Kažkada kažkur skaičiau, kad kalmarą reikia gaminti arba iki 4 minučių arba jau virš 20 minučių, priešingu atveju jis būna guminis
Ta prasme manyčiau, kad jei naudosi kokiai mišrainei, tai virk ar kepink iki 4 min., o jeigu kokiam troškiny, tai tada virš 20 min.
Man labai patinka kalmaras baltame padaže
Neskaičiau visko, tai nežinau, ar yra jau toks receptas. Jeigu kam nors bus įdomu-parašysiu savo receptą
Neskaičiau visko, tai nežinau, ar yra jau toks receptas. Jeigu kam nors bus įdomu-parašysiu savo receptą
Sveikutės. Virkite 5-7min tik ne ilgiau . Tikrai bus kieti -nevalgomi.
QUOTE(Nerytė @ 2006 05 25, 13:39)
Parasyk
Taigi mano receptukas:
Pirmiausiai kalmarų file apverdam vandenyje. Aš į tą vandenį, kur jie virs įdedu krapų žalių (galima net nenaudojamus stiebelius sumest), jie skonio priduoda
Verdu nedaug, kokias 3-4min. Po to nuplaunu kalmarus po šaltu vandeniu, supjaustau žiedeliais.
Toliau padažas:
Ištirpinu "Šeimininkės" mažą pokiuką sviesto keptuvėje, jame kepinu kubeliais pjaustytą svogūną. Kai svogūnas apkepa, pilu pieną (kiekis priklauso nuo to, kiek padažo norim). Dedu prieskonių pagal skonį. Pusėj stiklinės vandens išmaišau apie šaukštą miltų (jeigu norit, kad būtų tirščiau, galima dėt daugiau ir atvirkščiai). Tuos miltus pilu į keptuvę su padažu. Palaukiu kol užvirs, sumetu pjaustytus kalmarus, dar pora minučių paverdu ant labai silpnos ugnies ir
http://www.supermama...=kalmarai&st=24
cia ir as radau receptuku
cia ir as radau receptuku
QUOTE(Sola @ 2006 03 04, 21:57)
Na nemanau,kad greitai LT pasirodys svieziu moliusku,nes netikiu,kad kas labai pirktu,o jie gi pasensta greit ir naudojimui netinka.
QUOTE(Kozete @ 2006 05 16, 15:42)
Gal galite pasakyti kur galėčiau nusipirkti moliuskų šiuo metų laiku? Nes prieš kokį mėn. mačiau IKI, bet dabar nebematau
Labai nebloga moliusku rusis Lietuvoje- Vynuogines sraiges( Helix pomatia). Aisku, ne juriniai moliuskai, bet......jei savam darze prisirenki, tai net ekologiski . Jei bus norinciu, imesiu receptuka.
QUOTE(snickers @ 2006 06 14, 16:23)
Labai nebloga moliusku rusis Lietuvoje- Vynuogines sraiges( Helix pomatia). Aisku, ne juriniai moliuskai, bet......jei savam darze prisirenki, tai net ekologiski . Jei bus norinciu, imesiu receptuka.
Esu dariusi prieš kokia 10 ar daugiau metų, kai tik sužinojau, kad šis gėris valgomas. Na, prisiminimai nekokie.
Jei gali įmesk receptą pažiūrėsiu, kaip jūs darote.
Aš tai 2sav. jas "tuštinau". Po to viriau - ojeij kokia smarvė
O jau iš kiauto iškrapštyti, tai iš viso buvo sado mazo pradžiamokslis
Vienu žodžiu tikras siaubas. Aišku, tada buvau nepatyrusi virėja ( na ir dabar savęs tokia nelaikau), bet antrą kartą vargu ar ryžčiausi gaminti.
O gal kas turit koki receptuka konservuotiems astuonkojams?
Gal kas mokate patiekalą iš krevečių ?
na man tai labai patinka krevetes , as darau taip nevirtas ir nevalytas krevetes paverdu sudytame vandenyje kelias minutes, paskui sudeti i keptuve, ideti sviesto, isspausti vienos citrinos sultis, pridedi prieskoniu visokiu , pipiru, krapu ir patroskini dar kokias 5 min., kai jos jau paraudonuoja yra iskepe. Krevetes reik labai stebeti, kad neperkeptu. Ir valgyti vienas kaip siemkas , issiluksteni ir valgai, biski yra terliones, bet skanu. Tikiuosi patiks. Atsiprasau is karto jei nesklandziai parasiau.
Aš su tokiomis kartais darau įdarytus avokadus.
Avokadai
Krevetės
Kiaušinis
Krapas, pipirai,
Majonezas
Reikia tiek avokadų (prinokusių), kiek bus valgančių. Avokadus perpjauti išilgai, išimti kaulus, atsargiai išgremžti minkštimą. Minkštimą ir kietai virtus kiaušinius supjaustyti kubeliais. Į šitą masę suberti krevetes, uždėti majonezo, krapo ir švelniai išmaišyti, stengtis nesutrinti. Viską sudėti į išgremžtas avokado puseles ir patiekti. Skanaus!
Avokadai
Krevetės
Kiaušinis
Krapas, pipirai,
Majonezas
Reikia tiek avokadų (prinokusių), kiek bus valgančių. Avokadus perpjauti išilgai, išimti kaulus, atsargiai išgremžti minkštimą. Minkštimą ir kietai virtus kiaušinius supjaustyti kubeliais. Į šitą masę suberti krevetes, uždėti majonezo, krapo ir švelniai išmaišyti, stengtis nesutrinti. Viską sudėti į išgremžtas avokado puseles ir patiekti. Skanaus!