O man atrodo kad aukle ir yra aukle o ne namu tvarkytoja
nesinaudojau aukliu paslaugomis su vyresniais vaikais ,bet su pagranduku teks ...
QUOTE(Susapnuota @ 2009 07 28, 08:32) QUOTE(Jamaica 06 @ 2009 08 24, 18:14) Tai kaip suprantu žmogaus, kuris padėtų mamai (susidarius tam tikrom sąlygom, kai mama negali viena) kartu namie prižiūrėti vaikelį reikia ieškoti ne auklių tarpe, nes jos papildomų darbų neatlieka QUOTE(Doti @ 2009 10 11, 23:36) Tai kaip suprantu žmogaus, kuris padėtų mamai (susidarius tam tikrom sąlygom, kai mama negali viena) kartu namie prižiūrėti vaikelį reikia ieškoti ne auklių tarpe, nes jos papildomų darbų neatlieka Na,cia,kaip sakoma,nuo zmogaus priklauso
Būtent, viskas nuo žmogaus priklauso
Nemanau, kad taip sunku yra aptvarkyt žaisliukus, ar išplauti indus, tuo labiau jei pati auklė ir vaikutis juos naudojo, ar kur pripylė, pripurvino nuvalyt, žaisliukus sutvarkyt. Apie lyginimą ar dar kažkokius darbus aš nekalbu, bet minimaliai patvarkyt juk galima, nieko čia blogo. Pati esu auklė ir visada stengiuos viską po savęs sutvarkyti, kol vaikutis miega, nors mamytės niekad manęs to net neprašė, tiesiog man pačiai malonu padėt
Manau, čia kiekvienai auklei turėtų būti savaime suprantamas dalykas, kad po savęs ir vaikelio reikia apsitvarkyti. Niekas neliepia gi eiti ir šveisti kiekvieną namų kampą
QUOTE(buruliuke @ 2009 09 23, 23:23) O man atrodo kad aukle ir yra aukle o ne namu tvarkytoja Bet aukle ir vadinasi aukle, nes ji turi vaika AUKLETI. O i auklejima man ieina ir tvarkos palaikymas. Kaip kitaip ismokinsi vaika tvarkos jei ne pavyzdziu. As nekalbu apie tai, kad tevai vercia kambarius, o aukle tvarko. Bet elementaria tvarka reikia palaikyti. Kartu su vaikais galima tvarkytis (pagal amziu, ar zaisliukus surinkti, ar trupinius pavalyti). Jei vaikas bus betvarkej, jis pripras ir jam atrodys normalu. Tada ir uzaugs nevala.. Nu nesupykit, nieko asmenisko, bet kas nori miegot kai vaikelis miega, internete chattintis ar nagus lakuotis, nesulauktu mano pritarimo, tingines man tiesiog atrodo ir nekoks pavyzdys vaikui.. As darbe irgi nagu nesilakuoju, ir internete asmeniniais reikalais nesedziu... O aukle irgi darbas... As irgi neuzilgo samdysiu aukle ir jau dabar matau kaip svarbu is pradziu savo poziuri gerai isaiskint. Nes kas vienam savaime suprantama atrodo, kitam toli grazu...
Turbūt kaip sutarsi, tai ir bus. Pas mus auklė,kai vaikutis miegodavo (o miegodavo ilgai) ir namus sutvarkydavo, ir valgyti padarydavo. Bet mes sutarėm prieš tai šiek tiek didesnę kainą ir manau, kad abi pusės liko patenkintos
Sakykit mamytes, o kaip su auklyes pietumis? Ar ji atsinesa, ar Jusu saskaita jie? Cia turbut susitarimo reikalas
QUOTE(grama @ 2009 10 15, 17:32) Sakykit mamytes, o kaip su auklyes pietumis? Ar ji atsinesa, ar Jusu saskaita jie? Cia turbut susitarimo reikalas Esu auklytė, jei kelias valandas dirbu, tai niekad nieko nevalgau, nors mamytės visad pasiūlo užvalgyt ką nors, na o jei lieku ilgesniam laikui, tai pasidarau sumuštinį su arbata, ar kokį sausainį suvalgau
Aciukas R'mint
QUOTE(grama @ 2009 10 15, 17:32) Sakykit mamytes, o kaip su auklyes pietumis? turbut susitarimo reikalas Ilgiau kaip metus dirbau auklyte šeimoje,atsinešdavau užkąsti pati. Net mintis nekilo, kad mane turi maitinti
Pas mane tai auklė valgydavo, man atrodo,kažkaip keista būtų, jei žmogus maistą savo neštųsi. Negi gaila, kad pavalgys
Man visada siūlo pavalgyti, bet man kažkaip nemalonu ir nedrasu
leiskite ir man skelti savo posta
As irgi ruosiuosi ieskoti zmogaus, pagalbai namuose. Taip, zmogaus, nes pagal visas cia esancias nuomones, aukle nebutu galima jo pavadinti. Mielos mamos, ar tik jus pacios nesureiksminant to didingo zodzio aukle. Truputi juokas ima apie tuos lavinimus 2-eciams pypliams, juk turiu du vaikus ir matau puikiai kam ko reikia. Taip, 4-5 metu vaikams reikia visai kito gyvenimo, todel jie eina i darzeli (valstybini ar privatu, nesvarbu), bet mazesniuju vaiku tas lavinimo poreikis truputi kitas. Juokinga, kai musu aukles tik Lavina, nieko kito nedaro, bet is principo juk 90 proc. ju ne aukliu yra, o paprastu motereliu, neturinciu darbo ir paskutini tarkim desimtmeti jos pasivadina save auklemis. Manau, tai tingejimas, ir tiek. Is viso nesuprantama, kai mamos pacios valgyti dar daro ir palieka, nesamone kazkokia As ieskosiu tokio zmogau - be galo gero, kuris beveik taptu seimos nariu tam tikra laika, kuris priziuri vaika, daro valgyti visai seimai! ir tikrai dar sutvarko namus. Juk tam ir yra samdomas zmogus visai dienai. As kazkodel speju viska padaryt, ir dar lieka laiko poilsiui, kodel kitas zmogus turi nespet? Zinoma, kapeiku tikrai negalima moketi uz tokius reikalavimus. Cia mano nuomone QUOTE(kati @ 2009 10 31, 14:21) leiskite ir man skelti savo posta As irgi ruosiuosi ieskoti zmogaus, pagalbai namuose. Taip, zmogaus, nes pagal visas cia esancias nuomones, aukle nebutu galima jo pavadinti. Mielos mamos, ar tik jus pacios nesureiksminant to didingo zodzio aukle. Truputi juokas ima apie tuos lavinimus 2-eciams pypliams, juk turiu du vaikus ir matau puikiai kam ko reikia. Taip, 4-5 metu vaikams reikia visai kito gyvenimo, todel jie eina i darzeli (valstybini ar privatu, nesvarbu), bet mazesniuju vaiku tas lavinimo poreikis truputi kitas. Juokinga, kai musu aukles tik Lavina, nieko kito nedaro, bet is principo juk 90 proc. ju ne aukliu yra, o paprastu motereliu, neturinciu darbo ir paskutini tarkim desimtmeti jos pasivadina save auklemis. Manau, tai tingejimas, ir tiek. Is viso nesuprantama, kai mamos pacios valgyti dar daro ir palieka, nesamone kazkokia As ieskosiu tokio zmogau - be galo gero, kuris beveik taptu seimos nariu tam tikra laika, kuris priziuri vaika, daro valgyti visai seimai! ir tikrai dar sutvarko namus. Juk tam ir yra samdomas zmogus visai dienai. As kazkodel speju viska padaryt, ir dar lieka laiko poilsiui, kodel kitas zmogus turi nespet? Zinoma, kapeiku tikrai negalima moketi uz tokius reikalavimus. Cia mano nuomone zinai, as tau pritariu.Su musu maziausiai lavinimu uzsiimti galima,bet tas lavinimas turi buti per zaidima.Ir ta veikla kuria jau tu yvardini kaip lavinima ji trunka labai trumpai.O ka aukle turi daryti manau reikia susitari iskarto,kad veliau nekiltu jokiu problemu.Kaip ir del atlygio.Netgi tvarkant namus su tokiu pypliuku gali uzsiimti lavinimu.Jiems viskas nauja todel praktiskai ka tu bedarytum jie mokinasi,tik reikia vaikuciui sakyti jo lygiu.
Mano nuomone kai kurios mamos aukle samdo kaip zaisla,nes kaip tik aukle ateina ,taip visa diena su tuo vaiku uzsiima zaidimais, ir neduok tieve kazkuo kitu uzsiims,ir vaikas suvokia,kad cia jo zaislas,ir pastoviai tempia zaisti,nes zino,kad mama prie jo netupes visa diena
QUOTE(Gluosneta @ 2009 10 31, 14:39) zinai, as tau pritariu.Su musu maziausiai lavinimu uzsiimti galima,bet tas lavinimas turi buti per zaidima.Ir ta veikla kuria jau tu yvardini kaip lavinima ji trunka labai trumpai.O ka aukle turi daryti manau reikia susitari iskarto,kad veliau nekiltu jokiu problemu.Kaip ir del atlygio.Netgi tvarkant namus su tokiu pypliuku gali uzsiimti lavinimu.Jiems viskas nauja todel praktiskai ka tu bedarytum jie mokinasi,tik reikia vaikuciui sakyti jo lygiu. Taip sa pilnai sutinku su sia nuomuone, bet su viena salyga, jeigu tai auklei bus mokama nemaziau 2000 litu uz menesi darbo dienu QUOTE(Daratele @ 2009 11 13, 22:00) Taip sa pilnai sutinku su sia nuomuone, bet su viena salyga, jeigu tai auklei bus mokama nemaziau 2000 litu uz menesi darbo dienu Manau kad be sancu uz tiek susirasti dabar darba.Visi sako kad krize,nors ne visi ja jaucia,bet vistiek rekia garsiai ,kad krize.AS ja jauciu ir labai stipriai QUOTE(kati @ 2009 10 31, 13:21) leiskite ir man skelti savo posta As irgi ruosiuosi ieskoti zmogaus, pagalbai namuose. Taip, zmogaus, nes pagal visas cia esancias nuomones, aukle nebutu galima jo pavadinti. Mielos mamos, ar tik jus pacios nesureiksminant to didingo zodzio aukle. Truputi juokas ima apie tuos lavinimus 2-eciams pypliams, juk turiu du vaikus ir matau puikiai kam ko reikia. Taip, 4-5 metu vaikams reikia visai kito gyvenimo, todel jie eina i darzeli (valstybini ar privatu, nesvarbu), bet mazesniuju vaiku tas lavinimo poreikis truputi kitas. Juokinga, kai musu aukles tik Lavina, nieko kito nedaro, bet is principo juk 90 proc. ju ne aukliu yra, o paprastu motereliu, neturinciu darbo ir paskutini tarkim desimtmeti jos pasivadina save auklemis. Manau, tai tingejimas, ir tiek. Is viso nesuprantama, kai mamos pacios valgyti dar daro ir palieka, nesamone kazkokia As ieskosiu tokio zmogau - be galo gero, kuris beveik taptu seimos nariu tam tikra laika, kuris priziuri vaika, daro valgyti visai seimai! ir tikrai dar sutvarko namus. Juk tam ir yra samdomas zmogus visai dienai. As kazkodel speju viska padaryt, ir dar lieka laiko poilsiui, kodel kitas zmogus turi nespet? Zinoma, kapeiku tikrai negalima moketi uz tokius reikalavimus. Cia mano nuomone 100 % sutinku turejom aukle-pagalbininke, kuri tik iseidavo i lauka, jei geras oras, namie pazygiuodavo po kambari ir pavartydavo knygutes. Mazyle labai judri, bet aukle tingedavo zaist QUOTE(grama @ 2009 10 15, 17:32) Sakykit mamytes, o kaip su auklyes pietumis? Ar ji atsinesa, ar Jusu saskaita jie? Cia turbut susitarimo reikalas Pati dirbu auklyte, tai jei bunu labai trumpai, tarkim kelias valandas, tai nieko nevalgau QUOTE(kati @ 2009 10 31, 14:21) leiskite ir man skelti savo posta As irgi ruosiuosi ieskoti zmogaus, pagalbai namuose. Taip, zmogaus, nes pagal visas cia esancias nuomones, aukle nebutu galima jo pavadinti. Mielos mamos, ar tik jus pacios nesureiksminant to didingo zodzio aukle. Truputi juokas ima apie tuos lavinimus 2-eciams pypliams, juk turiu du vaikus ir matau puikiai kam ko reikia. Taip, 4-5 metu vaikams reikia visai kito gyvenimo, todel jie eina i darzeli (valstybini ar privatu, nesvarbu), bet mazesniuju vaiku tas lavinimo poreikis truputi kitas. Juokinga, kai musu aukles tik Lavina, nieko kito nedaro, bet is principo juk 90 proc. ju ne aukliu yra, o paprastu motereliu, neturinciu darbo ir paskutini tarkim desimtmeti jos pasivadina save auklemis. Manau, tai tingejimas, ir tiek. Is viso nesuprantama, kai mamos pacios valgyti dar daro ir palieka, nesamone kazkokia As ieskosiu tokio zmogau - be galo gero, kuris beveik taptu seimos nariu tam tikra laika, kuris priziuri vaika, daro valgyti visai seimai! ir tikrai dar sutvarko namus. Juk tam ir yra samdomas zmogus visai dienai. As kazkodel speju viska padaryt, ir dar lieka laiko poilsiui, kodel kitas zmogus turi nespet? Zinoma, kapeiku tikrai negalima moketi uz tokius reikalavimus. Cia mano nuomone Šiuo metu kaip tik turiu tokią aukle - padėjėją, ateina pagal poreikį moku 10Lt/1 val, esu patenkinta atliekamu darbu ir prižiūrėtais vaikais, bet per brangu man jau darosi ją išlaikyti. Tokios auklytės - padėjėjos paprastai nemažai užsiprašo už savo paslaugas.
Ir mes turim tokia padejeja - ir valgyt padaro, ir kambarius sutvarko, dirba uz susitarta menesini atlyginima, esu labai ja patenkinta.
Noriu ir aš papasakoti apie mūsų auklę.
Iki tol turėjome vieną, kuri augino mūsų 3 vaikus. Deja, ja buvome nepatenkinti, bet kentėjome sukandę dantis, nes anuomet buvo labai sunku susirasti gerą auklę. O šį kartą per supermamų forumą gan greitai radome superinę auklę. Ji nėra pigi, mokame 7 lt./val. + nuolatinis vaziuoti troleibusu/autobusu, mūsų maistas jai dienos metu. Mūsų naujoji auklė sąžiningai ir atsidavusiai būna su vaiku. Kai jis miega, kas dieną lygina, gamina valgyti visai šeimai (nebereikia to daryti pavargus po darbo), patvarko (tiesa, tvarkymo nedaug būna; sakyčiau tiesiog susitvarko po savęs ir vaiko), jei reikia palydi kitą vaiką į būrelį... Kai mokykla buvo uždaryta dėl gripo epidemijos, ji su visais 4 vaikais sėdėjo namie už tą patį atlygį. Kas man dar labai patinka, kad ji kas dieną 3-4 valandas važinėja su vaiku lauke (mūsų buvusi auklė tik sėdėdavo su vaiku prie teliko kiauras dienas ir vos ne vos išprašydavom pasivaikščioti). Vis dar negaliu patikėti, kad svetimas žmogus gali būti toks pagalbininkas namie. Ir kur aš buvau anksčiau? Sutinku, kad tokia auklė nepigi, bet ir jos paslaugų vertė yra labai didelė. Ieškojom auklės vyresnio amžiaus (mūsiškei - 60 m.), atsidavusios. Tokią ir pavyko rasti. Dabar galvoju, kad iš tiesų reikia nenuleisti rankų ir ieškoti tos vienintelės. O gal tai ir laimės dalykas...
Mes turėjome puikią auklę, bet ji buvo atsakinga tik už vaikučio priežiūrą
Sveikos, mamytės ir auklytės
Kambarių netvarkau, tačiau visad skatinu vaikučius po mūsų veiklos susitvarkyti. Indų neplaunu, šeimai valgyti negaminu, vaikučiams taip pat būna palikta, jei spėju iš plaunu vaikų lėkštutę ar puodelį. Pavalgau visad prieš vykdama pas savo draugus, nors mama kiekvieną kartą pasiūlo pavalgyti. QUOTE(tinny @ 2009 12 21, 13:42) Mes taip pat turim auklytę , pabrėžiu auklytę, o ne pagalbininką, dar pati sugebu namus sutvarkyt ir valgyt pagamint Mūsų auklytė superinė moteris, ne visai "iš gatvės" pažįstama ji mūsų , tiksliau mano mamos, su ja draugaujam jau keli mėnesiai, iš pradžių prižiūrėdavo dukrytę ligos metu (pradėjus lankyti darželį ėmė sirgti Norėčiau kati paprieštarauti,kad dvimetinukui nereikia lavinimo, reikia mieloji, reikia Žodžiu norėjau auklės ir tokią suradom, mums pasisekė
Mano pažįstama samdo auklytę-namų šeimininkutę. Jos darbai:
prižiūrėti vaiką valyti kelis vonios kambarius skalbimas+lyginimas (yra visa įranga) dulkių valymas, grindų plovimas daiktų sudėjimas į vietas virtuvės sutvarkymas maisto pagaminimas visai šeimai. Už darbą per dieną gauna 70LT, darbuotoja namuose gali valgyti. Iš šeimininkų kartais gauna dovanėlių. Vadinausi aukle,bet vilkau visą šeimos buitį:viriau,kepiau pyragus,ruošdavau šeimos šventes.Skalbiau,lyginau.Rūpinausi tvarka-viso buto,gėlių ir dviejų gyvūnų.Jei reikėdavo,veždavau vaikus į pamokas,būrelius,pas gydytojus.Rūpinausi mokesčiais.Išleisdavau šeimininkus į ilgalaikes užsienio keliones... Kai darbinausi,iškart pasakiau,kad jei norės manęs sulaukt po atostogų,turės sumokėt atostoginius,nes negaliu gyvent be pajamų.Nes prieš tai buvusią šeimą palikau tik dėl to,kad jie prasitęsė savo atostogas dviems savaitėms,ir ne tik nemokėjo,bet ir pamiršo mane įspėt-sėdėjau per karštį namie,laukdama jų grįžtant.Naujieji iš pradžių kelis metus mokėjo,paskui liovėsi. Paskui,sužinoję,kad draugai auklei moka mažiau,nurėžė ir man... Vaikai pradėjo eit į mokyklą,aš buvau reikalinga iš įpročio,dėl saugumo,pripratimo.Prašiau,kad parašytų rekomendaciją ir išleistų.Nenorėjo.Mokėjo po tris Lt,kartais atvažiuodavau tik kelioms valandoms-visiškai neapsimokėjo.Išėjau be rekomendacijų.Liko nuosėdos ir jiems ir man,nes be rekomendacijos sunku rast gerą šeimą Man jie buvo tapę kaip giminės,per 9erius metus susipažinau su visa jų aplinka. Negaliu pasakyt,kad negerbė,skriaudė ar žemino.Valgyt neštis į darbą net nešovė mintis,kartais net prie bendro stalo pakviesdavo.... QUOTE(Skiautelė @ 2010 01 08, 20:40) Vadinausi aukle,bet vilkau visą šeimos buitį:viriau,kepiau pyragus,ruošdavau šeimos šventes.Skalbiau,lyginau.Rūpinausi tvarka-viso buto,gėlių ir dviejų gyvūnų.Jei reikėdavo,veždavau vaikus į pamokas,būrelius,pas gydytojus.Rūpinausi mokesčiais.Išleisdavau šeimininkus į ilgalaikes užsienio keliones... Kai darbinausi,iškart pasakiau,kad jei norės manęs sulaukt po atostogų,turės sumokėt atostoginius,nes negaliu gyvent be pajamų.Nes prieš tai buvusią šeimą palikau tik dėl to,kad jie prasitęsė savo atostogas dviems savaitėms,ir ne tik nemokėjo,bet ir pamiršo mane įspėt-sėdėjau per karštį namie,laukdama jų grįžtant.Naujieji iš pradžių kelis metus mokėjo,paskui liovėsi. Paskui,sužinoję,kad draugai auklei moka mažiau,nurėžė ir man... Vaikai pradėjo eit į mokyklą,aš buvau reikalinga iš įpročio,dėl saugumo,pripratimo.Prašiau,kad parašytų rekomendaciją ir išleistų.Nenorėjo.Mokėjo po tris Lt,kartais atvažiuodavau tik kelioms valandoms-visiškai neapsimokėjo.Išėjau be rekomendacijų.Liko nuosėdos ir jiems ir man,nes be rekomendacijos sunku rast gerą šeimą Man jie buvo tapę kaip giminės,per 9erius metus susipažinau su visa jų aplinka. Negaliu pasakyt,kad negerbė,skriaudė ar žemino.Valgyt neštis į darbą net nešovė mintis,kartais net prie bendro stalo pakviesdavo.... Jaučiasi nuoskaudos skaitant jūsų postą. Kiekvienoje situacijoje yra du požiūrai, kaip ir dvi pusės. Jūsų šeimininkai manau irgi turėtų ką pasakyti ką jums gero padarė. Pati jau ne pirmus metus turiu auklytę ir sakyčiau kartais aš prie jos taikausi labiau nei ji prie manęs, bet labai ją gerbiu ir vertinu. Per mūsų bendravimo laiką įsitikinau, kad nei auklei prie šeimos, nei šeimai prie jos emociškai prisirišti nereikėtų, per daug artimi santykiai tik kenkia. Išsiskyrimo laikas visada ateina ir kuo daugiau "širdies" įdėta, tuo sunkiau po to būna.
Sveikos mamytes ir auklytes
QUOTE(siri @ 2010 01 10, 17:14) Sveikos mamytes ir auklytes Sveiki. Kol dabartinej seimoj pradejau dirbti pastoviai (isleidau mama i darba), irgi ateidavau kokiom 4-5 valandom, su dvyniais eidavau i lauka,isleisdavau kur reikia. Mokejo 6 lt\val. QUOTE(Skiautelė @ 2010 01 08, 21:40) Vadinausi aukle,bet vilkau visą šeimos buitį:viriau,kepiau pyragus,ruošdavau šeimos šventes.Skalbiau,lyginau.Rūpinausi tvarka-viso buto,gėlių ir dviejų gyvūnų.Jei reikėdavo,veždavau vaikus į pamokas,būrelius,pas gydytojus.Rūpinausi mokesčiais.Išleisdavau šeimininkus į ilgalaikes užsienio keliones... Kai darbinausi,iškart pasakiau,kad jei norės manęs sulaukt po atostogų,turės sumokėt atostoginius,nes negaliu gyvent be pajamų.Nes prieš tai buvusią šeimą palikau tik dėl to,kad jie prasitęsė savo atostogas dviems savaitėms,ir ne tik nemokėjo,bet ir pamiršo mane įspėt-sėdėjau per karštį namie,laukdama jų grįžtant.Naujieji iš pradžių kelis metus mokėjo,paskui liovėsi. Paskui,sužinoję,kad draugai auklei moka mažiau,nurėžė ir man... Vaikai pradėjo eit į mokyklą,aš buvau reikalinga iš įpročio,dėl saugumo,pripratimo.Prašiau,kad parašytų rekomendaciją ir išleistų.Nenorėjo.Mokėjo po tris Lt,kartais atvažiuodavau tik kelioms valandoms-visiškai neapsimokėjo.Išėjau be rekomendacijų.Liko nuosėdos ir jiems ir man,nes be rekomendacijos sunku rast gerą šeimą Man jie buvo tapę kaip giminės,per 9erius metus susipažinau su visa jų aplinka. Negaliu pasakyt,kad negerbė,skriaudė ar žemino.Valgyt neštis į darbą net nešovė mintis,kartais net prie bendro stalo pakviesdavo... . Gaila kad taip issiskyret. O dabar nesusiskambinat? Juk gerai sugyvenot.
Nematau problemu del aukles pareigu. Jas nusistatem pries priimant aukle i darbeli. Kartu aptarem. Jos pareigos-vaiko prieziura: maitinimas, mikdymas, ejimas i lauka, po saves virtuves sutvarkymas, jos darbo dienai besibaigiant, zaislu sutvarkymas, bei vaiko rubeliu ir pataleliu lyginimas. Viskas buvo atliekama su meile ir entuziazmu. Kai norejau ,kad vaikas pradetu lankyti vaiku studija du kartus i savaite, pries tai suderinau su aukle. Ji su malonumu sutiko, nes tai buvo kaip atrakcija karu pasivazineti. Zodziu per 4 metus as neturejau ne vienos pastabos, nes viskas buvo atliekama su meile ir siluma. Auklei dabar 33 metai. Ji baigus socialine pedagogika. Turi daug patirties darbe su neigaliais vaikais. Daug domisi, skaito. Ir kai vaikas miega, tiesiog ir jai butina pasnaust. Tuomet ir vaikas ramiau miega, kai jaucia salia sava silta zmogu. As esu be galo patenkinta svo aukle. Man regis niekas tokios neturi, nes ji pati is prigimties yra labai sazininga, dora, tvarkinga. Labai ja mylime visi.
Vaiko priežiūra ir lavinimas
Priežiūra elementari: aprengti, maitinti (visą maistą pati pagaminu ryte prieš darbą), daug žaisti, daug vaikščioti kieme, vienąkart per savaitę nuvesti į mokyklėlę ir mokyti vaiką tvarkos (sudėti kartu su vaiku žaisliukus), aišku migdyti pietų miego ir tuo metu pačiai ilsėtis (draudžiu dirbti buityje kol vaikas miega). Praktiškai reikalauju labai daug dėmesio ir bendravimo su vaiku: daug kalbėtis, užsiimti įvairia veikla, skaityti jam knygas, mokyti lipdyti, karpyti ir t.t. Man reikia kūrybingos ir aktyvios su vaiku auklės - kad vaikas turėtų iš ko mokytis, turėtų su kuo išsidūkti ir išbraidyti visas rudenio balas Aš turiu matyti vaiką tobulėjant ir džiaugiantis, o ne tik nuobodų pasėdėjimą su vaiku ar kuitimąsi mano buityje. Aišku, būnu dėkinga jei sutvarko vaiko rūbelius (lyginti nereikia, tik sulanksto, sudeda), bet tai yra nereikalaujama ir neprivaloma. QUOTE(Rasma @ 2010 09 03, 19:11) Vaiko priežiūra ir lavinimas Priežiūra elementari: aprengti, maitinti (visą maistą pati pagaminu ryte prieš darbą), daug žaisti, daug vaikščioti kieme, vienąkart per savaitę nuvesti į mokyklėlę ir mokyti vaiką tvarkos (sudėti kartu su vaiku žaisliukus), aišku migdyti pietų miego ir tuo metu pačiai ilsėtis (draudžiu dirbti buityje kol vaikas miega). Praktiškai reikalauju labai daug dėmesio ir bendravimo su vaiku: daug kalbėtis, užsiimti įvairia veikla, skaityti jam knygas, mokyti lipdyti, karpyti ir t.t. Man reikia kūrybingos ir aktyvios su vaiku auklės - kad vaikas turėtų iš ko mokytis, turėtų su kuo išsidūkti ir išbraidyti visas rudenio balas Aš turiu matyti vaiką tobulėjant ir džiaugiantis, o ne tik nuobodų pasėdėjimą su vaiku ar kuitimąsi mano buityje. Aišku, būnu dėkinga jei sutvarko vaiko rūbelius (lyginti nereikia, tik sulanksto, sudeda), bet tai yra nereikalaujama ir neprivaloma. Labai teisingai. Tokios ir yra auklės pareigos, o ne kambarių tvarkymas ir dar nežinia ko darymas.
noriu paklaust mamyciu, kuriu aukles gamina vaikams valgyti, ar jus susakot auklei ka duoti pusryciams, pietums, ar aukle gamina savo nuoziura? pas mus tokia situacija, kad aukle dirba nuo to laiko, kaip vaikams suejo 3 menesiai. Kaip vaikai pradejo valgyt normalu maista, naturaliai susikloste taip, kad aukle gamino savo nuoziura. Jeigu viena ryta vire ryziu kose, kita grikiu, ar varskes kokios, pietums irgi pagal esamus produktus tai sriubyte virdavo, tai kotletukus ir t.t. Dabar viena diena nei sio nei to pradejo smulkmeniskai klausineti - ka man duoti vaikams. Jeigu atsakau kose, tai klausia kokia, jeigu sriuba, tai ar det mesos, ar tik is darzoviu, parnesu farso - ka man su juo daryt ir t.t. (nors ar duoti vaikams guminuku kokiu, ko as nepageidauju, tai jai nekyla klausima toks, duoda savo nuoziura
QUOTE(Interdiz @ 2009 12 24, 07:46) Mano pažįstama samdo auklytę-namų šeimininkutę. Jos darbai: prižiūrėti vaiką valyti kelis vonios kambarius skalbimas+lyginimas (yra visa įranga) dulkių valymas, grindų plovimas daiktų sudėjimas į vietas virtuvės sutvarkymas maisto pagaminimas visai šeimai. Už darbą per dieną gauna 70LT, darbuotoja namuose gali valgyti. Iš šeimininkų kartais gauna dovanėlių. Pareigu nemazai, bet atlyginimas, mano nuomone,
Mano supratimu aukle- priziuri vaikus, uzsiema vaikuciais,pazaidzia, juos pamaitina, apsitvarko po saves ir vaikucio. O jei reikia visai seimai gamint valgyti tvarkyti , skalbti it t.t. tai jau manau jau aukle-namu tvarkytoja/seimininke vadinasi. Bet cia tik mano nuomone
Mano auklės pareigos priziurėti vaikuti ir jam valgyti paruošti. Namuose visada palaiko tvarką po savęs, o jeiga as bunu nespejusi susiplauti indu, tai randu ir tuos isplautus. ji tai daro savo noru, kai vaikiukas miega, nes neturi ka veikti. O siaip tai musu aukle gyvena musu name ir mano vaikams ji pasidare artimesne nei mociutes. Vyresnelis ja vadina baba ir ji dalyvauja visose musu seimos sventese.
QUOTE(magnetism @ 2010 09 07, 17:51) noriu paklaust mamyciu, kuriu aukles gamina vaikams valgyti, ar jus susakot auklei ka duoti pusryciams, pietums, ar aukle gamina savo nuoziura? pas mus tokia situacija, kad aukle dirba nuo to laiko, kaip vaikams suejo 3 menesiai. Kaip vaikai pradejo valgyt normalu maista, naturaliai susikloste taip, kad aukle gamino savo nuoziura. Jeigu viena ryta vire ryziu kose, kita grikiu, ar varskes kokios, pietums irgi pagal esamus produktus tai sriubyte virdavo, tai kotletukus ir t.t. Dabar viena diena nei sio nei to pradejo smulkmeniskai klausineti - ka man duoti vaikams. Jeigu atsakau kose, tai klausia kokia, jeigu sriuba, tai ar det mesos, ar tik is darzoviu, parnesu farso - ka man su juo daryt ir t.t. (nors ar duoti vaikams guminuku kokiu, ko as nepageidauju, tai jai nekyla klausima toks, duoda savo nuoziura Pasikeitimas čia radikalus. O kodėl tai įvyko - galit tik spėlioti arba tiesiog pasiklausti tiesiai šviesiai. Gal anksčiau, kai ji gamindavo savo nuožiūra, ji niekada nesulaukdavo jūsų kažkokio įvertinimo ar tai gerai ar nelabai, gal ji pati nebežino, ar jums įtinka ar ne. O gal vaikučiai paaugo, tapo įnoringesni ir jie nenoriai tą maistelį bevalgo... Kitas dalykas - kuo mažiau žinai, tuo geriau, va pasiskaitinėji čia forume kai kurių mamų nuogastavimų ar kažkokių nepamatuotų nepasitenkinimų auklytės savybėm ar veiksmais (vienai mamai nepatinka, kad jos vaikutį auklė fotografuoja - o kas galėtų tai žinoti??? Kita mama skundžiasi, kad auklė valgo JŲ maistą iš šaldytuvo - tai iš anksto ir sutarti tokius dalykus reikia, kad auklei netektų spėlioti...), tai auklytes išmuša iš vėžių ir jos pasimeta, nebežino kaip elgtis įprastom situacijom... Va ir jūs vietoj to, kad nesinervinti ir tiesiai šviesiai paklausti jos pačios, atsakymo ieškote kitur. Kodėl?
mano mama prieš kokių 10metų buvo auklytė, bet ji ir namus sutvarkydavo ir maistą visad pagamindavo, o vaikui tiek atsidavus buvo,kad jis ją pradėjo mama vadinti. Tie žmonės kotedže gyveno, tai darbo būdavo nemažai, bet jau tais laikais jai mokėjo 1000lt,o ir santykiai nebuvo kaip tarp darbdavio ir darbininko, pas juos ir važiuodavom pavakaroti ir su jais atostogauti lėkėm, žodžiu buvo abipusė meilė
Pas mus taip pat geri santykiai, tačiau išlaikome tam tikrą protingą atstumą. Pernelyg artimi pasidraugavimai bičiulystės, kaip paskutiniame poste, nuteikia keistai. Vis tik auklė ne kažkokia draugelė iš kompanijos, o samdomas žmogus
QUOTE(joanal @ 2010 11 07, 17:20) Kodėl gi ne? Žiūrint kokie tos šeimos prioritetai. Jei vaikui reikia tik socialinio priežiūros lygio - tai laiko viskam užtenka, kad pavalgęs būtų, švarus ir pan. O jei reikia daugiau laiko skirti lavinimui, pabuvimui lauke ir kt. - tai taip, laiko mažai. Bet matyt jie apskaičiavo, kad paprasčiau mokėti daugiau ir gauti maksimumą, nei samdyti du atskirus žmones ar likti be šeimos pietų ar tvarkos.
nemanau kad auklės pareiga virt tėvukams pietus ar valyt namus. jei auklė tą daro -- o ką vaikas? nu, jeigu didesnis, tikrai mielai pasižaidžia vienas (nu koks keturmetis). o vat jeigu metinukas?
mano auklė kartais tvarko namie. man tai nelabai patinka, nes kaip kažkoks kišimasis į mano asmeninį gyvenimą Mūsų vaikai jau didoki, tad didelių užsiėmimų su jais nereikia, nebent pažaidžia stalo žaidimus. Todėl jų priežiūra susideda ir iš vakarienės jiems pagaminimo, tarkim iškepa blynus, kažkas nesudėtingo. Arba tuo pačiu lygina, patalynę pakeičia, vaikų kambarį sutvarko. Daugiau 6 litų už valandą nemokame. Dažniausiai apie 5 litus. Taip pat namus patvarko: siurblys, dulkių valymas, sanmazgai ir pan. Kitomis dienomis, kaip atskiras darbas. Už tai 5 litai valandai. Auklė papildomai maitinama, kava, kartais vyno taurė. Namo grįžta su taksi, jei vėlus metas. Arba pati parvežu iki namų. Kartais mokamos premijos.
Svarbiausia, kad užsiimtų su vaiku. Visi kiti darbai antroj vietoj. Su vaiku turi užsiimti, mokinti, maitinti ir tt.
cia gal ne i tema bet pati aukle dirbu tai pasireiksiu :)as priziuriu maza 2metu angeliuka
Mūsų auklytė irgi, kai vaikutis miega, ir indukus suplauna ir bulvytes nuskuta.
Aš irgi taip daryčiau nemėgstu sėdėti be darbo |