[quote=Mintibutė,2008 09 21, 17:27]
Nu super, taip skaniai atrodo
As tai saldytas tikrines krevetes labai skaniai ir paparstai pasidarau:
MAiseli tikriniu saldytu kreveciu idedu i bliuda, palieku nakciai atsisildyti, supjaustau cesnaku, druskos uzberiu ir pipiru. PO nakties krevetes atsilusios, supylu su visu skysciu i keptuve ir pasildau. GAunasi labai skanus padaziukas ir krevetes DAr nusipirku tepamo surio president paparasto ir duonytes ciabata bei salotu lapu ir valgom
O nuo ko jos traškios gavosi, smarkiai apkepei?
Reikia ant labai karstos keptuves po minute is abieju pusiu apkepti
Noriu pasidalinti salotu su krevetemis receptu kuris yra labai paprastas bet lb skanus
Taigi reikia:
Marinuotu kreveciu(mazo indelio)
Avokado
Salotu lapu
Citrinos
Supjaustome puse avokado, suplesome salotu lapus, sudedame krevetes, viska ismaisome ir isspaudziame puses citrinos sultis, tada dar ismaisdome ir viskas, skaunaus! Tikrai labai skanu ir lengva
Taigi reikia:
Marinuotu kreveciu(mazo indelio)
Avokado
Salotu lapu
Citrinos
Supjaustome puse avokado, suplesome salotu lapus, sudedame krevetes, viska ismaisome ir isspaudziame puses citrinos sultis, tada dar ismaisdome ir viskas, skaunaus! Tikrai labai skanu ir lengva
Man isvirtas astuonkojis paprieskoniuotas- pipirai, druskyte plius slakelis citrinos sulciu, yra kazkas tokio ko negaliu atsivalgyti. deja, tenka pasimegauti tik bunant uzsienyje
suberiu krevetes (vici) su moliuskais i keptuve, pakepinu ant sviesto priberus santa maria juros gerybiu prieskoniu, galima dar ziupsneli kvapniuju pipiru, salotu prieskoniu. kol kepa supjaustau cukinija su sampinjonais. juos imetu i keptuve (sliuksteliu vandenelio) ir kartu su jau apkepusiom juros gerybem troskinu iki tol kol darzoves suminksteja. pabaigai ipilu grietineles dar kelias minutes patroskinu ir maistas paruostas. man skanu patiekti su salotu lapu, pamidoru, alyvuogu aliejaus salotom
Sveikutes Atejau pas jus su tokiu klausimeliu. Nusipirkau saldytu, virtu, islukstentu midiju. Ka su jom galeciau padaryti? Kiek cia skaiciau, visi receptai negvildentoms midijoms. Gal jie tinka ir manosioms?
QUOTE(Guste @ 2004 02 12, 23:38)
na, sugundet, tai ir as nusipirkau tu saldytu kreveciu. Zinot, skonis gal ir neblogas, bet pati ta isvaizda... Atrodo, kad kazkokie viksreliai plaukioja. Brrr. Valgiau atbulais dantim. Jeigu butu supjaustyta,gal galeciau valgyti, nes ir krabus, ir kalmarus megstu. O jums pasislykstejimo nekelia?
Nu net minties tokos nėra...
QUOTE(*tiute* @ 2009 01 10, 23:44)
Labai susidomėjau. Leidžiu sau pateikti čia vertimą recepto. Kol verčiau taip tų kalmarų užsimaniau.
Reikės:
8 Kalmarų (ten rašo su čiuptuvais, bet nežioanau, ar tokių pas mus būna)
6 v.š. alyvuogių aliejaus
1 skardinė (147-15 oz) pomidorų ir su blenderiu susmulkintų baziliko lapelių
1/4 a.š druskos
1/2 a.š. juodųjų pipirų
1/2 stiklinės sutarkuoto sūrio (ten rašo išlaikytas Pecorino, dar reik pasiaiškinti kas čia per sūris, gal tiks kažkoks kitoks )
1/2 stiklinės trupinių (džiuvesiukų)
1/4 stiklinės supjaustytų petražolių
4 skiltelės česnako
2 kiaušiniai, šiek tiek suplakti.
dar reikės 8 medinių pagaliukų
Gaminimas:
Supjaustyti čiuptuvėlius, juos apkepti aliejuje maišant apie 1 min, tada atšaldyti.
Pomidorus, baziliką, druską ir pipirus sumaišyti ir sudėjus į puodelį kaitinti apie 10 min., vis pamaišant.
Kol padažas gaminsis, sumaišyti sūrį, džiuvesėlius, petražoles, česnaką, kiaušinius , (čiuptuvus) ir likusius pipiriukus. Kiekvieną kalmarą prikimšti šios masės ir perdurti mediniu pagaliuku (ne kepant masė plėsis, kad neišbyrėtų iš kalmaro).
apkepti prikimštus kalmarus aliejuje 6 min. Tada sudėti į pomidorų masę ir pavartant troškinti 25-30 min.
jei ką negerai išverčiau, tikiuosi kas nos pataisys, bet manau čia viskas tvarkoj.
Beje, tiute, ar skanu buvo?
Merginos, kažkada buvau užmačius krevetes su imbieru, bet neberandu SM šio receptuko, gal kas žinot?