Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Krevetės, kalmarai ir kiti frutti di mare
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
besiba
QUOTE (Ape @ 2004 06 16, 11:29)
Labas,
Gal kuri ruoset ar girdejot, kaip tuos kalmarus daryt?
Vienakart as juos kepaiu, kaip zuvi... Biski nesamone isejo. Aisku, skanu, suvalgem, bet turi buti juk kazkoks budas juos normaliai paruost:)

Pakartoju: Dariau idarytus kalmarus, bet nevisai taip, kaip rode per balta katina Idarui pakepinau smulkiai pjaustyta svoguno galva, tarkuota morka, paprikas triju rusu pjaustytas lazdelemis ir cukinija kubeliais. dar idejau prieskoniuku bei astraus padazo - skirto juros gerybem. tada visa mase sumaisiau su tarkuotu fermentiniu suriu ir prikimsau kalmarus. (Per balta katina - ten buvo svogunai ir morkos tik - bet sake, kad taip gaunasi saldokai - nuo morku.) Juos persmeigiau dantu krapstuku - pati galiuka, kad neisbegtu ta mase. ir i puoda - reikia troskinti 30 min. baltame vyne as troskinau sampane (nes buvo uzsilikes... jau nusigazaves... ... labai skaniai gavosi - pasaka...

siandien zadu vel daryt idarytus - tik desiu grybu, papriku, surio, cukinijos, svogunu - ziuresim, kas gausis... ir zadu troskinti aluje wink.gif

o ka daryt su juros gerybiu kokteiliuku?
xxxsaulyte
Man tai labai skanu kalmarai kepti taip :

isvirtus supjaustau juostelemis, dedu i keptuve, sviesto, siek tiek dziuveseliu ir uztarkuoju virta kiausini. Apkepa - skanumelis !!! thumbup.gif
Mumm
QUOTE (ramaske @ 2004 12 09, 19:47)
Kameroje guli didziulis pakelis saldytu kreveciu,nesugalvoju ka skanaus pasigaminti.Ka mamkos gaminat is saldytu kreveciu?

Sumaisau su darzoviu misiniu, ryziais, prieskoniuku kokiu rytietisku ir valgau ale kinietiskai thumbup.gif , arba ziuljiena is kreveciu darau, arba salotas su avokadu wink.gif
Kazimiera d'Artanjan
QUOTE(arija1 @ 2004 12 30, 16:45)
O gal kas bandėt midijų? Labai norėčiau pabandyti, tik net neįsivaizduoju kaip jas reiktų paruošti schmoll.gif
*



Aš tai midijų Prancūzijoj kai buvau, labai skaniai prisivalgiau. Tiesiog virtų.
Buvau nusipirkusi Konservuotų- labai nepatiko, nieko panašaus.Tie padažai juk viską keičia.
O midijas reikia virti sultinyje: druska, svogūnas, česnakas, pipirai. Kurios neatsidaro- išmeti. Bet tiksliai nežianu, nes pati neviriau, vis neprisiruošiu. O manau, apsimioka, ne snebrangu ir laaabai skanu thumbup.gif
Mumm
Pati dar nebandziau bet skamba skaniai http://www.iki.lt/receptai_item.php?pid=145&id=108 tik kai perki su gliaudelemis reik ziuret kad jos nebutu praviros, nes praviros tai sugedusios wink.gif
Elena
Turiu itališkos krevečių sriubos receptą, kadangi mano dukterėčią jau beveik italė, čia jos receptas
Jums reikės: dviejų tigrinių krevečių (ar 100 g paprastų), šaukšto grietinėlės, riekelės baltos sumuštinių duonos, dviejų skiltelių česnako, krapų, pusės citrinos, maltų juodųjų pipirų "Santa Maria", druskos, kelių lašų sauso baltojo vyno, alyvų aliejaus, pusės litro vandens.

Krevečių galvas atskirkite nuo uodegėlių, sumeskite į vandenį ir užvirinkite. Tada suberkite smulkintą česnaką, žiupsnį druskos ir maltus juoduosius pipirus "Santa Maria". Sultinį virkite 30 min. Tuo metu smulkiai supjaustykite krevečių uodegėles. Kai sultinys išvirs, išgriebkite krevečių galvas ir suberkite uodegėles — jas virkite 5 min. Nukelkite puodą nuo ugnies, sutrinkite sultinyje esančias krevetes ir vėl 2 min. pavirkite ant silpnos ugnies. Per tą laiką į sriubą įpilkite šaukštą grietinėlės, keletą lašų alyvų aliejaus, baltojo sauso vyno , galima įberti žiupsnelį šafrano "Santa Maria". Tirštą sriubą papuoškite skrudintos sumuštinių duonos riekele ir virta krevete.
Ladute
As siandien bandysiu tokia:
ziedinis kopustas
vistienos sultinys
100 g lukstentu kreveciu
100 g grietines
petrazoliu, pipiru, druskos

Ziedini kopusta suskaidyti ir virti sultinyje su prieskoniais 15 min. Tada sutrinti mikseriu, imaisyti grietine ir krevetes. Ir vsio. Ziuresim, kas gausis smile.gif
Freja
QUOTE(Freja @ 2004 05 01, 16:46)
As neturiu, bet jei paprasti- tai labai domintu.

Ai, turiu viena:

Dievisko skonio juros omarai (Lobster):

sumaisai sviesta su druskele (galima tiesiog suru sviesta) su daug svieziu pertrazoliu, isspaudi cesnako, viska sumaisai ir uztepi ant omaru mesytes (jei kiautas neprakirkptas, tai prakerpi ir taip ukiskai to sviestelio uztepi). Tada viska ant skardos, pasauni i ikaitinta orkaite, arba ant grilio, nedaugiau kaip 5 min. (kitaip taps guminiai). Valgai su cesnakine baquette, salotomis ir baltu vynu.... skonio simfonija.  wub.gif

Is dalies nepatariu ragaut.......nes....paragaves negali sustot.  tongue.gif  tongue.gif

*



[B][COLOR=blue] Papildau savo receptuka. I sviesta dar reiktu isspausti citrinos sulciu, negailekit nei cesnako, nei petrazoliu. Ir man labiausiai patinka su cesnakine baquette. Kad butu sociau, galite issivirti ryziu. Stai ikeliu ir nuotraukele is neseniai vykusios vakarienes.
Ladute
QUOTE(Ladute @ 2005 01 11, 10:59)
As siandien bandysiu tokia:
ziedinis kopustas
vistienos sultinys
100 g lukstentu kreveciu
100 g grietines
petrazoliu, pipiru, druskos

Ziedini kopusta suskaidyti ir virti sultinyje su prieskoniais 15 min. Tada sutrinti mikseriu, imaisyti grietine ir krevetes. Ir vsio. Ziuresim, kas gausis  smile.gif
*



Fui fui, labai jau nekaip gavosi, geriau nebandykit. Mano vyresnioji, siaip jau gana subtilios naturos, po pirmo sauksto pasake: "labai neskanu"...
Shirshe
ash asmenishkai verdu tokia juros gerybiu sriuba:

daug daug morku supjaustau (pagal puodo dydi priklauso wink.gif ) , dedu i verdanti vandeni, kai beveik ishverda-sudedu ish pokeliu pirktas juros gerybes shaldytas (jei ju neturiu, taj tik kreveciu), lashishos. pavirus 5 min suberiu daug daug pjaustyto svoguno, dedu zhuvies prieskoniu, kad butu ashtroka sriubyte, krapu butinaj. Taip pat ishtirpinu shaukshteli krakmolo puodelyje vandens ir supilu, kad sriuba butu tirshtesne. Kai uzhverda-galima valgyti wink.gif
SiVidz
Kalmarai

1svoguno
300g kalmaru (nevirtu)
1paprikos
cili pipiru milteliu
2 sauksteliu cukraus
1sauksto sviesto
alyvu ar paprasto aliejaus
kardamono
petrazoliu dziovintu 0.5 saukstelio
juodu pipiru
citrinos sulciu
kinisko kopusto

20 min pamarinuojate kalmarus supjaustytus juostelemis prieskoniuose su citrinos sulciu slakeliu.
keptuveje ikaitinti alieuju su sviestu, sudeti ziedais pjaustyta svoguna, paprika, kinisko kopusto kietaja kotelio dali (nesmulkinti), pakepti 2-3min, suversti i keptuve kalmarus,cukru, uzdengti, troskinti 4 min. patiekti su bulvemis.

druskos nedeti!!! biggrin.gif apslakstyti citrinos sultimis....niam niam,...as ka tik po siu pietu...pasaka!!!mmmm thumbup.gif kalmarai isejo labaiii minkstuciai...kaip virtos bulves.... biggrin.gif juk kartais kaip guminukai gaunaso,bet dabar super....

siulau pabandyti...
SiVidz
PADAZIUKAI

NR.1
reikes
4saukstu alyvu aliejaus
tarkuotos citrinos zieveles
4 saukstu naturaliu citrinos sulciu
1sauksto acto
1 skilteles cesnako
trupucio cili
cukraus
druskos
pipiru

viska stipriai sumaisyk, sutrink ir pavirk keleta minuciu...

NR.2
naturalus jogurtas (stikline)
naturalaus mango sulciu kelta saukstu
cili pipiro, jei nori astresnio arba kario, kardamono ir cesnako, jei noresi pikantiskesnio...


NR.3

mano megstamiausias

lydytas surelis be priedu,
sluotele baziliko (zalio, o ne dziovinto)

viska gerai mikseriu isplakti biggrin.gif

gali nusipirkti 1000 salu padaza, skanus tikrai


arba pabandyti pati paprasciausia:
alyvu alieju su citrinos sultimis ir laseliu laimo sulciu ar vyno actu

cia kaip kam biggrin.gif turiu drauge kuri avokada suplaka su cesnalu, druska, pipiriukais ir creizeja valgydama su krevetemis, o man asmeniskai tas padazas nelabai...
skanaus smile.gif
Arinva
neseniai bendradarbė pavaišino varlių šlaunelėm , galiu pasakyti kad niekada nebūčiau patikėjus kad tokis GYVIS gali būti TOKS skanus rolleyes.gif
tai gi receptukas
KEPTOS VARLIŲ ŠLAUNELĖS
4 asmenim, trukmė 25 min+2 val

4 tuzinai varlių šlaunelių, druska, pipirai, citrinos sultys, 50 g sviesto, 1-2 skiltelės česnako, 1 svogūnas, žiupsnelis saldžių raudonųjų pipirų, petražolių lapai, 1 citrina, actas

nusipirkti šaldytų varlių šlaunelių ( būna IKI parduotuvėje) arba pagauti varlių g.gif tik va nežinau ar lietuviškos tinka tongue.gif ir pamerkti į vandnį + actas 1 val . išimti iš vandens, nusausinti, apibarstyti druska ir pipirais, apšlakstyti citirnos sultimis. marinuoti apie 1 val.
po to apkepti karštuose riebaluose , sumažinti ugnį ir dar kepti 10 - 15 min česnaką ir svogūną susmulkintisudėti į keptuvę su šlaunelėmis pabarstyti raudonaisiais pipirais ir uždengus troškinti dar 5 min. prieš paduodant pabarstyti susmulkintom petražolėm.
Patarimai: geriausia patiekti su mišraine iš karštų bulvių su majonezu, šlauneles galima apvolioti miltuose, kiaušinyje ir džiuvėsėliuose.
Supo
As tai krevetes megstu atsildytas ir padruskintas trupuciuka.. prie alaus tai niam niam.. kaip kazkas sake vietoj siemku..
Siaip labai skanu ipylus truputeli alyvu aliejaus pakepinti susmulkinta cesnaka, cili pipirus susmulkintus ir krevetes.. Skanu su skrudinta duona..
GiedrikeB
Sveikutes, iskilo man toksai klausimukas... Dirbau metus Anglijoje. Tenai labai megau gaminti moliuskus essen.gif , kuriuos pirkdavau sviezius ( gyvus) (tarp kitko buvo gana nebrangus). Bandziau ir cia ieskoti, bet maciau tik saldytus ir jau pagamintus. Gal kur nors matete ir galite padeti?... verysad.gif
Sola
Na nemanau,kad greitai LT pasirodys svieziu moliusku,nes netikiu,kad kas labai pirktu,o jie gi pasensta greit ir naudojimui netinka.
Kozete
Būna prieš Kalėdas didžiuosiuose prekybos centruose.
Noja
Buna ne tik pries Kaledas smile.gif Esu kelis kartus pirkus Maximose, pvz Akropolio Maximoj, Mindaugo Maximoj. Ir ne tik paciose didziausiose buna. Ziurekit prie sviezios zivies, buna i tokias dezutes supakuota.
pincius
as is kreveciu butent tu kur virtos ir saldytos padariau pire makaronu toki padaza:
atsildytas krevetes, jei nelukstentos aisku islukstenti.
nedideliame kiekyje riebalu pakepinti plonyciais siaudeliais supjaustyta rukyta sonine,sudeti krevetes ir truputi pakaitinti,supliti riebios giretineles(plakimui skirtos),deti druskytes,kario ir truputi smulkintu krapu.labai liuks padazas thumbup.gif
Saulužė
yra yra tongue.gif
pempe
QUOTE(Saulužė @ 2006 03 25, 03:21)
yra yra  tongue.gif
*




Kur yra?
GiedrikeB
O kokios kainos?
Jini
As tai saldytas (su lukstais) krevetes paverdu vandenyje karstam pridejus milziniska sauja druskos ir nerealiai daug krapu smile.gif) kai krapai paverda su krevetem igauna kreveciu skoni smile.gif o sitokios krevetes super tinka prie alaus. Taip ir patiekiu inde su visu skystimu.. niam niam smile.gif)
Kadangi daug bendrauju su restoranu virejom, tai is kreveciu rekomendavo "Nowaco".
zvaigzdute
QUOTE(linaj @ 2006 02 13, 22:47)
o jus man pasakykit kaip su austrem reikia elgtis doh.gif
kaip prekybos centre suzinoti ar jos sviezios g.gif
*



Nesvieziu neturetu parduoti, nes jeigu nesviezios galima ir apsinuodyti unsure.gif Austres reikia gerai nusveisti ir atidaryti peiliu, kas nera lengva, nes yra stipriai "uzsiciaupusios". Valgyti tik su trupuciu spaustos citrinos sulciu. Skonis yra savotiskas, bet man tai thumbup.gif
Nerytė
QUOTE(Jini @ 2006 04 14, 00:00)
As tai saldytas (su lukstais) krevetes paverdu vandenyje karstam pridejus milziniska sauja druskos ir nerealiai daug krapu smile.gif) kai krapai paverda su krevetem igauna kreveciu skoni smile.gif o sitokios krevetes super tinka prie alaus. Taip ir patiekiu inde su visu skystimu.. niam niam smile.gif)
Kadangi daug bendrauju su restoranu virejom, tai is kreveciu rekomendavo "Nowaco".
*



su visais lukstais verdi ir po to su lukstais patieki g.gif juk nepatogu is skyscio imti ir lukstenti ten jas... as kai atsildytas darineju man jau jos varva per rankas, o jei prie stalo tai visai neestetiskai atrodo unsure.gif
as perku irgi nowaco krevetes su lukstais, bet jos jau buna virtos tai tik atsildau, islukstenu ir naudoju (salotoms, padazams ir t.t.)
Jini
QUOTE(Nerytė @ 2006 04 14, 16:11)
su visais lukstais verdi ir po to su lukstais patieki  g.gif  juk nepatogu is skyscio imti ir lukstenti ten jas... as kai atsildytas darineju man jau jos varva per rankas, o jei prie stalo tai visai neestetiskai atrodo  unsure.gif
as perku irgi nowaco krevetes su lukstais, bet jos jau buna virtos tai tik atsildau, islukstenu ir naudoju (salotoms, padazams ir t.t.)
*



Na cia mano variantas gal daugiau ne sveciam tiekti o patiem namuose skanauti smile.gif su kiaurasamciu pasisemi, isidedi i lekstute ir luksteni smile.gif)) jei butu is kart is lukstentos daugiau susivalgytu.. o cia dabar toks kaip zaidimas su "siemkom" gaunas, skanavimas smile.gif
veriru
o as siulau stai toki recepteli:

Krevetėmis įdaryti kiaušiniai:


Kiaušinius išvirti kietai, perpjauti per pusę, išimti trynius ir sutrinti su majonezu.
Krevetes apvirti, apšlakstyti pasūdytu aliejumi.
Į baltymus įdėti ištrinto trynio su majonezu, rateliu sudėti krevetes, pabarstyti petražolėmis.

pati isbandziau, man patiko mirksiukas.gif





^^liutuke
kai buvau anglijoj, vienam restorane valgiau: lasisa ir ant jos baltas padaziukas su krevetem, nu kaip skanu essen.gif essen.gif essen.gif
Kozete
Gal galite pasakyti kur galėčiau nusipirkti moliuskų šiuo metų laiku? Nes prieš kokį mėn. mačiau IKI, bet dabar nebematau verysad.gif
starbee
QUOTE(SuperBaba @ 2006 05 17, 19:02)
Ka daryti su moliuskais? Jie konservuotose indeliuose biggrin.gif
*



atidarai indelį, pasiimi šakutę ir valgai lotuliukas.gif na dar gali į kokias jūros gėrybių salotas dėti mirksiukas.gif


Papildyta:

na aš parašysiu labai paprasta, be jokių vykrutasų receptą, bet laaabai skanų:

kadangi mums su vyru nusbodo virtos krevetės, mes jas daba apkepame. Aš perku arba tigrines, arba mažas krevetes, apkepu alyvų aliejuje, tada įmetu smulkinto česnako, vegetos, džiovintų petražolių, mairūno bei baziliko, mums su vyru labai skanu ir gražiai atrodo drinks_cheers.gif mažas krevetes kepame su kiautu, kur buna užšaldytos parduodamos thumbup.gif essen.gif
svelniai
Iki reikia pardaveju paklausti, kada atveza sviezia zuvi.
Anksciau vezdavo atrodo ketvirtadieniais ( tai ir austriu, ir moliusku, ir kreveciu svieziu budavo )
arabeska
Apvirtas kalmaras (nepervirti bus kietas) baltas padažas ir valgyti su ryžiais . Verdant kalmarą įpilti truputį balto vyno geriau sauso thumbup.gif , į padažą įpjaustyti svogūnėlio thumbup.gif Bandykite nenusivilsite biggrin.gif
kregzduce
sveikutės 4u.gif
ačiū, Neryte, vijolyte wub.gif
bet įdomu, kaip tuos kalmaro file gabaliukus virti g.gif atšildyti turbūt, o paskui sūdytam vandenėly g.gif o kiek laiko?

manau, apvirtą galima įvairiai naudoti - ir su morkytėm ar kitom daržovėm apkelpti, ir jūsų siūlomais variantais wub.gif bet gal galėtumėte bent apytiksliai nurodyti virimo laiką, nes nesinorėtų, kad gautųsi kaip guma blush2.gif
kregzduce
perskaičiau visą temą ir radau, kad kalmarus virti ar troškinti, kiek supratau, 7-8min. drinks_cheers.gif
Sonatina
Kažkada kažkur skaičiau, kad kalmarą reikia gaminti arba iki 4 minučių arba jau virš 20 minučių, priešingu atveju jis būna guminis g.gif
Ta prasme manyčiau, kad jei naudosi kokiai mišrainei, tai virk ar kepink iki 4 min., o jeigu kokiam troškiny, tai tada virš 20 min. 4u.gif
Eliza
Man labai patinka kalmaras baltame padaže thumbup.gif
Neskaičiau visko, tai nežinau, ar yra jau toks receptas. Jeigu kam nors bus įdomu-parašysiu savo receptą smile.gif
arabeska
Sveikutės. Virkite 5-7min tik ne ilgiau . Tikrai bus kieti -nevalgomi. 4u.gif
Eliza
QUOTE(Nerytė @ 2006 05 25, 13:39)
Parasyk  4u.gif
*


Taigi mano receptukas:
Pirmiausiai kalmarų file apverdam vandenyje. Aš į tą vandenį, kur jie virs įdedu krapų žalių (galima net nenaudojamus stiebelius sumest), jie skonio priduoda wink.gif
Verdu nedaug, kokias 3-4min. Po to nuplaunu kalmarus po šaltu vandeniu, supjaustau žiedeliais.
Toliau padažas:
Ištirpinu "Šeimininkės" mažą pokiuką sviesto keptuvėje, jame kepinu kubeliais pjaustytą svogūną. Kai svogūnas apkepa, pilu pieną (kiekis priklauso nuo to, kiek padažo norim). Dedu prieskonių pagal skonį. Pusėj stiklinės vandens išmaišau apie šaukštą miltų (jeigu norit, kad būtų tirščiau, galima dėt daugiau ir atvirkščiai). Tuos miltus pilu į keptuvę su padažu. Palaukiu kol užvirs, sumetu pjaustytus kalmarus, dar pora minučių paverdu ant labai silpnos ugnies ir essen.gif
kaisa
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...=kalmarai&st=24
cia ir as radau receptuku
snickers
QUOTE(Sola @ 2006 03 04, 21:57)
Na nemanau,kad greitai LT pasirodys svieziu moliusku,nes netikiu,kad kas labai pirktu,o jie gi pasensta greit ir naudojimui netinka.
*




QUOTE(Kozete @ 2006 05 16, 15:42)
Gal galite pasakyti kur galėčiau nusipirkti moliuskų šiuo metų laiku? Nes prieš kokį mėn. mačiau IKI, bet dabar nebematau  verysad.gif
*


Labai nebloga moliusku rusis Lietuvoje- Vynuogines sraiges( Helix pomatia). Aisku, ne juriniai moliuskai, bet......jei savam darze prisirenki, tai net ekologiski mirksiukas.gif . Jei bus norinciu, imesiu receptuka. smile.gif
Kozete
QUOTE(snickers @ 2006 06 14, 16:23)
Labai nebloga moliusku rusis Lietuvoje- Vynuogines sraiges( Helix pomatia). Aisku, ne juriniai moliuskai, bet......jei savam darze prisirenki, tai net ekologiski mirksiukas.gif . Jei bus norinciu, imesiu receptuka. smile.gif
*


Esu dariusi prieš kokia 10 ar daugiau metų, kai tik sužinojau, kad šis gėris valgomas. Na, prisiminimai nekokie.
Jei gali įmesk receptą pažiūrėsiu, kaip jūs darote. 4u.gif
Aš tai 2sav. jas "tuštinau". Po to viriau - ojeij kokia smarvė doh.gif
O jau iš kiauto iškrapštyti, tai iš viso buvo sado mazo pradžiamokslis ph34r.gif
Vienu žodžiu tikras siaubas. Aišku, tada buvau nepatyrusi virėja ( na ir dabar savęs tokia nelaikau), bet antrą kartą vargu ar ryžčiausi gaminti. lotuliukas.gif
bulba
Sakykite, ar teko kam gaminti kazka is konservuotu austriu? Spinteleje stovi kazkada nupirkta skardine mazdaug 100g "whole fancy oysters". Ar turit kokiu ideju? (isskyrus "atsidarai skarbanke ir valgai tiesiai is jos") Dekui
rrr?
O gal kas turit koki receptuka konservuotiems astuonkojams? mirksiukas.gif
Karolinos Mama
Gal kas mokate patiekalą iš krevečių ?
Dorinda
na man tai labai patinka krevetes ax.gif , as darau taip nevirtas ir nevalytas krevetes paverdu sudytame vandenyje kelias minutes, paskui sudeti i keptuve, ideti sviesto, isspausti vienos citrinos sultis, pridedi prieskoniu visokiu , pipiru, krapu ir patroskini dar kokias 5 min., kai jos jau paraudonuoja yra iskepe. Krevetes reik labai stebeti, kad neperkeptu. Ir valgyti vienas kaip siemkas mirksiukas.gif , issiluksteni ir valgai, biski yra terliones, bet skanu. Tikiuosi patiks. Atsiprasau is karto jei nesklandziai parasiau.
princiupesa
Aš su tokiomis kartais darau įdarytus avokadus.

Avokadai
Krevetės
Kiaušinis
Krapas, pipirai,
Majonezas



Reikia tiek avokadų (prinokusių), kiek bus valgančių. Avokadus perpjauti išilgai, išimti kaulus, atsargiai išgremžti minkštimą. Minkštimą ir kietai virtus kiaušinius supjaustyti kubeliais. Į šitą masę suberti krevetes, uždėti majonezo, krapo ir švelniai išmaišyti, stengtis nesutrinti. Viską sudėti į išgremžtas avokado puseles ir patiekti. Skanaus!
balanduke
nesuprantu kur dingo mano zinute. klausiau gal kas zinote receptu su midijomis? ax.gif
GiedrikeB
Sviezius moliuskus (is tikruju, tai Lietuvoje midijomis jie vadinami), nuplauname, nusveiciame "samaneles". Susmulkiname 6-8 skilteles cesnako. Pakepame jas ant alyvuogiu aliejaus (tik kol truputi pagels), ipilti puse stiklinytes balto vyno ir pomidoru pastos. Padaza pagardinti prieskoniukais (druskyte, pipiriukais, nors as dazniausiai dedu vegeta). Tada i keptuve suverciu moliuskus, uzdengiu, kad pasitroskintu. Troskinti, nuolat maisant, reikia tol, kol visos kriauklytes atsidaro. Taip pagaminti moliuskai buna labai skanus, bet svarbiausia, kad moliuskai butu sviezi, nes jei ne, tai jie tikrai nera skanus, ir net netinkami naudoti.
Papildyta:
Ir dar, taip pat pagamintame padaziukyje galima troskinti virtas krevetes su kiautu. Laaabai skanu!!! thumbup.gif
starbee
QUOTE(GiedrikeB @ 2006 09 26, 09:48)
Sviezius moliuskus (is tikruju, tai Lietuvoje midijomis jie vadinami), nuplauname, nusveiciame "samaneles". Susmulkiname 6-8 skilteles cesnako. Pakepame jas ant alyvuogiu aliejaus (tik kol truputi pagels), ipilti puse stiklinytes balto vyno ir pomidoru pastos. Padaza pagardinti prieskoniukais (druskyte, pipiriukais, nors as dazniausiai dedu vegeta). Tada i keptuve suverciu moliuskus, uzdengiu, kad pasitroskintu. Troskinti, nuolat maisant, reikia tol, kol visos kriauklytes atsidaro. Taip pagaminti moliuskai buna labai skanus, bet svarbiausia, kad moliuskai butu sviezi, nes jei ne, tai jie tikrai nera skanus, ir net netinkami naudoti.
Papildyta:
Ir dar,  taip pat pagamintame padaziukyje galima troskinti virtas krevetes su kiautu. Laaabai skanu!!!  thumbup.gif
*


as taip pat gaminu moliuskus thumbup.gif tik nededu pomidoru padazo, o tiesiog ipilu grietineles thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
GiedrikeB
Visa beda, kad ne patys svieziausi moliuskai cia pas mus Lietuvelej... o jei jau jie ne pirmo sviezumo, tai nelabai ir skonis koks. Mane italas vienas mokino, kaip patikrinti ar moliuskai geri. Reikia issiziojusi moliuskeli (kriauklyte) pabandyti suspausti. Jei moliuskas gyvas jis susiciaups, o jei ne, tai ir liks issiziojes. Dar labai skanus moliuskai citrinu padaze. Is tikro nesu dariusi pati, bet manau, kad tai paprasciausiai vietoj pomidoru pastos ispaudziama citrina.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.