jus gal zinote "Sveikuoliai" avizinius sausainius, kurie parsiduoda Rimi ar Maxsimoj? Kuris receptas butu panasiausias i juos? labai skanus jie, bet brangoki...
negi ne viena mamyte nekepa sausainiu savo alergiskiems vaikuciams
Gal kas nors gali parasyti avizinių sausainiu su kokosu receptą, manau jie turėtų būti skanus, todėl labai noriu paragauti. Lauksim receptuko
Ruosiant tesla pagal Drugelio recepta man iskylo klausimas: apkepinus svieste dribsnius juos reikia pilnai atausinti ar pakanka tiek kad kiausiniai nesukeptu?
Ir dar - o jei as dar ten imakaliuosiu kokoso drazliu, razinu, sezamo seklu nebus sviestas sviestuotas? QUOTE(Drugelis @ 2003 05 05, 19:59) Parašysiu ir aš savąjį avižinių sausainiukų receptą. Mano vaikai irgi juos labai mėgsta. 100-150g sviesto išlydau keptuvėje ir supilu 400g avižinių dribsnių. Pakepinu juos svieste. 2 kiaušinius išsuku su 150g cukraus, įberiu vanilinio cukraus, galima įdėti razinų. Viską išmaišau ir šaukštu dedu tą tešlą ant sviestu pateptos skardos. Kepu vid. karštumo orkaitėje. Ir skanaus ! Orkaitej kepa sausainiukai pagal si recepta, ziuresim kaip gausis.. pati kose-tesla labai skani gavos tai rezultatas taip pat turetu but skanus
Migluzele, kaip pavyko sausainiai?
as tuos sausainius dar apleju sokoladu,palaukiu,kol sustingsta,apibartsau kokoso drozlemis ir pirmyn
Na,ir aš išbandžiau jūsų receptukus.Man sausainukai labai patiko,o vaikučiams tai nelabai...
mano receptukas panašus į drugelio - tik aš dar primaišau ir kitokių grūdų dribsnių bei kiaušinį plaku ne tik su cukrum, bet ir su trupučiu medaus. taip pat labai skanu
apskritai, tai nėr ko lygint namie pasigamintų ir pirktinių, tad mamytės, tikrai, kepkim pačios! plius, skanu ne tik vaikams
Drugelio receptas labai geras. Valgau ir valgau.
Tik viduj šlapoki šiek tiek gavosi. gal per aukštoj temperatūroj kepiau?Bet skoniui įtakos neturėjo
Man labiausiai patikę:
1,5 stiklinės miltų, 1/2 a.š. druskos, 1/2 a.š. kepimo miltelių, 90 g margarino, 1 stiklinė rudojo cukraus, 1 stiklinė baltojo cukraus (dedu truputį mažiau, nes nelabai mėgstu, kai per saldu būna), 2 dideli kiaušiniai, 1 a.š. vanilinio cukraus, 3 stiklinės avižinių dribsnių, 1 stiklinė razinų, 1/2 stiklinės smulkintų graikiškų riešutų. Margariną išsukti iki purumo, sukratyti rudąjį ir baltąjį cukrų, išmaišyti. Maišant po vieną įkulti kiaušinius, vanilę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska, riešutais. Sumaišyti su margarino mase, sudėti razinas, avižinius dribsnius, išminkyti tešlą ir formuoti didelius sausainius. Kepti, kol kraštai paruduos (22-25 min.) 180 C orkaitėje. Svarbu neperkepti, nes paskui jie bus labai kieti. Aš kepdama avižinius sausainius dribsnius sumalu kavamale, išeina gražesni.
QUOTE(Apelsinmedis @ 2008 01 05, 15:19) Man labiausiai patikę: 1,5 stiklinės miltų, 1/2 a.š. druskos, 1/2 a.š. kepimo miltelių, 90 g margarino, 1 stiklinė rudojo cukraus, 1 stiklinė baltojo cukraus (dedu truputį mažiau, nes nelabai mėgstu, kai per saldu būna), 2 dideli kiaušiniai, 1 a.š. vanilinio cukraus, 3 stiklinės avižinių dribsnių, 1 stiklinė razinų, 1/2 stiklinės smulkintų graikiškų riešutų. Margariną išsukti iki purumo, sukratyti rudąjį ir baltąjį cukrų, išmaišyti. Maišant po vieną įkulti kiaušinius, vanilę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska, riešutais. Sumaišyti su margarino mase, sudėti razinas, avižinius dribsnius, išminkyti tešlą ir formuoti didelius sausainius. Kepti, kol kraštai paruduos (22-25 min.) 180 C orkaitėje. Svarbu neperkepti, nes paskui jie bus labai kieti. Aš kepdama avižinius sausainius dribsnius sumalu kavamale, išeina gražesni. ![]()
kepiau siandien sauainius pagal drugelio recepta... tikriausiai per ilgai kepiau tai razinos i angliukus pavirto, o siaip tai labai skanus... visa seima giria
QUOTE(Drugelis @ 2003 05 05, 19:59) Parašysiu ir aš savąjį avižinių sausainiukų receptą. Mano vaikai irgi juos labai mėgsta. 100-150g sviesto išlydau keptuvėje ir supilu 400g avižinių dribsnių. Pakepinu juos svieste. 2 kiaušinius išsuku su 150g cukraus, įberiu vanilinio cukraus, galima įdėti razinų. Viską išmaišau ir šaukštu dedu tą tešlą ant sviestu pateptos skardos. Kepu vid. karštumo orkaitėje. Ir skanaus ! kadangi esu didi tingine ir tingejau terstis su saukstu, tai isdejau visa tesla i skarda ir peiliu supjausciau tesla kvadratukais, manau del to skonis nenukentejo jokiu razinu nedejau, nes vaikai nevalgo ju
irgi vakar dariau pagal drugelio receptą
Nezinau,gal jau ir buvo toks receptukas,visos temos neperskaiciau.
250gr. margarino 250gr. miltu 250gr. aviziniu dribsniu ( as perku dezutese,kur greitai paruosiami,3-5 min. ) 1 stikline cukraus 2 kiausiniai 2-3 saukstus medaus biski sodos,druskos. Dar galima det dziovintus vaisius,razinus,riesutus,saulegrazus. kas ka megsta. Visus ingredientus sumaisyti ir kepti.
sveiki
"beja,aptikau Maximoje vokiškus avižinius dribsnius"
Taip, jie mūsų mėgstamiausi O mes kartais pasikepam tokių sveikuoliškų sausainukų: -> kelis kiaušinio baltymus gerai išplakti, įmaišyti avižinių dribsnių, mėgstamų džiov. vaisių (labai skanu su džiov ananasais). Išmaišius šaukšteliu dėti ant skardos ir kepti. Mažai darbo ir gardu Ir dar vienas, kurių skonis kaip tų parduodamų "sveikuolių", žinoma, galima pasidaryti ne tokių saldžių -> sumalti kavamale žemės riešutus, kad išeitų milteliai. Tada šiuos gautus riešutų miltus sumaišyti su plaktu baltymu (vienu ar keliais), įberti smulkintų džiov vaisių, avižinių dribsnių. Išmaišius šaukštu dėti ant skardos ir kepti.
Drugeli,sausainiukai
Na, Drugelio sausainukai tikrai neabejoju, kad skanūs, tačiau nepasakyčiau, kad tai sveikuoliški.
Ir as uzvakar kepiau Drugelio sausainius. Labai skanu.
Tik norejau paklausti tu, kas kepe: O kokias avizas jus naudojat As nupirkau tu normaliu, bet truput momentais jauciasi, kad valgai vos ne sausas avizas Bet seip laabai skanu. Man, butent aromatas
Avižinių dribsnių sausainiai
250 g minkšto sviesto 175 g cukraus 1 šaukštas apelsinų esencijos 1 kiaušinis 1 šaukštelis cinamono 1 šaukštelis imbiero 1 šaukštelis kardamono 200 g avižinių dribsnių 100 g maltų lazdyno riešutų 100 g miltų Gerai išsukame sviestą. Toliau sukdami supilame cukrų, esenciją, įmušame kiaušinį, suberiame prieskonius. Išmaišę suberiame avižinius dribsnius, riešutus ir miltus. Kelioms valandoms dedame tešlą į šaldytuvą. Iškočiojame 1 cm storio lakštą ir išspaudžiame sausainius. Kepame 200 C temperatūroje apie 12 min. Maniškiai:
kepiau siandin sausainukus pagal Li ute recepta
Gal kas zinote, kaip issikepti avizinius sausainius naudojant avizinius miltus?
oj kepsiu šitą
Aviziniu dribsniu pyragas 250g dribsniu uzplikyti 1 stikline verdancio margarino (g.b. ir sviestas) ir uzdengus atvesinti. 3 kiausinius sutrinti su 1 stikline cukraus ir sumaisyti su dribsniais, dar 3 saukstai dziuvesiu ir 30 lasu migdolu esencijos. Kepti vidutinio karstumo orkaiteje, pjaustyti rombais butinai silta, galima apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!
iškepiau
Aviziniu dribsniu pyragas 250g dribsniu uzplikyti 1 stikline verdancio margarino (g.b. ir sviestas) ir uzdengus atvesinti. 3 kiausinius sutrinti su 1 stikline cukraus ir sumaisyti su dribsniais, dar 3 saukstai dziuvesiu ir 30 lasu migdolu esencijos. Kepti vidutinio karstumo orkaiteje, pjaustyti rombais butinai silta, galima apibarstyti cukraus pudra. Skanaus! [attachmentid=173167] QUOTE(Drugelis @ 2003 05 05, 20:59) Parašysiu ir aš savąjį avižinių sausainiukų receptą. Mano vaikai irgi juos labai mėgsta. 100-150g sviesto išlydau keptuvėje ir supilu 400g avižinių dribsnių. Pakepinu juos svieste. 2 kiaušinius išsuku su 150g cukraus, įberiu vanilinio cukraus, galima įdėti razinų. Viską išmaišau ir šaukštu dedu tą tešlą ant sviestu pateptos skardos. Kepu vid. karštumo orkaitėje. Ir skanaus ! Labai megstam avižinius sausainiukus, tai receptuką ne vieną jau išbandžiau. Na bet šis Kartą paragavus negali sustot QUOTE(Drugelis @ 2003 05 05, 18:59) Parašysiu ir aš savąjį avižinių sausainiukų receptą. Mano vaikai irgi juos labai mėgsta. 100-150g sviesto išlydau keptuvėje ir supilu 400g avižinių dribsnių. Pakepinu juos svieste. 2 kiaušinius išsuku su 150g cukraus, įberiu vanilinio cukraus, galima įdėti razinų. Viską išmaišau ir šaukštu dedu tą tešlą ant sviestu pateptos skardos. Kepu vid. karštumo orkaitėje. Ir skanaus ! Aš irgi kepu pagal šį receptuką avižinukus, tik dedu kartais margariną skirtą kepiniams,ir dar dadedu ko turiu ar tai razinų ar sezamo,ir sisada gaunasi šis receptas labai senas iš mano mamytės kulinarinių knygų ir tikrai
Vakar kepiau sausainius pagal Drugelio receptuka ! Labai labai skanus gavosi. Tik kaip skaiciau ,kad daug kam sutrupejo ,tai kaip buvo karsti ,tai ir man trupejo ,bet kaip sustingo ,tai su lopetele puikiausiai nuemiau nuo skardos. Seimyna valge
QUOTE(Drugelis @ 2003 05 05, 19:59) Parašysiu ir aš savąjį avižinių sausainiukų receptą. Mano vaikai irgi juos labai mėgsta. 100-150g sviesto išlydau keptuvėje ir supilu 400g avižinių dribsnių. Pakepinu juos svieste. 2 kiaušinius išsuku su 150g cukraus, įberiu vanilinio cukraus, galima įdėti razinų. Viską išmaišau ir šaukštu dedu tą tešlą ant sviestu pateptos skardos. Kepu vid. karštumo orkaitėje. Ir skanaus ! Ačiū už receptą. Šiandien kepiau, tikrai labai skanūs.
Vakar kepiau avižinių sausainukų su lazdyno riešutais
Reikėjo sunaudoti užpilamą košę su priedais gal todėl tokie skanūs gavosi Šita dėžutė pasiruošusi keliauti pas sesutę ![]()
4 kiaušiniai;
1 st. cukraus; 1 st. aliejaus; 2 st. smulkių avižinių dribsnių; 4 š. miltų; 1 a.š. kepimo miltelių; 3-5 š. kakavos (dedama pagal skonį); 1 a.š. vanilinio cukraus. Kiaušinius išplakti su cukrumi. Supilti aliejų; avižinius dribsnius, su kepimo milteliais sumaišytus miltus, kakavą, vanilinį cukrų. Išmaišyti, kad tešla taptų vientisa ir supilti į kepimo indą. Kepti 200 0C temperatūros orkaitėje 30-40 min. Išimtą palikti 5 min pravėsti, išimti iš indo ir supjaustyti. Eisiu dabar sita pabandysiu iskepti http://forelle.blogas.lt/aviziniu-dribsniu-pyragas-112.html
Na va iskepiau, kita karta desiu maziau kakavos (dejau 4 didelius su kaupu saukstus) ir daugiau aviziniu dribsniu (dejau 2 tw stiklines)
Dejau per puse maziau cukraus ir aliejaus QUOTE(Drugelis @ 2003 05 05, 19:59) Parašysiu ir aš savąjį avižinių sausainiukų receptą. Mano vaikai irgi juos labai mėgsta. 100-150g sviesto išlydau keptuvėje ir supilu 400g avižinių dribsnių. Pakepinu juos svieste. 2 kiaušinius išsuku su 150g cukraus, įberiu vanilinio cukraus, galima įdėti razinų. Viską išmaišau ir šaukštu dedu tą tešlą ant sviestu pateptos skardos. Kepu vid. karštumo orkaitėje. Ir skanaus ! Laaaabai skanus sausainiai, tik as kepiau is keturiu grudu koses, o ne aviziniu dribsniu ir dejau skaldytu migdolu
ir aš šian kepiau
pagal šį receptą ![]() dariau iš dvigubos normos. į vienus įmaišiau truputį cinamono ir pjaustytų džiovintų ananasų, o į kitus įdėjau šiek tiek kokoso drožlių išėjo tik dvi skardos, gal per storus dariau (naudojau dribsnius, kurie 3 min verdami)
As kita karta bandysiu deti riesutuku daugiau ir kokiu dziovintu vaisiu
QUOTE(Drugelis @ 2003 05 05, 19:59) Parašysiu ir aš savąjį avižinių sausainiukų receptą. Mano vaikai irgi juos labai mėgsta. 100-150g sviesto išlydau keptuvėje ir supilu 400g avižinių dribsnių. Pakepinu juos svieste. 2 kiaušinius išsuku su 150g cukraus, įberiu vanilinio cukraus, galima įdėti razinų. Viską išmaišau ir šaukštu dedu tą tešlą ant sviestu pateptos skardos. Kepu vid. karštumo orkaitėje. Ir skanaus ! kepiau šįvakar, mūsų šeimynai patiko, nebeliko nė vieno sausainiuko
Galiu pasiulyti skaniu aviziniu sausainiuku receptuka:
400 g. aviziniu dribsniu 200 g. sviesto 1 indelis kondensuoto pieno truputi saulegrazu. Sviesta islydyti, juo apipilti avizinius dribsnius ir truputi leisti pastoveti. Tada supilti kondensuota piena ir saulegrazas. Viska gerai ismaisius, ant kepimo popieriaus formuoti sausainiukus. Kepti 170C apie 15 min. Skanaus! Tikrai skanu ir paprasta!
Dabar kepa sausainukai pagal Drugelio receptuka
kita karta manau reiketu ideti razinu, kokiu dziovintu vaisiu, na ziuresim kaip pirma karteli be priedu pavyks QUOTE(Drugelis @ 2003 05 05, 19:59) Parašysiu ir aš savąjį avižinių sausainiukų receptą. Mano vaikai irgi juos labai mėgsta. 100-150g sviesto išlydau keptuvėje ir supilu 400g avižinių dribsnių. Pakepinu juos svieste. 2 kiaušinius išsuku su 150g cukraus, įberiu vanilinio cukraus, galima įdėti razinų. Viską išmaišau ir šaukštu dedu tą tešlą ant sviestu pateptos skardos. Kepu vid. karštumo orkaitėje. Ir skanaus ! man gavosi vientisa mase - išsiliejo viskas
Štai mano sausainiukas pagal Drugelio receptą, skanu
QUOTE(jurgav.. @ 2009 07 08, 19:11) ir aš šian kepiau pagal šį receptą dariau iš dvigubos normos. į vienus įmaišiau truputį cinamono ir pjaustytų džiovintų ananasų, o į kitus įdėjau šiek tiek kokoso drožlių išėjo tik dvi skardos, gal per storus dariau (naudojau dribsnius, kurie 3 min verdami) aš ir pagal tą dariau tik iš paprastų dribsnių, tai truputį per kieta tešla išėjo.Pyliau truputį kefyro ir tada viskas gerai iškepė. QUOTE(jurgav.. @ 2009 07 08, 18:11) vakar kepiau pagal si recepta tik neturejau sviesto tai pyliau alyvuogiu alieju extra virgin ir biski daugiau miltu dejau QUOTE(dzhina @ 2009 10 25, 18:28) pyliau lygiai tiek kiek recepte nurodyta sviesto ml, kiausiniai buvo dideli kaimiski tai miltu dadejau biskeli papildomai, o nuo aliejaus jokio pasalinio skonio ar kvapo nesijaute puikumėlis, reiks kada išbandyt, nes visąlaik kažkaip pabijodavau sviestą keist aliejum (maniau, jog nesulips dribsniai bent jau kituose kepiniuose alyvuogių aliejus priduoda kažkokį ne itin malonų aromatą QUOTE(Drugelis @ 2003 05 05, 19:59) Parašysiu ir aš savąjį avižinių sausainiukų receptą. Mano vaikai irgi juos labai mėgsta. 100-150g sviesto išlydau keptuvėje ir supilu 400g avižinių dribsnių. Pakepinu juos svieste. 2 kiaušinius išsuku su 150g cukraus, įberiu vanilinio cukraus, galima įdėti razinų. Viską išmaišau ir šaukštu dedu tą tešlą ant sviestu pateptos skardos. Kepu vid. karštumo orkaitėje. Ir skanaus ! SUUUUPEEEER QUOTE(jurgav.. @ 2009 07 08, 18:11) man neberodo sito recepto, kepiau viena karta, labai patiko, o i worda nepersikeliau teksto gal galit padeti Aciu labai |