Įkraunama...
Įkraunama...

Krevetės, kalmarai ir kiti frutti di mare

As neturiu, bet jei paprasti- tai labai domintu.

Ai, turiu viena:

Dievisko skonio juros omarai (Lobster):

sumaisai sviesta su druskele (galima tiesiog suru sviesta) su daug svieziu pertrazoliu, isspaudi cesnako, viska sumaisai ir uztepi ant omaru mesytes (jei kiautas neprakirkptas, tai prakerpi ir taip ukiskai to sviestelio uztepi). Tada viska ant skardos, pasauni i ikaitinta orkaite, arba ant grilio, nedaugiau kaip 5 min. (kitaip taps guminiai). Valgai su cesnakine baquette, salotomis ir baltu vynu.... skonio simfonija. wub.gif

Is dalies nepatariu ragaut.......nes....paragaves negali sustot. tongue.gif tongue.gif
Atsakyti
aciu Freja tikai pabandysiu,turetu buti thumbup.gif

na o as tai kartais darau taip..

Reikia:kalmaru(galima dar ir kreveciu),pomidoru(minkstesniu),cesnako,alyvu aliejaus ir pomioru pastos(kur naturali,be druskos)

Na kalmarus isverdi i vandeni krapu,petrazoliu,druskos,po to supjaustai kubeliais,nuo pomidoru nulupi odele,supjaustai pora skilteliu cesnako griezineliais,na ir i troskinimo puoda ipili truputi alyvu aliejaus,pakepi cesnakus,sudedi tada nuluptus pomidorus ir supjaustytus,suberi kalmarus(ir krevetes),patroskini,tada prieskoniu pagal skoni,na ir pasta pomidoru,galima padaryti skystesne,tai bus kaip kalmaru sriuba restorane milano,o jei tirstesne tai su ryziais ir papuosi nelukstenta krevete,super!(sojos padazo truputi)

dievinu juros gerybes!

Juros gerybiu sriubyte

reikia tik juros gerybiu asorti (saldytu)

paverdi paprastam vandeni,idedi truputi krapu ir laseli alyvu aliejaus,ipili i lekste ir sojos padazo pagal skoni,kad surumas jaustusi,taip kinieciu restorane daro,kas megsta tokius patiekalus turetu patikti.paprasta bet gana skanu ir kaloriju nedaug wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lacrima: 01 gegužės 2004 - 22:34
Sveikos, wink.gif
patarkit man ka gaminat is juros kopustu?
Ar is konservuotu ar is dziovintu geriau gaminti?
Ir kur juos geriausia pirkti? rolleyes.gif
Atsakyti
seip su juros kopustais visai nieko salotas daro(koncervuotais),o dziovintus tai galima deti i sriuba ar seip i koki patiekala,bus sveikiau smile.gif
Atsakyti
Ispaniškosios krevečių salotos


500g. vidutinio didumo virtų krevečių;
2 dideli apelsinai;
mažas salotų ryšulėlis,
nedidelis smulkiai supjaustytas svogūnas;
2 šaukštai raudonojo vyno acto;
alyvų aliejaus;
1/2 šaukštelio smulkiai sutarkuotų apelsino žeivelių
sugrūsta česnako skiltelė

Nulupkite krevetes, uodegas palikite sveikas. Pašalinkite
žarnyną. Nuo apelsinų galų iki minkštimo nupjaukite žievelę.
Apelsinus suskirstykite skiltelėmis. Nuplaukite ir nuspaskite
salotas. Jų lapus išdėliokite ant atskirų lėkštučių ar didelės
lėkštės. Tada sukraukite krevetes, apelsinų skilteles ir
svogūnų griežinėlius. Actą, alyvų aliejų supilkite, apelsino
žievelę ir česnaką suberkite į mažą užsukamą stiklainį ir
stipriai pakratykite. Užpilkite pavilgu salotas ir tuojau pat
duokite į stalą su paskrudinta duona.
Atsakyti
Dariau idarytus kalmarus, bet nevisai taip, kaip rode per balta katina thumbup.gif Idarui pakepinau smulkiai pjaustyta svoguno galva, tarkuota morka, paprikas triju rusu pjaustytas lazdelemis ir cukinija kubeliais. dar idejau prieskoniuku bei astraus padazo - skirto juros gerybem. tada visa mase sumaisiau su tarkuotu fermentiniu suriu ir prikimsau kalmarus. (Per balta katina - ten buvo svogunai ir morkos tik - bet sake, kad taip gaunasi saldokai - nuo morku.) Juos persmeigiau dantu krapstuku - pati galiuka, kad neisbegtu ta mase. ir i puoda - reikia troskinti 30 min. baltame vyne wink.gif as troskinau sampane (nes buvo uzsilikes... jau nusigazaves... wink.gif ... labai skaniai gavosi - pasaka... thumbup.gif
Atsakyti
Man turbut skaniausias patiekaliukas su krevetem sis (ausrora turbut neuzpyks... biggrin.gif - labai skanu, negaliu tiesiog nepaisdalinti:
Visi veiksmai atliekami mikrobangėj.
225g krevečių
1 šaukštas augalinio aliejaus
1 sutrinta česnako skiltelė (as dedu daugiau, nes megstu astriau)
1 šaukštas čili padažo (dedu astru cili padaza skirta juros gerybem - dabar turiu tailandietiska thumbup.gif )
1,5 šaukštelio balto vyno (biski daugiau dedu)
1,5 šaukštelio citrinų sulčių (irgi daugiau)
druskos

RUOŠIMAS

Išlukštenti krevetes, tačiau uodegėlių galiukų nenulupti. Nuplauti ir nusausinti.
Į indą, atsparu mikrobangei, įpilti aliejaus ir sudėti česnaką. Uždengti.
Kepti 1 min aukštoje temperatūroje.
Supilti čili padazą, vyną, citrinų sultis, druską.
Kepti apie 30 sekundžių karštoje tempereatūroje (as kepu minute).
Sudeti krevetes, išmaišyti ir kepti apie 3-4 minutes vidutinėje temperatūroje.
Galima patiekti su šilta ar šalta traškia duona ar kokiom darzovytem tongue.gif
! Naudojamos žalios krevetės. Jei naudojamos virtos, tokiu atveju kepti perpus trumpiau. Vietoj čili padažo tinka kario padažas. Kas mėgstat aštriau, galit įdėti daugiau česnako. Labai skanu su šaltu baltu vynu.

Skanaus!


Atsakyti
tai jūs apie krevetes daugiausia čia... o krabai, tiksliau, vadinamosios krabų lazdelės? kaip ruošiat? be tų jau tradicinių salotų. mes mėgstam apkeptas tešloj, tokios skanios ir šiltos, ir šaltos.
Atsakyti
QUOTE (Sita @ 2004 06 04, 21:40)
tai jūs apie krevetes daugiausia čia... o krabai, tiksliau, vadinamosios krabų lazdelės? kaip ruošiat? be tų jau tradicinių salotų. mes mėgstam apkeptas tešloj, tokios skanios ir šiltos, ir šaltos.

Su krabu lazdelem siandien per televizoriu Robertas kepe blynelius. As pati dar nekepiau, bet butinai pasidarysiu. Taigi kas neziurejo laidos rasau kokiu reikia produktu:
Morkos
krabu lazdeles
2 kiausiniai
miltai
prieskoniai

Morkas sutarkuoti burokine tarka, krabus smulkiai supjaustyti, sudeti kiausinius, miltus, prieskonius ir kepti blynelius. thumbup.gif

Prie siu blyneliu dar dare garnyra: zirneliai, vynuoginiai pomidorai, krapai ir majonezas.

SKANAUS! smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Danguole55: 05 birželio 2004 - 09:30
karšti sumuštiniai

krabų lazdeles smulkiai supjaustau, įmušu kiaušinį,įdedu kokį šaukštą majonezo, įberiu vegetos (man labaiusiai patinka Twist raudona), įtarkuoju fermentinio sūrio ir visą šitą masę dedu ant baltos forminės duonos arba batono, o tada - į orkaitę ( mikrobangę) ir kepti kol sūris išsilydys. Labai skanu ( prie alaus ir ne tik ) ir greitai.

O pas mus darbe ankčiau kepdavo tokius blynelius su krabais :

į lietinį blyną pridėdavo pjaustytų krabų lazdeliu su sūriu ir suvyniodavo panašiai kaip blynelius su varške ir apkepdavo. Skanu.
Atsakyti
QUOTE (Sita @ 2004 06 07, 12:22)
Miglute, o sumuštinia tie, ar skanūs šalti? noriu pagamint gimtadieniui prie alaus

Man tai skanūs ( šiaip siūlyčiau pasidaryti porą susmuštinukų ir paragauti pavakariams pvz. - bus tada aišku, ar tau patinka). Mus būtent baliuke ir pavaišino pirmą kartą tokiais sumuštinukais. Čia ne iš jūros gėrybių serijos, bet kartu dar vaišino ir tokiais : tosteryje apskrudinta forminė duonelė aptepta tokiu mišiniu:tarkuotas fermentinis sūris, česnakai ir majonezas.
Tai valgėm abejus pirštus laižydami - ir su krabais, ir su sūriu.
Atsakyti
Cia Starkutes receptas. tikiuosi nesupyksi wink.gif
Kalmaru ziedai su bulviu kose
Isvirtus kalmarus supjaustau ziedais, i keptuve ant sviestuko, maza ugnele ir truputi pacirskini, vos vos. Paskui pili ant virsaus grietineles, beri vegetos ir ispaudi kelis lasus citrinos, pagal skoni. Kelias minutes patroskini.
Patiekiu su bulviu kose, kuria taip pat gaminu su vegeta, svietu ir grietinele. Super bulviu kose.
Atsakyti