailas klausimas, bet kai lukštenau krevetes, kai kurios iš jų buvo apačioj su tokiais kaip grūdeliais, kurie buvo su juodais taškeliais biggrin.gif ar tai ikrai ar kokia bala? 4u.gif
besiba
QUOTE(aisvyde @ 2007 08 13, 09:58)
, tik vat "spagečiai" kaip garnyras tai kažkaip nelabai tiko (mano nuomone) 4u.gif
*



sukti makaronai arba vamzdeliai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
QUOTE(aisvyde @ 2007 08 14, 10:02)
kai kurios iš jų buvo apačioj su tokiais kaip grūdeliais, kurie buvo su juodais taškeliais biggrin.gif ar tai ikrai ar kokia bala? 4u.gif
*


ikriukai ten -is ju kitos krevetkos uzauga biggrin.gif
Giedrė
QUOTE(gitancikas @ 2007 06 29, 11:08)
As perku saldytas,virtas krevetes su kiautu.Butent su kiautu,nes kiautas reikalingas sultiniui nuvirti-ten visas aromatas.O sviesto galima ir maziau ideti,jei kam atrodo per riebu g.gif
*



Aha pirkau ir as siandien kreveciu "Novaco" virtu su kiautais smile.gif ,tai,kai pamaciau jog visos su tais ikreliais prie pilvu,tai neisivaizduoju jau kaip tada jas galima mest i puoda ir virt su tais ikrais-juk ikrai pasileis tongue.gif blink.gif ,o be to galvoju kaip tada jos gali vadintis "virtos",juk tie ikrai jau ir taip kaip ir isorej tongue.gif ....
pulina
Sveikos,

Klausimėlis:
Turiu jūros gėrybių salotų "Gran Festa", pirktinės, su aliejum, vyno actu ir prieskoniais. Gal kas perkat tokias? Ar jau jas galima dėt į kokias salotas, ar dar reikia virt ar kept?? Reik kaip nors suvartot, o tai greit garantija baigsis. doh.gif



This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.