Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Krevetės, kalmarai ir kiti frutti di mare
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
*didi*
nu ka gaminau tas kriaukles,bet man jos pacios nepatiko.gal prisiziurejau vaizdu bedorojant jas tai negalejau valgyti.MB ir draugas sake nieko visai skanu,bet man jos nepro kur nelindo.supratau,jog neesu labai didele juros gerybiu fanatike blush2.gif
Gisana
Kažin Vilniuje kur nors būtų galima nusipirkti šviežių jūros gėrybių? Ar bent kas pakuždės, kurios yra skanios šaldytos? 4u.gif
vig
Pasigirsiu, ilgai is Siauliu i Klapedos krasto kavine vazinejom valgyti nerealiu kalmaru, kol viena diena barmenas prasitare kaip juos ruosia. Dabar ir as moku, ir tai mano firminis biggrin.gif

Kalmarai su grietinele bigsmile.gif

kalmarus supjaustyti ziedeliais, kuo plonesniais
pavolioti miltuose ir druskoje
sudeti i ikaitinta alieju ir staigiai apkepti max 2min.
tada pasikepinti daug tarkuotos morkos, truputi smulkinto svoguno ir krapu virsuneliu (reikia labai daug). kai jau morkytes buna minkstos sudeti apkeptus kalmaru ziedus ir uzpilti grietinele 400ml.,ant 700gr kalmaru.ir patroskinti, 3min.


valgyti su bulviu kose . dieviskas skonis wub.gif
irmulia
QUOTE(Gisana @ 2012 05 09, 12:48)
Kažin Vilniuje kur nors būtų galima nusipirkti šviežių jūros gėrybių? Ar bent kas pakuždės, kurios yra skanios šaldytos?  4u.gif
*



Šviežių midijų galima rasti IKI. Madoje mirksiukas.gif rodos ketritadieniais jas atveža, kiek pamenu. g.gif

šaldytas perkame iš Prismos ax.gif
Papildyta:
QUOTE(migliux @ 2011 09 11, 10:22)


Jūros šukutės....
.....
*



kiek teko ragauti, tai man jos tiesiog per riebios... unsure.gif nesvarbu būtų kaip paruoštos...

user posted image
Bridz :)
Vig, turiu klausima jums , kazin ar jusu parasytam receptui galima naudoti. Saldytas kalmaru file? Nes turiu 2 pakucius, bet kazkaip jau pusmeti jie pas mane kiurkso saldikli , bet vis pristingu fantazijos kaip juos paruosti .
FoxLady
Siandien vakarienei planuoju spageti su kreveciu padazu, gal turite daugiau receptu? smile.gif
Hedra:)
QUOTE(irmulia @ 2012 05 12, 07:12)

user posted image
*


Musu seimai jie labai patinka bigsmile.gif dabar nesenai maciau kazkoki nauja recepta su suriu keptas orkaiteje, butinai pabandysiy...
Daug ir daznai valgom, visokias juru gerybes, salygos palankios tam.
Valgom tikruosius prawns, kepam keptuvej su vegeta ir cesnaku, taciau negalima perkepti, nes istysta.kalmaru senai ziedais tesloj nebekepam, pjaustom juostelem ir kepam taip pat kaip prawns. Arba iskeptas\virtas juru gerybes, supjaustom, sumaisom su virtu smulkintu kiausiniu,cesnakas,majonezas,, prieskoniai ir idarome krepselius...labai skanu thumbup.gif kalmarus dar ruosiu paprastai su tarkuotom morkom ir svogunu, viska pakepinus grietineles padaze, vyras valgo su bulvem, as su ryziais.
Su austrem tik daug receptu nezinau, gal kas ka idomesnio pasiulys? rolleyes.gif
Baranka
QUOTE(vig @ 2012 05 11, 23:58)
Pasigirsiu, ilgai is Siauliu i Klapedos krasto kavine vazinejom valgyti nerealiu kalmaru, kol viena diena  barmenas prasitare kaip juos ruosia. Dabar ir as moku, ir tai mano firminis  biggrin.gif

Kalmarai su grietinele bigsmile.gif

kalmarus supjaustyti ziedeliais, kuo plonesniais
pavolioti miltuose ir druskoje
sudeti i ikaitinta alieju ir staigiai apkepti max 2min.
tada pasikepinti daug tarkuotos morkos, truputi smulkinto svoguno ir krapu virsuneliu (reikia labai daug). kai jau morkytes buna minkstos sudeti apkeptus kalmaru ziedus ir uzpilti grietinele 400ml.,ant 700gr kalmaru.ir patroskinti, 3min.
valgyti su bulviu kose  . dieviskas skonis  wub.gif
*


Aciu uz recepta- isbandziau thumbup.gif
migliux
QUOTE(Hedra:) @ 2013 10 26, 12:43)

Valgom tikruosius prawns, kepam keptuvej su vegeta ir cesnaku...
*


Su vegeta doh.gif doh.gif
Hedra:)
QUOTE(migliux @ 2013 10 28, 12:44)
Su vegeta  doh.gif  doh.gif
*


taip su vegeta, jureiviu patarimas
migliux
QUOTE(Hedra:) @ 2013 10 28, 14:50)
taip su vegeta, jureiviu patarimas
*



Skonio viršūnė lotuliukas.gif
lelijabalta1
Na ir aš pirmą kartą gyvenime susigundžiau paragauti jūros gėrybių. Šiaip visada šlykštėjausi į juos ir žiūrėti, bet daug prisiklausiau apie nerealų skonį, tai nutariau išbandyti. Ir ką gi, na nepatiko man vis dėlto, krevetes mėgstu, bet tos midijos doh.gif , pirmą suvalgiau, antrą, trečią, vėliau pradėjau jas išdarinėti, bet visgi vėliau išrankiojau iš sriubos ir išmečiau. Dukra valgė, bet sako vos vos neapsivėmiau biggrin.gif Na, jei dar kada bandysiu, nebepirksiu rinkinio, pirksiu atskirai tai, ką mėgstu: krevetes, gal krabų lazdeles, kalmarus.
Lona
QUOTE(lelijabalta1 @ 2013 11 02, 13:50)
Na ir aš pirmą kartą gyvenime susigundžiau paragauti jūros gėrybių. Šiaip visada šlykštėjausi į juos ir žiūrėti, bet daug prisiklausiau apie nerealų skonį, tai nutariau išbandyti. Ir ką gi, na nepatiko man vis dėlto, krevetes mėgstu, bet tos midijos  doh.gif , pirmą suvalgiau, antrą, trečią, vėliau pradėjau jas išdarinėti, bet visgi vėliau išrankiojau iš sriubos ir išmečiau. Dukra valgė, bet sako vos vos neapsivėmiau  biggrin.gif Na, jei dar kada bandysiu, nebepirksiu rinkinio, pirksiu atskirai tai, ką mėgstu: krevetes, gal krabų lazdeles, kalmarus.
*


Man tai isvis saldyti rinkiniai neskanus, kartais jie toki kaip vaistu nzn kaip issireiksti skoni turi. Geriausia sviezia...
Midijos man skaniausios is geldeliu, suryme ar saldytos nea...O siaip nuo nusiteikimo priklauso, jei nusiteiksi kad neskanu tai ir bus neskanu. Ir dar priklauso kaip paruosta.
AkvileZ
QUOTE(Lona @ 2013 11 05, 19:50)
Man tai isvis saldyti rinkiniai neskanus, kartais jie toki kaip vaistu nzn kaip issireiksti skoni turi. Geriausia sviezia...
Midijos man skaniausios is geldeliu, suryme ar saldytos nea...O siaip nuo nusiteikimo priklauso, jei nusiteiksi kad neskanu tai ir bus neskanu. Ir dar priklauso kaip paruosta.
*


Taip midijų ir aš nemėgau, nes visada ragaudavau iš sūrymo ar šaldytas, fui kokia bjaurastis. Bet vieną dieną šovė mintis pabandyti pasidaryti šviežias geldelėse troškintas grietinėlės ir vyno padaže. Valgėm su skrudinta česnakine bagete. Fantastika, nuo tada įsimylėjau midijas ir kai tik būna šviežių visada gaminu.
lelijabalta1
QUOTE(AkvileZ @ 2013 11 06, 08:50)
Taip midijų ir aš nemėgau, nes visada ragaudavau iš sūrymo ar šaldytas, fui kokia bjaurastis. Bet vieną dieną šovė mintis pabandyti pasidaryti šviežias geldelėse troškintas grietinėlės ir vyno padaže. Valgėm su skrudinta česnakine bagete. Fantastika, nuo tada įsimylėjau midijas ir kai tik būna šviežių visada gaminu.
*


Na va ir aš perlipau per save ir paragavau, bet matyt kad šaldytos, tai ir nepatiko. Kas mane dar vilioja, tai jau irgi paruoštos šaldytos sraigės, ten tokia graži žalsvos spalvos masė. Bet gal vėl nepatiks šaldytos? g.gif
O midijas įtariu ragausiu tik pagamintas profesionalų ax.gif
migliux
Ragavu sraiges ir austres Balsac'o restorane. Na sraigės tikrai buvo skanios. Tačiau austrės man nepatiko - toks vandenyno skonis, nežinau ar dar kartą norėsiu ragauti doh.gif
Blakstute
Nežinau ar kas minėjo, bet jei turi tas karališkas, dideles, šaldytas krevetes, tai tiesiog sudėk į keptuvę, supilk grietinėlę, ir patroškink, užbarstyk prieskonių, ir pamatysi kokia pasaka gaunasi..
Hedra:)
QUOTE(migliux @ 2013 11 07, 12:52)
Ragavu sraiges ir austres Balsac'o restorane. Na sraigės tikrai buvo skanios. Tačiau austrės man nepatiko - toks vandenyno skonis, nežinau ar dar kartą norėsiu ragauti  doh.gif
*


As tai sraigiu nesu ragavus unsure.gif o austres tai labai megstu, pati darau, esu ir zalias valgius tik citrina aplasintas, o labiausiai tai patinka keptos orkaiteje ir apslakstytos baltu vynu ir alyvuogiu aliejumi bigsmile.gif labai skanu wub.gif
lelijabalta1
QUOTE(Blakstute @ 2013 11 07, 17:59)
Nežinau ar kas minėjo, bet jei turi tas karališkas, dideles, šaldytas krevetes, tai tiesiog sudėk į keptuvę, supilk grietinėlę, ir patroškink, užbarstyk prieskonių, ir pamatysi kokia pasaka gaunasi..
*


gaminau vakar tokias, valgėm su makaronais. Ypatingai sužavėta nelikau, nors krevetes mėgstu labai, tik šiuo atveju gal man makaronai nėra tinkamas garnyras
migliux
QUOTE(Hedra:) @ 2013 11 07, 18:28)
As tai sraigiu nesu ragavus unsure.gif  o austres tai labai megstu, pati darau, esu ir zalias valgius tik citrina aplasintas, o labiausiai tai patinka keptos orkaiteje ir apslakstytos baltu vynu ir alyvuogiu aliejumi bigsmile.gif  labai skanu wub.gif
*


Keptų nesu ragavusi. Gal žinote kur galima būtų paragaut?
Lona
QUOTE(vig @ 2012 05 11, 22:58)
Pasigirsiu, ilgai is Siauliu i Klapedos krasto kavine vazinejom valgyti nerealiu kalmaru, kol viena diena  barmenas prasitare kaip juos ruosia. Dabar ir as moku, ir tai mano firminis  biggrin.gif

Kalmarai su grietinele bigsmile.gif

kalmarus supjaustyti ziedeliais, kuo plonesniais
pavolioti miltuose ir druskoje
sudeti i ikaitinta alieju ir staigiai apkepti max 2min.
tada pasikepinti daug tarkuotos morkos, truputi smulkinto svoguno ir krapu virsuneliu (reikia labai daug). kai jau morkytes buna minkstos sudeti apkeptus kalmaru ziedus ir uzpilti grietinele 400ml.,ant 700gr kalmaru.ir patroskinti, 3min.
valgyti su bulviu kose  . dieviskas skonis  wub.gif
*


Siandien darysiu, ziuresim kas cia per stebuklas smile.gif
Blakstute
QUOTE(lelijabalta1 @ 2013 11 07, 23:14)
gaminau vakar tokias, valgėm su makaronais. Ypatingai sužavėta nelikau, nors krevetes mėgstu labai, tik šiuo atveju gal man makaronai nėra tinkamas garnyras
*


Toks paruošimas, neturi turėtų jokių garnyrų ar priedų šalia, nes gaunasi kaip sriuba dubenėlyje.
Valgant su makaronais, įtariu jokio skonio ir nebuvo.smile.gif
Hedra:)
QUOTE(migliux @ 2013 11 08, 13:12)
Keptų nesu ragavusi. Gal žinote kur galima būtų paragaut?
*


As pati gaminu, kaip tik per halloveena valgem. Asmeniskai man nera ka lyginti su troskintom, zaliom ar marinuotom, ar dar kokiom...orkaitej keptos pacios skaniausios wub.gif
georgiana
merginos patarkite ka daryti is baltakoju blyskiuju kreveciu ar jas tinka kepti tempuros tesloje labai skubiai reikia, tad lauksiu atsakymo. Labai Aciu
georgiana
QUOTE(georgiana @ 2013 11 13, 15:10)
merginos patarkite ka daryti is baltakoju blyskiuju kreveciu ar jas tinka kepti tempuros tesloje labai skubiai reikia, tad lauksiu atsakymo. Labai Aciu
*


pati opasigaminau ir gavosi super gaminau Tempura tesloje labai labai skanu ir tinka manau, kad bet kokioms krevetems 4u.gif
^^liutuke
QUOTE(georgiana @ 2013 11 17, 10:23)
pati opasigaminau ir gavosi super gaminau Tempura tesloje labai labai skanu ir tinka manau, kad bet kokioms krevetems 4u.gif
*


Man dar labai skaniai gaunasi su Panko džiuvėseliais mirksiukas.gif
georgiana
QUOTE(^^liutuke @ 2013 11 26, 16:13)
Man dar labai skaniai gaunasi su Panko džiuvėseliais  mirksiukas.gif
*


o galite parasyti pilna recepteli labai lauksiu nes tiesiog susizavejau juros gerybemis, aciu 4u.gif
eglute320
Sveikos, nusipirkau kalmarų čiuptuvų. Mačiau receptą kalmarų troškintų su morkom, svogūnais, grietinėle. Sakykit ar tiktų receptas ir čiuptuvams? Niekad nevalgiau, neragavau, nepirkau, norisi paragauti 'to reikalo' bigsmile.gif ir gal kas patyręs labiau tuose jūros gėrybių reikaluose parašytų kuo skiriasi kalmarai - balti tokie - ten kaip filė to kalmaro? nes yra žiedais pjaustyta ir gabalais, ir tie čiuptuvai ilgi tokie g.gif
Hedra:)
QUOTE(eglute320 @ 2014 01 28, 14:29)
Sveikos, nusipirkau kalmarų čiuptuvų. Mačiau receptą kalmarų troškintų su morkom, svogūnais, grietinėle. Sakykit ar tiktų receptas ir čiuptuvams? Niekad nevalgiau, neragavau, nepirkau, norisi paragauti 'to reikalo'  bigsmile.gif  ir gal kas patyręs labiau tuose jūros gėrybių reikaluose parašytų kuo skiriasi kalmarai - balti tokie - ten kaip filė to kalmaro? nes yra žiedais pjaustyta ir gabalais, ir tie čiuptuvai ilgi tokie  g.gif
*


Pats kalmaras ar ziedais pjaustytas ar gabaliukais, juostelem, tai viskas ten tas pats, tik supjaustytas skirtingai....viska kalmara nepjaustyta galima ir farsiruoti, nebutinai reikia smulkinti....mano skoniui ciuptuvai tinka su jusu minetais ingridientais, as visada dar ir cesnaka dedu...nepamirskit kad ju troskinti nereikia puse valandos uztenka vos keliu minuciu....man skanus ir ciuptuvai ir pats kalmaras, nors yra zmoniu kurie kalmara valgo, o ciuptuvu ne.... g.gif
eglute320
QUOTE(Hedra:) @ 2014 01 28, 17:14)
Pats kalmaras ar ziedais pjaustytas ar gabaliukais, juostelem, tai viskas ten tas pats, tik supjaustytas skirtingai....viska kalmara nepjaustyta galima ir farsiruoti, nebutinai reikia smulkinti....mano skoniui ciuptuvai tinka su jusu minetais ingridientais, as visada dar ir cesnaka dedu...nepamirskit kad ju troskinti nereikia puse valandos uztenka vos keliu minuciu....man skanus ir ciuptuvai ir pats kalmaras, nors yra zmoniu kurie kalmara valgo, o ciuptuvu ne.... g.gif
*



Tai reiktų apkepti svogūnus/morkas/česnaka , supilti grietinėlę, sudėti pjaustytus čiuptuvus, sutirštinti padažą ir patroškinti kai užvirs kokias 5min ? tikrai užteks, nebus žalias ? o jį paprieskoniuot prieš tai? rolleyes.gif Dėkui 4u.gif
Baranka
QUOTE(eglute320 @ 2014 01 28, 21:52)
Tai reiktų apkepti svogūnus/morkas/česnaka , supilti grietinėlę, sudėti pjaustytus čiuptuvus, sutirštinti padažą ir patroškinti kai užvirs kokias 5min ? tikrai užteks, nebus žalias ? o jį paprieskoniuot prieš tai?  rolleyes.gif  Dėkui 4u.gif
*


Nors ne manes klauset, bet zalias tikrai nebus :-) Jei per ilgai troskinsit bus kietas (guminis). O prieskoniu turetu uztekti nuo padazo.
Hedra:)
QUOTE(Baranka @ 2014 01 29, 14:40)
Nors ne manes klauset, bet zalias tikrai nebus :-) Jei per ilgai troskinsit bus kietas (guminis). O prieskoniu turetu uztekti nuo padazo.
*


drinks_cheers.gif tikrai 5 min uztenka drasiai.
AkvileZ
Na iš savo patirties galiu pasakyti, kad kalmaro filės ir čiuptuvų mėsa šiek tiek skiriasi. Čiuptuvams 5 min neužteks. Juos reikia virti ilgai, kad taptų minkšti. Greitpuodyje man suminkštėja per 10-15 min. Paprastame puode apie valandą reikia virti. Galit bandyt ir tą 3 min. taisyklę, bet po jų filė tirps bunoje, o čiuptuvai bus kaip guma. Tik nesupainiokit, aš kalbu apie didelius čiuptuvus kur būna 30 cm ir ilgesni. Ne apie sepijų tuos minetiūrinius.
Baranka
QUOTE(AkvileZ @ 2014 01 29, 14:24)
Na iš savo patirties galiu pasakyti, kad kalmaro filės ir čiuptuvų mėsa šiek tiek skiriasi. Čiuptuvams 5 min neužteks. Juos reikia virti ilgai, kad taptų minkšti. Greitpuodyje man suminkštėja per 10-15 min. Paprastame puode apie valandą reikia virti. Galit bandyt ir tą 3 min. taisyklę, bet po jų filė tirps bunoje, o čiuptuvai bus kaip guma. Tik nesupainiokit, aš kalbu apie didelius čiuptuvus kur būna 30 cm ir ilgesni. Ne apie sepijų tuos minetiūrinius.
*


As supratau, kad cia ne tokie ilgi smile.gif
eglute320
Dėkui už komentarus 4u.gif nu jie ilgi tokie - 20cm tai drąsiai ilgumo. Nu ir nusipirkau - dabar galėsiu vargt doh.gif tai juos pjaustyt ir virt ? iki kokios konsistencijos virt? ir tada troškint? doh.gif taip ir sakė nuojauta, kad imti tas baltas filė ar žiedais pjaustytus, būčiau tempuroj iškepus matyt g.gif
AkvileZ
QUOTE(eglute320 @ 2014 01 30, 13:37)
Dėkui už komentarus  4u.gif  nu jie ilgi tokie - 20cm tai drąsiai ilgumo. Nu ir nusipirkau - dabar galėsiu vargt  doh.gif  tai juos pjaustyt ir virt ? iki kokios konsistencijos virt? ir tada troškint?  doh.gif  taip ir sakė nuojauta, kad imti tas baltas filė ar žiedais pjaustytus, būčiau tempuroj iškepus matyt  g.gif
*


Tie čiuptuvai taip pat labai skanūs. Užvirkit vandenį, dėkit druskos, galit svogūno, morkos. Čiuptuvų nepjaustykit, nuplaukit ir dėkit tokius kokie yra. Kai vėl užvirs sumažinkit kaitrą ir virkit kokia 40 min. O po to ragaukit. Storiausioje vietoje atsipjaukit ir žiūrėkit ar jau minkšta. Šiaip tie didieji verda apie valandą. Gerai išvirę jie būna minkštučiai. O jei troškinsit ilgokai, tai virti galit ir trumpiau. Troškinant suminkštės smile.gif
Hedra:)
O kokiu idaru skaniausisi idaryti kalmarai?? g.gif
eglute320
QUOTE(AkvileZ @ 2014 01 30, 19:37)
Tie čiuptuvai taip pat labai skanūs. Užvirkit vandenį, dėkit druskos, galit svogūno, morkos. Čiuptuvų nepjaustykit, nuplaukit ir dėkit tokius kokie yra. Kai vėl užvirs sumažinkit kaitrą ir virkit kokia 40 min. O po to ragaukit. Storiausioje vietoje atsipjaukit ir žiūrėkit ar jau minkšta. Šiaip tie didieji verda apie valandą. Gerai išvirę jie būna minkštučiai. O jei troškinsit ilgokai, tai virti galit ir trumpiau. Troškinant suminkštės smile.gif
*



Nu dėkui, reikės kada prisiruošt, susikaupt ir daryt 4u.gif bigsmile.gif nes nupirkus sudėjau į kamerą. Jau pastebėjau, kad Kaune, šilainių maximoj 7ienio vakarais (dėl darbo dienų nežinau), būna labai didelės nuolaidos visom jūros gėrybėm, kartą mačiau kalmarai ar tai čiuptuvai buvo po 7lt/kg, bet neimiau, dabar kai pirkau buvo po ~14lt/kg, nes būna galiojimas ant termino jau, bet užsišaldžius tai viskas ok manau g.gif
AkvileZ
QUOTE(eglute320 @ 2014 01 31, 00:23)
Nu dėkui, reikės kada prisiruošt, susikaupt ir daryt  4u.gif  bigsmile.gif  nes nupirkus sudėjau į kamerą. Jau pastebėjau, kad Kaune, šilainių maximoj 7ienio vakarais (dėl darbo dienų nežinau), būna labai didelės nuolaidos visom jūros gėrybėm, kartą mačiau kalmarai ar tai čiuptuvai buvo po 7lt/kg, bet neimiau, dabar kai pirkau buvo po ~14lt/kg, nes būna galiojimas ant termino jau, bet užsišaldžius tai viskas ok manau  g.gif
*


Aš irgi taikau ant tų akcijų maksimoj. Didelių krevečių nusiperku pigiai, midijų būna smile.gif Galiojimas būna iki ryt ar tos pačios dienos, tai mes vakarienei ir sukertam. Šaldytas produktas jau nebe tas, bet žinoma nieko blogo jei užšaldėt smile.gif
gurmans
QUOTE(AkvileZ @ 2014 01 30, 19:37)
Čiuptuvų nepjaustykit, nuplaukit ir dėkit tokius kokie yra. Kai vėl užvirs sumažinkit kaitrą ir virkit kokia 40 min.
*



Jetuleliau blink.gif ,o Jus tikrai nesumaisete kalmaru ciuptuvu su astuonkojo ciuptuvais? Na jau pati masyviausia kalmaro ciuptuva (4 zmonems pilnai uztenka vieno) ,termiskai apdoroju ne ilgiau 9 minuciu (iskyrus kepima ant griliaus). o tuos mazuosius aplamai ~3 minutes kaitinu. 4u.gif
Neisivaizduoju,kas lieka is kalmaro po 40 minuciu virimo....
eglute320
QUOTE(gurmans @ 2014 01 31, 09:53)
Jetuleliau blink.gif ,o Jus tikrai nesumaisete kalmaru ciuptuvu su astuonkojo ciuptuvais? Na jau pati masyviausia kalmaro ciuptuva (4 zmonems pilnai uztenka vieno) ,termiskai apdoroju ne ilgiau 9 minuciu (iskyrus kepima ant griliaus). o tuos mazuosius aplamai ~3 minutes kaitinu. 4u.gif
Neisivaizduoju,kas lieka is kalmaro po 40 minuciu virimo....
*



Nu dar pasitikslinau - ant etiketės 'kalmarų čiuptuvai' 4u.gif
gurmans - pasidalinkit patirtim kaip gaminat, įdomu ir apie grilį išgirst mirksiukas.gif
gurmans
QUOTE(eglute320 @ 2014 01 31, 11:56)
Nu dar pasitikslinau - ant etiketės 'kalmarų čiuptuvai'  4u.gif 
gurmans - pasidalinkit patirtim kaip gaminat, įdomu ir apie grilį išgirst  mirksiukas.gif
*



As nares "AkvileZ" klausiau ar ji nesumaise rasydama gaminimo laika (~40 min) kalmaru su astuonkojais. 4u.gif
Siaip labiausiai man patinka filiukai ,jei i sriubytes,tai man patinka mazieji ciuptuveliai,o didziuosius (nors Lietuvoje ju neteko matyti),kepu kaip kepsnius padarius isklotine, arba ant griliaus .Ant griliaus kepant maziukus reiktu kazkuo prispausti,nes neprispaudus jie susiraizgo ir ciuptuvu galiukai perkepa o viduriukas nedakepa.Didziuosius ciuptuvus visuomet maunu ant iesmo (cia jau jokie prispaudimai nepadeda).Didiji kalmaro mesos gabala esanti prie ciuptiuvo (bet ne ciuptuva) nupjaunu ir uzmaunu isilgai ant to pacio iesmo.
Jei didziuosius ciuptuvus noresite rukyti,tai pries dedant i rukykla nuplaukite visus prieskonius ir laaabai gerai nusausinkite.
AkvileZ
QUOTE(gurmans @ 2014 02 03, 09:37)
As nares "AkvileZ" klausiau ar ji nesumaise rasydama gaminimo laika (~40 min) kalmaru su astuonkojais. 4u.gif
Siaip labiausiai man patinka filiukai ,jei i sriubytes,tai man patinka mazieji ciuptuveliai,o didziuosius (nors Lietuvoje ju neteko matyti),kepu kaip kepsnius padarius isklotine, arba ant griliaus .Ant griliaus kepant maziukus reiktu kazkuo prispausti,nes neprispaudus jie susiraizgo ir ciuptuvu galiukai perkepa o viduriukas nedakepa.Didziuosius ciuptuvus visuomet maunu ant iesmo (cia jau jokie prispaudimai nepadeda).Didiji kalmaro mesos gabala esanti prie ciuptiuvo (bet ne ciuptuva) nupjaunu ir uzmaunu isilgai ant to pacio iesmo.
Jei didziuosius ciuptuvus noresite rukyti,tai pries dedant i rukykla nuplaukite visus prieskonius ir laaabai gerai nusausinkite.
*


Maksimoje jie pavadinti kaip kalmaro čiuptuvai. Aš juos kartais perku. Pirmą kartą gaminau pagal kalmaro gaminimo taisykles, bet čiuptuvai liko kieti. Kitą kartą gaminau kaip aštuonkojo ir viskas gavosi kuo puikiausiai, minkšti ir skanūs. Todėl rašydama kaip virti ir paminėjau "rašau iš savo patirties". Turiu dar užsišaldžiusi aš jų, reiks pabandyt savaitgalį iškepti griliuje pagal jus. Žiūrėsiu kas gausis smile.gif
gurmans
QUOTE(AkvileZ @ 2014 02 03, 09:47)
Maksimoje jie pavadinti kaip kalmaro čiuptuvai. Aš juos kartais perku. Pirmą kartą gaminau pagal kalmaro gaminimo taisykles, bet čiuptuvai liko kieti. Kitą kartą gaminau kaip aštuonkojo ir viskas gavosi kuo puikiausiai, minkšti ir skanūs. Todėl rašydama kaip virti ir paminėjau "rašau iš savo patirties". Turiu dar užsišaldžiusi aš jų, reiks pabandyt savaitgalį iškepti griliuje pagal jus. Žiūrėsiu kas gausis  smile.gif
*



Pagal Jusu nurodyta gaminimo laika ,man ir kilo mintis,kad Jus gaminate astuonkojo ciuptuvus,todel ir pasitikslinau. 4u.gif
Pries kokius ~13 metu,kai dar Lietuvoje kalmaru ne konservu pavidalu netgi nebuvo prekyboje,o as pamacius kalmara net nesupratau,kas cia per slykstyne yra,o juo labiau ,kad tas daiktas dar ir valgomas....
Trumpai tarianti pirmoji ir esmine pamoka kuria gavau is virtuves virtuozo apie kalmaru paruosima butu tokia :" kalmaras praktiskai yra baltymas,jei nezinai kiek laiko ji termiskai apdoroti ,isivaizduok ,kad kepi kiausini be trynio...." Po siai dienai vadovaujuosi siuo patarimu ,tik zinoma atsizvelgiu i filiuko ar ciuptuvo stori. 4u.gif
eglute320
Šiaip ne taip prisiruošiau gaminti tuos čiuptuvus. Viriau beveik valanda, kol buvo minkštoki, mažiau nei per kur, kieti buvo labai, po to troškinau grietinėlėje. Na skonis gal ir nieko, primena žuvi biggrin.gif
iškilo keletas papildomų klausimų. Ar kai jie verda vanduo turi būti toks violetinis, tamsokas? unsure.gif kitas klausimas, kai išvirė, aš juos perploviau ir man jie lyg 'nusilupo' , tai čia taip turėjo būti ? g.gif
AkvileZ
QUOTE(eglute320 @ 2014 02 25, 18:51)
Šiaip ne taip prisiruošiau gaminti tuos čiuptuvus. Viriau beveik valanda, kol buvo minkštoki, mažiau nei per kur, kieti buvo labai, po to troškinau grietinėlėje. Na skonis gal ir nieko, primena žuvi  biggrin.gif
iškilo keletas papildomų klausimų. Ar kai jie verda vanduo turi būti toks violetinis, tamsokas?  unsure.gif  kitas klausimas, kai išvirė, aš juos perploviau ir man jie lyg 'nusilupo' , tai čia taip turėjo būti ?  g.gif
*


Taip vanduo toks ir turi būti. Ir jie nusilupa. Aš kai plaunu virtus, tai labiau patrinu ir nusilupa. Tai galėjot ir ilgiau pavirti kol bus minkštučiai.
eglute320
QUOTE(AkvileZ @ 2014 02 25, 21:16)
Taip vanduo toks ir turi būti. Ir jie nusilupa. Aš kai plaunu virtus, tai labiau patrinu ir nusilupa. Tai galėjot ir ilgiau pavirti kol bus minkštučiai.
*



Tai viskas gerai tada karsta.gif nu kadangi išvis valgėm pirma kart toki reikala, ir dariau pirma kart, tai sakyčiau visai neblogai išėjo, jei dar kas pasidalintų kokiais receptais būt labai smagu.
Ir dar, kokius garnyrus renkatės prie kalmarų, ar prie kitų patiekalų su jūros gėrybėm ? 4u.gif
AkvileZ
QUOTE(eglute320 @ 2014 02 26, 13:53)
Tai viskas gerai tada  karsta.gif  nu kadangi išvis valgėm pirma kart toki reikala, ir dariau pirma kart, tai sakyčiau visai neblogai išėjo, jei dar kas pasidalintų kokiais receptais būt labai smagu.
Ir dar, kokius garnyrus renkatės prie kalmarų, ar prie kitų patiekalų su jūros gėrybėm ?  4u.gif
*


Garnyrai labai nuopatiekalo priklauso smile.gif Kartais valgome su brusketa ar pranc. batonu/ciabata aptepta prieskoniniu sviestu, kai patiekalas su skystu padažu, tada jį išdažome su duonele. Kartais su kuskusu ar ryžiais. Jei valgome su salotomis, tai man tinka tik lengvos. Salota, džiovintas pomidoras, avokadas ar mangas ir pan.
Dalelė
Su tikru aštunkoju gulinčiu Lietuvoje PC ant ledukų neteko susidurti ax.gif . Visada galvojau, kad tai aštunkojis, pasirodo, klydau. Ir nors pas mus parduodami kalmaro čiuptuvai, jie taip pat labai skanūs smile.gif Ir pataikius nusipirkti akcijine kaina, tikrai verta pirkti ir gaminti. Tik nešaldykite, juk tos akcijos kiekvieną savaitę būna. Šaldyta žuvis ir jūros gėrybės ne tas pats, kaip šviežia smile.gif . O receptų kaip pasigaminti tuos kalmaro čiuptuvus galite pažiūrėti čia:
My Webpage
Vaivorykstes
As tai darau Stir Fry toki greita kininiskai. Ikaitinu gilia keptuve truputi aliejaus, sumetu juros gerybes, tada siaudais supjaustytas morkas, raudona pipira, svoguno laisku, cesnako ir dar jei yra kokiu darzoviu namie. Tada viska pagardinu sojos padazu, chilli pipiriuko, druskos, pipiru, labai greita skanu ir sveika. Darzoves vos apkepu, kad ir spalva liktu ir vitaminai! 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.