Studijų metais teko padirbėti aukle Su šeimininkais susitarta buvo iš anksto - vaiko priežiūra ir maisto gaminimas vaikams bei kartais tėvams Kol vaikai miegodavo, dažniausiai sutvarkydavau ir namus, tėveliai visada rasdavo švarius ir indų plauti netekdavo Tik viena smulkmė - po poros mėnesių subtilių šeimininko užuominų paaiškėjo, kad auklė buvo reikalinga ne tik auklės pareigoms - moteris buvo nėščia, tad vyras tiesiai šviesiai pasakė, kad ieškojo ne tik auklės, bet ir meilužės - t.y. du viename Greit palikau tą darbą ir visoms rekomenduoju remdamasi asmenine patirtimi - iš anksto aptarkite, kas įeis į jūsų "pareigybines instrukcijas"
Aukle musu mazyli priziuri nuo 9 men. Kai priiminejau i darba sakiau, kad jos pareiga rupintis mazyliu - uzsiimti su juo, lavinti. Aukle pas mus priziuri mazyli, bet tingi uzsiimti su juo, pvz. kai jis zaidzia smelio dezej, ji tiesiog sedi netoliese. Bet kambarius visada randu tokius kaip palikau - tvarkingus, gal tik grindu ji neplauna. Indus isplauna, valgyt vaikui gamina, jei buna mano pagaminta tai nepasikuklina ir valgo Daznai, kai vaikas ilgai miega islygina mums rubus, nors niekada to neprasiau. As manau, kad aukles darbas yra kaip ir kitas darbas. Juk nepaliekame savo darbo vietoj bardako, net jei ir daug turim darbo, taip ir aukle, turi po saves susitvarkyti.
Auklytę turėjo nuostabią. Ji pas mus išbuvo tris metus- ir indus išplaudavo, vaikų drabužėlius tvarkydavo ir katilą sriubos visai šeimai išvirdavo. Ir pati pavalgydavo. Dar ir dabar vaikai prisimena mūsų Raimondos blynus.
sena niekšė
2008 08 31, 22:09
man tai su aukle ir namų tvarka priešingai buvo. nors tikrai neprašiau tvarkyt, jinai ir skalbdavo, ir lygindavo, ir dar ką nors suorganizuodavo. pradžioj tai net biški nervavo -- ateina svetimas žmogus ir knisasi po tavo, atsiprašant, kojines ir trauzus  arba iššveičia tualetą -- toks jausmas, kad akis bado, maždaug -- žiūrėkit kokie jūs apsišniaukštę
marciuke
2008 09 02, 09:09
QUOTE(Kristalinee @ 2008 05 31, 14:09) Sveikos,gal ne i tema as cia parasysiu  bet nezinojau kur rasyti. Priziuriu as mergyte pas save namuose ,nes auginu savo vaikuti tad nusprendziau uzsidirbti pinigeliu truputi o be to ir vaikuciams manau i nauda bendrauti kartu. Atveda man rta mergyte tokia purvina kad jus neisivaizduojat  rubeliai visi purvini ir negana to dar suplysia ,nagai pas vaikuti ilgiausi ir panages brudnos  uz ausyciu prisute sasai didziausi  uzpakaliukas prisutes baisiausiai  kai atveda man ja rite tai visada buna su pampersu didziausiu ,jin net jo nepakeicia matomai kai jin prabunda  ir iskart veda ja pas mane .nu zodziu situacija baisi ,as dar nemaciau nei vienos mamos kuri taip vaika laikytu nesvariai ,pati mama atrodo kad myli ta savo vaikuti bet nesuprantu kodel ja taip rengia ? pti nenoriu as lysti prie tos mergytes nei ja maudyti ,nei jai nagus karpyti nei tu rubeliu skalbti ,manau kad pati mama supyktu jei as pradeciau savivaliauti  ka jus galvojate mamytes apie tokia situacija? GAL IVAIKINTA TIK TA MERGYTE AR GLOBOJAMA?MAMASA PINIGUS UZ GLOBA GAUNA,O MERGYTE-VOS NE PASKUTINEJE VIETOJE.
QUOTE(sena niekšė @ 2008 08 31, 23:09) man tai su aukle ir namų tvarka priešingai buvo. nors tikrai neprašiau tvarkyt, jinai ir skalbdavo, ir lygindavo, ir dar ką nors suorganizuodavo. pradžioj tai net biški nervavo -- ateina svetimas žmogus ir knisasi po tavo, atsiprašant, kojines ir trauzus  arba iššveičia tualetą -- toks jausmas, kad akis bado, maždaug -- žiūrėkit kokie jūs apsišniaukštę  aš tai galvoju, kad nieko čia tokio. jei vaikas miega ir jai nėra ką veikti, tai labai gerai kad užsiima kažkuo naudingu, o ne knaisiojasi po spintas, barus ir t.t. tau pasisekė, kad tokią tvarkingą auklę gavai
sena niekšė
2008 09 04, 18:00
QUOTE(zlt @ 2008 09 02, 14:16) aš tai galvoju, kad nieko čia tokio. jei vaikas miega ir jai nėra ką veikti, tai labai gerai kad užsiima kažkuo naudingu, o ne knaisiojasi po spintas, barus ir t.t. tau pasisekė, kad tokią tvarkingą auklę gavai  džiaugiuosi dabar, pripratau jau. tik pradžioj šoką biški įvarė, kai radau savo lyvčikus ir triusikėlius gražiai padžiautus  dabar stengiuos dažniau pati prasiskalbt, kad jai netektų. geriau tegu jinai užuolaidas lygina.
saruniux
2008 09 05, 10:21
Mielos Mamytės,
Rašau Jums su dideliu prašymu: Rašau straipsnį apie auklių paieškas ir man laaaabai reikia herojės, kuriai nesisekė. Gal auklė vagiliavo, gal barė vaikutį. O gal Jūs buvote priverstos net sekti savo auklę? Iš karto perspėju, kad pašnekovę norėtumėme su vaikučiu nufotografuoti. Jei nesibaiminate (nieko baisaus nerašsysiu tikrai), paskambinkit man: 8-699-38207 Šarūnė ("Kauno diena").
QUOTE(saruniux @ 2008 09 05, 11:21) Mielos Mamytės, Rašau Jums su dideliu prašymu: Rašau straipsnį apie auklių paieškas ir man laaaabai reikia herojės, kuriai nesisekė. Gal auklė vagiliavo, gal barė vaikutį. O gal Jūs buvote priverstos net sekti savo auklę? Iš karto perspėju, kad pašnekovę norėtumėme su vaikučiu nufotografuoti. Jei nesibaiminate (nieko baisaus nerašsysiu tikrai), paskambinkit man: 8-699-38207 Šarūnė ("Kauno diena"). galiu papasakoti labai daug. bet fotografuotis ir vardo pavardės taip pat nenoriu sakyti. kai augo vyresnis sūnus jam samdėm aukles, kiek jų buvo pati nebežinau. tai buvo prieš 10 metų. todėl iš patirties ga;liu pasakyti, kad ne visos auklės yra geros, yra tikrai košmariškų žmonių. ir kaip čia ginamos yra auklės aš tikrai nesutiksiu, jei auklė yra gera, tai viskas gerai, bet jei ji vagia tai atsiprašau. [pas mane buvo visko ir sūnaus rūbus išnešė, ir patalynę visą iš nešė, viena maudydavisi atėjusi kasdien, kita kavą ir tuoletinį popierių nešdavo irt.t. nuo vienos ant vaiko pastoviai mėlynės būdavo. ir kur gi čia tas auklių gerumas?
QUOTE(zlt @ 2008 09 05, 09:30) galiu papasakoti labai daug. bet fotografuotis ir vardo pavardės taip pat nenoriu sakyti. kai augo vyresnis sūnus jam samdėm aukles, kiek jų buvo pati nebežinau. tai buvo prieš 10 metų. todėl iš patirties ga;liu pasakyti, kad ne visos auklės yra geros, yra tikrai košmariškų žmonių. ir kaip čia ginamos yra auklės aš tikrai nesutiksiu, jei auklė yra gera, tai viskas gerai, bet jei ji vagia tai atsiprašau. [pas mane buvo visko ir sūnaus rūbus išnešė, ir patalynę visą iš nešė, viena maudydavisi atėjusi kasdien, kita kavą ir tuoletinį popierių nešdavo irt.t. nuo vienos ant vaiko pastoviai mėlynės būdavo. ir kur gi čia tas auklių gerumas? prie ko cia ginamos aukles....jumk kiekvienam darbe yra darbuotoju tinginiu,atsedanciu savo darba ir yra dirbanciu  nereikia i viena eile visus pastatyti  ir tai,kad jums nepasiseke,tai reiskias nemokejote atsirinkti,jei jau tiek daug turejote ir visos blogos
niekas ir nestato į vieną eilę. bet nereikia sakyti kad visos tik labai geros, labai myli vaikus ir t.t. aš nesakau kad visos blogos, bet pasitaiko ir tokių. o atsirinkti tikrai yra labai sudėtinga, jos visos pakalbėti labai gražiai moka
Mano nuomone, prieš priimant į darbą reikia aptarti auklės pareigas, kad paskui nekiltų problemų. Be to, niekada ne vėlu pasikalbėt apie lūkesčius, išdėstyti savo nuomonę. Jei net ir po to netenkina darbo rezultatai, tai visda galima rasti ir naują patikimą žmogų.
*laimuze*
2008 09 23, 11:36
QUOTE(Tukana @ 2007 09 28, 18:19) labai gerai, kad radau šią temą, reiktų ją atgaivinti, nes šiandien visai pasimečiau  auklę samdau pirmą kartą gyvenime, kai tarėmės dėl darbo tai kalbėjom, kad ji prižiūrės mūsų dukrytę ir papildomai ji pati pasisiūlė gmainti maistą šeimai + už tai pas mus pavalgys. Dabar ji jau pas mus dirba trys mėnesiai, iš pradžių atrodė, kad žmogus atlieka savo darbą, bet pradėjo slėpti, kad vaikas užsigauna, rasdavau nubrozdinimus, mėlynes, - atsakydavo, kad nieko nematė, nežino (žodžiu "įjungia durnių") kai pradėjau sakyti, kad jos "nebausim" tai vos vos išpešdavau, kad vaikas užsigavo. Vaiką rasdavau su pašutusiu užpaklaiuku, per savaitgalį odelę išsigydom, kitą savaitę problemos kartojasi. Vaikui batus uždėdavo su susigarankščiavusiu liežuviu - turėjau primygtinai parodyti kad taip nedarytų. Vasarą vos išprašau, kad nerengtų vaiko su megztiniu prie 30 laipsnių karščio, tai dabar turiu aiškinti, kad vaikui sėdėti vežime šalta, reikia pirštinyčių (nes neleidžia vaikui vaikščioti, o tik vežioja). Tai ji šiandien man papasakojo, kad apsuko vaiko kojas su dekiu, tai kitos auklės su kuriomis susitinka kieme iš jos išsityčiojo, o ji pasakiusi, kad mama taip liepė (nors nieko panašaus aš jai nesakiau). Šiandien ir aš susikaupiau ir paklausiau kaip ji jaučiasi pas mus dirbdama, ji atsakė, kad ji galvoja, kad savo pareigas atlieka ir su kaupu, nes ji gamina valgyti, kas jai nepriklausytų, o priklausytų tik vaikui pašildyti valgį, be to dar "pavalo". Apie pavalymą tai pasakyčiau tiek, kad aš pati kiekvieną vakarą išsiurbiu ir išplaunu grindis, o grįžusi namo rasdavau į vonią įmestą grindų skudurą (maždaug aš grindis valiau o tu skudurą išsiplauk pati). Manau kad natūralu, jei vaikas pritaškė ant grindų tai auklė turi išvalyti. Ar nusišneku? Dėl vaiko užsigavimų ji pasakė, kad kitos auklės negauna velnių, o ji gauna, nors mano žodžiai jai buvo, kad "nei vienas be mėlynių neužauga, tačiau aš nenoriu kad būtų slepiama". Vyresnioji skundžiasi, kad mažylė trukdo ruošti pamokas, o auklė tuo metu guli ant sofos ir teliką žiūri. Pasakiau kad ji neužima vaiko, tai nieko neatsakė, ir galiausiai man nebaigus kalbėti pasakė, kad ji dirba už 4 lt, kai kitos jau 5-6 ima, ir jai jau laikas eiti anūkę parsivesti iš darželio - atsistojo ir išėjo. Tai dabar net ir nežianau kaip čia toliau elgtis, o gal per daug aš noriu? Labai laukčiau mamų ir ypač auklių nuomonės vertinant tokią situaciją. Papildyta:Sveikos mamytes, net pasimeciau skaitydama tokius nesutarimus su auklemis.Kam save ir seima kankinat,na nebent jau aukle labai gerai sutaria su vaiku,bet kad nepanasu.Juk pacios keiciat netinkama darba ir jieskot kompromiso,tai kodel nepasikalbat su aukle ir nepasakot kad tai kaip ji elgiasi jums nepatinka ir nepriimtina!!!Yra normaliu aukliu,tik pajieskokit.Ivarysit ne tik sau,bet vaikams liga.Galvokit ka darot,juk samdot zmogu vaiko prieziurai,o pacios visa dienele bunat ant nervu ir galvojat apie namus.NESUPRANTU!!!!!!
pelėdžiukas
2008 10 09, 19:51
 Pritariu, kad palikti visko kaip yra negalima ir reikia priimti sprendimą šeimos, o ne auklės naudai.
Jurgitele22
2008 10 10, 07:13
Dirbu aukle 3 metus ,bet savo namuose.Mano vaikuciu mamytes yra jaunos ir dazniausiai as joms bandau patarti kaip vaikuti auginti,padrasinu pradeti vaikuti sodinti ant puoduko(nors man gal ir lengviau butu priziureti su sauskelnem) pasakau kad si apranga jau per vesi ar per silta, nes esu uzauginus savo keturis ir jauciu kaip jauciasi vaikelis. Per tuos metus nebuvo jokio nesusipratimo su teveliais, as juos informuoju kas gero ar blogo nutiko su vaiku , kaip valge kaip miegojo , ar buvo geros nuotaikos,tai manau viena is aukles pareigu.Stengiuosi jiems tuo laikotarpiu atstoti mama,gal jie todel ir vadina mane mama.Mamytes stenkites auginti vaikucius pacios ,o esant reikalui nepalikit ju bet kam,tai didziule trauma vaiko psichikai kai jis buna su zmogum ir nesijaucia mylimas.
QUOTE(giedrag @ 2006 07 05, 08:23) Mūsų auklė tai nedaro beveik nieko... Man taip atrodo... Nes kai ji išeina namo, aš darau viską... Ji tik daro valgyti mergytei ir ją prižiūri, na, sauskelnes pakeičia, į lauką išeina. Mūsų auklė ateina kartą per savaitę ir tik kelioms valandoms, bet būtent tą ir daro, ką parašėt - prižiūri vaiką (žaidžia, skaito knygeles), pakeičia sauskelnes ir gražiu oru išeina į lauką. Jei samdyčiau auklę visai dienai (ne valandinę), tuomet aptarčiau, ką ji galėtų dar nuveikti (žinoma, jei to nori, o ne daro sukąstais dantim). Gal truputį palyginti ar indus suplauti galėtų... O kad šveisti, kuopti ir maistą gaminti, tai manau, kad nereikalaučiau. Man tai nepriimtina (kai svetimas tvarko namus). O, kita vertus, tai kuo daugiau auklė atlieka pareigų (darbų), tuo ir jos atlygis turėtų būti didesnis...
Paskaitineju as cia pasisakymus, nes siek tiek domina sis klausimas.Uzauginau as savas mergaites,dabar kartais paziuriu svetimus vaikucius.Man tikrai labai patinka su jais pabendrauti, gal jau atejo laikas buti mociute  As sutinku tik vaikucius ziuret ir jais rupintis-jokiu namu ruosos darbu.As ir savo auginau tik taip:vyras gryzta is darbo jam vaikai, as tvarkausi namuose.Gal per daug atsakingai i visa tai ziuriu, bet mano tokia nuomone, o pietu miego miegu ir as netoli vaikucio , nes tokiu budu ir vaikutis ilgiau pamiega , ir buna ramesnis gerai pailsejas,o ir auklei gal priklauso kazkokia pietu pertrauka ar ji jau ne zmogus
zvaigzne
2008 11 04, 22:06
Manau, kad auklė VISIŠKAI nuo ruošos darbų negali atsisakyti. Ji, DALYVAUJANT vaikui, parinkdama pagal amžių jam veiklą, privalo sutvarkyti aplinką po pasinaudojimo WC, vonia, po žaidimų, užsiėmimų su priemonėmis, valgio, miego, lauko. Vaikas gali pasidėti į vietą kepurėlę, į šiukšliadėžę išmesti karpinių liekanas, gražiai pristumti prie staliuko kėdutę ir t.t. ir pan. Manau, kad tėveliai, išskyrus vaiko darbelių parodą, privalo aplinką rasti tokią, kokią paliko (suprantama, švarią). Mano mamytės labai retai palikdavo man su vaiku kriauklę su nešvariais indais, pritrupintas visų patalpų grindis, sujauktą vaiko daiktų spintą.  Jei taip nutikdavo- būdavo rimta priežastis ir netgi atsiprašymas  Beje, vaiko rūbų auklė skalbti taip pat neturėtų. Mama pati sudės reikiamą kiekį skalbinių į skalbyklę ir naudos tinkamas priemones.Tai tiek.
ErnestaKaunas
2008 11 06, 19:35
Pasikaitinėjau ir prisiminiau kaip aš vieną kartą ieškojausi auklės darbo. Kai nuvykusi darbintis pamačiau tėtį su trusikais ir kaip bėgau pro duris, nes kaip supratau jam ne tik auklės reikėjo, nors vaiką irgi mačiau. Dabar tai jau juokas ima, bet tada tai žiauriai išsigandau Aš aplamai pati negalėčiau samdytis auklės ir labai džiaugiuosi, kad turiu mamą, kuri reikalui esant gali pažiūrėti, nes tik ja aš galiu 100 proc. pasitikėti.
Panamira
2008 12 09, 11:41
Mes samdėme auklę, atrodo, paprastiems ir elementariems darbms: prižiūrėti vaiką (žaisti, piešti, skaityti knygeles), pratintis prie WC ir gražiu oru išeiti į lauką, t.y. jokios namų ruošos darbų, nes visas dėmesys turi būti skiriamas vaikui. Deja, už sumokėtus pinigus negavom nei to, nei to
Tiesiog parašysiu savo nuomonę.Jei auklė vaiką ugdo,lavina,tai ji neturi laiko plaut grindis ,lygint,gaminti pietus visai šeimai.Aš pati su savo vaikais per šiuos darbus neturiu kada užsiimt  Todėl jei auklė kažka gali nuirbti daugiau,tai tik miego metu,arba vaikas visa dieną kokiam manieže sėdi  o kur dar ėjimas į lauką :mirksiukas:nu nebent vaikas koks mėmė  ,kur pasodinsi -ten rasi,bet mano ne tokie,tai aš ir nespėju...
LumiLumi
2009 06 19, 19:55
QUOTE(giedrag @ 2006 07 05, 12:33) Na matot, su ja nebuvo tartasi, kad ji blizgins namus visą dieną. Bet nebuvo ir tartasi, kad ji viską vers. Man kažkaip atrodo kad po savęs palikti taip kaip rado, yra savaime suprantama ir nereikia čia jokių papildomų susitarimų... Pasirodo aš klydau... nesupykit, bet tipine musu zmoniu mastysena "susipras". kiek paciai teko toki aukles darba dirbti, visada darbdave tiksliai issakydavo savo reikalavimus iki galo, ko nepasakydavo, to daryti ir nereikia. jei kas ne taip, yra iprasta kulturingai pasakyti, zmogus tikrai neisizeis ir jums nereiks pergyventi, kad nesusipranta  beje jei vaikiukas mazas, tai visa laika reikia skirti jam, nelabai lieka kada namus tvarkyti, vienoj rankoj tampyti maziu, o kitoj dulkiu siurbli. turejau tokia seima, keturiu aukstu namas ir trys vaikai, maziausias visai lelius buvo, turejau daryti viska, bet susedau su mamyte ir pasnekejau, kad tikrai nespeju. tokiu atveju turetu dirbti dvi, viena su vaikiukais, o kita ateiti ir tvarkyti namucius
gruode1123
2009 06 21, 21:25
turim aukle ta pacia jau antri metai. meluociau, jei sakyciau kad ji ideali. salygos buvo mano surasytos juodu ant balto. auklei nepriklause nei valyt namus, nei skalbt ar lygint. svarbiausia buvo vaikas ar jo interesai. sutinku, kad niekas geriau uz mane pacia vaiko nepriziures, bet jei nera salygu? pirmi metai buvo idealus. aukle visada buvo skatinama prizais ir dovanelem.bet apsirodo, kad pdariau sau meskos paslauga. ji matyt pagalvojo, kad esu labai turtinga ir pradejo sau leisti labai daug. pvz. issinesti nesuvalgytus, bet dar tinkamus valgyti pietus savo suniui. nors gal as buciau norejus is darbo grizus tai suvalgyt(tegul tik slakelis bet vistiek tai mano produktai). kava gere kibirais. turbut. nes kaip paaiskinti, kad pirmadieni ryte supylus 500g jacobs pakuote, penktadieni beveik matau dugna? paskutinem dienom visai isnaglejo. kadangi turiu padaryt pietus- pasake kad vaikams isvirciau saldzios melyniu sriubos- ir ja pati beveik visa suede. nes didzioji dukra buvus ta diena namie pasake kad jiems buvo ipilta po mazyti samtuka, o sau supyle viska kas liko po to. eina i kambari ir valgo. butu nieko jei surinktu tai kas iskrenta is burnos. bet ne kur tau- griztu ir ilipu i ka nors. aplamai visi namai jau limpa. mesiu ja lauk, gryna nevala, jau persiplaunu jos plaunamus indus, nes slykstu liesti. nesu svaruole ir tvarkinguole, bet netvarka mane siutina, ypac jei ne as ja padariau.
Jei aukle pirmais metais buvo gera ir tinkama,o antrais metais jos veiksmai pradejo jusu netenkinti...tai kodel nesusedus su aukle ir NEPAKALBEJUS apie visa tai?Ar truksta drasos pasakyti,kad neisnestu pietu likuciu,kad negertu daug kavos,nes na tarkim taupote,tad ir visiems likusiems tiek seimos nariams tiek auklei reiketu pataupyti.Nieko nera neimanoma,tik reikia KALBETI.Kai nekalbama lieka nuoskauduos,nepasitenkinimas,kuris vis auga ir tada pradedama kabinetis prie paciu maziausiu smulkmenu,o kai pasakai zmogui kas tenkina ir kas netenkina visos problemos gali issispresti  jei netenkina,kad maista valgo kituose kambariuose...taip ir PASAKYKITE,jei netenkina,kad valgo vaiku pietus PASAKYKITE,padarykite pastaba.Idealiu niekur nera,nera idealiu darbdaviu ir idealiu darbuotoju  Tad reikia iskilusias problemas ir nepasitenkinimus issakyti ir pabrezti tai kas buvo sutarta ir ko tikites is zmogaus. SEKMES
QUOTE(lingva @ 2009 06 21, 22:25) turim aukle ta pacia jau antri metai. meluociau, jei sakyciau kad ji ideali. salygos buvo mano surasytos juodu ant balto. auklei nepriklause nei valyt namus, nei skalbt ar lygint. svarbiausia buvo vaikas ar jo interesai. sutinku, kad niekas geriau uz mane pacia vaiko nepriziures, bet jei nera salygu? pirmi metai buvo idealus. aukle visada buvo skatinama prizais ir dovanelem.bet apsirodo, kad pdariau sau meskos paslauga. ji matyt pagalvojo, kad esu labai turtinga ir pradejo sau leisti labai daug. pvz. issinesti nesuvalgytus, bet dar tinkamus valgyti pietus savo suniui. nors gal as buciau norejus is darbo grizus tai suvalgyt(tegul tik slakelis bet vistiek tai mano produktai). kava gere kibirais. turbut. nes kaip paaiskinti, kad pirmadieni ryte supylus 500g jacobs pakuote, penktadieni beveik matau dugna? paskutinem dienom visai isnaglejo. kadangi turiu padaryt pietus- pasake kad vaikams isvirciau saldzios melyniu sriubos- ir ja pati beveik visa suede. nes didzioji dukra buvus ta diena namie pasake kad jiems buvo ipilta po mazyti samtuka, o sau supyle viska kas liko po to. eina i kambari ir valgo. butu nieko jei surinktu tai kas iskrenta is burnos. bet ne kur tau- griztu ir ilipu i ka nors. aplamai visi namai jau limpa. mesiu ja lauk, gryna nevala, jau persiplaunu jos plaunamus indus, nes slykstu liesti. nesu svaruole ir tvarkinguole, bet netvarka mane siutina, ypac jei ne as ja padariau. o kur čia nors žodiai apie auklęir jos pareigas? Taip ir likau nieko nesupratus. Gal galit nuosekliai parašyt- kuo ji turėjo užsimt ir kaip tuo užsiėmė. Ar suprantat ko klausiu- ne ką valgė ir kiek gėrė, ir ne fekalijų tūrio ir turinio klausiu. O ką ji turėjo daryti su jūsų vaikais. Tai parašykit. Dėl atliekų kuriuos ji išneša savo šuniui, irgi galit pasaky- taip ir taip, mieloji- neišneškit atliekų- aš jas valgysiu. Pamatysit, neišneš maža kokių žmonių ant svieto pasitaiko, kaip kam ir atliekos skanu. Ir apie kavą galit pasakyt, o žiinot nesiplikykit kavo kibiro- vis vien tiek iš karto neišgersit. IR kai valgo- patarkit užsičiaupt, kad nebyrėtų. Tai čia yra tokie va dalykai, kurie kaip ir niekaip nesusiję nei su auklės pareigom nei su bet kokio kito žmogaus, tiesiog tai mandagumo taisyklės. Ir dar, o tamstos vaikai tai kaip pasakyt- prigimtiniai aristokratai- jiems valgant netrupa ir iš burnos nebyra? Sakykit o pagal ką jūs tuos trupinius apskritai rūšiuojat, pagal kokius pažymius- čia auklės trupinys, šia vaiko trupinys. Dėl visko visur lipimo, tai ir vėl kažin ar negali būt taip, kad jūs pati vaikuose neskatinat asmens higienos, ir jie neįpratinti plautis rankų tai dėl to viskas ir limpa? Pagalvokit apie tai, na dasuge.
alfa159
2009 06 22, 17:56
QUOTE(lingva @ 2009 06 21, 22:25) turim aukle ta pacia jau antri metai. meluociau, jei sakyciau kad ji ideali. salygos buvo mano surasytos juodu ant balto. auklei nepriklause nei valyt namus, nei skalbt ar lygint. svarbiausia buvo vaikas ar jo interesai. sutinku, kad niekas geriau uz mane pacia vaiko nepriziures, bet jei nera salygu? pirmi metai buvo idealus. aukle visada buvo skatinama prizais ir dovanelem.bet apsirodo, kad pdariau sau meskos paslauga. ji matyt pagalvojo, kad esu labai turtinga ir pradejo sau leisti labai daug. pvz. issinesti nesuvalgytus, bet dar tinkamus valgyti pietus savo suniui. nors gal as buciau norejus is darbo grizus tai suvalgyt(tegul tik slakelis bet vistiek tai mano produktai). kava gere kibirais. turbut. nes kaip paaiskinti, kad pirmadieni ryte supylus 500g jacobs pakuote, penktadieni beveik matau dugna? paskutinem dienom visai isnaglejo. kadangi turiu padaryt pietus- pasake kad vaikams isvirciau saldzios melyniu sriubos- ir ja pati beveik visa suede. nes didzioji dukra buvus ta diena namie pasake kad jiems buvo ipilta po mazyti samtuka, o sau supyle viska kas liko po to. eina i kambari ir valgo. butu nieko jei surinktu tai kas iskrenta is burnos. bet ne kur tau- griztu ir ilipu i ka nors. aplamai visi namai jau limpa. mesiu ja lauk, gryna nevala, jau persiplaunu jos plaunamus indus, nes slykstu liesti. nesu svaruole ir tvarkinguole, bet netvarka mane siutina, ypac jei ne as ja padariau. Keisciau aukle siandien pat. Suauge zmones nesikeicia, pokalbiai nepades.
gruode1123
2009 06 26, 15:48
QUOTE(alfija @ 2009 06 22, 09:32) o kur čia nors žodiai apie auklęir jos pareigas? Taip ir likau nieko nesupratus. Gal galit nuosekliai parašyt- kuo ji turėjo užsimt ir kaip tuo užsiėmė. Ar suprantat ko klausiu- ne ką valgė ir kiek gėrė, ir ne fekalijų tūrio ir turinio klausiu. O ką ji turėjo daryti su jūsų vaikais. Tai parašykit. Dėl atliekų kuriuos ji išneša savo šuniui, irgi galit pasaky- taip ir taip, mieloji- neišneškit atliekų- aš jas valgysiu. Pamatysit, neišneš maža kokių žmonių ant svieto pasitaiko, kaip kam ir atliekos skanu. Ir apie kavą galit pasakyt, o žiinot nesiplikykit kavo kibiro- vis vien tiek iš karto neišgersit. IR kai valgo- patarkit užsičiaupt, kad nebyrėtų. Tai čia yra tokie va dalykai, kurie kaip ir niekaip nesusiję nei su auklės pareigom nei su bet kokio kito žmogaus, tiesiog tai mandagumo taisyklės. Ir dar, o tamstos vaikai tai kaip pasakyt- prigimtiniai aristokratai- jiems valgant netrupa ir iš burnos nebyra? Sakykit o pagal ką jūs tuos trupinius apskritai rūšiuojat, pagal kokius pažymius- čia auklės trupinys, šia vaiko trupinys. Dėl visko visur lipimo, tai ir vėl kažin ar negali būt taip, kad jūs pati vaikuose neskatinat asmens higienos, ir jie neįpratinti plautis rankų tai dėl to viskas ir limpa? Pagalvokit apie tai, na dasuge. toks jausmas kad esi pati arsitokrate-aukle.savo pareigas atlieki puikiai, o i menkiausia uzuomina apie save reaguoji buliaus akimis. manau kad zmogui visos salygos buvo isdestytos pries ateinant i seima, ir taisykles nesikeicia kiek metu tu joje bebutum. tenoriu pasakyti, kad suaugusi zmogu perprogramuoti yra be galo sunku. atlieku as nevalgau brangioji. gal tu jas valgai, ir aplamai gal tavo savoka tokia apie maista aplamai?? ir viskas kas buvo mano issakyta ieina i aukles pareigas- atejus i svaru buta ji toki ir palikt, o ne prisikus iseit.
QUOTE(lingva @ 2009 06 26, 16:48) toks jausmas kad esi pati arsitokrate-aukle.savo pareigas atlieki puikiai, o i menkiausia uzuomina apie save reaguoji buliaus akimis. manau kad zmogui visos salygos buvo isdestytos pries ateinant i seima, ir taisykles nesikeicia kiek metu tu joje bebutum. tenoriu pasakyti, kad suaugusi zmogu perprogramuoti yra be galo sunku. atlieku as nevalgau brangioji. gal tu jas valgai, ir aplamai gal tavo savoka tokia apie maista aplamai?? ir viskas kas buvo mano issakyta ieina i aukles pareigas- atejus i svaru buta ji toki ir palikt, o ne prisikus iseit. aš ne auklė, koks skirtumas kas aš, kad ir valytoja, kiemsargė pavyzdžiui. Ką tai keičia? bet kokiu atveju kas aš bebūčiau negalėčiau įvykdyti dvejų visiškai skirtingų užduočių- valyti namus ir nevalyti( rašėt kad valyti nereikia). o pas mus taiyklės yra kintamos, privalomai nuo esančios situacijos. Todėl kad gyvenimas yra nuolat kintantis.. Neprisitaikysi prie jo- ne bus gerai. Žmonų programuot visai nereikia- su žmonėm reikia bendrauti. Apie atliekas pasilieku prie tos pačios nuomonės- jei viską pas tamstą suryja ir išgeria auklė- logiška išvada - likę valgot atliekas, o ji ir tas išneša šuniui( karvė kokia). Ir visgi taip ir neparašėt o kokios tos auklės pareigos- kokios jos.
aisstte
2009 07 13, 18:19
QUOTE(giedrag @ 2006 07 05, 09:23) Mūsų auklė tai nedaro beveik nieko... Man taip atrodo... Nes kai ji išeina namo, aš darau viską... Ji tik daro valgyti mergytei ir ją prižiūri, na, sauskelnes pakeičia, į lauką išeina. Ir dar namuose sukuria betvarkę kiekvieną dieną. Tokią betvarkę, kad mes grįžę iš darbo namo kiekvieną dieną turim plauti indus, grindis virtuvėje ir visuose namuose, valyti apčiupinėtus veidrodžius, langus... ... ... Dukrytės rūbų ji taip pat nelygina - nespėja... O ką daro jūsų auklės? Kokius namus randate sugrįžusios iš darbo? Gal mesti man ją lauk ir nesiaiškinti. Juk turėtų auklė po savęs palikti namus tokius, kokius rado? Man taip atrodo. Na tokios auklės tikrai nelaikyčiau, na kad nieko nedaro suprantu, bet kad po savęs nieko nesusitvarko, tai tikrai baisu.
Meredita
2009 07 15, 20:25
Mielos mamos, pirmiausia reikia pasiziuret i save. kaip sakoma ir silke pradeda gesti nuo galvos  Man irgi teko pabuti aukle. Tiek vienoje, tiek kitoje seimoje reikejo tik priziureti vaikuti ir ji lavinti, kartais padaryti vaikuciui valgyti. Isplaudavau savo ir vaikucio indus, isplaudavau ir seimos paliktus nuo ryto, jei nespedavo, susitvarkydavom zaidimo vieta, parnesdavau skalbinius is balkono, jei sausi, kad nesudrektu ir pan. Bet tikrai nepripazystu jokiu ten tvarkymu namu, sveitimu, lyginimu ir t.t. Kodel as turiu tvarkyt namus, jei mama pati nevala ir kai ateini viskas apjaukta. Jei mes su vaikuciu apjaukiam namus, tai sutinku, taip, mes ir privalom juos susitvarkyti. Bet tikrai netvarkyti seimos paliktus daiktus, rubus ir betvarke, na nebet tai butu vienetinis kartas del kokios nors priezasties mama nespejo ir pvz. turi ateit sveciu kai ji grys ar pan.O siap tai as manu, kad as esu aukle, o ne tarnaite ar valytoja!!! Teko dirbti tokioje seimoje, kad ieini i buta, o ten viskas apkrauta ir ismetyta, visur rubai ir zaislai ir kitoki daiktai, net nezinociau nuo ko ten ka pradet tvarkyt. Mama kartais samdydavo mane, kad pabuciau su vaikuciu lauke, o ji tipo apsitvarkys, nes maziukas jai trukdo, bet gryzdavus nelabai matydavau koki nors pasikeitima, tai manote visa seimos jovala ir ju toki gyvenimo buda turi tvarkyti aukle?
Savannaa
2009 07 16, 12:32
[quote=Meredita,2009 07 15, 21 tikrai nepripazystu jokiu ten tvarkymu namu, sveitimu, lyginimu ir t.t. bet jusu gi nieks, kiek suprast galima is jusu posto, neprase tvarkyt. labai daug zmoniu gyvena purve ir yra is prigimties murziai, bet jei jiems gerai ir jie laimingi, lai... kiekvienam savo
Meredita
2009 07 17, 09:24
Taip neprase, bet gal ir kur nors apsmeize, kaip cia ipratusios mamytes. Ir ju kaip suprantu kai kuriu neprase, o paskaite kazkur, kad jau kito vaikucio aukle issveite tualeta, isplove kambarius, isskalbe rubus ir pan. tai jau pradeda kolioti aukle ir vadinti ja bloga, nors metus tiko, turbut kol nesuzinojo, kad kitur ji dirba dar ir kaip tarnaite
Savannaa
2009 07 17, 13:39
QUOTE(Meredita @ 2009 07 17, 10:24) Taip neprase, bet gal ir kur nors apsmeize, kaip cia ipratusios mamytes. Ir ju kaip suprantu kai kuriu neprase, o paskaite kazkur, kad jau kito vaikucio aukle issveite tualeta, isplove kambarius, isskalbe rubus ir pan. tai jau pradeda kolioti aukle ir vadinti ja bloga, nors metus tiko, turbut kol nesuzinojo, kad kitur ji dirba dar ir kaip tarnaite  nera idealiu darbuotuoju (aukliu), kaip ir idealiu darbdaviu (mamu). mano manymu, i aukles pareigas neieina tvarkyt namu. musu viena is aukliu lygindavo, tik vaikui miegant todel ir alga buvo didesne, kitos tik vaika uzimdavo.
Susapnuota
2009 07 20, 12:14
Bijau girtis, bet vadinu savo vaiko aukle idelia  Jos pareigos TIK vaikas, nei gaminti , nei tvarkytis.Musu namuose ji nevalgo (musu maisto)  tai buvo pagrindine mano salyga. Net palieka vaiko nesuvalgyta sriuba, kuria grizus is darbo su malonumu suvalgau as  Su vaiku bet kokiu oru varo i lauka, praleidzia lauke po 4 valandas. jei lyja ima sketi. Vaika sudomina pasakom, istorijom, sugalvoja visokiausiu idomybiu - pats vaikas pasakoja  Vaikas pradeda atsigauti po lankyto darzelio  Neislindom is ligu. Matosi kad ji myli vaikus ir jai su juo idomu. Namuose net ner kada zaisti, nes bet kokiu oru lauke  O man tai yra svarbiausia. Sian kaip tik ejau pro lankyta sunaus darzeli, vel jo grupe nejo i lauka
Žilinskienė
2009 07 21, 20:44
Pas mus labai paprasta tvarka ir labai paprastos auklės pareigos- ateiti į darbą laiku, kadangi vaikas jai atėjus dar miega ji turi pasiruošti ugdomai veiklai, toliau vakas keliasi, rytinis prausimasis, vandens procedūros, pusryčiai, rytinės pamokėlės, judrūs žaidimai lauke, jei geras oras, jei ne yra įrengtas tam rūsys, toliau ramūs ir savarankiški žaidimai kol pašyla pietūs, pavalgymas, vandens procedūros, miegelis. Kol vaikas miega, auklė parengia kūrybinius , situacinius žaidimus. Miega ilgai, auklė gali ir atsipūsti, pažiūrėti TV,Paskaityti knygą, ar vekti tai, ką veiktų jei nuosavas vaikas namuose miegotų.Atsikelia, nusiprausia vaikas eina žaisti jau parengtų žaidimų, po to pavakariai, ir vėl jei geras oras žaidžia lauke, jei nelabai geras žaidžia rūsyje ar kambaryje. Dėl žaislų tvarkos, tai čia jau jų reikalai- nesikišu, turiu pageidavimą- visi tvarkymai tik su vaiku, kaip jie susitvarko taip ir jiems gerai, o dėl indų, na tai koks skirtumas kas paspaus indaplovės mygtuką. Visa kita susitvarkau pati, man visiška nepatinka kad kažkas po mano skalbinius raustųsi, lovas klotų ar grindis plautų. Čia mano namai, aš juos myliu, juos pati ir tvarkau. Mūsų auklė labai puikus žmogus, išsilavinęs, iš jos gaunam daug žinių, daug ko pasimokom, ir svarbiausia to, kaip nesugižti šiais laikais. Dirba jau pora metų, ir dar kelis metus tkrai dirbs.
sandrasa
2009 07 27, 14:05
Auklės pareigos užsiimti su vaiku, su juo žaisti, tvarkyti žaislus ir apskritai namus, jei juos patys su vaikučiu sukuičia. Manau, kad auklė neturi šveisti tualetus, daryti generalinę tvarką, tvarkyti paliktus nevalyvus namus. Mano nuomone ( to ir reikalavau , kai samdžiau auklę), auklė turi palikti namus tokius, kokius rado ryte atėjusi į darbą. Žaislų tvarkymas, trupinių šlavimas ir kiti smulkūs darbeliai, kurie atsiranda per dieną dirbant su vaikiuku, nėra namų šveitimas, tai elementarus vaiko lsavitvarkos įgūdžių ugdymas ( jei padaryta netvarka žaidimų metu yra tvarkoma kartu su vaikiuku , jei jis ne visai leliukas, o jei leliukas - na manau nei vienai auklei rankos nenutrūks, jei darbo vietą susitvarkys). O už rimtus namų šveitimus, indų plovimus, valgio gaminimą šeimai ir t.t. reikia atitinkamai ir mokėti, tik to tikrai neturėtų daryti auklė, jei sąžiningai dirba su vaiku. Kažkaip pastebiu tendenciją, kad samdant auklę dažnai tampa svarbesni tokie dalykai kaip namų šveitimas ir t.t., o ne darbas su vaiku. Tuomet geriau vaiką leisti į darželį, kur jis bus lavinamas.
Susapnuota
2009 07 28, 07:32
QUOTE(sauadsa @ 2009 07 27, 15:05) Kažkaip pastebiu tendenciją, kad samdant auklę dažnai tampa svarbesni tokie dalykai kaip namų šveitimas ir t.t., o ne darbas su vaiku. Tuomet geriau vaiką leisti į darželį, kur jis bus lavinamas.  Cia jau vadinasi namu seimeninke, o ne aukle  Jei aukle privaletu viska daryti, galima nuspeti kiek ji laiko skirs vaikui
Aš, kai atėjau dirbti į šeimą, buvo pasakyta, svarbiausia, kad užsiimčiau su vaiku, nereikia tvarkyti nei namų, nei kepti kugelių (patirtis iš buvusios auklės). Tai svarbiausia mano pareiga - vaikas. Užimti jį, pasirūpinti juo, pamaitinti. Savaime suprantama, kad sutvarkau ir trupinius ir indus po pusryčių, pietų ar vakarienės. Kai vaikelis miega, randu laiko sutvarkyti žaislus ar rubelių spinta. Tai tiek
Jamaica 06
2009 08 24, 17:14
Auklė - ne namų šeimininkė... Manau auklė turi prižiūrėti mažylį, žaisti su juo, pamaitinti (mano gamintu maistu) ir... būdavau labai dėkinga, jei kol vaikai miegodavo ji sutvarkydavo virtuvę...
Svajaaa
2009 08 24, 18:39
Mano darbas budavo taip pat zaisti su vaikuciu,susitvarkyti zaisliukus musu po zaidimo,pagaminti valgyti,jei mamos nebudavo..Bet budavo,kad ateinu ir namai tokie netvarkyti,kad negaledavau as tokiuose namuose sedet,kur ant zemes pilna trupiniu ir pan.,nes mes su vaiku zaizdavome nat grindu,tai tuo atveju issisiurbliuodavau,ar tarkim reikedavo gaminti valgyt,o kriaukle pilna indu ,tai tuo atveju ir apsitvarkydavau,nes nemoku tokioje aplinkoje dirbti
QUOTE(Svajaaa @ 2009 08 24, 20:39) Mano darbas budavo taip pat zaisti su vaikuciu,susitvarkyti zaisliukus musu po zaidimo,pagaminti valgyti,jei mamos nebudavo..Bet budavo,kad ateinu ir namai tokie netvarkyti,kad negaledavau as tokiuose namuose sedet,kur ant zemes pilna trupiniu ir pan.,nes mes su vaiku zaizdavome nat grindu,tai tuo atveju issisiurbliuodavau,ar tarkim reikedavo gaminti valgyt,o kriaukle pilna indu ,tai tuo atveju ir apsitvarkydavau,nes nemoku tokioje aplinkoje dirbti  Nu tokioje situacijoje aš elgdavaus taip pat, nors retai taip būdavo, kad ateičiau ir būtu didžiausia netvarka, bet tarkim jei savaitgaliui pasilikdavau viena su vaikeliu, tai prasisiurbdavau, vaikui maloniau švaroj žaist, ir virtuvę visada tvarkingą palikdavau
Svajaaa
2009 08 25, 10:21
QUOTE(Lizzy @ 2009 08 24, 23:56) Nu tokioje situacijoje aš elgdavaus taip pat, nors retai taip būdavo, kad ateičiau ir būtu didžiausia netvarka, bet tarkim jei savaitgaliui pasilikdavau viena su vaikeliu, tai prasisiurbdavau, vaikui maloniau švaroj žaist, ir virtuvę visada tvarkingą palikdavau  pas mane tokia situacija galima sakyti buvo visada taip,ir mama tiesiog veliau priprato,kad as siurbliuoju ir net aciu nepasakydavo
QUOTE(Svajaaa @ 2009 08 25, 12:21) pas mane tokia situacija galima sakyti buvo visada taip,ir mama tiesiog veliau priprato,kad as siurbliuoju ir net aciu nepasakydavo  O manęs visada atsiprašydavo už netvarkingus namus, jei būdavo apjaukti, kai ateidavau
Neleisciau auklei tvarkyti mano namu ir plauti bei lyginti mano vaiko rubeliu, to labiau, po manes tvarkytis virtuveje. Aukle turi priziureti mano vaika, uzsiimti su jo, skaityti jam, zaisti, mokyti. Aukle ne namu seimininke. Taip, po savo zaidymu su vaiku turetu kartu su vaiku surinkti zaisliukus ir sudeti viska i vietas, bet ne daugiau.
QUOTE(Fyja @ 2009 09 03, 22:00) Neleisciau auklei tvarkyti mano namu ir plauti bei lyginti mano vaiko rubeliu, to labiau, po manes tvarkytis virtuveje. Aukle turi priziureti mano vaika, uzsiimti su jo, skaityti jam, zaisti, mokyti. Aukle ne namu seimininke. Taip, po savo zaidymu su vaiku turetu kartu su vaiku surinkti zaisliukus ir sudeti viska i vietas, bet ne daugiau.  Sutinku, bet kol vaikas miega, manau galima išplauti tas jo kelias lėkštutes. Nieko čia blogo
Susapnuota
2009 09 04, 07:22
QUOTE(Jamaica 06 @ 2009 08 24, 18:14) Auklė - ne namų šeimininkė... Manau auklė turi prižiūrėti mažylį, žaisti su juo, pamaitinti (mano gamintu maistu) ir... būdavau labai dėkinga, jei kol vaikai miegodavo ji sutvarkydavo virtuvę...  jetau, o taip jauciuosi kalta, kad kartais palieku indus neplautus, o aukle isplauna. Arba zaisliukus sutvarko atejusi is ryto, kurios mes ismėtem vakare ....ir dar patarkit, ar tureciau primoketi auklej, jei ji savo iniciatyva kartais uzeina pas save i namus ir ten pamaitina vaika  Ji musu namuose nevalgo, tai gal sakau, ji uzeidama i namus ir pati pavalgo  Aisku vaikui patinka, bet siaip as nemegeja maitinti vaika nemanuose  Bet aukle pasitikiu... Bet siaip mes ir taip jai kokiu 10 vitu buna permokam i savaite
QUOTE(Susapnuota @ 2009 09 04, 08:22) ....ir dar patarkit, ar tureciau primoketi auklej, jei ji savo iniciatyva kartais uzeina pas save i namus ir ten pamaitina vaika  Ji musu namuose nevalgo, tai gal sakau, ji uzeidama i namus ir pati pavalgo  Aisku vaikui patinka, bet siaip as nemegeja maitinti vaika nemanuose  Bet aukle pasitikiu... Bet siaip mes ir taip jai kokiu 10 vitu buna permokam i savaite  nemanau kad reiketu primoket, nu kiek gi vaikelis suvalgo, tikrai neapvalgo aukles seimos  tuo labiau tai aukles iniciatyva
QUOTE(Susapnuota @ 2009 09 04, 09:22) jetau, o taip jauciuosi kalta, kad kartais palieku indus neplautus, o aukle isplauna. Arba zaisliukus sutvarko atejusi is ryto, kurios mes ismėtem vakare ....ir dar patarkit, ar tureciau primoketi auklej, jei ji savo iniciatyva kartais uzeina pas save i namus ir ten pamaitina vaika  Ji musu namuose nevalgo, tai gal sakau, ji uzeidama i namus ir pati pavalgo  Aisku vaikui patinka, bet siaip as nemegeja maitinti vaika nemanuose  Bet aukle pasitikiu... Bet siaip mes ir taip jai kokiu 10 vitu buna permokam i savaite  Tikrai, nesijauskit kalta, kad paliekat kelis indus neišplautus ar žaisliukus nesutvarkytus. Juk negalit visko suspėti. Man, tai kaip tik būna malonu padėti vaikelio mamai suplaunant kelis indus  . O jeigu auklei nepatinka, kad paliekat, juk gali ir netvarkyti, niekas jos neverčia. O dėl to, kad auklė pas save vaikeli pamaitina, tai nemanau, kad turetumėt primokėti, juk jūs jos neprašėt to daryti... Tuo labiau, jei ir taip negailit atlygio jai  . Čia tik mano tokia nuomonė.
Zuzi_šoka
2009 09 15, 14:39
Musu aukles pareigos iprastos: 1. Laiku isvirti vaikui valgyti, pamaitinti ji. Jei pati speju- pries iseinant nuskutu, supjaustau, suruosiu maisto produktus, belieka tik isvirt ir sumalt. Jei nespeju- paprasau, kad aukle tai padarytu. 2.Aisku, keist sauskelnes. 3.Zaist, neleist vaikui nuobodziaut. 4.Geru oru vezt i lauka. 5.Migdyt pietu miegelio. Viskas... Kartais randu suplauta mano pacios puoda palikta "atmirkt" nuo vaiko koses, arba rankomis isplauta seilinuka. Uz tai esu visada labai dekinga, nors jei to nedarytu- nepykciau. Taciau visgi sitie darbeliai jai prideda labai daug pliusu. Labai malonu grizti namo ir rasti ten svara. (Ypac kai pati esu pedante ir namai turi buti be vienos dulkeles..  ) Moku i valanda 6lt. Vilnius. Vaikui 10men.
aistuliaa
2009 09 15, 16:59
QUOTE(Susapnuota @ 2009 09 04, 08:22) jetau, o taip jauciuosi kalta, kad kartais palieku indus neplautus, o aukle isplauna. Arba zaisliukus sutvarko atejusi is ryto, kurios mes ismėtem vakare ....ir dar patarkit, ar tureciau primoketi auklej, jei ji savo iniciatyva kartais uzeina pas save i namus ir ten pamaitina vaika  Ji musu namuose nevalgo, tai gal sakau, ji uzeidama i namus ir pati pavalgo  Aisku vaikui patinka, bet siaip as nemegeja maitinti vaika nemanuose  Bet aukle pasitikiu... Bet siaip mes ir taip jai kokiu 10 vitu buna permokam i savaite  Nemanau, kad nereikia primoketi, juk kiek tas vaikas suvalgo  o del aukles pareigu, pati dirbu aukle, tai man tikrai nera sunku issiplauti indus ar sutvarkyti kambari po zaidimu  Ir jokios cia gedos nematau is jusu puses
|
|