Įkraunama...
Įkraunama...

Krevetės, kalmarai ir kiti frutti di mare

QUOTE(ritusė @ 2007 06 28, 15:51)
O kokias krevetes naudoti - ar tas, kurios jau išvirtos, ar ne?

As perku saldytas,virtas krevetes su kiautu.Butent su kiautu,nes kiautas reikalingas sultiniui nuvirti-ten visas aromatas.O sviesto galima ir maziau ideti,jei kam atrodo per riebu g.gif
Atsakyti
Sveikos,

gal kas žinote kuo galima įdaryti kalmarus?
Atsakyti
QUOTE(MiJo @ 2007 07 03, 15:08)
gal kas žinote kuo galima įdaryti kalmarus?

as idarineju ivariom troskintom darzovem..kartasi dar grybu dedu 4u.gif 4u.gif fermentinio tarkuoto surio mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonda: 11 liepos 2007 - 08:55
o kiek laiko virti tas krevetes? 4u.gif
Atsakyti
sveikos, mergikes smile.gif

vakar perskaiciau jusu puslapiuka ir pagal jus pasigaminau krevetes
net ausys lapesejo, laaabai gardu smile.gif smile.gif smile.gif
cia viens receptukas is jusu - pirkau IKI virtas, bet ne saldytas krevetes, jas nuplovus i keptuve su sezamo aliejuku ir papjaustytu cesnakiuku, puse saukstuko baziliko, puse saukstuko petrazoliu, puse sauksteliuko mairuno ir pusantro saukstuko uzvariau vegetos.
Nepamenu kieno sis sedevriuks, bet NIAM NIAM NIAM
ACIUUUUU smile.gif smile.gif smile.gif

bet...iskilo viena beeeda...sako vaikai sako, jog pirstais valgyt skaniau, cia kitaip ir neisiversi, taciau...perskaiciau jog reikia nulauzti galvyte, uodegyte, o kas lieka, skyla i dvi daleles ir issilykstena C raideles krevete. blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif man teko laaaabai stipriai papluset, kad ja galeciau iskrapstyt...nu jei taip kur viesumoje...tai likciau be fantastisku peitu blink.gif

bukit gerutes, tai KAIP REIKIA PADORIAI KREVETES VALGYT

gal kas yra normaliai civilizuotas ir zino kaip ta dalyka atlikt

dekui smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2007 07 11, 10:54)
as idarineju ivariom troskintom darzovem..kartasi dar grybu dedu 4u.gif  4u.gif fermentinio tarkuoto surio mirksiukas.gif

pamaciau tavo klausima.. sian vakarienei kaip tik juos darau...( na ne butent kalmarus, ju labai artimus giminaicius)
igridientai:
5-6 kamarai;
idaras: parmigiano - arba tas lietuviskas parmesanas; 10 juoduju alyvuogiu;
2-3 anciuviai; 2 censako skilteles; smulkiai kapota petrazole; 3 kiausiniai; siek tiek baltojo vyno; dziuveseliai, baltojo pipiro ziupsnelis ir alyv.aliejus
viksa ka imonoma susmulkinti, sumaisyti ( kiausus dedu veliausiai), tada ta mase prikimsti kalmarus. tada i riebalais istemta skarda ir ii peciu ;)180 laipsniu tol kol siek tiek aspkrus. ( galima vyno +aliejus slaksteleti ir tiesiai ant ju prie dedant kepti)
(Itlaijos regiono Puglios tradicinis receptas)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kotty: 08 rugpjūčio 2007 - 19:10
QUOTE(Oree @ 2007 08 06, 23:36)
sveikos, mergikes smile.gif
bukit gerutes, tai KAIP REIKIA PADORIAI KREVETES VALGYT
gal kas yra normaliai civilizuotas ir zino kaip ta dalyka atlikt
dekui smile.gif  4u.gif

pirstais... visi civilizuoti jas taip valgo..... jei jau ruosi special vakariene, po ju pateik sveciams silto vandens su citrina + ranksluostuka ( ne popierini wink.gif
o ar lengvai ar sunkiai jos issilukstena, priklauso nuo sviezumo ir paruosimo
Atsakyti
O tos krevetės, kur būna virtos-šaldytos, juk jų nebūtina prieš kepant apvirti ar vis dėlto reikia? 4u.gif Ir dar, jei nesiruoši iš jų sriubos virti, o ketini jas kepti, tai nebūtina pirkti su lukštu ar vis dėlto net ir kepimui nelukštentos krevetės skaniau? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aisvyde: 10 rugpjūčio 2007 - 07:07
Ir dar vienas kvailas klausimas, jei pilsiu ant krevečių grietinėlės kepant, ar citrinų sulčių taip pat reikėtų truputį, na, ar šie produkati suderinami blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aisvyde @ 2007 08 10, 08:07)
O tos krevetės, kur būna virtos-šaldytos, juk jų nebūtina prieš kepant apvirti ar vis dėlto reikia? 4u.gif Ir dar, jei nesiruoši iš jų sriubos virti, o ketini jas kepti, tai nebūtina pirkti su lukštu ar vis dėlto net ir kepimui nelukštentos krevetės skaniau? 4u.gif



QUOTE(aisvyde @ 2007 08 10, 08:32)
Ir dar vienas kvailas klausimas, jei pilsiu ant krevečių grietinėlės kepant, ar citrinų sulčių taip pat reikėtų truputį, na, ar šie produkati suderinami blush2.gif  4u.gif

jei jau virtos ir saldytos tai daugiau virti nereikia, atsildai ir valgai
o grietinele ir citrina g.gif ar nesutrauks grietineles idejus citrinos.. as daryciau arba su tuo arba su tuo
Atsakyti
QUOTE(kotty @ 2007 08 09, 18:30)
pirstais... visi civilizuoti jas  taip valgo..... jei jau ruosi special vakariene, po ju pateik sveciams silto vandens su citrina + ranksluostuka ( ne popierini wink.gif
o ar lengvai ar sunkiai jos issilukstena, priklauso nuo sviezumo ir paruosimo




AČIŪ 4u.gif
Atsakyti
Šaldytas nelukštentas krevetes verdu aluje + citrinos griežinėliai, vegeta, česnakas,aliejaus, krapų. Skanaus 4u.gif
Atsakyti