Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Auklės pareigos
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Viskas apie aukles
Pages: 1, 2, 3
giedrag
Mūsų auklė tai nedaro beveik nieko... Man taip atrodo...
Nes kai ji išeina namo, aš darau viską...

Ji tik daro valgyti mergytei ir ją prižiūri, na, sauskelnes pakeičia, į lauką išeina.
Ir dar namuose sukuria betvarkę kiekvieną dieną. Tokią betvarkę, kad mes grįžę iš darbo namo kiekvieną dieną turim plauti indus, grindis virtuvėje ir visuose namuose, valyti apčiupinėtus veidrodžius, langus... ... ...
Dukrytės rūbų ji taip pat nelygina - nespėja...

O ką daro jūsų auklės? Kokius namus randate sugrįžusios iš darbo?
Gal mesti man ją lauk ir nesiaiškinti. Juk turėtų auklė po savęs palikti namus tokius, kokius rado? Man taip atrodo.
Krysta
Auklė daro tai, kas sutarta priimant ją į darbą ir bandomuoju laikotarpiu (kol pratinasi prie vaiko). Jei priimdama sutarei į darbą, kiek ir ko ji tvarkys, tai privalo, o nesutvarkymas reiškia pareigų netlikimą. Jei priimdama į darbą neišaiškinai, kad po vaiko turės sutvarkyti betvarkę ir sakei, kad reikės tik būti ir rūpintis vaiku, tai auklė daro tiksliai pagal tavo nurodymus. Beje, o pakalbėjus su aukle, kaip ji aiškina tą pasak tavęs "nieko nedarymą"? Ar šnekėta su ja apie tai?
saintlina
Mes vieną auklę turėjom, tai grįžę rasdavom namus tokius pat sutvarkytus, kaip ir palikdavom - ir grindys išvalytos po vaiko, ir indai išlauti (aš ją priimdama sakiau, kad reikia tik užsiimti su vaiku, jokių namų ruošos darbų jai dirbti nereikia). BET. Auklė su vaiku praktiškai neužsiimdavo. Vyresnėlis ištisai sakydavo, kad auklė beveik visą laiką sėdi ar guli prie televizoriaus, o vaikas paliktas pats sau. Net į lauką retai išvesdavo. Užtat vaiką užmigdžius pietų miegui, viską sutvarkydavo ir man grįžus pasako, kad diena praėjo labai gerai. Neseniai trūko mano kantrybė (buvo ir kitų priežasčių, nors ir šito visiškai užtektų) ir aš ją atleidau.
Dabar turiu studentę. Ji kaip sykis nieko daugiau ir nedaro, tik užsiima su vaiku. Bet užsiima taip sąžiningai, kad aš pati matau, jog jai viskam kitam paprasčiausiai neužtenka laiko. Ir vaikas labai patenkintas, jai atėjus (su ana aukle niekad nenorėjo pasilikt). Taigi aš pati grįžus apsitvarkau, tegu jau geriau kliackas būna užimtas ir laimingas, negu sėdės kampe, kol auklė grindis plaus. Ir labai gailiuosi, kad šita auklytė bus tik per vasarą.
giedrag
Na matot, su ja nebuvo tartasi, kad ji blizgins namus visą dieną. Bet nebuvo ir tartasi, kad ji viską vers. Man kažkaip atrodo kad po savęs palikti taip kaip rado, yra savaime suprantama ir nereikia čia jokių papildomų susitarimų...
Pasirodo aš klydau...
tindiriuska
musu pirmojo sunelio aukle susitvarkydavo, grizdavau i neapverstus namus, siaip ji sake kad kol vaikas miega, gi negi sedesiu?
as nelaikyciau netvarkingo zmogaus, manau kad laiko apsiliuobti yra - ka, net savo indu nesusiplauna. tegul nepasakoja pasaku.
knielita
Musiske nieko nedare - valgyt ir jai ir vaikui padarydavau as, ji tik pusryciams sau ir vaikui isvirdavo kiausini ar kosytes. Indai kaip kada budavo tai plaunami tai ne. Cia jos naudoti indai. Viska daugiau darydavau as, jokiu namu tvarkymo, jokiu zaislu tvarkymo, nieko. Dabar noretusi auklytes kuri sau ir vaikui galetu paruosti valgyti ir bent kiek aptvarkytu namus po vaiko zaidimu ax.gif
Lakūdra
QUOTE(giedrag @ 2006 07 05, 09:23)
Mūsų auklė tai nedaro beveik nieko... Man taip atrodo...
Nes kai ji išeina namo, aš darau viską...

Ji tik daro valgyti mergytei ir ją prižiūri, na, sauskelnes pakeičia, į lauką išeina.
Ir dar namuose sukuria betvarkę kiekvieną dieną. Tokią betvarkę, kad mes grįžę iš darbo namo kiekvieną dieną turim plauti indus, grindis virtuvėje ir visuose namuose, valyti apčiupinėtus veidrodžius, langus... ... ...
Dukrytės rūbų ji taip pat nelygina - nespėja...

O ką daro jūsų auklės? Kokius namus randate sugrįžusios iš darbo?
Gal mesti man ją lauk ir nesiaiškinti. Juk turėtų auklė po savęs palikti namus tokius, kokius rado? Man taip atrodo.
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
oi negaliu negaliu
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
aukle aukleja vaika. ji maitina, perrengia ,zaidzia,guldo miegoti,veda i lauka,skaito pasakas......
o namu tvarkytoja plauna indus,gamina seimai maista,lygina rubus......
knielita
QUOTE(pesimiste @ 2006 07 12, 13:01)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
oi negaliu negaliu
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
aukle aukleja vaika. ji maitina, perrengia ,zaidzia,guldo miegoti,veda i lauka,skaito pasakas......
o namu tvarkytoja plauna indus,gamina seimai maista,lygina rubus......

*

Gerai jei visa tai daro, bet buna, kad labai daznai i lauka neisveda, neskaito pasaku, nezaidzia su vaiku ir jo nelavina schmoll.gif Deja, suzinojau visai neseniai. Ka aukle daro? Sneka skypu su draugais po kelias valandas, ilenda i neta, mokosi, mezga, ziuri telika. Ir dar po tokiu savo darbu ji negali suplauti indus ar apkuopti vaiko ismetytus zaislus? Manau net tokia aukle su kuria buvo tartasi tik priziureti vaika turetu isplauti savo lekste ir puodeli, o ne prikrauti didziausia kalna ir palikti kriaukleje schmoll.gif O kur dar vaiko zaislai besimetantys po visus kambarius. Kiekvienas mes privalom susitvarkyti savo darbo vieta, tad manau naturalu jei aukle turetu kiek aptvarkyti namus jei ji ar vaikas juos apverte 4u.gif
Lakūdra
QUOTE(knielita @ 2006 07 12, 14:22)
Gerai jei visa tai daro, bet buna, kad labai daznai i lauka neisveda, neskaito pasaku, nezaidzia su vaiku ir jo nelavina  schmoll.gif Deja, suzinojau visai neseniai. Ka aukle daro? Sneka skypu su draugais po kelias valandas, ilenda i neta, mokosi, mezga, ziuri telika. Ir dar po tokiu savo darbu ji negali suplauti indus ar apkuopti vaiko ismetytus zaislus? Manau net tokia aukle su kuria buvo tartasi tik priziureti vaika turetu isplauti savo lekste ir puodeli, o ne prikrauti didziausia kalna ir palikti kriaukleje  schmoll.gif O kur dar vaiko zaislai besimetantys po visus kambarius. Kiekvienas mes privalom susitvarkyti savo darbo vieta, tad manau naturalu jei aukle turetu kiek aptvarkyti namus jei ji ar vaikas juos apverte  4u.gif
*

as taip pat aukle ir kol mazas miega sedziu prie kompo.aisku tevai apie tai zino,nes patys ir pasiule,pati tikrai nebuciau drisus jungtis nepasiklausi bet....
atsiversk bet koki zurnala ir ten bus parasyta,kad kol vaikas miega,aukle irgi turi ilsetis. ne rubus lygint,ne grindis sveist. ji taip pat turi pailseti.nori nagus lakuojas,nori skaito nori tv ziuri,tai jau jos reikalas.
nes, jei aukle leks dirbt buities darbus,kai vaikas atsikels ji jau busi pavargusi.o tada nukentes jusu mazylis.
zinoma,surinkt zaisliukus,isplaut puodeli is kurio gere arbata nesudetinga,bet tvarkyt tai ka paliko tevai tai
schmoll.gif
mamsik
Manau, kad auklių pareigos - tai tėvų ir jų susitarimo reikalas.Tikrai žinau, kad būna nuostabių auklių, kurios ir turiningai praleidžia laiką su vaikeliu, o kai jis miega, nesėdi nei prie Tv, nei prie kompo, o susitvarko kambarius, paruošia valgį.
Po viso to sugeba be irzlumo ir nuovargio būti su vaiku.
Tai paprasčiausias darbštumas. 4u.gif
mmergyte
nepritariu,kad kai vaikas miega tai aukle daro kas jai patinka,ilsisi..as pati dirbau aukle ir su dviem vaikais,ir susitvarkydavau,ir pasakas paskaitydavau,ir valgyt padarydavau,bet kad buciau sedejus prie kompiuterio ar tv niekada nebuvo..o jei kol vaikai miega,buciau ilsejusis,tai zaislus butu teke su jais tvarkyt ir savo indus plauti,jei jau darydavau valgyti tai ir visus indus issiplaudavau,cia tas pats kai sedi ofise bet savo stala visada tvarkaisi..sutinku tevu palikta netvarka gal ir as netavrkyciau,nebent paprasytu,nes nemanau kad daug kam patinka kai kuiciasi kazkas po ju daiktus,nesvarbu kokie jie bebutu,bet jei tai pora leksciu ar puoduku,tai man rankos nenukrisdavo ir isplaudavau ax.gif ax.gif tik pasakiau savo nuomone,nenoredama nieko izeisti smile.gif smile.gif
giedrag
Na matot šiuo konkrečiu atveju niekas nekalba apie tai, kad auklė tvarkytų šeimininkų paliktą betvarkę. Mūsų namai idealiai tvarkingi, kol neateina auklė. Tai ji sukuria namie betvarkę. Jokių neišplautų indų jai niekas nepalieka. Maistą ji gamina TIK vaikui, ne šeimininkams. Ir rūbų lyginimas turėtų būti TIK vaiko. Deja ji nieko nelygina, nieko neplauna, tik visur visko pribarsto, prilaisto, suverčia, išmėto ir taip palieka... Todėl mes grįžę iš darbo kasdien pora valandų tvarkom namus.
Ir ryte ji vėl viską randa labai tvarkinga. O kai mes grįžtam vakare...
Ir taip jau kelis mėnesius...
Štai todėl aš ir mąstau - gal mesti man ją lauk ir nesiaiškint. Jei suaugęs žmogus yra kiaulė, jo nebeperauklėsi.
mmergyte
as tam pritarciau,jum jei apsiimi ziureti ir saugoti vaika tai apsiimi ir viska daryti,kas su juo susieje drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif mano nuomone,nepakanka tik ziureti kad ko nors neuzsimestu ant galvos,kad neliptu sienom..cia aisku tik mano asmenine nuomone...
Augustina
QUOTE(giedrag @ 2006 07 12, 16:18)
Na matot šiuo konkrečiu atveju niekas nekalba apie tai, kad auklė tvarkytų šeimininkų paliktą betvarkę. Mūsų namai idealiai tvarkingi, kol neateina auklė. Tai ji sukuria namie betvarkę. Jokių neišplautų indų jai niekas nepalieka. Maistą ji gamina TIK vaikui, ne šeimininkams. Ir rūbų lyginimas turėtų būti TIK vaiko. Deja ji nieko nelygina, nieko neplauna, tik visur visko pribarsto, prilaisto, suverčia, išmėto ir taip palieka... Todėl mes grįžę iš darbo kasdien pora valandų tvarkom namus.
Štai todėl aš ir mąstau - gal mesti man ją lauk ir nesiaiškint. Jei suaugęs žmogus yra kiaulė, jo nebeperauklėsi.
*

Nevala ta Tavo aukle. Vyk ja kuo greiciau, nes toki pavyzdi ji rodo ir Tavo vaikui. As tokios nepakesciau, na nebent jau butu nereali pedagoge.
Mano nuomone, jeigu samdete aukle ir sutarete, kad ji bus atsakinga tik uz vaika, tai ji turetu ir JO zaislus sutvarkyti, ir JO drabuzius islyginti, ir SAVO puodelius issiplauti, o visa kita - jau Jusu darbas.
Lakūdra
QUOTE(giedrag @ 2006 07 12, 16:18)
*

o kaip aukle ji tave tenkina? g.gif
giedrag
Na, ji normali kaip auklė. Matau pagal savo vaiką. Visada ją pasitinka, mielai su ja lieka, išlydint ate ate rodo, šypsosi...
Būtų gera auklė, bet NEVALA SIAUBINGA.

Noriu rasti namus švarius ir noriu turėti auklę, su kuria mano vaikui būtų gera.
Ir kaip man tai suderinti... Mesčiau ją lauk šiandien pat, bet vaikui vėl reikės prie naujos pratintis. Tik tai mane ir stabdo.

Nors tas mano noras tikriausiai nėra visai nerealus - būna juk ir tokių auklių tikriausiai... Man nepasisekė...

Kartais noriu spjauti į viską, tegul tie namai būna apversti, kad tik vaikui būtų gera, bet žinau kad grįžusi namo pulsim viską tvarkyti, visai nepailsėsim, pradėsim dar ir pyktis su vyru betvarkydami...

Ech koks tas gyvenimas sudėtingas.
Blobse
QUOTE(giedrag @ 2006 07 13, 10:32)
Na, ji normali kaip auklė. Matau pagal savo vaiką. Visada ją pasitinka, mielai su ja lieka, išlydint ate ate rodo, šypsosi...

Noriu rasti namus švarius ir noriu turėti auklę, su kuria mano vaikui būtų gera.
Ir kaip man tai suderinti... Mesčiau ją lauk šiandien pat, bet vaikui vėl reikės prie naujos pratintis. Tik tai mane ir stabdo.

Nors tas mano noras tikriausiai nėra visai nerealus - būna juk ir tokių auklių tikriausiai... Man nepasisekė...

Kartais noriu spjauti į viską, tegul tie namai būna apversti, kad tik vaikui būtų gera, bet žinau kad grįžusi namo pulsim viską tvarkyti, visai nepailsėsim, pradėsim dar ir pyktis su vyru betvarkydami...

*

O tai tau pačiai laiko su vaiku pabūti lieka? O kaip tavo santykiai su vaiku, ar džiaugiasi jis tavimi, kaip ir aukle. Vaikas toks patenkintas aukle, nes ji būna su juo, o mama grįžusi iš darbo puola tvarkytis.
Taigi mano patarimas būtų toks. Jei tau labiau patinka tvarkytis namuose nei žaisti su vaiku, arba tvarkymasis tam netrukdo, tai auklę pasilik. Jei ne, tai ieškokis kitos.
mamsik
Giedrag užjaučiu dėl tokios auklės. 4u.gif
dygle
QUOTE(giedrag @ 2006 07 13, 10:32)

*

Užjaučiu. Aš pati nevalų NEKENČIU. Gal dėl to keistai kai kam atrodau, bet savęs pakeisti negaliu. Tad atsisakyk auklės- kiek galima nervus gadintis, o be to, vaikas nusižiūrės nuo auklės, kaip netvarkingai gyventi...
mmergyte
QUOTE(dygle @ 2006 07 13, 15:50)
Užjaučiu. Aš pati nevalų NEKENČIU. Gal dėl to keistai kai kam atrodau, bet savęs pakeisti negaliu. Tad atsisakyk auklės- kiek galima nervus gadintis, o be to, vaikas nusižiūrės nuo auklės, kaip netvarkingai gyventi...
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Krysta
QUOTE(Augustina @ 2006 07 12, 17:05)
Mano nuomone, jeigu samdete aukle ir sutarete, kad ji bus atsakinga tik uz vaika, tai ji turetu ir JO zaislus sutvarkyti, ir JO drabuzius islyginti, ir SAVO puodelius issiplauti, o visa kita - jau Jusu darbas.
*

Kai darbuotojas priimamas į darbą, jis pasirašo pareigybines instrukcijas, kuriose aiškiai išdėstyta, kokio darbo atlikimo iš jo reikalaujama. Auklė tokių nepasirašo, bet reiktų pasakyti jai, kaip įsivaizduoji atsakingumą už vaiką. Jei nepatinka auklės darbas, dar kartą kartoju - reikia su ja pakalbėti. Kartais labai keista skaityti, kai mamos galvoja, kad auklė turi elgtis pagal jų įsivaizdavimą. Dar kartą klausiu, Giedraq - ką auklė tau atsako į tavo pastabas? Ar esi pasakiusi, kad norėtum daugiau tvarkos (konkretizuojant kas yra tvarka)? Man išmėtyti žaislai grįžus iš darbo rodo, kad auklė šiuo metu, kai vaikas nemiega, užsiima su juo, o ne duoda vieną žaisliuką ir šveičia namus...
Augustina
QUOTE(Krysta @ 2006 07 13, 16:54)
Kai darbuotojas priimamas į darbą, jis pasirašo pareigybines instrukcijas, kuriose aiškiai išdėstyta, kokio darbo atlikimo iš jo reikalaujama. Auklė tokių nepasirašo, bet reiktų pasakyti jai, kaip įsivaizduoji atsakingumą už vaiką. Jei nepatinka auklės darbas, dar kartą kartoju - reikia su ja pakalbėti. Kartais labai keista skaityti, kai mamos galvoja, kad auklė turi elgtis pagal jų įsivaizdavimą. Dar kartą klausiu, Giedraq - ką auklė tau atsako į tavo pastabas? Ar esi pasakiusi, kad norėtum daugiau tvarkos (konkretizuojant kas yra tvarka)? Man išmėtyti žaislai grįžus iš darbo rodo, kad auklė šiuo metu, kai vaikas nemiega, užsiima su juo, o ne duoda vieną žaisliuką ir šveičia namus...
*

Na, vienas kitas zaislas numestas, tai viena, o apkiaulinti namai - tai kita. As kaip suprantu is Giedraq, tai pati aukle po saves palieka siukslyna. Namu jai sveisti nereikia, nes ji jau randa juos issveistus. Tiesiog juos reikia palikti tokius, kokius rado. Nemanau, kad tai labai sunku. O ismetyti zaislai abejoju ar Giedraq trukdo.
Isgere aukle arbata - is karto isplove puodeli. Atsipjove duonos - is karto nuvale trupinius ir t.t. Ir tikrai nereikes dvieju valandu tvarkyti. Tiesiog eidamas paskui save nesiukslini.
eglute555
O aš kažkaip pagalvojau, gal reiktų vieną vakarą nieko nesutvarkyti, ką paliko auklė prikiaulinta ir palikti jai kitai dienai jos (et tik JOS) neplautus puodukus, indus krūvoje ir žaislus išmėtytus tose pačiose vietose - gal pastebės kad atėjo į tokius pat namus, kaip paliko vakar...
knielita
QUOTE(pesimiste @ 2006 07 12, 13:30)
as taip pat aukle ir kol mazas miega sedziu prie kompo.aisku tevai apie tai zino,nes patys ir pasiule,pati tikrai nebuciau drisus jungtis nepasiklausi bet....
atsiversk bet koki zurnala ir ten bus parasyta,kad kol vaikas miega,aukle irgi turi ilsetis. ne rubus lygint,ne grindis sveist. ji taip pat turi pailseti.nori nagus lakuojas,nori skaito nori tv ziuri,tai jau jos reikalas.
nes, jei aukle leks dirbt buities darbus,kai vaikas atsikels ji jau busi pavargusi.o tada nukentes jusu mazylis.
zinoma,surinkt zaisliukus,isplaut puodeli is kurio gere arbata nesudetinga,bet tvarkyt tai ka paliko tevai tai
  schmoll.gif
*

Tai kad vaiko miegu metu aukle pati miegodavo arba mokydavosi arba ... Tai viskas vykdavo ne miego metu, bet kai vaikas turejo eiti i lauka, valgyti, zaisti. Eiti i lauka jie labai retai ejo, valgyti - tai ne valgydinimas bet kimsimas i burna kupinais saukstais, zaidimai - vaikas zaidzia vienas, tuo metu aukle aiskinasi santykius, snekasi per Skype su draugais po 1.5-2 val. ir ne viena kart per diena. O kur dar jos gulejimas ant lovos ir teliko ziurejimas, ruosimasis egzui. Apie sedejimo prie kompo jai buvo asakyta, kad galima vaikui miegant, bet tam paciam kambaryje vaikas miega ir aukle rekauja kalbedama per Skypa g.gif man kazkaip nesiderina. Pati gindavosi, kad nesneka, kad tik 5 min., geros 5 min,. kai paziuri isklotine sneka ne po valanda ir ne viena karta dienoj. O indai neplauti kriauklej sumesti, zaislai per visa kambari doh.gif o svarbiausia vaikas visa diena is kampo i kampa. Juk jis neturi ka veikti, jei visa dienele namie, o ir zaidimu jokiu. Na kartais rasdavau delione deliota ar koki piesini aukles nupiesta, bet retai tai budavo. Supratau, kad auklereikia tikrinti ir stebeti jos darba, nes namai ir tvarka menkniekis palyginant su tai, kad vietoj vaikucio prieziuros, draugystes su juo tai tik suaugusio zmogaus savo interesu tenkinimas.
Suprantu, kad aukle neprivalo plauti seimos paliktu indus, tai budavo pasakyta auklei, jei kartais paliksime indus ju jai nereikia plauti ir tegul ji palieka juos. Bet atsitiko taip, kad kriaukle palikta tuscia dienos gale prisipildo puodu, leksteliu, puodeliu. Ir tai tenka plauti ne auklei, bet seimininkams. Zaislai ryte tvarkingai miegantys savo dezese palikti vaikui pabudus klegedami pasklinda po kambari taip ir lieka guleti... Kokie skalbiniai, kokios grindys? Tokiu darbu net neprasydavau daryti ir niekas ju nedare. Jei net vaiko rubu, kuriuos buvo uzdejus i lauka atgal nesugebedavo padeti, tai ka jau cia apie musu...
saintlina
QUOTE(knielita @ 2006 07 17, 10:41)
Tai kad vaiko miegu metu aukle pati miegodavo arba mokydavosi arba ... Tai viskas vykdavo ne miego metu, bet kai vaikas turejo eiti i lauka, valgyti, zaisti. Eiti i lauka jie labai retai ejo, valgyti - tai ne valgydinimas bet kimsimas i burna kupinais saukstais, zaidimai - vaikas zaidzia vienas, tuo metu aukle aiskinasi santykius, snekasi per Skype su draugais po 1.5-2 val. ir ne viena kart per diena. O kur dar jos gulejimas ant lovos ir teliko ziurejimas, ruosimasis egzui. Apie sedejimo prie kompo jai buvo asakyta, kad galima vaikui miegant, bet tam paciam kambaryje vaikas miega ir aukle rekauja kalbedama per Skypa  g.gif man kazkaip nesiderina. Pati gindavosi, kad nesneka, kad tik 5 min., geros 5 min,. kai paziuri isklotine sneka ne po valanda ir ne viena karta dienoj. O indai neplauti kriauklej sumesti, zaislai per visa kambari  doh.gif o svarbiausia vaikas visa diena is kampo i kampa. Juk jis neturi ka veikti, jei visa dienele namie, o ir zaidimu jokiu. Na kartais rasdavau delione deliota ar koki piesini aukles nupiesta, bet retai tai budavo. Supratau, kad auklereikia tikrinti ir stebeti jos darba, nes namai ir tvarka menkniekis palyginant su tai, kad vietoj vaikucio prieziuros, draugystes su juo tai tik suaugusio zmogaus savo interesu tenkinimas.
*

Tipiška mano buvusi auklė - vienas prie vieno. Su vaiku neužsiimdavo, į lauką labai retai, pati daugiausia guli ir žiūri TV. Tik kad namus rasdavau labai tvarkingus, t.y. tokius, kokius palikdavau. Užtat vaikas pats sau paliktas. Dabartinė kaip diena nuo nakties skiriasi. Ir vaikas labai džiaugiasi, kai ji ateina. Reikėjo aną seniai išvaryti, nesuprantu, ko taip ilgai delsiau. Užtat dabar nekreipiu dėmesio į išmėtytus žaislus, o džiaugiuosi, kad kliackas laimingas.
giedrag
Taip, o aš susikaupiau ir paprašiau auklės, kad:

1. Nemėtytų po namus vaiko rūbelių ir jų negrūstų bet kaip į komodą, o sulankstytų normaliai,
2. Kad išsiplautų savo indus,
3. Kad maisto atliekas (savo padarytas, nes aš kriauklėje tikrai nieko nepalieku) iš kriauklės išmestų į šiukšlių dėžę,
4. Kad nesišukuotų mano šukom.

Po kelių dienų vėl susikaupsiu.

Na kaip nemalonu priekaištauti suaugusiam žmogui. Savo namuose, o jaučiuosi tai lyg aš kažką blogo daryčiau..

Aš jai per daug leidžiu.
adrytės mama
QUOTE(giedrag @ 2006 07 17, 14:02)

1. Nemėtytų po namus vaiko rūbelių ir jų negrūstų bet kaip į komodą, o sulankstytų normaliai,
2. Kad išsiplautų savo indus,
3. Kad maisto atliekas (savo padarytas, nes aš kriauklėje tikrai nieko nepalieku) iš kriauklės išmestų į šiukšlių dėžę,
4. Kad nesišukuotų mano šukom.

Po kelių dienų vėl susikaupsiu.

Na kaip nemalonu priekaištauti suaugusiam žmogui. Savo namuose, o jaučiuosi tai lyg aš kažką blogo daryčiau..

Aš jai per daug leidžiu.
*

Atrodo, kad ir man teks "susikaupti" ir rėžti auklei viską, ką galvoju. Pas mus namie situacija panaši kaip ir pas tave - nuolatinis bordakas namie, pilni kambariai jos plaukų, sagučių, spilgučių, šukų ir kt. niekų. Jaučiuosi savo namuose kaip svečiuose. Žutkai užkniso jau. Nesugeba per visą dieną net savo indų susiplauti. Tik kai grįžtu iš darbo pirmi jos žodžiai "oi, kokią įdomią laidą rodo". Jausmas toks, kad daugiau nieko ir neveikia
dange
QUOTE(giedrag @ 2006 07 17, 14:02)

*

Kaip sureagavo auklė g.gif
giedrag
Sureagavo tyliai. Nieko visiškai nesakė, nepuolė prieštarauti, ginčytis ir t.t. Tik į visas mano pastabas atsakė "gerai".
Bet paskui visą dieną neskambino. O paprastai ji man tris kartus per dieną paskambina.

Bet vis tiek artėja paskutinioji. Vakar grįžusi iš darbo šaldytuve pasigedau krūvos maisto. Mėsos visokios - kumpio, dešros ir t.t. Neskaičiuojam maisto, bet juk žinau kas ten buvo... Ir dingo tiek, kad vienas žmogus vargiai galėtų tiek suvalgyti. Tai nusprendėm vakar kad arba išsinešė namo, arba pas mus pradėjo pietauti jos suaugęs sūnus...

Kol kas esu priblokšta, bet jaučiu kad artimiausiu metu teks priimti rimtą sprandimą.
jurga11
Kad ir kaip butu sunku, as atsisakyciau tokios aukles. Zinau, kaip tai nemalonu ir negerai - visgi vaikui naujas zmogus, o dar ir neaisku koks jis bus, stresas. Bet kasdien gryzt ir jausti diskomforta - per didele prabanga, ir siaip yra kur pasinervinti be namu.

As pati tik pakeitus 5 aukles radau tikrai nuosirdzia ir gera, tvarkinga moteriske, po kurios nereikia nei kuopt, nei begiot is paskos. Graziai su ja sutariam, man nereikia jokiu kitu paslaugu tik kad uzsiimtu su vaiku. O kai vaikas miega, ji ir pavalgo, ir indus po saves isplauna, zaisliukus i vieta sudeda, ir zurnalus pasiskaito apie vaiku auklejima/auginima. Nei jai rankos nuo to svyra, ir man grazu ir gera gryzt i tokius namus, kokius palikau. Pasakos, kad auklei reikia ilsetis, kai vaikas miega, juokingos - jei darbe kam pasakyciau, kad kol klientas ateis eisiu ant sofkutes prigult, kad jam graziau sypsociausi, manau, sulauktu tikrai adekvacios reakcijos - atsisveikinimo.

Kas iesko, tas anksciau ar veliau randa, tik aisku, tas ieskojimas tai skausmingas...
Faustule
vajei vajei...kai paskaitau, siurpas ima...
Esu gan pretenzinga, sunkiai pakeliu svetimus zmones savo namuose, ir jie pas mane darytu betvarke ar kazkaip kitaip ne pagal mane elgtusi, nezinau....
Musu aukle pirmoji ir bus vienintele. pas mus atejo dirbti pirma karta, kaip aukle apskritai. labai rupestinga. aisku, kai nenuotaika man, tai pykstu, kad lyg mazai kalba su mazaja, mazokai bendrauja (man taip atrodo, nes 2,5 m dar maze neskuba kalbeti) ir dar kazkokios smulkmenytes erzina. bet siaip ir visus skalbinius lygina, ir langus isvalo (nekalbu net apie eilini namu tvarkyma), kai vaikas miega. nesu radus, ziurincios TV. visad ateina su sypsena, yra rami, subtili, tvarkinga, nesikisa i musu gyvenima, neklausineja. zodziu, liuks thumbup.gif
Lakūdra
QUOTE(Faustule @ 2006 07 18, 15:01)
Esu gan pretenzinga, sunkiai pakeliu svetimus zmones savo namuose, ir jie pas mane darytu betvarke ar kazkaip kitaip ne pagal mane elgtusi, nezinau....
Musu aukle pirmoji ir bus vienintele. pas mus atejo dirbti pirma karta, kaip aukle apskritai. labai rupestinga. aisku, kai nenuotaika man, tai pykstu, kad lyg mazai kalba su mazaja, mazokai bendrauja (man taip atrodo, nes 2,5 m dar maze neskuba kalbeti) ir dar kazkokios smulkmenytes erzina. bet siaip ir visus skalbinius lygina, ir langus isvalo (nekalbu net apie eilini namu tvarkyma), kai vaikas miega. nesu radus, ziurincios TV. visad ateina su sypsena, yra rami, subtili, tvarkinga, nesikisa i musu gyvenima, neklausineja. zodziu, liuks thumbup.gif
*

idomu kiek laiko tavo vaikas miega?
Nomadica
niu joa........... kai paskaiciau apie auklytes, ziaurokai sakyciau g.gif kam tada eina dirbt isvis tokio darbo.... nesuprantu... jei burdakeliai namie, indu nesugeba susiplauti, vaiku rubu netvarko... nu ka bepridursi..... blink.gif

pati tik pirma kart sia vasara sumasciau kad noriu pamegint dirbt aukle (siaip per mokslo metus studijuoju) ir nors nebuvau dirbus tokio darbo, gan nesunkiai susitvarkau su viskuo , be to priziuriu du vaikus; mergaitei devyni metai, o broliukui sesi (bet jis turi negalia, jo elgesys siek tiek kitoks nei visu sesiameciu.... sakyciau jis masto ir elgiasi kaip kokiu devyniu menesiu vaikiukas: tieek dad vaiksto, nemoka sneket, vis dar su pampersiukais, ir kadangi su negalia buna savo jega islieja ant daiktu... sienas padauzo, rytais kai atenu kelt, jo kambarys visiskai aukstyn kojom:ciuzinys vienam gale, patalyne isvilkta , visi zaislai ant zemes... buna ir sienos kakiukais paspalvintos ax.gif )

kasdien atsikelus sutvarkau jo kambari (kapitaliai ax.gif ) isplaunu visur grindis ... pamaitinu mazaji, mergaite savarankiska, tada aptvarkau namus ir viskas... indu neplaunu, nes yra indaplove(nebe,t isimt ir sudeliot i vietas svarius), o siaip kaip kada isvalau langus, palaistau zolyte ir viskas ....

tada prasideda diena su vaikais, ziadziam, dukstam, maudomes baseine... zodziu nuo ryto uzsiimu su jais iki pat vakaro devyniu, kada maziu paguldau.... beje kol pietu mazius miega as irgi turiu laiko pasiilset.. zinoma kai reikia padet mamai ju kazka padaryt tai taip pat padedu...

tad ne visos auklytes yra netvarkingos, nerupestingos... saves negiriu, bet tokioskaip jos niekada nebusiu... ir tikiuosi kad po kazkiek laiko kai ir pas mane lakstys vaikiukai, jei reiks ieskot aukles..... rimtai apsvarstysiu ju kiekviena elgesi.... elgiuosi ir dirbu savo darba taip, kaip noreciau kad kazkada ir man atitektu neprastesne aukle.... biggrin.gif

p.s. mamytes, geriau is karto sakykit auklems pastabas ir ko norite is ju..... (man patiko, kad viska ka galbut dariau ne taip kaip jie norejo buvo pasakoma is karto, o ne veliau, ar net per velai... dabar viskas ciki mirksiukas.gif )
eglute555
QUOTE(Faustule @ 2006 07 18, 14:01)
*

Ir kaip jus tokias aukles stebuklingas randat... smile.gif
As taip noreciau tokos, ale kur rast?- jei kas zinot-atsiliepkit, o gal greitu laiku planuojat paleisti tokia gera savaja- buciau laiminga, jei duotumet zinia... blush2.gif
Faustule
QUOTE(eglute555 @ 2006 07 23, 22:54)
Ir kaip jus tokias aukles stebuklingas randat... smile.gif
As taip noreciau tokos, ale kur rast?- jei kas zinot-atsiliepkit, o gal greitu laiku planuojat paleisti tokia gera savaja- buciau laiminga, jei duotumet zinia... blush2.gif
*

Taip, is tiesu, manau mums sekasi. Kai gyvenom kitame mieste, sunui ieskojom aukles. Tai irgi pazistama patare, susitikom, susitarem. Priziurejo sunu iki tol, kol reikejo i kita miesta issikelti. Ana aukle buvo labai puiki (patikekit, esu priekabi), panasi i dabartine dukros aukle. zodziu, kazkaip sekasi ax.gif
beje, kaimynai ar pazistami irgi giria neprasyti musu aukle.
Papildyta:
QUOTE(pesimiste @ 2006 07 23, 17:27)
idomu kiek laiko tavo vaikas miega?
*

Vaikas miega ivairiai, dazniausiai apie 2-3 valandas. Berods, nerasiau, kad aukle miego metu viska padaro: ir kambarius sutvarko, ir langus isvalo, ir islygina. Kartais viena darbeli, kartais kita. Bet tvarka namie palaiko. Esu prasiusi tik vaiko drabuzeliais pasirupinti, o viso kito gali ir nedaryti. Kaip tik skatinu pailseti. Taciau nesu macius, kad TV ziuretu ir skaitytu kazka. Stengiasi, kad mums butu malonu grizti. Tai matom, ir stengiames paskatinti: beveik visad daugiau pinigeliu duodam, atostoginius davem, per sventes dovanele iteikiam. zodziu, kaip sauksi-taip atsilieps. supratingas zmogus pasitaike, kuo dziaugiames...
Lakūdra
QUOTE(Faustule @ 2006 07 24, 14:08)
Taip, is tiesu, manau mums sekasi. Kai gyvenom kitame mieste, sunui ieskojom aukles. Tai irgi pazistama patare, susitikom, susitarem. Priziurejo sunu iki tol, kol reikejo i kita miesta issikelti. Ana aukle buvo labai puiki (patikekit, esu priekabi), panasi i dabartine dukros aukle. zodziu, kazkaip sekasi  ax.gif
beje, kaimynai ar pazistami irgi giria neprasyti musu aukle.
*

kazkodel mano klausimas ignoruotas buvo g.gif
Yunica
Peskaiciau viska labai atidziai, ziurau yra dvejopu mamu nuomoniu;vienoms reikia tik aukles,kitoms dar ir tarnaites...
Labai gerai suprantu ,netvarka namuose erzina ! Labai pritariu nuomonei kad aukle turi palikti namus tokius pat tvarkingus ,kokius ir rado!
Na jei ir pasitaiko kokia neisplauta lekstute,ar nepakeltas zaisliukas-cia menkniekis!
Ka jus pasakysit apie toki mano regeta varijanta ?
Sedi kieme 50-60 metu aukle ir plepa su kitom moterelem ! Vaikutis,kokiu dvieju metu laipioja" medinukais" Eme tas vaikas ir nukrito nuo tiltelio -aukle vietoj to kad pakeltu savo subine nuo suoliuko (eitu ziuret ar vaikas nesusizeide,paguostu ji pagaliau) -
Pradejo rekti ,kad jam taip ir reikia . . .

saintlina
QUOTE(cristina @ 2006 07 26, 09:08)
Ka jus pasakysit apie toki mano regeta varijanta ?
Sedi kieme 50-60 metu aukle ir plepa su kitom moterelem ! Vaikutis,kokiu dvieju metu laipioja" medinukais"  Eme tas vaikas ir nukrito nuo tiltelio -aukle vietoj to kad pakeltu savo subine nuo suoliuko (eitu ziuret ar vaikas nesusizeide,paguostu ji pagaliau) -
  Pradejo rekti  ,kad jam taip ir reikia . . .
*

parazitė, kitaip nepavadinsi. O mamytės to vaikučio nepažįstat?
Aš irgi vieną auklę atleidau, nes vaikas pastoviai vienas pats sau paliktas buvo, nors namie idealią tvarką rasdavau. Užtat dabar esu nerealiai patenkinta naujaja auklyte-studente. Kad ir randu žaislų išmėtytų, čia grynas menkniekis,palyginti su tuo, kad kliackas švyti auklę pamatęs. Ir lauke auklė ne ant suoliuko sėdi, o laksto ir dūksta abu thumbup.gif
Tukana
labai gerai, kad radau šią temą,
reiktų ją atgaivinti, nes šiandien visai pasimečiau g.gif
auklę samdau pirmą kartą gyvenime, kai tarėmės dėl darbo tai kalbėjom, kad
ji prižiūrės mūsų dukrytę ir papildomai ji pati pasisiūlė gmainti maistą šeimai + už tai pas mus pavalgys.
Dabar ji jau pas mus dirba trys mėnesiai, iš pradžių atrodė, kad žmogus atlieka savo darbą, bet pradėjo slėpti, kad vaikas užsigauna, rasdavau nubrozdinimus, mėlynes, - atsakydavo, kad nieko nematė, nežino (žodžiu "įjungia durnių") kai pradėjau sakyti, kad jos "nebausim" tai vos vos išpešdavau, kad vaikas užsigavo.
Vaiką rasdavau su pašutusiu užpaklaiuku, per savaitgalį odelę išsigydom, kitą savaitę problemos kartojasi. Vaikui batus uždėdavo su susigarankščiavusiu liežuviu - turėjau primygtinai parodyti kad taip nedarytų. Vasarą vos išprašau, kad nerengtų vaiko su megztiniu prie 30 laipsnių karščio, tai dabar turiu aiškinti, kad vaikui sėdėti vežime šalta, reikia pirštinyčių (nes neleidžia vaikui vaikščioti, o tik vežioja). Tai ji šiandien man papasakojo, kad apsuko vaiko kojas su dekiu, tai kitos auklės su kuriomis susitinka kieme iš jos išsityčiojo, o ji pasakiusi, kad mama taip liepė (nors nieko panašaus aš jai nesakiau).
Šiandien ir aš susikaupiau ir paklausiau kaip ji jaučiasi pas mus dirbdama, ji atsakė, kad ji galvoja, kad savo pareigas atlieka ir su kaupu, nes ji gamina valgyti, kas jai nepriklausytų, o priklausytų tik vaikui pašildyti valgį, be to dar "pavalo". Apie pavalymą tai pasakyčiau tiek, kad aš pati kiekvieną vakarą išsiurbiu ir išplaunu grindis, o grįžusi namo rasdavau į vonią įmestą grindų skudurą (maždaug aš grindis valiau o tu skudurą išsiplauk pati). Manau kad natūralu, jei vaikas pritaškė ant grindų tai auklė turi išvalyti. Ar nusišneku? Dėl vaiko užsigavimų ji pasakė, kad kitos auklės negauna velnių, o ji gauna, nors mano žodžiai jai buvo, kad "nei vienas be mėlynių neužauga, tačiau aš nenoriu kad būtų slepiama". Vyresnioji skundžiasi, kad mažylė trukdo ruošti pamokas, o auklė tuo metu guli ant sofos ir teliką žiūri. Pasakiau kad ji neužima vaiko, tai nieko neatsakė, ir galiausiai man nebaigus kalbėti pasakė, kad ji dirba už 4 lt, kai kitos jau 5-6 ima, ir jai jau laikas eiti anūkę parsivesti iš darželio - atsistojo ir išėjo. Tai dabar net ir nežianau kaip čia toliau elgtis, o gal per daug aš noriu?

Labai laukčiau mamų ir ypač auklių nuomonės vertinant tokią situaciją.
Goba
Tukana,man susidare vaizdas,kad jusu aukle nepasikeis,keiskit ja negailedama. Kazkokia mandra boba jums pasitaike,ji nei is tolo neverta ir 4 lt. Jus dar galvojat ka daryt po tokio pokalbio.. Ne aukle,o namu darkytoja. Labai pikta kad tokios ... eina auklem dirbt.
Tukana
QUOTE(Goba @ 2007 09 28, 18:42)
Tukana,man susidare vaizdas,kad jusu aukle nepasikeis,keiskit ja negailedama. Kazkokia mandra boba jums pasitaike,ji nei is tolo neverta ir 4 lt. Jus dar galvojat ka daryt po tokio pokalbio.. Ne aukle,o namu darkytoja. Labai pikta kad tokios ... eina auklem dirbt.
*

ačiū Goba ir Mamytedk už nuomonę, va ir su vyru einam link tokio sprendimo

Dar pamiršau pasakyti kad auklė kaip savo pliusą nurodė tai jog ji mano vaiko nemuša blink.gif ir tai pakartojo kelis kartus. tik dabar susimasčiau ką tai galėtų reikšti, nes man net minties nebuvo, kad gal ta auklė muša vaiką. Ir iš viso argi galima metukų laiko vaiką mušti? už kąąąąąą?!!!! na jei auklei kyla tokios mintys ir ji teisinasi kad vaiko nemuša tai gal mušė blink.gif nieko jau nebežinau net ką galvoti. Ji išėjo įsižeidusi, kad aš drįsau būti nepatenkinta jos darbu, bet aš irgi ne iš medžio iškritusi, žinau kokios auklės yra pas drauges, kaip žaidžia su vaikais...
o manoji visada ateina ir išeina rūškano veido. Tai tikriausiai jai kažkas blogai, nors pati sakė, kad nenorėtų prarasti šito darbo, nes "vaikas geras, nekaprizingas, pamaitink, pakeisk pampersą , pamigdyk ir daugiau nieko daryti nereikia".
Tai va ir noriu jūsų paklausti ar tuom ir užsibaigia auklės pareigos.
Tada mano manymu reikėtų aukles skirstyti į dvi dalis: į tas kurios tik prižiūri ir į tas kurios auklėja. Tuomet manau būtų daug aiškiau.
Jei atietų moteris prižiūrėtoja tai ji galėtų patvarkyti, virti valgį ir vaiką prižiūrėti - patenkinti elementarius vaiko poreikius.
O jei samdyti auklę tai be pagrindinių vaiko poreikių auklė turėtų skaityti knygas, žaisti ir visaip kaip lavinti ir ugdyti vaiką, o ne spoksoti TV ar sutumdyti vaiką vėžymėlyje ir plepėti pusę dienos su draugėmis.
Tada suprasčiau aklėjimą ir už ką mokami pinigai.
o dabar kaip supratau iš keletos mamų pasisakymų prižiūrėtojos, kurios save vadina auklėmis (manoji irgi iš jų tarpo) buties darbų dirbti nenori ir su vaiku užsiimti nenori, tik pamaitina keičia pampus ir išeina pasivaikščioti į lauką ir save vadina gerai pareigas atliekančia aukle.
Nežinau, gal aš klystu. Tiesiog nusivyliau, nes mano lūkesčiai auklės atžvilgiu buvo kitokie.
Aziza
manau aukle privalo, palikt tvarkingus namus... ar bent jau tokius kokius rado, juk kai vaikas miega yra to laiko... as cia kalbu is aukles pozicijos, nes kazkada ir pati ja buvau. Viskam laiko rasdavau ir valgi pagamindavau ir su dviem vaikuciais uzsiimdavau ir namus sutvarkydavau, manau jums reiktu pasieskot kitos auklytes nes turit daugiau bedos nei naudos, jei grizus po darbo dar turi vaiko zaislus surinkt, kazkokia nesamone... doh.gif ir dar kiekviena diena ziuret i kazkieno nepatenkinta veida, isivaizduoju su kokia nuotaika mamai i darba tenka isvaziuot.... ir dar pinigus uz tai moket... blink.gif ji gal tokiu elgesiu bando parodyt kad atlyginimas per mazas...? jei jau buvo uzsiminus, kad kazkas 5-6lt. gauna... g.gif bent jau as tai tikrai tokia aukle lauk mesciau, tegul eina gatviu sluot, jei jau taip sunku su vaiku uzsiimt... jei vaikas su melynemis vaiksto, reiskias ji jo nepriziuri, o jei nepriziuri tai kam tokia aukle isvis reikalinga... paaugle ir tai geriau pasirupintu... yra tu geru aukliu, tiesiog ne ant tos papuolet...
^Braškytė^
Sveikos,gal ne i tema as cia parasysiu blush2.gif bet nezinojau kur rasyti. Priziuriu as mergyte pas save namuose ,nes auginu savo vaikuti tad nusprendziau uzsidirbti pinigeliu truputi o be to ir vaikuciams manau i nauda bendrauti kartu. Atveda man rta mergyte tokia purvina kad jus neisivaizduojat doh.gif rubeliai visi purvini ir negana to dar suplysia ,nagai pas vaikuti ilgiausi ir panages brudnos blink.gif uz ausyciu prisute sasai didziausi doh.gif uzpakaliukas prisutes baisiausiai doh.gif kai atveda man ja rite tai visada buna su pampersu didziausiu ,jin net jo nepakeicia matomai kai jin prabunda blink.gif ir iskart veda ja pas mane .nu zodziu situacija baisi ,as dar nemaciau nei vienos mamos kuri taip vaika laikytu nesvariai ,pati mama atrodo kad myli ta savo vaikuti bet nesuprantu kodel ja taip rengia ? pti nenoriu as lysti prie tos mergytes nei ja maudyti ,nei jai nagus karpyti nei tu rubeliu skalbti ,manau kad pati mama supyktu jei as pradeciau savivaliauti rolleyes.gif ka jus galvojate mamytes apie tokia situacija?
pelėdžiukas
Nerealus košmaras schmoll.gif
Panašu, kad mama arba neturi jokio supratimo apie vaiką,arba čia kažkas kitkas...
Gal tas vaikas net ir ne jos/ Kaip mama taip nesužiūri vaiko? Gal pati tokia?
Nemanau, kad ir sumokėjo už vaiko priežiūrą,,,
Akutore
Ruošia valgyti dukrytei ir viems mums... smile.gif
Slalbia, lygina, sutvarko namus, išplauna indus
Veda vaikus papramogauti
odette
o mano aukle taip pat tikras kosmaras, taremes kad tvarkys dar pora kartu i savaite namus bet gaunasi atvirksciai, kad as po jos turiu kuopti viska. indu normaliai negali isplauti (mano nereikia, bent jau vaiko0, viskas riebaluota, as viska turiu perplauti, vaikas prisiusioja i kelnes (mes jau sodinam ant puoduko, bet ne visada suspejam) tai net triusikeliu nesugeba isplauti, padeda ant vonios krasto. kazkoka kosmaras, bet nera ka daryti
abrakadabra bum
QUOTE(Tukana @ 2007 09 28, 17:19)
labai gerai, kad radau šią temą,
reiktų ją atgaivinti, nes šiandien visai pasimečiau  g.gif
auklę samdau pirmą kartą gyvenime, kai tarėmės dėl darbo tai kalbėjom, kad
ji prižiūrės mūsų dukrytę ir papildomai ji pati pasisiūlė gmainti maistą šeimai + už tai pas mus pavalgys.
Dabar ji jau pas mus dirba trys mėnesiai, iš pradžių atrodė, kad žmogus atlieka savo darbą, bet pradėjo slėpti, kad vaikas užsigauna, rasdavau nubrozdinimus, mėlynes, - atsakydavo, kad nieko nematė, nežino (žodžiu "įjungia durnių") kai pradėjau sakyti, kad jos "nebausim" tai vos vos išpešdavau, kad vaikas užsigavo.
Vaiką rasdavau su pašutusiu užpaklaiuku, per savaitgalį odelę išsigydom, kitą savaitę problemos kartojasi.  Vaikui batus uždėdavo su susigarankščiavusiu liežuviu - turėjau primygtinai parodyti kad taip nedarytų. Vasarą vos išprašau, kad nerengtų vaiko su megztiniu prie 30 laipsnių karščio, tai dabar turiu aiškinti, kad vaikui sėdėti vežime šalta, reikia pirštinyčių (nes neleidžia vaikui vaikščioti, o tik vežioja). Tai ji šiandien man papasakojo, kad apsuko vaiko kojas su dekiu, tai kitos auklės su kuriomis susitinka kieme iš jos išsityčiojo, o ji pasakiusi, kad mama taip liepė (nors nieko panašaus aš jai nesakiau).
Šiandien ir aš susikaupiau ir paklausiau kaip ji jaučiasi pas mus dirbdama, ji atsakė, kad ji galvoja, kad savo pareigas atlieka ir su kaupu, nes ji gamina valgyti, kas jai nepriklausytų, o priklausytų tik vaikui pašildyti valgį, be to dar "pavalo". Apie pavalymą tai pasakyčiau tiek, kad aš pati kiekvieną vakarą išsiurbiu ir išplaunu grindis, o grįžusi namo rasdavau į vonią įmestą grindų skudurą (maždaug aš grindis valiau o tu skudurą išsiplauk pati). Manau kad natūralu, jei vaikas pritaškė ant grindų tai auklė turi išvalyti. Ar nusišneku? Dėl vaiko užsigavimų ji pasakė, kad kitos auklės negauna velnių, o ji gauna, nors mano žodžiai jai buvo, kad "nei vienas be mėlynių neužauga, tačiau aš nenoriu kad būtų slepiama". Vyresnioji skundžiasi, kad mažylė trukdo ruošti pamokas, o auklė tuo metu guli ant sofos ir teliką žiūri. Pasakiau kad ji neužima vaiko, tai nieko neatsakė, ir galiausiai man nebaigus kalbėti pasakė, kad ji dirba už 4 lt, kai kitos jau 5-6 ima, ir jai jau laikas eiti anūkę parsivesti iš darželio - atsistojo ir išėjo. Tai dabar net ir nežianau kaip čia toliau elgtis, o gal per daug aš noriu?

Labai laukčiau mamų ir ypač auklių nuomonės vertinant tokią situaciją.
*

nezinia,kaip jusu vaikeliui sis issiskyrimas ...bet judviem tai aju tikrai pribrendo laikas skirtis(su aukle). ji susiras geriau mokama darbeli...na jus gal siek tiek brangesne,bet geresne auklyte tikrai rasite.
vilte66
sveikos mamytukes, sakykis nuo kurio men vaikuciui jus samdet aukles?
abrakadabra bum
QUOTE(vilte66 @ 2008 08 26, 12:24)
sveikos mamytukes, sakykis nuo kurio men vaikuciui jus samdet aukles?
*

aš tai nuo metukų,nes jau keliavau įdarbelį.
odette
aš nuo 1,4 mėnesių samdžiau auklytę, bet jau pasibaigė jos darbelis, nes mes einame į daržiuką biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.